Som rubriken säger så ja jag har gjort min första tatuering och säger bara smärta! Haha klart det gjorde ont att tatiera sig inget jag tyckte var skönt firekt men det var ju det jag förväntade mig oockså stt det säkert skukle göra ont. Jag och min syster gjorde eb systertatuering och der här var i mitten av januari så den har läkt bra och allt nu. Blev jätte nöjd med den och gick snabbt att tatuera. Känslan när jag tatuerade mig var mest svidande och lite stickande.

Har även planer på flera tatueringar men får se hur der blir fast 1 tatuering ska jag göra och det är jag ska ta ett tassavtryck på min hund och tatuera in med hans namn (puma) så är han alltid med mig. Sen får jag se om jag vill ha nån annan men jag gör bara tatueringar som betyder nåhot för mig för då ångrar man sig aldrig senare i livet. Hoppas ni får en fortsatt bra kväll, kram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Som jag skrev i mitt tidigare inlägg att jag inköpt en ny ''sak'' är nämligen min nya bil! Är jättenöjd över den och den är nästan helt ny men en lite äldre årmodell. Har inte tagit körkort än men håller på att övningsköra och ska börja plugga mycket teori nu då jag vill klara körkortet innan jag tar studenten helst. Kan ju alltid hoppas på att allt går bra så man hinner!

Likes

Comments

Min öronoperation var för utåtstående öron vilket jag har velat gjort dom senaste 8 åren! Varför jag inte gjort tidigare var för man troligtvis inte fick vara sövd och jag vet att jag inte klarar av att vara vaken under en sån här operation när man hör o känner fast det inte gör ont men ändå alla sprutor som ska in i brosket o öppnas upp o allt. Men när jag hade gått ungefär halva av mitt andra år på gymnasiet så bestämde jag mig att nu måste jag ta tag i det och iallafall flrsöka få min vilja igenom att bli sövd. Efter jag besökt läkaren som bedömmer om jag hade tillräckligt med utåtstående väntade jag nästan 9 månader på ett svar att min operation skulle bli av och jag skulle få bli sövd. Den kännslan efter 8 års tid att det äntligen skulle bli av och även bli sövd var underbar känsla. Jag hade tur att jag fick en sån snabb tid efter jag var tvungen att avboka den förra tiden jag fick i slutet av november, men kunde inte ta den då jag skulle till Thailand i mitten av december.

Min operations dag var den 24 Januari och jag var inte nervös över själva operationen utan bara nålen jag skulle få i handen då jag hört att det ska göra väldigt ont att sätta dit den. Men 2 timmar innan operationen tog jag på bedövnings salva som jag köpte hem och sedan tog dom bort den när jag skulle sövas. Nålen kändes absolut ingenting trode inte ens dom börjat säta dit den när dom sa att det var klart. Hela operationen gick bra och tog ungefär 2,5 timmar sa läkaren. Efter operationen åkte jag hem och när smärtan började komma var det inte kul. Den smärtan gjorde väldigt ont! Jag åt massa alvedon med ipren varje dag som jag skulle blanda sa läkarna.

Bara 2 timmar efter jag kommit hem ligger jag i sängen och försöker vila och märker att det riner nått vid öronen känns det som asså innanför förbandet. Går till spegeln och ser att det redan blödit igenom på båda sidorna och förtsätter blöda. Åker in till akuten med mamma då det är så nära huvudet blir man ju rädd. Dom la extra förband uppepå öronen eftersom man inte får öppna förbandet föns 10 dagar efter operationen för då kan det bli komplikationer. Efter dom lagt på mera förband åkte jag hem och blödde inge mer under hela läkningen. Dom 3 första nötterna fick jag knappt nån sömn alls då man inte ville röra huvudet eller förbandet då minsta lilla beröring gjorde väldigt ont. Efter 4 dagen åt jag bara 1 alvedon och från 5 dagen fram till 10 dagar åt jag ingen smärtlindring alls. Från 5 dagen och fram kunde man iallafall få sova på nätterna och det var super skönt.

10 dagar efter tog jag bort förbandet och fick se hur det såg ut jag var nöjd redan då men öronen vad väldigt blåa och svullna. Sen nu efter skulle jag ha ett vanligt som sportpannband på både dag o natt i minst 3 veckor sen efter det 2 veckor till fast bara på natten. Jag har haft mitt på hela tiden och har ännu men har haft utan också några gånger. Nu har det gått 1,5 månad sen operationen ungefär så hälften av läkningstiden då slutresultatet får man efter 3 månader. Är lite blå och snullen på ena örat fortfarande annars är jag mest öm på båda öronen så jag kan inte röra dom så mycket och är försiktig när man duschar. Är så nöjd att jag äntligen gjorde den hära operationen och resultatet är också stor skillnad. Har tyvärr ingen förbild för jag skulle ta en innan operationen men den vart försenad 2 timmar och var nervös över nålen så glömde helt bort. Men det jag har är iallafall efterbild.

Likes

Comments

Hej på er! Skull bloggat för länge sen efter thailand men efter Thailand så fick jag hekt plötsligt en ny operations tid för mina öron o dom läker fortfarande o kommer göra i 1,5 månad till (sammanlagt 3 månader).

Iallafall så dom 14 dagarna jag var i Thailand hade vi perfekt väder med 38 - 40 grader varmt på dagarna! Dom 2 första dagarna efter vi landat bodde vi först på hotell i Bangkok och gick runt där åt mat köpte lite saker sedan bara lugnt på hotellet eftersom vi var trötta efter 11 timmars flyg. Vi flög föresten först från sverige till danmark sen bytte vi plan till Thai som var direktflyg dit.

Efter dom 2 första dagarna åkte vi till vårat riktiga boende där vi skulle stanna resten av resan. Superfint där vi bodde men det var ute på "landet" kan man väl kalla det. På våra dagar gjorde vi nästan samma sak vi åkte till stranden på morgonen och var där fram till eftermiddagen då vi åt mat sen hem och fixade sig. På kvällarna brukade vi alla gå ut och äta på restaurang och sen sitter på en bar resten av kvällen och tar nån drink samt spelar spel. Jag hann bara vara på stranden 3 dagar innan jag började få utslag på HELA kroppen förutom ansiktet! Det kliade så mycket och mistänker att det var solexem men det ser inte ut som exem direkt på bilden ni kan se neranför utan mer sol värmeutlag eller nått liknande. Fick smörja in min kropp med en salva resten av resan men jag var i solen ändå haha ville ju bli brun såklart.

På julafton invigde vi första gången på stranden i stället för hemma i kalla sverige med snö o kyla. Det kännes knappt som julafton när man var i värmen. Men senare mot kvällen åkte vi till ett annat område men massa olika svenskar och dom hade gjort wtt svenskt julbord med mat och olika uppträdanden under kvällen med dans och 2 stycker som sjung låtar. En mysig och trevlig kväll vart det som slutade med en skräckfilm med mamma. I slutet av våran resa 2 dagar innan hemfärd så var det nån som kastade av 2 st små söta hundvalpar utanför oss som sedan sprang in på bårat område. Mitt hjärta krossades när man ser vad folk gör mot djur! Gav dom mat och vatten samt var dom ju trygga på området under nätterna. Ville ta med dom hem men tiden var för kort och det är väldigt många krav för att få ta in såsom karantän är en av dom i ungefär 3 månader om allt går som det ska. Kostar ju även mycket pengar och bor fortfarande hemma så skulle inte funkat. Fick iallafall veta när jag kommit hem att dom på området har gett vakparna till munkarna som tydligen tar hand om valpar tills dom blir stora. Skönt att veta att dom får kärlek, mat och vatten ett tag till. Har videos o fler bilder på valparna och många andra delar av resan men inte hunnit ladda över det än från min kamera. Även det Thailändska bröllppet med min mammas bror och hans tjej var vi ju med på! En speciell och anorlunda upplevelser med munkar, dans, mat och mycket festande. På nyårsdagen åkte vi hem till sverige och jag firade med killen, min syster, hennes kille och några vänner.

Blir väldigt mycket text så försöker förklara kortfartatt och visa mer bilder och videos istället. Hoppas ni också hade en bra jul smat nyår. Kommer lägga upp inlägg nu efter varndra på operationen med och har även inköpt en ny sak. Kram!

Likes

Comments

Hejsan!

Igår var jag fört i skolan fram till lunch sedan efter jag slutat åkte jag hem till killen sålänge och väntade på han. Vi tog det lugnt hemma fram till kvällen, då åkte vi ner på stan och åt pizza och kollade bio för det var våran 9 månaders dag jättemysigt! Jag rekommenderar stark till er alla att kolla på filmen Hacksaw ridge. Den var sjukt bra och baserad på en sann historia får ett krig förut så fin film om man både tycker om en fin historia och action i samma.

Idag blir det nog bara mysa ner sig i soffan framför idol och vila. Har blivit sjuk så vill inte bli ännu värre än det redan är. Hoppas iallafall att ni mår bra o har klarat er ifrån att bli sjuka. Kram på er!

Likes

Comments

Hej på er!

Det var väldigt länge sen jag skrev nått på bloggen mer än 1,5 år sedan. Har saknat att blogga men slutade på grund av att jag inte hade så mycket intressant att skriva om (vet inte om jag har det nu heller) MEN har några stora saker planerat framöver. Föst är det min 18 års dag om snart 1 vecka, Sen Thailands resa i december, Operation för öron och även ta studenten till sommaren.! Det har rullat på sen sist jag bloggade och har även nu ett fast förhållande på 9 månader exakt idag (den 17 november). Även gått in på sista året på gymnasiet som ni säkert förstått, Blivit inskriven på extrajobb till företag inom service, Kommit framåt med min öronoperation och även nyligen fått mitt problem med nageltrång som jag hade förut fixat. Efter jag slutade blogga fick jag tillbaka det två gånger till.. Men nu har det äntligen läkt bra och hoppas det stannar så denna gång. Angående öronoperationen så kan jag gå in på det mer sen när jag fått bestämd tid för den. Ska inte skriva för långt inlägg nu så det får bli det som lite snabb info vad som hänt under tiden jag inte bloggat. Ska bli kul att komma igång med bloggen igen och hoppas ni kommer vilja läsa / följa den, kram på er!Likes

Comments