Hej på er!
Länge sen jag skrev här, och herregud vad mycket som hänt. Mitt liv har varit som en bergochdalbana, så mycket positiva förändringar. Jag har vågat så mycket. Eftersom jag inte kommer skriva ut allt här så ska jag inte heller bygga upp en spänning och går vidare till min kväll!😉

Idag var en väldigt bra dag. Jag tog tåget till Eskilstuna och mötte upp med alla svenskar som var i Spanien. Vi tog en tur på Hemköp och fixade det som behövs för en lyckad tacoskväll! Och lyckat blev det verkligen. Det kändes nästan som en sommarkväll, förutom kylan😉 Vi spelade kubb i kvällssolen och andra roliga sällskapsspel. Underbar kväll med underbara människor. Det är rätt coolt ändå hur en grupp på 14 personer som knappt pratat tidigare kan ha så otroligt kul och bli så nära på bara några dagar💗

En väldigt rolig sak jag gärna delar med mig av är att vår familj har expanderat! Vi har nämligen en liten hundvalp hemma nu! Douglaz heter han och är en Leonberger-valp. Han är helt underbar och jag ser verkligen fram emot att vara med i hans uppväxt och lära honom saker. Vi kommer ta långa kvällspromenader han och jag. Han är som en levande gosedjurs-nallebjörn som blir glad när man kommer hem. Det gulligaste är när han ser att jag kommer och han springer så fort hans små ben bär honom och både öronen och tungan fladdrar i vinden. 😃

Nu är jag helt slut i huvud och kropp efter dessa intensiva dagar och ser fram emot en hemmadag med Douglaz imorgon som sedan avslutas med middag med några nära kompisar! 💗

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag var det dags för möte med Systerskapet! Vi visste inte riktigt hur många som skulle komma då flera stycken varit osäkra men vi blev 6 stycken och det var alldeles lagom tycker jag, lagom många för att få igång bra diskussion men ändå så att det fanns utrymme för alla att säga sitt.

Den här dagen har varit bra på flera olika sätt, det är som att jag har hittat nya perspektiv på både saker och personer. Aziza kom till oss idag igen, till lunchen och under juridiken. Däremot blev det ingen juridik för vi allihopa började diskutera alla möjliga saker från kvotering till invandring till könsroller. Jättekul och intressant! Dessutom var vi flera olika sorters personer som var med och diskuterade vilket gav nya perspektiv på saker.

Efter juridiken hade jag och Aziza en håltimme kan man säga, mellan att skolan tog slut tills att mötet skulle börja. Och Ida var iväg på körlektion (hon har uppkörning imorgon, håller tummarna!!) så det var bara Aziza och jag. Däremot ville hon upptäcka lite av Eskilstuna och eftersom jag inte är rätt Person att fråga så följde två andra killar med bättre koll med. Vi gick till gamla stan och hittade världens mysigaste lilla café. Det var som att komma hem till någons kök, Hur coolt som helst. Och allt var hembakat dessutom, jag drack kaffe (som alltid) och åt en biskvi med lakrits och vit choklad istället för det vanliga, och herregud säger jag bara. Som himmel i munnen! Riktigt gott! 10 av 10! Jag hade ingen aning om att det stället ens existerade, tänk så mycket det finns att upptäcka.

Där satt vi i ungefär en timme och ännu en gång bara pratade om allt möjligt mellan himmel och jord. Det varierade i ett högt tempo mellan livet efter döden, fiktiva världar, djupa och personliga tankar och familjerelationer. Helt otroligt hur mycket man kan lära sig om personer man gått tillsammans med i snart två år, men jag visste egentligen ingenting om dem. Men efter idag skulle jag säga att vi är officiellt vänner istället för ytliga klasskamrater.

Sedan var det dags! Första mötet sedan i november tror jag, och vi var supertaggade! Vi har fått så otroligt mycket positiv respons på senaste tiden att jag känner mig verkligen motiverad, det finns så mycket fina människor värda att kämpa för, och med. Detta fick jag bekräftat under mötet, två timmar bara flög iväg!

Och en annan rolig sak är just det att allt vi sagt idag finns inspelat, eftersom Aziza samlar material till programmet som hon gör. Det ska bli så kul att höra hur det blir sen när det är klart!

Jag känner att det här inlägget blev rörigt för det är så mycket tankar och känslor jag vill förmedla men det är svårt i text. Jag hoppas att det går att få någon rätsida på det i alla fall. och nu ska jag sova! Mitt huvud har somnat för flera timmar sedan och efter de två passen på gymmet jag också hann med borde kroppen följa efter snart.
Godnatt på er!

Likes

Comments

Detta skrev jag i lördags men glömde publicera:

Godkväll på er!
Jag tänkre berätta om en himla rolig sak som pågår i mitt liv just nu. Eller ja, det är faktiskt massa kul på gång inom en snar framtid. Men det jag tänkte skriva av mig om idag är ett projekt som jag och Ida genom Systerskapet håller på med. Nämligen att vi spelar in ett Radioprogram!! Hur kul?

Det är ett program som spelas in av Aziza Dhaouadi och hon har tidigare gjort andra program som handlar om ungdomars verklighet. Tex ett program som Aziza gjort handlar om två tjejer med handikapp som vill bli modeller.
Programmet kommer sändas i P1 och P4 om några veckor och kommer vara ungefär en timme långt. Däremot ska vi, jag och Ida, vara med och välja vilka låtar som ska vara med eftersom hon från början varit noga med att hon vill visa vilka vi är som personer, inte bara som Systerskapet. Och därför blir det mer personligt om vi är med och väljer låtar.

För att börja från början så fick vi ett mail där en kvinna bad oss ringa henne så fort som möjligt och bara några timmar senare var det bestämt att hon skulle hälsa på oss i skolan redan fredagen samma vecka. Och det gjorde hon! Så jäkla kul!

Hon följde med oss under skoldagen med sin mikrofon och ställde frågor när de kom upp. Tex om vi satt och pratade utan inspelning och någon av oss sa något bra så fick vi vänta några sekunder medan hon drog på sig hörlurarna och plockade fram micken, sen sa hon "Ta det där igen". :D Hon var med under en lektion i skolan där vi diskuterade frågor kring jämställdhet och då sprang hon emellan alla som deltog för att inte missa något! Tyckte man att diskussionen blev torr kunde man glädjas åt henne i alla fall :D

Efter skoldagen gick vi vidare och tog en fika på Espresso House och fortsatte intervjuerna, däremot var det ganska högt bakgrundsljud där så många av frågorna måste vi ta om i lugnare miljö! Och på tisdag har vi ett inbokat möte där vi redan har flera stycken som har visat intresse, superkul! Motivationen är på topp nu :D

Vi hörs mer efter tisdag när mötet har varit, jag är faktiskt väldigt hoppfull kring det! Tror det är många som reflekterade kring sådant som vi tar upp, under kvinnodagen i onsdags. Jag gjorde det i alla fall, det finns en oändlig djungel av perspektiv och frågor kring jämställdhet- och man kan känna sig galen tillslut om man tänker för mycket.

Likes

Comments

Jag satt länge och funderade på om jag skulle publicera det här inlägget. Just för att det blir så personligt, under huden liksom. Det känns ibland konstigt att blotta själen för vem som helst att läsa i cybervärlden, men här är vi. Jag bjuder nu formellt in er i huvudet på Linda Klingstedt. På egen risk!

Den 4 November 2016 gick jag till min psykolog (kurator, KBT, hjärnskrynklare, vad du än vill kalla det). Anledningen var att jag under två års tid då byggt upp en oändligt ångest inom mig. Massor av oro och jobbiga känslor och katastroftankar som spökade varje dag, hela tiden. Jag styrdes av min ångest, och trodde det var en naturlig del av livet. Ibland kunde jag få flera panik-ångest-attacker varje dag, men jag visste inte vad jag skulle göra. Sedan drabbades jag av IBS, en "magsjukdom" som för mig berodde på stress och oro. När jag satt där hos läkaren och fick "diagnosen" insåg jag att något måste göras åt mitt inre krig. Jag behövde fred för att kunna leva bra. Han fixade en tid hos en psykolog på sjukhuset och den 4 November 2016 gick jag dit första gången. Sedan gick jag på regelbundna besök hos henne varje vecka i några månader, tills under julen när vi hade några veckors uppehåll. Och en morgon vaknade jag och bara insåg- min ångest är borta. Självklart var det inte borta, men en tung börda hade lyft från mitt bröst. Att jag ens kunde tänka den tanken som var helt orimlig bara någon vecka tidigare.
Jag gick nästan en hel dag utan ångestattacker och klarade mig hur långt som helst utan att styras av ångest. Alltså, fattar ni vilken lättnad? Efter den dagen har det bara gått uppåt. Det blir bättre varje dag.

När jag sedan kom tillbaka till min psykolog efter julen kunde vi ta några veckor mellan samtalen istället, för det behövdes inte oftare, jag klarade mig mer själv. och vi kunde börja bearbeta gamla saker som jag behövde få ur mig för att kunna fylla mig med nya, bra minnen. Sedan kom dagen, den 2 mars 2017. Det blev mitt sista besök hos psykologen. Jag behövde det inte längre, förstår ni? Från diagnoser som social fobi, agorafobi, PTSD och panikångest bara några månader tidigare, till att "friskförklaras"! Hon kände att jag var redo att ta mig an livet, hon visste att jag hade verktygen att kontrollera mina tankar på ett helt nytt sätt. Där på hennes kontor, där jag spenderat i timme i veckan i fyra månader och yttrat ord på känslor jag knappt vågat känna, sa vi hejdå. Där var slutet för oss, men bara början för mig.

När jag satt där för flera månader sen och hon sa till mig att sånt här tar tid att bli av med, kändes det overkligt att gå en dag utan oro. Det kändes som om jag skulle få sitta där för alltid, kämpa för alltid. Självklart kämpar jag fortfarande, för när man är med om saker som sätter så djupa sår som jag, även om såren läker, så måste också ärren hinna blekna. Och det tar tid, det vet vi som hade vattkoppor som 5 åringar och fortfarande har ett fult ärr i pannan ;)
Tillbaka till poängen, jag kämpade som fan, med all kraft jag hade, och ville ge upp så många gånger men aldrig gjorde jag det. och här sitter jag, och skriver ett blogginlägg som kanske kommer att döpas till "frisk!!". Alltså wow, känslorna kan inte förmedlas svart på vitt, jag håller på att spricka av stolthet!

Jag kan.
Fan vad stark jag är. 

Likes

Comments

Nu är skolan igång igen och jag sitter och tänker tillbaka på lovet. Vad mycket kul jag hunnit med! Bland annat hann jag vara med Ida, vi sågs i stan en eftermiddag och åkte hem till henne, fixade oss, tog hundra selfies och åkte bussen in till stan. Där åt vi på den nyöppnade restaurangen Pinchos! Det är en slags app-baserad restaurang där man bokar bort, beställer mat och betalar via deras app på mobilen. Ett nytt sätt att äta på restaurang, men definitivt värt att prova! Däremot blev vi lite för entusiastiska och beställde alldeles för mycket mat, haha! Men gott var det😄

Efter middagen åkte vi hem till Ida, tvättade av oss sminket, hoppade i myskläder och låg och snackade i flera timmar, jättemysigt! Vi kommer liksom på oss själva med att diskutera meningen med livet och andra filosofiska frågor utan svar.

Morgonen efter gick vi upp i gryningen och åkte in till stan för att äta buffé på ett hotell! Jättegott, och skönt att vara igång tidigt på dagen. Sedan var det dags för mig att åka hem för att sen åka till Romme! 

Likes

Comments

Hej på er!
Jag tänkte skriva ett inlägg om när jag var i Romme över dagen och åkte skidor!
Jag, mamma och Albin åkte ner redan på torsdag och övernattade i Falun för att dagen efter kunna komma ut i backen så fort som möjligt.
När vi först körde in på parkeringen till Romme fick vi lite panik för det var hundratals, kanske tusentals, bilar där redan en timme efter öppning. Efter lite om och men fick vi på oss skidorna och stod i liftkön, tillsammans med alla andra. Där var det sjukt mycket folk men när vi väl tog oss upp på toppen var alla människor borta igen! Jätteskönt!

Vi valde en grön/blå backe till en början eftersom det är skönt att värma upp lite med ett lugnt tempo. Och det fick vi sedan ångra. Ett gäng snowboardåkare kör förbi mig i olämpligt hög fart och upp på ett hopp vid sidan av backen, sedan när en av dem flög ner i backen igen åkte han rätt in i mamma i full fart. Jag såg ett moln av snö och sedan mammas rosa jacka på marken. Jag åkte fram till henne och kände hur ilskan bubblade i mig, vem fan åker så i en backe full med små barn? Jag hjälpte mamma upp och försökte få en uppfattning av hur skadad hon var, men hon hade tur. Hon var mest chockad och hade allmänt ont i kroppen, men det hade kunnat gå mycket sämre. Och tänk om det vore ett litet barn? Vem vet vad det hade resulterat i?
Jag var fly förbannad och skrek åt dem att det var jävligt onödigt att åka så respektlöst i en barnbacke, och andra saker som kom till mig i mitt arga tillstånd. Nej men helt seriöst så blev jag riktigt arg, vill de hålla på så kan de åka i hoppbacken och respektera de som vill kunna åka skidor som normala människor utan att bli påkörd. Är det så svårt att förstå?

Förutom det hade vi en supermysig dag i backarna med perfekt väder: soligt och några minusgrader! Vi tog en lunchpaus i toppstugan och fika efter en lång dag innan vi rullade hemåt. Jättekul, älskar att åka skidor!

Jag lägger in lite bilder här nedan från helgen 😊

Likes

Comments

Hej på er!

Just nu sitter jag på en svenska-lektion, utan mobil och på en lärarbestämd plats. Känns lite som att vara tillbaka i grundskolan, haha. Men jag måste säga att jag hinner med väldigt mycket mer när jag inte kan kolla mobilen eller har någon att prata med!

Idag tänkte jag berätta om en rolig sak som hände i veckan, nämligen att jag och Ida var med i ännu en tidningsartikel. Denna gång i tidningen Gymnasiet som ges ut av lärarförbundet (om jag minns rätt) och än så länge har jag bara sett Webb-versionen. Det var en riktigt bra artikel som ändå var relativt kort men samtidigt lyckades få med allt vi står för och vill med Systerskapet. Jag länkar artikeln här nedan samt lägger in lite bilder som vi tog i samband med artikeln, i November förra året.

En annan spännande sak som hände idag. I slutet av spanskalektionen samlades vi som ska åka till Cordoba i mars och fick se en sammanställd tabell över de studenter vi byter med. Det stod saker som vilka intressen de hade, vilken mat de inte gillar samt om de har husdjur eller speciella behov. Jag fick en tjej som heter Maria, hon studerar humanism (om det heter det) vilket innebär en del filosofi med liknande och det passar mig som älskar att övertänka allt som har med livet att göra- plus lite till. Då kan vi ha långa diskussioner hela nätterna i Spanien, skämt åsido, men det vore ju hur kul som helst om vi faktiskt klickar. På fritiden dansar hon, lyssnar på musik och läser- låter som en intressant tjej tycker jag! Dessutom äter hon inte så mycket kött, vilket innebär att familjen inte heller gör det- alltså slipper jag äta kött jag inte vet var det kommer ifrån, haha. Däremot spricker idén där vi tänkte bjuda henne på riktigt svensk mat som köttbullar, falukorv osv. Men vi hittar på något! Idas tjej var ganska lik min, och vi håller tummarna för att de är kompisar och bor nära varandra!

Jag längtar så sjukt mycket efter att få åka, nu är det bara några veckor kvar!

Hoppas ni får ett bra slut på den här veckan, själv har jag sportlov att se fram emot så jag klagar inte! Plus att jag äntligen blivit klar och lämnat in de sista uppgifterna innan lovet! Wohoo!

Här kan ni läsa artikeln!


Likes

Comments

Godmorgon!
Idag tänkte jag skriva ett inlägg om helgen när jag och Ida var i Stockholm! Vi tog tåget direkt efter skolan och mötte upp min pappa på centralstationen, sedan åkte vi hem till hans lägenhet. Där har han en extra lägenhet som man kan hyra och den lånade vi! Jättemysig faktiskt! Efter det fixade vi iordning oss och tog tunnelbanan till stan. Där gick vi runt och kollade i affärer och avslutade med en fantastisk buffé på Holiday. Perfekt ställe för oss sushi-älskare!

Efter det åkte vi tillbaka till lägenheten, umgicks lite med pappa och sedan låg vi och pratade i närmare 4 timmar! Jag tror vi lyckades få med allt som rör livet, och döden för den delen. I de sena nattimmarna somnade vi till slut.

Då var det dags för shopping! Vi startade dagen med en frukost med pappa och sedan åkte vi till Nacka Forum. 6 timmar, tiotals kassar och två hungriga tjejer senare satt vi på centralstationen igen med en låda Dunkin Donuts! Sedan gick tåget hem!

Vi hade jättekul och hann prata om nästan allting, och lite till. Hade inte kunnat bli roligare, tack bästa vän för att du finns i mitt liv Det här kommer vi göra om, när kortet visar fler än ensiffrigt, haha!

Likes

Comments

Jag ska till Spanien!
Om några veckor åker jag och 10 till till Spanien i en vecka, som utbytesstudenter! Hur coolt är inte det? Vi fick skicka in en motivering om varför just JAG skulle få åka och sen valde hon ut vilka hon tyckte representerar oss på St Eskil bäst. Och jag är en av dom, superkul!

Egentligen skickade jag in motiveringen väldigt spontant, utan någon vidare eftertanke- men nu har de hunnit ikapp mig. Frågor som Vilka kommer jag få bo hos? Kommer jag trivas? Vad kan gå fel? Ja ni förstår. Men jag är i alla fall sjukt taggad och längtar massor, vilken upplevelse det kommer bli! Och en sak som kommer göra det ännu roligare är att Ida också ska åka😀

Man måste ta lite risker och våga kliva ur sin Comfort zone, jag tror det är då de riktiga sakerna händer!

Ha en fin helg!

Här är en bild som jag hittade från Google på stan vi ska till!

Likes

Comments

Hej på er!
Länge sen jag skrev något här nu, men har känt att mycket annat kommit före ett tag nu! Det har hänt massor av kul med Systerskapet, skolan har krävt mycket fokus samt att jag måste prioritera att ta det lugnt också!
Ni missade väl inte mig och Ida på SVT?

Nu är det äntligen jullov, så otroligt skönt och välbehövligt🎅 De sista veckorna i skolan var hektiska, från allt mellan prov och slagsmål i korridorerna. Men nu är det äntligen dags för en paus från allt sånt😊

Idag ska jag göra knäck och vila, har lyckats bli förkyld lagom till julhelgen, haha. Igår träffade jag Julia och vi tog en fika på stan innan jag gick till optikern för en synundersökning. Resten av lovet som varit har jag köpt julklappar på och varit med Jonte!

Förra veckan försökte jag och Jonte göra ett pepparkakshus, vi köpte massa godis och kristyr och tänkte göra det finaste pepparkakshuset någonsin. Men.. Vi fick inte ens ihop bitarna, eller ja, först lyckades jag ta sönder några bitar och sen fick vi inte ihop dom. Vi provade först med smält socker, sedan kristyr och till sist trälim.. Ja vi var så desperata😂 När vi äntligen lyckats få ihop några delar och de låg och torkade så hittade Jonte en pingisboll som han började studsa runt i köket och gissa var den landade? På pepparkakshuset! Allt föll ihop och vi gav upp, så vi pyntade delarna istället haha! Det var en väldig utmaning för tålamodet och jag kan inte säga att det funkade bra 😂

Hoppas ni får en bra julhelg så hörs vi när vi hörs! 🎅

Likes

Comments