Header

Detta året har verkligen bevisat vilka som är ens vänner..
Och de andra, tack för allt. Hoppas livet lever gött med er..

Bitter? Nä, inte alls.. faktiskt skönt att få det bekräftat!

Likes

Comments

Huset vi lämnar har många möjligheter att gömma ( och glömma ) saker på. Det finns vrår och skrymslen både inne och ute i längorna.
Med två vindar som är stora som två vanliga rum har vi lyckats proppa både det ena och andra långt in. Nu har vi rotat och plockat, sorterat och packat.. Och hittat stora skatter som ikeapåsar fulla med lego, men oxå en massa skit. Gamla elräkningar, fula inredningssaker, tomma lådor och annat smått och gott.

Guldkornen har varit fina brev från barnen, min mans anteckningsblock från 5:an ( den ska ramas in ) och foto man knappt visste hade tagits.

Tre brasor med skräp har vi eldat upp, släp har fyllts till bredden med sikte mot sopstationen. Och det som man verkligen inte kan slänga men ändå inte riktigt vet var man ska ha, det har körts i flera antal lass ner och spridits ut i källare och tro det eller ej, men ännu en länga med säkert 300 kvm plats står tillgodo och väntar på att fyllas. Så, när den någon gång behöver tömmas.. då ska jag befinna mig på en annan planet..Likes

Comments

.. livet..
Det viktigaste jag har är min familj
❤🌟
Ingen eller inget kan ta det ifrån mig.. och det är jag glad för.
Det finns saker jag saknar men ändå vill klara mig utan. Men hur jag än gör, så skaver det.. jag försöker glömma och vara stark.
Men det där skavet, det blossar upp ibland och gör ont. Fan!

Likes

Comments

Året börjar med en månad av stress.. vår gård ska tömmas och gissa om man kan samla på sig saker när det finns gott om utrymme att förvara ( läs slänga in ) saker på.. Släp efter släp ska fyllas och tömmas, saker ska sorteras, sparas och slängas. Det borde vara förbjudet att ha ytor större än 10 kvm att förvara saker på.
Givetvis lyckas jag halka i gårdagens snöväder och min onda höft gjorde sig kraftigt påmind
⚡️ .. fan .. har varken tid, lust eller råd med detta nu.
Så dagen till ära, blir en karensdag, och jag haltar runt här hemma.
Men nu hoppas jag att det vänder. 2017 ska bli mitt år, min vändpunkt och året då det börjar gå framåt, uppåt...
🙏🏼

Likes

Comments

.. den där delen av ens innersta som ska lagra precis allt. Som kommer ihåg varenda sak som gjort en illa berörd eller också fantastiskt glad. En blick, ett ord , en doft eller en gest...
Den som kan få en känsla i ens kropp av att bara tänka tillbaka på stunden, känna en viss doft eller se en viss sak. Ibland vill jag ha bort den "delen".. för att slippa minnas saker som har hänt eller funnits i mitt liv. Jag vill radera ut det och aldrig mer behöva påminnas.

Men då hade jag kanske även glömt hur mormors trädgård luktade, hur pälsen på min första hund kändes, och doften på mina nyfödda barn. Det räcker med doften från ett visst tvättmedel för att slungas tillbaka till mina barns första månader, en viss låt och jag känner tyngden i mina armar från när jag vyssade dem till sömns i takten till melodin.
Lukten från ett primuskök och vips är jag på tältsemester med mamma o pappa vid en älv uppåt landet.
Ja, listan på positiva saker kan göras lång och de sakerna vill jag aldrig glömma.

Men det andra.. bort bort

Likes

Comments

Eller nytt liv kanske är lite väl..
Vårt boende är nytt för oss iallafall. Även en del annat har förändrats i livet, just nu är det väl mest märkbart att vi bor längre ifrån "det gamla livet" med grannar och vänner.
Iallafall så har vi försökt med mycket små medel att göra det nya huset till "vårt". Det är L å n g t ifrån färdigt men december , med allt vad det innebär, kom emellan.
Ska nu ta nya tag o krafter och måla bort furun i taket som förfular hela köket, sätta dit en fin tapet och lite annat smått. Tills dess får det se ut som det gör nu. Har sett värre men detta är inte riktigt "jag"!

Vill även att våren kommer fort, så att jag kan få ut och få till det i trädgården. En planteringshörna finns färdig uppe i Hjärnkontoret
🙄 och andra planer ligger där också och gruvar.

Likes

Comments

Man läser på olika sociala medier och det händer så mycket skoj.. i andras liv. Jag vet att det finns två sidor och att allt inte är sådär bubbelgumsrosa och lyckligt, men känner ändå ett sting.
Inte pga fina hem eller oändlig tid till träning mm utan gemenskapen. När hinner man? Jobbar olika tider och tiden att fika eller annat är så liten. Ingen är ledig när jag är.. och den där "lediga " tiden går åt till tråkiga måsten. Kommer livet någonsin bli sådär Svensson? När familjen äter middag tillsammans varje kväll? När veckostädningen görs gemensamt? När båda två går på föräldramöte, fotbollsträningar och promenader?
Inget att längta efter kanske en del tänker.. men jo.
Vi har iallafall bokat en liten tripp, hela familjen vill hänga med. Och jag längtar
💕
3 dagar med "oss". Underbart!

Likes

Comments

Sonen fyller år.. 17 år. Underbart, hela livet ligger för hans fötter ( 45:or 🙈) Framtid, vänner och en härlig känsla av evighet. Det kommer dröja länge innan vuxenansvaret tar över men ändå går det så fort, så fort.
När man är 17 år så är 40-åringarna något som föddes på dinosaurie-tiden och det känns som att tiden tills man själv är där är ljusår iväg. Och det ska vara så, man ska leka, leva och slippa oroa sig över räkningar, soptömningsdagar och annat trist.

Vi firar honom idag, fast bara med familjen. Han ville till stan, med mig
🙋🏽, och bara det ska firas. Han kunde valt att hänga med vänner.. men åker med sina familj till stan och umgås istället. Han går i klädesaffärer med syrran och väntar på lillebror som vill inom och kika på leksaker. Han fick välja matställe, och ändå undrar han vad vi vill ha. ❤️
Finaste unge
😍

Och favorittårtan ska fixas, prinsesstårta. Lillebror tror det ska vara prinsessor på den
😁 men efter en liten förklaring att det inte behövs så ritar han en bil, med pyntgele, på tårtan istället . Kärlek från lillebror till storebror 👨‍❤️‍💋‍👨

Likes

Comments

För 20 år sen förlovade vi oss 💏💍💍
Endast 19 år gammal gick vi hand i hand till den lilla lokala guldsmedsaffären och valde ringar. Minns det som igår.. 1996..
Men detta år firas det mycket enkelt, varken nyårsafton eller 20-årsdagen får det firande som de egentligen borde. Jobbet tar tiden och orken, och egentligen skulle jag bara vilja krypa ner och dra täcket över huvudet..
Att sedan den "härliga" migränen passar på att göra besök är liksom bara pricken över i:et.

Men åter till 1996, vi levde loppan, vi hade en fruktansvärt ful soffa, jag tog körkort, det var mycket fester, filmer hyrdes i mängder, och nåt bluffkort gjorde att vi hade betalkanaler på tv ( preskriberat nu hoppas jag
😱), terrakotta, koboltblå, lasyr och tapetbårder, eurotechno, baslådor i bilen, nattabad i sjön och på söndagarna gick man inte från soffan..
Fina minnen
😁


Likes

Comments

Blev lite förvånad över antal läsare på mitt förra inlägg..
Det sticker lite i hjärtat..
💔 och samtidigt så hoppar det ett litet glädjehopp. Jag är glad att ett par som har framtiden framför sig och stora planer med sitt liv. # ostoppbara köper denna dröm och gör den till sin ❣️
Jag tror & hoppas att det är enbart till glädje som detta hus kommer i deras händer, med framtidstro och hopp.
Ett hus som detta, med tusentals minnen och en historia som är väldigt intressant ska man förvalta väl. Det bär på oändliga historier som vi och de som levt där förr kommer påminna om i tider.. Ett hus som är 150 år gammalt har en historia som är fantastisk och det kommer jag sakna. #själen #kommersaknaföralltid

Denna månad kommer vara tuff, vi ska tömma allt vårt och bara man svänger in på gården känner man ett #svek och man vill fly. Fly från "det som var " och tänka på annat. Men väl där, så infinner sig ett lugn. Och det lugnet vill jag ta med mig, till nästa fas.
Kommer aldrig glömma denna lärosamma tid, som vi haft på detta ställe. Stället som kommer finnas djup in i mitt hjärta. Kärlek och tillit. Familj och Allt...
❤️
Jag hoppas bära med mig detta... till det som startar nu.. ett liv i ett kvarter, med liten tomt, med grannar inpå, och även en del fördelar.. Denna del av livet har lärt mig allt, jag minns knappt det som var före.. Jag lämnar och välkomnar nytt. Men vill ej lämna allt.. jag vill. ha kvar det bra, det goda.. jag vill att det ska finnas bra saker om oss som finns kvar, som de som tror vi lämnat dem inte glömmer.. jag vill...


Likes

Comments