Såå glad nu! Igår letade vi efter elefanterna och vi såg en! Två av elefanterna är satta halsband på för att kunna spåra dem så man kan både se på datorn via satellit och som vi gjorde med sändare som piper när man kommer närmre. Saken med dessa elefanter är att så fort dem ser eller hör människor så förknippar dem det med att det är fara (tjuvskytte) Så det var riktigt speciellt att se denna elefanten. Den var så nära och att den var så lugn, den visade ingen aggression alls. Vi trodde dock att vi hade missat den för när vi sökte så kollade vi två vägar och när vi åkte tillbaka så hade den gått över våra bilspår. (bilden är på ett elefantspår så man kan se att dem är enorma!, dock hamna lite sand över det) Alla var riktigt besvikna för vi var bara några minuter bort men så såg vi att den antagligen letade efter vatten så vi åkte till nästa vattenhål och väntade där och så hör vi massa brakande i skogen så vi bestämde oss för att flytta oss lite längre bort och precis innan vi börjar köra så ser jag hur den enorma elefanten kommer ut ur skogen bakom oss och springer mot oss! Adrenalinet pumpade inte lite😂 Så vi körde en liten bit bort och stog och kollade när den drack ett bra tag innan vi åkte hem😉 (denna var dock inte en av dem med halsband på)
Sorry för de dåliga bilderna men det var väldigt mörkt ute (mörkare än på bilderna, det ända ljus som fanns var månsken) så det var inte direkt lätt att ta kort😂 men det ska föreställa en Elefant iallafall😉

Idag när vi var ute och körde så hittade vi även gamla skelettdelar från en Elefant. Ännu ett bevis på hur sjukt stora dem är!
Hittade även en väldigt fin ödla😍

(Olifant betyder elefant på Afrikaans)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Har åkt till ytterligare ett forskningsställe, tog mig 10 timmar upp för att spendera en vecka i Mangetti. Här fokuserar dem på Afrikansk vildhund och Elefanter.
Afrikansk vildhund är den näst mest utrotningshotade rovdjursarten i Afrika. Genom denna forskningen vill dem jobba för artens fortlevnad detta genom att utbilda folket runtomkring . (Då dem typ hatar vildhundarna och skyller allt på dem) Forskningen kring elefanterna handlar också om att försöka minska konflikten mellan elefanter och bönder då elefanterna förstör väldigt mycket.

Området vi jobbar i är extremt stort så vi åker typ bara bil hela tiden och hämtar upp SD kort från kamerafällor. Vi var även i nationalparken igår där jag såg lite nya antiloper! Såg "Blue Wildebeest" och "Sable Antilope". Det var väldigt roligt att se Sable Antiloper för dem är rättså sällsynta😉 Såg även hur mycket Eland som helst men dem lyckades alltid springa iväg innan jag hann ta en bild på dem😔 Men där var Vervet Monkey som jag bara sett på Naankuse innan så det var kul att se dem i det vilda med. vägarna var dock hemska... de var som tvättbrädor och vi sitter på träningar bak på ett flak, så min rumpa gör inte lite ont...
Vi gjorde en Night drive för någon dag sedan där vi såg en Bush baby och det var riktigt kul för de är tydligen väldigt svåra att se!

I namibia finns även väldigt fina fåglar! Dem första jag har bild på som är väldigt färgglad är en "Lilac Brested roller" (otroligt fin) och den som ser ut som en punkrockare är en "Grey Go Away Bird" riktigt roligt namn😂 bakom den sitter en "Burchell's starling". Den med den gula näbben är en "Yellow Billed Hornbill". får se om jag kan få lite fler roliga bilder på fåglar😉

Ps kan ni se den döda Deukern en Leopard släpat upp i trädet?😉

Likes

Comments

Myst lite med surikaterna och bebisbaianerna så söta så man dör😍😍

Likes

Comments

Sitter just nu i kön till maten som inte finns... Är lite trött på detta just nu. När jag bokade detta stället så stod det max 40 pers vi är ca 80 här just nu så man kan ju säga att det är lite överbokat. Hade allt funkat så hade jag inte haft något problem med det men när man ibland får vänta 30-40 min i kö för att få mat eller när man kommer till matsalen och maten är slut då blir man lite trött, detta hände både nu och i morse. Dem har även börjat sätta upp våningssängar och gjort om ett av kontoren till rum för att dem inte får plats med alla.
Kände att jag blev lite arg och var tvungen att klaga lite nu...

Likes

Comments

Fått några fler bilder på lejonhanen men väntar fortfarande på wow bilden, hoppas den kommer😉 Har även besökt San buchmenen och lärt mig lite om deras traditioner. Det var intressant men vi hade en guide som fick översätta till oss, men ibland tog det väldigt lång tid innan vi fick någon översättning så det var lite svårt att förstå då. Men förutom det så var det riktigt bra. lärde mig lite om olika rötter (har dock typ redan glömt från vilka träd😂) och hur dem lever och lite sånt.
Häromdagen hittade vi en skadad surikat (har ingen bild på just den så ni får bilder på surikaterna vi har här😉) när vi gick med babianerna, käken var helt sned och det kom blodbubblor när den andades. Stackars liten 😢 Tyvärr så överlevde den inte även om vetrinären gjorde allt hon kunde för att rädda den.
(har även lite blandade bilder på en mongoose, en Genet och en babian, bara för att dem är söta😍)

Likes

Comments

Då var min vecka på Kanaan över och det känns väldigt tråkigt att åka härifrån😢 Jag har trivts otroligt bra!
Kanaan är en forskningsstation som fokuserar på "Spotted hyaena" och Geparder. Dem jobbar även för att återställa öknen till det dem var för ca 200 år dem innan bönderna kom och "förstörde ". Här finns även en "Lodge" så har ni någonsin vägarna förbi så rekommenderar jag verkligen att ta ett besök här!

Veckan började med kamerafällor och burar men det har varit en väldigt varierande vecka. En dag hittade vi en död Oryx som tre hyenor dödat. Koordinatorn, Karl är otroligt bra på att läsa spår så han sa att det var en vuxen och två yngre hyenor som dödat den. Vi satte upp en kamerafälla och på kvällen åkte vi dit för att se om vi kunde se dem och det gjorde vi! Tre hyenor precis som karl sa sprang över vägen precis framför oss! Jag försökte på en bild (dem mörka men en konstig siluett i mitten) men det blev sådär😂. Det var så sjukt häftigt att äntligen få se dem! Karl blev också väldigt glad för han har inte lyckats se dem på typ tre månader så det var verkligen kul! Två dagar senare hade vi en sleepout här och på morgonen när jag står och tar bilder på soluppgången utbrister Karl "hyena" så har sett en till! Denna gång var vi i norra delen av Kanaan så det var en helt annan hyena och denna hade även den dödat en Oryx kalv och släpat den bara en liten bit från där vi sov! Detta är första gången någonsin som Karl sett den norra och sydliga flocken på så kort tid. Denna gången var det ljust så lyckades iallafall få lite bättre bilder även om den är väldigt långt bort.
Vi har även spenderat lite tid med de två Geparderna dem har här (dem är inte alls som dem på Naankuse). Vi fick gå in med pinnar för att hålla dem ifrån oss, dem såg inte jättetrevliga ut och dem spottade och väste åt oss hela tiden.
Har även testat på "sandbording" typ som snowboard på sand😉 förutom att man typ inte har någon kontroll alls och att det inte går att stanna. Men det var sjukt kul och jag var faktiskt riktigt duktig!
Under denna veckan har jag insett att Oryx är min favorit antilop, dem är så sjukt coola! Alla säger att efter en vecka i Kanaan så är man trött på dem men det är inte jag! Dem kan klara sig utan att dricka vatten i flera dagar men som mest en vecka eller två. Dem har även ett inbyggt kylsystem där de viktiga blodådrorna som går till hjärnan först passerar genom deras näsborrar där blodet kyls ner. Så dem lurar hjärnan att dem är svalare än vad dem egentligen är. Dem gör sig även väldigt bra på bild 😉 Förstår dock inte vart dem får mat ifrån.. Här är sjukt många Oryx och nästan inget gräs alls, vi är mitt i en öken lixom 😂
Landskapet här är fantastiskt kommer sakna det väldigt mycket. Här var även de mest vackra solnedgångar och soluppgångar någonsin😍
Tror att jag kommer återvända hit någon gång i mitt liv.

Likes

Comments

Sista dagen på Neuras hade vi en vandring i Nauklüft bergen 15 km totalt.  Det var sjukt varmt men det var fin omgivning och vi tog det lugnt. På eftermiddagen gick vi till några källor där vi badade, vattnet var väldigt kallt men det var skönt efter den långa vandringen.
Vi hade även vår första "sleepout" på kvällen och jag lärde mig hur jag ska göra för att få bilder på stjärnorna! Stjärnhimlen är helt magisk här!
Sammanfattningsvis har Neuras varit bra men mest på grund av dagsutflykterna så sån soussosvlei och bergen men det andra har varit okej med. Men hade önskat lite mer variation... Känns som om vi bara har vandrat för att hämta kamerafällor😐

Likes

Comments

Besteg "Big Daddy" igår vilket är världens näst högsta sandhög😉 Det var sjukt jobbigt och jag höll på att dö efter 10 meter men jag klarade det! sen sprang vi ner i "Deadline Vlei"där det är massa döda träd som aldrig förmultnar😉 det var en bra dag! På eftermiddagen badade vi i några källor vilket var så kul och skönt efter den hårda dagen😉

Likes

Comments

Landskapet i neuras är så mycket annorlunda än det kring Naankuse. Här är mest små buskar och några enstaka träd och allt är väldigt tomt. Här är även berg! Många berg! Så idag måndag har vi gått och letat efter avföring och spår från hyenor så först åkte vi på en "väg" som typ inte ens va en väg, där va stenar och berg som va mitt i hagen och flera gånger trodde vi alla att nu kommer vi inte längre men det gjorde vi😂 (stackars bil!) Vi klättrade ner mellan bergen och letade där men tyvärr så hittade vi bara gamla spår... Så de ett var bara att klättra upp igen och försöka hitta bilen😂 När vi kom tillbaka så skulle vi tvätta de två filen som går hör och de två åsnorna. Dem var inte särskilt samarbetsvilliga.

Likes

Comments

Den sjuka geparden kommer tyvärr inte klara sig. Den svarar inte alls på behandlingen så veterinären tycker att det är bättre om den får somna in och jag håller fullständigt med. Det är dock väldigt synd😢 Men även om han svarat på behandlingen nu så hade det ändå bara köpt honom några månader... För att han skulle kunnat bli helt frisk så är en njurtransplantation nödvändig och man gör inte det på vilda djur, tyvärr. (Bilder på Geparden kommer i nästa inlägg)

Imorgon händer dock något kul! jag åker en vecka till Neuras som är en vingård och ett forskningsställe och efter det så åker jag en vecka till Kaanan som är ytterligare ett forskningsställe. Täckningen på båda ställena är dock begränsad så kommer kanske inte kunna blogga på ett tag😔

(Har inte direkt några bilder som passar i sammanhanget men dem första är på en Genet och den andra på vår fina Kudu😉)

Edit, geparden lever fortfarande och mår lite bättre.

Likes

Comments