Idag hade jag en sån jäkla bra känsla under konditionspasset. Myggan var mjuk och glad och jobbade på som vara han kan. Det får mig att drömma stort.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Photos, Häst & Ridning , Vardag

Söndag - veckans mest effektiva dag. I alla fall för familjen Hammargård Jonsson.
Idag har vi städat bilen och lägenheten, handlat,tvättat, hunnit med att motionera samtliga djur i hushållet. Sprungit en vända lagat middag och allt detta innan 18.00. En bra dag!
Här är ett gäng bilder från den gångna helgen som bjöd på riktigt härligt väder ☀️

Likes

Comments

Photos, Resor

Hej! Sitter på flygplatsen när ni läser detta.
Igår spenderades pengar och tid i alla Amsterdams affärer, håller tummar och tår för att det inte leder till övervikt på vägen hem haha.
Det känns lite vemodigt att lämna Johanna och Amsterdam nu. Även om tiden här har varit intensiv och kort så har det känts precis som på den gamla goda tiden, då vi umgicks varje dag.
Det är så skönt att ha sånna vänner som bor på andra plaster i världen och som man inte kan träffa allt för ofta. Men när vi väl ses så är det precis som om vi aldrig varit ifrån varandra.
Jag är evigt tacksam för att jag har fått så fina vänner ❤️
Och tack för denna weekend ladies!

Likes

Comments

Resor, Photos

Turistgrejen är avklarad. Markander, Madame Tussauds och en barrunda. Vi hittade en liten källarrestaurang i utkanten av Pijp där vi käkade kvällens middag - hamburgare. Rekommenderas men ta med kontanter, kort funkar ej här.
Madame T har väl alltid varit ett måste på min bucketlist. Träffade även "Beyoncé", detta är väl så nära jag kommer komma henne haha.
Här är en rejäl bildbomb från vår carpe diem

Likes

Comments

Vi har gått och gått och gått och gått och ändå så har vi knappt sett något alls av den här vackra staden.
Vi sov i kapp de timmarna som försvann under resdagen och for sen in till stan strax efter lunch. Efter det flög tiden iväg och nu 9 h senare är vi tillbaka på brottsplatsen. Vi ansträngde oss för att inte leta oss till en italiensk restaurang denna kväll men det slutade med pasta ändå.

Lite shoppning har vi (jag) hunnit med och nu avnjuter vi jordgubbar och vin i sängen som de lyxkärringar vi är haha. Godnatt!

Likes

Comments

Photos, Resor

Nu är vi framme!! ÄNTLIGEN! Fy vilken resdag det varit. Lisa plockade upp mig 04.00 (!!) och efter en kaffe i magen puttrade vi upp emot Östersund.
Vi tog lite fel på tiden så vi dök upp på flygplatsen 3 h för tidigt, men tur var väl det..för när vi väl kommit fram till ARN så landade vårt första flyg när det anslutande flyget till Amsterdam skulle lyfta.
Så, med packning och med andan i halsen sprang vi över hela Arlanda för att hinna ikapp flyget.

Väl framme i Nederländerna så stod Johanna och välkomnade oss, vi tog en buss hem till hennes lägenhet/rum/krypin för uppfräschning.
Kvällen har spenderats på stan bland alla rökande och icke rökande människor. Vi hittade en väldigt mysig italiensk restaurang 😌

Likes

Comments

Idag har vår älskade älskade Heico fått somna in..han fick somna in i min famn. Kanske det värsta och bästa jag gjort, att sitta där vid hans sida när han slöt ögonen för sista gången.
Jag har inte riktigt tagit in allt ännu, jag tror inte riktigt på det än. Det värsta är nog att jag är rädd för att glömma honom. Hans egenheter och det som gjorde honom så speciell.

Han använde min lillasyster som bitleksak när han var en valp, han badade i takfärg en gång så han såg mer ut som en svart vargvalp. Han drog oss gladeligen med spark och pulka om vintrarna, sprang vid min sida på sommaren.
Han rymde hemifrån 1000 gånger om. En utav gångerna så trodde vi att han inte skulle komma hem igen. Han var borta i 8 dygn, med en 4 m vajer i släptåg..
Jag minns första gången han fick ett epilepsianfall och hur rädd jag blev. Så fort det var över tryckte han sig hårt intill mig. Vi var nog lika rädda då.

Jag minns hur jag lekte att han var min häst och hur vi tävlade i hoppning på OS ( hinder sammansatta utav sparkar och stavar) och hur vi vann varje gång haha.

Jag minns när mamma ringde och berättade hur illa han mådde pga sin starr och att han skulle bli enögd.
Jag minns hur lycklig han var på blåbärsön och i stugan - där han kunde springa fritt.
Jag minns hur dum jag tyckte han var när vi hämtade honom som valp för att han bet mig så mycket. Jag minns alla nätter jag sov med honom i köket. Jag minns hur svartsjuk han var på mina hästar och att han bet dem i svansen i ren protest.

Jag minns hur han smög upp till mitt rum, fast han inte fick, när pappa inte var hemma och låg vid min sida. Jag minns hur sur han var på mig när jag inte var hemma "i tid". Jag minns hur fullkomligt fantastisk han var, ÄR.

Ändå är jag så rädd att glömma, glömma hur hans päls känns, hur han luktar, hans blick.

Tack kompis för alla fantastiska år du gav oss, för allt du lärde oss och för att du stod ut med oss haha. Tack för att du slickade bort tårarna på mina kinder idag när vi sa hejdå. Tack Härkilas Heico III.

Likes

Comments

Häst & Ridning , Vardag

Ber om ursäkt för att det är så många bilder med dålig kvalité, tar mig aldrig för att ta med kameran.
Trots att måndagen började med regn så avslutades den med solsken och en långtur i skogen. Närmare bestämt 9 km skritt, det gjorde fin fint för grabben.

Likes

Comments

Häst & Ridning

Det är vilovecka för grabben och då passar vi på att öva sånt som inte riktigt fungerar i vardagen. T.ex upp och avsittningar, att tränsla, lyfta hovar osv. Det är alltså inget fysiskt jobbigt arbete i fokus. Utan vi tar i tu med hans idéer istället.

Igår övade vi som sagt upp och avsittningar, han står helst inte still när jag ska hoppa upp. Inte för att han inte förstår bättre utan för att han inte pallar stå still. Vi höll kanske på i 10 minuter sen fattade han vinkeln 👍🏻

Varför jag väljer att inte göra detta i träns är för att jag inte vill dra honom i munnen om han skulle få för sig att dra när jag hänger på honom.

Likes

Comments