Det har gått nu cirka fyra veckor sedan jag senast skrev här och egentligen vet jag inte ens själv heller vad som är orsaken till det. Visst, jag har haft hundra och en saker att göra på dessa veckor, men jag brukar ändå alltid hitta tid för allting. Det känns konstigt att sitta här framför datorn och skriva som om ingenting. Det känns konstigt att mina senaste bilder i arkivet på bloggen är tagna i typ augusti? Det är så otroligt mycket som har hänt sedan jag postade något på bloggen. Men kort sagt har jag njutit av livet fullt ut.

Just nu är det min första dag av höstlovet och jag har inga dessvärre planer. Jag har tänkt ta det lugnt, träna och rehaba knäet, möta upp vänner, gå på kaffe och en sväng till några butiker nu i veckan. (vart försvann det att ta det lugnt? haha)

Igår var jag på Stockmanns Galna dagar och yrade runt bland alla andra galningar som tagit sig dit. Tycker det var mer folk än vanligt men det är säkert för att jag aldrig varit där på en söndag. Jag fyndade en hel del stuff som jag antagligen och hoppeligen kommer att minnas att visa upp för er här på bloggen. Jag ska lova kämpa med det.

Jag har märkt att efter att jag började på Solvalla söker jag mig nästan automatiskt till platser var det händer saker. Ni vet, förut njöt jag av ensamtid och lugn men nuförtiden söker jag mig redan av en vana till där det är folk, ljud och händer något nonstop. Det handlar säkert om att jag blivit så van vid det där gemenskapet, blivit van med att ha konstant människor runt mig.

Därför känns det konstigt när man inte har någon annan i hela huset runt sig just nu. När något man är van med tar slut plötsligt och man sitter här och funderar vad man ska egentligen göra nu. Njuta av lugnet, antar jag? Ska försöka njuta av varje stund nu, så hoppas ni får en fin måndag och en fin start på veckan.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej kära ni. Det har gått lite på en vecka sen jag kikade in här sist. Tråkigt - jag vet, men nu har jag verkligen haft en hel del på gång. Vill först börja med att berätta de dåliga nyheterna: i måndags hade vi friidrott med fokus på sprint och häck och det var skitkul och allt löpte på bra. Minnen från när jag var själv med och friidrottade värmde hjärtat och kände bara hur jag njöt av att löpa. Men nu till det dåliga: i slutet av träningen när vi löpte 100m häck brast det något i mitt knä vid landningen efter tredje- och andra sista häcken. Kunde knappt gå. I tisdags besökte jag läkaren Ismo Syvähuoko och han konstaterade att det vore ett under om min menisk fortfarande var hel... Rörligheten var helt kass och och knät allmänt ostabilt. Ska på magnetröntgen kommande vecka men det värsta är att jag fått mer ont i knäet för varje dag som går. Vi ska hoppas det endast är menisken och inget mer som gått sönder där!

Första perioden i skolan är nu slut och på måndag börjar redan den nästa! Veckorna har gått så otroligt snabbt och jag har fått lära mig mycket och träffat en mängd nya och underbara människor! Det är en skön och konstig känsla när man redan på fredag önskar att det vore måndag och man ska tillbaka till skolan, haha! Jag trivs som fisken i vattnet och jag får göra exakt det jag brinner för. Underbart.

Jag har även varit nu två veckor på nya jobbet i Temppuskolan! Gillar att dra timmen för barnen som går ut på allt från lekar till redskapsgymnastik och mångsidiga övningar. Det är två kvällar i veckan och barnen där är så gulliga! Dessutom fick jag jobbet på Stadium i Iso Omena som jag sökt, men tyvärr måste jag tacka nej då jag konstaterade att jag ändå inte skulle hinna med så mycket mer utanför skolan och jobbet om jag började där. Jätte synd men jag ville ha lite ledigt på kvällarna/ veckosluten också. Kanske nästa sommar?

Nu hörni ska jag verkligen se till att jag skriver in lite oftare. Kul om det var många som orkade läsa allt, hehe! Puss på er allihop.

Likes

Comments

Storfavoriten! Skulle kunna äta bananplättar nästan fem dagar i veckan. Här på internatet har jag ofta lagat dem till kvällsmål och lagt till kvarg och bär eller frukter. Annars passar det ju perfekt till morgonmål!

Jag får ofta frågan om vad exakt jag lägger i mitt recept så här kommer det en gång till:

2st ägg
1 mogen banan
1,5 tsk kardemumma
(0,5 dl havregryn)
Kokosolja att steka i

-

Just nu sitter jag dessutom i bilen och ska snart åka iväg till mitt nya jobb! Jag ska leda Esbo IF Temppuskola i friidrott för barn i 4-7års åldern några gånger i veckan. Ska bli hur kul som helst! Vi hörs!

Likes

Comments

Superfoods är produkter som har sällsynt högt näringsämnesinnehåll och är därför ett bra tillägg till den vardagliga kosten. Dom innehåller livsviktiga vitaminer och mineraler för vår kropp som man dock även får av en mångsidig kost, men inte i lika stora mängder. Man kan äta superfoods som sådana eller lägga till av dem i yoghurt, gröt eller t.ex. smoothies. Den rekommenderade dosen är 1-2msk per dag för de flesta och man ska inte ersätta en mångsidig kost med att endast äta superfoods. Själv tycker jag att det mest kanske är en placeboeffekt till ett bättre mående när man tar dessa produkter, speciellt om man har en så pass mångsidig och näringsrik kost annars också.

Här är information om några som jag har provat på:

CocoVi Spirulinatabletter
Spirulina är en mikroskopisk alg som är odlat natuligt i sött vatten. Spirulinaalgen innehåller rikligt med protein och vitaminer särskilt B12-vitamin och betakaroten, samt järn, magnesium och kalium för att nämna några. Jag brukar ta 3-4 per dag.

CocoVi Kokosmjöl
Kokosmjölet produceras av organiskt odlade kokosnötters kött. Mjölet är näringsrikt och innehåller till och med 38% kostfiber per 100g. Kokosmjölet passar bra till en glutenfri och laktosfri kost. Passar bra till bakning, plättar m.m.

CoCoVi Kakaopulver
Kakaopulvret är tillverkat av naturligt och ekologiskt odlade kakaobönor. Kakaon har förutom rikligt med antioxidanter en av de högsta magnesiumhalterna bland födoämnen på jorden och den innehåller dessutom en stor mängd av t.ex. järn och koppar.

CoCoVi Kakaonibs
Kakaonibs är
grovhackade kakaobönor som är ekologiskt producerade. De är otroligt nyttiga då det innehåller massvis av olika näringsämnen och har bland de högsta magnesiumhalterna bland alla födoämnen (samma som kakaopulvret). Man kan exempelvis strö nibsen i yoghurten, toppa smoothien eller ät dem precis som de är.  • 1357 Readers

Likes

Comments

Minns ni Carl Edmond-boken?

Som många av er har listat ut så finns det bara två meningar i boken! De två viktigaste meningarna. BE BOLD. och BE YOU. Och det är det enda som behövs! Vi kan själva skriva historien om våra liv och det är hög tid att leva det, fullt ut. To the FULLEST DELUXE! Vill du blir påmind om det och ha koll på tiden finns klockorna på www.carledmond.com eller i deras butik i Åhlens City, Stockholm den 22 september.

Likes

Comments

Hej kära ni! Jag vet att det var en evighet sedan jag sist kikade in här, jag har haft fullt upp hela veckan och nu ligger jag dessutom sjuk här hemma. Sådan otur jag har... Har feber och ont i halsen när jag sväljer så nu får vi alla hoppas att jag är igång fort igen. I veckan har jag tränat hårt upp till två gånger per dag samt varit som funktionär på två idrottsevenemang, träffat vänner vid en kopp kaffe, handlat nytt, vakat sent, badat bastu med vänner, kastat handboll, sprungit morgonrundan och sovit allt för lite men ändå haft det underbart. Ska försöka seriöst uppdatera nu med jämna mellanrum och hitta tiden till att även hålla bloggen som ett prio högt uppe på listan. Ha det bra! Puss

Likes

Comments

Efter en natt i plutontältet blev vi väckta med en hund som skällde och någon som sjöng hemskt, haha. Ledarna ville väcka oss tidigt och så skulle vi göra i ordning morgonmål tillsammans med gruppen. Jag som sovit gott med tackvare mina öronproppar var den andra av sjutton som steg upp medan dom andra låg o svor i tältet.

Som avslutning på dagen gick vi till utkiksplatsen och hade lite lekar, meditation och bara njöt av vädret. Sen gick vi tillbaka till internatet och hade genomngång och reflektion över tankar efter introvandringen. Själv tyckte jag och hela gruppen att vi haft en otroligt lyckad och rolig vandring med en massa kul och att det är något vi minns ännu länge! Kram på er

Likes

Comments

Vi vaknade upp och hade ingen aning om vad klockan var eftersom vi inte fick ha våra telefoner eller klocka. Vi gjorde i ordning frukost vid elden och ser ni hur mysigt vi hade det? Strax därefter började vi gå mot dagens första destination: Haukkalampi. Där gick vi igenom lite första hjälp och gjorde gruppövningar. Senare paddlade vi över till Romberget och stekte toasts. Efter att nästan alla av oss var genomblöta började vi så småningom gå mot dagens sovplats var även andra grupperna skulle vara. Där blev det en massa kul som jag berättar mer om senare!

-

Ber om ursäkt för dålig uppdatering men både mitt nät och min dator har krånglat så har ej fått något uppladdat! Hoppas ni mår bra <3

  • 1890 Readers

Likes

Comments

Hej finafina ni! Nu kommer jag att berätta vad jag har hållit på med de två/tre senaste dagarna. Som jag skrev senast skulle vi på vår ettornas introvandring som brukar äga rum ganska nära skolstarten. I min grupp var vi Kevin, Salla, Jani, Nataniel, Jesper, Elias, Johanna och Wilhelmina. Under första dagen gick vi mest: cirka 15 kilometer. Vi började vår rutt med att vi ettor skulle orientera till Urja lägerplats (vid en sjö) där vi stannade och åt mellanmål och lekte lite lekar, därefter gick vi vidare till Karjakallio (också en sjö) där vi fyllde på våra vattenflaskor. Ledarna ledde oss ibland men oftast var det vi själv som skulle tillsammans orientera fram med karta och kompass genom skogen.

Dagens andra sista destination skulle bli Valklampi men det sket sig lite för vår del så vi hamnade istället på vägen mot Haukkalampi, haha. Men där kunde vi ändå fylla på vatten i flaskorna och sedan gå vidare till var vi skulle sova: Holma-Saarijärvi. På bilderna kan ni se att vi kom dit ganska sent eftersom vi hade gått lite fel, haha. Det var ändå otroligt vackert och som ni ser så sov vi i hängmattor vilket var en kul upplevelse.

Likes

Comments

Godmorgon! Igår var jag på en timmes promenad ute i vår fina natur här i Noux. Jag måste ju provgå mina nya vandringskor inför våra längre vandringar. Idag är det nämligen dagen då vi ska på vår introvandring. På två och ett halvt dygn ska vi vandra flera tiotals kilometer och uppleva en massa kul. Själv är jag otroligt taggad oberoende vad vädret ska bli. Vi ska sova i skogen vilket ska bli lite spännande pga vädret, haha, eftersom vi inte ännu vet om vi ska få sova i tält. Telefonerna blir även på internatet så jag kan uppdatera först om två dagar men kameran följer med mig! Hoppas ni har det bra. Kramar!

  • 2307 Readers

Likes

Comments