Header
Vardag

Skola en dag till och sen LOV!!

Jag vaknade och kände mig helt okej, lite snuvig men kanske inte konstigt om man har varit sjuk. Jag kände efter en stund men ville inte gå upp ur sängen. Varför ska sängen vara extra skön när man ska till skolan? Det är jättejobbigt att den inte ska vara lika skön på helgerna. Men i alla fall, jag gick upp och gjorde frukost. Det var jättegott men vad jag ska äta imorgon vet jag inte. Jag gjorde i ordning mig och gick till skolan. Väl i skolan fick jag vänta typ tio minuter innan dom kom, det kanske bara var fem men det kändes som en evighet.

Dagen gick och vi var typ lika konstiga som vanligt. Att våran omgivning inte dör. Okej det var att ta i, men dom stängde en dör då vi var så jobbiga. Okej vi skrek men ändå. Bea var jobbig och jag höll på att ramla typ tusen gånger. Okej mu hoppade jag över en väldigt rolig sak som hände i början av dagen. Vi hade idrott, eller resten av klassen hade, jag skulle inte vara men. Det slutade med att jag "var med". Jag var inte ,ed på uppvärmningen men på övningen. Vi hade akrobatik, och det var skit kul! Hjälpte bara till och gjorde lite i alla fall.

Kom hem och gjorde läxa, har nämligen musik prov imorgon och sen har jag typ kollat på Youtube resten av tiden. Har kollat lite på musica.ly också. Följ mig, heter lina0033 där. så ja, vi hörs väl när vi hörs, bay!

Likes

Comments

Vardag

Vill inte!!!

Det värsta som finns typ är att vara sjuk! Även om det är väldigt skönt att vara hemma ensam så vet jag typ inte ad jag vill göra. Det suger. Men man måste vara det ibland för att få vila ut, typ, om ni fattar vad jag menar.

Själv har jag inte gjort någonting. Gick hem från skolan igår och sen des har jag typ levt i min säng framför Netflix. Även fast att jag kan tycka det är lite obehagligt att vara ensam hemma så tycker jag att jag har skött mig bra. Har inte fått panik och behövt springa ut och kolla. Eller jo jag gjorde det en gång. Men då var det mest vara för att se vad det var som lätt. Men när jag skriver om det hugger det till i bröstet och jag vill typ kolla så att ingen står utanför och vill in. Typ en ovälkommen besökare.

Har börjat kolla på en ny serie då jag inte riktigt hittat en favorit en. Eller jo, men det fick jag typ panik av att kolla på så det funkade inte. Ska nog kolla på den när jag kollat färdigt på den jag kollar på den.

Juste, har ni hört Joakim Lundells nya låt, Jag tyckte den var grym. Lätt den bästa han gjort. Kommer nog ta lång tid innan jag tröttnar på den. Ja vet inte vad jag ska skriva längre. Resten av dan ska jag nog typ planera lite blogginlägg och typ kanske skriva ett, eller två. Vi hörs, tjaoo!

Likes

Comments

Stallet

Gud vad han var mysig!

Tänker inte att jag ska skriva så mycket. Men en sammanfattning kan ni få. Han kändes inte som om han hade så jättemycket energi idag vilket var skönt. För vem vet vad han kan få för sig om han har mycket energi. Men jag frågade mamma om hon skulle vilja gå med mig ut och fota när jag rider. Och ja det blev några riktigt fina bilder. Fin sammanfattning, nej nu gör vi det ordentligt.

Han kändes lugn när jag hoppade upp. Han kunde liksom stå still och hoppade inte runt när jag hade kommit upp heller. Jag skrittade iväg och när jag kom till utfarten vid ridskolan så var jag "tvungen" att gå åt andra hållet. Det var inte så att han inte ville dit eller att jag inte fick, det var mer det att jag orkade inte försöka få honom att stå still medans de två hästtransporterna skulle åka förbi. Så jag tog en annan väg. Vi gick in i sommarhagen där fotograferingen började. Fick en jättefin bild där i från! Sen fortsatte vi och jag insåg att Prado inte ville ha mamma bakom sig utan framför sig. Beviset på det var att han typ började studsa och typ inte ville gå. Det var samma sak om hon hamnade för långt fram. Det vart en skritt runda på ca 55 minuter. Jättemysigt och jag känner att detta kan göra så att jag och han kan lite mer på varandra. Från att ha gott och spänt sig lite och typ hålla koll på vart vi är till att faktiskt kunna slappna av och faktiskt frusta, det hände två gånger. Super nöjd!! Vi hörs när vi hörs nästa gång, bay!

Likes

Comments

Lektion

Det är som en balansgång!!

Denna vecka var han grym, vi får väl se hur han är nästa. Men om denna vecka då. Vi börjar självklart med onsdag.

Han var faktiskt väldigt duktig. Det bästa var nog att han inte gick innan så han gick typ helt efter vad jag ville. Kanske inte men vet inte hur jag ska förklara. Jag rider nu med gummisnodd då jag ska få en känsla av hur det ska "kännas när han går där jag vill". Så får jag krångla med honom på en privat lektion istället. Jag vet inte vad jag ska säga mer om det.

Torsdags så var han grym. Han typ vägrade att trava mot hinder och var skit stark. Vi hade dock lite svårt med att hamna i rätt galopp efter hindret men allt pga mig. För utom på det hindret då vi skulle byta galopp, där hamnade vi i rätt galopp. Jag tror att det är första gången jag hoppar en oxer på 80 cm på honom. Har inte haft koll men det jag vet är att det inte gick nå bra. Jag vart osäker på om han tänkte hoppa eller inte och därför hamnade jag själv med blicken i hindret och hängde inte med. Jag är jätteglad att han vågade hoppa även om jag var osäker. Efter det språnget var han jättestark och ville typ bara galoppera. Resten av banan gick bra. Jag frågade Hanna om jag fick ta om första linjen då jag ville ha en mycket bättre känsla. Men problemet var att jag inte lyckades få fram honom tillräckligt mycket så han stannade på det, pga osäkerhet i ryttaren. Dom la ner bakbommen och jag kom på det igen och v flög över det utan några problem!

Nu taggar vi kanske en ute ritt på söndag då mamma går med och fotar. Så vem vet kanske lite snygga bilder imorgon eller någon gång under nästa vecka. Aja nu ska jag städa lite så syns och hörs vi imorgon, bay!

Likes

Comments

Stallet

Stallet, mitt andra hem!

Igår var det slutprov av grönt kort kursen vilket känns jätteskönt. Inga mer prov i stallet på ett tag, hoppas jag. Men det gick bra, var inte tvungen att göra om det eller tänka över/ göra om någon fråga. Hoppas vi att jag blir godkänd och att jag slipper göra det igen. Inte för att jag tror jag behöver göra om det men man vet aldrig.

Efter att jag gjort provet gick jag ut till stallet där jag beslutade mig för att jag skulle putsa mitt träns då det var länge sen. Under tiden så började dom släppa in hästarna men när jag gick ut från sadelkammaren så hade dom bara fått in stona och valackarna var på väg. Sen tog jag av täcket och klippte faktiskt hans hovskägg och pytte lite av hans slitna svans som skulle behöva en tvätt och kanske lite man-och svans glans.

Sen när tävlingen/ blåbärs hoppningen började så stod jag där redo med kameran och jag kan väl säga att det inte blev några bra bilder där ifrån men i stallet fans det flera lins lusar, Mersha och Painter. Painter är typ den lättaste hästen i världen att fota, han har för sig så mycket konstiga saker och det gör honom söt, bildbevis nedan. Skrattar jättemycket men ändå smälter då han är så söt!! Aja det får sluta etta inlägg vi förs, baay!

Likes

Comments

Lektion, Tävlingar, Vardag

Detta kommer bli svårt!!

Jag har varit sämst på att uppdatera då jag självklar ska ha en massa prov och saker den veckan jag går grönt kort. Så jag har haft jättesvårt att prioritera ett. Därför fick bloggen vänta ett tag. Men nu är det slutspurten på kursen så jag kan lägga lite tid på detta. Men okej vad har jag gjort under veckan.

I söndags så var det ju tävling vilket gick jättebra, äntligen felfri om jag säger så. Men antagligen inte med i finalen. Tråkigt men jag förstår varför. Känner mig så säker på honom även fast han typ inte kunde stå still när jag skrittade fram. Han kastade sig fr ingenting och jag kunde typ inte använda skänklarna när det var som värst. Eller rättare sagt om jag la skänklarna intill ville han typ sticka iväg i väg i galopp. Han kastade sig för mamma när hon gjorde ett ljud. Men på framhoppningen och på banan var han underbar. Hoppade jättefint! Noll fel med tiden 66.19. Inte jättefort men jag bryr mig inte om tiden. (så länge vi är inom max tiden)

I onsdags så var han rent ut sagt, skit jobbigt! Och jag var jättearg när jag kom hem. Jag vet att det inte hjälper och jag var inte arg på honom. Grejen är att jag och hans andra hyre ryttare har våran vanliga lektion efter varandra. Problemet är att vi har nog "hyrperioden" samtidigt. Jag vill ha en helt annan bjudning en vad hon vill då jag kräver mer av honom. Vi rider svårare övningar som behöver lite energi. Om han då sparkar så fort jag lägger till skänkel eller spö är så förstör det. Vi hade hoppning i onsdags och att han då inte går fram gör att jag inte litar på att han tänker hoppa. Så det gick inge bra och var skit sur efter.

I torsdags dock var han så grym att det finns inte!! Han hoppade jättefint och var framme för skänkeln. Vi gjorde något jag trodde inte skulle gå så bra. Jag hatar, bokstavligen HATAR att komma in på en studds i trav, men det älskar vist Hanna. Det var en lång studds, eller det var bom räcke, bom räcke ,bom, räcke, bom bom oxer. Han fick sån enegi/fart att jag inte behövde göra något typ, mer än att stå still. Sen en volt för att sedan komma på en linje jag trodde kan skulle stanna på. Men stjärnan gjorde inte det! Vi skulle hoppa den linje där, okej vet inte hur jag ska förklara men ett hinder stod i alla fall vi väggen. Jag trodde han skulle se en skugga och stanna, men jag hade fel. Han hoppade jätte fint över det. 10/10 på den hoppträningen.

Igår, första gången, men inte sista om jag säger så. Detta är nog det bästa jag gjort!! Tack bästa Bea som frågade om jag ville hänga med. Igår var första gången jag fixade naglarna på en salong! Vi gjorde våra naglar på S:N studio och jag är typ kär. Se bild nedan. Jag gjorde dom mattsvarta och do blev så snygga!! Hade tänkt göra en annan sak men dom gjorde inte det. Men okej det har varit men vecka hittills! See ja!!

Likes

Comments

Stallet, Vardag

Aah, nya saker är väl alltid kul, varför inte lite prov i helgen också!!

Haha, men okej nej, vi tar det från början. I tisdags tror jag att det var så beställde vi en kamera! Den kom igår och jag kunde börja fota med den idag då jag inte hade köpt något minneskort. I vara fall så har jag typ redan fotat allt. Haha, okej nej, men mycket. Bild från något av alla foton jag tagit nedan. Så glad över detta köp, bara sak att spendera pengar på!!

Okej, men idag så bytte jag ett täcke som jag hade köpt en storlek för liten. Men nu är det rätt, nehe! Aja i vara fall, sen som jag skrev ovan har jag köpt ett minneskort, för att sen åka till stallet då jag ska ta grönt kort, och den började idag. Vi pratade om en massa saker på "bara" 3 h. Bland annat, horse manship, tävlingsreglimentet, klasserna, ledstjärnorna, hästens beteende, normaltillståndet, tex hästens puls och vaccination. Kul va?? Det var det faktiskt, även om vi gjorde prov 30 min in. Vet inte hur många prov jag kommer ha denna vecka!! Men i alla fall, nu taggar vi att vara i stallet i 11 h imorgon+ att jag ska tävla!! Aja vi får se hur mycket jag orkar imorgon. Men ett blogginlägg tror jag att jag orkar, bay!

Likes

Comments

Lektion

OMG, han är grym!!!!

Igår var han grym. Han är en helt annan ponny på onsdagarna vilket jag tycker är jättekul då jag får igenom mycket mer, bland annat så går han mycket bättre fram och han är mycket lättare att flytta. Anledningen till att han var så grym just igår var för att jag fick till en bra fart och några jättefina språng!! Synd dock att den inte blev någon film på det men han var fantastisk. Hoppas vi på en lika bar känsla om inte bättre tills på söndag då det är hopptävling.

Men okej, första rundan gick inte jätte bra, den låg runt 60-70 cm. Det första fem hindren var han inte framme alls, men det sista tre hade han en annan bjudning. Även om det två första av det tre sista var lite läskiga. Men andra rundan, jag säger bara, WOW!!!! Han var grym. Red honom mer framåt till första i hindret så vi hade liksom en bar grund galopp. Sedan försökte jag hålla honom så mycket som det gick där jag ville, men självklart så svängde han lite innan mig ibland. Den banan låg väl lite mer på 70-75, kanske nästan 80. Vi kom lite konstigt till sexan då jag hoppade före honom. Men istället för att avbryta linjen då så red jag på och vi kom faktiskt bra till sjuan. Jag var nästan säker på att han skulle bocka när jag hamnade så där mycket ur balans, men, det gjorde han inte!! Snacka om att jag var glad!!

Tagga tävling och grönt-kort-kurs i helgen då! Bay!

Likes

Comments

Nyheter

Hoppas ni gillar min nya fina header!!! (så länge den varar)

Likes

Comments

Lektion, Vardag

Sorry, har varit sämst på att blogga!

Förlåt, förlåt, FÖRLÅT!!! Jag vet att jag inte uppdaterat på typ år. Men jag hade planerat förra veckan men så sket sig ett inlägg och så har jag varit hos farmor i helgen, så har inte kunnat ta igen veckan i helgen, men eftersom jag har varit sämst på att blogga på det senaste kan ni nu få en "uppdatering av livet". Låter inte det bra?? Då kör vi!

18/1-17: lite kortfattat då. Jag fick jobba på att ha honom rak riktad då han lätt för böjer sig och skjuter ut bogarna. Alltså struntade jag helt och hållet i att försöka få honom i form. Eller ja, vi försökte i början men han bara ville inte så vi gav upp. Med vi menar jag, jag och min ridlärare. Ridlärarens kommentar var: "du får fjäska lite om en privatlektion. Du vet inte riktigt vad du ska göra en så det måste vi jobba på. Nästa gång vi har dressyr så ta en snodd. Bara för att få känslan och slippa jobba/ bråka med honom.

19/1-17: nu lite om denna lektion. Allmänt ut tryck, duktig som bara den! Lyckades med en stor bakdels vändning i trav för höger skänkel, så bra lyssnade han för sidförande skänkel. Märkte också att gårdagen jobb gjorde stor skillnad! Han lyssnade mycket bättre på mig, vilket kändes jättebra. Han var framme i början men hade en svag broms i. Sista rundan märkte jag inget av bromsen (film finns på team_prado på instagram) Fick ett stopp som jag har suttit och kollat på om och om igen för att förstå varför han stannade Och jag har kommit på några anledningar, bland annat, han vart osäker, vi hamnade mellan ett och två galoppsprång. Hannas anledning var att jag inte hade tillräckligt med fart, men det hade jag, har filmbevis! Men efter det hoppade han som en stjärna över. Hannas kommentar var: hon har sagt några kommentarer som man skulle kunna tolka som elaka men jag tog som lärande, bland annat, "även om du inte kan så måste du lita på att han kan, för han kan". Vilket jag tycket var väldigt smart sagt. De andra kommentarerna kommer jag inte ihåg.

Skriver inget om vad jag gjorde hos farmor då jag inte tror att det är sådär jätteinteresant att läsa om. Så jag avslutar detta inlägg här och vi hörs i nästa, bay!

Likes

Comments