Hej allihopa!

I Början på augusti köpte jag en av Lushs "solid shampoo bars", som är shampoo fast i en fast form. Den ser  lite ut som en rund kaka och ska motsvara tre vanliga flaskor schampoo. Inte nog med att det är suveränt för miljön, billigare i längden och gjort på många bra oljor för håret så tyckte jag att det lät helt fantastiskt och var tvungen att pröva en!

En shampoo kaka kostar 99kr och finns att köpa på hemsidan (www.lush.se) och i butikerna. Finns flera sorter.

Det enda som fick mig att bli lite tveksam kring denna produkt var att den innehåller ett ämne som heter Natriumlaurylsulfat. Detta ämnet finns i majoriteten av alla shampoon och är det som gör att det löddrar. Men i vissa forskningar säger de att det finns en länk mellan ämnet och cancer. Vilket jag inte gillar alls, men men.

Jag valde just den mycket färggranna "Brazilliant" eftersom den var bra för tjockt, skadat eller lockigt hår. När jag luktade på den i butiken tyckte jag inte att den luktade så starkt, men om ni någonsin har varigt i en Lush butik så vet ni hur mycket det luktar i butiken och att försöka utskilja vad en sak luktar är näst intill omöjligt. När du köper en shampoo kaka rekommenderar jag starkt att köpa en speciell plåt burk för förvaring som Lush även säljer, dessa kostar 39 kr.

Första gången jag använde den så luktade den väldigt starkt, jag gnuggade den i håret och efter en kort stund uppstod väldigt mycket lödder. Det var inte förns efter ca 10 tvättar som jag insåg att man bara behöver gnugga den väldigt lite i håret. Jag tyckte det var väldigt kul att det blev så mycket lödder och skaffade mig mycket fint skägg flera gånger haha. 

Eftersom jag gnuggade den väldigt mycket i håret varje gång jag använde den så blev den snabbt mindre, snabbare än vad jag trodde eftersom många sa att den räcker i minst 3 månader. Men Jag tror att orsaken var att jag helt enkelt använde för mycket varje gång. Jag har haft den i snart 2 månader och tre femtedelar återstår.

När jag hade sköljt ut shampoot kändes mitt hår fruktansvärt torrt, det kändes som om jag precis blekt det. Jag blev förvånad eftersom det stod att den skulle återfukta och vårda håret. Efter jag hade använt kakan la jag den i burken med locket på sidan, ej direkt på. Jag rekommenderar att försiktigt torka av den med papper efter användning eller åtminstone låta vattnet rinna av och lägga locket på glänt för att den ska torka och inte ligga i fukt och så småningom "lösas upp". När mitt hår har torkat luktar det alltid milt av apelsin vilket jag tycker är helt underbart. Eftersom jag har haft den sen augusti och det nu är slutet på september kan jag säga att jag har märkt att mitt hår känns starkare och rent av mår bättre.

Som ni kan se på bilden så är den bruten i mitten,  jag var inte precis varsam med den så jag är inte förvånad över att jag lyckades bryta den, men nu har jag två shampoo kakor istället 

Summan av kardemumman,

Skulle jag köpa den igen? Absolut, finns så många olika dofter och färger som jag är ivrig att pröva. Jag rekommenderar att pröva detta iallafall en gång, gillar du det inte kan du ju alltid pröva något av Lushs flytande shampoo.

Hoppas ni har en trevlig helt! Kram xx

Likes

Comments

Hey!

Jag heter Lin, jag tänkte att jag skulle presentera mig.

Detta är inte första gången jag bloggar, jag har bloggat sen 2011 men jag har haft minst 10 stycken olika och ingen seriös så jag tänkte att jag börjar om från början, så jag antar att man kan säga att detta är min första "seriösa" blogg.

Lär känna mig

Jag har ett stort intresse för mode, smink, konst och dans, vilket även är några utav de saker jag hade tänkt skriva om

Jag bor I Sverige men jag gillar verkligen att skriva på engelska så jag kommer göra det med en del, men svensk översättning kommer alltid finnas

Jag älskar dataspel, mitt favoritspel är The Elder Scrolls V:Skyrim

Trots att jag nästan bara bär svart och grått har min favoritfärg alltid varit gul

Jag älskar att läsa böcker

modevisningar jag alltid ser fram emot: Burberry, Chanel Haute Couture, Acne Studios och Givenchy

Jag tillhör "minimalist garderobs-människorna"

Smink looks jag gillar: Naket, naturligt, vilda och naturliga ögonbryn sammanfattar det väll, men jag gillar även den klassiska röda läppen eller sotiga ögat

Inspirationskällor: Jag får inspiration från allt möjligt men de personer som influerar mig mest är: FKA Twigs, Grace Jones, Lorde och Hari Nef 

Hey!

I'm Lin, I thought it might be a good idea to introduce myself before I get started.

I've blogged from time to time before, I think I started my first blog in 2011, since then I think I've had atleast 10 different, noone was "serious" except for this one, so I guess you could say this is my first "real" blog.

Get to know me

I have a big interest for fashion, makeup, art and dance, which is also the things of which I'm going to discuss

I'm from Sweden but I really enjoy writing in English so I'm going to continue with that

I love videogames, my favourite one is The Elder Scrolls V:Skyrim

Even tought I mostly wear gray or black, my favourite color have always been yellow

I love reading books

Fashionshows I always look forward to: Burberry, Chanel Haute Couture, Acne Studios and Givenchy

I'm a part of the "capsule wardrobe" movement

Makeup looks I like: Nude, naturall and unruly brows pretty much sums it up, but I can also enjoy a classic red lip or a soft smokey eye

sources of inspiration: FKA Twigs, Grace Jones, Lorde och Hari Nef 
Likes

Comments