Header

Mitt liv

Efter det senaste inlägget tog jag tag i min dag och gjorde något "utanför internet". Jag fixade nämligen lite på mitt rum. Har nämligen städat det jättemånga gånger man har aldrig riktigt lyckats fått årning på det på senaste tiden. Men idag fick jag det. Har merkt att mitt rum med mycket färg ser rörigt ut.

Men efter senaste inlägget har jag, lyckats spräcka en tavla, skruva ihop en spegel, flyttat på mitt bord, vika ett gigantiskt pappersflygplan (som BTW funkar) plockat ihop lite saker till skolan, ätit och kollat på Fast & Fouriost 8. Årkar inte kolla upp stavninge så om det inte stavs så så, struntar jag i det!! Men det är typ vad som hänt. Ska snart gå och lägga mig. Imorgon har jag ingen aning om vad jag ska göra, men hittar på något. Vi hörs imorgon!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Mitt liv

Igår var jag Joel och mamma på MOS. Tänkte att det var roligare med en uppdatering om Prado än att röra ihop allt i ett. Så idag blir det en liten haul. Alltså någon som vet hur man ut talar det "rätt". Alla ut talar det olika. Men då är det bra att man slipper ut tala det då man skriver. Men i alla fall så tänkte jag att ni kan få en liten haul.

Första tröjan är en huddin ni ser ovanför. En jättemysig en som det står "What ever" på. Den randiga tröjan är väldigt enkel. Tröjorna är från Cubus.

Två gröna tröjor var av en, som ni ser har trycket "Origianl" på sig. Jag älskar verkligen denna färg. Vill ha den i allt!

Sen bara några enkla vita tröjor. Det ända tråkiga är att den som det står "Not your baby" på är lite genomskinlig. Alla tröjorna ovanför är från H&M.

Det får nog bli allt. Jag är jättenöjd med alla plaggen och kommer definitivt rocka dom här när skolan börjar. Men aa, det får bli allt för denna gång och så hörs vi lite senare idag. Hörs!

Likes

Comments

Prado

Efter två månader är man äntligen tillbaka. Jag red en mot arbetsvillig Prado som lyssnade fint för skänkeln men bara gick och slängde med huvudet. Han är som "vanligt" finast i galoppen, men den har jag samtidigt lärt mig arbeta på ett annat sätt. Men istället för att jag ska skriva om flera skrittpauser, trav övningar vi gjorde bara för att få dom med oss och igång, och typ tre varv i galopp, som BTW kändes fantastiska! Så tänkte jag, varför inte skriva lite om mina mål och saker jag behöver träna på.

Om vi börjar med mål. Mina mål dessa termin är att. Komma ut och tävla. Ska redan iväg den 17 september. Då är det nämligen ett DM. Är taggad dit, men dock kommer jag bara ha hoppat honom 3 gånger fram tills dess, och han är ju som han är på hoppbanan. Men har också planerat in en den 5 november, dock går den i "clear round" och 80 cm, så vi måste ha kommit upp dit tills dess. Sen är det väl, självklart, seriehoppningen. Final är drömmen, så dit siktar vi.

Saker jag behöver träna på är väl lite mer allmänna. Jag behöver få till dressyren, alltså hitta stödet och formen. Sluta göra det så komplicerat för mig själv. Inom hoppningen är det några så enkla saker som. En "bestämd" position över hindret. Har nämligen märkt att han hoppar "flackt/ mindre bra" om jag lättar förmycket och högt med huvudet om jag håller kvar för mycket. En liten eftergift och mer fram med överlivet. Jag behöver också bli bättre på att räkna och känna efter hur många galoppsprång vi ska rida. Hamnar jag nära och det är långt måste jag gasa, hoppar han stort och det är kort måste jag bromsa. Sånt här självklart som jag bara glömmer. Jag ska också bli bättre på att ta en halvhalt, "liten" eller "stor" mest bara för att se så att jag har honom med mig. Och då kommer vi till nästa grej. Att ha honom framme i handen så att jag kan hålla i honom utan att det ska kännas som om att han hållet på att sakta av. Sisat, viktiga grejen är, TILLIT! Jag måste lita på att han kan. Att han inte kommer att bocka. Rida runt och vara orolig/ på sin vakt är inte bra på honom. Då ta han chansen för även fast att du tror att du är med är du inte det.

Men det är lite av sakerna jag behöver träna på och dessutom mina mål. Men vi hörs imorgon!

Likes

Comments

Lina testar, Mitt liv

Nu lämnar vi Liseberg och Göteborg. Bara 4h hem. Men om vi ska "prata" lite om Liseberg då. Okej. Vi kom dit lite innan 13 och stod i en kö som kändes som en evighet, men det gick rätt snabbt. När vi kom in så pratade vi om vad vi skulle börja med. Och jag hade chatat om att jag ville åka "Loke". Så jag och mamma började med den. Rekommenderar verkligen att börja med. Okej den kan vara lite läskig då den går fort och dessutom så lutar du mer än 90°. Men man vågar så mycket mer efter.

Efter att jag och mamma hade åkt den gick vi till "Flomrider". Den åkte vi alla. Joel först, sen pappa lutandes över Joel så att vi skulle "dyka" ner i droppen. Efter honom satt jag. Och sist mamma. Det var kul, men ville inte få allt vatten på mig så jag åkte den bara en gång.

Efter den så åkte vi "Lisebergsbanan", eller "Bergsbanan". Beror på. Den första gången åkte jag med mamma och det var en rätt lugn tur. Om man kan kalla det de.

Efter den vart jag kisnödig så vi letade upp en toalett. Och när vi ändå var där uppe passade jag och mamma på att åka "Helix". Det var 30-40 min kö. Men den var jätterolig. Alltså, jag tveckade ett tag men när vi väl åkte var det magisk. Jag hade aldrig åkt upp-och-ner innan idag. Men detta var första gången jag var på ett nöjesfällt. Undet tiden vi åkte "Helix" var det flera gånger jag spännde mig och en del gånger lyckades jag till och med slappna av.

Efter det åt vi, eller åkte något. Om vi åt så åt vi vofflor. Om vi åkte så åkte vi Bergsbanan igen. Okej vi säger att vi jade ätit. Jag var nämligen hungrig och hade chatat ett tag. Men vi åkte bergsbanan. Den första gången åkte jag med pappa och det gick så fort!! Vi åkte den efter det igen dp det var kort kö. Denna gång åkte jag med Joel och vi pratade typ hela tiden. Det gick snabbt den gången också.

Efter det åkte mamma, pappa och Joel Flomrider igen. Hag ville inte så jag väntade utanför. När dom hade åkt och kom in mot där man gick av kastade dom vatten på mig... (Någon gång ska ni få igen för det!!)

Efte det ville jag åka Kålerado. Hada sagt det jättemånga gånger men det var typ bara mamma som fattade vad jag pratade om. Men innan vi kunde åka behövde jag få i mig vatten. Hade nämligen känt som om att jag hade åkt en berg-och dalbana fast att jag stod still, vattenbrist. Så vi drak en varsin slusch.

När vi åkte Kålerado vart pappa blötast. Men jag vart också blöt. Den var väldigt rolig. Nästan en favorit. Det var skönt att pausa från att stå ett tag.

Efter att åkt den skulle jag mamma och Joel åka Balder. Kön var lång och efter en stund backade Joel ur. Så jag och mamma åkte Balder. Tyckte nästan att den var lite obehaglig. För det första gick den fort, den var av trä och man lättade hela tiden. Inte en favorit.

Om jag ska säga vilka som vart min favoriter så var det: Helix, Lisebergsbanan och Kålerado.

Nu sitter jag i bilen påväg hem. Ska bli skönt att komma hem. Imorgon är den efter längtade dagen. Imorgon får man äntligen komma tillbaka upp på hästryggen. Men det tar vi imorgon. Vi hörs!

Likes

Comments

Mitt liv

Min dag har varit så bra. Om man bortser från dom tråkiga timmarna påväg till Göteborg. Dom var liksom långa, tråkiga och det kändes som om att dom aldrig skulle ta slut. Men tillslut var vi framme. Väl inne på hotellrummet på 13 våningen i Gotia Tower var det första jag gjorde att gå fram och kolla på utsikten. Grym utsikt ut över Liseberg och Parisehjulet.

Efter att bara ha slappat på rummet en stund gick vi och letade upp någonstans att äta. Mamma sa att vi skulle till Avenyn och leta upp någonstans att äta där. Det slutade, eller planen var att vi skulle äta på O'learys. Och så blev det. Jättegod mat var det. Men var dock inte jättehungrig och det var något som det blev lite väl mycket av. Det var väldigt hög volym där inne och det vart inte bättre att det var ett derby på tv.

(Sorry för att bildena kanske är i ofokus)

När vi var färdiga så gick vi tillbaka till hotellrumme. Jag gick typ och drog in magen och sträkte på mig då jag vart så mätt. Vi åkte hissen som går utanför huset av glas upp. För att sedan åka upp till den gången som går mellan husen.Försökte fota ut men eftersom det lös i gången så man såg bara mig. Det coolaste med den gången vara att det var glas golv. Så det gick jag på.

Nu sitter jag i sängen medans restem av familjen kollar på tv. Joel hoppar också jätte mycket i sängen så det är jätte drygt att skriva. Men imorgon klockan ett ska vi in på Liseberg. Höll på att skriva grönan... Woop's. Har frästen sätt flera coola bilar. Alla var något high teck, stav... Coola och snygga var dom i alla fall. Men vi hörs imorgon. Hörs!

Likes

Comments

Tankar

Jag gick i höstas en kurs uppe på ridskolan som var för att få en bättre självförtroende och självkänsla. Vi fick där lära oss om hur man sätter upp mål, delmål, skillnaden mellan självkänsla och självförtroende. Vi skulle också sätta upp ett mål som vi skulle ha klarat tills någon gång i februari detta år. Jag kan säga det att jag klarade inte mitt mål, inte ens delmålen. Men om man bortser från allt det där med mål skulle vi säga saker som vi gillade hos oss själva. Vi fick också känna på att vinna två gånger. Viste du att om du gör en "målgest" efter en lyckad sak blir kroppen extra glad, för då vinner du ju två gånger.

Men anledningen till att jag kom på detta var för att jag hittade ett papper här om dagen som det står "Tips för bättre självkänsla" på. Och några av sakerna som står på pappret tänkte jag dela med mig av. Så vi kör igång. Våga! Speciellt jag måste tänka på denna, säga sin åsikt och fråga om man inte fattar eller förstår. Umgås med personer som du känner dig bekväm och trygg med. Lyssna på musik inför jobbiga saker. Ta emot komplimanger, tjejer! Tillåta sig själv att vara nöjd. Kramas mycket! Även om självkänsla och självförtroende inte är samma sak, kan självkänslan växa och utvecklas när man gör saker man är bra på. Så gör saker du är bra på! Skriv upp saker som du är bra på och som gör dig glad. Och om det verkligen börjar gå utför ska man söka hjälp.

Jag har också lite saker som man kan göra. Bland annat en jättetöntig sak. Man kan låsas som om man sätter på sig en krona framför spegeln, har testat det en gång och jag började skratta så, testa. Då om man tänker på "kronan" vi jobbiga tillfällen kanske man sträcker lite på sig, man vill ju visa upp sin krona. Man ska också går runt i kläder man känner sig bekväm i. Jag är väldigt bekväm i tajta jeans, en simpel tröja och en hoodie över det. Enkelt, men ändå tar det väldigt lång tid att välja outfit, fattar inte..

Mål då. Vi fick ju sätta upp ett stort mål och sen skulle vi sätt upp delmål. Om jag nu ska sätta upp ett mål. Mest som ett exempel. Jag vill gå till final i årets seriehoppning. Så målet är då tre felfria omgångar. Delmålen blir då. 1, lita på honom. Det jobbade jag jätte mycket på under vårterminen. Det vart liksom tillslut, "Fake it until you make it". Och jag lyckades, tillslut. 2, hitta ett flyt. Att han ska gå på av säg själv lite och hålla samma rytm före och efter hindret. 3, hoppat banor på den höjden, helst högre. För att vi ska känna oss säkra på det vi gör. Det ska nästan vara som om att vi leker runt.  Dom som ska vara delaktiga i mitt mål är, Hanna (ridlärare) och mamma.

Det är självklart många saker jag glömt från en kursen. Men det är samtidigt mycket som har gjort att jag har ibland peppat mina kompisar, eller mig själv. Att liksom säga till sig själv att sluta tänka negativt. Den kursen har också gjort att jag har vågat gå utanför min Comfort zone. Det bästa med kursen var den väldigt bra kursledaren, Lotta Wanning. Hon var så engagerad och tyckte det hon gjorde var roligt.

Det får nog bli det sista. Så hörs vi lite senare idag!

Likes

Comments

Mitt liv

Min dag har varit så bra. Har varit ensam hemma nästan hela dagen då Joel skata med en kompis och mamma och pappa var iväg och kollade på en hobby bil till pappa. Så har haft det allmänt nice. Spelat musik på högsta volym, dammsugit hela huset då pappa ville det. Fluffade till kuddarna i soffan, då det är bara jag som bryr mig om att kuddar i en soffa är till som prydnad. Typ. Testade också lite coola outfits till skol starten och hittade en favorit. Men kommer skärt en ny favorit då vi ska åka och köpa kläder på onsdag eller torsdag.

Sen så satt jag och kollade på Youtube en stund och såg en video där dom skulle rita. Fick då bästa idéen att rita av Pompe då jag har väldigt många bilder på när han är som finnas. Alltså glad med hela kroppen, arab generna är framme, alltså fin hals, stora näsborrar och en fin form på huvudet. Så ritade av en väldigt fin bild. Tyckte dock att det saknades något när jag var färdig så jag frågade hans sista hyre ryttare. Hon sa ett hjärta av guld. Så jag ritade dit ett hjärta av guld ovanför honom. Ville egentligen ha ett par vingar men det hade säkert sätt konstigt ut.

Men när jag var färdig så frågade hans sista hyre ryttare om jag kunde rita en bild till henne. så jag gjorde det då jag inte hade något bättre för mig och var riktigt rit sugen. Så det blev en bild där han har en morot i munnen, halv vägs inne. Jättegullig bild är det i alla fall. Den var dock lite svår att få till då den var rätt platt. Inte så mycket konturer så det såg lätt lite konstigt ut. Men vart nöjd i alla fall.

Nu ska jag nog bara ta det lugnt en stund. Måste hälla i mig lite vatten då jag börjar få lite ont i huvudet. Men annars ska jag nog bara ta det lugnat. Så vi hörs!

Likes

Comments

Mitt liv

Så där då är ytligare en dag avklarad. Och släktkalaset, som inte var ett släktkalas utan bara en släktträff med dom från min mammas sida. Alltså mina mostrar och deras familj + min morfar. Ärligt talat vart det inte så hemskt som jag trodde då jag "slapp" vara med mina kusiner och kunde bara lyssna på när dom vuxna pratade. Skrattade ibland, men för det mesta fattade jag inte vad dom mena, är något yngre. Hänger inte häller med på alla ord dom sa.

När vi kom hem lagade vi mat, jag kokade pasta, like a pro! Vi åt och sen hamnade jag framför dator. Utan att veta vad jag skulle göra på den. Och så är det fortfarande. Imorgon har jag inga direkta planer. Mer en att jag ska kolla över vad jag ska ha med mig till Göteborg. Ska dit på måndag och åker hem på tisdag, efter att ha varit på Liseberg. Så vi får se vad som kommer imorgon. Man får väl ta dagen som den kommer helt enkelt. Aja vi hörs imorgon. Hörs!

Från när vi var i Norge!

Likes

Comments

Mitt liv

Idag har jag inte gjort så mycket. Jag var med min kompis Olivia från typ 11.30 till typ 15.15. Och allt vi gjorde var att prata, äta glass och gunga typ. Eller jag göra sånt tjejer brukar. Okej nej, dom jag är med gör inte sånt tjejer brukar göra. Men aa. Det var det min förmiddag bestod av. Och det är lunch vid den tiden men skit it.

När jag kom hem var det typ tusen grader ute så jag höll mig inne. Kollade på film och chillade. Åt middag och fortsatte att kolla på film. Efter det började pappa stöka och jag gick ut. Sen var jag ute tills för typ 10 min sedan. Och nu ska jag snart gå och lägga mig. Men imorgon ska jag fira min kusin och släckt kalas är något av det tråkigaste jag vet... Men vi hörs väl imorgon.

Är det bara jag som längtar tillbaka till skolan, rutiner och vännerna??

Likes

Comments

Mitt liv

Idag har varit en så tråkig dag för mig. Har inte gjort någonting och har inte heller velat göra något, så jag får skylla mig själv lite. Men om vi bortser från att jag har haft tråkigt och inte gjort så mycket har jag, gått in mina stövlar lite mer. Jag har också hängt med mamma och pappa till elgiganten. Sen när jag kom hem så satte jag mig med dator då jag ville kolla in Jennifer Bratts blogg. Sen slutade det med att jag gjorde något annat. Jag skrev också ett blogg inlägg som kommer upp på måndag nästa vecka då ridterminen börjar då.

Jag har också under dagen bestämt att jag och mina tre kompisar ska åka till kokpunkten. Så det ser jag fram emot. Men nu ska jag gå och putas min stövlar och sen ska jag duscha efter det. Kort men strunt it. Hörs!

Likes

Comments