Header

Denna vecka har varit tuff mot mig igen då vädret spelar spratt mot mig och då jag känner att mitt humör inte riktigt räcker till. Jag försöker bortse från det berg och dahlbane väder vi har och istället lyfta fram mina bubblande Bröllopskänslor som tur är väldigt lätta att plocka fram. Jag tänker på den där härliga känslan man har då man har något man vill berätta för någon och man bara måste lätta på trycket och få berätta, för att det måste ut, för att det spritter i varenda nerv i kroppen.

Det blev lite olika turer fram och tillbaka då vi skulle berätta. Känslan då vi berättar för mamma kommer jag aldrig glömma, den är väldigt lätt att plocka fram. Visst kanske någon tyckte att det överdrivits vid något tillfälle då vi gjorde det lilla extra av det men visst är det så att om man någon gång hemma ska skåla i en finare champagne eller beställa in det där extra glaset på restaurangen så är väl tillfället som bäst när man ska berätta en sådan här sak tycker jag. För oss ett alternativ istället för "Save the date kort".

För mig är det väldigt stort, min och Håkans största dag tillsammans väntar oss och då ska man väl få lov att ta plats. Jag, vi, gjorde det. Vi tog plats inför våra nära och vänner och vi fick tillbaka så mycket glädje och lyckohälsningar. Glädjetårar jag aldrig kunde drömma om att få se och frågor till oss jag aldrig trodde jag varken skulle få höra eller svara på. Älskar Paulas Instagram foto; "Att man kan få ett glädjerus av ett äpple" Tack igen familj, släkt och vänner!

Ibland behöver man testa, våga utsätta sig för saker för att utvecklas. Vi bestämde på kort varsel idag att jag skulle åka och veckohandla på Ica. Sådär som alla andra gör en eller flera gånger per vecka utan att ens tänka på vad man gör. Man bara gör det. För mig är det dock en väldigt stor grej då det triggar igång min SLE av någon anledning. Ica Maxi butikerna och Coop är värst inom dagligvaruhandel men sedan finns också bland annat MediaMarkt och ClaesOlssons som jag därför aldrig besöker för att de är med bland de "värsta" och tyvärr är IKEA med på listan. Då vi kom på detta ganska så snabbt så avstår jag gärna om det går och väljer mina tillfällen för det. Idag blev det som jag skrev "på kort varsel" och jag tänkte att jag måste prova igen.

Då jag inte tidigare handlat med scanner så skulle ju det först registreras innan all scanning hit och dit i butiken och när expediten sa avstämning, att vi var tvungna att plocka upp allt igen för ett manuellt köp så brast det och det lilla energin jag hade kvar försvann. Jag tänkte bara ta mig härifrån, lyft mig härifrån och lägg mig hemma. Så pinsamt och stackars kvinna som bara gjorde sitt jobb och inte fick svar på sin fråga varför mina tårar rann. Hur skulle jag svara? Vad skulle jag svara?

Väl i bilen kände jag känslan hur Himmelpappa bad mig ringa upp mamma efter det missade samtalet jag hade från henne och tack Mamma som återigen, som alltid bara finns där och ställer alltid upp <3

I dag gick det men inte mycket mer. Jag är helt slut fortfarande även efter att sovit en timma och nu legat och fokuserat på detta men det kommer att gå bättre en dag och det kommer en dag att gå jättebra! Ibland lyckas man, ibland inte men man måste våga nytt och försöka igen men Tack Håkan för att du gör detta och fortsätt gärna <3


Nu när jag ligger här i min tradiga soffa och skriver på min blogg går jag också in och läser på en av de bloggar jag följer och läser där om "veckans bloggvinnare".......
"Denna blogg kommer alltid vara en favorit. Inte bara för att, ja... för att jag läser mitt namn då och då ;), utan för att den här bloggen är speciell. Den är unik och här kan man verkligen få inblick i bloggarens tankar och känslor. Man känner verkligen i hela kroppen när man läser inläggen och man märker att det lagts ner mycket tid på varje enskilt inlägg. Perfekt blogg för de som älskar personliga bloggar med mycket att läsa och positivt tänkande!"
Tack älskade Wilma (klicka på namnet så länkas du direkt till hennes blogg) för de varma orden och för att jag var en av veckans bloggvinnare! ... Nu gråter jag lite igen, är visst lite känslig idag, men det var precis vad jag behövde för att lyfta denna fredag eftermiddag. Nu är det helg på riktigt och hoppas på en riktigt skön sådan!


Kanske blir det ett inlägg innan men om inte - En trevlig Valborg och var rädda om varandra!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vilken grej det blev. Trodde aldrig att det skulle bli så mycket och så stort. Helt galet! Det blev en ökning på över fyrahundra procent på bloggen och väldigt många gilla knappar har tryckts både här och där samt många fina kommentarer och hjärtan har vi fått. Jag har läst dem och tagit till mig dem hur många gånger som helst. Håkan är väldigt stolt och en annan som är väldigt glad är också Wilma som fått så mycket beröm för de tagna fotona. Som så mycket annat som rör bröllopet så kommer självklart Wilma få ett eget inlägg. Ett jättetack igen bästa Wilma!

Mycket bröllop kommer det såklart att bli och kanske ni får en förståelse till att jag ett flertal gånger skrivit här att jag verkligen har fullt upp med mina listor som både är många och långa. Det har varit massor och resan har bara börjat, jag hoppas nu att du nu följer med mig och tar del av mitt lyckorus.

Från en solig morgon till en hemskt blåsig och ruskig kväll. Vädret fortsätter påverka mig, här hjälper det inte så mycket med att vara i ett lyckorus. Det konstiga vädret fortsätter att hålla i sig. Jag både glömmer och förtränger men brukar det vara såhär kallt så länge in i april?

Det blev en sämre kombination här i sängen i kväll men boken är så bra och glassen var god. Jag tänker så gott jag kan och mäktar med på vad stoppar i mig måndag till fredag och lite på helgerna men såklart händer det att jag faller dit. Snabbt var "det där" sockersuget där igen efter påsken, var så lätt och gick så snabbt. Baksidan av det gav sig snabbt till känna och kanske är en del av att jag mått som jag gjort i slutet av veckan men som jag skyllt och skyller på vädret för. Får fortsätta att fundera på det samtidigt som jag tar nya tag igen.

Har ni hört talats om de Blå zonerna? De områdena i världen där människor lever längst och det jag tycker är mest intressant - är friskast! Det är långt ifrån industriellt processade halvfabrikat och som våra helvetessjukdomar som Diabetes, hjärt-kärlsjukdomar och alla dessa inflammationer vi har här har de knappt någon aning om vad det är. Okej, lite överdrivet men nästan. Jag tycker det är och bara blir mer och mer intressant. Tyvärr är det svårt att vara konsument i vårt samhälle idag och även om jag vill äta allt utan innehållsförteckning så gör jag ett val som idag är mycket bättre än vad det varit men egentligen långt ifrån bra. Bra kan bli bättre!

​Klockan slår snart över till fredag, Godnatt och trevlig helg!

Likes

Comments

Den som längtar efter något längtar aldrig för länge, vissa drömmar och målbilder tar längre tid på sig och väntar alltid på rätt tillfälle. På Julaftons morgon var tiden äntligen rätt och jag fick mitt efterlängtade frieri av den jag älskar mest på denna jord. Jag fångade äpplet från Håkan och svarade JA!

Vi, familjen, jag, Håkan, Albin och Simon sitter hemma i soffan på julaftonsmorgonen och har efter tradition en liten julklappsutdelning då Håkan överlämnar en julklapp till mig. Inslagen precis sådär som han gör men jag reflekterar över att han tagit ett rött sidenband om paketet istället för snöre men tänker att han tagit vad han hittat, tänker inte mer på det utan börjar öppna. Då jag älskar julklappar och presenter öppnar jag lite ivrigt som jag brukar och mina ögon möts av ett äpple. Ett jättefint rött, blankt, sagoäpple. Mina tankar for runt och förlåt mig men fick en liten känsla av besvikelse då jag trodde det var något med "Apple" att göra då Håkan jobbar med deras produkter. Jag önskade mig definitivt ingen Ipad, applewatch eller ny dator...mina tankar for runt i denna apple värld och när jag såg att det också låg en lapp i så tänkte jag att något var beställt och inte kommit fram i tid.

Jag tog lappen i mina händer och började läsa...

Jag fångade ett äpple - störst av allt är kärleken!

Likes

Comments

Mormor Britha 99 år!

Nittionio år! Förstår ni? Det är verkligen häftigt. En klokare, starkare, envisare person får man leta efter. Mormor var (då hon inte gör det idag) också väldigt duktig på att laga god husmanskost med det som var aktuellt för säsongen, med rena produkter och med rätt fett och motionerade gjorde man genom att gå, cykla och gå i trappor samt lösa korsord och spela kort för att hålla minnet uppe. Mormor Britha, min kloka mormor.

Tyvärr så missade jag några år. Jag var tonåring och vi var inte alls samspelta och jag förstod inte då vad jag gick miste om. Jag brukar många gånger tänka på mormor då jag bakar och lagar mat; "tänk om jag varit intresserad och varit med mormor hemma i köket, då hade jag idag säkerligen lagat så mycket bättre och godare mat..."så mycket mer som mormor kunde delat med sig. Nu är det nu och det är som det är. I dag har vi en fin relation och det många år tillbaka. Jag har tagit till mig och är tacksam för det hon har delat med sig till mig och jag har lyssnat på hennes klokhet. Idag kan jag också, "nästan", göra lika goda Rullrån som hon en gång gjorde.


Firade gjorde vi ordentligt i söndags med kaffe och tårta under både tal och hurrande på Käpplunda Gärde och åt sedan god mat från Mattias Catering med kaffe och kaka i samlingslokalen på Ekängen. Stort tack alla som kom och deltog i min lilla aktivitet för mormor!

Nu ett fyrfaldigt leve för min Mormor Britha och tack för att jag är en del av dig!

Likes

Comments

Senaste inlägget var den tjugonionde mars och jag överrumplar er i alla fall inte, tror inte heller att jag tjatar ut er. Slog mig också nu att det var längesedan jag tittade på statistiken, det måste jag göra snart igen då det alltid är lika spännande. Jag börjar på ett inlägg nu, söndag kväll, även om jag vet att jag inte kommer att bli klar idag då jag just nu i skrivandet stund är alldeles för trött egentligen men det är ju så skönt att bara släppa allt och skriva en stund. Som jag nämnde tidigare så var det längesedan igen och kan egentligen inte förstå det. Varför skriver jag inte oftare då jag älskar det och samtidigt vet att jag har ett stort behov av det. Kanske blir ändring en dag,

Jag är i hamn, har ännu en gång kommit till ett delmål, ett tidsmål i resan i mitt liv och är väldigt nöjd. Mars månad har verkligen varit händelsernas och upplevelsernas månad med bland annat Whiskey mässa, utflykter runt om i Skaraborg, weekend i Sälen, event i Göteborg med jobbet, utflykt med Håkan, Workshop-kväll med Oriflame, shoppinghelg med vännerna, bilen varit fram och tillbaka på service, tjejevent, och nu, byter kök i stugan och firat mormor. Delaktig i allt med mycket kärlek från både min själ och mitt hjärta som nu gett mig väldigt många fina minnen.

Oftast är det och blir mycket på en gång, som det sägs, och som det inte var längesedan jag skrev - när hjulet är i rullning det är då det händer!

Det har varit mycket, alldeles för mycket och är idag väldigt glad att allt gått så bra men så många gånger jag varit rädd. Rädd för att bli kroppen bara ska strejka, bli liggandes, behöva avstå och avboka. Naturligtvis och konstigt vore väl annars, att jag fått backa, avstått och avbokat under perioden och likaväl som det däremellan känts så lätt och bra att man nästan glömmer bort. Tyvärr glömmer inte kroppen. Min SLE gör sig dagligen påmind på ett eller annat sätt, mer eller mindre men jag klappar mig själv idag på axeln. Stolt över mig själv över att jag har en kämparglöd, är lite envis, har en stark vilja samtidigt som jag gör det viktigaste - lyssnar på kroppen.

Jag är i hamn och även om nu ordentlig vila väntas så har det kunnat gå så mycket bättre med den än vad det gjort dessa två dagar men bättre kommer det bli - har en fantastisk lång och härlig påsk framför mig!

Var rädd om dig! En stor kram och godnatt nu i skrivande stund då klockan snart slår över på ny dag!

Likes

Comments