December har hittills varit sjuk stressig och det är så himla skönt att månaden snart är slut. Sitter på jobbet nu, har jobbat natt. När jag går av det här passet vid 8 så har jag bara 8 pass kvar här på jobbet innan jag börjar skolan. Blandade känslor, men just nu känner jag mest bara hur jag längtar efter att få börja plugga igen, trots att jag älskar mitt jobb.

Men som sagt, 8 jobb pass kvar och bara 18 dagar tills skolan börjar. Räknar dagarna.
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag har jag hunnit handla, laga mat och fixat klart stallet, ska alldeles strax åka mot jobbet och jobbs ett nattpass. Hektor fick sin andra spruta igår så han tar det bara lugnt nu i några dagar innan vi ska köra igång igen! Idag var det ganska skönt att inte göra något mer än att mysa faktisk, snöade som sjutton och han såg mer eller mindre dränkt ut när jag kom och skulle ta in honom. Ändå är han helt torr och varm längst in mot huden, helt fantastiskt vilken päls han har!

Kom på att jag glömde handla frukt (klarar mig inte utan på nätterna) och med det här skitvädret är det lika bra att börja göra sig iordning för att åka så man kommer fram i tid. Älskar snö, men hatar hur vägarna och hur vissa blir så fort de ser en gnutta snö.

Likes

Comments

Det var så himla mycket igår så hann inte skriva någonting, men gissa om jag är glad?! Kan verkligen inte fatta att jag lyckades komma in och att jag nu i januari äntligen börjar plugga till sjuksköterska. Känns som ett nytt steg i livet och jag har väntat på det här så himla länge, äntligen äntligen! Mer har jag faktiskt inte att skiva just nu, trodde verkligen inte att jag skulle komma in så är minst sagt överlycklig. Jag måste bara säga det, fyfan vad bra jag är.


Likes

Comments

Idag är det den 8 december. Den 8 december är även dagen när jag får svarsbesked från högskolan, kommer jag in eller kommer jag inte in? På något sätt känns det här som någonting som kommer avgöra hela min framtid, men jag måste komma ihåg att jag bara skjuter lite på allt om jag inte kommer in. Det är en väldigt stor grej för mig iallafall och jag ser verkligen fram emot att få börja plugga igen så om jag är nervös just nu? Minst sagt. Jag håller på att explodera av nervositet och om några timmar så vet jag. Läskigt som sjutton och jag jobbar vaken natt så inte kan jag sova för att få tiden att gå fortare heller. Är iallafall ingen risk att jag blir trött i natt för jag sitter som på nålar. Låt bara tiden gå fort nu.

Likes

Comments

I skrivande stund sitter jag på jobbet och käkar lite. Slutar vid 18 och då åker jag direkt ut till Hektor! Eftersom han var såpass mycket piggare igår så tänkte jag att vi ska ta en promenad idag så han får röra på sig lite igen. I går sänkte vi äntligen boxdörren lite så att han kan kolla ut ordentligt, får hoppas han är nöjd med det och att de han funkat som det ska! Kändes himla bra igår iallafall och han var lika nyfiken som vanligt. Hoppas på en lika pigg och glad häst idag med och att den här skiten äntligen är helt över och han börjar bli sitt vanliga jag igen.

Likes

Comments

Precis hemkommen från förhoppningsvis dagens sista vända till stallet. Hektor har inte fått feber igen heller, tempen låg på 37.2 nu runt 20.00, peppar peppar så hoppas jag att det är över för den här gången och att han får må bra nu. Dricka är han dock fortfarande dålig på, men fick i han några dl vatten som jag "råkade" smyga i min pureliknande smörja av mixade morötter blandat med kokta linfrön. Det gick åt fort som sjutton så känns ändå som att han börjar komma tillbaka lite igen så hoppas natten blir bra för honom.

Just kokta linfrön ska han börja få för att förebygga kolik och det ska vara bra för hans lilla mage sa veterinären. Så det och någon dl mash så kommer han snart vara pigg å glad och fit for fight igen.

Nu väntar en lugn kväll för mig, diskmaskinen ska plockas i, köket ska snyggas till och matlåda för imorgon ska fixas. Jobbar 8-18 och ska hinna ut och ta tempen på Hektor innan jobbet så det blir en tidig morgon för mig. Längtar så mycket efter sängen efter senaste nätternas minst sagt oroliga sömn så ska sätta igång nu så jag får lägga mig så fort som möjligt!

Likes

Comments

I förrgår började jag märka på Hektor att han ar hängig, han hade inte ätit upp sin mat och det är inte alls likt honom så jag valde att ta tempen och den visade då på 38.8 grader. Började leta överallt på honom om jag hade missat något sår någonstans, men hittade ingenting så lyssnade efter tarmljud vilket fanns och sen försökte jag ta både pulsen och andning/minut men med den jäkla pälsen och det tålamodet gick det sådär så valde då att ringa veterinären och efter att ha diskuterat lite så kom vi fram till att jag skulle gå med honom och se om magen kom igång så det inte var kolik och så skulle jag hålla koll på tempen. Blev det inte värre skulle jag avvakta till morgonen därpå och sedan ringa veterinären igen. Så vi gick runt i nästan 1,5 timme men allt funkade som det skulle och, fick i han vatten och ingen högre temp så då valde jag att avvakta för att kolla till han igen morgonen efter.

I går morse hade han inte ätit upp varken kvällsmaten eller frukosten, men han var pigg och glad ute i hagen och gick och plockade med de få grässtråna som finns och fick även i honom ca 0,5 kg hö och vatten och hans temp låg på 37 grader så kände inte att jag behövde ringa veterinären då utan han verkade må bra, men bestämde mig för att jag skulle åka och kolla till honom och tempa igen lite senare på kvällen så jag åkte hem igen. Runt 16 får jag sen ett telefonsamtal att Hektor låg ner i boxen och vägrade resa på sig så då var det fort tillbaka till stallet, lyssna efter tarmljud då jag misstänkte kolik och sen gå massa med honom. När han väl var uppe på benen såg han ändå ganska fräsch ut så efter ett tag gående och i väntan på att veterinären skulle ringa tillbaka så tempade jag igen och då var den uppe i 38.9. Pratade med veterinären och hon tyckte inte det var någon fara utan att vi skulle avvakta och höra av oss om det blev värre. Så jag blötte upp lite betfor och åkte för att handla. När jag sen kom tillbaka tog jag en ny temp på honom, då låg den på 39,3 och kunde inte ens få i honom betforvatten så ringde veterinären och sa att hon var tvungen att komma nu då han inte alls mådde bra längre utan mest bara stod och hängde. Dock hade hon en annan häst hon var hos så det skulle dröja ett tag, men hon skulle komma så fort som möjligt. Ca 1,5 timme senare tar jag tempen på honom igen då han ser mer och mer hängig ut och då var det uppe i 40 grader.

Veterinären dök upp ca 20 minuter efter det och började undersöka honom och hon tempa även hon, då var det uppe i 40,6 och hon hittade inte heller något yttre som kunde förklara febern. De hon kunde komma på som kunde förklara symptomen var ett vanligt virus eller peritonit, en inflammation i bukhinnan. Så under lite mer än 3 timmars tid som veterinären var där togs det prover på bukvätskan, blodprover, gick ner med sond i magen på honom och diverse annat. Provsvaren får vi förhoppningsvis svar på imorgon, innan dess är det tempning minst 2 ggr om dagen och så måste jag hålla koll på att han äter och dricker som han ska. Han fick en injektion med feberdämpande och nå antibiotika igår så idag har han mått ganska bra, vi får se hur det ser ut nu när jag åker ut runt 20 för sista tempen för ikväll. Hoppas verkligen att allting blir bra snart för det är så jäkla obehagligt att han till och från är dålig och sen mår bra och sen är han dålig igen. Tycker så jäkla synd om honom bara.

Likes

Comments

Den här kvällen blev verkligen inte som planerat. Har varit lite till å från nu några dagar, därav ingen uppdatering. Men ikväll blev allt värre och har precis kommit hem från stallet å haft veterinär där i flera timmar. Håller tummarna för att min älskling mår bättre imorgon bitti så skriver jag mer utförligt om allt då.

Godnatt

Likes

Comments

Idag har det varit fullt upp med jobb, skulle ha slutat vid 18 men var bara hem och vände å nu är jag här igen eftersom de var extrem brist på personal. Hektor har därför fått vila idag, så får han en prommis imorgon när jag slutat vid 18. Bara bra att han får vila en dag, det behöver han. Annars har ja inte mycket att skriva, ska kolla igenom resten av bilderna på Hektor från igår, men annars är det strax dags att sova så jag orkar imorgon också. Godnatt!

Likes

Comments