Header

Prado

Jag är inte nöjd. Prado stod emot hela lektionen och jag fattar inte varför. Det känns lite som om att det inte finns något att ta i eller rida på. Han lyssnar nämligen inte på skänkel, spö eller röst. Han är stel, inte alls lika stel som förra veckan. Men fortfarande stel. Han försöker också smita hela tiden, springa bort från min skänkel, eller streta mot min hand.

Dagens bana/ övning var ju bra och passade lite mer pigga ponnysar med vilja. Det var nämligen en lång linje som man skulle komma in i trav på, tre stuts ett galoppsprång till ett räcke två galoppsprång till vad som skulle vara en oxer. Prado når inte fram, eller han står emot hela linjen så det blir konstigt fram. Därför hade jag ingen oxer när jag skulle hoppa banan.

Banan gick väl sådär. Som jag sagt flera gånger nu, han stod emot. Så det var linjen, en volt där vi hamnade jättekonstigt, men snäll som han är hoppade han. Sen skulle vi hoppa ett räcke som stod väldigt konstig från väggen. Jag försökte få honom att gå längst väggen så att i skulle ha chans att byta galopp och runda konen, men han ville inte göra som jag sa. Sen ett varv på en volt över upphöjda plankor. Ut på en oxer.

Jag vet inte vad jag ska säga. Han känns inte som han. Har inte häller någon film så kan inte säga att, "aa men det såg ju bättre ut än vad det kändes". Prado är en utomhus ponny och det går det inte att säga emot. Jag vill nästan ge upp hoppningen just denna termin men det suger om jag skulle göra det. Och jag vet, jag kan inte säga något när jag hoppat två lektioner med samma känsla. Men jag orkar inte. Samtidigt vill jag inte lämna honom då han är viktig för mig. + att det inte finns någon jag kan gå vidare till.

Vi får väl se hur det ser ut i framtiden men förhoppningsvis kan jag följa mina mål! Vi hörs imorgon!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Prado, Tankar

Planer är ett sätt att hitta sina mål och göra dom rimliga. Mål är bar att ha, en del långsiktiga och andra kortsiktiga. Drömmar vet vi alla vad det är, en del går i uppfyllelse andra förstörs. Idag tänkte jag dela med mig av några av min planer mål & drömmar.

Prado är bättre en aldrig för och jag vill inte ta död på den glädjen han har just nu genom att pressa honom eller göra saker jag vet att han inte vill eller men framför allt inte vågar. Så en plan jag har för denna termin är att, låta tävlandet utanför klubben vara tills utomhus säsongen börjar ingen. Men dock är det min tur att stå på pallen denna omgång av seriehoppningen. 70 cm är en självklarhet för oss just nu!

Målen är dock många fler. Ett självklart mål är att vi ska kunna lita på varandra till 100%, i alla lägen. Att hoppa en bana på 80 cm utan att han eller jag ska tveka, det har nog varit ett mål sedan det att jag började på Prado. På min lilla fusklapp står det enstaka hinder på 90, men det klara vi redan så, en hel bana på 90 skulle ju vara coolt. Säkert rätt uppenbart mål är att rida Prado så länge jag kan.

Nu har vi ju typ bara snackat hoppning. I dressyren är det att hitta varandra i alla lägen. Men också att stärka Prado så att musklerna finns. Och så att han kan bli den snyggaste ponnyn på ridskolan. Att starta en klubbtävling inom dressyr kommer nog nästa termin. Man måste ju passa på när skansen finns.

Jag har länge velat tävla på Strömsholm. På den stora fina gräsbanan framför slottet. Tänk drömmen att göra det på en ridskoleponny.

Jag har skrivit om planer & mål. Men självklart finns det drömmar i detta lilla huvud också. Ärligt nu, vem har inte drömt om att bli bäst?? Men en dröm är självklart att få ha Prado och tävla på en helt annan nivå än vad jag kan nu. Prado har liksom kapaciteten att gå 135. Och FEI dressyr om man så vill.

Drömmen skulle ju vara att ha en egen häst. Den dagen då jag köper en egen häst, jag kommer vara så glad. Men det lär väl dröja ett tag då jag inte kommer att få ha någon under tiden jag bor hemma.

Vad behöver jag då för att komma fram till mina mål. Jo lite hjälp på vägen. Mycket stöd och hjälp från personer som är kunniga och från min familj. Jag behöver någon som litar på att jag kan, att jag kan ta mig hela vägen. Någon att prata ut med om det känns fel eller när det känns som om att vi är på väg åt fel håll. Kanske någon stans där jag kan dela med mig av min resa så att jag en dag kan kolla tillbaka och tänka, vilken skillnad, det där var jag för ett år sedan.

Förresten, min mamma brukar ju filma när jag rider. Hon filmar mig för att jag ska kunna kolla och tänka efter. Varför gjorde jag så, hade jag kunnat göra något annorlunda, vad var det som egentligen hände.. Men också kunna se skillnad, se min väg upp till där jag är idag, framgångar som motgångar. Men jag rekommenderar att har ni eran förälder i närheten när du rider, be dom att filma!

Vet inte om detta inlägg bara blev rörigt eller om ni förstod vad meningen med det hela är. Men jag vill bara säga.

"Keep fighting, one day it´s all going to pay off!"

Likes

Comments

Prado

Idag så. Äntligen fick jag rida Prado. Det gick väl bra men hade helt klart inte den bästa dressyrlektionen på honom. Men man måst börja någon stans. Vi var inte helt samspelta och det kändes mest som om att han stretade emot jag inte viste vad jag skulle göra.

Skritten gick bäst. Traven gick ibland. Galoppen jobbar vi på, han behöver bli starkare jag behöver lära mig att mjukna.

I slutet fick jag lite extra hjälp, Hanna la lite extra tid med att få mig att förstå och göra rätt. Det här att kunna hålla en rak hals, vara avslappnad, hålla yttersidan och fortfarande hålla formen.

Nu ska jag duscha och sen ska jag lägga mig och youtuba lite. Tänkte säga god natt så hörs vi imorgon!

Likes

Comments

Mitt liv

Jag har inte haft någon lust eller några idéer för att uppdatera. Men det vi gjort i skolan har väl varit hyfsat kul. Men om vi tar det från början så. I måndags så hade vi bara två och en halv lektion + mentorstid. Anledningen till det var att vi var på en konsert.

Igår hade vi helt schema brytande dag. Vi hade nämligen en tema dag med temat "Lika Olika". Det var spännande och jag blev ju påmind om en del saker. Sen så hade vi en 75 minuters rast så vi cyklade till donken.

Men nu måste jag dra till skolan. Vi hörs senare idag, lovar!

Likes

Comments

Mitt liv, Prado

Min dag har bestått av stallet. Inte riktigt hela dagen men en stor del av den. Jag vaknade och mitt rum såg ut som ett bombnedslag, inte riktigt men nästan. Så efter att jag ätit frukost städade jag mitt rum lite snabbt. Eller jag plockade av mitt bord och bäddade min säng.

Sen fick jag skjuts upp till stallet. Det var en hopptävling på ridskolan. Plus att jag skulle klippa Prados man. Men det dröjde typ tre och en halv timme tills han var inne och hade nästan ätit upp. Men innan det vart jag in kastad i en hejar klack. Det var nämligen finalen av division 2 för hästar. Vi slutade på en tredje plats, men lädde fram tills finalen.

Efter det hade jag bara dö tid, gick fram och tillbaka på läktaren, in och ut från stallet med mera. Men tillslut var han inne och hade nästa ätit upp. Den vart inte jätte jämn men jag tänker att jag rättar till den lite efter som i veckan.

Efter att jag klippt Prado gick jag och satte mig på läktaren. Det är rätt kul att kolla och har lärt mig, eller rättare sagt blivit påmind om en sak. Men inte nog med att jag har lärt mig något av det, jag satt också och lyssnade på musik under tiden och det var så avslappnande. Nu ska jag sätta mig och skriva lite på ett annat inlägg. Vi hörs imorgon!

Likes

Comments

Mitt liv

Vet inte vad jag ska säga. Fredag den trettonde var ju inte så hemsk ändå. Har inte hört något från ridskolan så förhoppnings vis var det inget allvarligt. Och var det de så lär jag väl få reda på det på söndag.

Min dag. Ja rolig, man måste vara runt bra personer som får en att nå bra, och det är jag. Skolan var väl som vanlig. Lika långtråkig som vanligt. Efter skolan var jag med Mia. Vi var i skolparken och hängde, eller rättare sagt så satt vi på en stor gånga som snurrar runt och prata. Men det blev kalt tillslut, alltså efter typ två timmar så vi började gå runt. Det slutade med att vi stod vid en rondell och prata.

När jag kom hem så var mamma ute och gick och Joel satt och spelade. Jag frös så satte mig bara en stund för att få upp värmen om mina fötter. Sen var det middag och film. Vi kollade på sista "pirates of the caribbean". Den var bra, har inget mer att säga.

Nu vet jag dock inte vad jag ska göra. Imorgon så ska jag och resten av familjen till Eskilstuna. Pappa ska manligen prova sin nya bil, i skogen. Är inte jättetaggad men alltså vi får se. Vill egentligen fota. Men måste sitta i bilen och åka med. Vi hörs imorgon!

Här är en av pappas favorit bilder med den gamla leksaken. Denna bild är från sommaren 2015. Bild av en av pappas vänner!

Likes

Comments

Prado

Med nästan gråten i halsen men med leendet på läpparna ska jag försöka skriva detta på ett rimligt sätt.

Idag hade jag ju som vanligt hoppträning. I och med att Hanna är borta hade vi en vikarie, som jag aldrig hoppat för förut. Men jag tyckte att det gick bra. Var typ ingen framridning vilket i allmänhet är väldigt dåligt för Prado. Inte nog med att han inte han trave eller galoppera igång innan vi började typ hoppa fram. Han vägrade också att gå på tygeln eller forma sig. Jag tänkte bara, "aa nu kom det där bakslaget som mamma pratat som". Han var också väldigt stel åt vänster, Prado och stel går inte ihop i min hjärna. Men jag fortsatte att rida.

Vi hoppade fram och han var inte riktigt ärligt framme. Eller ja det var han men han stod emot och ville inte riktigt ta i. Men jag fortsatte att rida och nämnde det för Sara (ridläraren) och hon sa att hon såg det men inget mer. Vi hoppade första banan. Den låg väl på typ 50 60 70, nej jag vet inte, inte så hög i alla fall. Fick inte någon bra känsla och han stod emot.

Andra rundan var bara lite högre, men fick en bättre känsla men fortfarande inte nöjd. Han liksom jag vet inte, typ bromsade och liksom bakade av, fast det kan jag inte riktigt säga då det var inte riktigt vad som hände, kan inte beskriva känslan.

Tredje och sista rundan låg på 80 cm. Alltså är så nöjd över den rundan. Jag fick verkligen en ärlig bjudning och han hoppade av. Oxrarna var också rätt breda, och Prado är en liten fjant och vågar inte ta av när oxrarna blir lite bredare. Men idag, vi flög över alla hinder. Ja alla utom ett som vi hoppade stillastående. Ett räcke på ca 85 ur sväng. Prado "valde" väg och då blev det snett. Såg att det skulle bli konstigt men ville inte vända bort då han ville. Men sen hamnade vi konstigt och jag var säker på att han skulle stanna, så jag "släppte" tyglarna och han tog det som att "vi hoppar!!".

Väl inne i stallet igen fick jag "bevis" på att det var något som inte stod rätt till. Jag känner Prado som den lugna som aldrig skulle börja "kasta sig" i spiltan eller sparka med ett framben bara för att. Men idag var det precis vad han gjorde. Den här starka känslan av att det är något som är fel bara skriker inom mig. Jag gick och sa det till Vikis vilket på minde henne om att han hade sparkat med höger fram när dom hade ställt upp och skulle sitta av. Något som Prado ALDRIG skulle göra. Sen att jag kommer och säger, det är något fel på Prado är ju bara till hjälp, speciellt när jag kan "sätta ord" på det som är fel.

Sen känns det lagom bra att dom ska kolla upp honom imorgon, alltså fredag den 13. Hoppas att det inte är något. Vilken lättnad det hade varit om jag hade kunnat fråga, eller om han hade kunnat säga till mig, jag har ont... Så jobbigt. Han är som min egna ponny. + att han har gått rakt in i mitt hjärta!

Jag avslutar det så här och så hörs vi imorgon. Hörs!

Likes

Comments

Mitt liv

Var nästan tvungen att slita mig från Youtube. Är det bara jag som fastnar i videos där folk ritar, det är bara så mysigt! Men ja, min dag var väl lite lik gårdagen, alltså väldigt bra och rolig. Sitter just nu och funderar på att gå och äta något eller att sita kvar. Onödigt fakta, men vem bryr sig.

Jag är väldigt taggad på att rida imorgon. Hoppas på att Prado inte går lektionen innan så att jag kan få ut något av det. Dressyren är vad vi behöver sätta ihop just nu, så det är viktigt för mig. Har förresten två inlägg att planera, var av jag har nämnt det ena, aa detta blir tredje gången.

Men ja vet inte vad mer jag ska säga om denna dag, så jag tänker att vi avslutar här. Vi hörs imorgon!

Likes

Comments

Mitt liv

Jag vet inte vad jag ska säga. Jag mår bra och mitt liv är på sin topp just nu. Om man bortser från att jag har väldigt dålig attityd, är väldigt lätt uttråkad och att det är höst och regn! Jag mår super i alla fall.

Min dag började bra. Lite drygt när folk ska prata med en när man har hörlurar, typ spyr på när man gör det. Man bara, "du stör!" Men bortsätt från det och, regnet. Bläää för regn!

Vi började skolan med en metors-tid, som var rörig, eller så gjorde jag den rörig i huvudet. Sen hade vi svenska där våran lärare blev sur på våran klass. Vi jobbar med litteraturhistoria, jättetråkigt. Och i och med att hela klassen tycker det och en del beter sig väldigt dåligt, så blev han sur. Sen hjälpte det ju inte att nästan alla skratta och att någon kastade något på honom.

Sen matte där typ alla var ur fokus. Lunch. Inte så jättegod då det var fisk. Alla vet hur skolans fisk är, ingen förklaring. Bild. Ett favorit ämne för min del. Vi jobbar just nu med att göra ett tema och göra en bild utifrån det. Valde of course ridsport. Man ska skriva 10 + och 10- men det är svårt, konstigt nog.

Sen var det språk. där jag fick jätteont i mitt huvud. Antingen för att jag koncentrerade mig så mycket och mitt huvud tyckte det var jobbigt. Sämsta ursäkten!!! Eller så hade jag druckit för lite vatten. Mer säkert är nog den andra, men man vet aldrig.

Och min skoldag slutar nog på bästa sätt. Jag och Mia går ut före dom andra. Och i och med alla vattenpölar som har bildas på skolgården, hoppar Mia i dom. Jag sa att jag inte ville att hon skulle göra det när mig. Sen hoppar hon i en stor vattenpöl nära mig så att jag får vattnet i munnen. Inte särskilt trevligt, men struntade i det och jagade Mia till bussen, som hon sedan gick in i och jag gick hem.

När jag kom hem åt jag något litet för att sedan träna lite. Håller på att försöka stärka mina axlar och min rygg. Gör jag det underlättar det i ridningen. Sen så gjorde jag en kopp te och satte mig framför en serie. Som idag blev Riverdale då jag kollar på det sista typ tre avsnitten. Kollade nämligen färdigt på den för länge sedan men lyckades aldrig får upp det sista avsnitten. Så kollar nu när det inte är långt kvar till säsong två.

Sen när jag kollat två avsnitt var det middag. Sen var jag tvungen att hänga med och lämna Joel, slänga skräp, köpa fryst mango och hämta ett paket.

Jag är så stolt över mig själv som äntligen fått ihop något långt. Det har ju senaste tiden bara varit en massa ihop släng av en massa tankar. Men idag vart det om min dag. Och det vart inte bara tre rader.

Så här känner jag just nu.

Likes

Comments

Mitt liv

Jippi, jag har gjort något idag. Mamma kom nämligen in till mig i morse och bara, vi ska till Västerås. Behövde nämligen en ny jacka då min har gått sönder. Pappa skulle köpa lager och mamma en massa träningskläder. Eller ja en löparjacka.

Vi hittade en ny jacka men är inte riktigt överens med färgen inuti. Men behövde verkligen en ny så det var "bara att acceptera".

Efter Västerås skjutsade dom mig direkt upp till stallet. Var nämligen en loppis där idag. Säg att jag gick minst 5 varv utan att hitta något. Men sen så gick jag med Linn och hittade sen en/ fick göra en lyckoängel. Så det gjorde jag. En lyckoängel som har en marinblå kropp, ett hjärta på sina vingar och ett vitt huvud. Den är så snygg och jag vet inte riktigt om jag ska ha den hela tiden eller bara vid tävling.

När jag kom hem, hade duschat och ätit något så satte jag mig vid datorn. My favorite place to be. Skulle egentligen börja planera till det lite speciella inlägget men ville bara kolla på film så jag gjorde det. Nu ska jag snart lägga undan. Är inte taggade, ska regna hela nästa vecka! Alltså BLÄÄÄ! Nu är hösten här, jayy! Aja det betyder serier och te, eller ja mys i allmänhet. Vi hörs imorgon!

​Bild från internet!

Likes

Comments