Header

Hejsaan! Jag tänkte slänga in ett inlägg om min midsommar. Det kommer en hel del bilder också!

Jag och några tjejkompisar fixade så fint på Ellens terrass. Vädret såg lite mörkt ut till en början men strax innan 18 så sprack det upp och solen kom fram. Sån tur vi hade!

Vi dukade på bordet, fixade björkkvistar, pysslade och satte upp vimplar, satte upp tält osv. Sedan "dressade" vi upp oss och åt världens godaste finmiddag som vi hade gjort. Mätta som vi var fick vi även i oss lite efterrätt och chokladdoppade-jordgubbar. Mysigt var det och såå gott! När natten närmade sig åkte vi ut med båten och tittade på solnedgången. Sedan fortsatte kvällen i vårt tält och vi åt en massa gott.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu kommer en stoor kanon med bilder från resan till Holland. Vi shoppade mest, alla dagar faktiskt, förutom en dag när vi besökte Keukenhof som är en enorm trädgård. Varning till alla er som inte gillar blombilder. Ni kan skippa detta inlägg haha! Iallafall här kommer bilderna:

Vår hyrbil var lite speciell med sina dörrar som öppnades åt "fel håll" alltså framåt. Man blev lika förvånad varje gång när dörren inte kom upp eftersom man öppnade åt fel håll haha.

Så söta fåglar! (vågar inte säga/gissa vad det är för sort heh)

Likes

Comments

Några smakprov på fotorundan med Heidi & Catja. 

Vi hade typ inga "normala" bilder på oss tre tillsammans, så en kväll tog vi kameran, stativet (faktist 2 stativ haha), lite tejp, och gick ut i skogen för att fota. Bilderna blev kanske inte så bra, normala som vi är, men kul hade vi! Flera bilder kommer!

Likes

Comments

I måndags åkte vi till kokkola med fikon-gruppen och fick små uppgifter som vi skulle göra på finska. Sedan tog vi paus på ett jätte mysigt café.

Jag pluggade till matte och fysik prov eftersom jag hade varit sjuk och lämnat efter. Men nu har jag alla prov undan för denna period, så skönt!

I tisdags när vi hade provmiddag.
Förrätt: Bruchetta
Huvudrätt: Brolierfilé & klyftpotatis med pepparsås och sallad.
Efterrätt: kladdkaka med marshmallows och jordgubbar.
Såå Gott!

Pappa fick för sig att baka enorma fettisbullor. Ja, man åt bara en av dessa.

Ha en bra helg!

Likes

Comments

Idag är det, som alla säkert vet, alla hjärtans dag. Eller kärleksdagen, vändagen, man får kalla det vad man vill. Men idag sprider vi lite extra kärlek till nära & kära typ. Jag har varit med familjen och bara tagit det lungt. Träffat syskon jag inte träffar så ofta osv. Om man inte har någon att fira med kan man alltid pyssla om sig själv lite. Baka något gott eller gör upp ett hemma-spa.
Bakade nyss en kladdkaka och gjorde den med flit lite för kladdig, det är då den är som godast.

Imorgon börjar en ny vecka. En ny skolvecka med nya läxor. Jag måste också ta igen två prov eftersom jag var sjuk när resten av klassen skrev proven. Men det är också en ny vecka med nya möjligheter att förbättra mig i skolan. Det går verkligen neråt för mig just nu. Mina provresultat har aldrig varit sämre. Så, jag är typ tvungen att skärpa mig. Får ju se hur bra jag lyckas haha.
Ha en bra vecka!

Likes

Comments

Hej, nu är det lördag och idag var det vinterkarneval i Larsmo. Vi brukar alltid åka dit och de ordnar korvgrillning, ponnyridning, tävlingar, servering mm.
Gårdagen var helt okej, fick träffa några vänner och det var ett tag sen.

Nu tar jag kvällen som den kommer, troligen hemmakväll. Hoppas ni får en fin kväll!

Likes

Comments

Nu är kakorna klara och denna gången testade jag ett nytt recept. Bakamedfrida på instagram har så många goda recept. Och ni hittar hennes blogg lätt om ni söker på fridas bak blogg på google.

Av detta recept får man så goda, höga och saftiga bitar.

  • Kärleksmums:
  • 200 g Smör
  • 4 dl Strösocker
  • 4 dl Vetemjöl
  • 4 Ägg
  • 1 1/4 Kakao
  • 2.5 tsk Bakpulver
  • 2 dl Mjölk

  • Glasyr:
  • 150 g Smör
  • 7.5 dl Florsocker
  • 4.5 msk Kakao
  • 3 tsk Vaniljsocker
  • 0.75 dl Kaffe

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Klä en ugnsform med höga kanter (35x20) i bakplåtspapper. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg & socker med elvisp ca 3 minuter. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ner det i smeten. Rör försiktigt till en jämn smet. Häll mjölken i det smälta smöret och tillsätt i smeten. Rör till en jäms smet och häll upp smeten i formen. Grädda ca 20-25 minuter i mitten av ugnen.

Glasyr:

Smält smöret och rör ner alla ingredienser. När kakan har svalnat, häll glasyren på kakan. Strö kokos över och låt den stelna i kylen. Skär upp bitar i önskad storlek. Lycka till!

Likes

Comments

Idag firar vi fastlag/semledagen eller som vi säger, fejtis-dagen. Och varje år ordnas jippo vid skolan. Men eftersom jag inte får åka när jag har varit sjuk så länge så starnnar jag hemma och bakar istället. Mockarutorna är i ugnen så det kommer ett nytt inlägg senare.

Jag har inte haft feber idag så troligen åker jag till skolan imorgon. Ska bli så skönt att slippa sitta hemma. Men vi syns!

Likes

Comments