Häst & Ridning

Igår gick Myggan sin första riktiga lektion, tack för det Agneta!
Enbart fokus på start, stop, flytta, länga och korta samtliga gångarter. Vi tog även vår första galopp!
Den bittra minen speglar mitt fokus haha 😂

Det härliga med Magic är att han är så lättsam, han finner sig i allt. Vilket också gör att jag får passa mig för att inte gå fram för fort. Han är ju trots allt en jättebäbis.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Photos

Min kreativa sida blomstrade upp igen, passade på att främja egot och tog några självporträtt.

Likes

Comments

Häst & Ridning

Titta på honom! ALLTSÅ TITTA PÅ HONOM!! Hur fin är inte denna häst!? Det bästa är att han är lika fantastisk som han är snygg! (Typ som sambon min åh heheheheh)
Idag testade vi oss på att trava cavaletti, ingen konst säg. Allt jag presenterar för honom sväljer han med hår och hull.
Du kan bli hur bra som helst myggan ❤

Likes

Comments

Häst & Ridning , Photos

60 mil och 10 h senare så har vi åter landat i Sveg igen. Idag hämtade vi hem Alexandras nya häst, Anshie (Ain't she cute). Ett 17 år gammalt sto som fortfarande har en massa krut i sig. Hon är en varmblods blandning men lite jäklar anamma.

Alla hästar var givetvis väldigt nyfikna inklusive min egna som helst hade hoppat in i hennes box.. 😂

Likes

Comments

Häst & Ridning

I förrgår tog vi första uppsuttna skritten. Den här hästen är så cool. Han uppförde sig som om vi aldrig gjort något annat än promenera runt i ridhuset. Jag hade inte tänkt att jag skulle rida, utan bara sitta upp och öva honom lite. Men han var så lugn så vi testade att skitta inne i ridhuset några varv. Det gick ju som en dans så då tog vi ut lektionen till ridbanan och han var lika cool utanför ridhusets fyra väggar.
Vi höll kanske på i ca 20-30 min innan jag hoppade av. Det roliga var att när jag var redo att gå in i stallet igen så var inte han det. Han ville minsann inte lämna ridbanan, han var inte klar haha.
Älskade räka ❤

Framöver så kommer jag rida honom 3-4 gånger i veckan och resten är vila och markarbete för att inte skrota motivation och muskler. Skynda långsamt.

Likes

Comments

Photos, Vardag

Det är sånt här man ska fylla på depåerna med! Sol, snö och jäkligt gött sällskap! Tack för en fin dag my love ❤️

Likes

Comments

Vardag, Häst & Ridning

Igår var det en riktig skitdag. En sån dag då man helst slänger in handsken och skiter i allt. Det är sånna gånger jag är så himla glad att jag har min bästa vän och sambo, Kevin, vid min sida. Och framförallt stallet. Vilken terapi det är att få vara bland hästarna.
Tack Magic för att du har dansat in i mitt liv!

Här är en liten formbild på ungen. Den till vänster är tagen i början av januari, den till höger är ifrån igår. Visst har det blivit skillnad. Mat, vila och markarbete var fin fina grejer för pojken. Nu är jag såååå laddad att få hoppa upp om några veckor!

Likes

Comments

Vardag, Photos

Lapar solsken mellan jobbpassen i den absolut bästa tänkbara sällskap! Vilken fredag!

Likes

Comments

Träning, Photos

Jag har kommit till insikt med hur stel jag är. Alltså inte vinterstel som många blir, utan mer Frågan-är-om-jag-är-87-eller-22-år-stel. Jag får liksom kämpa för att få i foten i stigbygeln när det är kallt ute.. pinsamt!
Men nu så ska jag ändra på det. Varje månad så ska jag införa en ny god vana och vi börjar med stretching. Varje dag ska jag stretcha och mjuka upp leder och muskler så jag slipper rullatorn några år till 😊

Likes

Comments

Häst & Ridning , Photos

God kväll! Jag sitter i soffan, bredvid en sovande sambo och en minst lika trött valp, och knopar ihop dagens inlägg. Dagen började med att jag klev av mitt 20,5 h pass från jobbet, tog en powernap och lagade en halvbra lunch. Jag tittar alltid på häst-vloggar eller lyssnar på poddar innan jag ska till stallet. För att få inspiration och en dos motivation.

Jag dammade av kameran idag när jag var i stallet. Dagen till ära genomfördes det första träningspasset sedan flytten. Magic har blivit "inskolad" i hagen den första veckan, så idag började vi vår resa.
Han fick springa av sig i ridhuset och känna in sig i den nya miljön. Efter några ärovarv inne i manegen så gjorde vi några simpla horsemanship övningar. Såsom join up och follow me. Backa, flytta för tryck och för röst, arbete med bommar och lite lek.

Jag kommer fokusera på att bygga en relation och en bra grund innan jag hoppar upp i sadeln. Dels för att vi ska klicka och dels för att han ska få en chans att bygga lite muskler innan jag ska till och utbilda honom. Än så länge gå det som en dans.
Fortsättning följer.

Likes

Comments