Tankar

Nästan en månad senare och jag tar mig samman för att titta in här. Sedan sist har mycket men samtidigt ingenting hänt. Jag har jobbat, gått i skolan och varit sjuk större del av tiden men nu är jag på benen igen och redo för sportlovet som är nästa vecka.

Senast jag skrev här frågade jag om någon visste hur långt tid det tog att få svar från STS och i måndags hade jag fortfarande inte fått något svar så bestämde mig för att ringa dem och tydligen hade inte inte fått mitt mejl, vilket förstås förklarar allt. Jag mejlade in alla formulär igen och tro det eller ej men redan igår hade jag matchat med två familjer, så nu börjar det rulla på bra! Ska faktiskt ha mitt första skypemöte idag med en familj och känner mig både nervös och glad, men mest nervös tror jag, klockan 21 gäller det helt enkelt.

Däremot tror jag att jag ska försöka prata med fler än bara en familj för att vara helt säker på att det blir rätt val. Har dock ingen aning om hur många gånger man kan matcha med en familj men borde ju få några chanser på sig i alla fall. Vet heller inte om man måste tacka nej till en familj för att kunna matcha med en ny, vet någon av er det? Spännande är det i alla fall!

  • Filed under: Tankar

Likes

Comments

Tankar

Bild från när jag var i London sportlovet 2016

För ca två veckor sedan skickade jag in alla papper för att kunna åka som au pair till London sommaren 2017 men har fortfarande inte fått något svar...Vet någon annan som åkt till England som au pair hur lång tid det tog för STS att svara och att man får kontakt med familjer?

Ser verkligen fram emot studenten för att kunna börja denna resa på riktigt. Jag bestämde mig faktiskt för att åka som au pair efter gymnasiet redan i 8:an och nu flera år senare börjar det bli på riktigt. Det är en sådan speciell känsla att lilla jag snart ska ta studenten och börja ett liv utan skola som rutin och ett annat land som mitt hem. Ta mig till juni nu tack!

  • Filed under: Tankar

Likes

Comments

Tankar

Nu har det gått en vecka sedan jag tittade in här, men tro mig när jag säger att jag inte gjort någonting. Jag låg sjuk måndag-onsdag och sedan tvingade jag mig själv till skolan torsdag-fredag bara för att jag får sådan panik av att missa lektioner då det är så jag lär mig (lyssnar på lektionen och behöver sedan knappt plugga något inför proven). Nu är det i alla fall lite bättre men har fortfarande världens jobbigaste hosta och går runt och stör alla i skolan med den men det får vara ok.

Min födelsedag blev inte heller riktigt som jag hade tänkt mig då jag fortfarande var sjuk, kände ingen smak när jag åt och Melker fick jättehög feber under natten. Det var inte superkul att betala för ett hotellrum vi båda bara låg och var sjuka i och champagnen vi skulle skålat i står alltså fortfarande kvar oöppnad i mitt rum och väntar på ett nytt tillfälle att fira.

  • Filed under: Tankar

Likes

Comments

Tankar

Efter mitt sista jullov från gymnasiet någonsin så var det dags att bege sig till skolan för att börja den sista terminen på gymnasiet men tyvärr blev det inte så. Det började med att jag kände mig lite dålig igår och sedan fick feber på kvällen. Så, här ligger jag nu i sängen när de andra befinner sig i skolan för sista första gången för i år. Men, men finns inte så mycket att göra åt det mer än att försöka att bli frisk för om endast 3 dagar fyller jag 19!

Sedan jag sist skrev här har jag även genomfört intervjun för STS och det gick superbra! Jag skickade även in alla formulär igår kväll så nu sitter jag bara och väntar på att börja intervjuerna med familjer. Dock är det ingen panik med det då jag har tänkt att åka till London i augusti men alltid kul att få det hela i rullning!

  • Filed under: Tankar

Likes

Comments

Tankar

Dagarna bara springer i väg och här sitter jag nu och inser att imorgon blir det att gå upp för en jobbvecka. Till skillnad från många andra är jag däremot inte ledig på helgen och kommer jobba både nyårsafton och nyårsdagen, så det blir något nytt men OB är ju aldrig fel. Jag har även hunnit med att boka in en intervju med STS den 3 januari (kan ni förstå att det är ett nytt år om en vecka? 2017!) och börjar redan nu bli lite nervös.

Jag gjorde även något så spontant att jag bokade ett hotellrum för mig och Melker till min kommande 19-årsdag för det är ju endast 19 dagar kvar dit, passande! Sedan är det bara ett år kvar tills jag blir 20 och vuxen på "riktigt". Alltid tyckt 20 räknas mer som vuxen än 18 då man blir myndig!

  • Filed under: Tankar

Likes

Comments

Tankar

Då var även jag som många andra helt fast i Skam! Har de senaste dagarna sträck kollat på de två första säsongerna som finns på SVTplay och jag älskar det!

Till en början var jag lite tveksam då jag trodde det skulle vara som de serierna man satt och kollade på när man var yngre men det är verkligen något som gör att man blir helt fast, vilket jag nu är, skamligt fast...

Vet någon om det går att se säsong 3 någonstans? Orkar inte vänta tills SVT släpper det!

  • Filed under: Tankar

Likes

Comments

Tro det eller ej men denna mörka vinterdag när sommaren och studenten känns oändligt långt borta är jag helt redo för studenten. Jag har köpt skor, klänning och mössa och går nu bara och väntar på att det ska bli den andra juni och jag springer ut från slottet, klar med skolan och redo för att börja livet!

Likes

Comments

Tankar

Efter att jag nu i en vecka har försökt skicka in en ansökan till STS au pair så fungerade det helt plötsligt och jag blev minst sagt förvånad. Så nu helt plötslig och oförberett har jag skickat in en ansökan om att få åka iväg till London i ett år vilket känns helt overkligt men samtidigt grymt kul. Det är nu livet efter gymnasiet börjar bli på riktigt, längtar!

  • Filed under: Tankar

Likes

Comments

Tankar

Gårdagens pannkakasfrukost blev med våfflor istället men de var faktiskt riktigt goda så jag klagar inte! Dagen ska inte spenderas med att göra någonting faktiskt vilket jag tycker jag förtjänar efter en hektisk vecka. Imorgon däremot blir det att baka lussekatter och jag verkligen hoppas att jag får mer julkänsla för just nu har jag verkligen ingen!

Hoppas ni får en mysig vinterdag med snön som föll under natten :)

  • Filed under: Tankar

Likes

Comments

Tankar

Long time no see....for real.

Insåg att det var över en månad sedan jag senast tittade in här och det beror helt ärligt på att skolan har tagit över mitt liv och när jag inte är i skolan antingen jobbar jag eller försöker ta det lugnt.

Det har faktiskt inte hänt jättemycket sedan jag sist försökte formulera ett inlägg. Jag har firat Matilda som fyllt 18, firat mig och Melker som fyllt 6 år (tillsammans) och försökt att skicka in min ansökan till STS au pair men sidan vill inte samarbeta med mig och de har inte svarat på mitt mejl heller. Så, det står helt still just nu... Och juste har beställt min studentmössa också så nu börjar det kännas mer på riktigt!

Snart ska jag väcka Melker då han fortfarande ligger och sover...(den latmasken). Funderar också på att göra en fet pannkaksfrukost då vi har resursdag så borde lyxa till det lite OCH för att jag äntligen är klar med psykologi uppsatsen! Sen blir det att åka ned på stan för att hämta upp bilen och köpa de sista julklapparna! Mys!


  • Filed under: Tankar

Likes

Comments