Header

DAILY BASIS

Visst är hon väl fin, min lilla lurvis?
Jag vet inte om jag själv förstår hur mycket min katt bidrar till i mitt liv. Nu snackar vi deep shit. Men helt seriöst så gör hon mina dagar så mycket bättre! Jag slipper komma hem till en tom lägenhet, jag slipper prata med mig själv, slipper sova ensam. Bästa katt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tankar, DAILY BASIS

Som sagt så ska jag flytta hem till min mamma och pappa över sommaren vilken betyder att jag ska bosätta mig i Mora där jag bodde i 15års tid för att sedan fly fältet.

Det är mycket blandade känslor och frågetecken kring hela flytten men om jag ska vara ärlig så ska det bli riktigt skönt att få gå hemma ett tag. Kommer förhoppningsvis involvera hästarna som en dela av min vardag igen, så är super taggad! Det kommer kännas i hjärtat att lämna Falun och alla de vänner jag har kvar där, men jag ser det också som en chans att få ta upp kontakten med vänner man vuxit ifrån och tappat på vägen. Självklart så kommer jag inte vara låst i Mora, jag kommer dyka upp lite överallt och ingenstans, när man som minst anar det, då dyker jag upp!

En annan positiv sak med att få gå hemma ett tag.. Mat. Massor av riktig mat. Mammas mat. Gah, är så taggad på att slippa äta nudlar och grillkorv varje dag!

Planen för sommarn är till största del bara att njuta av livet, leta lägenhet (vart? Oklart), försöka hitta en liten inkomst, åka på äventyr och bada i havet. Låter som en plan för mig iallafall!

Likes

Comments

MODE & SKÖNHET, DAILY BASIS

​Vissa kanske har missat att jag tatuerade mig förra veckan? Tänkte berätta lite om mina tatueringar, och vad dom betyder för mig.

Min första tatuering är lejonet till höger. Jag valde att tillägna min första tatuering till mig själv och min familj. Rosorna representerar familjemedlemmar, mamma, pappa och mina två bröder. Jag är född i lejonets stjärntecken och känner själv att jag finner mig själv i lejonet. Haha,  vildsint och lite farlig!

Min senaste tatuering är texten under lejonet, det är en text bit från en psalm som sjungs flitigt i Taizé, ett kloster som jag brukade besöka på somrarna. 

"Let nothing disturb you, Let nothing fraighten you, everything passes, but god stays"

Jag översatta texten från spanska till engelska för att spanskan i sig inte är något jag kan relatera till. Men den psalmen "Nada te turbe" är en psalm som betyder mycket för mig. Det är som en påminnelse om att det mesta faktiskt kommer att bli bra igen om vi bara har hoppet kvar. Den påminner mig om att jag har inget att rädsla och jag klarar mig igenom det mesta. Jag kommer alltid att ha min tro kvar och det ger mig massor av trygghet när det är stormigt i livet. 

Det är tyvärr de enda tatueringarna jag har men det kommer att bli ett flertal till innan jag är färdig! Siktar på att ha legslevee innan nästa sommar. Men det kommer faktiskt tillkomma lite småsaker redan om ett par veckor.. Spännande va? 

Likes

Comments

Tankar, Patetiskt, MOOD

Dessa två bilder är tagna före och efter en panikångest attack.

Jag mådde bra tills jag helt plötsligt bröt ihop i tårar. Varför? För att jag inte hittade mitt cigarettpaket. Så stabil kände jag mig igår. Men idag kan jag skratta åt hur jag hyperventilerade och grät, det gick ju bra och det är okej.

Jag brukar ofta ställa mig själv frågan- vad lider jag av?

Anledningen till varför jag ofta grubblar över vad det kan vara för fel på mig, vilken diagnos jag har och inte har, det kommer från det faktum att vi pratar alldeles för lite om hur vi egentligen mår.

Vi behöver våga prata med varandra och vi behöver få höra att det är okej. Vi behöver inte en stämpel på allt vi känner, det är okej att inte förstå varför man känner som man känner, det är okej att må dåligt.

Men vad är det jag lider av då? Jag skulle själv säga att jag lider av psykisk ohälsa (Extremt stort begrepp, jag vet). Men man behöver inte gå in på detalj, man behöver inte göra utredning efter utredning bara för att känna sig "bekräftad".

Det är okej att må skit, det är okej att inte vara på topp alla dagar. Det är okej att bryta ihop, det är okej att gråta, det är okej att tycka att allt suger.

Jag kan känna att många människor inte vågar berätta när de faktiskt mår dåligt, när de egentligen inte vill göra något som helst. Jag kan tro att det är för att vi lever i ett "idyllsamhälle" där det förväntas av oss att må bra. Att endast de känslor som är positiva får chansen att synas men SJÄLKLART så får man inte vara för positiv, då trampar man folk på tårna. Man får inte visa att det går bra och absolut inte att det går dåligt. Vi är så vana att anpassa oss efter samhället att vi faktiskt inte ser hur psykisk ohälsa är ett växande problem. Vi måste börja prata om det, visa att det är okej.

Har precis börjat lyssna på ångestpodden och känner bara yes. ÄNTLIGEN pratar folk om hur det faktiskt känns att leva. livet är inte perfekt, det vet alla och ju mer vi pratar om de stunder som ej ä bra så kan flera få hjälp. Det är svårt att veta hur man ska hantera sin ångest, det är svårt. Men det finns så mycket hjälp att få, det första steget mot ett lyckligare liv är acceptans. Acceptera det faktum att man inte mår bra och att det är okej, det finns hjälp att få.

Jag ville med det här inlägget som sagt säga att det är okej att må dåligt, och för att skriva av mig lite.

Hoppas att ni får en asbra dag och våga berätta för dina nära och kära hur du faktiskt mår!!

Likes

Comments

DAILY BASIS, HIGHLIGHTS

Allt går så himla fort numera, eller är det bara jag??

Längesedan jag skrev något här, men har precis kommit till instinkt med livet lite överlag. Haha.
Jag ser det just nu som att jag levt ungefär ett år med samma sinnesstämning som en långtråkig bakismorgon. Ni vet hur när man är bakis, längtar efter att något ska bli bra men vill inte anstränga sig för att få det. Så har hela mitt senaste år sett ut..

Som att jag legat å väntat alldeles för länge utan att få det jag vill, utan att ha ansträngt mig för femöre för att få något jag vill ha. Som att jag nöjt mig med att bara vänta i tron om att något ska bli bättre. Inte logiskt för vissa öron men det är så jag ser på senaste tiden av mitt liv, haha.

Men nu är tanken att jag ska hitta lite mer kämparglöd för att komma vidare i livet och få saker på det vis jag vill ha det. Har så mycket att se framemot nu kommande månader så det är inte sant.
Jag kommer att flytta från Falun (!!) och söka efter lägenhet medan jag ska mysa hemma hos mamma i sommar. Kommer också att få tillbringa mycket mer tid hos hästarna, vilket jag är helt head over heels över. Samt kommer JAG att ta studenten! Förstår ni hur bra det känns att kunna få säga det? Jag kommer ta studenten. Jag hade aldrig trott att det skulle vara möjligt för fyra år sedan. Men nu jävlar ska jag bli arbetslös,haha. Eller...?

Men det jag egentligen vill säga är att snart kommer allt bli bra igen och är så taggad för framtiden! Längesedan jag kunde säga det men nu är jag verkligen taggad.

#Kämpa

Likes

Comments

TRÄNING, HIGHLIGHTS

Finns det något som får en att må bättre än ett lyckat dressyrpass?
Det börjar gå riktig bra att rida Fly by nu, vi har börjat hitta varandras knappar och vi vet vad det är vi behöver hjälpas lite extra med. Tror att vi båda kommer utvecklas till det bättre med hjälp av varandra. En riktig pärla.

Känslan när kroppen är fylld av måbrahormoner och man känner sig så himla bra, känslan efter ett bra ridpass är obeskrivlig. Det var precis ett sånt här pass jag behövde för att få känna att livet inte är så hemskt- egentligen. Att få bekräftat att livet ibland faktiskt är helt jävla underbart!

Likes

Comments

DAILY BASIS, Patetiskt

Massa fel blir tyvärr inte ett enda jävla rätt.

Nu är livet på botten igen men vet ni?? Då kan det ju fan inte bli värre så det är ju superbra. Nu kan man bara komma högre upp. Men nu jävlar ska jag ta hand om mig själv i första hand. Måste förstå vad som egentligen betyder nått. Så nu satsar vi på att leva livet!!

Likes

Comments

DAILY BASIS, MOOD

Känns lagom drygt med onsdag.

Idag är jag inte alls så pepp på livet men det ändras nog lite senare när pojken kommer hem och efter gympass med fina vännen Amanda. Har haft träningsvärk sen i Måndags men idag har den äntligen släppt så blir att köra hårt ikväll, haha. Träningsvärken i början av veckan var knappt uthärdlig och varje steg kändes tungt. Men så skönt ändå. Blir som en påminnelse att man är så jävla duktig. Man vet att man gjort rätt för sig när hela kroppen ömmar.

Halva veckan har nu passerat och känns skönt att det snart är helg. Helgen bjuder på släktmys i Sandviken och självklart är jag lite extra taggad på söndag! Alla hjärtans dag är nått speciellt för mig. Jag älskar det, man blir påmind om hur mycket kärlek man faktiskt har i sin omgivning. Det är en dag då man blir påmind om hur fint livet faktiskt är tack vare nära & kära. Planerna är dock oklara, men jag är nöjd så länge jag får tillbringa den med mina fina. Hoppas att ni alla får ett fint slut på denna vecka!

Love

Likes

Comments

WANTIES, MODE & SKÖNHET

Åh. Är så sugen på mysiga tröjor nu till våren. Hade vart perfektunder skinnjackan!

Här har ni några av mina favoriter som gärna kan flytta in i min gaderob, klicka på bilderna för att komma till plagget. Kan ju inte vara ensam om att vilja lägga händerna på dessa godingar.

Likes

Comments