1dag kvar.
​Vet inte var jag skall börja och hur jag skall skriva allt, vet bara att det har varit mina 2 bästa månader i hela mitt liv inte ens för att överdriva.
Börjar med att berätta hur det kom sig att jag skulle åka som au pair och just till Spanien. För flera år sedan kände jag att spanska är ett språk jag vill lära mig. Dagdrömmer alltid hur jag vill bo i Spanien eller något "spanskt land" då jag blir äldre. (Drömmen blev sann!!) Har ju nämnt de där 2 sakerna åt mina föräldrar och tror visst de lagt det på minne. Jag fick som julklapp att åka till Spanien 6veckor och jobba som au pair. Jag fattade inte då hur mycket lycka det kunde ge mig så hade hemskt svårt att bestämma mig vill jag åka över sommaren bort eller stanna i Finland, till sist bestämde jag mig och hade 2 Skype samtal med familjen här och var väldigt osäker om jag kommer trivas. Sade flera gånger åt alla att kanske jag inte trivs, kommer hem direkt om det inte känns bra osv..
Samma sekund jag mötte familjen på flygfältet kändes det rätt.
Mina åtta veckor här har inte haft några nedförsbackar och kan inte ens själv förstå att i morgon är min sista dag här. Det svåraste för mig här har nog varit det spanska språket men känns mycket säkrare nu än då jag anlände hit. Spanien har inte bara gett mig ett nytt språk. De här 2 månaderna har gett mig mer än jag kan beskriva i en text. Människorna här är så otroligt sympatiska och hjälpsamma, maten smakar alltid och vad älskar jag mest? Solen och värmen! Det finns inget bättre än få spendera dagen i poolen med sol och en temperatur runt 30 grader.
Här har jag fått tiden att inse mycket. Har fått lära känna mig bättre och fått se mina gränser och fått se något nytt som känns gjort för mig. Att vara au pair har inte bara varit för mig att sköta om barn och se efter dem. Barnen har lärt mig massor och hoppeligen jag dem med. Vi 3 har trivats bra ihop och aldrig haft några större strul. Det jag är helt 110% säker på att jag skulle inte haft en så här bra tid om jag inte skulle ha haft en så underbar familj. Vi diskuterade idag alla tillsammans att vi har haft en super bra relation och vi är alla nöjda över det. Det första pappan sa åt mig för åtta veckor sedan då vi åt vår första middag tillsammans var att "Lina kom ihåg vi vill en sak och det är att du är en del av vår familj och att vi utgår från det, du är inte bara någon utomstående au pair för oss utan mer som Sofías&Víctors storesyster", det där lade jag på minnet och det tog inte länge före jag kände mig som hemma. Kan inte tacka någon mer än min familj här i Spanien för mina oförglömliga 2 månader här borta i värmen. Kommer vara jobbigt för mig att säga adjö men har lovat alla att jag kommer ännu en dag tillbaka och hälsar på dem. Har fått träffa på många au pairer också från andra länder och vi alla är nöjda med vår tid här.
Före jag kom hit kändes mitt liv mer som en soppa och hela jag med, nu känns det som att framtiden inte mer är så skrämmande och livet ser klarare ut och känner mig lyckligare än på flera år. Spanien och värmen är nog något för mig, trivs bäst där palmerna bor har jag kommit fram till. Får se vad framtiden för med sig. Nu skall jag njuta av min sista tid jag har här. Efter en såhär bra tid borta från alla nära och kära ser jag fram emot och få krama om alla fina när jag kommer hem till fina Finland! En lycklig flicka säger godnatt och säger åt er alla som funderar att åka som au pair, gör det ni förlorar inget utan får massor med erfarenheter och ett minne för livet.

Likes

Comments

​Borta bra men hemma bäst, ja så ville jag ju att inlägget skulle heta men känns lite väl dumt när jag åker hem om 5dagar (Kan inte fatta det?!).
​Är tillbaka i Boadilla, så skönt! Tycker själv jag skrivit bara positivt om min resa här i Spanien eller så känns det i alla fall men nu kan jag nog säga att semestern var sämsta tiden här under mina 8veckor. San Pedro stället var vi bodde på gillade jag inte alls, var ett litet hus med en lukt av källare, kallt och allt kändes fuktigt inomhus lakanen sängen och jaa ni vet. Usch inte alls i min smak, byn kändes som jag skulle ha varit mitt i en bondgård. Jag är mer en person som gillar moderna platser hus osv.. Min fina tur gav mig också matförgiftning. Så spenderade mina 4 dagar mest i sängen i ett kallt rum, jaa där är orsaken varför jag tyckte det var sämsta tiden här. Orkade ta mig till Santander varje kväll trots illa måendet och den staden stor gillade jag.  Santander är lite över en timme från San Pedro. Tycker Santander är en vacker kust stad kort sagt, vädret där var betydligt bättre än i San Pedro.
​Vårt program på vår semester bestod mesta dels av att vara tillsammans under dagarna i San Pedro, och på kvällarna åka in till Santander för att äta ute och träffa mammans kusiner (mammans släkt är från Santander&San Pedro. Fastän jag räknade dagar tills vi skulle åka hem och måendet låg på bottnet då vi var där var det en bra upplevelse för mig. Tror ni kan skilja på bilderna vilka som är tagna från Santander och vilka från San Pedro, haha.

Likes

Comments

Efter en varm dag med mulet väder ser vi alla här hemma fram emot att imorgon få åka lite bort från Boadilla. Är lite osäkert om vi åker via några platser på vägen men vårt slutliga mål är Santander. Bilderna ovan är några bilder mamman här visade åt mig, ser nog verkligen fint ut.
​Santander ligger vid kusten uppe i Norra Spanien. Vädret och temperaturen där är lite som hemma i Finland eller norden nu just. Runt 25 grader men betydligt mindre regn än i Finland. Kommer alltså få lite känna på finsk sommar värme haha. Kommer inte blogga då jag är där utan skriver igen då jag är tillbaka alltså nästa vecka på måndag kväll och då drar ju min sista vecka i gång här, sjukt hur tiden gått så snabbt.
​Snart skall vi alla sätta igång och packa eftersom man behöver lite mer kläder där än här, här går vi ju dagarna långa med bara bikini när det är så varmt.
​Skall försöka fota så mycket som möjligt, familjen har redan sagt att Santander har betydligt vackrare vyer än Madrid och tycker redan Madrid är vackert haha. Men nu skall jag nog börja packa och sedan hjälpa med middagen. Ha det bra allihopa!

Likes

Comments

Hej igen!
I förra inlägget skrev jag ju att jag inte visste om jag skulle åka till Madrid eller stanna hemma, valde till sist att åka och shoppa och ut och äta, därefter festa vi loss. En underbar kväll med en obeskrivlig utsikt. Annars har dagarna här sätt ut som förut. Solen har gassat på och jag har spendera mesta timmarna i poolen med barnen.
Saknar allt & alla där hemma i Finland helt otroligt men är verkligen inte redo att åka hem ännu.
Imorgon är jag ännu här med barnen i Boadilla, och på torsdag åker vi iväg på en efterlängtad semester till norra Spanien. Ha det så bra allihopa!

Likes

Comments

Min näst sista vecka här hemma i Boadilla börjar snart lida mot sitt slut.
​På torsdagen åkte vi och shoppade med barnen och mamma. Efter att vi hade köpt det vi behövde gick vi på bio. Barnen ville se Buscando Dory (Hitta Doris) och bra var den ju för att vara barnfilm haha. Igår var det första fredagen som föräldrarna var hemma hela kvällen så mamman bad mig hjälpa dem laga ihop en japansk middag. Jaa'a ni som känner mig vet att jag är ganska kräsen med mat och det var nog en utmaning att smaka på allting, men gillade det nog till sist. Idag har hela förmiddagen gått åt att läsa på studentskrivningarna, usch väntar inte alls.. Har inte ännu bestämt mig om jag åker med familjen till Madrid snart eller stannar hemma och läser på hälsokunskap..
​Hoppas ni alla har det bra och njuter av veckoslutet!

Likes

Comments

Hej på er alla!
Kort om mina senaste dagar. Lördag gick åt att shoppa hela dagen och kvällen till fest i Madrid. Söndag till att vara med vänner och kvällen till att vara med familjen. Igår hade vi en slö dag med barnen, låg framför tv:n typ hela dagen. (Skönt men inte skönt..) Idag har pojken varit hos sin vän hela dagen&kvällen så har varit hela dagen med flickan. Vi har simmat dagen lång och vad var reslutatet av det? Månne inte att både hon&jag ser ut som två tomater haha. Ikväll åkte mamman flickan&jag och spendera lite "flicktid" tillsammans. Vi åt ute och shoppade, hittade hem nio tiden. Alltså idag var en betydligt mycket bättre dag än gårdagen.
Ändrade planer som inlägget heter så.. Var ju meningen att vi skulle åka denna vecka på semester med familjen men det ändrades. Så jag inledde denna vecka min sista hela vecka här hemma i Boadilla del Monte. Vi kommer åka nästa torsdag på vår semester och vi kommer tillbaka måndagen den 25.6 alltså samma vecka jag åker hem till Finland. Talade just med min mamma i Finland och sade åt henne också att det kommer verkligen vara tungt för mig att lämna allt här.. Men nu skall jag inte tänka på det för blir direkt bara deppig då haha, tänker ta vara på varje sekund här i värmen och paradiset för här trivs jag ju som fisken i vattnet som jag sagt. Nu skall jag nog gå och säga godnatt åt familjen och sedan sängdags. Ha det bra allihopa, godnatt!

Likes

Comments

Skönt med fredag. Har en sämre dag med solsting... Huvudet värker och bättre har man måt tmen iallafall så.. Har spenderat hela dagen i Madrid med barnen och deras kusiner. Tiden gick åt att simma och äta typ, haha. Pappan kom och söka mig just och förde mig hem. Han åkte vidare med mamman till gymmet och senare kommer barnen hem så skall jag vara med dem och föräldrarna åker ut och festa med sina vänner. Ha ett bra veckoslut allihopa!

Likes

Comments

Hej på er alla! Har stått stilla här på bloggen, men dagarna springer iväg här och prioriterar såklart barnen först så har inte haft så mycket tid att blogga. Nu har jag tid och tänkte lite skriva hur det är för mig här osv..
Nu då jag varit här över halva tiden av 2 månader och har mindre än halva tiden kvar så är känslorna mycket blandade. För varje dag som går här känns det här mer som ett hem för mig och fastän jag saknar alla där hemma skulle jag mer än gärna vilja stanna här längre.
Jag kan lätt säga att jag har aldrig haft något problem med föräldrarna, vi har aldrig haft sura miner på grund av olika åsikter eller haft någon annan motgång. Under mina 5veckor jag nu varit här har jag en gång vilja åka hem. Det var en av de första veckorna då allt var nytt och jag inte visste helt hur jag skulle hanskas med allt. Men nu kan jag nog säga att det är tvärtom. Har 3veckor kvar, nästa vecka tar föräldrarna ledigt från jobbet och vi alla åker upp till norra Spanien för att spendera tid tillsammans vid havet, shoppa äta gott och ha det roligt tillsammans. Har där efter bara 2 "normala" veckor kvar med barnen så som sagt dagarna rinner iväg här. Sedan då min tid börjar lida mot sitt slut här i Spanien kommer jag skriva mer detaljerat hit i bloggen hur allt kännats här för mig, vad jag lärt mig och överlag hur allting varit här. Kan redan säga nu att det här är min längsta resa jag hittills gjort i mitt liv och hittills den bästa också. Inte bara det att jag lär mig språk, jag lär mig känna mig själv bättre och kan säkrare nu också säga hur det känns att påriktigt vara lycklig och ha det bra.
Skall ta avsluta här nu. Bilderna får berätta resten om mina senaste dagar här. Godnatt!

Likes

Comments

​Ängel flickan här har fyllt 11 år på fredagen så hela veckoslutet har varit fullt av firas. På fredagen hade hon alla sina vänner här, runt 20 flickor. Jag hade olika lekar för dem, var med dem vid poolen och såg efter dem. På lördag bestämde jag mig för att åka in till Madrid med alla andra au pairer. Jag har ju nämnt ofta om att här är väldigt varmt men tror jag aldrig varit med om en lika varm dag som igår. Pappan här har flera gånger sagt att i juli är de nästan omöjligt att ha en shopping dag i Madrid för det är en obeskrivlig hetta men ni som känner mig så envis är jag ju och skulle testa. Direkt då vi kom in i Madrid krocka bussen med en lastbil och det var nog en otrevlig upplevelse för mig. En au pair bröt armen och hamnade till sjukhuset och en annan fick glasbitar i magen och chauffören såg inte ut att vara i medvetande när jag såg henne för det var bussen som körde in i baken av en lastbil så den som skada sig mest var chauffören.. Vi alla oskadda kom ut ur bussen ganska snabbt och hamna bli med polisen i någon timme tills vi till sist slapp iväg. Jag klarade mig oskadd, fick inte ont i något annat än benen och höften.
​Det var alltså en super varm dag i Madrid med massor med folk. Det var planerat att vi skulle bli hela natten där men jag hade så ont i benen i slutet mot kvällen så bestämde mig för att åka hem och n'r jag kom hem så firades för fullt flickan med familjens alla släktingar och vänner. Hade en jätte bra kväll med så mycket skratt. Landade i sängen halv sex på morgonen och idag klockan 11 börja jag hjälpa att städa upp allt här. Skall snart åka in till Madrid med familjen så önskar er alla en bra söndag! Bilderna berättar om veckoslutet här mer!

Likes

Comments