Header

Igår skulle jag baka denna "Citronkladdkaka" och fann inte receptet varken här eller den där lilla anteckningslappen som ligger här hemma någonstans så igår fick det bli ett eget ihopaplock och resulterade i en "Rabarber och citronkladdkaka" vars form skrapades ur. Många av mina nära har jag bjudit denna på men är ett väldigt säkert kort, så här kommer den;


💜Här kommer den💜

Citronkladdkaka:


100 gram Smör

1/2 dl strösocker (tar väldigt mycket mindre)

1 msk vispgrädde

2 ägg

2 dl strösocker (tar väldigt mycket mindre)

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 dl pofiber

2 dl glutenfri mjölmix

1 citron


Gör så här:

Smält smöret i en kastrull på spisen.

Tillsätt 1/2 dl strösocker och grädde. Koka upp det och ta sedan av det från plattan.

Vispa ägg och 2 dl strösocker förhand, inte alls länge utan vispa samman det bara.

Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, pofiber och mjölmix, vänd sedan ner det i smeten med slickepott.

Riv av zesten ifrån citronen, dela den och ha i all citronaft i smeten. Tillsätt smörblandningen och rör försiktigt det till en jämn smet.

Häll sedan smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 15-20 minuter.

Pudra över florsocker strax innan och servera med löst vispad grädde.

​💜Lycka Till och hoppas att du gillar den lika mycket som jag och dem jag bjudit den på💜

(garderar mig, jag tror det var här, hos niiinis.se/som jag hittade receptet för längesedan)genom att jag inte minns varifrån här i cybervärlden jag hittade receptet)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Välkommen sommarlov!

Samma härliga känsla varje år oavsett hur stora de blir och deltagandet på skolan pausats till nästa år. Mina ögons fylls alltid av tårar till sången "Den blomstertid nu kommer". Den är väldigt energifylld och med så mycket kommande förväntningar i den sången. I fredags blev jag så glad då jag gick till bilen och hörde grannbarnen sjunga den medans de väntade på att få gå upp till skolan.

Årets sommarpresent var i år en hamamhandduk till stranden, vattenflaska och salta chips. Uppskattades när de förstod användningen av den och jag tror den kommer att användas och uppskattas jättemycket. Så fina var de, köpte två uppsättningar till mig och Håkan också.
Tack mamma, Andreas, Johanna o Bella, Monica o Bosse och Wilmis för att ni kom till oss och firade in årets sommar!



Grattis Ebba och Sandra!

Igår firade vi våra studenter Sandra och Ebba och först ut för oss var Ebba som det bara strålade om, så fin och glad. Här bjöd Angelica o Niclas på återigen världens bästa godaste buffén som var tillagad av kock Carolina. Helt obeskrivligt gott! Tack igen. Sandra var nästa, också så fin och med huset fullt med släkt, vänner och grannar. Här lite småplock av den goda exotiska plankan, några goda glas Rosé, kaffe och god mandeltårta.

Så roligt och glada att vi fick vara med och dela dessa Studenters dag. Väldigt fint hade de båda gjort för sina döttrar och såklart - det är verkligen en milstolpe i livet som ska firas ordentligt och jag hoppas att de både gjorde det ordentligt.

Nu denna lördagskväll väntas nära vänner, hämtmat och en massa gott att dricka innan
kaffe med Citron & Rabarberkladdkaka väntas, bara hoppas det smakar, aldrig testat tidigare!! Trevlig kväll!

Likes

Comments

Vi hade två såser/rörer på buffébordet på Simons Konfirmation varav denna helt underbart goda Fetaoströra.

Den var så god och jag åt den varje dag i en vecka efter - så god och kommer göras snart igen!

💜Här kommer den💜


Fetaoströra:


200 gram Fetaost

En burk Cream Fraiche

Vitlöksklyfta

Basilika, kruka

Salt & peppar

Mixa eller rör ihop - klart!

Likes

Comments

Dessa smördegsknyten hjälpte mamma mig med att göra till Simons Konfirmation och jag kommer verkligen att göras fler gånger, så goda! Trevligt tilltugg som går snabbt att smälla ihop och galet krispigt goda. Perfekt på festen, tillställningen eller bara som förplock.

💜Här kommer den💜

Ingredienser:


Smördegsplattor eller smördegsrulle, glutenfri

100 gr spenat

200 gr fetaost

50 gr smält smör

1 vilöksklyfta

färsk, hackad timjan

färsk, hackad persilja

salt & svartpeppar samt ägg till pensling

Gör så här:


Rör ihop fyllningen medan de glutenfria plattorna tinar upp lite.

Kavla ut plattorna..

Lägg en klick fyllning och gör en trekant.

Lägg på bakplåtspapper och pensla med ägg.

Grädda 200 grader i 25 minuter.

💜Lycka Till och hoppas att du gillar den lika mycket som jag💜

(garderar mig genom att jag inte minns varifrån här i cybervärlden jag hittade receptet)

Likes

Comments

Tack Monica för att du delade med dig av receptet till mig, nu delar jag vidare!
Brie & Salamipajer här på fotot tagit av Wilma från Buffén på Simons Konfirmation men hederlig Köttfärspaj har vi också gjort och blev väldigt god.

💜Här kommer den💜


Ingredienser:

3 dl (180) gram Glutenfri Mjölblandning

1 krm salt

75 gram smör

1 dl kesella

1-2 msk vatten

Gör så här:

Mät upp, gärna väg Glutenfri Mjölblandning och tillsätt saltet.

Klicka i det rumsvarma smöret i mjölblandningen för hand eller gärna i matberedare.

I med Kesella och rör eller kör några varv

Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smidig, väldigt smidig deg.


Med hjälp av händer och fingrar tryckte jag sedan ut degen direkt i formen och naggade den lätt innan den åkte in i ugnen för att förgräddas.

På med ingredienser av vad du önskar och grädda!



💜Lycka Till och hoppas att du gillar den lika mycket som jag💜

Likes

Comments