Header
View tracker

Dagen har vart fylld med bilåkning å möten mellan 8.30- 15.00 så när jag kom hem å äntligen fått mat i magen va ja ju tvungen att ta en promenad även om de va snorhalt å mörkt.. fick världens bästa sällskap oxå.. min dotter Amanda.. ​💖

Idag blev jag påmind om hur viktigt det är att planera dagen matmässigt. Jag brukar va ganska bra på att ta med det jag vet att jag behöver fram tills jag kommer hem igen men idag föll det bort helt. Så de fick bli banan å drick kvarg till lunch som jag köpte på macken å sen matlåda till mellanmål. Drick kvarg är väl egentligen inte det jag skall äta/dricka men det kändes som ett bättre alternativ än tex korv med bröd, för då hade jag ju brutit mat schemat helt å det vill jag ju inte!! 

Nu i helgen är alla barnen hemma å så även sambons dotter men jag hoppas ändå kunna komma ifrån å träna eller rida en sväng så jag får röra på fläsket även i helgen. Den dagliga promenaden skall givetvis utföras ändå 💪💪

Likes

Comments

Kommer just från ett cirkel träningspass med food box gruppen . Denna gången mer puls å kondition tillsammans med styrka. De va olika stationer som tex rodd, situps, gående utfall med vikter osv.. 1 min på varje station med 25 sekunder vila emellan. 3 varv.. va helt slut å skakis efter det men så himla gött att ha klarat av det 💪💪

Det börjar kännas lite att man vart igång ett tag nu.. man orkar liite mer. 10 dagar av 30 är avklarade på foodbox challange alltså en tredjedel.. de går riktigt bra änsålänge.. det känns att man ligger på ett underskott av kalorier inimellan men jag har hittills inte fuskat nånting (klapp klapp på axeln) 😊


Likes

Comments

Suck.. i två dagar har jag vart helt slut! Innan dess hade jag en sån enorm energi, va jättepigg på kvällen å kunde vakna på morgonen å känna mig pigg. Men efter vilodagen igår känner jag mig såå kraftlös. Jag orkar ingenting.. helt matt. Jag är hungrig men har ingen direkt matlust.

Tvingar ändå i mig maten å har tvingat mig ut på promenad tillsammans med hund å dotter. Just under promenaden va jag pigg å kände mig "stark" men inte före eller efter.

Hade en prövning igår, bakade chokladtårta med sonen å bullar med sambon. Smakade inte en smula på varken smet eller resultat så jag kan klappa mig själv på axeln.

Idag äter familjen pannkakor, en stor favorit! Oxå en prövning! Men ja skall ta mig en matlåda å jag skall bannimej göra detta!! Jag vill ju ner i vikt å det är inte värt det!!! Snart får jag oxå äta pannkaka... snart..

Likes

Comments

(Lånade bilder från nätet)

Dag 9 idag.. vilodag = bara promenad.

Helgen har vart ganska intensiv träningsmässigt.

Fredag: promenad spinning och lite träning i gymmet

Lördag: danspass promenad å bodypump

Söndag: promenad och 1.5 timmes buggkurs! (Superkul å jättesvettigt)

Måndag: morgonspinning bodypump och kost/träningsföreläsning

Träningen funkar helt okej ryggen säger ifrån å gör sig påmind i stort sett hela tiden men mest när de blir för många repetitioner under pumpen särskilt vid knäböj å utfall. Vid spinningen igår va de nån nerv i kläm som gjorde att höger benet blev kraftlös å stelt men jag trampade mig igenom hela halvtimmen ändå på ren vilja.

Bilden på ryggraden är tagen från nätet å jag valde att ha den med här för att visa lite hur min rygg är opererad. Jag har alltså skruvar som skall hålla kotorna på plats menas benimplantatet växer fast, vilket bör ta ca 6månader men nu, mer än ett år efter operationen verkar de inte som mitt ben vill göra det. Det innebär att ryggen håller sig på plats med endast skruvarna men det är inte tillräckligt dom kan alltså gå av eller släppa så jag måste ändå ta det försiktigt.

Jag mätte mig igår förresten: -6cm över mage å -5cm över rumpan. Sen va de nån liten cm på vaden å en halv runt armen. Känns jätteskönt att få resultat efter bara en vecka!! Det gör att man får mer motivation att fortsätta..

Matlådorna börjar bli lite tjatiga ibland men det går fortfarande helt okej. Dom har ändå bra smak å konsistens som vanlig mat. Köttet/kycklingen är som och smakar riktigt kött/kyckling å inte så som i vanlig fryst mat då de kan va några stackars grå torra bitar som inget smakar.

Jag är sällan hungrig å har ännu inte vart direkt godissugen. Däremot kan jag börja längta efter att tex kunna äta lite avokado eller fetaost men det kommer längre fram.


Likes

Comments

(Lånat bild från nätet...)

Idag har kroppen fått bekänna färg! 15min danspass 30min promenad å 90min bodypump 💪 de va release på lesmills bodypump 100. Bodypump fyller 25 år å över en miljon människor över hela världen körde samma pass idag. De ville man ju inte missa! I 2 av benlåtarna fuckade ryggen ur men i övrigt är jag grymt stolt över mig själv som orkade/klarade genomföra hela passet. Sen behöver ja kanske inte ens säga att ja ligger död på soffan nu haha.. 

Hur går det då med maten? Bra faktiskt. Matlådorna är helt okej smakmässigt å mina två favoriter är maxican chili å red hot chicken. Jag är inte godissugen (än) å har hållt schemat stenhårt hittills.  En klapp på axeln till mig själv ☺

Hade tänkt mig en vilodag (alltså ingen träning förutom den dagliga promenaden)  imorgon men kom på att jag å sambon skall ju på buggkurs. Det skall bli kul.. hoppas bara jag kan röra mig imorgon haha.. 

Skall bli spännande å se på måndag om veckans kämpande gett nåt resultat. 

Likes

Comments

Dag 4 är till ända. Idag har jag tagit den dagliga promenaden på 3km (det är vad ryggen klarar just nu) sen va de dax för träning med food box gruppen å idag va de HIIT. Alltså högintensiv cirkel träning med 10 stationer som tex "höga knän", fällkniven, utfall med vikter å rotation, "slagrep" osv.. Ja va rädd att ryggen inte skulle hålla å jag har väldigt ont nu men det va otroligt skönt att klara alla 3 varven å att få bli riktigt trött!

Huvudvärken börjar bli bättre å de är skönt

Imorgon blir de dagliga promenaden och eventuellt ett spinningpass beroende på hur ryggen mår imorgon.

☺💪

Likes

Comments

Igår var alltså första dagen med mitt nya kostschema som består av

Frukost: en grov surdegsskiva med ett ägg å 2 msk keso, en kopp te

Mellanmål: frukt

Lunch: food box + 100gr grönsaker/sallad

Mellanmål: 150gr kvarg, 6 valnötter å ett halvt äpple

Middag: food box + 100gr grönsaker/sallad

Kvällsmat: 150gr kvarg/keso 100gr bär.

Funkar ganska bra med maten Än sålänge å har tagit en timmes promenad både igår och idag (dock bara 3km då barnen följde med men har iallafall rört på mig och fått frisk luft)

MEN har huvudvärk deluxe av "sockerabstinens" men de skall ju gå över efter nån vecka.

Var på introduktion på gymmet igår oxå där vi fick mer info om "challangen" och vägde oss på en våg som även mäter fettmassa osv.

Jag har en startvikt på.. håll i er.. 100.5kg!!! Ångest deluxe!! 49% kroppsfett 😲😭

Men de är bara att kämpa på! Ryggen värker som f*n men ja tänker INTE låta den vinna!!

Imorgon är det onsdag å då skall jag träffa henric (pt) 9.45 å få mina övningar som resultat av 3d screeningen. Spännande!

Likes

Comments

Idag har jag vart på 3D screening på mitt gym. Det innebär att man går igenom kroppens rörlighet kroppsdel för kroppsdel och tittar på olikheter (mellan kroppens högra å vänstra sida). utifrån den screeningen får man sen ett träningsprogram så man kan jobba med att få upp rörligheten,styrkan och få bukt med eventuella problem.

Jag är ju väldigt stel pga ryggproblemen, steloperationen och rörelserädslan jag haft och fortfarande har litegrann, men jag klarade mer än jag trodde faktiskt!

På onsdag går vi igenom mitt träningsprogram/ mina övningar och då skall PT.n filma mig när jag gör dem så jag har programmet i telefonen.

Måndagen den 9e Januari är den stora dagen då allt börjar.. då skall jag starta min food box challange med kostschema och träning. Det är så spännande å jag är såå taggad! Lite nervös är jag oxå förstås..

Så nu är det till att ladda mentalt över helgen..
Likes

Comments

Nu är det max tre veckor kvar tills vi får träffa vår lilla bebis..

Har stött på lite problem så jag är inlagd på sjukhus å ska snittas i juli... men men.. barnet verkar må bra å det är ju huvudsaken...

enda tråkiga e ju att man har ju så fruktansvärt långtråkigt här.. försöker fördriva tiden med korsord, internet (biblioteket har dator som tur e) böcker å att äta förstås haha.. har full koll på mattiderna å är ständigt hungrig hahaha

saknar min son, min sambo å mitt hem...

men men.. försöker se det positivt å hoppas tiden går hyffsat fort.. tur det kommer folk å hälsar på emellanåt å att man får lite permissioner bara jag inte lämnar närområdet..

Ha en trevlig modsommar alla!!!

KRAM

 

Likes

Comments

Nu är det lite mindre än 14 veckor kvar tills det är dax..

magen har börjat bli såpass stor att den är i vägen.. är ju ändå i 7e månaden..

fast änsålänge är den inte föör stor, det som är jobbigt är ju foglossningarna som hindrar mig från att motionera eller att röra mig i vardagen.. det innebär ju en del viktuppgång tyvärr! Har gått upp ca 10kg snyft.. å det g¨r väl stadigt uppåt i detta tillstånd!

får trösta mig med att det går att (förhoppningsvis) träna bort detta efter förlossningen..

Hampus är glad att han ska bli storebror å längtar etfer sommaren..

Håller tummarna att allt kommer att gå bra..

 

 

 

Likes

Comments