Vardag, Photos

Lapar solsken mellan jobbpassen i den absolut bästa tänkbara sällskap! Vilken fredag!

Likes

Comments

Träning, Photos

Jag har kommit till insikt med hur stel jag är. Alltså inte vinterstel som många blir, utan mer Frågan-är-om-jag-är-87-eller-22-år-stel. Jag får liksom kämpa för att få i foten i stigbygeln när det är kallt ute.. pinsamt!
Men nu så ska jag ändra på det. Varje månad så ska jag införa en ny god vana och vi börjar med stretching. Varje dag ska jag stretcha och mjuka upp leder och muskler så jag slipper rullatorn några år till 😊

Likes

Comments

Häst & Ridning , Photos

God kväll! Jag sitter i soffan, bredvid en sovande sambo och en minst lika trött valp, och knopar ihop dagens inlägg. Dagen började med att jag klev av mitt 20,5 h pass från jobbet, tog en powernap och lagade en halvbra lunch. Jag tittar alltid på häst-vloggar eller lyssnar på poddar innan jag ska till stallet. För att få inspiration och en dos motivation.

Jag dammade av kameran idag när jag var i stallet. Dagen till ära genomfördes det första träningspasset sedan flytten. Magic har blivit "inskolad" i hagen den första veckan, så idag började vi vår resa.
Han fick springa av sig i ridhuset och känna in sig i den nya miljön. Efter några ärovarv inne i manegen så gjorde vi några simpla horsemanship övningar. Såsom join up och follow me. Backa, flytta för tryck och för röst, arbete med bommar och lite lek.

Jag kommer fokusera på att bygga en relation och en bra grund innan jag hoppar upp i sadeln. Dels för att vi ska klicka och dels för att han ska få en chans att bygga lite muskler innan jag ska till och utbilda honom. Än så länge gå det som en dans.
Fortsättning följer.

Likes

Comments

Vardag, Style

Yaaaaaas, jag gjorde det. Jag blev blond igår. Jag får mig en chock varje gång jag ser mig i spegeln haha.
Men jag är sååå nöjd! Tack, tack tack Paulina för ditt tålamod. I 5 timmar höll vi på igår. Rekommenderar er starkt att färga och klippa er hos henne! Det är typ den enda jag blir helt nöjd hos 💁🏽💁🏼
Det kommer nog ta en tag att vänja sig vid detta

Likes

Comments

Häst & Ridning

Nu är han installerad och klar. Idag hämtade jag och Alexandra hem Magic. En lite bångstyrig men ack så snäll femåring som jag ska ha på prov i två månader.
Han fick ett ganska hårt välkomnade av hagkompisarna men det löser sig så småningom 😂

Likes

Comments

Häst & Ridning

Som många redan vet så lämnade jag tillbaka Fariboss strax innan jul. Vi fick en kort och lärorik tid tillsammans. Det var ingen lätt sak att avgöra, men nu i efterhand så känns det ändå som om det blev bäst såhär. Efter många om och men så valde jag att lämna igen honom då jag kände att vi inte riktigt klickade och att mina kunskaper brast hos honom.
Det har varit en konstig tid att vara utan häst, det känns som att jag har glömt något hela tiden. Jag har många fler timmar på dygnet nu haha. Men jag har tur som har så snälla stallkamrater som låter mig pyssla och rida deras hästar.

Perioden som hästlös är dock över nu, jag kommer ta mig an en ny utmaning och jag kommer berätta mer om detta i sinom tid.

Här är några blandade bilder från hösten och vintern på min fina prins.Likes

Comments

INSPO

Går i tankar om att bli ljus, riktigt ljus. Mmmm vad tror ni? 🤔🙄

Bilder: Pinterest

Likes

Comments

Photos

Idag var det bitigt hörrni! Jag och valpen tog oss bara en kort sväng längs med Ljusnan innan det blev blev för kallt. Jag vaknade upp med att det tom var is på insidan av fönstren. Är det en vargavinter vi har att vänta oss?

Likes

Comments

Häst & Ridning

Morgonträningen för prinsen blev tuffare än förväntat. Fabbe kan vara dum-lat ibland, det vill säga när det blir för jobbigt (typ samlad trav, små galoppvolter osv) då tar han bettet eller "blir rädd" för något och drar. Men han har mött sin överman nu..😌
Dagens pass skulle ha gått ut på att träna galoppbyten över bom, men då herrn inte tyckte det var någon bra idé så jobbade vi på skolorna istället. I alla gångarter. Skänkelvikning, öppna, sluta, voltarbete, fram- och bakdelsvändningar. Jag hade en väldigt foglig och snäll häst efter den timmen.
Som sagt, han har mött sin överman.

Likes

Comments