Hej fina ni! Det var ett tag sen sist. Idag är vi inne på andra dagen av vår examination här på skolan. Igår hade vi skriftligt teoriprov samt två praktiska prov med lekar samt bollspel med teknik och kastövningar. Idag fick vi ta vara på treornas inlärning i arbete -mässa så vi fick lite information och motivation till vart vi ska söka till vår första praktikplats.

Personligen tyckte jag verkligen förmiddagen var givande och jag väntar med iver på att praktikperioden i maj snart är här. Jag vet inte riktigt ännu vart jag ska göra min första praktik men antagligen kommer jag att fokusera på barn och unga. Snart fortsätter vi med vårt sista praktiska prov med temat grundgymnastik.

Som ni märkt har bloggen fått stå igen och jag känner mig faktiskt lite besviken på mig själv... jag väntar till jullovet (som börjar om två dagar!!) så att jag kan försöka få bloggandet mer regelbundet, hehe. Och om två dagar fyller jag ju även 20 år!! GUD så tiden går fort. Hoppas ni får en fin onsdag så hörs vi snart igen, puss!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er alla! Imorgon är det första december och jag är i alla fall otroligt taggad inför julen och vintermånaderna. Fastän det är så mörkt och dystert här i norden så försöker jag söka och att hitta den ljusa sidan i allt. Jag beslöt mig för att köra igång med ett nytt träningsprogram för att jag blev otroligt motiverad efter InBody testet förra veckan. Jag tänkte också att jag skulle få en lite energikick nu till vintern, så redan i måndags började jag ett nytt träningsprogram. Jag tänkte att det passar bra när jag sakta men säkert kommit igång med regelbundenheten i tärningen efter min knäskada i början på september. Träningsprogrammet är egentligen lite liknande som jag gjorde i våras men jag tänker utgå från detta botten:

Dag 1: Mage och rygg (core)
Dag 2: Vila från styrketräning (Uthållighetsträning)
Dag 3: Ben och sätesmuskulaturen
Dag 4: Armar axlar bröst
Dag 5: Yoga
Dag 6: Uthållighet
Dag 7: Vila

Tanken är alltså att jag gör minst tre styrkepass i veckan och minst två träningar med uthållighet som tema. Även minst ett yogapass ska passa in i veckan. Jag tycker att det är ganska skönt att ha ett enkelt mål och utgångsläge till vad jag ska göra. Jag har tänkt variera med styrkeuthållighet och maxstyrka i styrketräningen och variera mellan aerob och analrob träningseffekt i t.ex. löpningen. Så kommer alltså min vinterträning att se ut (i stora drag) i kanske tio-tolv kommande veckor.

Vad tycker ni? Blev ni mer motiverade att sporta och svettas kommande vinter? Kanske sugen på att få mer energi till vardagen? Ni kan hur bra som helst göra efter detta program och söka från nätet ex. övningar med temat mage, rygg, armar mm. och göra upp egna träningsprogram på vilka dagar ni vill! Jag kommer även att skriva in på boggen hur allt framskrider så ni kan följa med detta träningsprogram.


Likes

Comments

Hej fina fina ni <3 Jag har en helt underbar helg bakom mig! I torsdags åkte vi upp till Österbotten för att fira min mormor som fyllde sjuttio år. Vi fick bo nästan alla hennes barn, barn barn samt alla barnbarns barn hemma hos mormor, hehe. Vi var alltså hela fyra generationer samlade under helgen hemma hos henne! Min syster kunde tyvärr inte komma på grund av jobbet men vi hade ändå otroligt kul alla tillsammans. God mat, många gäster, barn som sprang omkring och lite skratt och gråt också under vissa stunder. Så himla fin helg.

I fredags förberedde vi och bakade allt som skulle bakas inför festen. Hela dagen gick nästan åt till allt detta men vi hann på en 6km lång springrunda ändå sen på kvällen. Sedan åt vi alla god middag tillsammans och sov som stockar innan den stora fest dagen.

Just nu sitter jag på frambänken i bilen och har ännu hela fyra timmar kvar att sitta. Jag kommer antagligen slumra till av och ann men det är ju helt okej efter en sådan helg.

Tyvärr har jag nästan inga bilder att visa då jag glömde laddaren till kameran nere i södra Finland, heh... men hoppas ni mår bra! Puss på er

  • LIVET
  • 465 Readers

Likes

Comments

Hej fina ni <3 För min del har veckan bestått av det allt från hårda gympass till promenader och högintensiv koordinations träning m.m.

I tisdags fortsatte vi med våra ledarskapsövningar med olika ledarstilar och vi fick ta del av allt från koreografier till julmusik, mini spinning lektion och fotbolls passningsteknik m.m.

På gymmet har jag tränat styrkeuthållighetsträning för armar, axlar och bröst i måndags. Träningen löpte på bra och efter fem veckors och styrkeuthållighetsträning med min "PT Tom" (gemensamt projekt med andra årets studerande) känner jag att jag fått mer styrka i hela överkroppen. I tisdags blev det 45 minuter spinning och igår på förmiddagen blev det rygg och mage.

Idag fick vi alla göra en InBody mätning och man blev ju lite mer motiverad till att träna mer, (på basis av resultaten, hehe) kan berätta mer om mina resultat senare!

För stunden är jag uppe i Österbotten och har inte riktigt tillgång till något gym så kommer antagligen fokusera mer på löpträning resten av veckan, men det är ju kul med lite omväxling.

Hoppas ni mår bra, kramar!

Likes

Comments

Hej på er! Jag kom ihåg att jag även har en blogg att uppdatera, hehe... Men nu tänker jag gå rakt in på uppdateringen: i fem veckors tid har jag haft otroligt mycket problem med magen. Ni vet, det mesta man kan ha för besvär i den, förstoppning, lös mage och kramper. Värsta har varit att jag alltid haft ont i magen efter varje måltid och uppblåst och öm mage mot kvällen. Fy sjutton säger jag. Efter att ha lidit några veckor tog jag kontakt med läkaren och förra veckan var jag äntligen på labbprov. Det togs sex olika blodprov på mig och igår var jag hos jourhavande läkaren och fick köa i över en timme (min egen läkare hade insjuknat...) Och resultatet blev visst följande: alla värden var någotlunda stabila och om de två följande värden är också stabila har jag antagligen IBS "Irritable Bowel Syndrome". HÄR kan ni läsa mer om detta.

Jag kommer självklart skriva ett inlägg som innehåller nästan allt om vad det här innebär, FODMAP o.s.v. men tillsvidare kan ni klicka er in och läsa där ovan.

Jag har alltid tyckt och sagt att hälsan beror ju mycket på vad vi äter och hur vi mår inuti och under de senaste veckorna har jag ärligt talat inte mått något desto vidare, just på grund av magen och dess hälsa. Jag har orkat bra i skolan på dagarna men mot kvällen har jag känt mig extra kraftlös. Har knappt kommit upp från sängen på grund av värken samt tröttheten. Jag känner delvis en stor lättnad att jag nu fått veta lite bättre vad jag kan göra för att lindra mina symptom, lindra värken samt lugna ner magen.

Likes

Comments

En vecka sedan var vi till Helsingfors klättringscentrum i Mosabacka. Vi hade tidigare haft grunderna i väggklättring och hur man ska säkra i topprep och skulle där på plats utföra testet för att få ett giltigt säkringskort. Alla i vår klass som utförde provet kom lyckligtvis igenom och resten av eftermiddagen fick vi klättra runt i klättringshallen. Kul utbildning eller hur?

Imorgon ska vi ha andra lektionen i grundkursen i bollspel (temat volleyboll) och på eftermiddagen åker vi alla till Superpark!

Likes

Comments

Hej på er! Idag känner jag verkligen en hel del måndagspepp eftersom 1. det är en ny vecka 2. det är en hlet ny period och 3. jag är ledig idag! Helgen har bestått av ganska mycket. Bio, sushi, sänghäng, promenader, kaos innan utgång i Busholmen, bubbel och dans med vänner i huvudstaden och middag med familjen.

Jag kan lätt konstatera att efter en så händelserik helg är det skönt med en extra dag ledig. Fick ta en sovmorgon, och nu har jag hela dagen på mig att tvätta och fixa inför veckan, träna och förbereda blogginlägg och på kvällen ska jag och fixa håret mitt. Hoppas ni haft en fin helg <3

Likes

Comments

Idag steg jag upp från sängen först halv ett. Ärligt talat så minns jag inte när det skulle ha senast hänt. Två veckor har rullat snabbt och jag har hunnit ha ett långt och händelserikt höstlov, en vecka skola och nu är det redan helg. Under dessa veckor har jag hunnit besöka ILOVEME-messan, tränat så att musklerna värker, träffat tjejer och druckit bubbel, gått i första snön, besökt IKEA, lärt mig att säkra vid klättring, hoppat och sprungit runt på aktivitetspark och shoppat loss.


Så på basis av detta kan ni tänka er att jag varit lite trött efter så fartfyllda två veckor. Jag har en hel bunt med bilder som ska redigeras och laddas upp så dessa kommer ni få se snart.

Idag på agendan står ett träningspass på FRESSI och så ska jag spendera kvällen i Esbo. Hoppas ni har det bra! kram

Bilderna är från en fika med fina Ida, puss!


Likes

Comments

Det har gått nu cirka fyra veckor sedan jag senast skrev här och egentligen vet jag inte ens själv heller vad som är orsaken till det. Visst, jag har haft hundra och en saker att göra på dessa veckor, men jag brukar ändå alltid hitta tid för allting. Det känns konstigt att sitta här framför datorn och skriva som om ingenting. Det känns konstigt att mina senaste bilder i arkivet på bloggen är tagna i typ augusti? Det är så otroligt mycket som har hänt sedan jag postade något på bloggen. Men kort sagt har jag njutit av livet fullt ut.

Just nu är det min första dag av höstlovet och jag har inga dessvärre planer. Jag har tänkt ta det lugnt, träna och rehaba knäet, möta upp vänner, gå på kaffe och en sväng till några butiker nu i veckan. (vart försvann det att ta det lugnt? haha)

Igår var jag på Stockmanns Galna dagar och yrade runt bland alla andra galningar som tagit sig dit. Tycker det var mer folk än vanligt men det är säkert för att jag aldrig varit där på en söndag. Jag fyndade en hel del stuff som jag antagligen och hoppeligen kommer att minnas att visa upp för er här på bloggen. Jag ska lova kämpa med det.

Jag har märkt att efter att jag började på Solvalla söker jag mig nästan automatiskt till platser var det händer saker. Ni vet, förut njöt jag av ensamtid och lugn men nuförtiden söker jag mig redan av en vana till där det är folk, ljud och händer något nonstop. Det handlar säkert om att jag blivit så van vid det där gemenskapet, blivit van med att ha konstant människor runt mig.

Därför känns det konstigt när man inte har någon annan i hela huset runt sig just nu. När något man är van med tar slut plötsligt och man sitter här och funderar vad man ska egentligen göra nu. Njuta av lugnet, antar jag? Ska försöka njuta av varje stund nu, så hoppas ni får en fin måndag och en fin start på veckan.

Likes

Comments

Hej kära ni. Det har gått lite på en vecka sen jag kikade in här sist. Tråkigt - jag vet, men nu har jag verkligen haft en hel del på gång. Vill först börja med att berätta de dåliga nyheterna: i måndags hade vi friidrott med fokus på sprint och häck och det var skitkul och allt löpte på bra. Minnen från när jag var själv med och friidrottade värmde hjärtat och kände bara hur jag njöt av att löpa. Men nu till det dåliga: i slutet av träningen när vi löpte 100m häck brast det något i mitt knä vid landningen efter tredje- och andra sista häcken. Kunde knappt gå. I tisdags besökte jag läkaren Ismo Syvähuoko och han konstaterade att det vore ett under om min menisk fortfarande var hel... Rörligheten var helt kass och och knät allmänt ostabilt. Ska på magnetröntgen kommande vecka men det värsta är att jag fått mer ont i knäet för varje dag som går. Vi ska hoppas det endast är menisken och inget mer som gått sönder där!

Första perioden i skolan är nu slut och på måndag börjar redan den nästa! Veckorna har gått så otroligt snabbt och jag har fått lära mig mycket och träffat en mängd nya och underbara människor! Det är en skön och konstig känsla när man redan på fredag önskar att det vore måndag och man ska tillbaka till skolan, haha! Jag trivs som fisken i vattnet och jag får göra exakt det jag brinner för. Underbart.

Jag har även varit nu två veckor på nya jobbet i Temppuskolan! Gillar att dra timmen för barnen som går ut på allt från lekar till redskapsgymnastik och mångsidiga övningar. Det är två kvällar i veckan och barnen där är så gulliga! Dessutom fick jag jobbet på Stadium i Iso Omena som jag sökt, men tyvärr måste jag tacka nej då jag konstaterade att jag ändå inte skulle hinna med så mycket mer utanför skolan och jobbet om jag började där. Jätte synd men jag ville ha lite ledigt på kvällarna/ veckosluten också. Kanske nästa sommar?

Nu hörni ska jag verkligen se till att jag skriver in lite oftare. Kul om det var många som orkade läsa allt, hehe! Puss på er allihop.

Likes

Comments