Header

Jag hade egentligen tänkt att fortsätta där jag slutade sist...med lite tillbakablickar på resan fram till Bröllopsdagen, har så mycket jag vill få in och ner här innan jag delar med mig av mina foton vi fått och som vi väntar på. Jag vill gärna inte pysa ut luften ur Bröllopsbubblan utan vill vara kvar i den och njuta lite till. Inte namnet ens har jag ändrat men det och mycket mer kommer, lite annat emellan och i dag reflexion.

Ibland kommer det över en, exempelvis en tanke över en tid. Att en tid har gått eller att någonting var längesedan. Det blir en påminnelse för en hur det varit oavsett hur mycket man varit i nuet. Jag vet att jag var i nuet, kanske inte hela tiden men stor del av dagen på vår Bröllopsdag som redan nu är två veckor sedan. Jag har idag varit gift i två veckor och lite mer kär men framförallt har vi bundit ihop familjen, nu är det vi på riktigt.

Igår fick jag en påminnelse på Facebook om att jag för fyra år sedan hade fått en Te-adventskalender från Katarina på jobbet och det var då jag jag fick en eftertanke av hur länge jag nu varit och jobbat på Enlund nutrition men framförallt om hur länge sedan det var jag tog kortison. Man glömmer så lätt tiden och på hur det varit. När jag började så åt jag kortison för att orka åka och jobba och då till en början två timmar ett par dagar i veckan. Kroppen och dess inre organ styrde mig och jag kan lätt plocka fram känslan hur det var då hjärnan styrde och det inte kändes som det var jag. Jag tycker verkligen inte om mediciner, läkemedel, vaccinationer osv och tar det väldigt gärna inte utan försöker se helheten i kroppen istället. Vi har alla något men också alla har olika kroppar. Några har för många "elaka" och några för få "goda". Jag har bland annat SLE som jag dras med och för den försöker jag göra det bästa för att vi ska vara sams. Många gånger skyller jag på vädret men efter alla dessa år så vet jag att jag är oerhört mycket väderberoende och att jag inte kan göra något åt det men jag kan tänka på annat. Jag tänker på mitt sockerintag i form av vitt socker, bröd och pasta för att idag vet man efter alla studier och forskning att socker skapar inflammationer i kroppen och eftersom jag redan har en ständig inflammation i hela kroppen så försöker jag göra så att den åtminstone inte ökar. Det andra jag gör också är att från det att jag började på Enlund Nutrition är att jag tagit MorEPA´s Omega-3 som heter PlusEPA och därmed till min reflexion igår, att jag ersatt min kortison mot PlusEPA som är helt ren utan kemiska lösningsmedel.

Lång historia kort men från min reflexion från min Facebooksida så blev det att vi igår la ut ett kanonerbjudande, här
på vår Morepa - Omega3 sida så vill du gynna kroppens måbra-system, motverka blodproppar eller inflammationer? Dessutom har och den jättefina studier på både vuxna med depression och barn med ADHD. Har du någon gång funderat så har du nu möjlighet till ett kanonerbjudande! och som jag skrivit så många gånger tidigare, aldrig betald reklam på min sida, skriver bara om vad jag tycker om och från hjärtat <3

Trevlig helg och fin advent i morgon!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sist jag skrev så var det sista natten hemma innan vi skulle åka till Säröhus där vi skulle ha vår Bröllopsfest och jag var helt överväldigad. I dag är jag åter igen hemma i min säng sedan ett par dagar och nu med Brudslöja i en vas bredvid från Bröllopet. Ordet överväldigad är numera på en helt annan nivå och går inte att jämföra.

Jag vill här börja med att skriva om dagen men jag vill också backa lite, skriva om allt jag har velat göra från start, från Julafton då Håkan friade och allt under vår resa - allt. Jag kanske gör det, kanske gör något eller några inlägg innan jag skriver om stora dagen vi får se men börjar med följande ord... ord som jag säkert kommer använda igen...Vårt bröllop blev så mycket mer fantastiskt än vi önskat och drömt om. Tänk allt alla gjorde för oss. Det gav så mycket mer överraskningar än vad som än fanns i våra tankar. Dagen var magisk som i en sagodröm. Helt fantastiskt att få dela den med alla våra nära och kära!

Jag är kvar i min Bröllopsbubbla och jag kommer att vara kvar där länge tänker jag, till Julafton tjugohundra arton tänker jag. Det är en lång tid så ler för mig själv för att bekräfta min egna tanke. Jag blir fortfarande varm i hjärtat då jag tänker på frieriet och den femtonde april skrev jag och berättade här på bloggen om frieriet. (Här och scrolla ner om du vill läsa om frieriet.) Jag skrev då och som jag ofta gör om målbilder. Målbilder vars en del tar längre tid på sig än andra. Detta foto på Håkan har under ett par år symboliserat ett giftermål för mig, en av många bilder/foto vi har uppsatta på vår omtalade tavla på vår toalett. Det var den som var kvar på den utskriften utöver de som flyttats med till nästa utskrift, som bland annat figurerna som symboliserar att jag önskar mig en smidig kropp, den bland andra flyttas alltid med.

Min Bröllopsbubbla gick jag in i direkt efter frieriet på Julafton och redan på Juldagen gjorde jag min första moodboard (bilder med idéer och inspiration ihop tillsammans) inför Bröllopet. Någon moodboard över var vi önskade vara behövde jag inte göra då min dröm, att vara på Säröhus redan funnits i många år och redan i Januari åkte vi; jag, Håkan och mamma både till Säröhus och till Särö kyrka för att höra om möjligheterna fanns.

Klänningen, ni som har sett den, på foto eller i verkligen förstår, ni andra - det kommer foto

Min ring, likaså där, den blev som jag fantiserat, tänkt, ritat, provat mig fram till och stans guldsmedsbutik Er Guldsmed förstod precis. Kika in här på deras Instagram så får ni se våra ringar! Ett gilla tryck uppskattas och jag har skrivit det förut, enorm service och kunskap!

Jag gjorde ingen moodboard för min brudbukett heller då den skulle vara så enkel i all sin enkelhet. Jag valde direkt stans äldsta blomsterbutik Blomsterhallen som jag har så många minnen ifrån. Det är den blomsteraffären som jag var med både med far-mor & far-far och mina föräldrar till då jag var barn och som alltid sedan funnits där. Ett självklart val som också blev väldigt bra och likaså här, foto kommer för er som inte sett den eller glömt hur den såg ut.

Dagens som blev en del och vars klocka sprang iväg till sena natten. Blir lätt så då man sovit så mycket på dagarna som jag nu gjort under ett par dagar då jag verkligen inte varit bra. Jag förstår att jag haft en ordentlig urladdning av det men så måste jag skylla lite på vädret också, samtidigt som så många som var med och gjorde vår helg också var väldigt trötta med mig/oss. Ett mynt har alltid två sidor och under denna vinterperiod är den ena sidan alltid vädret.

Tack för denna gång och mer kommer - Kärlek till er alla!


Likes

Comments

Det är två nätter kvar men min sista som sambo här hemma. I morgon bitti åker vi till Säröhus där Bröllopet ska vara. Jag ligger duschad och nerbäddad i nybäddad säng. Målet i kväll var att sova senast klockan tio men det kände jag sprack för längesedan. Ärligt så undrar jag hur jag hur jag ska kunna sova något över huvud taget i natt. Ena sekunden är jag jättelugn och allt känns jättebra, andra så helt åt andra hållet. Jag har strukit ett streck över det sista på mina listor som ni vet varit några, eller rättare, hur många som helst. Allt är klart, nästan, ett par sidor ska bara skrivas ut till.

Vilken/vilka fantastisk dagar det har varit. Jag är helt överväldigad och har nog aldrig kunnat tro att man skulle kunna känna sig såhär. Denna veckan har man verkligen levt som en prinsessa och det är så underbart att höra sin familj, släkt och vänner bara bubbla när de pratar och berättar att de ser så fram emot Bröllopet.

Att tro att jag är en storbloggare och göra reklam för en massa är absolut inte min grej men när ett, eller flera hjärta är med då är det annat. Var inne hos tjejerna på VeroModa i veckan som hörde om stora dagen och jag blir överöst av Lyckönskningar. De ber och nästan tjatar om att jag måste komma in och visa foto. Bästa tjejerna och alltid så bra service! Instagram; veromodaskovde

Var idag inne igen på Er Guldsmed som hjälpt oss med bland annat våra ringar och de har extrem koll, både på datum och tiden och även där överöst av Lyckönskningar och hälsningar till övriga familjen. En extremt bra service och ett mycket väl omhändertagande av sin kund. Hjärtat/deras hjärtan har hela tiden varit med under vår resa och kramarna jag fick idag värmde varmt. Här hittar ni dem och följ dem gärna på Instagram; erguldsmed eller lova gå in och kika efter helgen;)

Bröllopsfransar från Angelica på Sleeping Beauty. Jag är så nöjd! Angelica är super duktig! Bäst! Snart dags för tävling igen för henne och önskar All Lycka till! Kika på hennes Instagram; salongsleepingbeauty eller boka här . Även här så värmde kramen och på lördag blir det igen då vi ses i kyrkan då.

Bröllopsnaglar från Anna på SkövdeKliniken. Bäst på naglar! Är oerhört nöjd och det känns så bra. I all enkelhet och stilrent och så roligt att det är mina egna, inga toppar här inte. Tack för mycket mysig stund idag Anna, alltid lika trevligt! Här hittar ni Anna på SkövdeKlniken, och här är hennes Instagramsida; nailnbeautybyanna

Återigen Tack ALLA för alla varma Lyckönskningar som jag fått i veckan och idag från alla håll!
Godnatt! Nu min sista natt i denna säng som sambo, nästa gång jag kryper ner här är bredvid min man och vi är Nygifta!

Är du nyfiken så kanske något foto kommer upp under helgen på Instagram; # lindahåkanbröllop

Likes

Comments

Det jag nu tänker och skriver, är med en stor glimt i ögat och menar inte i ordagrant men tänk att livet kan vara så jobbigt ibland för föräldrar, när oron över sina barn flyttar från något till något annat...ler och tycker att det är så roligt, dessutom är de båda så olika och i olika faser, perioder.

Albin är just nu mitt i sin frigörelseperiod. Är nyligen fyllda arton och ett annat liv öppnades för honom den natten då klockan slog tolv. Jag har tänkt ett tag nu att det är stora kliv framåt hela tiden. Den där löplinan man hade eller har, har eller hade, dras längre och längre ut och bevisen för att klara sig själv visas inte längre smått och litet utan väldigt mycket och stort. Själv försöker jag med annat, sådant som jag för ett tag sedan tjatat, bönat och bett att han ska göra själv görs numera själv och den rollen är borta. Numera erbjuder jag mig tex att göra lunchlådor, bädda rent i hans säng eller frågar om han har något han vill att jag ska tvätta eller stryka...en ny roll och numera önskar man istället bekräftelse på att man behövs...och när andra funderingar och frågor om annat dyker upp så känns det så på en annan nivå, kanske - Tack, önskade bara din åsikt...
Jag känner verkligen med honom in i vuxenlivet och vi stöttar, gör så gott och allt vi kan.
Det är en häftig period och igår tog han också ett av livets stora kliv, blev med körkort och friheten är nu än större. Han var så lycklig och det bara lyste om honom. En skål i champagne (alkoholfri) och brorsans supergoda Kladdkaka (rekommenderar den verkligen så ska lägga upp receptet) blev det igår, dock sent då det bara gällde att köra bil såklart.

I nästa stund så är vi med Simon på Skövde Gymnasieskolors mässa på Arenan för att få en inblick i olika Gymnasieval. En jättebra mässa där någon har tänkt till. Här kunde vi gå runt och prata med både elever och programansvariga för respektive program. Denna mässan var säkert då Albin skulle söka också men för honom var det aldrig något annat alternativ än Bygg & Anläggning och vi var då väldigt glada över att han överhuvud taget skulle välja ett gymnasium eftersom han sagt i alla år att han aldrig tänkte gå i skola mer än till åk nio. Simon däremot funderar och väljer lite, är inte så säker men igår frågade han goda vänners son om han fick "skugga" honom en dag i skolan (man är då med personen en hel dag i skolan) och det kändes så bra. Då får han en helt annan inblick i de olika ämnena som är i det programmet han funderar på och då kanske magkänslan rätt eller fel visar sig bättre.
Att välja till Gymnasiet är ju det största egna valet man gör på resan in i sin vuxenvärld så självklart så visst kan det behövas jobba med lite fram och tillbaka. Det Simon väljer, oavsett vilket program så tror jag det blir jättebra. Framtiden är så spännande och det är så oerhört roligt att få följa dem tillsammans med all oro i olika faser och former på olika sätt. Jag hoppas att vi har tvinnat ordentligt och gjort repet riktigt tjockt så att våra killar vet att vi stöttar dem och vart vi finns!

Älskar er Albin & Simon

Det är några dagar sedan jag skrev det ovan men det kom aldrig längre än så för att jag fick en släng av ett skov. Jag kände på morgonen att det var något men tryckte ifrån mig det med hjälp av iprem och alvedon men senare på kvällen så visste jag vart det skulle bli av det. Jag var sedan hemma i torsdags och i fredags och därmed "tappade" jag två dagar vilket inte var välkomnande just nu men nu är jag mer än på banan igen. Det har varit lite galet mycket precis som det ska vara men jag skyller och är övertygad om att det denna gång var vädret som ställde till det för mig för jag lyssnar på kroppen, stannar upp, känner efter och lägger mina känslor på hög.

Lagt känslor på hög har jag verkligen gjort de sista dagarna. Mysig stadstur och lunch i lördags för att shoppa det jag då trodde var det sista, mys och mycket rolig kväll med två av Stöpenvännerna i lördags och jag var i söndags på utflykt med mamma och besökte Annica - Naturligt Övernaturligt (men det besöket kommer jag att berätta mer om en annan gång) och idag, säger då det...
Svårt att finna ord men efter att jag i dag jobbat och färgat ögonbrynen har jag i eftermiddag hängt med en av mina finaste vänner som finns och hjälper mig så mycket just nu. Det var idag Bröllopsklänningsprovning med några små ändringar och toning av håret. Älskade älskade vän så glad och tacksam jag är att ha dig, det är så värdefullt!

Tack för foto Angelica! Jag kan återuppta känslan eller känslorna. Att stå där framför provspegeln i sin drömklänning som nu efter ett par ändringar satt så perfekt och bara kändes så rätt mig. Den är i mina ögon så otroligt fin. Jag stannade upp ett par gånger och bara njöt, samlade min känsla jag aldrig mer kommer att känna och försökte memorera alla Angelicas och "sömmerskan" Angelicas ord till mig. Tar båda mina armar och händer framför mitt hjärta och önskar så att ni skulle förstå mitt lyckorus.

Det är nedräkning till stora dagen ordentligt nu och jag har redan fått en mängd "Lycka Till" i form av hälsningar och kramar så vart ska det sluta? Nu med väldigt snygg hårfärg och med försmak av känslan av att vara en prinsessa säger jag nu godnatt och ser fram enormt fram emot morgondagen!

Likes

Comments

För en vecka sedan vaknade jag upp på söndagen efter en av de bästa dagarna i mitt liv. i lördags var nämligen min möhippa och den var helt overklig. Jag har lagt mina "MöhippeTiaror" på byrån i vårt sovrum så jag kan titta på dem och få en varm minnes känsla i kroppen. Jag har i veckan fått tid till att reflektera och fått perspektiv över den men kan fortfarande tänka och känna den som om det var en dröm. Det var en av de bästa, roligaste dagen i mitt liv!

Nu sitter jag uppkrupen i vår fåtölj, tänt den fina ljuslyktan jag fått av min nära vän. Jag har välbehövt pausat en stund. Som ni säkert vet så är det just nu mer än mycket men jag är i nuet och jag tackar mig själv för att under resan till Bröllopet haft mina moodboards och listor. Det är nu den stora rosetten av alla trådar ska knytas ihop, en stor ögla är klar men det är en till och det lilla som sen ska justeras. Jag vet att jag skjuter kroppen lite åt sidan men viljan är starkare. Min målsättning är att sista veckan ska vara den längsta på länge så det är bara att kavla upp armarna och köra.

Vi vaknade av ett våldsamt, ivrigt knackande, bankandes på ytterdörren och Håkan for upp ur sängen och sprang ner för trappen. Vi ropar samtidigt till varandra; Jag lite skräck-hysteriskt till honom, är Albin hemma??? (mammahjärtat sattes in direkt) och Håkan lite lurigt med finurlig röst , Linda!

Jag stapplar upp, går ner för trappen och blicken möter en Tomte. Jag möter Håkan i hallen som är påväg tillbaka innan jag går fram till tomten som viftar med ett kuvert med mitt namn på. Chockad tar jag emot kuvertet och ropar tillbaka Håkan som också får ett kuvert av tomten. Jag öppnar kuvertet med blandade känslor, är i lite chock samtidigt livrädd, glad, nervös, skakig, tacksam, spänd, pirrig och...och... och... alla tänkbara känslor spirar i kroppen. Jag blev så sjukt överraskad och jag som verkligen inte trott att det skulle göras en Möhippa för mig.
I brevet stod det att vi ska med buss härifrån Stöpen till Resecentrum i Skövde och packa med diverse och under en kaotisk packning hoppades jag att jag fått med mig allt och jag förstår att dagen har börjat...

Buss och på plats på Resecentrum för att vänta. Ögonen är redan tårfyllda, här är det i vanliga fall mycket känslor som alltid spirar runt vilket inte gjorde det lättare. Vi pratar knappt med varandra då vi båda fortfarande är i lite chock. Först köper vi oss enbart en kaffe men ångrar oss och köper sedan en smörgås och sedan en kaffe till.
Efter en stund, ganska lång väntan enligt oss så kommer först killarna och hämtar Håkan och sedan kommer tjejerna och hämtar mig.

Vilken familj, släkt och vänner man har! Jag vet att vi båda har det men vid en sådan här händelse kommer de väldigt väldigt nära inpå. Vi kramas och jag får en "Bröllopstiara" på huvudet innan vi ger oss av till parken där det öppnas en skumpa och dagen skålas in. Bilresa väntas och i samma sekund får jag en ögonbindel på mig. Jag försöker ha koll på vart alla tar vägen men förstår att vi delar upp oss i bilar och sedan vart vi var påväg var redan borta.

Enligt de andra en rolig resa till vårt mål då det inte alls är kul att inte kunna se och att det är väldigt svårt att gå med ögonbindel på. Jag hör på vägen då vi går från bilen kyrkklockor ringa och nästa sekund säger de att jag måste vara tyst samtidigt som jag känner att platsen vi är på ger mig en varm och mysig känsla om mig.

Det som händer nu är helt obeskrivlig att i ord skriva ner. De som var med förstår vad jag menar men annars så måste det bara ses på Brittas filmsnutt. Jag hoppas verkligen att jag kan dela med mig av den här så småningom men....när jag står här med ögonbindeln som håller på att tas av, så ser jag först inte vem det är som står framför mig utan jag tittar över personen och räknar in vännerna, kollar så att alla är med....men sen hör jag; Linda, det är Susanne samtidigt som jag ser att det är Susanne, Håkans syster som står framför mig. Det är hela scenariet jag önskar få ord på men det går inte. Det är ett hysteriskt tjut som kommer ur mig utan förvarning då jag ser och förstår att det är Susanne som står framför mig. Jag blev så överraskad. Jag är jätteglad för alla som var med, värderar inte någon mer än någon annan men att Susanne skulle komma hem från Oslo för detta och som dessutom vart hemma helgen innan.....den tanken fanns inte.

Vi var på plats på Billingehus Spa- och relaxavdelning och här hängde vi länge tillsammans. Låg och pratade i det varma badet, myste, jag fick en underbar ansiktskur med rengöring, mask och massage och vi åt en god lunch innan vi skulle göra oss iordning och åka vidare till nästa aktivitet.

Sminkade och fest/partyklädda åkte vi hem till Ulrika och där väntade två överraskningar till. Vännen Paula var där och nu för oss alla väntades det Champagneprovning av och med, Mia, Enjoy & Taste (sök på Enjoy & Taste på Facebook så hittar ni henne) Med en smaktallrik och fyra glas champagne provade vi sedan och upptäckte alla häftiga smaker i munnen och hur vissa kunde förstärka varandra. En helt otrolig rolig och häftig upplevelse som man bara vill ha mer av! Rekommenderas verkligen! Tack Mia!

Här tror man ju att kvällen har gjort sitt och att kvällen är slut men inte, nu skulle jacka och skor på och vi skulle vidare till nästa. En promenad ner till Centrum och in på Restaurangen "Mangos" för att ta en drink i baren....sa de...men istället skulle vi ner för deras trapp, ner i källare och där...nästa chock...när jag går nerför trappen ser jag att där nere i står Håkans Svensexagäng samt några till som hakat på OCH mamma! Nu är det ännu ett hysteriskt tjut som kommer ur mig och det blir återigen ett scenario jag önskar kunna sätta ord på men som inte går. Här blev det så mycket värme, skratt och glädjetårar under vin och god mat. Det var så kul att höra hur killarna hade haft det och det var oerhört roligt att se hur våra familjer släkt och vänner hade trevligt tillsammans. På Mangos äter och dricker vi gott innan stora delar av gänget går vidare, ut på krogen och gör baren och dansgolvet!

Jag hoppas verkligen att jag har tackat ALLA som var med och gjorde min Möhippa så oförglömlig. Dagen som jag blev
så väl omhändertagen och bortskämd och som fylldes med känslor som inte alls går att förutspå eller nu
efter förstå. Jag har en underbar och fantastisk familj, släkt och vänner och jag hoppas att ni hade det lika roligt som jag!
Så tacksam och glad över att ha er i mitt liv.

Ta tillsammans med mig ett djupt andetag och räkna till fem på in och utandningen!
Godnatt!
All Kärlek!

Likes

Comments