Header

Prado

Alltså är så nöjd över min dag!! Den är ju inte slut än men hittills har den varit den bästa. Många vet säkert varför men för er som inte vet!

Är verkligen så nöjd. Prado var helt magisk med mig från början till slut. Han var lite dryg när jag gjorde i ordning honom. Rastlös och tiggig. Sen gick jag ut och bara ledde honom, det var jätte halt så gick knappast att gå någon stans. När dom startade 85 cm hoppade jag upp och började skritta honom lite i arbete. Men det var inte länge jag skrittade ute. Hahaha på vägen in vet jag inte vad Prado fick för sig men han bara stannade och sen typ hoppade och drog ner huvudet. Vet inte vad meningen med det var men aa, det var vad Prado gjorde.

Fick faktiskt gå in typ direkt, skönt då det betydde att jag hade chans att få igång honom ordentligt. Han var så fin, hade en fin bjudning, var positiv och hoppade av utan att fråga. Väldigt skönt då vi verkligen fick ett flyt. Trodde aldrig att det skulle gå så bra.

Jag var ju två ut i 75 vilket betydde att jag hade lång tid att vara inne på banan. Så han hann verkligen se hela och "lugna ner sig". Red trav galopp övergångar snabbt på rad för att han ska bli alert och lite förbannad för att han inte får galoppera. Funkar ibland, ibland inte men det var värt att prova. När min startsignal gick galopperade jag långsidan ner. Satte mig ner i god tid för att hinna känna om han tänkte "dö" om jag gjorde det. Vilket han inte gjorde. Ettan gick bra, tvåan fick jag en bra väg till, kanske gick lite väl länge längst väggen så aa. Sen hamnade vi konstigt där jag bara släppte i handen vilket gjorde att han inte fick upp frambenen och rev. Trean tröck jag av honom stort då vi annars hade hamnat när. Fyran tyckte han var lite läskig så han tog i över den. Inte röra bommarna. Femman till sexan fick jag in dom galoppsprång jag hade tänkt mig. Det var nämligen samma linje som vi hoppade i torsdags så viste redan hur många galoppsprång han kan gå på. Sjuan kollar han på så blir ett sista kort, men hoppar för att han är så snäll och lätt övertalad. Åttan kom jag lite konstigt på. Gjorde misstaget och red längs väggen för länge så han ville inte riktigt lämna den. Men hoppar fint över. Jättenöjd ryttare och nöjd ponny. Skrittar av honom lite ute innan jag lämnar över honom till nästa ryttare.

Sen skulle jag egentligen ha suttit i domartornet men dom behövde inte hjälp. Så jag kollade på Alva när hon hoppade Prado, plockade av alla saker och åkte hem.

Men innan vi åkte hem var mamma och hämta ett paket. Mina nya fina skor kom idag. Ni får se dom en annan dag. Förresten förlåt för väldigt dålig uppdatering denna vecka men har varit lite omotiverad och har tycket at det jag gjort har varit tråkigt att skriva om. Denna vecka ska jag skärpa mig, lovar! Vi hörs imorgon!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Prado

Sitter i stallet i sadelkammaren och väntar på att Prado ska få komma in. Han går nämligen inte handikapslektionen så han fick gå ut i hagen med dom andra ponnysarana istället.

Har redan putsat allt jag behöver putsa så vet inte vad jag ska göra. Men när han kommer in ska jag borsta och kanske frisera honom lite, eller klippa till dinosaurie manen och kanske svansen beroende på. Under tiden jag skrivit kom jag på att jag måste putsa hans vanliga träns och göra rent vattenkopp och krubba.

Så så får det bli, vi hörs när jag kommer hem och kanske förhoppningsvis är mer organiserad.

Likes

Comments

Prado

Idag var Prado grymt fin. Han hoppade verkligen av och gick fram på avstånden på det tänkta galoppsprången.

Han var jättefin under framridningen, stadig i formen och gick faktiskt fram för skänkeln bra. Men när vi skulle hoppa fram hände något. Vi skulle komma på en oxer som stod från kortsidan och direkt ur hörnet. Det var bara det att Prado inte var tillräckligt mycket framme så han kravlade sig över oxen. Och sen var det relaterat ner till ett räcke som Prado stannar på, utan anledning. Blir förbannad på honom så han hajar till och flyger över när jag kommer igen. Sen skötte han sig jättefint.

Hela banan var bra, det var ingen avsaktning till trav, vilket både var positivt och negativt. Han var nämligen inte lika alert som han brukar vara när det är mycket trav och sen fram i en kvick galopp. Men han skötte sig, glömde sista hindret då jag tyckte banan gick för fort, men annars gick det bra.

Andra gången hoppade jag med kort spö då jag inte kan rida med det långa på söndag. Men han var lika fin om inte lite finare. Sista hindret tänkte han dock stanna på men med ett litet morrande nej hoppade han det ändå. Är väldigt nöjd över min finna ponny och hoppas verkligen att det håller i sig nästa termin också.

Likes

Comments

Prado

Dagen har varit bra, matteprovet idag gick sådär, fick hjärnsläpp och sen var det flera av övningarna som var för svåra för min lilla hjärna. Men om man bortser från det har resten av dagen varit bra. Luciatåget var bra, lunchen var god vilket betyder att skoldagen slutade bra.

Det var dressyr på schemat idag. Vi skulle ha hästbyte men fick Prado igen. Inget fel med det då han var väldigt fin idag, hoppas att det håller i sig. Men dock var han väldigt spänd och nästan lite stressad, vi red nämligen förvänd galopp vilket Hanna sa att han tyckte var jätteläskigt. Vilket jag märkte på honom. Nu ska jag lägga mig god naty

Likes

Comments

Mitt liv

Har precis kommit ur en varm och skön dusch och ska nu sätta mig och skriva ner lite mål till 2018. Tänk att det snart är nytt år, och som dryga personer säger, "nytt år nya möjligheter". Men först ska detta år ta slut.

Anledningen till att jag tänker skriva mål är för att jag för det första pratade om mål idag på en utav våra lektioner. Sen så vill jag helst ha alla målen klara så "långt innan" ny år som möjligt. Alltså typ nu.

Imorgon har jag matteprov sen 10:10 har vi Lucia och sen är det väl tillbaka till vanliga lektioner. Och på torsdag har jag en argumenterade text som ska vara färdig. För oss är det annars "bara" fem dagar kvar. Sen har vi två dagar som är väldigt lugna dagar. Vi slutar nämligen på torsdagen. Så inte nog med att målen ska sättas, jag ska planera min ridning under jullovet. Men det tar vi nog en annan dag.

Nu ska jag skriva mina mål dricka upp mitt te och lägga mig och läsa, vi hörs imorgon.

Likes

Comments

Mitt liv

God morgon! Förhoppninhsvis blir detta en bra vecka. Det är sista hela veckan vilket är väldigt skönt. Dock har vi ett matteprov som jag inte fattar någonting om, men man får ta en sak i taget.

Idag har jag inget speciellt i skolan men efter så har jag dressyrträning för Angelina. Nu måste jag vara lite social med mina vänner så vi hörs

Likes

Comments

Mitt liv

Min dag har varit lite upp och ner. Joel fyller år i dag så vi har firat honom. Jag har hunnit vara i stallet i tre och en halv timme. Ätit middag som förresten var jättegod. Kollat på min dator, ätit efterrätt och kollat på ett avsnitt av "the 100". Har i alla fall varit en rätt lång dag.

Just nu är jag trött, vilket jag varit hela helgen. Jag är, om jag tänker på det nervös inför nästa helg. Är typ "rädd" för att sabba hans nuvarande motivation... Men så länge jag kommer ihåg att lyfta blicken och rida lär det ju gå bra.

Imorgon har jag träning för Angelica. Antagligen den sista då jag kommer säga upp den till nästa termin. Vill inte så mycket inom dressyr, och det kostar ändå rätt mycket om man inte känner att det är till något speciellt. Okej förutom att bygga och hålla musklerna på Prado. Så idag att han har jättefina muskler på vänster sidan, speciellt rumpan, men på höger sidan fattas det.

Okej nu ska jag nog snart gå och lägga mig, trött kallas det.. Hörs imorgon!

Likes

Comments

Mitt liv

God morgon!! Är verkligen trött nu. Jag sov dock hemma då vi har en massa saker idag. Och dom ville inte att jag skulle varken gå runt som en zombie eller stänga in mig på mitt rum.

Igår hade Olivia först match, det slutade med vinst för dom 4-1. Efter det cyklade vi hem till Olivia igen, åt middag som bestsod utav hamburgare. Det var verkligen så gott men jag var hungrig också.

Efter middagen gick vi upp och börjadefixa till filmen. Meningen var att vi skulle se "The ring" , men vi hittade inte den rätta (vad vi tror) så vi kollade på "Light out". Eller rättare sagt dom kollade jag såg bra sista senen Diana (spiller) var med i. Men jag tror att filmen var bra.

Det bästa med att jag knappast såg något var att jag kan nu vara i ett mitt rum utan att tänka på Diana.

Nu ska väl jag snart gå upp och äta frukost. Dock vill jag bara ligga kvar i sängen och sova.

Likes

Comments

Mitt liv

God morgon god morgon hör fåglarna sjunga i kör. Idag blir förhoppningsvis en väldigt bra dag. Har inte så många jobbiga lektioner och vi slutar klockan 13:55. Ska också spenderar hela kvällen hos Olivia.

Kan säga att glädjen från igår håller i sig. Sitter typ och "njuter" över den sista filmen. Tycker nämligen själv att jag red så bra just där och Prado hoppar ju som jag vet inte vad.

Ha en väldigt bra dag så vet jag inte om vi hörs ikväll.

Likes

Comments

Prado

Om jag hade kunnat jubla hoppa och göra volter hade jag gjort det. Idag var Prado 100%! Han hoppade fint, hade bjudning och ville/ vågade ta av. Men som vanligt, vi tar det från början.

Jag hade först lite struligt med sadeln, hoppsadeln hade någon innan och jag var tvungen att ta hästen. Personen jag bett hämta sadeln hade antagligen glömt bort så det var en annan tjej som sprang in i stallet och hämta den, för hästen hade hunnit gå in. Jag hoppade upp skrittade lite kom fram i trav och började jobba honom/ väcka honom. Ganska snabbt börjar vi hoppa fram.

Efter som vi bara var tre han vi hoppa rätt mycket. Första banan och andra banan var det väldigt mycket trav i. Första gången hoppade vi det lågt. Väldigt okomplicerat men höll dock på att ramla av. Som jag sa var Prado väldigt taggad och ärlig idag. Vi skulle rida från hörnet till en 5,5:a. Trav in men Prado tar tag i det och kör galopp, han hamnar konstigt in på bommen och tar av till krysset, är inte riktigt med så tappar ena stigbygeln och hamnar lite på sniskan. Även fast det blev så var jag fortfarande med och röck honom faktiskt inte i munnen, en stjärna till mig.

Andra gången gick väl också bra. Dock vart det lite slarvigt efter 5,5:an. Kom på lite sent att jag skulle svänga efter 5,5:an så var inte helt klar fram till hindret. Inte nog med att jag var lite seg i tanken, jag tog inte ut vägen tillräckligt mycket så vägen blev dålig upp, han såg den lite sent + att dom hade ändrat hindret lite lite sen sista gången. En grind. Så vart ett stopp, men satt kvar. (stolt)

Det är inte hela banan då mamma höjde hindret och jag hade redan börjat.

Sista banan var kortare. Men helt enkelt dubbelt så bra! För det första hade han bjudningen + att han hoppade ju som en dröm. Flög fram, verkligen!!!

Red fel en gång och kom på det när jag redan vänt åt fel håll. Så andra gången red jag längs väggen lite väl läng så att jag själv skulle vara tvungen att svänga åt höger, plus att det blir konstigt för Prado att då svänga vänster. Win win! Sen skulle vi ju sakta av till trav och komma in på 5,5:an. Han hade ju bjudningen och viljan så att ta den 30 cm högra än vad hindret var var ju inget att blunda för. Fick till vägen jättebra så vi avslutade bra också.

Sist men inte minst var det en väldigt nöjd Prado om inte ännu nöjdare Lina som travade av.

Kan inte vara mer än nöjd över honom. Jag har lite att tänka på men är fortfarande under utveckling så. Nu hoppas vi att detta håller i sig till nästa vecka så att vi kan ha en lika positiv Prado till serietävlingen! Vi hörs imorgon!

Likes

Comments