Jag har lyckligtvis aldrig varit med om en trafikolycka, tills i lördags..
Jag och Kevin hade varit hos mina föräldrar för att fira min mamma och var på väg hem. Jag körde, jag kände att det bitvis var lite halt och körde därför försiktigt. Vi sitter och pratar om att vi borde lägga på vinterdäcken för att det är ju lite nyckfullt innan vintern har anlänt på riktigt.
5 minuter senare kör vi av vägen. Jag får först en liten sladd som jag lyckas häva, jag saktar ner men när motorbromsen går in så glider bilen emot diket. Jag rattar till vänster och får sladd igen, jag rattar till höger och sen åker vi i en 180 graders kurva emot slänten. Jag ser tallen och accepterar att vi kommer krocka. Det sista jag gör innan vi slår i är att jag vänder mig emot Kevin och skriker förlåt. Jag tänker att jag kommer köra ihjäl oss.
I nästa sekund så slås förardörren in av tallen och jag sitter med backspegeln i famnen. Jag har glas i skorna och i händerna. Jag får panik och måste kolla så att Kevin mår bra. Sen gråter jag, jag är väl i chock och gråter över att jag förstört Kevins bil. Jag försöker gå ut genom den totalförstörda dörren men Kevin får mig att klättra ut på hans sida.
Vi kramar om varandra och sen börjar tankarna cirkulera.
Vi letar reda på min telefon och Kevin går upp till vägen för att stoppa en bil.
Min första tanke är att ringa My, sen mina föräldrar och sen Kevins föräldrar. Jag skakar och känner mig nästan berusad. Jag tittar på trädet och inser att hade vi kommit aning mer åt vänster så hade vi fått trädet rätt i fronten. Fyfan..

Vi får snabbt hjälp från vänner och bekanta, stort stort tack till er!
Vi kommer till akuten utan att få någon speciell hjälp, en undersköterska kollar om vi har glassplitter i händerna eller fötterna. Vi får alltså inte träffa en läkare.
Våra ryggar och nackar undersöks inte..
Vi åker hem. Dagen efter vaknar jag med mer smärta i rygg och nacke, jag känner mig yr och ser suddigt. På måndagen ringer jag till sjukhuset och får träffa en läkare och röntgas. "Det ser ut som att en kota i nacken har blivit förflyttat" Va?
I remissen står det "Diskbråck i halsryggen?" Så vi får en enkel resa till Östersund där vi tillbringat hela dagen.
Jag har nog gjort de flesta möjliga röntgen som går och får lyckligtvis åka hem utan stödkrage och receptbelagda läkemedel.

Jag sitter i bilen på väg hem nu. Jag tänker på vilken jävla tur vi hade. Hur fort det går och hur snabbt det kan vända. Uppskattningsvis gick det 70 km/h när vi åkte av, 70 knyck utan en skråma. Vi hade änglavakt. De där sekunderna innan vi slog i så blev alla problem och småsaker oväsentligt. Man får perspektiv efter en sån sak.

Han som bärgade bilen berättade att han bärgat 3 bilar inkl vår den kvällen..500 meter innan sladden så var marken helt bar. 500 meter gjorde alltså en sån skillnad och 3 dm gjorde skillnad på om vi skulle fått trädet rätt i fronten eller i dörren.

Kör försiktigt.

Likes

Comments

AAAAALLTSÅ SER NI HUR FINA DE ÄR ELLER!? Jag är så himla lyckligt lottad som får jobba och träna med så fina hästar.
Känslan som jag fick idag när Jej gick som en klocka går inte ens att beskriva. Hon lyssnade så bra, var i balans och jobbade så så så bra! ÄLSKADE ÅSNA!
Likaså Fariboss, han börjar bygga lite kondition nu och han blir bara roligare att rida. Galoppfattningarna sitter där de ska och han kommer gå så långt!
Både "mina" hästar har sånna anlag för att bli så jäkla bra! Det vankas nog tävlingslicens snart 😏🙌🏽

Likes

Comments

Photos

Haha tja, man extraknäcker ju inte som fotograf hos "race magazine" direkt men det var kul att fota något, för mig, annorlunda ikväll.
Kevin hade träning idag så jag fördrev tiden med min nya vapendragare i höstmörkret.
Det blir allt mer sällan tid för foto nu när hästarna står i fokus, men jag försöker så gott det går.
Ha en fin kväll!

Likes

Comments

Häst & Ridning , Photos

Galoppintervaller på en solig måndag var ju inte så pjåkigt. Sämre sätt har man ju startat en vecka på.
Prinsen har ingen vidare kondition så vi tar små steg till en början. Även om han gärna drog full kareta över hela ängen..
Jag blir helt salig när jag tittat på honom, förstå vad fin han kommer bli när han byggt mer muskler och när man och svans har vuxit ut. My oh my 😍

Likes

Comments

Vardag

Tjena! Där satt jag imorse och redigerade bilder med morgonkaffet i högsta hugg. Tiden mellan arbetspassen och passen i sadeln spenderas med att fota och redigera. (Om jag inte sover då haha)
Veckorna bara flyger iväg, man hinner ju knappt med! Next up nattjobb

För den som inte vet det så samarbetar jag lite med webbplatsen Visitsveg.com där hittar ni några av de bilder jag fotat och arbetat med ☺️

Likes

Comments

INSPO

Finns det något bättre än att vakna till en vacker höstmorgon och du möts av frisk klar luft när du öppnar sovrumsfönstret. Det är varken för varmt eller för kallt och alla dessa färger. Jag är verkligen en höstmänniska.

Ph: Weheartit

Likes

Comments

Vardag

Hej! Det har inte blivit så mycket bloggande på senare tid. Jag jobbar, rider och sover. Vardagen rymmer inte mycket mer these days.

 Idag har det allt varit måndag i all ära..Inte nog med att min telefon har fått ett melt down, den har dessutom lyckats synkronisera sig med min gamla telelur så alla bilder och filmer från Beyoncékonserten och resan i Norge är ute i luften och svävar.. Sitter här och gråter blod och drar mig i håret över detta, vilket i-landsproblem. (Så om det sitter någon briljant sak som kan fixa detta åt mig så utlovar jag en fin fin belöning!)  Fyfan, det som var så fint väder idag och hästen gick som på räls. Varför skulle dagen sluta såhär då? åååh..Likes

Comments

Häst & Ridning

Här är han, min nya ögonsten, kompis och träningspolare. Fariboss är en 7-årig frieservalack som jag kommer ha på foder. Jag kommer hela tiden uppdatera här om hans framsteg. (Just nu jobbar vi på att han inte ska kuta för kung och fosterland när jag lägger galoppskänkeln..)
Han är stor, lite bufflig och bedårande.
Han är den typen av häst som gnäggar och kommer fram och hälsar när man närmar sig hagen. Han somnar nästan när man borstar honom och han älskar att springa. Med andra ord det är lite att bita i haha

Men det känns hur bra som helst, jag har verkligen fått en sagohäst till låns.

Likes

Comments