Ja hur ser samhället på oss småbarnsföräldrar, främst mödrar som faktiskt lägger tid på sig själv i form av just träning? Nu kan jag bara utgå från min egna privata uppfattning, ni kanske har en annan? Vilket jag innerligen hoppas på.

Från början när jag tog tag i vikten kom det endel heja rop och även gliringar om att jag snart skulle ge upp. Fast nej ge upp har jag aldrig gjort, fallit ja, men ALLTID rest mig upp igen. Men iallafall, det första året när vikten rasade fort var det främst positiva kommentarer och folk glädjes med mig, DET var något som hjälpte mig massor, och sen när andra kom för att få tips o råd. Hoppas innerligen att jag på någotvis hjälp andra om så bara en att börja tro på sig själv!

Men ju mer tiden gick och jag verkligen ville satsa på träningen, inte bara nöja mig med att gå ner i vikt utan att även bygga muskler. Då kom frågorna och även ifrågasättningarna, - skall du verkligen träna så ofta, - du har ju gått ner nu räcker inte det? - Akta så du inte får ortodexi så mycket som du tränar. - Vem tar hand om barnen? - Du har inte funderat på att vara mer hemma med familjen och barnen istället för att träna. ... Ja listan kan göras lång.
Det jag märker på sociala medier är just att vi mammor ifrågasätts hur vi kan välja träningen framför våra barn men pappor som tränar och sen lägger ut en bild på deras barn är kungar? Ja kanske inte så extremt men ni fattar nog. För vems skull tränar jag om inte för min familj och barnens skull?! Ja att gå ner i vikt var för allas skull, min för hälsan och barnen för orken och livsglädjen.

För ca 7 år sedan mådde jag allt annat än bra, jag festade flera dagar i veckan, hade panik och ångestattacker fler gånger i veckan. Att dricka gjorde mig gladare i några år tills bakslaget kom 2010, då ångesten kom ikapp även på fyllan. Slutade en natt med ambulansfärd till sjukhuset efter att jag svalt en halv burk med värktabletter och flera öl. Men inte "hjälpte" det mig, dagen efter när jag blev utskriven var det direkt på festandet igen. Räddningen var Christoffer, mannen som även skulle bli min make och far till mina barn.

Idag har jag hittat något annat som gör att jag mår bra och även slipper helt mina ångest och panikattacker, TRÄNING. Med ett hiskeligt humör i grunden så dämpas det markant om jag sköter träningen. Jag är lite som en duracellkanin, får jag inte ta ut mig genom tärning blir jag stissig och tillslut ilsken. Så varför är det då fel att jag lägger 6 dagar i veckan på träningen? Det är någon timme eller två per dag.
Familjen får en glad fru/mamma och jag mår bra. Jag orkar hålla igång utan att det psykiska skall ta över. Det är ett jävla pussel skall ni veta att få ihop jobb, barn och träning. Jag går upp tidigare för att hinna träna innan jobb eller innan familjen vaknar vid den mån det går och hade det gått så hade ju barnen fått följa med till gymmet men funkar tyvärr inte längre. Vissa dagar tränar jag hemma och involverar barnen i det. Jag väljer hälosam mat och gör det till något naturligt för deras skull så dem växer upp med bra vanor. Vill aldrig att dem skall behöva genomgå det jag fick göra i skolgången med mobbing pga övervikt. Visa dem att träning är kul, kan vara en lek, att nyttig mat är gott. Och ja självklart får dem godis eller pizza ibland, men saken är den att de knappt vill ha godis. Så varför proppa på dem det bara för att det är helg isf?

Jag är långt ifrån en perfekt mamma eller fru. Men återigen, träningen gör mig till en bättre människa så varför anser en del att det är så fel? Att medicinera ses som något naturligt men inte att lägga mer tid på aktiviteter och träning?
Jag älskar långt ifrån alla passen och ibland kan det till och med kännas som ett straff att åka och träna, men vet ju även hur mycket gott det gör, bara det borde vara motiverande nog för andra med, eller?

Skulle vara intressant att få höra just era funderingar och tankar kring detta ämnet.


TA HAND OM ER!
// LBlog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ja det är precis vad jag gör, kämpar för att inte falla, söker efter min förlorade motivation. Det är ett rent helvete att hålla vikten, balansen och allt där omkring. För mig är det allt eller inget.
Måste jobba så mycket mentalt med mig själv för att orka hålla uppe allt jag åstakommit. Min jävla hjärna är skadad... Ger jag efter med lillfingret tar den hela armen. Finns inget lagom. Ska vi köpa en hem godis en lördag tex så käkar jag godis heeela dagen, vare sig jag jobbar eller är hemma. Och nej det hjälper inte att någon kommer med pekpinne och försöker tillrättavisa mig, tro mig jag trycker ner mig själv så det räcker och blir över. Och denna onda cirkeln förstör mig så jag måste verkligen ta mig upp igen. Jag är för bra för att acceptera ett halvdant försök till balans som alltid går åt helvete. Jag förtjänar att må bra både fysiskt och psykist, det gör vi alla!
Träningen har jag kommit igång med relativt bra, eller ja jag kör det jag vill, kan bli två veckor cardio och en vecka styrka osv. Men blir iaf 5-6 dagar i veckan med träning. Mikaela och jag har iaf lovat varandra nu att börja sköta kosten och träningen, minst en aktiv timme om dagen. om det så är hård träning eller en promenad, bara de att det skall genomföras.

Jag måste börja pressa mig själv för att utvecklas men inte pressa mig för hårt som jag gjort som gör att jag till slut tappar allt. Återigen kommer ordet BALANS in... Kommer inte ifrån det hur jag än vänder och vrider på sanningen. Den är A-O hur man skall lyckas i vardagen.

Nej varje dag nu utan avstamp är en seger, dag tre nu utan socker och med ett kaloriunderskott. Jag skall klara detta nu fram till min semester. Då åker vi till gotland, en vecka utan några måsten och japp, massa glass!


På lördag går även starskottet för Actionrun(!??!?!?!). OMG vad har jag gett mig in på?! Hahaha kommer bli sjukt kul även om jag har ångest inför detta haha. Har nu suttit och kollat igenom ett gäng filmer från tidigare år, WOOOAA fyfan kommer bli tufft. Och jag kommer ha feta blåmärken hahaha. Nej detta blir ett redigt äventyr och en push att kämpa mer. Utan att ha genomfört loppet så är jag nästan hundra att detta inte kommer vara mitt sista OCR lopp =).

Neee nu har jag fått klaga av mig lite och ni vet hur de ligger till. Vikten har gått upp och jag ska än en gång försöka bli av med den! Hejja oss alla som kämpar här i livet mot våra mål vad dem nu än må va!


LOVE

Likes

Comments

Hej alla kämpar! Linda heter jag som ni nog förstår ;). Jag är en snart 27 årig tvåbarnsmamma som för ca två år sen bestämde mig för att börja leva. Jag skulle inte vara fast i min kropp längre. Den 9 april -14 skrevs jag ut från BB med vår nyfödda dotter, vikten var då 132kg (har som mest vägt något på 140kg mellan mina graviditeter). Redan där och då bestämde jag mig, inga mer ursäkter. Så den 1 maj samma år började jag räkna kalorier med hjälp av appen myfitnesspal och även ta dagliga promenader. Vågen tickade stadigt neråt och nu skulle jag en gång för alla lyckas, tror inte någon trodde att jag skulle klara det, ärligt trodde jag inte själv att jag skulle kunna komma så långt som jag gjort nu. Ju mer vikt som försvann ju mer utökade jag träningen och började med både löpning och styrketräning. Men vägen ner i vikt var inte rak, tog några pauser då och då med räknande av kalorier för att orka kämpa vidare, man får aldrig glömma av att leva heller. Fick även en tankeställare i februari -15 när jag hamnade på akuten med magsmärtor, läkarna kunde inte svara på vad som orsakade dem. Det är först i efterhand de kunde ge svar på varför de kom, min kropp började protestera och varnade, jag låg på ett alldeles för lågt kaloriintag och åt till huvudsak protein och nästan inger fett eller kolhydrater. Det går ett tag men sen blir det farligt. Jag hade tur att det “bara” ledde till smärtor men det kan bli så mycket värre. Så av egen erfarenhet, lägg er ALDRIG under ert bmr i kaloriintag. I september -15 tog jag hjälp av en coach/pt med kost och träningsschema för att utvecklas mer inom styrketräning samt löpningen. Gick på ett skapligt hård diet och på 12 veckor minskade jag från ca 32% bodyfat till ca 17%. Men jag var ju inte smal?! Hur kunde jag ha så låg fetthalt. HJÄRNSPÖKEN var det. Ser jag på bilder nu från slutet av dieten så ser jag att jag var i bra form. Men lätt att vara efterklok. Jag behövde ett break, bestämde att december ut skulle vara fritt men med försök till självbehärskning, gick till o från men blev för mkt av det onyttiga. Vågen tickade uppåt. Efter en längre svacka efter med sjukdomar och massa annat kom jag igång med träningen men denna gången hemma med maken. Och för en vecka sedan har jag skött kosten perfekt och valde även att gå hårt in på träningen för att chocka kroppen då jag i måndags fick en tid för min konsultation ang en ev bukplastik. På en vecka behövde jag tappa så mycket som möjligt. Och jag har kommit halvvägs, ca 6kg borta (mkt vätska) och imorrn har jag tiden,  håll era tummar ;). Mitt långsiktiga mål nu är att hitta en balans och inte tappa kontrollen längre, någon gång ibland är det ok att unna sig bara man håller kontrollen. Detta är inget för en period utan för resten av era liv. Varje dag räknas! Tro på dig själv och du kommer åstadkomma underverk!

Likes

Comments

Idag kom Eleanor in till oss ca kvart över sex. Jag som hade hoppats på att få sova någon minut efter sju idag iaf. Men efter lite mys i sängen var det bara att ta sig upp och på med träningskläderna. Idag stod det axlar, rygg och bröst på schemat.

Dag 3 Axlar, Rygg, Baksida lår och Bröst

Uppvärmning:
15 min Crosstrainer

4x12 Sittande axelpress
3x10 Hantellyft år sidan
3x10 Framåtlutande sittandes flyes
3x20 (10 per arm) Hantellyft rakt fram

4x12 Högbred stångrodd
4x12 Marklyft
3x15 Raka mark med stång
3x20 Hantelshrugs

4x12 Bänkpress
3x12 Flyes med hantlar på bänk
3x12 Lutande hantelpress

20 min Crosstrainer

Haha älskar att man fyndade detta Nike linnet på Stadium för några veckor sedan, köpt på barn avdelningen så ännu billigare. 50:- på rean ;).

Eleanor har hög feber idag med men har orkat busa lite nu på morgonen. La henne i sängen nyss med lite mer välling så hon får i sig både vätska och näring. Vår stackars lilla tjej.
Får åka in och handla lite nu för att fylla på inför helgen samt lite olika alternativ hon kan tänkas vilja äta/dricka nu. Är ju ingen större aptit på varken flytande eller fast föda.

Hörs senare.

With Love Linda

Likes

Comments

I sin vanliga ordning kom barnen upp tidigt idag med. Ingen sovmorgon här inte. Att vara känd för att va morgonpigg är ju inte min melodi alltså. Därför kom makens kommentar så klockrent när han såg mig dra på träningskläderna direkt, "jag förstår mig inte på dig, du är inte snabb på mornarna men när det är träning då är du pigg och igång direkt". Ja men det är ju som han själv säger när det känns motigt, "Tänk så skönt det känns efteråt". Och ja det är riktigt ksönt när det är avklarat. Jag vill inte se träningen som något straff eller så, om man kör det direkt på morgonen så har man sen hela dagen kvar till annat. Skjuter jag upp träningen kommer latmasken in och försöker hitta någon bra ursäkt till att inte göra det.

Sagt och gjort på med träningskläderna och sen kollade jag på tempen, +5.9 grader, LÖPNING! Jag har inte varit ute och sprungit sen slutet på oktober, början på november där. Min kondition är ju dömd. Det jag inte kollade efter innan jag snörade på mig löpardojjorna var ju vädret, att det var plusgrader är ju en sak men hade ju inte räknat med regn.. I ärlighetens namn hade jag sett det hade jag absolut inte tagit mig ut frivilligt, för kyla och regn är fan inte min grej alltså.. Men när du står där i dörröppningen och hör hur regnet faller ute i mörkret, ja det är då din karaktär skapas, vem ska vara en vinnare, du eller dina demoner? Idag valde jag att vinna och ut i regnet kom jag, men var inte så farligt ändå. Luften var frisk och regnet svalkade så skönt när man fick upp pulsen ordentligt.
Och energin idag gick inte av för hackor, ja herregud så mycket socker man stoppade i sig igår, godis, kladdkaka chips o grejer... Men då får man bara träna hårdare om man skall äta onyttigt.

Svettigt och blött blev det ute iaf. Väl hemma blev det styrka, idag stod det armar och mage på schemat.

Dag 1 Armar, Mage

Uppvärming: 30 Löpning

Armar:
4x10 Biceps curl
4x10 Triceps kickbacks
4x10 Hammercurl
4x10 Liggande tricepspress ”French press” med skivstång
4x10 Bicepscurls med stång
4x10 Triceps overhead press

Mage:
1x10 Magrullaren
1x20 Luftcykling
1x (så många du orkar) Benlyft från bänk
1x20/sida Magböj med hantel
x3 varv

​Så nu är frågan om vad man ska göra resten utav dagen. Städa lite här hemma är dock välbehövligt. Hoppas de slutar regnar så man kan få in en promenad idag med. Är ju väldigt friskt i luften efter regnet så det renar ju både kropp o själ. 

Vad skall ni hitta på idag? Vad har ni för drömmar som driver er?

With Love Linda

Likes

Comments

Idag kom Eleanor in till oss ca kvart över sex. Jag som hade hoppats på att få sova någon minut efter sju idag iaf. Men efter lite mys i sängen var det bara att ta sig upp och på med träningskläderna. Idag stod det axlar, rygg och bröst på schemat.

Dag 3 Axlar, Rygg, Baksida lår och Bröst

Uppvärmning:
15 min Crosstrainer

4x12 Sittande axelpress
3x10 Hantellyft år sidan
3x10 Framåtlutande sittandes flyes
3x20 (10 per arm) Hantellyft rakt fram

4x12 Högbred stångrodd
4x12 Marklyft
3x15 Raka mark med stång
3x20 Hantelshrugs

4x12 Bänkpress
3x12 Flyes med hantlar på bänk
3x12 Lutande hantelpress

20 min Crosstrainer

Haha älskar att man fyndade detta Nike linnet på Stadium för några veckor sedan, köpt på barn avdelningen så ännu billigare. 50:- på rean ;).

Eleanor har hög feber idag med men har orkat busa lite nu på morgonen. La henne i sängen nyss med lite mer välling så hon får i sig både vätska och näring. Vår stackars lilla tjej.
Får åka in och handla lite nu för att fylla på inför helgen samt lite olika alternativ hon kan tänkas vilja äta/dricka nu. Är ju ingen större aptit på varken flytande eller fast föda.

Hörs senare.

With Love Linda

Likes

Comments

Som rubriken lyder så lyckades jag sträcka ryggen i morses. Ja ni tjejer kan nog relatera till detta, ni vet när man ska dra upp byxorna den där sista biten och vickar till på baken, ja just så gjorde jag som precis alla andra gånger men i morses var inte ryggen med på den rörelsen och fick en liten sträckning nere i svanken. Tog en alvedon på jobbet men har inte velat minska. Hela dagen har man känt efter och massa ursäkter till att skippa träningen ikväll kom. Men nej bestämde mig för att genomföra träningen på villkoret att avbryta om det började göra ont.
Gick bättre än förväntat att träna, var bara höftlyftet jag fick göra lite annorlunda då jag inte kunde spänna ryggen uppåt så mycket som jag ville.

Upplägget ikväll var även det ett eget planerat schema, och nog var det redigt jobbigt vilket är bra. Jag har med andra ord inte varit för snäll mot mig själv och har satt höga krav på prestationen. Vill jag ha resultat så får jag kämpa med.

Här nedan kommer kvällens upplägg :

Dag 2 Ben

Uppvärming:
15 min Crosstrainer

4x20 (10 per ben) utfall
4x12 Sumomarklyft
3x40 (20 per ben) Donkeykickbacks med vristvikt
4x12 Knäböj med stång
3x20 Pausböj med gummiband
3x15 sumoböj med hantel
3x15 Höftlyft med ben på bänk
3x40 (20 per ben) Kissande hunden
3x15 Vadpress med vikt

10 min Crosstrainer

Även idag fick jag med mig maken och han erkände att det var rätt skönt att börja komma igång med träningen. Ingen kan vara gladare eller stoltare än mig. Den mannen gör mig så lycklig! <3

Fick besök på jobbet en stund i morses med då lilla skruttan hade fått hög feber och fick hämtas från dagis. Hon hade över 39 grader i feber men då christoffer skulle till sjukgymnasten kl elva fick hon vara med mig på jobbet en stund. Äta lite pannkakor samt måla innan hon myste ner sig i min famn för att kolla på Frost på datorn. Dessa stunder är det tur att det är relativt dött i butiken på förmiddagen. Tillslut så somnade hon i min famn fram tills de att Christoffer kom tillbaka.
Då han har möte i morgon eftermiddag på jobbet så vabar jag hela dagen istället. Beroende på hur hon mår i morgon så får Kevin åka till dagis om hon är matt så han kan få busa och ha kul samtidigt som hon får vila så mycket som möjligt. Måtte det inte vara det här influensa viruset som går hon åkt på.
Nu innan sängdags hade hon 39,3 i temp. Någon som vet hur länge barn "får" ha hög feber innan man ska söka vård?

Så glad över vårt hemmagym nu. Att vars hemma och träna med familjen istället för att komma hem sent är gd värt. Men skall inte neka att det krävs mycket mer disciplin och karaktär att genomföra träningen, lättare att bli bekväm och riskera att man gör det halvdant istället. Men ska vara noga och sköta det och lättare när man är två och tränar tillsammans.
Nej nu blir det duschen sen dagens sista mål mat: kvarg, bär och mandlar.  Mums!
Ni får ha en trevlig kväll!

With Love Linda

Likes

Comments

Förlåt alla läsare. Om ni finns kvar vill jag bara tacka ! Har varit väldigt dålig på att uppdatera er den senaste tiden. Först så gick datorn sönder så den har varit inne på lagning i ca 4 veckor(!!??!!), sen fick jag ett mentalt litet breakdown i december där jag inte orkade fokusera något på varken kosten eller träningen.. Hade satt start datum som den 2 januari att börja igen, men tro inte det blev någon träning där inte.. Blev ruskigt sjuk och hade efter en veckas hostande ett besök på vårdcentralen, början till lunginflald öronmmation, jahapp mer mediciner utskrivet och full dos med astma medicin... Inte stannar det där heller, efter några dagar började även bihålorna jävlas, kändes som om att man hade fått en käftsmäll verkligen.. Så ännu mer medicin... Står sen på jobbet och känner hur det bubblar och sen smäller till i örat, japp det gick den trumhinnan, hade haft en dold öroninflammation med.

MEN det som inte dödar härdar, eller?! :'D... Nu är jag frisk iaf, men har inte varit helt enkelt iaf. Först blev maken sjuk där innan jul, hans balansorgan la av och han var mer eller mindre sängliggandes den första tiden :(. Vägen tillbaka har varit lång. Allt detta är mycket troligen stress som orsakat. Sjukskrivningen har varit lång. Först 100% i några veckor sen ändrades det till 50%, men det var inte möjligt. Christoffer var så slut både fysiskt och psykist. Kunde sova en hel natt för att sen gå upp och äta frukost och sen raka vägen till soffan för att sova igen. Det har varit hemskt att se en annars så aktiv människa bara vilja sova hela tiden. Denna veckan ska han börja provjobba igen så det står 25% på schemat för honom nu och nästa vecka skall han göra ett nytt försök till 50% arbete. Dock har det varit en nog relativt bra helg utan dags sömn så får hoppas det håller på att vända nu.

När jag nu kunnat börja träna igen har jag dock valt att hålla mig hemma på kvällarna efter jobbet. Men det finns mycket man kan göra hemma med. Men gjorde ett sånt fynd känner jag i lördags på en facebook loppis. Fick tag på skivstång, bänk och lite vikter för 450kr så nu kan jag träna med mer fokus på styrka även hemma. Har även beställt rosa TRX band och nästa månad skall jag nog beställa olika gummiband med handtag och motstånd. Ska bara fixa någon bra upphängning så man kanske skulle kunna få in någon form av latsdrag fast med gummiband hemma med. Bara fantasin som sätter stopp.
Kollade även på biltemas sida att dem hade ett hantelset i bra pris så kanske blir något sånt med. Här nedanför har ni en början till mitt lilla hemmagym i hallen och även TRX banden jag beställde igår:

Men nu när man hade ett längre break ifrån allt så har jag både fysiskt och främst psykiskt kommit ikapp lite med min personliga utveckling. Jag har fått en början till att finna mig själv och en balans. Ja just nu står vågen på plus, skulle vara konstigt om något annat, men det är inte riktigt hela världen, vill självklart gå ner det igen men stressar inte. Väger mig inte varje vecka eller något, nu får kläder och spegelbild avgöra min form och inte siffror på varken våg eller mått. Har inte samma mål längre att vara strikt 24/7 och nå en toppform på en bestämd tid. Just nu är balans och harmoni viktigast och samtidigt finna tillbaka till glädjen att träna. Att gå på dieten var både kul och utmanande, inget jag ångrar. Känslan att se hur "lätt" man kan forma sin kropp med hård träning och dicciplin var häftigt. Just att jag kunde skapa synliga muskler och utvecklas på kort tid var och är en lärdom som jag kommer ta med mig. 2016 ska vara mitt år. Året då jag finner mig själv och balansen i livet. Har varit en sån berg o dalbana hela tiden, med 300% fokus till 0% fokus. Inget som håller helt enkelt. Jag vet inte hur än men det jag vet är att ja ska lyckas och det får ta den tid det tar helt enkelt. Att gå ner i vikt var den lätta biten. Nu kommer nog min livs största utmaning, att hålla den.

Idag är det vilodag så började dagen med en promenad innan man tog ett lätt mellis på jobbet. Ett tips dessa bars (finns olika smaker) säljs just nu på Rusta för 10:-/st. Lågt sockerinnehåll!
Lunchen idag bestod av två nötfärsbiffar endast kryddade med svart peppar och salt samt lite rå gullök, sen stekte jag dem ihop med lök, blir riktigt god smak! Potatismos med ca 1 1/4msk mjölk och 150g potatis och lite salt samt 150g Haricot verts. MUMS!
Nu är det dock dags för eftermiddags fika på jobbet, vaniljkvarg och hallon/blåbärs mix. (Y).

Här har ni nu en snabb genomgång om min förlorade tid här på bloggen.
​Hoppas ni vill följa min numera nya resa mot balansen och harmonin. kom ihåg, mer kärlek åt folket!


With Love Linda

Likes

Comments

Hej alla!

Nu var det längesen jag tittade in här. Behövde ta en paus från allt. Halva december var lugnt och ingen träning eller diet. Åt fan godis varje dag *Skäms*. Fast nej jag skäms inte och jag ångrar inget. Behövde leva helt tvärtemot vad jag egentligen gör, ett riktigt break för att på så vis kunna uppskatta det jag har och dieten med mera. Satte direkt ett stopp datum på frosseriet så det inte skulle spåra ut totalt. Jag är ingen måndagsmänniska, väljer hellre ett datum och sen får det vara vilken dag det än är. Denna gången sa jag 2 Januari för att då var alla kalas över. Sen att det hamnade på en lördag spelar ingen roll.

Klockan ringde tidigt den morgonen för en morgonpromenad, ut kom jag, fort gick det inte men mina 5km blev det som jag bestämt dagen innan. Men redan den morgonen började allt gå emot mig, migrän, snorig och nackspärr.

Nackspärren blev värre på söndagen och även förkylningen. Hostar, snorar och halsen börjar göra sig påmind.. Så någon mer aktivitet blev det inte av mer. Handla upp halva apoteket däremot blev av. Ville flera gånger bara skita i kosten med, kände att vafan jag är ändå sjuk så kan lika gärna skjuta upp starten någon vecka.. Men som tur var så lyckades jag slå bort alla dessa tankar. Så jävla onödigt att fortsätta frosseriet. Kosten är ju faktiskt den lätta biten att sköta när man är sjuk, bara värma en matlåda och inte behöva tänka. Och till råga på allt var det inventerings vecka på jobbet så sjukskriven var det inte tal om. Inte för att jag skulle stanna hemma för en förkylning men ändå. Hostan blev dock värre och värre, dem tre kommande nätterna skulle innehålla mer vaken tid än sömn. I onsdags natt satt jag i soffan hela natten och försökte sova, men nja gick ju inget vidare. Ringde vårdcentralen på torsdags morgonen, behövde medicin för detta gick inte längre, hade svårt och andas och sen hostan på det. Fick en tid direkt på morgonen innan jobbet. Bara slänga in barnen i bilen då maken var hos sin läkare redan för att förlänga sin sjukskrivning. Som tur va kunde svärmor möta upp mig utanför vårdcentralen och ta bil och barn så jag hann in i tid. Då jag hade gått med hostan några dagar hade den klättrat ner djupare i lungorna så dem började misstänka lunginflammation, fick ta sänkan för se om det fanns en infektion i kroppen, den hade börjat stiga.
Så dags för mediciner mot hostan för att försöka förhindra att det skulle utvecklas helt till lunginflammation, för ja den skiten vill jag inte uppleva igen. Så två olika hostmediciner och två astma mediciner blev utskrivet. Och 1100:- fattigare blev jag. *suck*. Men får se det som att jag hade blivit ännu mer fattig om det blivit värre och man blivit tvungen att vara ifrån jobbet plus köpa medicin..

Så torsdagsnatten sov jag som ett litet barn efter att man tagit alla mediciner. Vaknade dock på morgonen sen med hemsk astma, kunde inte ta ett djupt andetag och sen hostade jag så fruktansvärt. Så hamnade på soffan i en timme och bara vänta och hoppades att det skulle släppa. Till slut blev det bättre och gick sedan och hostade slem resten av morgonen.. usch!!
Jobbet gick lugnt av på dagen och blev avbryta klockan tre, skönt med en halvdag. Men tydligen skulle inte begynnande lunginflammation räcka för nu började bihålorna värka något hemskt så ja självklart skulle de börja gå åt bihåleinflammation med.. Bara köpa mer medicin. Kommer seriöst bli ruinerad av detta.

Fredagsmyset innehöll bästa glassen, Lohilo ' Caramel Chocolate Swirl ' och toppade med lite färska jordgubbar. Fick även en ny box från Her Fitnessbox,  i den fick man en ny sorts protein chips, bbq smak var det. Satt fint i kistan med ;). Bara 120kcal per påse och 15g protein. Perfekt.

Så kommer vi till veckans FORMCHECK!

2/1  -  9/1

Lår: 62,5cm - 61cm = -1,5cm
Rumpa: 106cm - 102,5cm = -3,5cm
Byst: 91cm - 90cm = -1cm
Arm: 31,5cm - 30,5cm = -1cm
Vad: 38,5cm - 36,5cm = -2cm
Midja:  82cm - 79,5cm = -2,5cm
Mage: 96cm - 92cm = -4cm
Vikt: 84,8kg - 78,3kg = -6,5kg

Behöver jag nämna att jag sväller värre än en svamp av att äta onyttigt?! Så sjukt mycket vatten samlar jag på mig, men skönt att mycket försvinner fort bara jag sköter kosten.

Den senaste tiden har jag lagt mycket fokus på inredning och det lilla extra här hemma. Älskar att gå runt och fixa och dona. Och det bästa är när man kan fynda. Det nya köksbordet köpte jag på loppis för 150:-. Nya sängbord behövde vi, hade sett ut några men som kostade 499:-/st, väl på Ikea fann vi hyllor istället som blev sängbord, dem kostade bara 195:-/st, betydligt bättre! På Ikea köpte vi även en ny madrass så Eleanor skulle få byta säng, liten blir stor så dags för riktig säng istället för spjälsängen.

Även den sängen är ett loppis fynd, hela 0:- gav vi för den ;). Kan leva med att köpa en ny madrass för 399:- då.

Nej nu blir det att få på sig lite kläder och smink sen packa dagens mat för en dag på jobbet igen. Inventeringen är klar iaf på både gott o ont, mindre att göra igen.

Ni får alla ha en fin dag och helg och var rädda om er!

With Love // Linda

Likes

Comments

Blev aldrig något inlägg som lovat igår men det kommer idag istället =).
Då det var söndag igår så var en ny vecka till ända och en ny formcheck skulle göras. Veckans resultat:

6/12 - 13/12

Lår: 59 - 58.5 =-0,5cm
Rumpa: 99 - 99 =-0cm
Byst: 88 - 87 = -1cm
Arm: 30 - 30 =-0cm
Vad: 36.5 - 36.5 =-0cm
Midja: 75 - 75 =-0cm
Vikt: 74.9kg - 74.2kg =-0.7kg

= Totalt -8.1kg och -31cm


Så sakta men säkert så släpper all extra vätska efter stockholm haha. I dag har jag vilodag och dessutom ledig från jobbet, så skall bara njuta av dagen med barnen och sen kaffe besök i eftermiddag av grannen. Fylla på med energi för kommande jobbpass innan jul, massa att göra nu. Så idag och i morgon är jag ledig sen 8 heldagar med extra öppet och allt vad det innebär fram till dagen innan julafton. Tänk att det snart är jul liksom!?

Frukosten idag fick bli bananpankakor med kanel och kardemumma toppat med vaniljkvarg samt lite blåbär. Får göra av med banan då vissa börjar bli bruna och det är inget jag kan äta rent så då mosar man dem istället haha. Gottit var det iaf.

Nu blir det att pyssla lite med barnen för att sedan bege oss in till stan och se om man kan hitta en stooor mysig tomte att ha vid granen. Älskar verkligen mina luvtomtar jag har i hallen, förresten så har jag äntligen fått hallen som jag vill ha det, såå fint är det nu!

​Hörs senare!

With Love // Linda

Likes

Comments