View tracker

Häst & Ridning

Som många redan vet så lämnade jag tillbaka Fariboss strax innan jul. Vi fick en kort och lärorik tid tillsammans. Det var ingen lätt sak att avgöra, men nu i efterhand så känns det ändå som om det blev bäst såhär. Efter många om och men så valde jag att lämna igen honom då jag kände att vi inte riktigt klickade och att mina kunskaper brast hos honom.
Det har varit en konstig tid att vara utan häst, det känns som att jag har glömt något hela tiden. Jag har många fler timmar på dygnet nu haha. Men jag har tur som har så snälla stallkamrater som låter mig pyssla och rida deras hästar.

Perioden som hästlös är dock över nu, jag kommer ta mig an en ny utmaning och jag kommer berätta mer om detta i sinom tid.

Här är några blandade bilder från hösten och vintern på min fina prins.Likes

Comments

View tracker

INSPO

Går i tankar om att bli ljus, riktigt ljus. Mmmm vad tror ni? 🤔🙄

Bilder: Pinterest

Likes

Comments

View tracker

Photos

Idag var det bitigt hörrni! Jag och valpen tog oss bara en kort sväng längs med Ljusnan innan det blev blev för kallt. Jag vaknade upp med att det tom var is på insidan av fönstren. Är det en vargavinter vi har att vänta oss?

Likes

Comments

Häst & Ridning

Morgonträningen för prinsen blev tuffare än förväntat. Fabbe kan vara dum-lat ibland, det vill säga när det blir för jobbigt (typ samlad trav, små galoppvolter osv) då tar han bettet eller "blir rädd" för något och drar. Men han har mött sin överman nu..😌
Dagens pass skulle ha gått ut på att träna galoppbyten över bom, men då herrn inte tyckte det var någon bra idé så jobbade vi på skolorna istället. I alla gångarter. Skänkelvikning, öppna, sluta, voltarbete, fram- och bakdelsvändningar. Jag hade en väldigt foglig och snäll häst efter den timmen.
Som sagt, han har mött sin överman.

Likes

Comments

View tracker

Vardag, Photos

Det lilla kan göra så mycket. Lite vit färg, några nya tavlor och en betsad grind gjorde att vi fick en lantligare känsla i lägenheten.

Likes

Comments

Photos, Vardag

Här är han, vår lilla björnunge. I lördags åkte vi till Strängnäs och hämtade hem utökningen till familjen. Nome är en 10 v gammal Eurasier och har redan upplevt allt från hästar till skotrar. För att vara så liten så är han ganska tuff må jag säga. Det här kommer bli hur bra som helst. Och det bästa är nog att Kevin kommer bli en morgonmänniska till slut 😌🐻

Likes

Comments

Häst & Ridning

Prinsen och jag gör faktiskt framsteg. Igår tränade vi i sadeln igen, första gången på flera veckor och det märks skillnad. Han är mer allert för mina hjälper och han LYSSNAR faktiskt på mig. Han blev även skodd igår, något han helst hade sluppit om man frågar honom. Det gick relativt smärtfritt och var ett bra sätt att träna hans tålamod på.
Idag så invigde vi de nya skorna med en timmes tömkörning i djupsnö. Vi var nog lika svettiga båda två.
Äntligen så börjar vi få någon form av samspel och jag känner glädje med honom igen.
För han är ju himla fin, min svanslösa prins.

Likes

Comments

Photos

Jag är egentligen ingen vintermänniska, men när snön badar i eftermiddagssol så blir man helt salig. För att inte tala om hur dödligt fotogenisk min man är.

Likes

Comments