Header

Hej! Sorry för att det inte kom upp något inlägg igår men det hände typ inget speciellt.

Idag är det tisdag, och för er som läst min blogg ett litet tag vet att jag inte tycker om tisdagar så mycket av andledningarna slöjd och bild. Det är på riktigt dom enda ämnerna jag inte tycker om och då lägger självklart mina älskade lärare på samma dag! :))) Haha, aja det var en väldigt bra tisdag för att vara just Tisdag. Dagen gick snabbt och rullade på ganska bra.

Valde att inte rida Pirri idag då hon har hoppträning imorgon och gick ett styrkepass igår, där hon fick jobba hårt med alla sina muskler.

Tänkt på det där med ångest. Har det riktigt sällan men ett tillfälle då jag får det är när jag INTE rider. Lägger upp scheman för varje vecka och ibland så måste hästarna få en vilo dag men ändå så känns det som jag inte gör någonting och bara slösar bort tid, även fast jag är ute i stallet och mockar, gör läxor, mm. Kommentera gärna era tankar kring ångest. <33

Hoppas ni haft en bra dag! Puss<3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Heej! idag har jag varit i Lidköping och herre gud vilken dag det har varit!

Tävlingen började kl 08:00 + att man ställde om klockan i natt. Så jag gick upp kl 06:30, och ja, jag var jätte trött. Men egentligen så skulle vi ha åkt ännu tidigare men jag orkade inte gå upp tidigare så att jag repeterade banan medan dom första i klassen red. Alltså gick jag inte banan. Men det var ingen svår bana så det gick bra! Första klassen var en LD+ och andra klassen var än LC.

Ld+: Jätte fin runda! Han lyssnade jätte bra och var framme för skänkeln. Han blev möjligtvis lite för flack på några hinder så han var i och klonkade i nån bom.

I mellan mina klasser var det runt 100 startade! ....SUCK.... Aja, det är iallafall bättre än att det är bråttom i mellan klassrna. En lite fun fact är att min mamma var så vimsig idag asså. Stog och pratade med henne och sen när jag frågade vad jag hade sagt så bara: Vad pratar vi om nu? Haha, hon hade inte alla hästar i stallet idag om man säger så...

Efter LÅNG väntan så var det dags för LC. Han var så fin på fram hoppningen. Det var nog den bästa hittils.

LC: 1,2,3 Var jätte fina språng och han kändes verkligen framme för skänkeln. Sen på 4:an så bestämde sig Chili för att han tyckte att det var roligare att åka hem eller något ;)) Så han stannar och jag lägger på spöt en gång på bogen och han hoppar stillastående (självklart inte tanken att han skulle hoppa) rakt upp i luften. Sen så fick vi självklart inte så bra flyt men felfritt resten av banan.

Jag var verkligen besviken efter andra klassen då jag kämpar (som många andra) för att det ska gå bra på tävlingarna men ändå så funkar det inte nu när jag verkligen vill sätta kvalet till LC. Han har varit så fin på dom senaste träningarna och jag tyckte faktiskt att det var ett väldigt onödigt fel då han kom helt rätt. Det går verkligen inte alltid som man tänkt sig. Men nu så har jag bestämt mig för en liten oplanerad vila för Chili innan nästa tävling då jag tycker han behöver det.

Ja, verkligen blandat resultat idag. Nu så ska jag sova (20:30) så trött är jag! Hoppas alla har haft en JÄTTE bra helg! Puss puss

// Lina<33

Likes

Comments

Hej! Heelg! Äntligen. Den här veckan har dock gått väldigt snabbt. Riktigt bra fredag har det varit. Ganska chill dag i skolan och shopping på Skara hästsport direkt efter skolan.

Vi åkte till skara för att köpa nya ridstövel för att mina som jag har nu har gått sönder i kedjan. Vi hade lagt undan fyra par stövlar som jag skulle testa. Ett par Moutain horse, ett par som jag inte har någon aning om märket, haha och dom som jag har ny fast i storlek 39. Moutain horse stövlarna var lagom stora i foten men hade tyvärr inte min passform. Dom med det okända märket för mig var inte så snygga tyckte inte jag och dom var inte riktigt min passform heller, tyvärr. Och dom som jag redan har men i två storlekar större var alldeles för stora. Så konstigt eftersom jag har 39-40 typ i vanliga fall. Aja, jag åkte inte ifrån Skara utan att ha handlat något såklart! ;)) Jag fick en tidig fördelsedagpresent av mamma som var stigbyglar som var blåa! Såå fina! INTE FREEJUMPS! Köpte även ett transporttäcke till Pirri. Blått från HG! köpte faktiskt inte något mer men ska dit snart igen för att jag har lite kuponger från att jag har varit funktionär på grevagården.

Hoppade Pirri när jag kom hem och hon var så fiin! Hon hoppade verkligen med så fin teknik och hade en väldigt bra balans som gjorde att hon kom väldigt bra in på hindrerna. Måste dock träna på att komma tillbaka med överlivet efter hennes stora språng men bara att fortsätta träna!!
 
Puss puss! <33

Likes

Comments

Hur gammal är du? 


10, snart 11.

 

När vaknade du idag? 

07:00

 

Vad åt du till frukost?

jag drack smoothie som varje dag😂

 

Vad har du gjort idag? 

Jag har varit i skolan och hos frisören. Har självklart ridit mina hästar också!

 

Vilken film såg du senast?

Harry Potter! Ser om filmerna nästan varje dag.

 

Är du besatt av någonting? 

Mina hästar!

 

Beskriv en perfekt dag: 

Vakna upp vilken tid jag vill på dagen. Äta en god frukost och ha en hel dag med mina hästvänner i stallet!

 

Beskriv platsen du befinner dig på just nu: 

I mitt hus i varola, en liten håla utanför skövde<33

 

Vad lyssnar du på just nu? 

Ingenting just nu men lyssnade på min spotify-lista.

Är du morgon eller kvällsmänniska? 

Båda eller rättare sagt inget av det! 😂

 

Vilket är ditt bästa ämne i Skolan?

Engelska och matte

 

Vad köpte du senast? 

En frappé på donken

 

Vad har du i dina fickor?

Havre! 😂

 

Vilken är din favoritaffär? 

Skara hästsport och Ginatrico

 

Vilka smeknamn har du haft? 

Inga typ!😂

Hoppas ni gillade inlägget!

Likes

Comments

Hej! Nu var ännu en tisdag igenom kämpad. För er som läst min blogg ett tag vet att jag inte gillar varken bild eller slöjd och det är det på tisdagar... Aja, jag har överleft än så länge.


Imorses så gick jag upp och red Chili innan skolan. Tanken var ju att jogga honom men han var alldeles för pigg för att bara trava, så det blev en liten kort galopp runda istället! <33


När jag kom hem så körde pappa mig direkt till tandläkaren och allt gick bra! Har tydligen jättefina tänder och inga hål! #stolt😂  Fattar dock inte dom som är rädda för att gå till tandläkaren. Vad är det som är "läskigt"? Har dock fullförståelse för andras rädslor. 


Efter tandläkarnen så kom mamma och vi åkte till Commers och prövade + köpte lite kläder! När vi var på väg till bilen köpte jag sjävlklart en Frappé på Donken! 😂


Hoppas alla har haft en bra dag! <33 Puss puss!

Likes

Comments

Heej! Nu börjar denna veckan lida mot sitt slut, flr mig iallafall. Gud vad mycket det hänt denna veckan. Men det har varit en sjukt bra vecka dock. Har precis planerat veckans schema för ponnysarna nu och jag tänkte att deg kanske skulle vara roligt för er att se mitt upplägg också, så här kommer det!!! 

                                 
                         Chilis schema
Måndag: Trimmas
Tisdag: Jogga
Onsdag: kondition
Torsdag: Uteritt
Fredag: Småhoppa
Lördag: Vila
Söndag: Tävling i Lidköping

                          Pirris schema
Måndag: kondition
Tisdag: Vila
Onsdag: trimmas
Torsdag: uteritt
Fredag: trimmas
Lördag: Hoppning
Söndag: Vila

Hoppas eran vecka kommer bli bäst! // Lina
  

Likes

Comments

Hej! Mår ni bra? Jag mår iallafall jättebra!

I fredags så hade Ebba "barnkalas" så jag åkte till farmor och sov där. Min faster Jonna var också där och det var så kul att få träffa henne efter så lång tid. Jag var även på träning med Chili och han var sååå fin! Hoppade allt och hade verkligen framåt bjudning.

Igår (lördag) så åkte jag hem men hann inte vara hemma så länge innan min kompis Frida kom hit. Vi hade en jätte bra dag igår verkligen. Hon har även sovit över men ska åka hem kl 10:30 idag.

Idag så ska jag åka till en "öppen bana" i Hjo och hoppa Pirri. Det är bra för henne att komma ut på många olika platser. Men på
sån här öppen bana får man gå in och hoppa en bana på valfri höjd, hur många gånger man vill!

Hoppas ni får en bra dag! puss puss<33

Bilderna: bilden högst upp är på Frida! Den andra är på mig och min faster. Och den tredje är på mig och Frida<3 Den fjärde är oxå på mig och Frida;) Men den sista är på MIG! Ha ha ha! <33

haha, de här är jag om någon undrar!

Likes

Comments


Har du/har du haft en…
Egen häst? ja
Foderhäst? ja
Medryttarhäst? nej
Sköthäst? nej

Din häst/favorithäst

Namn: Pirri och Chili
Färg: bruna båda två
Ålder: Pirri 7år, Chili 6år
Mankhöjd: Pirri 145, Chili 137
Bästa minne med? Pirri dagen hon kom <3, Chili när vi debuterade 90cm <3
Sämsta minne med? avramlingar
Högsta du hoppat? 120cm
Har du tävlat, och isåfall i vilken gren? Jag har tävlat i hoppning,dressyr och fältävlan


Favorit..

Ras: Welsh
Färg på häst? Skimmel
Gångart? Galopp
Ridskola? Har ingen
Häst/ponny? Chili, Pirri och Diba

Hellre…

Stegra/bocka: bocka
Barbackagalopp över ett sommarfält eller ett snöfält: sommarfält!
Stor häst/ponny? ponny
Hjälm med ventilation/hjälm utan? Med ventilation.
Ridskor/ridstövlar? Ridstövlar
Hjälm/väst? Hjälm
Sporrar/spö? Beror på.
Rida själv/rida i grupp? rida själv
Hoppning/dressyr? hoppning

Hur många … har du?

Ridbyxor: 2 "vanliga" och 2 par vita
Hjälmar: 2st.
Ridskor: 1
Ridstövlar: 1
Ridspön: 7
Sporrar: 1 par
Ridstrumpor: 7 par
Kavajer: 1

Hur många … har du?

Schabrak: alldeles för många
Sadlar: 2st
Träns: 2st. en till varje ponny.
Benskydd/Lindor: 3 sett
Grimmor: 4st

Tävlingar

Har du tävlat i hoppning? ja
Har du tävlat i dressyr? ja
Har du tävlat i fälttävlan? ja
Har du tävlat i galopp? nej
Har du tävlat i en annan gren? nej
Har du ett par vita ridbyxor? ja
Har du en tävlingskavaj? ja
Har du en tävlingsskjorta? ja
Har du ett vitt schabrak? ja
Har du vita benlindor? ja
Har du en blå/gulrosett? nej
Har du en clear round rosett? Ja
Har du en annan sorts rosett? ja
Har du mer än 30 rosetter? ja

Kan du…

Knoppa? Kan kan jag men det blir inte snyggt direkt..
Göra inbakad svansfläta? Ja
Sadla? ja!!
Tränsa? ja
Sätta på ett täcke? ja
Kratsa hovarna? ja
Rykta? ja
Få en häst att gå i form? ja
Hoppa en bana? ja
Duscha en häst? ja

Har du…

Skrittat? ja
Travat? ja
Galopperat? ja
Hoppat? ja
Fått en häst i form? ja
Haft gymkhana? Ja
Lekar till häst? ja
Galopperat barbacka över ett sommarfält? Nej :(
Hoppat barbacka? ja
Stått på en häst? Nej
Ramlat av? ja
Suttit i damsadel? ja
Travat i damsadel? ja
Galopperat i damsadel? nej
Suttit bak och fram på en häst? ja
Suttit på en stegrande häst? Ja
Suttit på en bockande häst? ja
Suttit på en skenande häst? ja
Ridit ut i grupp? ja
Ridit ut själv? ja
Stött på ett vilt djur när du varit ute och ridit? ja, hare, älg och rådjur
Varit med på en show/uppvisning ridandes till häst? Ja lucia

Har du ridit en…

Arab? nej
Shettis? ja
Ardenner? nej
Connemara? ja
Korsning? ja
Svensk ridponny? ja
Gotlandsruss? ja
Falabella? nej
A-ponny? ja
B-ponny? ja
C-ponny? ja
D-ponny? ja
Storhäst? ja

Likes

Comments

Hej! Herre gud vilken dag asså. Så himla trött nu. Imorse så gick jag upp innan skolan och trimmade Chili. Han var super fin och lyssnade jättebra. Lite övertaggad i början men han lungnade ner sig ganska snabbt. Sen så gick jag in och gjorde min vanliga rutin. Duscha, byta om, frukost, borsta hår och tänder och sedan gå ner till bussen prik 08:10. Har faktiskt inte missat bussen en ända gång!


Kort dag i skolan idag. Vi hade fotboll på idrotten. Jätte bra gympa lektion idag! När jag kom hem så åt jag lite mellis sen så gick jag ut och mockade till alla hästarna. Efter det så gick jag och tog in Pirri och ser att hon tappat en sko! NEEJ! Men tog en skrittrunda ut i skogen ändå. Snäll hovslagare som vi har så kom hon och satte på tappskon dirket efter jag hade ridit. Kl 17:00 kom massören och masserade Chili och Pirri. Han kände igen båda hästarna. Pirri var riktigt mjuk och fin men Chili var lite stel i sin höger bog och på rumpan.

I morgon så ska båda ponnyarna stå efter massagen idag. Så kanske gör ett inlägg om lite fakta om mig! Vi får se! God natt <3

Likes

Comments

Hej! Idag så har jag varit i skolan och det är därför som det inte kom upp något inlägg tidigare idag. Riktigt bra dag i skolan och det gick riktigt fort. Måndag är en av mina absoluta favorit dagar i skolan då det typ bara är mina favorit ämnen.


När jag kom hem så gjorde jag smootie och tittade en lite på Harry Potter. Förästen så är jag helt käär! I Harry Potter bökerna och filmerna. På min lilla paus här på bloggen har jag hunnit läsa ut alla 8 böcker + se filmerna 1000 gånger om. Rekomenderar verkligen dom! Tillbaka till min eftermiddag, efter jag hade tittat på Harry Potter så gick jag ut och packade alla grejer till kvällens träning på Pirri. Idag så åkte jag till grevagården och red markarbete för Lotta.


Utverdering utav träningen (Pirri) : Vi började med att trava på en stor volt där dom skulle vara inåtställda. I vänster varvet var hon verkligen jätte fin! Har verkligen inget att klaga på hos henne. Dock så i höger så var jag tvungen att lyfta handen lite pågrund av att hon gärna ville bli lite för djup i formen och gå lite lågt. Så i högervarvet så måste vi träna på att hon kommer upp på bakbenen och att hon inte lägger sig i handen. I galoppen på den här volten var det ungefär samma som i traven. I vänster så kortade hon galoppen riktigt fint och gick i en bra form. Men i höger så la hon sig gärna i handen och kom inte riktigt upp på bakbenen där heller. Dock så har hennes galopp blivit mycket bättre i båda varven sedan hon kom.  Efter vi ridit fram så började vi på första bomövningen. På långsidan skulle fatta förvänd galopp och sedan sakta av på kortsidan och vända in på fyra upphöjda bommar. Efter bommarna skulle vi fatta galopp och hoppa ett kryss på volt och sedan komma i trav på dom andra upphöjda bommarna efter krysset. Denna övningen var hon verkligen jätte fin på och lyssnade riktigt bra. Grejen är att Pirri inte riktigt är i den utbildnings fasen att fatta förvänd galopp. Men hon skötte sig jättebra och fattade vänster galoppen i högervarv varje gång. Det tog dock några varv i vänster varvet när jag skulle fatta höger. Sista övningen så skulle vi komma på två plank på böjt spår och sedan trava in på kavalettin. Denna övningen så var hon Såå fin och hoppade dom små hindrerna jätte bra! Hon blev bara lite springig vid ett tillfälle. Men då tog jag bara en extra volt. Jätte nöjd med dagens träning och Pirri. (film finns på instagram) linaekstrand


I morgon så är det kortdag i skolan så går bara till kl 13:40! #lyx. Hoppas alla har haft en bra Måndag! Puss puss <33

Likes

Comments