Header

Familj, Sverige, Tunisien, Vardagsinlägg

Hej allihopa!

Det har hänt så jätte mycket sedan sist jag kikade in på min blogg. Det allra bästa är såklart att vi har varit i Tunisien och att vi äntligen fått en lägenhet. Den 1:e September flyttar jag och Mohamed ut och skapar vårt egna hem Inshallah.

Vi var i Tunisien i hela tre och en halv vecka. Jag saknar det redan. Störst utav allt är saknaden efter våran familj. Hamdoulliah alla mår vi bra och har varandra kvar. När jag har varit i Tunisien känner jag alltid en sådan livsglädje. Det är svårt att förklara hur mycket energi en resa dit ger mig. Jag mår så mycket bättre och känner mig extremt stark personligen under tiden jag är där och speciellt efteråt när vi kommit hem igen. Vi får se när tiden kommer då vi åker dit för att stanna Inshallah.

Idag började jag arbeta igen efter semestern. Imorgon blir den riktiga arbetsdagen eftersom vi hade studiedag idag. Jag kände direkt att jag måste ta med mig huvudvärkstabletter till jobbet nu när man börjar jobba igen. Efter halva dagen gjorde både nacke och huvud ont. Efter semestern är man inte van vid att sitta länge eller tänka så mycket haha.

Nu ikväll känner jag för att lyssna på musik, mysa med min man och familj. Ta det lugnt och bara njuta av livet. Och förresten jag ska försöka att börja med att skriva mina inlägg på engelska också. Min översättning kan ibland vara krasslig men hoppas att ni förstår. Många kramar / Linda.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hi everybody!

It has happened so much since I updated my blog last time. The best part is that we have been to Tunisia and we finally got an apartment. Me and Mohamed are moving out 1st of September and we will create our own home Inshallah.

We were in Tunisia for a whole three and a half week. I miss it already. The family is the ones we miss the most. But Hamdoulliah we still have eachother and we are all healthy. After I've been to Tunisia I always feel such a joy of life. It's hard to explain how much energy the time there gives me. I feel so much better and stronger personally while I'm there and especially afterwards when we are back home again. I know that the day when we are going there to stay will come and I am waiting for it Inshallah.

Today I started working again after my holiday. Tomorrow will be the first day working with the children since we had just lectures and meetings today. I immediately felt I had to bring my headache tablets to work now. After half of the day my neck and head hurted me so bad. Hamdoulliah I'm fine now.

Tonight I feel like listening to music, be around my husband and family. Take it easy and just enjoy my life. And by the way, I'll try to start writing my posts in English as well. My translation can sometimes be not that good but hope you'll understand. Many hugs / Linda.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tunisien, Om mig, mina nära & kära

Jag skriver om hur jag och Mohamed träffades. Jag kan ibland undra detta om andra par och tycka det är intressant att höra. Så varför inte skriva hur jag och min man träffades nere i Tunisien.

Jag åkte ner till Tunisien 2010 med familjen för att hälsa på min kusin som då bodde där och arbetade som reseledare. Det var första gången jag träffade hennes man Helmi. Semestern tog slut och vi åkte hem. Det var inte denna gång jag skulle träffa honom. År 2013 skulle vi ner på bröllop och inte vilket som helst utan min kusins bröllop med Helmi. Innan jag åkte ner så berättade Helmi för mig att han hade en kusin som hette Mohamed och han skickade en bild på dom båda två tillsammans. Jag minns att jag tänkte "Helmi är snygg" men jag tänkte inte så mycket på hans kusin då jag inte visste vem han var, jag var säkert bara lite nyfiken haha. Några dagar senare så skrev Mohamed till mig på Facebook. Vid denna tiden så kunde Mohamed inte bra engelska så han använde sig av Google översätt haha.

Vi åkte ner till Tunisien och detta efter att jag pratat ganska mycket med Mohamed via Facebook. Vi hade bara sett varandra en gång i cam. Jag minns hur jag tittade ut ur bussens fönster när vi åkte genom Sousse på väg till hotellet för jag tänkte "han kanske vet vilket hotell vi bor på och kommer hit för att hälsa". Men jag såg han inte den kvällen. Redan nästa dag var det bröllop. Mitt minne är att jag, Emma och Matilda (mina kusiner) var på hotellrummet och fixade oss. Jag sa att jag var nervös men vågade inte säga att det var för att jag skulle träffa Mohamed så jag sa att det var för Anna och Helmis skull. Vi satte oss i en minibuss mot Helmis hus för fotografering av brudparet. Jag var helt säker på att han skulle vara där så jag darrade men förstod inte riktigt varför eftersom jag inte kände honom direkt? Men han var inte där. Matilda var den jag gick bredvid hela kvällen och berättade allt för haha. Vi åkte mot lokalen och där visste jag att han skulle vara. Vi gick upp för trapporna som kändes jätte långa. Jag och Matilda gick bakom brudparet med deras närmsta. Håller hårt i min kusin och säger "jag ser honom, där borta står han". Jag vet att jag letade efter en blå skjorta för det hade han sagt att han skulle ha på sig. Vi umgicks den kvällen under de stunderna som vi gick ut från lokalen. Jag vet att vi kysstes och han säger att det var jag som tog initiativet men jag minns inte det.

Vi umgicks hela den veckan när tiden fanns till det. I slutet av veckan när vi skulle åka hem tyckte jag att det var jobbigt. Jag undrade hur jag kunde få så starka känslor för någon så snabbt? Men vi sa till varandra att vi syns snart, vi hoppades på samma sommar. Han skrev något på min arm och jag något på hans. De kan ni se på bild nedanför. När jag kom hem till Sverige så pratade vi på Skype nästan varje dag.

Jag bokade en resa till Tunisien sommaren 2013. Min kusin bodde fortfarande i Tunisien under den sommaren. Jag bokade inget hotell för jag skulle sova hemma hos Mohamed och hans familj. Jag satte mig på planet trots min extrema flygrädsla. Jag åkte för att stanna i två veckor. Under dessa två veckor hann vi göra mycket. Lära känna varandra mer, ha roligt, få reda på att Mohamed fick sitt Visum för att resa till Europa, bråka, vara lyckliga och bli tillsammans den 20 Juni 2013. Och sedan vara ledsna för att jag var tvungen att åka tillbaka till Sverige. Sedan pratade vi på Skype varje dag och jag lyssnade ofta på låten Be Alright - Justin Bieber, relaterade till texten under perioden när vi saknade varandra så mycket som vi gjorde. Han kom för att besöka Sverige för första gången Juli 2013. Han stannade i ett helt år och allt lyckligt som hänt sedan dess kan komma i andra inlägg här på bloggen.

Det bästa som någonsin hänt mig är att få träffa min kärlek. Alla stunder, minnen och vår framtid är det viktigaste som finns för oss. Jag älskar denna mannan och kommer att göra det för evigt Inshallah.

Här kommer lite bilder från tiden jag berättat om.

Likes

Comments

Familj, Sverige, Vardagsinlägg

Helgen har varit helt FANTASTISK!

Jag har haft en alldeles perfekt helg. I fredags hade jag det sena passet på jobbet. Mamma hörde av sig och berättade att vi skulle passa Ebba under kvällen så dom båda kom till mitt jobb för att hämta upp mig. Vi åkte hem och bara njöt av världens bästa lilla Ebba. Som hon utvecklas nu, varje dag! Det är så häftigt att se. Senare på kvällen blev hon trött och somnade i min famn men sedan la vi oss i min pappas säng tillsammans. Det är verkligen en av dom absolut bästa känslorna jag någonsin haft. Där ligger världens finaste bebis på min arm och jag kan bara ligga där i flera timmar för att titta på henne. När Erica och pappa kom hem låg vi kvar i sängen, Erica tyckte att det var dumt att väcka henne för att gå ut och ta sig hem. Så Ebba fick stanna hos oss och Erica åkte hem till Jonas. Hon sov alltså för första gången över hos oss och i min säng tillsammans med mig och Mohamed. Hon har inte sovit borta tidigare så det var allra första gången. Så mysigt! Det var med glädje jag vaknade på natten för att ge henne mat och byta hennes blöja. För att sen gå ner till sängen och sova båda två igen bredvid min man. När hon vaknade andra gången på morgonen var även mamma och pappa vakna. Dom tyckte det var minst lika mysigt att få vakna tillsammans med deras barnbarn.

På lördagen duschade jag medan hon låg på ett täcke, lyssnade på babblarna och pratade. Sedan åt vi mat, mamma och jag städade. Mohamed åkte in till stan för att fika med Aziz. Pappa hade lagdag tillsammans med hans fotbollslag han är ledare för. Mikael arbetade på Elgiganten som han nyss startat på. Erica ringde och berättade att dom var hemma så jag och mamma packade ihop oss och åkte dit för att lämna Ebba till sina föräldrar. Vi stannade där mestadels av kvällen, fikade och hade det mysigt.

Idag (söndag) har jag, Mohamed, Mikael, Nathalie och Marie varit på stan och tagit en fika. När vi kom hem var det fullrulle med städning för mammas del. Pappa handlade och lagade god tacogratäng. Jag hjälpte till med tvätten. De andra tittade på fotboll. Marie hade en kompis på besök hemma hos oss. Jag är så nöjd för idag har jag stor sorterat i min och Mohameds garderober. Det var mycket kläder och skor som vi inte kan eller vill använda mera. Så skönt att få mera plats i garderoben och nu ska det handlas nytt.

Nu är det dags för att sova. Massa kramar /Linda

Likes

Comments

Familj, Om mig, mina nära & kära, Firanden, fest, födelsedagar, Religion

Ebbas dopdag

Idag den 26e Mars 2017 är det Ebbas dopdag. Min älskade systerdotter och fadderbarn.

Hela dagen igår var familjen hemma hos min syster med familj. Vi ordnade med allt inför dopet, umgicks och åt pizza. En perfekt lördag i väntan på söndagen. Vi åkte sent hem och var trötta. Men jag fick ett ryck och började städa här hemma. Köket, toaletten och vårt rum blev rent och sen en långdusch.

Nu till vår stora dag idag. Vi vaknade alla här hemma och fixade oss. Sedan åkte vi ner till lokalen i Hemsjö som vi skulle vara i efter kyrkan. Där fick Mohamed och Emil starta med tårtorna och diskmaskinen eftersom att dom jobbar med detta så kunde dom det bäst. Erica, Jonas, Ebba och Linnea kom dit och det närmade sig att gå ner till kyrkan. När vi var där möttes vi av prästen som jag kände igen. Han konfirmerade mig när jag var tonåring, det var lite roligt och han är verkligen en jätte bra präst. Vi stod längst bak i kyrkan och alla började komma dit. Ebba somnade en stund och under tiden tog vi på henne dopklänningen. Jag, Erica, Jonas och Rickard väntade längst ner på att klockorna skulle börja ringa för att få gå fram i kyrkan. Jag och Jonas bror Rickard är Ebbas faddrar och därför gick vi längst fram med Ebba. Erica, Jonas och Linnea gick med bakom.

Där framme i kyrkan gick det till som de flesta dopen går till kan jag tro. Vi bad, lyssnade på låtar, prästen pratade, jag och Richard hade texter som vi läste. Linnea som är Ebbas syster hällde upp dopvattnet. Ebba döptes av prästen såklart. Jag bar henne den mesta tiden där framme. Ebba var lugn och tyckte nog det var roligt att titta på alla människorna och de nya sakerna.

Det bästa är att Ebba är här hos oss och att vi alla fick vara med om det här. Detta var första dopet som Mohamed varit med på. Det var jätte vackert och alldeles lagom långt. Efter kyrkan gick vi till lokalen där det serverades mat, fika och tårta. Vi hade en härlig dag med familj och vänner. Ebba fick mycket presenter och uppvaktning såklart. Foto från dopet kommer senare då jag inte lagt in dom på datorn ännu.

Älskade systerdotter. Du är alldeles perfekt och tänk så länge jag väntat på att du skulle finnas här hos oss. Jag var säkert bara några år när jag för första gången frågade storasyster när hon skulle ha barn och sedan dess har frågan ställts många gånger. Nu är jag äntligen moster och känslan är så fantastisk. När man ser på dig så vet man att självklart ska det vara du, lilla du skulle bli mitt första syskonbarn och ingen annan. Perfekta och vackra lilla Ebba du är så älskad av så många. Jag är tacksam för att du finns här hos oss och att dina föräldrar är så grymma som dom är. Jag älskar dig Ebba och önskar dig all lycka i framtiden. Vem vet kanske läser du detta en dag när du blivit stor. Moster ska alltid finnas här hos dig.

Likes

Comments