Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Film tips Safe Haven

Likes

Comments

 


Likes

Comments

Jag har läst lite om att prova att tvätta håret med bara vatten, efter mycket tänk om hur mycket kemikalier det finns i våra hår produkter tänkte jag prova lite hur det skulle gå att tvätta håret i bara vatten, sen om det funkar eller inte är lite tvek om.

Hittade detta hos: http://ettannatsattattleva.wordpress.com/2012/06/15/vackraste-haret-tvatta-med-bara-vatten/

Nu har jag använt metoden i tre veckor och det har fungerat över förväntan. Jag har fått flera spontana kommentarer om hur fint och friskt mitt hår ser ut, och det är alltid lika roligt att se folks förvåning när jag berättar om hemligheten: vatten och borste.

Såhär sköter jag mitt hår:

- Borstar igenom håret varje dag med min nya fina svinhårsborste. Ser till att borsta noggrant från hårbotten ända ut till topparna.

- Tvättar det 1-2 ggr i veckan genom att stå under duschen och massera hårbotten rejält samtidigt som jag låter vattnet rinna genom håret.

- Masserar hårbotten då och då före borstning och tvätt.

Låter lätt, eller hur? Det är det också. Det är viktigt att vara noggrann med borstningen, den gör att hårets naturliga fetter, som fungerar renande, fördelas från hårbotten ut till resten av håret. För att göra håret extra glansigt kan man avsluta duschen med kallt vatten, eller pröva en äppelcidervinägersköljning eller kamomillsköljning efter tvätt.

Jag har ett typiskt nordiskt hår, som alltid har varit väldigt rakt, platt och ”glidigt”. Jag har aldrig haft så mycket volym som nu, håret känns definitivt mycket kraftigare. Det är en annan känsla av rent, inte som när man använder schampo, men det är absolut rent. Och det luktar gott. Hår har sin egen naturliga doft verkar det som. Mina vänner fick nyss lykta på mitt hår, och de kan intyga att det luktar gott!

Jag har ju redan vant mig av med att använda vanligt schampo, så därför märkte jag inte av någon flottig övergångsperiod som många beskriver. Men om du fortfarande använder schampo och balsam kan det vara bra att övergå till t ex olivtvål först och sedan till bara vatten, kan jag tänka mig.

Såhär ser min svinhårsborste ut, äkta tyskt wildschweinhår! Jag tror inte att man måste ha just precis en sån här, men det kan vara bra att välja en som är gjord i naturmaterial. Det som är bra med denna är att den är tät och därför separerar hårstråna och tar bort damm och smuts effektivt. Kom ihåg att tvätta borsten, för den blir smutsig! Jag sköljer av den och gnuggar den under varmt rinnande vatten.

Likes

Comments