TRÄNING & HÄLSA

Hej kära ni! Ett tag sen då jag skrev i träningsdagboken poängterade jag att jag måste få in allt fler meditationspass och det har jag gjort! Nästan varje kväll har jag suttit ute på verandan inlindad i en filt och mediterat i 5-10minuter.

Fastän jag varit sjukt trött på grund av jobbet har jag lyckats få in allt villat i mina dagar. Det är här mina tankar väcks när många säger att på grund av deras stressiga livsstil eller varierande jobbtider inte klarar av att äta sådan näringsrik och bra kost, sova och motionera. Det finns ju egentligen inga bortförklaringar. Jag tror starkt på att en hel del handlar om självdisciplin och ren vilja.

Dag 28 söndag: Körde all in på gymmet som en avslutning på denna goda träningsvecka. Blev cardio i 45minuter varefter det blev lite styrketräning för hela kroppen.

Dag 29 måndag: körde igång en ny träningsvecka som dessutom blev den 5 veckan! Lite ändringar i kostschemat: bland annat högre intag på protein. Som vanligt ökar jag även mer på tyngderna under träningspassen och byter ut minst en övning per träningspass för att kroppen inte ska bli van. Ikväll blev det mage och rygg samt cardio!

Dag 30 tisdag: på schemat stod det återhämtande cardio, 45min i backen på 5km hastighet. Därefter stretchade jag ordentligt och öppnade muskler med foamrollern.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår var en otroligt underbar dag. Fick njuta av solen tillsammans med Jenna och dessutom gjorde vi ihop en supergod lunch som vi njöt ute samtidigt dom vi svettades.

Jag har njutit för fullt av mina lediga dagar och kan glatt säga att det känns genast bättre och inte lika jobbigt med livet, haha. Har fått ta till mig mängder av energi i form av mat, motion, sömn och d-vitamin av solen och framför allt energi av glädjen av att få spendera tid mer kära vänner.

  • 120 readers

Likes

Comments

Ja hörni nu var det längesedan uppdatering. Ärligt sagt så känns det riktigt hemskt. I varje fall har träningen och ätandet rullat bra på, vilket är superbra nyheter! Det kommer falla in flera träningsdagboks inlägg nu här i veckan för jag har äntligen all tid i världen att skriva och förbereda inlägg. Wow vad bra det känns. Nu kör vi:

Dag 25 torsdag:
Körde ett HIIT pass hemma med några enkla rörelser för att få kroppen igång: Utfall, squats med hantlar och axelpress, utfallssteg snett bakåt, burpee och omvänd burpee. Ni hittar enkelt alla rörelser så vitt jag vet på internet! Kanske vore det dags att köra lite bilder på rörelser hit på bloggen? Haha.
Jag höll på i 60 sekunder per rörelse och efter alla fem rörelser (och minuter) så vilar man i 1-2min och kör samma sak 2-3 gånger. Sjukt bra pulshöjare och som är bra för utvecklingen av den muskulösa uthålligheten.

Dag 26 fredag:
Det var dags för cardio och mage + rygg och jag bestämde mig för att köra intervallträning igen. Det blev 40 minuter på bandet och därefter kort styrketärning för mage och rygg. Sjukt skön känsla i kroppen och knoppen! Passet såg ut som följande:

Raka magmuskler på gymnastikboll 3x50
Sidomagmuskel med kettlebell 3x15 per sida
Hängande benlyft raka 3x10
Hängande benlyft åt sidan 3x10
Planka 3x40 sek

Dag 27 lördag:
Tog en till välbehövlig vilodag. Tog en lång promenad och därefter yoga med ljus och lugn musik. Efter det blev det bastu och en låång dusch efteråt. Man ska garanterat alltid känna efter i kroppen vad den känner. Känns det som om man behöver vila så gör man det, annars är det ju endast negativt att träna och ge järnet om man inte har någon energi i kroppen för det! 

Likes

Comments

När jag började jobba 05:30 morgnarna blev detta recept till min dagliga räddare: att snabbt få i sig något som håller dig mätt, får igång kroppen samt ger dig energi inför dagen. Overnight oats! Det är med andra ord ett slag av färskgröt, finskans tuorepuuro, en kall variation av gröt som inte alls värms upp. Denna är lätt att laga kvällen innan t.ex. jobb, eller laga med en portion på morgonen så man har mellanmål med sig.

Recept:
1dl havregryn
1dl valfri mjölk (ko, soja, mandel)
(1-2msk kvarg)
1msk chiafrön
Kryddor efter smak:
kanel, kardemumma, gurkmeja, vaniljpulver.

Blanda om allt i en matlåda/skål och låt stå minst 4timmar.
Gärna över en natt. Toppa med valfria frukter och annat gott!

Likes

Comments

1. Brunch på första maj 2. Mys i kvällssolen 3. Efter en grym träning

4. Kraftlös efter tung träning 5. Fina utsikten i Borgå skärgård 6. Jag och morgonkaffet

7. Njuter av majsolen 8. Avslappnad och skarp efter morgonyogan 9. Den godaste gröna juicen

Det har varit fullt upp igen... Huvudet hålls inte med. Rutinerna drabbas. Det känns att dygnet har allt för några timmar för att hinna med allt det man vill göra. Jag trivs och gillar att jobba men fastän jag jobbat skift förut känns detta annorlunda. Ännu fyra dagar tills jag är ledig. Kanske jag känner mig mer motiverad efter det.

Likes

Comments

Denna superdunder färggranna och vitaminrika saft är verkligen skön att njuta vilken tid på dygnet. Saften är gjord själv med en juicer och allt du behöver är:

3-4 morötter
1 äpple
4cm stor ingefära
1 apelsin
1/2 citron


Likes

Comments

Som jag skrev redan i gårdagens inlägg har det verkligen varit mycket på gång nu. Pendlar mellan, jobb, träning och sängen och försöker hinna äta och andas någonstans däremellan. Enligt mig gick dagens inträdesprov mycket bra men själv hade jag högre förväntningar på beep-testet... som en helhet har hag ändå en bra känsla i magen. Efter inträdesprovet var jag och hälsade på hos Sonja oh myste en sväng där. Hemma har vi fixat iväg studentinbjudningarna och jag håller just på att slockna i min säng. Vilken dag... har verkligen fått vara med om massor och lärt mig ett och annat. Just nu har jag flera saker som borde göras men jag tänker verkligen bara skita i dom, haha! Morgondagens mat och annan planering får helt enkelt skötas imorgon. Nu måste jag nollställa systemet totalt, puss och kram!


Likes

Comments

Det senaste dagarna har verkligen kretsat kring jobb för det mesta. Jag har lyckats få allt att någotlunda rulla bra på: jobbet, träningen och kostschemat - och resten av det vardagliga livet. Men tyvärr har bloggandet fått utebli. Jag börjar känna mig ganska sliten av jobbet och jag märker att kroppen reagerar. Mest är det trötthet och ryggont som tar över för det mesta.

Jag trivs dunderbra på min nya arbetsplats och har nog inget att klaga på. Fastän det är kul med skiftjobb så har det i och för sig sina sämre sidor: jag är van med rutiner och efter två veckor med samma dygnsrytm vill den lätt bli kvar. De två senaste nätterna har jag vaknat fyra-fem tiden och varit pigg som bara den, för att kroppens inre klocka varit inställd på att nu är det dags för jobb, i snart två veckor. Detta är väldigt tråkigt, eftersom det känns att jag just nu lider av sömnbrist.. men det borde dock jämna ut sig med tiden, hoppas jag ju...

Bloggandet då:
Efter långa och tidiga morgonturer har jag ofta varit så sliten och trött efteråt att jag har tagit mig hem, därefter bara legat och tagit lugnt, träffat och pratat med vänner och samlar energi och därefter dragit mig iväg för att träna. Jag har nog tagit bilder, skrivit utkast och förberett inlägg men tyvärr har jag inte gjort något egentligen klart.

Detta gör mig väldigt ledsen eftersom jag verkligen älskar att blogga, och jag vill inte att bloggandet ska lida endast på grund av att jag är trött och sliten. (det fungerar ju inte så bra med att vara perfektionist...) Det har alltså inte blivit av, eftersom jag helt klart varit för trött och energilös för att kunna ge hundra procent. Det är alltså den egentliga orsaken bakom att mitt bloggande uteblivit. Synd? Ja, det tycker jag verkligen.

Just nu: träningen löper på efter träningsschemat (samt kostprogrammet) och jag har fokuserat på intervallträning inför inträdesprovet som är redan imorgon! Helt klart att jag är taggad, även en gnutta nervös, förstås. Jag har planerat att skriva in alla dagar och allt efter träningsdagboken men det kommer några dagar i taget, så som det gjort hittills. Nu ska jag ta tag i bloggandet igen, jag älskar ju det så det ska prioriteras lika mycket som allt annat med.

Likes

Comments

Bjuder bilder från min Valborg och firande av första maj. Åt, njöt och sov sött när jag fick njuta av två hela lediga dagar. Vi hade släktingar på besök och på söndagkväll firade jag tillsammans med fina vänner. En kul helg än en gång.

Just nu ligger jag trött och sliten i soffan ochs ka just ta mig till sängen. Ja, ni hörde rätt. Jobbar helta helgen igen! Och har även haft lite fullt upp de senaste dagarna.. skriver mer om det sen. Puss och kram

Likes

Comments

Dag 22 måndag:
för omväxlingens skull valde jag att springa en lång löprunda. Vädret var otroligt fint igen och jag skulle ha kunnat springa länge ännu. Jag var och hälsade på i Karis och det blev intervaller i 40minuter och tillsammans 6km sprunget. Skönt att springa på annan plats än vad man brukar. Det känns att man har helt annan form av energi och motivation då. Kan så gott som säga att mina ben var riktigt mos efteråt och jag kände värk i både lår och vader. Samtidigt som det är otroligt skönt med träningsvärk kan det ju verkligen vara ett hemskt hinder och smärta.

Jag brukar själv ta magnesium varje kväll för att undvika sendrag och kramper efter hård muskelträning. Att upprätthålla vätskebalansen i kroppen förhindrar även muskelkramper och att tänja efteråt förstås! Magnesium hjälper även kroppen att återhämta sig bättre efter träning.

Dag 23 tisdag:
Det blev ett grymt träningspass med 45minuter på löpbandet i backe och därefter 75minuter styrketräning. Wow, säger jag bara! Sånt flyt jag har på just nu. Efter träningen var jag av med totala 710 kcal. Där ser man att hård styrketräning med stora tyngder förbränner mer än tex timtal med endast cardio. blev en hel del övningar för ryggen och magen och jag kände att jag fick lägga till extra vikter för att få det att kännas. Vad jag älskar att märka och känna framsteg!

Dag 24 onsdag:
Jag var fortfarande skör i kroppen efter måndagens pass och tisdagens pass gjorde även sitt. Så jag tog en kort promenad och körde ett långt yogapass ensam hemma i all lugn och ro.

Jag vet att det ibland kan vara svårt att komma in i meditationmooden men jag brukar alltid dricka en kopp te innan och inte se på tv eller vara på telefonen en stund innan det. Ibland känner jag att jag måste lugna ner mig lite innan jag ska lugna ner mig totalt. Men huur skönt blev inte det. Härefter ska jag nog kämpa mer med meditationen.

Likes

Comments

TRÄNING & HÄLSA