View tracker

God morgon, har du sovit gott!?

Jag har iallafall sovit gott. Men vaknade ganska tidigt. Okej, jag tänkte berätta lite planer över dagen. Okej vi börjar väl. I skolan ska vi ha idrott första timmen sen är det bara tråkiga ämnen.

När jag kommer hem ska jag kolla uppdateringen på SSO och spela efter det. Ganska självklart ska jag äta också och sen åka till stallet. För hoppningsvis har jag Prado och förhoppningsvis har vi bommar. Aja nu måste jag gå till skolan. Hejdå!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej, tja hur mår ni?!

Igår så tävlade jag. Det gick sådär. Han var spänd genom hela programmet. Men om vi börjar från framridningen. Jag satte upp på honom direkt när jag kom in i ridhuset. Jag skrittade han några varv runt i ridhuset på lång tygel för att sedan börja jobba honom och ganska direkt gick han ner på tygeln. Han gick till och med på tygeln i traven och jag var så glad. Men sedan kom det in fler och fler hästar och han började spänna sig. Han drog upp huvudet och blev jättestudsig när jag satt ner på honom.

När vi väl var inne på banan blev han rädd för en dör nere i ena hörnet, vilket gjorde att jag fick svårt att få ut honom i det hörnet. I helhet gick det uselt, eller det kändes uselt i alla fall. Jag missade skritten i slutet, han snubblade en gång, volten blev oval och jag saktade av för tidigt en gång. Jag kan egentligen rabbla listan lång men jag slutar nog där för att inte trycka ner mig själv för mycket. Den allmänna kommentaren var, "Mjukt ridet. Idag var inte din ponny tillräckligt eftergiven i formen. över tygeln och det påverkar dina poäng lite. Annars prydligt ridet". Vi red ihop 55,74% sammanlagt, det var väl helt okej för att vara den första tävlingen jag gör på honom.

När jag var färdig hoppade jag av och gav dressyrsadeln till en annan tjej som skulle tävla. Vi gick ut från ridhuset där Prado blev livrädd för en häst som skulle lastas. Han kastade sig två gånger och trippade resten av vägen till stallet. Ytligare ett bevis på att han spände sig. Inne i stallet fick han tre äpplen, hö och havre. Bortskämd! Nu taggar vi till nästa tävling som är söndagen vecka 48. Men denna helg ska jag till SIHS med farmor och mamma. Ja ja, men först fyra dagar i skolan+ att på fredag går musiken och SO:n bort då det är ett advent firande på skolan. Hejdå!!

Likes

Comments

View tracker

Hej bloggen!

Idag red jag c-ponny och inte vilken c-ponny som helst utan en som var år och dagar jag red sedan. Det var Magic som var min favorit. Det gick jättebra och han var så mycket lättare att jobba med en Prado.

Vi red dressyr och skulle träna på att hålla formen i övergångarna. Det var lättare en vad jag trodde. Han gick väldigt fint hela lektionen och det var kul att rida honom eftersom det var så länge sedan.
(Jag vet bilden är dålig men, men)

Likes

Comments

Hej bloggen!

Idag red jag ut på Prado med Elin. Det gick faktiskt väldigt bra. Jag ramlade inte av vilket kanske var det bästa, även om det bästa hade varit om han inte hade bockat uteritten. Jag tror att det var två anledningar till att han gjorde som han gjorde. Den första var själv klart, snö. Den andra är att det var teori vecka denna vecka och han har inte arbetat så han har massa samlad energi.

Vi red rakt in i skogen och kom ut i andra delen av sommarhagen. När vi var ute från skogen kom Elin farm i trav medans Prado tog ett bocksprång. Efter det fick jag tarv först. Elin sa, rid mot granen vilket jag gjorde men han bockade på vägen. När vi var framme vid granen skulle jag korta stiglädren. det första gick bra men den andra gick han bara iväg. Tillslut lyckades jag korta båda. När jag skulle gå till baka till Beauty ville han inte men tillslut gav han med sig. Vi skrittade vidare en bit för att sedan skritta in i skogen igen. Denna gång kom vi ut i någon annan hage som jag tror inte till hör ridskolan. Vi travade där och självklart bockade Prado, men jag ramlade inte av.

Vårat mål var att komma till volten men för att komma dit var vi tvungna att passera en skog. (igen) Den väg vi skulle gå på var det ett två ner fallna träd som vi skulle ta oss förbi. Jag såg en väg och Elin en annan. Vi började gå på Elins väg lite men Beauty sjönk mer och vart stressads så vi tog min. Elin gick resten av vägen till volten i djup snö. Väl framme vi volten satt hon upp och vi skrittade hemåt. Vi styrde in i sommarhagen och kom farm i trav. När vi kom till ena hörnet av hagen (där vi gick in i skogen första gången) var det något som skrämde hästarna. Beauty skenade iväg och Prado stod på stället och bocka. Efter den händelsen valde vi att bara skritta resten av biten hem till stallet igen.

Likes

Comments

Hej bloggen!

Jag har lite tråkiga nyheter att berätta. Jag tänker ta en liten paus från bloggen ett tag. Det kommer komma inlägg när jag känner för det. Anledningen är bara att jag inte har den lust att bara blogga om mina ridlektioner längre. Det händer inte så mycket i mitt liv, även om jag var i stallet fyra gånger förra veckan tror jag inte det är det roligaste att läsa om vad jag gjorde där. Det kommer nog något inlägg ibland men ja.

Men en liten uppdatering om livet då. Det går framåt i hoppningen på Prado. Vi har teori vecka denna vecka och jag rider nog ut på söndag. Vi har prov på torsdag i NO. Ska tävla 20 men det har jag redan skrivit en gång. Rider lätt c:1 2015. Hejdå!

Likes

Comments

Del 3

Alltså tycker hon att jag ska delta, men det finns bara ett problem. Jag har aldrig sjungit inför folk. Jag mailar tillbaka till musik läraren att jag gärna deltar men vill få reda på mer om tävlingen innan något är hugget i sten. Jag får snabbt ett mail tillbaka där det står mer info om tävlingen, bland annat står det att varje deltagare ska ha en egen skriven låt. Och jag håller ju på med en. Jag svarar tillbaka att nu när jag vet mer om det vill jag jättehjärna delta. Svaret jag får av henne gör mig förvånad, det står. "Om du vill han jag hjälpa dig". Jag blir glad och svara glatt tillbaka, "Ja tack!".

Jag fortsätter skriva på låten men jag tycker inget a det jag skriver blir särskilt bra, så jag bestämmer mig för att skicka låten till musikläraren för lite hjälp. Det dröjer inte lång tid innan jag får till svar. Kan du komma till musik salen klockan 18 idag. Jag svarar ja för jag har inget in planerat, men det brukar jag aldrig heller ha. Jag äter middag och går mot skolan. Jag är lite rädd, men lugnar ner mig när jag ser musikläraren så utanför musiksalen och vänta. Jag går in och tar av...

Likes

Comments

Del 2

På väg till skolan blir jag på cyklad två gånger, knuffad så jag ramlar sju gånger och folk som bara gått in i mig har jag tappat räkningen. Nu står jag utanför skolans område. Jag tar en djup suck och sätter ena foten framför den andra. Jag skyndar mig upp till mitt skop och skyndar mig fram till klassrums dörren. Som vanligt är jag sen till första lektionen och får en riktig ut skällning. Första ämnet var engelska vilket jag enligt mig själv är ganska bra på. Men jag fick bara E i det då jag inte pratar i klassrummet.

Dan gick och jag var lika osynlig som vanligt. Nu var det sista ämnet och mitt favorit ämne, musik! Jag går in i musik salen, sätter mig på den plats jag är tilldelad och lektionen börjar. Vi sjöng låtar bland annat min favoritlåt, All we know. Jag skulle vilja sjunga lika högt som jag gör när jag är hemma eller på min sång lektion, men jag vågar inte. Så det ända som kommer ut år lit lågt mummel. Vilket min musik lärare ser och ler. Alla ser det och kollar på mig, direkt då slutar jag sjunga.

Äntligen är skoldagen slut och jag ska gå hem. Jag valde att gå en lite länger väg för att slippa möta människor. Stigen gick igenom en skog och ut på en äng. För att ta sig till andra sidan måste man gå igenom en ko hage. Det ser så enkelt ut att vara ko. Ingen har regler om hur du måste se ut, om din dialekt eller något av det som alla duma personer säger till mig. När jag kom hem sprang jag upp på mitt rum för att fortsätta på den låt jag börja på i helgen. Den handlar om en dröm att vara som alla andra.

När jag sitter där och skriver plingar min mobil plötsligt till, det var skolan. Dom skulle anordna en talang jakt och vinnaren får sin låt utgiven. Mailet var vidare befodrat av musik läraren. Alltså tyckte...

Likes

Comments

Happy Halloween!!

Idag är det halloween vilket enligt mig betyder spökhistoria. Så har kommer min!!

Är ni taggad på att sova i skola idag frågade Esther. Ja skrek alla i klassen för utom en, det var Maja. Hon är livrädd, hatar mörker och spöken. Dom slutade skoldagen klockan 12.30 eftersom dom skulle tillbaka dit senare ikväll. Väl ute ur klassrummet pratade alla högljutt om vad dom skulle ha med sig, vad dom såg fram i mot och vilka dom ville sova bredvid. När Alexia och hennes vänner gick hem tillsammans pratade dom om vilka killar dom gillade och ville komma nära under denna natt. Men Alexia hade nästan slutat lyssna, för det ända hon kunde tänka på var om hennes crush skulle få reda på att hon gillade honom. Hon var så borta att hon var nära att gå in i en lyktstolpe. Då skrattade dom åt henne och frågade vilken värld hon gick i. Alexia svarade retsamt tillbaka, den om min crush. Alla tjejer frågade vem det var men det var bara en av dom som viste och det skulle förbli så.

Klockan 17.00 skulle klassen samlas i skolan. Alla var där utom Maja. Fröken räknade in oss och vi gick in. Tio minuter senare kommer Maja. Vi skulle sova i allrummet. Alla gjorde i ordning sin plats där dom skulle sova. Alexia, Stella, Fanny, Holly, Juliette och Lucy la sig på samma ställe medans Elias, Hugo, Samuel, Tor, William och Dino la sig en bit bort. Alla tjejer hade ögon för någon av killarna, och det fans ju någon för alla då båda gängen var sex stycken. Esther, Maja, Frida, Linnea och Kevin, Albin, Hampus, Jonathan sov på samma ställe. Fröken ställde sig upp och sa att det var middag. Maja frågade vad det blev och fröken svarade, tacos. Alla gick in i matsalen och tog mat, satte sig och började äta. Alexia, Stella, Fanny, Holly, Juliette och Lucy satte sig vi ett runt bord och Elias, Hugo, Samuel, Tor, William och Dino satte sig inte så långt ifrån. Fanny kollar mot killarnas bord och ser att dom sitter nära och att Tor kollar på henne. Hon blir förvånad och rodnar till. Tjejerna förstår inte varför och kollar också mot killarnas bord, då ser alla att dom kollar på dom. Dom äter upp fort och blir tvungna att gå iväg och prata. Inte långt efter kommer killarna ut ur matsalen.

Fröken har bestämt att dom ska ha en lektion i ett klassrum. Ingen vet vad då ska göra men dom vet att dom ska vara i B113. Dom blir tvungna att leta efter klassrummet då dom aldrig varit där. Eleverna ställer upp på led som dom brukar till lektionen. När dom kommer in så stod det nya platser på tavlan. Alexia ska sitta bredvid Samuel, Stella bredvid Dino, Fanny bredvid Tor, Holly bredvid Hugo, Juliette bredvid Elias, Lucy bredvid William, Maja bredvid Kevin, Esther bredvid Jonathan, Frida bredvid Hampus och Linnea bredvid Albin. Fröken sa att dom skulle lyssna på spökhistorier då det snart var halloween. Fröken satte igång en efter en, dom lyssnade säkert i 45 minuter. Fröken sa nu att dom fick röra sig fritt i hela byggnaden, så länge dom var inne och var i allrummet klockan 23. Alla gick ut Esther, Maja, Frida, Linnea, Kevin, Albin, Hampus och Jonathan gick ner medans Alexia, Stella, Fanny, Holly, Juliette och Lucy stannade i klassrummet och pratade. Dom satt framme vi katedern framför datan och prata. Dom märkt att killarna inte hade gått utan satt och tittade på dom. Lucy tog modet och frågade om dom ville något och fick till svar, undersöka skolan med er, svarade William. Då svarade Holly okej då går vi och loggade ut från datan.

Alla gick ihop till en ända stor grupp och gick upp till den våningen dom gick på. Väl uppe på våning tre var det kolsvart. Dom gick in i den mörka korridoren och mot deras klassrum. På vägen dit var Elias tvungen att skrämma Juliette. Hon var nära på att slå honom men han tog hennes händer. Väl framme vid klassrummet satte dom sig vid bänkarna utanför. Dom började prata om allt. Helt plötsligt hör dom en röst från ett av skåpen. Det är en svag röst men den hördes tydligt då det ekar i den tomma korridoren. Dom bestämde sig för att gå ner. På väg mot dörren som ledde till trapphuset började någon slå på skåpen. Alexia kollade bak och såg att någon förföljde dom. Det ända hon fick ur sig var ett skrik vilket fick det andra att vända på huvudet. Väl framme vi dörren får dom inte upp dörren. Dom rycker och sliter men dörren går inte upp. Den skumma saken närmar sig mer och mer. Då ser Stella att en grupprums dörr var öppen, Hon sa att dom skulle springa in dit för att ta skydd. Dom springer i och låser dörren efter sig. Någon börjar slå på dörren dom sätter sig under ett bord för att ta skydd. Plötsligt blir det tyst och Fanny andas ut och ska kolla på dom andra och ser den skumma saken. Hon skriker och springer ut ur rummet med dom andra efter. Den här gången får som upp dörren till trapphuset och springer ner till dom andra.

I allrummet är det lugnt och tyst, alla ser jätte förvånade ut när dom kommer springandes och ser vätskrämda ut. Dom förklarar vad dom sätt och har precis lugnat ner sig när Holly kommer ut från toan och får syn på något i hörnet. En vit skugga som ser ut som den som jagat dom. Hon går och sätter sig hos dom andra för att lugna ner sig igen. Då säger fröken att hon ska berätta en spökhistoria som utspelar sig på skolan. Alla kommer närmare fröken och hon börjar berätta. Det var för många år sedan. En flicka vi namn Zara tog livet av sig under skoltid. Hon blev mobbad av alla och hon trodde att ingen gillade henne. Hon lever kvar på skolan och skrämmer livet ur dom som har någon som gillar dom. Efter händelsen så satte jättemånga upp affischer i korridorerna där det stod jag gillade dig på och det var inte du som var ful, äcklig, bitch och alla det negativa ord, det var dom. Okej, nu tycker jag att ni ska göra i ordning för att lägga er. Alla gick och borstade sina tänder, en del fick sitt hår flätat och andra blött. Dom bytte om till pyjamas och gick och kröp ner i sovsäckarna. Dom låg och pratade en lång stund innan alla hade somnat. När Alexia vaknade nästa dag satt alla redan och prata. Den första kommentaren hon fick var, vad söt du är när du sover av Samuel. Hon log och sa tack. Till frukost blev det rostat bröd med valfritt pålägg. Alla tog typ nutella och drack o´boy. Alexia, Stella, Fanny, Holly, Juliette och Lucy gick och gjorde sig redo för dagen. Dom bytte kläder, sminkade sig och fixade håret. Under tiden kom killarna in och började också göra i ordning sig. Det var ingen skoldag idag då det var lördag men dom gjorde ändå i ordning sig.

Fröken sa att hon ville att dom skulle göra en liten lek innan det skildes åt. Hon ville att det skulle göra en lek som kallas för "heta stolen". Det går ut på att jag säger ett påstående och om du håller med ställer du dig upp, om inte sitter du kvar. Hon började med att Jag tycker mobbning är okej, alla satt ner. Godis är gott, alla ställde sig upp och då tog fröken fram en stor skol med massa godis i och kastade upp allt innehåll. Hund är det bästa djuret, några stod upp och andra satt. Vi höll säkert på med det i en timme om inte mer. Sen kom det föräldrar och ville hämta, en efter en åkte hem, sist kvar var Alexia, Samuel, Juliette och Elias för alla skulle gå hem. Dom gick tillsammans en bit tills Juliette skulle gå åt ett håll och det visade sig att Elias bodde åt det hållet. Vi sa hejdå och gick vidare. Alexia och Samuel började prata och det var mer och mer som kom farm och dom förstod att dom var mer lika än vad dom trodde. Det var samma sak som hände hos Juliette och Elias.

Så nu är min väldigt långa novell färdig. Den vart inte särskilt läskig, den vart mer åt det romantiska hållet. Men ja ja det gör inget. Vi fick som en skrivuppgift i fredags att skriva en spökhistoria och jag började på den då men det var fem minuter kvar på lektionen så jag valde att ta en bild på den och skriva den hemma i stället. Och detta vart resultatet. Hoppas ni gillar den. Hejdå!!

Likes

Comments

Hej Bloggen!

Idag red jag ut med Tess och det gick jättebra. Vi red i det som vi kallar tvspelskogen vilket var mysigt. Vi stannade och tog foton typ tre gånger på saker som såg fint ut. Bland annat på solen. Okej när jag skrev det så vart det konstigt. Men det var någon som eldade också lyste solen igenom träden, vilket fick det att se jättecoolt ut. Om du inte fattar bild nedan.

När vi skulle galoppera fattade jag galopp först och sedan Tess. Jag red med väldigt höga händer för att jag skulle märka tydligare om han tänkte dra ner huvudet. Och för att hålla upp huvudet på honom. Vi travade tillbaka på den vägen vi galopperade på.

Likes

Comments

Hej bloggen!

Igår gick det så bra. När jag satt upp var han jätte mjuk. Han gick nästan ner på tygeln på långa tyglar. När jag kortade upp tygeln var han lika mjuk och följsam. Men mer och mer efter lektionens gång blev han stel och inte lika följsam, han sköt ut bogen och följde inte riktigt mina "årder". Vi red farm på fyra bommar på en rätt liten volt. Han var noggrann på fötterna och slog inte i bommarna så många gånger. Vi hopade farm på trav bom räcke till ett annat räcke.

Hela banan var han fin. Hoppade med kort spö för en gångs skull. men red dock fram på långt. Men i alla fall. Han var inte riktigt framme till oxrarna, men fin till resten av hindren. Hoppade nog några enstaka hinder på 70 cm då jag har ett mål att i februari hoppa en bana på 80 cm utan fel.

Idag fotade jag lite när jag kom hem. Fotade fler bilder än den jag visar nedan, men det var den jag blev nöjdast med. Imorgon kommer min farmor och på söndag ska jag rida ut klockan 11. Ses väl då, Hejdå!!

Likes

Comments