I London

Igår tog jag och yngsta pojken en Uber till Fulham för att möta upp hans mamma då de skulle träffa morfarn vilket gjorde att jag hade en timme över och vandrade längst Fulhams gator. Det var verkligen otroligt fint och kände att om jag fick välja var jag skulle bo i London skulle Fulham vara platsen men antagligen kostar det därefter. Jag vill i alla fall åka dit igen och utforska området mer så får se när jag gör det.

Familjen åkte iväg tidigt i morse på sin 2 veckors långa semester och själv är jag kvar men jag har i alla fall gjort upp lite planer. Än så länge ser det ut såhär:

Idag: Möta upp 4 au pairer för en promenad i Hyde Park och äta något.
Imorgon: Möta upp ett stort gäng au pairer vid Waterloo station för att sedan bege oss till Buckingham Palace för att se vaktbytet och sedan lunch i Camden.
Måndag: Träffa Mijke för lunch eller något annat kul, får se var dagen för oss.
Tisdag: Träffa Katja för lunch och kanske lite shopping på Oxford Street.
Onsdag: Möte med banken för att öppna upp ett bankkonto och snälla låt det gå bra! Har tydligen blivit mycket svårare nu eftersom Brexit...
Torsdag: Möta upp Melker på Heathrow som ska spendera 6 dagar med mig här och gud vad jag längtar!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I London

Denna helg var den första som jag hade helt ledigt då jag förra veckan följde med barnen och deras morföräldrar till deras Beach house. Så lördagens spenderades tillsammans med Mijke i Westfield som är ett jättestort shopping mall och söndagen mötte jag upp Mijke igen men även Lucia för lite sightseeing i London. Jag har ju sätt allt innan med men alltid kul att komma ut från huset så gjorde inte mig så mycket. Nu ska jag jobba 5 dagar och sen åker familjen iväg på 2 veckors semester.  Hoppas ni alla får en bra vecka!

Likes

Comments

I London

Nu har jag varit här i lite mer än en vecka, för att vara exakt 10 dagar. Jag skulle ljuga om jag sa allt varit frid och fröjd. Den första veckan var verkligen så svår då hemlängtan var större än jag någonsin trodde den skulle vara och saknaden efter Melker var och är fortfarande outhärdlig. Svårast av allt var nog ändå förändringen. Att gå från mitt enkla liv hemma i Sverige med rutiner och vänner till nya rutiner och ensamhet var och är riktigt svårt. Nu 10 dagar senare känns det bättre men i vissa stunder kan det vara så svårt så svårt och i andra stunder känns det helt självklart att jag är just här.

Nu ser jag fram emot helgen då jag ska träffa en annan au pair och sedan är det bara 5 dagar till familjen åker iväg på semester i två veckor och jag blir kvar här själv. Eller helt själv blir jag inte för Melker kommer hit och hälsar på! Lyckan kunde inte vara större och en eller två tårar kommer nog leta sig ut när jag möter honom på Heathrow.

Likes

Comments

Nu befinner jag mig på Arlanda och såklart får jag ett sms när jag gått igenom kontrollen....ditt flyg är försenat till 16.35. Aja, finns inte så mycket att göra åt det. Så nu sitter jag här och kollar på planen och lyssnar på Therese och Zätas podd och jag har även laddad ned Tom och Petters senaste podd så ska nog ha något att göra i alla fall!

Likes

Comments

Imorgon är dagen som alltid har känts så otroligt långt borta. Jag flyttar till London och helt ärligt är det blandade känslor. Det ska såklart bli jättekul men samtidigt lite läskigt. Att lämna det liv jag har här för att bygga på det i London och för att sedan återvända hit igen men i slutändan vet jag att detta är rätt. Jag kommer växa så mycket som person och det kommer bli ett år att minnas.

Nu ska jag snart bege mig ned på stan för brunch med familjen och sedan blir det att packa ned det sista i väskan.

Likes

Comments

Innan London

I fredags var det vår tur att ta studenten och det är verkligen så skönt att ha det gjort! Dagen var superkul förutom att det inte alls var så varmt som det ser ut på bilderna att vara då det endast var runt 13 grader, men hellre 13 grader och sol än 13 grader och regn. Jag fick även ett stipendium för mina betyg och såklart gjorde även det dagen lite roligare!

Däremot är det nu endast 26 dagar kvar till jag beger mig ut på livets äventyr och faktiskt flyttar till London på riktigt. Jag börjar faktiskt bli lite nervös och inser att detta verkligen händer mig. Jag kommer lämna Sverige för ett år för att leva i mina drömmars stad men tyvärr måste jag lämna denna härliga kille kvar. Vi försöker att se det positivt och London är bara några timmar bort så saknaden borde inte bli för stor och Skype finns ju alltid. Den sista månaden här i Sverige ska jag bara njuta och nästa vecka åker jag och tjejerna upp till Järvsö för att spendera några dagar där tillsammans innan vi alla skiljs åt vilket ska bli mys!

Uppdateringen här kommer förhoppningsvis börja rulla på bättre ju närmare London jag kommer och om det är något speciellt ni vill läsa om inför resan är det bara att kommentera!

Likes

Comments

Innan London

Den 3 juli klockan 16:15 sitter jag på planet för att påbörja det största äventyret i mitt liv. Bara för att tydliggöra detta för min egen skull. Om 73 dagar lämnar jag Sverige för att spendera det kommande året i London. Det har inte riktigt sjunkit in hos mig än då det känns så väldigt långt borta men ändå så nära. Inte ens igår när jag bokade flygbiljetten kändes det på riktigt men det är ju verkligen just det, på RIKTIGT! Liksom vad ska man ens packa för ett år?

Likes

Comments

Sist jag tittade in här kändes allt bara jobbigt. Jobbigt att hitta en familj och jobbigt att försöka att sälja in mig som rätt person för just deras barn. Efter att pratat med några familjer och för en sekund tro att jag hittat den rätta för att sedan logga in och se att de tagit bort mig som kandidat. Att slitas mellan lycka och stress för att sedan äntligen hittat en familj som känns rätt.

Jag kommer bo i West London i ett år och ta hand om två barn på 6 och 3 år. Jag vet inte alls hur snabbt det kommer gå att komma in i rutinerna. Jag vet inte alls hur jag kommer hitta vänner och jag vet inte alls hur stort steg det här egentligen är. Från att lämna allt säkert här hemma, för att kasta mig ut i något helt nytt. Det är verkligen så olikt mig men den 3 juli, alltså om 84 dagar åker jag för att göra något stort. Bo i London ett år!


Likes

Comments

Innan London

Har nu under några veckor haft tillgång till sidan där man matchar med familjer som söker au pair och allt känns bara jobbigt, eller inte jobbigt men stressigt på något sätt. Visst jag har bara pratat med en familj och den kändes inte 100% rätt och jag har lite kontakt med en annan men inte hittat någon tid vi kunnat prata via Skype. Samtidigt läser jag massa profiler men känner inte att någon familj är The one.

Hur långt vill man bo från centrala London? Tåg eller tube,? Vad är ett bra avstånd? Kan man ha månadskort för tåg? Är det då dyrt? Överlever man på 75 pund i veckan? Dela badrum eller eget? Hur många barn är bra? Ålder? Räknas min engelska som good eller är den bara fair? Ja, ni hör, frågorna är många men någon gång borde det väl falla på plats....hoppas jag.

Likes

Comments

Innan London

Nästan en månad senare och jag tar mig samman för att titta in här. Sedan sist har mycket men samtidigt ingenting hänt. Jag har jobbat, gått i skolan och varit sjuk större del av tiden men nu är jag på benen igen och redo för sportlovet som är nästa vecka.

Senast jag skrev här frågade jag om någon visste hur långt tid det tog att få svar från STS och i måndags hade jag fortfarande inte fått något svar så bestämde mig för att ringa dem och tydligen hade inte inte fått mitt mejl, vilket förstås förklarar allt. Jag mejlade in alla formulär igen och tro det eller ej men redan igår hade jag matchat med två familjer, så nu börjar det rulla på bra! Ska faktiskt ha mitt första skypemöte idag med en familj och känner mig både nervös och glad, men mest nervös tror jag, klockan 21 gäller det helt enkelt.

Däremot tror jag att jag ska försöka prata med fler än bara en familj för att vara helt säker på att det blir rätt val. Har dock ingen aning om hur många gånger man kan matcha med en familj men borde ju få några chanser på sig i alla fall. Vet heller inte om man måste tacka nej till en familj för att kunna matcha med en ny, vet någon av er det? Spännande är det i alla fall!

Likes

Comments