Min korsbandsskada , Träning

För ganska precis en vecka sedan så landade jag i lägenheten efter nästan en vecka i New York. På ett sätt känns det som en evighet sedan vi var där, samtidigt som det känns som att jag kom hem igår. Jag vet inte, men det är skönt att vara hemma igen.

Det blev ett pass på boxen ikväll ändå! Jag ökade vikterna i mina frontböj som jag har på mitt rehabschema, och sen blev det ganska tunga utfallssteg innan jag klev på en 15 minuters AMRAP med wallballs, KB-svingar och pushups. Till min stora förvåning så fick jag grönt av min sjukgymnast att göra nästan precis allting, bara jag tänker på hur djupt jag går i olika "okontrollerande" böj och att inte göra allt för många repetitioner när jag väl gör en massa "okontrollerande" böj. Gör jag djupa thrusters och typ 50 reps i rad är det klart som fan att knät kommer att reagera, det säger ju sig självt. Såååå än så länge är jag lite halvnoga på att inte gå ner 100%, så länge det inte känns bra, vilket det inte riktigt gör ännu. Nå, nog om det.

Ikväll äter jag vindruvor, dricker cola zero och ser ikapp Paradise Hotel. Jag gör nog en tidig kväll för att orka stiga upp imorgon, har lite träning, matlådefix och plugg på schemat. Ordinary sunday!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Träning

Lördag, och idag är det egentligen vilodag träningsmässigt då jag ändå har hunnit med 6 pass denna vecka, men jag försöker hitta på typ allt möjligt för att inte behöva plugga så jag funderar faktiskt på att åka och träna litegrann iallafall. Lite rehab har ingen dött av, tänker jag. Sen är ju lördagar lite heliga också, då ska man inte behöva plugga?

Likes

Comments

New In

Var på stan i cirka tio minuter, och kom såklart hem med ett par skor. Har faktiskt spanat in dessa på webben men inte tagit mig tid att gå in till Scorett och faktiskt pröva dem, men idag!!! Och såklart var de lika fina som jag föreställt mig, så självklart fick de följa med hem. Till mitt försvar så behövde jag några vardagsskor som inte är från Nike eller Adidas. Det tyckte mamma också, och har man hennes tillåtelse så är det okej att köpa. Min livsfilosofi!

Likes

Comments

Wanties

Kolla vilka balla träningströjor jag hittade, allihop från Northern Spirit.

Jag som fryser typ alltid och jämt, gillar att kunna dra på mig en långärmat när jag ska träna. Speciellt nu när det börjar vankas vinter och typ miljoner minusgrader, då har någon av dessa suttit fint i träningsgarderoben. Trist att man tycker om att shoppa träningskläder mer än vanliga kläder, eller?

Likes

Comments

Wanties, Träning

Om jag klarar tentan jag har på tisdag, visst är jag värd ett par nya träningstights då? Tre favoriter från världens bästa märke när det gäller tights, 2XU. Jag vill aldrig ha några andra!

Likes

Comments

Min korsbandsskada , Träning

Idag är det fredag, mmmmmmmhm! Trots det så var jag var trött när klockan ringde, även fast jag fick sova till tio. Imorgon ska jag unna mig en sovmorgon, och sova tills jag själv väljer att vakna. Punkt.

Jag har precis fått i mig lunch och ska snart till Bergsviken för träningspass nummer två. Klockan är inte ens ett och jag är redan inne på dagens andra pass, haha. Så kan det gå! Var som sagt hos sjukgymnasten imorse och fick uppdatera mitt program litegrann. Det kom till lite frivändningar, fotarbete och svingar med kettlebells. Kul! Jag som inte gjort varken det ena eller andra sen i januari var lite ovan, plus att jag inte alls kände mig så explosiv som jag önskar att jag var. Det är dock något som kommer ju mer jag kommer in i det. Får inte glömma bort att det är trots allt bara några få månader sen jag opererade mig. Jag är väldigt bra på att ha lite väl för höga krav på mig själv ibland!

Trevlig helg hörrni!

Likes

Comments

Min korsbandsskada , Träning

Här står en trött liten suris och visar rumpan från sin bästa sida.

Här ligger jag med träningsvärk i benen från alla böj jag gjort idag. Kontakten blir bättre och bättre, och jag börjar sakta men säkert känna mig starkare även där. Igår sprang jag mina första intervaller sedan skadan. 30 sek on, 15 sek off x20. Dra åt helvete va jobbigt det var! Även fast jag tog mig igenom dem, så känns det rätt ordentligt att jag inte sprungit så speciellt mycket de senaste nio månaderna. Något att jobba på, absolut! Imorgon ska jag träna mitt första crossfitpass tillsammans med Johanna och jag har väl längtat ungefär hela veckan efter detta! Ska träffa min sjukgymnast före och höra exakt vad jag inte får göra, så att jag kan planera mina kommande träningspass utifrån de övningar jag faktiskt kan göra. Skulle tro att hopp och okontrollerade böj (som typ squat clean, thrusters och wallballs) är big nono än så länge, det har ju faktiskt bara gått fyra månader sedan operationen. Ska iallafall bli så fruktansvärt roligt att kliva på lite rolig och tuff träning igen!

Imorgon ska jag också hinna plugga och hänga med vänner. Skönt med helg ändå!

Likes

Comments

Sjuksköterskestudent, Vardagsprat

Tänk vad glad jag är över att få hänga ihop med er två, bästa ni!

Hejhopp kompisar! Jag sitter på bibblan som den exemplariska student jag faktiskt är. Det ni! Har också pluggat tillsammans med Linda och Elina hela förmiddagen fram tills för bara en timme sedan, då åkte jag hem och böt om till träningskläder (hade tänkt dra direkt till gymmet härifrån nämligen) och här sitter jag nu i väntan på Josefine. Jösses vilken lång mening dedär blev, men nu har ni koll på läget iallafall. Vi ska tillsammans skriva ett litet paper från fältstudierna vi var på tillsammans, men det borde inte ta många minuter egentligen.

Ikväll ska jag plugga då jag har litegrann som inte riktigt har fastnat ännu. Tenta om 5 dagar, och jag känner mig ändå rätt lugn.

Likes

Comments

Linda

Idag längtar jag tillbaka till Göteborg och häng med min favorittjej. Bäst Maja vad jag saknar dig idag!

Likes

Comments

Sjuksköterskestudent

Min andra och sista dag för denna fältstudie är till ända, och jag måste säga att jag är positivt överraskad till det hela. Jag har verkligen lärt mig sjukt mycket på bara två dagar, och jag har haft en väldigt bra handledare som lät mig prova på saker trots att jag är en riktig rookie. Kul! Längtar tills man har vfu längre fram i utbildningen, då man kan mer och får mer ansvar.

På eftermiddagen har jag tränat, men det gick inte jättebra idag. Skyller på min sömnbrist. Kunde knappt sova i natt heller, trots att jag knappt fått ihop några timmar de senaste 3 dygnen. Konstigt, men så är det. Ikväll har jag pluggat tillsammans med Elina och Linda, men de for precis så jag hade egentligen tänkt hoppa i duschen och sen fortsätta plugga. Tentaångest är ett faktum.

Likes

Comments