Header

Måndag och ny vecka.

Enligt rubriken låter det som om denna dag endast har bestått av dåliga saker. Inte riktigt, men det känns som om jag haft alla odds emot mig den senaste tiden. Ett försvunnet pass, en extra och onödig flygtur till Helsingfors från Budapest och därifrån till Köpenhamn, betalda bussresor jag inte använt och en ny passansökan senare kan jag säga att kontot lider och jag känner mig fullständigt misslyckad. Har verkligen inte haft turen på min sida men så är det ibland. Nu överdriver jag kanske. Det är väl inte så farligt men för ett par veckor sedan kändes livet väldigt grått.

Jag har iallafall ansökt om ett nytt finskt pass i Göteborg för att kunna ansöka om ett visum till USA. Jaa, ni läste rätt. Jag ska spendera Halloween i Los Angeles hos min vän Tessa och även träffa min värdfamilj jag bodde hos för 6 år sedan när jag var där på språkresa. Längtar så!

Eftersom jag missade bussen till Göteborg i fredags kom istället min bästa vän ner och hälsade på. Så himla snällt och gulligt av henne! Vi tog en runda på stan och min lillasyster hängde med. Priset till sötaste vännen och sötaste systern går till mig.

För att göra inlägget lite positivare kan jag säga att jag visst har jätte roligt i Helsingborg med studentlivet och allt annat som händer. Jag trivs bra och är tacksam för alla fina vänner jag har här. Snart ska jag springa iväg till gymmet för ett svettigt träningspass.

Hoppas alla har fått en bra start på veckan!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vet inte om jag nämnt det tidigare, men min lillasyster har iallafall flyttat till Helsingborg för att plugga på ett gymnasium här. Hon har hittat en linje som passar henne perfekt, nämligen textil & design. Tänk, kanske vi en dag kommer jobba tillsammans? Vem vet, hade ju varit lite roligt.

Vi har bott i en och en halv vecka i en tvåa på 40 kvm i det nybyggda studentboendet på Furutorpsgatan. Vi håller på att få ordning på lägenheten och än så länge trivs vi bra ihop. För det mesta skrattar vi och har roligt tillsammans, men såklart kan ett litet bråk om något alldeles onödigt uppstå. Det glömmer vi dock snabbt.

När vi hinner äter vi en god frukost tillsammans. Våra gemensamma middagar har det inte blivit många av tyvärr, men ibland går våra scheman ihop. Jag är ju mitt i ett studentliv, då jag precis börjat andra året på programmet Modevetenskap. Om kvällarna brukar vi oftast kolla en film tillsammans tills min syster somnar. Mina vänner vet att det alltid är jag som somnar när vi kollar film, men min lillasyster är väldigt duktig på det också kan jag säga. Något som går i släkten kanske? En runda på stan eller kvällspromenader är också något som är mycket roligare att göra tillsammans. Men jag önskar dock att hon hade städat eller diskat lite oftare och att hon gör det frivilligt. Känns som jag tjatar på henne när jag ber henne göra det. Det är något hon blir bättre på med tiden, hoppas jag. Livet är inte lika skönt utan diskmaskin haha.

Jag tycker det är mycket skönare att bo tillsammans med någon. I min lilla 1:a kunde jag känna mig aningen ensam ibland, men då sprang jag ju bara upp några våningar eller tvärs över gatan till någon kompis. Att inte ha sovrum, vardagsrum och kök i ett och samma rum är något jag uppskattar så otroligt mycket. Gud vad skönt det är att ha ett eget ordentligt sovrum. Nu när min lillasyster är här umgås vi mycket mer än vi gjorde hemma och vi kommer överens bättre än jag trodde. Även om vi umgås största delen av tiden har jag fortfarande tid för mina vänner och allt annat som hör till studentlivet.

Likes

Comments

Den 21a augusti drog nollningen igång. Detta året var jag fadder med världens bästa gäng och våra nollor, eller novischer som det heter nuförtiden, var de absolut bästa. Vår grupp hade seglartema och vi faddrar gick omkring med kaptenshattar, medan nollorna hade armpuffar, badring och simglasögon.

Vi har haft flera olika aktiviteter varje dag och haft så otroligt roligt. Att få välkomna alla nya studenter har varit en häftig upplevelse och så glad att jag fått göra det med världens bästa människor. Två veckor fyllda med lekar, stadsvandring, filmkvällar samt fest och bra häng.

Nollningen avslutades med en gala på Sundspärlan. Där åt vi tre rätters middag, drack många shots och drinkar, dansade tills vi var tvungna att byta till sneakers från våra klackar för att sedan fortsätta dansa på Cardinal till stängning. Kvällen var minst sagt lyckad och alla var så fina i sina gala kläder.

TACK FÖR DESSA VECKOR, VÄRLDENS BÄSTA GRUPP 19!

Likes

Comments

I Samarbete med Carl Edmond

Minns ni Carl Edmond-boken? Som många av er har listat ut så finns det bara två meningar i boken! De två viktigaste meningarna. BE BOLD. och BE YOU. Och det är det enda som behövs! Vi kan själva skriva historien om våra liv och det är hög tid att leva det, fullt ut. To the FULLEST DELUXE! Vill du blir påmind om det och ha koll på tiden finns klockorna på www.carledmond.com eller i deras butik i Åhlens City, Stockholm den 22 september.

Likes

Comments

Instagram@linda_finell