Header

Heej! Idag så har det varit en bra dag, jag vet inte riktigt varför men, allt har rullat på.

Nu är det inte långt kvar till sommarlov! Nästa vecka så går jag bara tre dagar i skolan och veckan efter det så är det skolavslutning på torsdagen den veckan. Taggaaaa!

Idag så hoppade jag Chili på banan. Vi tränade banhoppning och att få ett flyt i banan. Chili lyssnade sjukt bra idag och flöt igenom kombinationen! Fina språng resulterade i att vi tog några språng på 1m-105cm vilket är jättekul att jag känner att vi faktiskt kan hoppa dom höjderna och känna oss trygga! <33  Bästa ponnyyn.

Red ut en sväng på en mjuk och fin Pirri idag också! Hon tittade ingenting och lyssnade bra tillbaka och sprang inte bara, nöjd med henne också<33

Imorgon är det torsdag och absolut bästa dagen i skolan! Längtar typ hela veckan efter torsdagen😂

God natt! puss puss❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Heej! Igår kväll så åkte jag hit, till sommar stugan efter att ha åkt från Maja och även varit inne i stan en sväng. I stan så var jag först hos en sjukgymnast för att kolla upp min onda vänstersida. Padnacke och tonårsknä😂😉 Jag fick ett pogram som jag ska göra varje dag, för att bygga upp knä och axel.

Jag har även hunnit med att bada i Vättern. Kallt? Ja! sjukt kallt men jag doppade mig iallafall. Jag har haft två sjukt mysiga dagar här i stugan!

Mormor var även här en sväng idag, hon bjöd på en "tårta" som var jätte god!

Jag var hemma en sväng och red idag, båda ponnyerna fick ett trimpass.

Chili var riktigt fin! Bästa passet någonsin nästan alltså. Han var jätte mjuk i munnen och fin för skänkeln. Han hade bra takt och bra tryck i bakbena. Det var verkligen än "Aha" händelse. Han börjar äntligen bli lite mindre "ungehäst" aktig och mer stabil. Som jag har längtat efter att han ska gå så här!

Pirri därimot var ganska stark och låg på i handen. Testade ett nytt bett idag, och fick ingen bra kontakt med henne.

Nu så ska jag gå och spela kort😂❤ Puss puss!

Likes

Comments

Heej. Det har hänt så mycket de senaste dagarna.

I onsdags var hela min klass (som förövrigt består utav 4! stycken), inne i Skövde för att tävla i friidrott. Alla skolor i Skövde har varit där och tävlat under veckan, och dom bästa i varje gren går vidare till kommun mästerskapen. Jag vat med i 60m, höjd och längd.

På 60m sprang jag tre gånger, ett försöksheat, semifinal och final. Jag vann alla tre omgångar<33 Med det resultatet, gick jag vidare till KM. 

I höjd så hoppade jag 115cm och kom ganska högt upp i resultatlistan. Men det blir inget KM för min del i höjd.

I längd så hoppade jag två gånger, första gången hoppade jag 3,78 och andra gången hoppade jag 3,76. Även i längden vann jag och gick vidare till KM, så kul!❤

I torsdags (igår) så var jag i berg på Pay&Jump med ponnyerna. Eftersom att jag har samma sadel på båda ponnyerna så red jag fram båda innan första start. Båda ponnyerna var pigga och galna på framridningen. 

Pirri 70cm: Hon var inte så tittig, dock så hoppade hon lite spänt, och därav överhoppade hon sig lite. Hon var riktigt pigg och fin fram för skänkeln. 

Pirri 80cm: Hon var lite mer lagom pigg i denna klassen😂. Vi kom bra på nästan alla hinder och vi hade fint flyt. Jag är riktigt nöjd med denna rundan. 

Chili 80cm: Vi kom lite för långt ifrån på en del hinder och det blev något forceray. Vi tog bakbenen på en över pågrund av att vi kom för långt ifrån. Inte varan bästa runda. 

Chili 90cm: Mycket bättre språng. Vi kom lite nära på några hinder men han var mycket mer på bakbenen. Den rundan var jättefin! <33

Igår tills idag var jag även i mölltorp hos en vän, jätte bra dagar där!<33 Puss puss! (videos från i torsdags kommer inom kort)Likes

Comments

Heej! Idag landade vi i Götene för div.3 omg 1.

Imorse så gick jag upp kl 07:00 för att vi ville komma iväg så att vi kunde se Majas (lagkompisen) förklass. Vi åkte lite innan 09:00 så vi var framme runt kl 10. Majas förklass gick bra! 0:a och en 3:dje plats, Grattis!❤

Lagklass (LD+ still bedömning): Fin runda med fina språng. Han blev något kort på ett hinder men hoppade upp sig fint. Jag kom även 4:a inviduelt med still poängen 24.1.

I lagklassen så gick alla tre 0:a och vi tog hem Vinsten! Bästa Grevagården!

LC: Bästa rundan någonsin! Han var såå lydig. Han var ihop i kroppen och riktigt bra på bakbena. Han var även jättefin på fram hoppningen. I denna klassen så var vi 0-0!

Tack för hjälpen idag Frida!😘 

Riktigt bra dag! Imorgon så blir det skola! Puss puss!

Likes

Comments

Heej! Jag har nog aldrig varit så här trött någon gång i mitt liv alltså...

I morse så så gick jag upp och red Pirri. Hon fick gå ett lösgörande pass på banan. Jag fick börja med att jobba mycket med halvhalter, och halter eftersom att hon låg på lite i handen. Det tog ett tag, men till slut så lyssnade hon både på gas och broms. Jag låg på en åtta i trav i en låg form. Hon slappnade av och mjuknade i handen. Mycket kvar, men vi är på gång nu ;))

I skolan var vi i skogen och joggade idag på förmiddagen. Jag sprang 1,2 mil + att jag spelade fotboll hela rasten. så jag var JÄTTE trött när jag kom hem från skolan.

På eftermiddag så var jag och tränade för Linda-Mari Olhin. Det var andra gången jag tränade för henne, men senaste gången var nästan för ett år sedan. Riktigt bra träning, med bra övningar.

Idag så var inte Chili riktigt i sin bästa form. Han var något hängande i haden och ville gärna trycka in bogen. I framridningen så ville han inte riktigt ställa igenom i galoppen. Till slut fick jag igenom ställningen ordentligt och jag fick ett bra varv, i både höger och vänster. Vi galopperade över några bommar på volt.  I själva hoppningen så var han riktigt fin. Han tyckte dock att en övning var riktigt svår, och det var när de var bom, 1galoppsprång till ett hinder. Det var ändast mitt fel att vi kom fel på det, då jag inte hittade avståndet och gärna ville "attackera" hindret lite. Det som blev lite min "läxa" till nästa gång, är att korta tyglarna några snäpp, och ha mycket skänkel så att han blir ihop och får tryck i bakbenen.

Nu så måste jag sova, jag är jätte trött! God natt <33 Puss Puss.

Likes

Comments

Heej! Nu är jag sjukt trött efter en rolig, men intensiv dag.

Imorse så gick jag upp... Alldeles för tidigt :)... Och red tre hästar innan skolan. Jag red Chili, Naiomi och Diba. Alla var jättepigga och busiga ;)) Jag tog en sväng ut i skogen på alla tre. Duktiga hästiisar <33

Idag så var det idrott och slöjd i skolan. Åk 3,4,5,6 vara ihop slagna för att det var jättemånga sjuka...Haha, med alla fyra klasserna ihopslagna var vi 13 stycken! DET ÄR SJUKT ;)) Aja, det var roliga och bra lektioner idag iallafall.

När jag kom hem ifrån skolan så blev det något stressigt eftersom att jag skulle hinna, byta om, packa, putsa och göra iordning Pirri... Aja, jag hann med allt, och hann rida fram i tid. Jag valde att hoppa 60cm, 80cm eftersom att hon alltid står i mot lite första klassen.

60cm: Kom lite nära på några hinder, men hyfsat bra flyt. Dock så var hon lite seg för skänkeln då hon var lite okoncentrerad och spänd. Med i helhet fin runda. <33

80cm debut: Superfin runda! Koncentrerad och pigg Pirri. Hon lyssnade bra på min skänkel och hoppade fint. Kom lite fel på några hinder men hon hoppade bra ändå. <33

Jättenöjd med dagen. Tack för en bra anordnad Pay&Jump Lotta! PUSS PUSS!!! <33

 

Likes

Comments

Heej! Usch vilket väder det blev! Här hemma i Varola, spöreregnade det verkligen... Nu vill jag ha 25°C och sol och bad på stranden! Men vill jag ha det så får jag väl flytta till Thailand, för Sverige bjuder ju inte på det vädret allt för ofta om man säger så...;(( Aja, nu får jag vara positiv och tänka att regnet faktiskt får gräset att växa, så snart så kan hästarna komma ut på bete och bli trötta tjokisar, JIPPIE!😂

Idag blev det tyvärr ingen ridning pågrund utav vädret... Rider alltid i alla väder, men idag så frös hästarna för mycket + att dom var väldigt blöta.

Här får ni veckans schema!

Måndag: Chili, Vila. Pirri, Vila.
Tisdag: Chili, Uteritt. Pirri, Pay&Jump.
Onsdag: Chili, hoppträning. Pirri, uteritt
Torsdag: Chili, longera. Pirri, kondition/styrka
Fredag: Chili, uteritt. Pirri, markarbete.
Lördag: Chili, Vila. Pirri, dressyr.
Söndag: Chili, Tävling! Pirri, Vila.

Chili har en ganska lugn vecka, då han gått hårt och mycket det senaste.

Imorgon så blir det Pay&Jump med Pirri!! Puss Puss <33

Foto: Rebecka Ekmark. Jättefina bilder verkligen! Bilderna är från Lidköping den 30/4 <33

Likes

Comments

Heej! Då var det söndag eftermiddag och ännu en helg börjar lida mot sitt slut...

Igår så var det dressyrträning som stod på schemat. Pirri gick ett dressyrpass för min dressyrtränare Christian Eriksson. Det var första gången Christian såg Pirri, så vi red olika övningar och rörelser så att han skulle få se hennes olika sidor. Ganska snabbt så såg han att hon hade lite mer muskler på högersidan, och var därmed var lite stelare i höger. Jag tyckte dock att hon var ovanligt mjuk i båda sidorna och alert för skänkeln. Vi red lite slutor, vilket jag tyckte hon gjorde riktigt bra. Hon tvära lagom mycket och hade både framåtbjudning och var avslappnad. Om vi ska komma till min ridning och så, är min vänster sida inte så bra just nu. Jag har problem med både knä, axel, nacke och rygg. Och allt sitter på vänster sidan. Detta såg även Christian, och det påverkar självklart min ridning. Så nu ska jag åka till en sjukgymnast inom kort.

Igår eftermiddag så var jag och spelade fotboll på skolan med några vänner. Det blev helt klart en lyckad eftermiddag! När jag kom hem så trimmade jag Chili på banan och det gick helt okej. Han var lite stel och hade inte en så bra galopp... Dock så gjorde han ett par jättebra galoppombyten! Bara att träna på!

Idag så har jag ridit Chili, Naiomi och Pirri. Alla fick en liten jogging i skogen. Alla var riktigt mjuka och fina!

Imorgon så blir det skola efter en bra helg! Puss puss!

Här får ni några bilder på mig och Pirri från i lördags. Och även några på när min syster tränar.

Likes

Comments

Heej! Fredag och helg!!! Jipiie!

Idag så har det varit en sååå bra dag i skolan! Jättebra lektioner, haha, fast hade bara två "riktiga" eftersom att vi tittade på film sista lektionen.

Idag så har jag ridit både Chili och Naiomi. Jag hoppade Naiomi. Hon hoppade fint, men hade något fyrtaktig galopp och var även lite seg för skänken. Men jätte nöjd med henne eftersom att jag inte ridit/hoppat henne på ett par veckor.

Chili var lite för pigg idag. Han måste verkligen lära sig att slappna av och lyssna på mig, även fast vi är ute i skogen och rider. Jag fick säga till honom ett par gånger, så att han verkligen skulle lyssna på mig, och det gjorde han verkligen i slutet! Han fick en riktigt fräsch galopp och sökte sig verkligen neråt och blev lång och låg.

Nu taggar jag helg! Puss puss!

Här får ni en bild på mig och bästa vännerna från i somras <33


Likes

Comments