Del 1

Det vräkte ner regn när jag vaknade på måndag morgonen. Jag ville inte gå till skolan, ännu mindre ville jag gå upp. Jag stängde av larmet och la mig med huvudet under täcket. Önskade att jag var sjuk eller att dagens skoldag var inställd. Men jag viste också att det aldrig skulle hända. Några minuter senare kommer min faster in i rummet och skriker, "UPP MED DIG NU, ANNARS FÅR DU HUSARRST I EN MÅNAD". Jag suckade och gick upp, tänkte att jag någon dag ville vakna av att hon var snäll och älskade mig. Men det kommer väl aldrig att hända.

Jag gick ner för trappan in i köket. där satt min fasters man med en tidning i handen. När han såg mig suckade han, men jag struntade i det och sa god morgon. Självklart fick jag inget svar men det struntade jag i. Jag gjorde i årning min frukost och gick upp på mitt rum. Detta kanske låter hårt men jag fick aldrig äta med dom. Dom ville inte och jag respekterar det. Men mitt rum är som ett litet hus, jag har allt i det, ett eget badrum, ett litet rum som man kan hänga med sina kompisar i och en sov del.

Jag valde en ganska simpel still idag. Ett par svarta högmidjade jeans med en simpel vit tröja och en Adidas huddi. Till det en jeansjacka och ett par vita snikers. På väg till skolan...

Hoppas ni gillar denna del för det gör jag! Hej då!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej bloggen!

Jag hade tänkt berätta lite om planerna i mitt liv. Ska vi börja med häst relaterade. I november ska jag rida min första dressyrtävling. Det ska bli spännande att se vad jag tycker. Ska rida lätt c:1 2015 den 13 november på Prado. Helgen efter är det hopptävling, vilket ska bli kul att se. Vet nämligen att han tycker om att bocka och jag har redan ramlat av tre gånger på grund av att han bockat. Men kommer blogga båda. Imorgon ska jag hjälpa till på tävling. Jag ska först hjälpa veterinären klockan 11 och stå på banan någon gång efter det. 6 november ska jag vara grindvakt på novemberdressyrens kúr. Då ska jag kolla lite och se om det är något som jag kanske kan ta till Prado. Det ska jag göra imorgon också.

Några långsiktiga mål inom ridningen på Prado. Kanske bland annat är att gå vidare till seriefinalen i hoppning och kanske dressyr. Hyra honom någon gång efter jul. Och starta utanför klubben någon gång våren 2017. Om det då är hoppning eller dressyr vet jag inte, men hoppas båda.

I skolan har jag inga mål så, men kanske klara det kommande proven eller något sådant. Vecka 44 har jag höstlov vilket ska bli så jäkla skönt. Imorgon fyller min kompis år, så henne ska vi fira på måndag i/efter skolan. Ska ha en redovisning om igelkottar på fredagen och ett förhör i franska. Det är nog det som kommer hända i mitt liv framöver. Kanske inte så roliag saker men, men. Hörs väl imorgon då, hejdå!!

Likes

Comments

Hej bloggen!

Jag har kommit på en ny ide. Jag läste en novell nyss och tänkte, det kan jag skriva på min blogg som en uppdatering en gång i veckan. Så ja vi kan väl börja nu!!

Här är då det som brukar stå på baksidan av en bok, Har inge aning om vad det heter

"Jag önskar att dom förstod, önskar till och med att dom kunde läsa mina tankar. Men nej, dom bara skriker åt mig. Och ibland önskar dom nog att jag inte fans. Dom vågar bara inte säga det, Jag heter Fanny och är nog hatad av alla. Till och med min släkt. Men det är en sak jag brinner för, och det är sång."

Hoppas ni gillar den och vill ha fler delar. Hej då!!


Likes

Comments

Hej bloggen!

Idag så har jag målat i fyra timmar, men istället för att läsa om varenda penseldrag hade jag tänkt skriva om hur det gått med Prado och vad jag gjorde igår.

Vi kan väl börja med Prado. Det har gått så mycket bättre. Jag har kommit på saker jag måste träna bort om det ska funka. Dom gångerna jag gör som jag borde vet jag vad jag ska göra och hur han hoppar. Jag ber honom alltid att hoppa stort, förutom dom gångerna jag är osäker. För då gör jag ingenting mer en att hänga med. För att klara av det jag vill träna bort måste jag lita på att han kan, då han kan ganska mycket mer en vad Pompe kunde. Jag höll på att ramla av i onsdags men jag var antagligen tillräckligt tydlig för att han skulle hoppa. Och dessutom var det väldigt lågt.

Igår fotade jag en massa vilket var jättekul. Jag fotade mig själv och den bild jag blev mest nöjd över är den som kommer nedan. Jag älskar den kombinationen med blå jeans, svart tröja och en skjorta runt midjan.(och jag vet att det inte framgår på bilden att jag har blå jeans) Den här outfiten med ett par låga vita converse eller ett par svarat boots. Men jag hoppas ni gillar den lika mycket som jag, hejdå!

Likes

Comments

Hej bloggen!

Idag så ringde klockan 05.15 för att vi skulle iväg och tävla. När jag kom till stallet hade Pompe legat ner under natten så han var helt spånig. Men det var enkelt att borsta bort så jag gjorde det. Vi packade in allt efter det för att sedan lasta världens duktigaste.

Väl på tävlingsplatsen gav jag honom hö och fyllde på vatten i en hink. Vi gick sedan och anmälde oss, för att direkt efter gå banan. Det var en enkel bana på sju hinder, det var inte heller några svårigheter. Första rundan var på 60 cm. Det var inga oxrar på banan och han var super duktig. Kollade lite på en hund men annars toppen. Noll fel inom max tiden, där av rosett.

Andra runda gick också grymt bra. Den här gången fans det bakbommar. Det bästa hoppet på dagen var på framhoppningen på oxen när jag bara dubbelkollade till 60, det kändes bara perfekt. Väl på banan kollade han inget alls. Gick perfekt runt nolla inom max tiden. Där av ytligare en rosett.

Det känns som en bra avslutning på Pompe. Att få göra två otroliga riter utanför klubben. Det kan nog inte bli bättre. Jag är glad över att det var han som jag red första gången på en tävling utanför klubben. Jag känner honom så bra och vet vad han tänker typ. Han var otroligt snäll att köra i transporten och var jätteduktig på att parera. Jag är också jätteglad över att det var min pappa som körde, för han är så duktig. Jag vill igentligen tacka alla som var med idag för att ni är så bra och glädjespridare.

Likes

Comments

Hej bloggen!

Idag så var jag i stallet för att förbereda inför imorgon. Imorgon så är det första gången jag tävlar utanför klubben. Jag är så taggad. Men om du vill veta mer om vad jag gjorde så fortsätt läsa.

Okej när jag kom till stallet gick jag och kollade om Pompe skulle gå några fler lektioner, men det skulle han inte. Jag gick där efter och pussade på honom, för att sedan putsa. Jag bytte schabrak till ett marinblått. Efter en stund dushade jag honom för att sedan bara vara i stallet. Vi hörs imorgon då.

Likes

Comments

Hej bloggen!

Jag vet om att det inte har kommit några inlägg på senaste. Men varenda gång vi gjort något har jag inte uppdaterat. Dessutom har min data och min bloggapp på krånglat. Jag har ridit några lektioner och alla har gått jättebra, ramlat av en gång, varit på kolmården, haft prov med mera.

Men okej, ska jag prata om dagens lektion då. Jag är så glad över att dom sa att jag skulle ta Prado. Det känns helt rätt just nu. Igår hoppade vi en bana vilket gick jättebra. Han var inte helt frame för skänkeln, men vi kom över hindrena. Jag red med mitt egna träns idag, juste glömde säga att jag var på Hööks. Jag har märkt att han är mer fram om jag fattar galopp från skritt. Antingen är jag mer tydlig eller så måste han ha mer kraft för att komma igång och är då automatiskt mer fram, vet inte.

Likes

Comments

Hej bloggen!

I måndags så red jag en privatlektion på Prado. Det gick så bra, men jag kommer typ inte ihåg vad vi gjorde. Men som vi hela tiden gjort nu har jag försökt hitta knapparna på honom. Vi tränade på att han skulle gå på tygeln och jag ska hålla ett stöd i båda tyglarna.

Idag så hade vi dressyr och gjorde något, vet dock inte vad vi tränade på, men vi red på volterna, gjorde bakdelsvändningar och så. Jag kunde få ner honom själv men Hanna hjälpte mig två gånger, eller tre kommer inte riktigt ihåg. Är iallafall jätte nöjd över att jag valde att ta över honom.

Likes

Comments

Hej bloggen!

Igår hoppade vi på trängbanan vilket var jättekul. Vi skulle ha hoppat, men några fick nya hästar så vi skulle ha dressyr men vi hoppade för typ alla ville det. Vi red först självständigt för att värma upp. Sen gick vi till gräset och hoppade lite där för att sedan rida självständigt igen.

Där i mellan han jag ramlar av. Vi skulle hoppa ner för banken vilket är som en backe upp och ett stup ner på 50 cm. I alla fall, jag var inte med i hans rätt ut språng han gjorde så jag tappar balans. Han märker det och bockar då direkt efter och slänger huvudet åt höger. På något sätt lyckas jag hänga kvar i ett ben. Jag släpper dock efter ett tag då jag han tänka rätt mycket på hur det skulle gå. Men jag gjorde mig inte illa.

Idag var nog den värsta lektionen hittills på Prado. Han gick inte fram för skänkeln ett dugg. Jag tror jag höll på att ramla av två gånger. Det var så jobbigt och där jag behövde framåt drivet gick han inte fram. Men där jag inte behövde det lika mycket var han hur fram som helst. Men jag ramlade inte av. När jag skulle släppa ut honom stannade han och ville inte gå längre. Då postade han och jag tog några foton, men dom blev inte bra.

Likes

Comments

Hej bloggen!

Idag så red jag ut med en rolig grupp. I täten hade vi Elin som har något egna idéer ibland. Hon ledde oss rakt ut i skogen, utan stigar. Eh, ja. Men det var kul. sen så red vi över på andra sidan av "stora vägen", kan inte kalla det stor väg, men ja.

På andra sidan så red vi vidare. Fresten glömde det, vi hade en som red barbacka. På andra sidan så galopperade vi. I alla fall när vi kom in på en mjukare väg. Sen skrittade vi ett tag för att hästarna skulle få andas. Och då var vi tillbaka inne skogen, utan stigar. Men den här gången mindre tät skog. Vi kom tillbaka på bra väg och sen galopperade vi igen och skrittade/travade hem.

Likes

Comments