Hoppas alla har en fin luciadag! Kommer nog inte fira något speciellt, men luciaföljet var iallafall och lussade till skolan så det var ju kul.

Dagens lucka är iallafall mitt julpynt! Jag julpyntar faktiskt inte mycket, less is more! Nedan får ni iallafall se det lilla jag julpyntat i mitt rum.

PUSS & KRAM

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Mina bästa julfilmer! Alltså, jag kanske verkar lite tråkig och enformig men jag verkligen älskar dessa ensam hemma filmer. Satt och funderade en stund, googlade lite, men ja kommer inte på några andra julfilmer som jag gillar något särskilt. Ensam hemma sviker aldrig!
Och jag antar förstås att Kalle Ankas julfavoriter är en självklarhet för alla ;-)

PUSS & KRAM

Likes

Comments

Som fortsättning på gårdagens lucka tänkte jag fixa lite julklappstips, iallafall det är någon som ännu inte skaffat julklappar och har helt slut på idéer!

1 // 2 // 3

Små, lite billigare julklappar som passar till vem som helst! Ljus, koppar, nagellack och liknande går alltid hem.

1 // 2 // 3

Snäppet dyrare julklappar, som förstås går att variera lite mellan tjej och kille.

1 // 2 // 3

Och till sist, lite dyrare julklappar för dig som vill ge något speciellt!

Likes

Comments

Dagens lucka är: ge eller få?

Alltså, förut, när man var liten och så fanns det ju absolut inget bättre än att få julklappar. Det var ju som det bästa som finns. Och visst, det är ju nog kul att få julklappar idag också, men jag känner mer att tanken är viktigare än själva saken man får.

Iår har jag valt att köpa julklappar till en del, och det är faktiskt riktigt kul! Kul att fundera ut vad man ska ge, hur man ska paketera och hurdan hälsning man ska skriva. Och har faktiskt dem flesta under kontroll, fastän det bara är 9onde december. Heja mig!

Vad tycker ni: ge eller få?

Likes

Comments

Idag tänkte jag faktiskt inte blogga om något speciellt juligt eller decemberrelaterat, utan om instagram! Om ni missat har instagram de senaste åren haft något kallat #bestnine, vilket är de 9 mest gillade bilderna från 2017. Och idag tänkte jag dela med mig av dem! Alltid kul att titta tibaks på sånt här. Och, följer ni mig inte på instagram hittar ni mig under @linasjokvist!

Min favorit är nog bilden på mig och min vän Nora, mittenraden längst till höger. Så fint ställe, så fint väder och så fin dag!

Likes

Comments

Idag vill jag betona vikten av en vit jul. Inte vädermässigt, utan alkoholmässigt. Jag tycker att det är grymt viktigt att prata om det här, och att påpeka att julen bör vara vit för allas bästa. T.ex. UNF och vitjul.se har kampanjer för detta! Bidra så gott som du kan, och varför inte leta upp något som kan bidra till den vita julen lokalt?


Likes

Comments

Alltså, känns verkligen som allt varit stressigt och jobbigt och sistone. Så i stället för några speciella blogmas inlägg tänkte jag berätta lite om vad som hänt senast..

Vet inte riktigt var jag ska börja eller vad jag ska berätta, men eftersom jag ändå känner att jag har mycket att säga om just Finlands självständighet får det bli det.

I tisdags hade vi speciellt skolprogram. Dagen inleddes med lite firande för självständigheten samt studentdimission, grattis till alla som blev studenter! Efteråt åt vi lite gott och sedan gick vi och lyssnade på en föreläsning. Föreläsningen hölls av en kvinna som levt som krigsbarn, alltså blivit bortflyttad till Sverige som liten. Föreläsningen var riktigt intressant och det var roligt att lyssna på hennes erfarenheter och tankar kring livet.
Efteråt var det dags för dansövning, som var helt kul. Och efter det var det bara att börja ställa till till balen som vi hade på kvällen!

Jag åkte hem halv 3- tiden och förstås somnade jag, hehe. Efter min nap sminkade jag mig, fixade håret litet och klädde på mig. For iväg till simhallen till 7. Hade riktigt roligt program, trerätters, och allmänt bra stämning. Riktigt kul att det går att ordnas sånt här ibland! Efteråt var de faktiskt efterfest men jag valde att inte åka.

Onsdagen, rätta självständighetsdagen, blev en slödag. Jag gjorde inget annat än att åka upp och hälsa på de som var på internatet ett varv. Och så tittade jag på balen från slottet! Alltid kul att titta på klänningar.

Till slut vill jag bara skriva hur glad jag är över att vara finländare. Finland är ett fantastiskt land och jag är glad att få vara en del av det. <3


Likes

Comments

Hej igen! Dagens lucka äääär: Hiss och diss med december.

Har låtit tankarna snurra lite och detta har jag kommit fram till:

Hiss:

December är verkligen alltid så mysigt. Advent, Lucia, julafton och nyår. December är verkligen en månad där gemenskap är i centrum. Kvalitétstid med både familj och vänner.

En annan sak jag gillar med december är att trots att det ofta är grått och dåligt väder, känns det ändå bättre just för att det är december. Julpynt, mys inomhus och annat gör att vädret inte känns riktigt lika jobbigt.

Diss:

Spontant tänker man nog att det inte finns något dåligt med december. Men jag har kommit på två lite sämre saker om december iallafall:

Julen cirkulerar mycket kring konsumtion. Jag tycker detta är dåligt för att 1) earth overshoot day var iår i augusti, och jorden mår säkerligen inte bra av ökad konsumtion, 2) istället för att vara nöjd för att man får eftertanke av andra så önskar man sig dyra saker och blir besviken om man inte får dem.

Den andra saken handlar om alla som är ensamma kring jul. Förälsdralösa barn, änkor/änklingor elller andra ensamma människor. Jag hoppas att om man känner till att någon är ensam på jul, att man kan bjuda in dem att fira julafton med en.

Det var mina tankar kring december! Hörs imorgon.

Likes

Comments

Lucka nummer 2! Idag har jag valt om att skriva om den bästa jullåten. Nu när det är december får man väl lyssna på julmusik? Fastän jag skulle kunna göra det året om!

Alltså, hur svårt är det inte att välja den bästa jullåten? Det finns så många bra ju. Har faktiskt en spotifylista med lite julmusik, iallafall ni vill kika in där!

Men det ultimata jullåten måste nog vara Mariah Careys "All I want for christmas is you". Klockren låt ju!


Likes

Comments

Hejsvejs! Fick för mig att fixa till en liten så kallad blogmas. Hittade en decemberlista från Blogglistor, men kommer kanske ändra eller flytta om någon dag.

Dag ett är: Den bästa julkalendern.

Jag kollar ju faktiskt inte på julkalendrar på tv. Men många youtubers har ju vlogmas, så dem ska jag nog titta på!

Men jag har alltid egna julkalendrar. Iår har jag faktiskt två stycken, hehe. Har en helt vanlig chokladkalender med muminmotiv, och en sminkkalender från Makeup Revelution. Väldigt spänd på vad jag finner i sminkkalendern, så kommer bli riktigt kul att ha en sån!

Likes

Comments