Match #6

City: Los Angeles
State: Californien, CA
Family Members: Mum, Dad, Girl (7), Boy (3).


​ÄNTLIGEN fick jag en match från västkusten, en familj mitt i Los Angeles i Kalifornien! Jag vet att man inte ska ha önskemål på vart man vill hamna i USA men jag måste tyvärr erkänna att min dröm är att hitta en värdfamilj någonstans i Kalifornien. Men jag har lovat mig själv att inte gå efter vart i landet dem bor utan hur familjen är och lever. Det är ju trots allt det viktigaste. Men jag blev i alla fall superglad när jag fick mail från mamman i familjen där hon skrev att de älskade min application video och ville ha en skype-intevju med mig redan nästa dag. Så vi bestämde en tid för det men tyvärr fick jag sen under natten ett mail där hon sa att dem precis hade valt att matcha med en annan au pair. Så det blev aldrig någon intervju, lite tråkigt då det känns som att jag inte ens fick någon chans. Men mer deras förlust än min skulle jag säga, hehe!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Match #5

City: Bronx
State: New York, NY
Family Members: Mum, Dad, Girl (8), Boy (3).


​Måndagen den 12 september fick jag min femte matchning med en familj i New York (såklart). Jag fick ett mycket långt och välinformerat e-mail från pappan i familjen. Och vi bestämde för att ha en intervju redan på tisdagen kl 19:30. Det här är då den andra familj jag skypar med. Jag kände mig lite nervös innan och hade inga speciellt höga förväntningar utav familjen. Men WOW vad jag tycker om mamman och pappan i familjen!! Dem var så himla härliga och glada och de verkar vara hur snälla som helst! Vi satt och pratade i en hel timma och kunde säkert fortsätta på ännu mer om det inte hade varit för att de var tvungna att gå tillbaka till sina jobb. När vi la på kändes allt så bra och vi bokade in ett till skype-möte redan dagen därpå då jag även skulle få träffa barnen och även det mötet kändes jättebra, båda barnen var hur söta som helst och verkar vara två spralliga typer. 
Familjen känns jättebra men det är något som säger emot dem.. Exempelvis är jag lite osäker på deras levnadssätt, dem bor i en lite mindre lägenhet vilket betyder att vi alla kommer vara väldigt nära inpå varandra och jag då orolig över att jag inte kommer få min fritid när jag är ledig. Sen under sommaren (juni till augusti) är dem i sin "sommarstuga" som ligger i skogen närheten av en festival som föräldrarna jobbar på. Och jag vet inte hur stor lust jag har att spendera tre månader i den då det kännas som att jag kommer vara väldigt isolerad..

Åh det är så svårt att veta vad man ska gå efter, jag ska ju ändå spendera ett helt år med familjen jag väljer... Men jag har i alla fall fått familjens gamla Au Pairs mejladress så jag har skickat lite frågor till henne och väntar nu på svar. Sedan får vi se vad jag väljer att göra...

Likes

Comments

Match #4

City: Montclair
State: New Jersey, NJ
Family Members: Mum, Dad, Boy (19), Boy (16), Girl (15), Girl (7).


I torsdags kväll fick jag min fjärde match. Det var med en svensk familj som är bosatta i Montclair i New Jersey, en bit utanför New York. Men som jag sagt förut så är en utav mina främsta mål med att åka som Au Pair att förbättra min engelska och att då bo hos en svensk familj tror jag kan bli ett litet hinder till det. Självklart kommer jag förbättra min engelska bara genom att bo i USA ett helt år men jag vill förbättra den så mycket som möjligt genom att prata engelska så ofta jag bara kan. Sen tycker jag barnen var lite för gamla också plus att dem inte levde det typiska "amerikanska livet" jag är ute efter. Exempelvis firade dem de svenska högtiderna och under sommaren åker dem till Sverige och jag vill ju inte spendera någon tid i Sverige då.. Så tyvärr är den här familjen ingenting för mig och det kändes faktiskt lite jobbigt att tacka nej till dem då mamman hade skickat ett sånt gulligt mail till mig. Men nu håller jag tummarna på att en ny familj hör av sig inom kort och gärna en från västkusten då alla min matchningar hittills bara varit från östkusten(?). 

Likes

Comments

Match #3

City: New Rochelle
State: New York, NY
Family Members: Mum, Dad, Girl (16), Boy (14), Girl (12).I lördags kväll fick jag min tredje matchning. Dock var det ingen familj för mig då jag tycker barnen var alldeles för gamla. Så jag svarade nästan direkt att jag hade hoppats på att ta hand om yngre barn och att jag inte har några erfarenheter att ta hand om så stora barn. Så nu är det bara för mig att vänta på att en ny familj ska höra av sig.

Likes

Comments

Match #2

City: Brooklyn
State: New York, NY
Family Members: Mum, Dad, Girl (7), Boy (5).

Redan samma natt, mer exakt 05:30, fick jag min andra matchning!! Denna gång med en familj i en förort utanför Brooklyn. Ni kan ju tänka er hur glad och exalterad jag blev av att vakna upp till det, så det var inga problem för mig att komma upp den morgonen trots att jag hade vaknat flera gånger under natten för att kolla på mobilen efter mail.
Jag fick ett mail från mamman i familjen där hon skrev att de var intresserade av en skype-intervju med mig och vi bestämde att ha en redan dagen efter och gisses vad nervös jag var inför den, jag hade förberett mig med massvis av frågor och jag hade även ett anteckningsblock brevid mig för att kunna anteckna men sanningen är att jag endast ställde 3 av ca 20 frågor och antecknade endast deras namn (som jag då hade skrivit ner innan för att inte glömma bort dem). Men jag tycker vårt samtal flöt på bra och de berättade det mesta jag ville veta utan att jag behövde fråga. Men tyvärr varade vårt samtal endast i 20 minuter då de var tvungna att åka till sina jobb så vi ska boka in ett till skype-möte, troligtvis imorgon, och då ska även barnen vara med vilket ska bli roligt! Jag kan dock inte riktigt sätta fingret än på vad jag tycker om den här familjen. Båda föräldrarna är advokater så de kommer jobba mycket men samtidigt så är barnen så stora att de går i skolan och preschool vilket betyder att jag kommer vara ledig om dagarna och det är det jag vill. Men det här är den första familjen jag skypar med så jag känner att jag vill hinna prata med fler familjer innan jag kan bestämma något.

​Update: ​Det blev ingen andra intervju med denna familj då de helt plötsligt slutade svara när jag frågade om jag kunde få deras nuvarande au pairs mail-adress för att kunna fråga henne några frågor. Jag märkte redan under vår intervju att dem blev lite konstiga när jag frågade om de hade en au pair just nu och de svarade ja men att dem inte var nöjda med henne då hon inte klarade av jobbet. Och om de då inte är villiga att jag ska få ta kontakt med deras nuvarande au pair måste det vara något som inte står rätt till. Familjen försvann senare från mitt au pair room. Men jag känner mig inte så besviken över det då jag inte tror att familjen skulle passa mig ändå. 

Likes

Comments

Match #1

City: Atlanta
State: Georgia, GA
Family Members
: Mum, Dad, Girl (3), Boy (2).

Det gick helt sjukt snabbt för mig att få min första matchning! Bara några timmar efter att min ansökan blev godkänd och blivit öppen för värdfamiljerna fick jag min första matchning med en familj i Atlanta, Georgia. Och ni skulle ha sett mig när jag såg mailet från AuPairCare där det stod att jag hade en matchning. Sån känsla av glädje och rädsla samtidigt har jag aldrig känt förut. Jag hoppade av glädje samtidigt som jag grät av nervositet, haha. Och några minuter senare fick jag även mail från mamman i familjen där hon skrev att hon älskade min profil och vill ha en skype-intervju med mig. Dock nämnde hon också att dem vill ha mig i början av januari så jag fick tyvärr tacka nej till dem då jag vill åka tidigare. Lite tråkigt då de var min första familj men samtidigt var jag ändå inte så intresserad av att matcha med dem då pappan i familjen var svensk och de ville att jag skulle prata svenska med barnen. En utav anledningarna till att jag åker är ju för att träna upp min engelska så att ha en svensk familj, eller där någon utav föräldrarna är svenskar, är inte ett alternativ.

Likes

Comments

7 juni - Skickade in ansökan till STS.

8 juni - Betalade in ansökningsavgiften på 990kr till STS (om man vill ha avbeställningsskydd kostar det ca 350kr mer).

14 juni - Lizette från STS ringde och vi bokade in en tid för en intervju.

20 juni - Intervju med STS.

28 juni - Skickade efter belastningsregister (192kr).

26 juli - Gjorde hälsoundersökningen (812kr).

24 augusti - Ansökan inskickad till STS för kontroll.

25 augusti - Ansökan godkänd av STS, skickades vidare till AuPairCare i USA för kontroll.

29 augusti - Ansökan godkänd av AuPairCare och jag är nu i MATCHNINGSPROCESSEN!

Likes

Comments

Tisdagen den 26 juni gjorde jag min hälsoundersökning och oj vilken process det var att fixa fram en tid för den. Jag ringde runt till i princip alla vårdcentraler i Enköping samt några utanför, men jag fick samma svar från alla, att dem inte gjorde några undersökningar under sommaren utan jag skulle få vänta enda till september.Men jag gav inte upp utan istället mailade jag alla vårdcentraler i Enköping och bifogade dokumentet med frågorna hälsoundersökningen gick ut på. Det var nämligen endast några få frågor som man skulle svara på så jag tyckte att det måste ju någon kunna hjälpa mig med. Och lyckligt nog fick jag en tid några veckor senare! 

Själva undersökningen tog max 10 minuter att göra och det enda vi gjorde var att svara på alla frågor, det var både psykiska och fysiska frågor. Helt ärligt kändes det jätte onödigt att betala 812 kronor för att sitta och svara på några frågor som man lika kunde svara på själv hemma.. Men man behöver ju en läkares intyg så.

Mitt tips till blivande au pairer är att ta tag i hälsoundersökningen så fort som möjligt, särskilt om man ansöker under sommaren. Och att man är lite påstridig och i förväg skickar in dokumentet med frågorna så de vet vad som ska göras.

Likes

Comments

Den 20e juni hade jag min intervju med STS. Först var jag supernervös inför den men efter att ha pratat med en vän som redan hade gjort den intervjun vart jag genast mycket lugnare. Så jag var förvånansvärt lugn när jag mötte upp tjejen från STS som skulle intervjua mig. Vi träffades på Espressohouse i Västerås och det tycker jag var väldigt skönt istället för att sitta i ett kontorsrum eller liknande. Dock tycker jag att vi satt lite väl nära ett annat bord med personer och det blev ett störmoment för mig. 

Hon började med att informera mig lite om au pair jobbet och ställde några frågor på svenska. Sedan ställde hon några fler frågor på engelska som exempelvis "Which personalities should an au pair have?", "How do you want your hostfamily to be?" och liknande, de flesta var rätt så enkla att svara på men några var lite klurigare. Hon ställde även olika dilemman. Jag tycker att det gick helt okej för mig att svara på frågorna, dock hade jag svårt att få fram vissa ord ibland men hon var jättesnäll och hjälpte mig när jag fastnade.
Efter frågorna fick man läsa en liten text på engelska och sedan återberätta den på svenska, och det var inte svårt alls. Sedan återgick hon till att prata på svenksa igen och berättade då mer speciefikt hur au pair programmet skulle gå till osv. Allt tog ca 1,5 h men då pratade vi även lite om privata saker också. 

Nu med facit i handen så tycker jag att man inte alls behöver vara orolig inför intervjun. Dem har ju förstålse för en att man kan vara nervös och att engelskan då kan vara lite sämre, men som sagt så är dem jättesnälla och hjälper en om man fastnar eller inte förstår. Om jag ska vara helt ärlig så kändes intervjun lite onödig att ha men samtidigt så var det kul att få prata med en gammal au pair, alla intervjuare är nämligen det.

Jag kommer försöka skriva min ansökningsprocess och matchningsprocess rätt så detaljerad så att om andra personer som är intresserade av att bli au pair hittar till min blogg kan få lite hjälp och inspiration.

Likes

Comments

Hejsan! För er som inte vet vem jag är så heter jag Linda Larsson och är född år 1996. Jag bor i en liten okänd håla utanför Sveriges närmaste stad, dvs. Enköping. Här bor jag tillsammans med min pappa och min älskade katt Sara. Jag tog studenten förra året efter tre år på Samhällsvetarprogrammet med inriktning Media. Och för tillfället varierar jag mellan tre olika jobb vilka är ålderdomshem, hemtjänst och lagerjobb.
Men min dröm är att inom kort ta mitt pick-och-pack och flytta över atlanten till USA och stanna där i minst ett år för att jobba som Au Pair.
Jag har valt att åka med organisationen STS utan några särskilda anledningar, jag har bara fått ett bra och seriöst intryck av dem och hittills har det inte uppstått några problem. Jag har precis blivit klar med ansökningsprocessen och väntar nu på att bli godkänd för att få komma vidare till matchningsprocessen, det vill säga där man får matchas med olika värdfamiljer!! Jag har alltså kommit en bit på vägen så slutmålet är inte alltför långt bort, mer exakt så kan det vara drygt en månad kvar tills jag får komma till USA och min dröm.

Så jag har nu skapat denna blogg för att främst ha något att själv titta tillbaka till och minnas, men också för att mina nära och kära ska få kunna ta del av mitt år och mina äventyr i the United States of America.Likes

Comments