Tankar

Den 3 juli klockan 16:15 sitter jag på planet för att påbörja det största äventyret i mitt liv. Bara för att tydliggöra detta för min egen skull. Om 73 dagar lämnar jag Sverige för att spendera det kommande året i London. Det har inte riktigt sjunkit in hos mig än då det känns så väldigt långt borta men ändå så nära. Inte ens igår när jag bokade flygbiljetten kändes det på riktigt men det är ju verkligen just det, på RIKTIGT! Liksom vad ska man ens packa för ett år?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • Filed under: Tankar

Likes

Comments

Sist jag tittade in här kändes allt bara jobbigt. Jobbigt att hitta en familj och jobbigt att försöka att sälja in mig som rätt person för just deras barn. Efter att pratat med några familjer och för en sekund tro att jag hittat den rätta för att sedan logga in och se att de tagit bort mig som kandidat. Att slitas mellan lycka och stress för att sedan äntligen hittat en familj som känns rätt.

Jag kommer bo i West London i ett år och ta hand om två barn på 6 och 3 år. Jag vet inte alls hur snabbt det kommer gå att komma in i rutinerna. Jag vet inte alls hur jag kommer hitta vänner och jag vet inte alls hur stort steg det här egentligen är. Från att lämna allt säkert här hemma, för att kasta mig ut i något helt nytt. Det är verkligen så olikt mig men den 3 juli, alltså om 84 dagar åker jag för att göra något stort. Bo i London ett år!


Likes

Comments

Tankar

Har nu under några veckor haft tillgång till sidan där man matchar med familjer som söker au pair och allt känns bara jobbigt, eller inte jobbigt men stressigt på något sätt. Visst jag har bara pratat med en familj och den kändes inte 100% rätt och jag har lite kontakt med en annan men inte hittat någon tid vi kunnat prata via Skype. Samtidigt läser jag massa profiler men känner inte att någon familj är The one.

Hur långt vill man bo från centrala London? Tåg eller tube,? Vad är ett bra avstånd? Kan man ha månadskort för tåg? Är det då dyrt? Överlever man på 75 pund i veckan? Dela badrum eller eget? Hur många barn är bra? Ålder? Räknas min engelska som good eller är den bara fair? Ja, ni hör, frågorna är många men någon gång borde det väl falla på plats....hoppas jag.

  • Filed under: Tankar

Likes

Comments

Tankar

Nästan en månad senare och jag tar mig samman för att titta in här. Sedan sist har mycket men samtidigt ingenting hänt. Jag har jobbat, gått i skolan och varit sjuk större del av tiden men nu är jag på benen igen och redo för sportlovet som är nästa vecka.

Senast jag skrev här frågade jag om någon visste hur långt tid det tog att få svar från STS och i måndags hade jag fortfarande inte fått något svar så bestämde mig för att ringa dem och tydligen hade inte inte fått mitt mejl, vilket förstås förklarar allt. Jag mejlade in alla formulär igen och tro det eller ej men redan igår hade jag matchat med två familjer, så nu börjar det rulla på bra! Ska faktiskt ha mitt första skypemöte idag med en familj och känner mig både nervös och glad, men mest nervös tror jag, klockan 21 gäller det helt enkelt.

Däremot tror jag att jag ska försöka prata med fler än bara en familj för att vara helt säker på att det blir rätt val. Har dock ingen aning om hur många gånger man kan matcha med en familj men borde ju få några chanser på sig i alla fall. Vet heller inte om man måste tacka nej till en familj för att kunna matcha med en ny, vet någon av er det? Spännande är det i alla fall!

  • Filed under: Tankar

Likes

Comments

Tankar

Bild från när jag var i London sportlovet 2016

För ca två veckor sedan skickade jag in alla papper för att kunna åka som au pair till London sommaren 2017 men har fortfarande inte fått något svar...Vet någon annan som åkt till England som au pair hur lång tid det tog för STS att svara och att man får kontakt med familjer?

Ser verkligen fram emot studenten för att kunna börja denna resa på riktigt. Jag bestämde mig faktiskt för att åka som au pair efter gymnasiet redan i 8:an och nu flera år senare börjar det bli på riktigt. Det är en sådan speciell känsla att lilla jag snart ska ta studenten och börja ett liv utan skola som rutin och ett annat land som mitt hem. Ta mig till juni nu tack!

  • Filed under: Tankar

Likes

Comments

Tankar

Nu har det gått en vecka sedan jag tittade in här, men tro mig när jag säger att jag inte gjort någonting. Jag låg sjuk måndag-onsdag och sedan tvingade jag mig själv till skolan torsdag-fredag bara för att jag får sådan panik av att missa lektioner då det är så jag lär mig (lyssnar på lektionen och behöver sedan knappt plugga något inför proven). Nu är det i alla fall lite bättre men har fortfarande världens jobbigaste hosta och går runt och stör alla i skolan med den men det får vara ok.

Min födelsedag blev inte heller riktigt som jag hade tänkt mig då jag fortfarande var sjuk, kände ingen smak när jag åt och Melker fick jättehög feber under natten. Det var inte superkul att betala för ett hotellrum vi båda bara låg och var sjuka i och champagnen vi skulle skålat i står alltså fortfarande kvar oöppnad i mitt rum och väntar på ett nytt tillfälle att fira.

  • Filed under: Tankar

Likes

Comments

Tankar

Efter mitt sista jullov från gymnasiet någonsin så var det dags att bege sig till skolan för att börja den sista terminen på gymnasiet men tyvärr blev det inte så. Det började med att jag kände mig lite dålig igår och sedan fick feber på kvällen. Så, här ligger jag nu i sängen när de andra befinner sig i skolan för sista första gången för i år. Men, men finns inte så mycket att göra åt det mer än att försöka att bli frisk för om endast 3 dagar fyller jag 19!

Sedan jag sist skrev här har jag även genomfört intervjun för STS och det gick superbra! Jag skickade även in alla formulär igår kväll så nu sitter jag bara och väntar på att börja intervjuerna med familjer. Dock är det ingen panik med det då jag har tänkt att åka till London i augusti men alltid kul att få det hela i rullning!

  • Filed under: Tankar

Likes

Comments

Tankar

Dagarna bara springer i väg och här sitter jag nu och inser att imorgon blir det att gå upp för en jobbvecka. Till skillnad från många andra är jag däremot inte ledig på helgen och kommer jobba både nyårsafton och nyårsdagen, så det blir något nytt men OB är ju aldrig fel. Jag har även hunnit med att boka in en intervju med STS den 3 januari (kan ni förstå att det är ett nytt år om en vecka? 2017!) och börjar redan nu bli lite nervös.

Jag gjorde även något så spontant att jag bokade ett hotellrum för mig och Melker till min kommande 19-årsdag för det är ju endast 19 dagar kvar dit, passande! Sedan är det bara ett år kvar tills jag blir 20 och vuxen på "riktigt". Alltid tyckt 20 räknas mer som vuxen än 18 då man blir myndig!

  • Filed under: Tankar

Likes

Comments

Tankar

Då var även jag som många andra helt fast i Skam! Har de senaste dagarna sträck kollat på de två första säsongerna som finns på SVTplay och jag älskar det!

Till en början var jag lite tveksam då jag trodde det skulle vara som de serierna man satt och kollade på när man var yngre men det är verkligen något som gör att man blir helt fast, vilket jag nu är, skamligt fast...

Vet någon om det går att se säsong 3 någonstans? Orkar inte vänta tills SVT släpper det!

  • Filed under: Tankar

Likes

Comments

Tro det eller ej men denna mörka vinterdag när sommaren och studenten känns oändligt långt borta är jag helt redo för studenten. Jag har köpt skor, klänning och mössa och går nu bara och väntar på att det ska bli den andra juni och jag springer ut från slottet, klar med skolan och redo för att börja livet!

Likes

Comments