View tracker

I skrivande stund sitter jag på jobbet och käkar lite. Slutar vid 18 och då åker jag direkt ut till Hektor! Eftersom han var såpass mycket piggare igår så tänkte jag att vi ska ta en promenad idag så han får röra på sig lite igen. I går sänkte vi äntligen boxdörren lite så att han kan kolla ut ordentligt, får hoppas han är nöjd med det och att de han funkat som det ska! Kändes himla bra igår iallafall och han var lika nyfiken som vanligt. Hoppas på en lika pigg och glad häst idag med och att den här skiten äntligen är helt över och han börjar bli sitt vanliga jag igen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Precis hemkommen från förhoppningsvis dagens sista vända till stallet. Hektor har inte fått feber igen heller, tempen låg på 37.2 nu runt 20.00, peppar peppar så hoppas jag att det är över för den här gången och att han får må bra nu. Dricka är han dock fortfarande dålig på, men fick i han några dl vatten som jag "råkade" smyga i min pureliknande smörja av mixade morötter blandat med kokta linfrön. Det gick åt fort som sjutton så känns ändå som att han börjar komma tillbaka lite igen så hoppas natten blir bra för honom.

Just kokta linfrön ska han börja få för att förebygga kolik och det ska vara bra för hans lilla mage sa veterinären. Så det och någon dl mash så kommer han snart vara pigg å glad och fit for fight igen.

Nu väntar en lugn kväll för mig, diskmaskinen ska plockas i, köket ska snyggas till och matlåda för imorgon ska fixas. Jobbar 8-18 och ska hinna ut och ta tempen på Hektor innan jobbet så det blir en tidig morgon för mig. Längtar så mycket efter sängen efter senaste nätternas minst sagt oroliga sömn så ska sätta igång nu så jag får lägga mig så fort som möjligt!

Likes

Comments

View tracker

I förrgår började jag märka på Hektor att han ar hängig, han hade inte ätit upp sin mat och det är inte alls likt honom så jag valde att ta tempen och den visade då på 38.8 grader. Började leta överallt på honom om jag hade missat något sår någonstans, men hittade ingenting så lyssnade efter tarmljud vilket fanns och sen försökte jag ta både pulsen och andning/minut men med den jäkla pälsen och det tålamodet gick det sådär så valde då att ringa veterinären och efter att ha diskuterat lite så kom vi fram till att jag skulle gå med honom och se om magen kom igång så det inte var kolik och så skulle jag hålla koll på tempen. Blev det inte värre skulle jag avvakta till morgonen därpå och sedan ringa veterinären igen. Så vi gick runt i nästan 1,5 timme men allt funkade som det skulle och, fick i han vatten och ingen högre temp så då valde jag att avvakta för att kolla till han igen morgonen efter.

I går morse hade han inte ätit upp varken kvällsmaten eller frukosten, men han var pigg och glad ute i hagen och gick och plockade med de få grässtråna som finns och fick även i honom ca 0,5 kg hö och vatten och hans temp låg på 37 grader så kände inte att jag behövde ringa veterinären då utan han verkade må bra, men bestämde mig för att jag skulle åka och kolla till honom och tempa igen lite senare på kvällen så jag åkte hem igen. Runt 16 får jag sen ett telefonsamtal att Hektor låg ner i boxen och vägrade resa på sig så då var det fort tillbaka till stallet, lyssna efter tarmljud då jag misstänkte kolik och sen gå massa med honom. När han väl var uppe på benen såg han ändå ganska fräsch ut så efter ett tag gående och i väntan på att veterinären skulle ringa tillbaka så tempade jag igen och då var den uppe i 38.9. Pratade med veterinären och hon tyckte inte det var någon fara utan att vi skulle avvakta och höra av oss om det blev värre. Så jag blötte upp lite betfor och åkte för att handla. När jag sen kom tillbaka tog jag en ny temp på honom, då låg den på 39,3 och kunde inte ens få i honom betforvatten så ringde veterinären och sa att hon var tvungen att komma nu då han inte alls mådde bra längre utan mest bara stod och hängde. Dock hade hon en annan häst hon var hos så det skulle dröja ett tag, men hon skulle komma så fort som möjligt. Ca 1,5 timme senare tar jag tempen på honom igen då han ser mer och mer hängig ut och då var det uppe i 40 grader.

Veterinären dök upp ca 20 minuter efter det och började undersöka honom och hon tempa även hon, då var det uppe i 40,6 och hon hittade inte heller något yttre som kunde förklara febern. De hon kunde komma på som kunde förklara symptomen var ett vanligt virus eller peritonit, en inflammation i bukhinnan. Så under lite mer än 3 timmars tid som veterinären var där togs det prover på bukvätskan, blodprover, gick ner med sond i magen på honom och diverse annat. Provsvaren får vi förhoppningsvis svar på imorgon, innan dess är det tempning minst 2 ggr om dagen och så måste jag hålla koll på att han äter och dricker som han ska. Han fick en injektion med feberdämpande och nå antibiotika igår så idag har han mått ganska bra, vi får se hur det ser ut nu när jag åker ut runt 20 för sista tempen för ikväll. Hoppas verkligen att allting blir bra snart för det är så jäkla obehagligt att han till och från är dålig och sen mår bra och sen är han dålig igen. Tycker så jäkla synd om honom bara.

Likes

Comments

Den här kvällen blev verkligen inte som planerat. Har varit lite till å från nu några dagar, därav ingen uppdatering. Men ikväll blev allt värre och har precis kommit hem från stallet å haft veterinär där i flera timmar. Håller tummarna för att min älskling mår bättre imorgon bitti så skriver jag mer utförligt om allt då.

Godnatt

Likes

Comments

Idag har det varit fullt upp med jobb, skulle ha slutat vid 18 men var bara hem och vände å nu är jag här igen eftersom de var extrem brist på personal. Hektor har därför fått vila idag, så får han en prommis imorgon när jag slutat vid 18. Bara bra att han får vila en dag, det behöver han. Annars har ja inte mycket att skriva, ska kolla igenom resten av bilderna på Hektor från igår, men annars är det strax dags att sova så jag orkar imorgon också. Godnatt!

Likes

Comments


Putsa, putsa, putsa! Hektor har fått ett nytt träns, men mer av det får ni se när det sitter på. Är jättenöjd med det hittills så hoppas att han också blir det. Han har redan träns sedan tidigare, men inget av dem har nosgrimma och det vill jag gärna ha när jag ska köra honom, så nu har han lite olika träns att välja på efter vad vi ska göra.

Likes

Comments

Idag har det varit fullt upp trots att jag varit ledig. Dagen började med en lång sovmorgon, vilket jag tyckte jag förtjänade efter några dagar med lite sömn och mycket jobb. Sen mötte jag upp lillasyster på Erikslund och shoppade lite smått innan jag åkte vidare mot stallet.

Idag longerades han först i ca 10 minuter, men då tålamodet från honom inte var med alls och allting annat var mer intressant så gav jag upp när han hade sprungit lite i båda varven. Sen släppte jag honom lös i paddocken så han fick springa ordentligt å som han ville, mest för att få han att röra på sig lite. Det var mycket uppskattat de första minuterna, då var det fullt ös medvetslös. Sen blev han trött så då tog vi en promenad och sen fick det vara bra för idag.

Kameran följde även med ut idag, dock är han ingen vidare bra fotomodell än så det måste jobbas på. Kombinationen av fel objektiv, att inte ha fotat på länge och att ha en häst som inte alls ville stå stilla resulterade i ganska kassa bilder faktiskt. Men alla bilder är bättre än inget alls så ska kolla igenom dom lite mera noga och se om det är någon jag kan lägga upp här. Hade gärna velat ha helkroppsbilder och från lite olika vinklar så man kan se framstegen han gör rent kroppsmässigt så det får bli någon mer dag i helgen som kameran får följa med om jag lyckas få med någon som kan hålla Hektor under tiden.

Imorgon väntar jobb 8 - 18 så ska rensa igenom bilderna, fixa lite tidsinställda och lite annat å sen en snabbdusch innan sängen väntar. Godnatt!

Likes

Comments

Viras Hektor
Född: 2009
e: Thunderstorm
u: Elvira RS 6217
Ras: Shetlandsponny
Kön: Valack


Min nya lilla kompis heter alltså Viras Hektor, men kallas vardagligt bara för Hektor. Han är valack, dock ganska sent tagen men under de här 2 veckorna som jag har haft honom så har jag inte märkt av några problem alls med det. För att vara 7 år gammal så har han inte gjort speciellt mycket, han ska vara både inriden och inkörd men inte alls mycket hanterad senaste 1,5 åren så det är en bit tillbaka, men han gör framsteg varje dag.

Han är jättetrevligt i hantering och charmar alla han träffar på och en väldigt social kille som inte alls tycker om att bli lämnad ensam i hagen, blir han lämnad ser han till att han inte är kvar i hagen många sekunder till utan då smiter han på bästa möjliga sätt.. Annars är han en väldigt social prick, han älskar att vara med där det händer och stå i centrum. Mat är en annan sak som han tycker väldigt mycket om, prio ett som vi håller på med för fullt är bantning för just nu är han verkligen tjock. Han går på diet och rör på sig så förhoppningsvis byts fettet ut mot muskler så småningom. Planen framåt är att jag ska köra honom, jobba honom från marken i diverse olika arbetsformer och sen ska han bli tricktränad. Han ska fortsätta få så mycket kärlek och uppmärksamhet som han bara orkar. Jag tror verkligen på att det här kommer bli jättebra, bara det att han alltid är positiv till all form av arbete eller ad vi nu ska göra gör att det känns ännu bättre, så länge han har gnista och vill göra saker så kommer det inte finnas en dag när jag tycker det är tråkigt.

Mycket mer än såhär et jag inte om honom än, men med tiden kommer allt falla på plats. Är så lycklig över att jag hittade just honom och att han nu bor 10 minuter i från mig. Lycka i hästformat.


Likes

Comments

Så mycket som hänt i mitt liv den senaste tiden och har fått så mycket motivation till att både skriva och fota igen nu när jag faktiskt har någonting speciellt att skriva om så bloggen får sigg en nystart med min nya kompis. För imorgon är det 2 veckor sedan jag tog bilen ner till Borås typ för att hämta hem lilla Hektor. Äntligen hästägare säger jag bara. Åkte ner lördagen innan och kollade på honom, föll pladask och på torsdagen åkte jag ner, var med på vet besiktningen och hämtade hem honom.

Imorgon är jag ledig så då tänkte jag ta med kameran och ge mig ut och fota honom lite så jag får lite andra bilder än mobilbilder bara, men fram tills dess får det duga. Här är då Hektor!


Likes

Comments