Allmänt

Lördagens möhippa slutade med en blå och svullen fot. Spenderade hela dagen på akuten igår för att röntga och kolla så att foten inte var bruten. Som tur var den inte det! Men en rejäl stukning så nu hoppar jag runt på kryckor och är sjukskriven i 10 dagar, förhoppningvis är foten bra innan dess. Jag är redan uttråkad haha. Det är nog bra för mig att vila lite nu när jag jobbat så mycket senaste tiden!

Likes

Comments

Träning & hälsa

Igår träffades vi i Curves complete gruppen, kostprogrammet jag påbörjade förra veckan! Första veckan resulterade med -2,5 kg och 0,6% fett. Jag är så taggad på att fortsätta nu, första dagarna tyckte jag det var jobbigt att inte få äta det man velat osv, men i efterhand är det värt det. Sockerfri en vecka, och det har varit mycket lättare än vad jag trott. Inte haft något sötsug alls nästan, bara velat ha för att jag vet att jag kan proppa i mig en hel tårta utan att må illa haha.

Under en period av två år gick jag upp 30 kg, pågrund av min depression. 

Nu i september/oktober är det exakt ett år sen jag började träna på Curves, och jag har gått ned 15 kg sen dess. Hittade lite bilder jag tog i oktober förra året och tog nya igår kväll, skillnaden är enorm. Idag skäms jag inte lika mycket över min kropp, drar inte in magen och kan faktiskt ha tighta tröjor utan att få ångest. Jag är tillräckligt stolt för att blotta min kropp, som jag så länge hatat. Idag hatar jag den inte, idag är jag stolt.

Likes

Comments

Allmänt, Personligt

Idag är det internationella suicidprevention dagen. Kyrkor och gravplatser har fyllts med människor som tänt ljus för deras nära som förlorat sin kamp. Det har varit föreläsningar runt om i landet om hur vi kan förebygga självmord. Den här dagen vet inte många om, men den är så himla viktig!
Jag vann min kamp, och mår idag oftast väldigt bra. Vi får inte tabubelägga något som människor dör av.
Till er som kämpar, ge inte upp. Det blir bättre!

Likes

Comments

Allmänt, Personligt

Jag och Seb firar snart tvåårig bröllopsdag, pappersbröllop som det så fint heter när man varit gifta i två år.

Här Kan man få lite tips på presenter som hör ihop med vilket tema man har för året, lite roligt ändå tycker jag att det är! Mina föräldrar gifte sig när dom var 18 och 21 år, dom firade 32 år som gifta förra veckan och hade granitbröllop, inte fick dom en köksbänk i present... Vem vet, kanske jag får ett kärleksbrev i present för vårt pappersbröllop i år?


Jag hittade den här bilden häromdagen på Facebook och störde mig på den. Jag gifte mig som nybliven 19åring, Seb var 21 år. Vi hade varit tillsammans i endast ett år, vi fick många kommentarer om att vi var för unga, inte kände varandra tillräckligt. Det året vi träffades var vi med om så mycket, både bra och dåligt. Men det förde oss närmre än vad jag någonsin varit någon. Han är min allra bästavän, och det är honom jag vill dela alla glada och ledsna stunder med, honom jag vill bli tröstad av och honom jag vill somna tätt intill varenda natt.

Det är alltid viktigt att ta hand om förhållandet men när man gifter sig ungt kanske det är ännu viktigare, för att det inte ska dö ut. För att man inte ska komma i samma tråkiga rutiner, för att någon inte ska bli uttråkad och söka sig till andra för att man inte känner att alla sina behov fylls, det är väl det som är grejen när förhållanden tar slut. Det gäller att alltid hitta något nytt, något spännande eller roligt att uppleva. Gör något galet tillsammans, åk på en resa. Bio och middag kan göra mycket ibland. Spendera tid tillsammans, visa uppskattning.

Bara för man gifter sig ungt så betyder det inte att livet är över. Det blir vad man gör det till!

Likes

Comments

Mat & bak, Allmänt

Det jobbigaste med att gå på ett kostprogram är att man inte får äta allt gott vi har på jobbet. Det är så svårt att låta bli att gå och småäta på saker hela tiden, kakor som går sönder eller kanter. När det är saker över efter dagen får man ta hem det, verkligen svårt att låta bli!

Likes

Comments

Träning & hälsa

89,4 kg. Det är så mycket jag väger just nu. Jag klassas som övervikt för mina 165 cm. Som mest innan jag började träna vägde jag 95 kg. För mig är det sjukt, jag förstår inte hur jag lät det gå så långt. Så mycket socker jag proppade i mig, mycket berodde på min depression. Jag tog inte hand om mig själv. Mitt mål med kostprogrammet är att komma under 80 kg, egentligen är mitt största mål mycket mer men måste tänka realistiskt också och ta lite i taget.

Men det här känns bra, första dagen har gått bra. Har inte känt mig så hungrig men sötsuget alltså, herregud. Kan äta upp en hel tårta. Förhoppningvis försvinner det efter några dagar. Att vara utan bakverk och socker är nog det jobbigaste med det här, beroendet av socker. Men jag ska klara det, jag ska ta mig dit jag vill vara. 

Likes

Comments