View tracker

Onsdags och torsdags lektionen!

Jag har inte varit den bästa på att uppdatera, men jag hade planerat att lägga upp tre inlägg i veckan men det sket sig. Okej men som jag skrev i rubriken så ska jag skriva om mina tv första lektioner för terminen. Okej så vi kör!

Onsdag: Jag fick Prado vilket jag var jätteglad över. Jag tänkte att han kanske kan vara så fin som han hade varit under hyr veckan, men nej. Jag satt upp på en helt annan ponny en den jag red hela förra veckan. Han gick lektionen innan där han typ inte behövde jobba ett dugg. Så när jag då satt upp så hade han typ gått i 45 minuter utan att behöva anstränga sig eller jobba särskilt mycket, vilket blev jobbigt för mig. Han var jätteduktig på att flytta för skänkeln i både skritt och trav. Men att gå fram i traven var dock väldigt svårt/jobbigt. Det kändes som om att han hade i bromsen hela tiden och hur mycket jag en red farm år ökade han inte. Men är ändå hyfsat nöjd med honom.

Torsdag: När jag hoppade upp på honom och skrittade farm så kändes det som om den där bromsen hade lättat lite. Han kunde öka och minska skritten, det samma i traven och galoppen. Vi red fram på en volt över fyra bommar som låg med avståndet ett galoppsprång i mellan. Jag fick hela tiden gå lite på innerkant på bommarna för att jag skulle få ett galoppsprång. Det kändes bra i båda varven. När vi sedan hoppade fram så travade vi fram till ett räcke för att sedan vända åt höger eller vänster beroende på vilken galopp vi hamnade i, jag hamnade hela tiden i vänster galopp. Vid A skulle jag vända vänster för att gå in på en volt. Den volten var jag tvungen att göra om alla gånger jag kom på den typ, lyckades på andra försöket alla gånger. Sen så skulle vi rida långsidan ner dr det låg där det låg en bom med tre galoppsprång till en annan bom som sedan blev en oxer och på andra sidan ett räcke. Sista rundan hade Hanna fixat lite med hans martingal. Hon hade satt fast den i hans nosgrimma istället för i tyglarna. Därför att han bara drog upp huvudet och hoppade inte ordentligt. Han var nog enligt Hanna svår att få fram på grund av att han bara drog upp huvet och inte jobbade med ryggen.

Men ja, det var mina två lektioner från veckan, hoppas ni har en bra helg också hörs vi i nästa inlägg, bay!!!

Likes

Comments

Denna vecka har gått fort, men vi spolar tillbaka till första dagen!

Första lektionen jag red låg fokuset på att han skulle slappna av och inte spänna sig/ gå och streta i mot. Jag vet att de två första passen på banan jag red hade jag ingen aning om vad jag skulle göra. Men jag tänker så här, om ni vill veta något om dom första tre lektionerna läs om dom efter detta inlägg. Jag tänker berätta om dom två sista passen då dom kändes som bäst.

I fredags så red jag i ridhuset. Det första 35 minutrarna red jag ensam i ridhuset. Förutom dom som red lektion på andra sidan. Det gick jättebra och han gick jättefint. Samt som jag hittade en tacktik att få honom på tygeln. Mer när jag nästan hade ridit färdigt så kom det in fler i ridhuset. Jag fick inte den platsen jag ville ha för att kunna jobba honom. De passet vart ca 50 minuter.

Igår red jag ut. Planen var att rida fram ute och att sedan gå in i ridhuset och avsluta passet ordentligt. Men så blev det inte. Vi red hela passet ute. Han var jätteduktig. Bara det att han blev rädd för en kon som stod på en brun. Tappade stigbygeln och han drog iväg, men ingen avramling på den uteritten.

Idag så red jag ut med Elin. Det gick jättebra, förutom att jag ramlade av. Jag gjorde mi inte illa då jag landade i mjuk snö. Det här var nästan i slutet av uteritten. Jag slutade väl hålla koll på vart han hade huvet och han tog sig friheten att bocka av mig. Jag kramlade mig fast på hans hals/nacke men han gjorde något och jag låg på maken. snäll ponny som inte sprang över mig då jag hamnade framför hovarna på honom.

Det var lite om min vecka. Anledningen till att jag inte har bloggat är för att någon har fastnat framför en serie i tre dagar efter att kommit hem, duschat och ätit middag. Ska bättra mig, lovar. Hoppas ni har ett fortsatt trevligt jullov, bay!!

Likes

Comments

Suck kan han inte ha en bara dag!?

Jag vill börja med att säga det att, jag kommer nog aldrig mer linda ett på ett tag! Jag vet inte hur många gånger jag gjorde om det. Okej det enda benet jag gjorde om typ tusen gånger var vänster fram. Det vart ändå hyfsat bra tillslut. Men, men det var inte det vi skulle prata om. Som vanligt borstar jag av honom och gör allt det man brukar göra innan ridpass. Men idag lindade jag och satte på boots. Vart fint!

När jag hoppade upp kändes det som vanligt. Jag skrittade och tarvade fram. Samt galopperade. Sen började det bli lite jobbigt. Hade ingen aning om vad jag skulle göra. Men jag tycker att vi hoppar direkt till nästan slutet av passet. Till slutat av passet börja jag fundera på vad det är som Hanna sa till mig på privatlektionen. Jag testade det och det gick bra, fick honom på tygeln i skritten och lite i traven i vänster varv. Är nöjd med den delen i alla fall. I stallet fick han äta sin halm och jag fotade honom lite. En bild och en film som jag sedan tog screenshots från.

Aja, just nu siter jag hemma i min säng och är typ super kissnödig men vill/ orkar inte gå och kissa. Har kollat lite på Youtube men och ätit middag vilket blev tacopay. Jas, vad gör ni en kväll som denna. Under hela detta inlägg har jag lyssnat på Ben Mitkus låt "heartbreak lov song"

Likes

Comments

Aah. mina tår och fingrar var isbitar!

Jag kom till stallet vid typ 13.00 och då skulle dom släppa in hästarna. Det tog lång tid innan alla hästar var inne. Killarna ville vist inte in och det tog väl 10 min innan dom var inne, eller ens om. Jag började ganska direkt efter att alla hästar hade kommit in och Pompe hade fått sin mat göra i årning Prado för uteritt. Jag borstade av honom och borstade ur manen och svansen. Jag satte på benskydd och boots i fram, men inget i bak. Jag sadlade och när jag skulle tränsa så vägrade han. Okej jag fattar varför, men det var fett jobbigt.

När vi kom ut på stallplan ville varken Prado eller Kurt stå still. Men vi kom upp. Sen insåg vi att ingen hade någon av dom som hade hand om stallets telefon nummer, så Ida gick in och letade efter en ridlärare. Under tiden blev Prado "rädd" minst tre gånger. Han "ställde" sig en gång och snurrade ett kvarts varv och samtidigt skaka på huvudet. Men inget mer en de. Det var så hårt i marken att vi inte kunde trava. Vi skrittade hela tiden och jag var typ sist hela tiden. Och desutom så hamnade jag jättelångt efter några gånger då han hela tiden ska gå och äta.

Tillbaka i stallet frös jag jättemycket, en av anledningarna till att jag just nu ligger i min säng omringade av kuddar (fyra) med en filt över benen med datorn vilande i knät. Jag fick knappast av bootsen för att jag hade typ ingen känsel i mina tummar. Super bara jag vet. Men, men jag fick av dom. Efter att jag var klar i stallet gick jag ut till ridhuset för att kolla lite på dom som red. Kul att kolla på när några andra rider. En av dom främsta anledningarna jag gick ut var för att jag inte hade något att göra, och för att Karro och Nora red och dom i mina ögon är jätteduktiga. Sen vart jag ensam i ridhuset och då gick jag in och satte mig på bänken, för att sedan gå och sätta mig hos Prado för att sedan gå in och mysa med Pompe.

Imorgon ska jag rida i ridhuset i en marin blå outfit. Fokuset kommer att ligga i att han slappnar av och att få honom lösjord. Sedan är formen inte ett måste men det skulle vara kul om han gick lite i form. A ja vi ses imorgon, tjao!

Likes

Comments

Spänd, inte i form, stel är några av orden jag vill beskriva honom med!

Ja som ni såg i rubriken och i "introt" så säger det rätt mycket om dagens lektion. Men om vi börjar från "början". Jag ställde upp honom efter att han fått sin kraft. Ville snällt hänga med bort till uppställnings platsen. Väl där började jag med att borsta av hovarna från lera, där efter kratsade jag dom. Jag använde min nya borste som jag köpte i fredags när jag och mamma var på börjes. I vara fall, den var bra. tog bort mer damm en dom andra jag har. Jag borstade ut svansen och manen för att sedan ta en lite längre borste och bara ta bort lite överflödigt och borsta av benen. Jag satte på skydd runt om och sadlade. Mitt under tiden jag sklle sadla kom dom och frågade om jag skulle kunna flytta på Prado så att dom skulle kunna fixa till en sko på Painte. Men, men det gick bra att sadla tränsa och allt det andra.

Jag gick ut ungefär 13.45 och hoppade av ca 14.35. Han var duktig. Lite spänd, lite lat. Men ingen överflödig lagrad energi. Han som vanligt snubbla femtiotusen gånger. Vet inte riktigt vad jag ska säga om passet då han mest av allt inte ville lyssna på sidförande skänkel. Fick inte till några riktigt runda volter, var trög att flytta för skänkeln och tog varken spö eller skänkel. Vi får väl se hur det går imorgon även fast att jag ska rida ut. Hoppas på att inte ramla av om jag säger så. Hörs imorgon då, bay!!

Likes

Comments

Detta år har gott så snabbt!!

Jag tänker att vi börjar från början. Kommer att blanda ridning med annat som hänt. 10 januari köpte jag mina älskade CRW byxor. Om ni vill köpa ett par nya hållbara och supersköna ridbyxor rekommenderar jag dom. 13 januari red jag första lektionen med sporrar på Pompe. Jag ville göra det för att jag ville ha en pigg och alert ponny då han blev lite trög och svår att fatta galopp på, han sprang in i galoppen. 19 januari åkte min förra svenskalärare airbord. Alla skratta och filmade. Bästa svenska lektionen hittills, tror jag. 20 januari red jag barbacka på Pompe. Den lektionen var han jättejobbig. Sprang och var stark men ville gärna gå på tygeln. Därför fick jag ett fint skavsår/blåsa.

26 januari fick jag ett sms av mamma där det stod att jag hade en plats i kursen och att dom hade skickat mailet men att det inte hade kommit fram bara. 9 februari började hoppkursen, har inte så mycket att säga om det. 6 mars hjälpte jag en veterinär för första gången och jag gjorde det en gång till sedan den 23 oktober. 24 mars fyller min föra lärare år och vi har firat henne tvår år i rad nu. Så vi satte ribban högt för hennes nya klass. 30 mars red vi en jättebra övning som jag skulle vilja testa på Prado, klockan heter den. 17 april red jag en jättebra uteritt på Pompe. Han vågade till och med gå först en stund!! Snacka om att vara stolt då!! 27 april gick jag omkull med Farino, tänker inte skriva mer om det.

28 april hoppade jag och Pompe 80 cm i skritt. Rekordet med honom när det är ett räke. 1 maj hade jag stalltjänst och jag kommer ihåg att det var en solig varm dag och anledningen till att jag väljer att ta upp denna stalltjänst är för att, jag hade jättekul! 3 maj fyllde jag år och blev 13! 5 maj var den försa hopplektionen ute. Jag et att han var glad och hoppade jättefint, känslan var grym vet jag. 30 augusti var vi hos min gamla klasskompis och min nuvarande bästa kompis en hel dag. 2 juni bowlade jag med klassen för att ta slut på klasspengarna. Det var jättekul o man bortser från att jag kom sist. På kvällen sen ville Pompe få av mig efter typ fyra skrittsteg, och så fortsatte det ända ner till paddocken. Men i övrigt gick lektionen bra.3 juni spelade klassen minigolf och jag spelade tillsammans med Tess och vi slutade med samma poäng, 79. Till lunch fick vi också lite lyxigare där vi fick två rätters. Jättegott var det! 5 juni var jag på Strömsholm med farmor och kollade på tävlingarna där, det var kul men det var jättevarmt!! 7 juni åt jag och klassen på misto uno. En jättegod pizzeria i Enköping. Fick typ min mat sist! 8 juni hade vi avslutnings fika så jag red en senare grupp. I den senare gruppen red jag en underbar storhäst. Det var då jättelänge sedan jag hade ridit en "ordentlig" storhäst.

9 juni slutade jag 6:an och då började sommarlovet, så skönt!! 13 juni red jag en privatlektion på Minta i värmen, det gick bra men jag svettades typ ihjäl. 16 juni var det sista lektionen för terminen. Första lektionen hade vi en mini tävling i par, jag var med Tess som red Midnight och jag red Ask. Vi kom på tredje plats, men då hade Midnight bara hoppat några gånger. Andra lektionen hade vi en mini tävling också på den van jag första på 34 sek och andra skulle vi samla poäng, har ingen siffra från den tävlingen. 20 juli åkte Joel på skatekamp och jag och mamma var i Örebro en natt. Det var kul för vi åkte till Gustavs vik och bada. Och dagen efter shoppade vi. 3 augusti var vi på Gotland och där var vi en vecka och gjorde massa roliga saker. Förutom att bada i havet och åka båt. 15 augusti var jag i stallet för att hjälpa till och ta in hästarna. Den dagen fick jag också reda på att dom tänkte Prado, är glad över det i nuläget. 17 augusti började skolan, ny skola nya klasskompisar och nya lokaler. 18 augusti red jag Prado som hyrponny för första gången. Skrev att det kändes bra så skriver det nu också. 23 augusti var jag på MOS med Olivia en hel dag. Vet att jag vart väldigt trött benen men att det var kul.

26 augusti åkte jag och min familj gokart, De första varven tyckte jag var lite läskiga för jag mest åkte runt i stolen och jag hade ingen koll. Då var min bästa tid 1.6.680. Den andra gången hade jag något i stolen vilket gjorde att jag inte flög runt på samma sett. Där av vart min bästa tid 50.890. Vilket blev en skillnad på 16 sek. 31 augusti var jag ledig från skolan, det var nämligen så att jag skulle sätta in min tandställning. Det gick jättebra och det känns inte just nu efter snart fem månader. 7 september var första gången jag ramlade av Prado. Jag hade kunnat suttit kvar men årkade/ ville inte hålla kvar länger. Men, men det var inget dramatiskt. 12 september red jag en grym privatlektion på Prado. Lärde mig mycket av den. 25 september var nog den bästa dagen i mitt liv. Jag tävlade för första gången utanför klubben!! Jag är så glad att det var han som det var första gången jag tävlade utanför klubben på. Jag har ridit honom i fyra år och vet nästan vad han tänker. Man kan nog inte få ett bättre avslut än vad jag fick. Två felfria rundor där av två blå gula Clear round rosetter. 16 november red jag en av mina förra favorit ponnyer Magic. Det gick jättebra och jag märker att allt jag försöker med på Prado funkar på det andra hästarna jag ridit. 21 november red jag min första "riktiga" dressyrtävling. Och det var också min första tävling på Prado, jag vet att det gick sämst men hade inga förväntningar. Han var spänd som bara den så gick inte att göra något med honom. 4 december var första hopptävlingen på honom. Fem fel och tiden 91 sek. Ett stopp på sista hindret och ett tidsfel. 18 december gjorde jag min första omstart på grund av att jag vägrade ut mig i 65 cm. Gick jättemycket bättre i 55 cm.

Det var väl typ mitt år. Vill bara lägga till detta. Att byta skola är inte det lättaste, att skaffa nya vänner, få en plats i klassen, och allt det andra. Att kanske inte gå tillbaka till den blyga och tysta eller klassens clown. Det är svårt. Men om du inte slutar kämpa så går det. Tänk på att ditt själv mående måste gå före. Hoppas att alla får ett bar år med nya mål, möjligheter och allt annat det innebär att vara människa. Fortsätt kämpa, detta år kanske blir bättre än vad 2k16 blev. En massa karmar!!

Vet inte vem som tagit bilden, men inte jag. Är det någon du känner som tagit den får du hjärna skriva det i kommentarerna!

Likes

Comments

Hoppas ni haft ett lika bra år som mig och att ni sover ut imorgon. Har stalltjänst imorgon, tagga, eller inte. Imorgon får ni mer om mitt år!!! Ses då!! God natt!!

(bild från googel)

Likes

Comments

Mål, är lätta att sätta men svåra att nå!

Idag hade jag tänkt ta upp några av mina mål till nästa år. En del var lätta att komma på och andra svåra. Skulle vilja ha mer mål utanför ridningen men eftersom mitt liv är i en ponny beroende son just nu var det svårt. Ska bara hämta min telefon så kan vi börja.

Mitt mål jag måste göra innan jag fyller 14 är att ta GRÖNTKORT, om du inte vad det är så sök. Kan inte förklara. (hehe) En rätt självklar sak som nog alla vill när dom börjar rida nya hästar är att hitta KNAPPARNA, eller lära känna honom mer. Jag skulle också kunna tänka mig att testa DRESSYRTÄVLA igen. Kanske blir höst terminen men bara att jag gör det. Ni vet säkert redan om att ett av mina mål är att hoppa en banan på 80 cm. Och självklart ska jag fortsätta med det målet tills jag klarar det. Detta kanske också händer på höst terminen men att komma UT OVH TÄVLA. Det skulle vara så kul att testa vad han går för utanför klubben. Jag skulle så gärna vilja ha ett par FREE JUMPS, så någon gång under 2017 ska jag köpa eller varför inte önska sig i födelsepresent. Ohäst relaterade då, kanske att bli BÄTTRE på att BLOGGA. Planera när jag ska göra saker eller lägga upp ett inlägg här. Men det var väl typ mina mål. Inte särskilt många men det räcker.

"sikta mot stjärnorna"

Likes

Comments

Life hacks för att underlätta i vardagen, det kanske funkar.

Life hack #1 Ha ett citat som du ska försöka följa året ut. Något som hjälper dig eller något som får dig på bättre humör, vad som. Skriv upp det över allt så att du kan påminnas om det. Jag har ett som hjälpt mig att komma över saker. Det är detta, "livet är som en bok, du kan inte skriva om det sidor som redan är skrivna, men du kan börja på ett nytt kapitel".

Life hack #2 Gör en minnesburk. Var ända gång det händer något du vill komma ihåg så skriver du en lapp och lägger i burken. Öppna sedan burken och läs alla lapparna på nyår.

Life hack #3 Sätt upp ett stort mål, eller flera stora mål. Sätt sedan upp små delmål för att nå det stora målet. Till exempel har jag ett mål som är att hoppa en bana på 80 cm och då har jag satt små mål som är för att komma dit. Testa det kommer att funka!

Life hack #4 Planera! Om du planerar när du ska göra läxan, vara med en kompis, rida, eller vad som helst så blir det lättare att få något gjort och att kunna göra annat sedan.

Life hack #5 Ställ alarm! Jag har flera alarm på mornarna, okej tre men, men. Ett när jag ska vakna, ett när jag borde börja göra mig klar för att gå till skolan och ett som är 5 minuter senare som säger, nu ska du gå. Det gör att jag aldrig kommer försent.

Life hack #6 Sätt upp mål bara för dagen. Det kan vara något så enkelt som att duscha, dricka vatten eller äta frukost. Bara du har några mål. Till exempel ska jag skriva ett blogginlägg som ska upp imorgon.

Life hack #7 Ha ett rent och städat rum. Det gör faktiskt så att du har lättare att somna då du inte tänker på att du måste städa ditt rum. Så om du sätter i rutin att plocka lite på ditt rum en gång om dan så kommer du att sova bättre.

Likes

Comments

Okej, här är den!

Torsdag den 22 december slutade ridningen för terminen och jag har varit hyrr ryttare på honom i fyra månader och 22 dagar. Vad tiden gått fort!! Aja, men om avslutningen då.

Det var som om att sitta upp på ett gummiband med lagom med energi. Han kändes jättekonstig på ett positivt sätt. Jag galopperade och gjorde ingenting och fick ett helt annat stöd (han gick inte på tygeln). Han var fint framme och svängbar. Kändes väldigt avslappnad!! Vi hoppade fram på en relaterad linje, där vi skulle rida på fem galoppsprång. Andra gången skulle storhästarna gå på fyra men jag fortsätter på fem, kanske blir lite långt att gå på fyra😂

Tävlingsbanan var lätt, eller inte om man är först ut men den var lätt. Banan låg på 70 något hinder på 80 tror jag. Fick till bra svängar men tog en för snäv sväng på ett ställe och fick ner honom i trav försent, där av ett stopp. Man lär sig av sina misstag! Men å andra sidan så var det prydligt ridet. Var rätt galopp hela tiden och för att komma så snett på hindren så var jag hela tiden i mitten, stolt!! Kom sist men det är känslan som räknas, och den var grym!!

Likes

Comments