View tracker

Vilken helg, är helt slut! Har varit på sista delen hund 360 i Falkenberg. Efter utbildningen igår åkte jag till Lisa som tävlade agility i Varberg. Lyckades köra fel i 1.5h. Tillslut satte jag mig på en åker för att kissa och gråta en skvätt, samtidigt som jag ringde pappa. Efter en bra stund hittade jag äntligen ridhuset! Tyvärr var våran mat iskall vid detta laget. Men, men max är alltid gott!

Idag fick Maggie stanna hemma så jag passade på att svänga förbi Ullared på vägen hem. Väldigt lite folk. Fanns dock bara skit. Blev lite godis och ett par leksaker.

Kommande vecka blir även den hektisk. Imorgon blir det bad för hela slanten. Har även ett par inlämningar. Onsdag och fredag har jag praktik på hundsim. På torsdag är det fritt följ kurs igen, superkul!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker
Träning

Hundarna har fått träna hemma hela veckan så idag tog jag tag i saken och åkte iväg. Passade på att träna hundarna på fotbollsplanen utanför kontoret och sedan fick de springa av sig lite. Hade varken underställ eller fleece så det blev, svalt. Men nu sover hundarna gott på varsin sida i soffan. Blir så seg av hormonet de släpper ut.

Maggie tränade fritt följ, vi har snart kurs igen. har inte börjat göra ingångarna ute än och glömde min target hemma. Så det blev bara fram och tillbaka med några svängar. Det gick bra. Hon börjar få ett väldigt fint fokus. Sedan balanserade vi på stockar. Och tittade på lakan som hängde i träd. Tyvärr glömde jag binda upp henne och träna på det. ;)

Enzo tränade nästan ingenting. Han har vart lite stel hela dagen och har inte hunnit köra novafonen på honom. Han körde lite för länge på balansbollen igår. Blev ändå lite fritt följ och lite tricks, mest för att Maggie fick träna. Men han var lika glad för det, godis är alltid gott.

Har verkligen sett framsteg hos båda hundarna sen jag börja klocka träningen. Gjorde det för ett par år sedan men slutade av okänd anledning. Nu har jag börjat igen och har inga planer att sluta. Det blir så mycket effektivare! Wiho

Likes

Comments

View tracker
Pälsvård, Vardag

Idag stod det hundbad på schemat. Enzo har inte badat på över två veckor och Maggie har inte badat på 10 dagar. Det var således dags. Lycklig nu när Maggie har lite längre hår så jag får totta med fina färger. Så mysigt när de är nybadade. Nu sitter jag och Jonna och slipar på ett tävlings upplägg för Pudel-SM får se om de köper vårt förslag. Håller tummarna!


Likes

Comments

Hej!

Jag heter Linda Holm och är 19 år. Jag studerar just nu på Luleå tekniska universitet och till hundfysioterapeut hos ReDog. I bloggen kommer jag skriva om hundträning, vardagen med hund och en del shopping. Jag älskar att köpa hundprylar, framförallt de som är rosa. ;)

Enzo är en Phaléne hane på snart 10 år. Han är min första hund och vi har upplevt mycket tillsammans. Han har gått från promenader och godissök till att tävla i rallylydnad. Får se om vi startar även i Freestyle och lydnad beror på hur feg matten är. En bättre första hund finns nog inte. Helt okomplicerad trots att han har en del egen vilja. Han älskar att äta godis och träna. Om vi inte tränar en dag påminner han mig gärna om att det är dags för godissök åtminstone.

Maggie är en Mellanpudel tik på i dagsläget 5,5 månad. Hon är min tredje hund. Vi går på en del olika kurser och tränar inför en kommande lydnadsstart. Tanken är även att köra lite bruksspår i framtiden, men det får vänta. Hon är en superpositiv hund som gör allt helhjärtat. Hon besitter många egenskaper jag värderar högt i en hund. Skall bli spännande att se vad hon blir i framtiden.

Gibson är även han en Phaléne hane men på 9 år. Han är då min andra hund. I dagsläget bor han hos min bror och njuter av livet som ensam hund. Får se om han syns till här i bloggen.Likes

Comments