Header

Alla dessa vårkänslor - vad ska man göra med dem? Mina Vårkänslor sprätter fart i min kropp. Denna årliga Vårtid ger mig enorm energi och jag har börjat bli, är piggare, jag har oftare en lite lättare kropp än den blytunga som är under höst och vinter och generellt har jag betydligt mindre ont.

Jag har massor roligt inplanerat och mycket att se fram emot. Däremellan ser jag så fram emot en riktig vårstädning här hemma och att få plantera de första små Vårblommorna i en urna vid entrén på framsidan. Längtar efter att vårstäda här hemma och plantera, göra de första planteringen till entré på framsidan.

Ibland finns det dagar då verkligen energin bubblar över, so, igår och i helgen. I helgen öppnade jag och Håkan upp vår inglasade altan på baksidan genom att dammsuga, tvätta fönstren och torkade precis allt. Slitit men så skönt att ha det gjort, nu är den klar och väntar nu bara på att bli använd. Dock idag har det verkligen varit alla årets årstider men det är Vår! I går gick jag alldeles själv loss på tvättstugan för en riktig rensning med mental träning - ju mer jag rensar ju mer kommer till mig. Skön känsla då jag var klar att allt fått sin egen plats och nu med gott om plats. Nu gäller det bara för övriga familjemedlemmar också att förstå, det är lite svårare tyvärr.

Ibland kort, ibland längre vila på eftermiddagen. I dag var det en längre än på väldigt länge men så blir det ibland. Det kostar och man får oftast betala för det, jag gjorde mitt eget val och jag jobbade på bra igår så så blir det oftast. Nu ligger jag här och laddar jag för Simons handbollsmatch som jag hoppas kunna gå och se i kväll.

Vad gör du med dina Vårkänslor?

Stor Kram

Det blev en handbollsmatch för mig och en väldigt bra sådan!
Så bra jobbat i dag HK Country P02 som kämpade till sig vinst idag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Är hemma på förmiddagen idag då vi ska iväg med jobbet på ett event i eftermiddag i Göteborg. Är så förväntansfull, ska bli jättekul då jag kommer träffa några av våra kunder samt lyssna på Mimmi Kotka som ör utbildad näringsfysiolog och är ultralöpare med en seger i CCC, efter 13 timmar och 42 minuters löpning! Helt galet. En spännande kväll väntar mig.

Solen skiner ute och vilken energi den ger! Tog precis en kaffe och kikade ut genom altanfönstret. Så sugen man är nu på att ut och fixa, städa och plantera Vårblommor. Kanske boka fönsterputs i år så att de stora fönstren blir riktigt fina. Längtar så mycket att kunna sitta och njuta här ute. Det blir en annan oas, några nya väggar och annan miljö vilket är jätteviktigt. Jag har en av alla mina målbilder i huvudet om att Påsken i år ska bli sådär helt overkligt varm som den var året......minns inte just nu, men Albin var ett par år, vi la golv på vår dåvarande altan och Albin var i sitt esse med alla spikar, hammare och maskiner och vi satt i Vårsolen i bara tröja. Säkert flera år som det varit så fint väder men också många år har man haft täckjacka på sig. Jag hoppas verkligen att årets altan här hemma är fixad, städad och fylld med Vårblommor innan Påsk men skulle det visa sig att det skulle bli en varm och skön Påsk så drar nog stugan lite mer såklart. Längtar jag till altanen här hemma mycket så längtar jag än mer till stugan. Tänk vad våra årstider är fantastiska och som de precis säger, pratar om nu på "Malou efter tio" så mår vi människor allra bäst av att förändra, byta miljöer. Är helt övertygad om det!

Fin dag och en extra stor kram till er som kämpar mer ert eget!

Likes

Comments

Jag ligger i en säng. I en mysig stuga i Tandådalen och är så glad. Känner sådan lycka för att umgås med min familj tillsammans med Håkans syster och hennes familj. Dock saknar vi Marius men vi får hoppas att han hakar på och kan na gång.

Kroppen skriker och värker som så ofta, precis om det vore ett stort väderomslag men idag är jag inte det minsta röd på bröstet. Det är en helt annan känsla i kroppen och det är en mycket positiv sådan. Jag har ont i varenda muskel efter dagens skidåkning och jag vet att även några av de andra också känner av det i sina kroppar så inte bara jag. Känslan i kroppen är i alla fall helt rätt, det är precis så det ska kännas efter en dags skidåkning på en vintersemester, älskar det!

Jag kom inte längre i fredags kväll då det istället blev god mat och dryck och mys i soffan och sedan fortsatte helgen och tiden som alltid gick alldeles för fort.

Jag lägger nu en helt underbar helg bakom mig. Sälen, Tandådalen har verkligen visat sin allra bästa sida med ett par grader kallt, minimalt vind och mycket sol. Jag är helt euforisk. Det är verkligen som en overklig känsla. Ibland har man bara tur och allt är bara är med en.

Jag summerar med kort text samt en massa foto då jag hade så svårt att ta bort och välja och dessa foto är verkligen några som jag kommer att gå tillbaka och titta på. Upplevelsen gav mig och fotona ger så mycket nu i efterhand!


Då var vi påväg....Mot Sälen och Tandådalen!

Stugan, så fantastiskt fin! Den gör vi gärna ett besök igen:)

Varmt mottagande som alltid av Susanne & Rune och här inväntar vi Anniken o Robin innan Kycklingsoppa och bröd serverades. Någon hade ju också visst fyllt år vilket jag inte hade en tanke på då jag trodde att de firat mig. Stort Tack igen för de fina presenterna <3

Fredag morgon och vaknar till ett fantastiskt vinterväder, ett par grader kallt och blå himmel och skidor utför står på dagens schema!

Här vinkar vi till Albins Wilma från liften! Här på Wilmas blogg finns fler jätte jätte fina foto och självklart på Abbe. Ett är så himla häftigt att jag tror att vi ska göra en fototavla av det. Gå in och kika! Här igen!


Lördag morgon och vi vaknar igen till ett fantastiskt vinterväder och idag är det skidor på längden, gå på tur, efter en ordentlig frukost!

Älskar detta kortet! Ler och skrattar varje gång jag ser det. Precis innan hade vi bara sett ett par ben med skidor på, rakt upp i luften då vi som kom strax efter började närma oss toppen på lilla backen.

Halvvägs och framme vid Lindalens fäbod med servering av Våfflor och dryck! Lovar att det smakade gott!

Yes Yes Yes! Vi klarade det! Jag har ju verkligen längtat och sett fram emot denna dag och för mig var det verkligen så som jag tänkt mig det och det var verkligen inte sista gången. Jag tyckte det var så mysigt och fridfullt. Tänk att man kan tanka så mycket energi på en dag ute, helt overkligt. Jag tror också att ungdomarna tyckte att det var okej och att de kan tänka sig att göra det fler gånger eller som Wilma sa: - Åh nej! Inte en grej till som Albin kommer köpa och gå all in på=) Den var så bra och sann Wilma!

Grymt bra jobbat ungdomar! Är mäkta imponerade på er! Ledsen men detta kommer vi göra om!

Lokal AfterSki precis utanför dörren, kan det bli bättre? Nä, bättre än såhär blev det inte och kunde inte bli kan jag lova! Ett JätteTack Alla <3

Likes

Comments

I veckan nu har jag verkligen "betat av". Jag har sammanställt, strukturerat upp, bokat, gjort, men också avbokat. Jag har bockat av och strykt över på mina gamla listor och gjort nya fina. Ibland blir det kaos där uppe och det har det verkligen varit. Lätt ofukuserad från början gör det inte bättre utan ställer till det genom att kroppen slår ut,
kan varken fokusera eller minnas och jag upprepar mig då jag inte vet om jag tänkt tanken en sagt den då det for väldigt fort och runt där uppe. Långt kommer jag oftast genom att bara skriva ner "ordet det rör sig om" på en lapp och är det natt så är det bara att ta fram blocket ur nattduksbordslådan och antingen skriva ner eller rita ner föremålet som rör sig i huvudet. Är väldigt kul då det många gånger inte går att varken se vad det är man ritat eller läsa det som står men på något sätt har jag under natten hängt upp tanken på något för att sova vidare. Tänk så många skyltfönster, omflyttningar eller "omhängningar" från butikstiden jag gjort under åren. (säkert inte då, men mysiga minnen idag) Alla är vi olika och alla gör vi på olika sätt men så gör jag och jag både älskar och mår bäst av min struktur och mina listor.

Men nu? Vad hände?!? I Mars? Visserligen samma sak varje år och denna gång säkert inte än den sista. Man känner att det är ljusare och Vårkänslorna börjar spira, man pratar om Vår och knoppar och så kommer det som man längtat efter så mycket - denna snö. Jag gillar den, tycker verkligen om den men önskar den från mitten av november och sedan under hela december, januari och under sportlovet i februari, sen är jag nöjd. Nu vill jag gärna känna att Våren är på ingång men det är ju som det är och bara att gilla läget. Huvudsak är att den är nere och att det nu är stabilt väder. Min vän Anna som också är väderkänslig sa redan på förmiddagen igår att hon trodde att det skulle bli snö och jag sa då att hon säkerligen hade rätt men att jag tidigare på morgonen skyllt på vinet jag druckit dagen innan. Jag kände ju också i kroppen att det inte var som det skulle och att något var på gång. Så rätt Anna hade och som jag sa Jonas: Ta med/på dig jackan, det kommer bli snö i kväll/natt! och så blev det ju;) Ler för mig själv över att jag kan vara så säker genom att känna min kropp. Är ju helt fantastiskt att jag är bra och faktiskt väldigt bra på något, man får vara glad för det som är.

Något annat jag är väldigt bra på är också att uppskatta mina vänner. Kanske inte alltid talar om det för dem eller visar det ordentligt men att uppskatta och värdesätta mina nära vänner är något jag väldigt mycket gör. Det är inte många minutrar i helgen som jag inte på något sätt omringats av nära på något sätt. Jag har köpt presenter, pratat i telefon, skickat "Tack igen" via Snap, fått spontanbesök, varit på "inspirationsresa" i dag i snöovädret och igår var vi på Öl & Whiskymässa samt åt god mat på en av stadens restauranger som jag inte tidigare besökt. Allt mer än trevligt och väldigt roligt!

Tack igen alla vänner för helgen!
och
tänk så skönt, och så annat allt blir,
då mycket som snurrat runt i huvudet har hakats upp på en "krok".
Så mycket lättare att ställa värken åt sidan, njuta och vara i nuet!

Kram på er och se nu till att er vecka börjar bra! Börja redan nu med att tänk en positiv tanke om morgondagen!

Likes

Comments

- Skulle du vilja ta en sväng med tandborsten....
- Varsågod, ett tuggummi....
- Har du borstat tänderna nyligen..
Ett välment påpekande, erbjudande och frågor jag får emellanåt och som jag är otroligt tacksam för att jag får då inte är något jag känner själv. Dålig andedräkt är fruktansvärt och vidrigt, något jag tycker är jättejobbigt men som jag emellanåt får. Det är då min kropp tycker att jag inte lyssnat på den utan har gjort för mycket och som den då visar sitt misstycke med dålig andedräkt och/eller att jag blir mer eller väldigt röd på bröstet.
En av alla delar av min SLE och tanken som jag har är att en gång i månaden, kanske en viss dag, ha ett SLE-inlägg kom mig idag närmare och kanske nu dags att sätta igång med det då det finns så mycket att skriva om. Tack för den känslan, jag ska verkligen sätta igång och kommer meddela er när.


Jag tror aldrig att en tid gått så fort i mitt liv som det gör just nu i mitt liv och konstigt nog både i januari och februari månad. Jag tycker att tiden bara rusar iväg men jag gör allt för att försöka vara i nuet och ta in alla känslor som spirar. Häromdagen hade jag tillsammans med mamma en av alla känselupplevelser, en annan helt otrolig i fredags eftermiddags och fler väntas. Det gäller nu bara att vara lugn och ha huvudet rakt upp vilket inte är lätt. Jag vet att en av orsakerna till migrän är stress, för mig en inre stress och jag tror att det var det som orsakade mitt Migränanfall i natt. De fruktansvärda timmarna är över och jag ska nu göra allt för att förhindra det igen.

Jag har tänkt och känt att jag är lite stressad. Det har varit lite för mycket i huvudet samtidigt som jag har valt att gjort "lite för mycket" och dessutom har Håkan legat i rejäl förkylning i veckan så inte har det varit en vanlig vecka. Som sagt, det blir lite för mycket ibland och säkert för oss alla.

Små små saker kan bli så stora. Ett felköp från cybervärlden som ska i retur, ett papper ska fyllas i till Försäkringskassa, ett samtal till reumatologen, Simon måste hitta och söka en Praktikplats, mina fötter behöver fotvård då den avbokades sist och körskolornas sommaröppetider ska kollas upp...och och och... listan kan bli lång. Jag har tiden men det ska bara göras, inte tänka "sen" och "läggas på hög". Jag vet också att jag inte behöver fundera eller oroa mig för en del saker som far runt i huvudet och jag vet att jag mår bäst med mina to-do-listor och mina målbilder så i morgon ska mycket av det som for runt i huvudet bort. Det ska struktureras upp, röjas, släppas och kanske något roligt till och med behöver plockas bort. Allt som snurrar runt i huvudet ska hakas upp på en krok genom att skrivas ner på ett papper och sen ska den där lilla lilla saken bara göras.

Tänk att utöver denna negativa del som oro och stress finns också en väldigt stor positiv del. Även om jag har mycket mindre energi och huvudet inte är lika skarpt så fungerar jag precis som alla andra, fast på mitt sätt. Jag HAR miljoner funderingar och idéer, jag vill och jag har mina drömmar!

Värdesätt något speciellt idag!

Stor Kram och Godnatt


Likes

Comments