Hejhej!

Tiden bara rusar iväg när man har roligt. För roligt det har jag haft. Väldigt mycket. Sådär mycket att jag just nu tvingas ta igen mindre roliga saker som skolarbeten. Men det behöver vi inte prata om här!

Så vad för roligt har skett sen jag sist skrev någonting här? Jo, mina plantor har växt så pass mycket att de skulle kunna flytta ut på balkongen om inte vädret skulle ha så svårt att bestämma sig, jag har varit på solsemester till Kreta med mamma där vi njöt av lugnet och så har det varit en hel del vinande på helgerna och väldigt mycket kompisar i fokus. Helt enkelt underbart. Sommaren är nog på gång, det bara pirrar sådär härligt i kroppen just nu.

Likes

Comments

Hej! För tredje året i rad har jag beslutat mig för att plantera på balkongen. Jag började förodla inomhus för ungefär en månad sen och har precis skolat om plantorna första gången. Förhoppningsvis ska jag inte behöva skola om dem ännu en gång, tack vare att jag planterade dem i en betydligt större kruka. Innan de ska ut på balkongen i sina riktiga krukor förstås.

Så fort temperaturen håller sig kring 15 grader skall jag börja så det som inte förodlats i äppellådorna som jag använde redan förra året. Det är andra sommaren med inglasad balkong och efter förra sommarens lärdomar har jag satsat extra hårt på tomat, paprika och chili. Eftersom de borde klara av värmen.

Under försommaren har jag även tänkt odla sockerärter, sallad & lite vackra blommor som med lite tur kanske håller sig även under högsommaren.

Likes

Comments

Godkväll!

Är helt slut. Det är väl så man blir efter ännu en helgs bravader. Eller när man skrattar ända in på småtimmarna. Men de är ju lite såna här helger man behöver ha då och då, (eller fem helger i rad som jag & Linnea just nu då). Hade åtminstone en grym kväll och natt med innebandylaget på arken igår.

​Idag har jag hälsat på massa söta lamm hos Ericas föräldrar med Erica och Linnea. Precis va man behöver för att återfinna glädjen när man är bakfull och trött. Det bästa mys-sällskapet.

Likes

Comments

Hej till er som hittills hittat hit!

Började dagen med att ligga i sängen och ringa till högskolan eftersom alla mina kurser i ping-pong (vår studentportal) helt plötsligt hade försvunnit. Jag har nämligen varit registrerad på två personnummer, ett tillfälligt och mitt svenska, vilket ställt till det en hel del vid bland annat min ansökan. Det är lite sånt man fått räkna med som finsk/åländsk studerande vid svenskt universitet.

Kvinnan i ping-pongservicen var otroligt trevlig och det var förvånansvärt smärtfritt att återfå kurserna till portalen. Nu är övergången avklarad både på antagning.se och hb så allt borde vara på grej. Underbart!

Om det är någonting jag lärt mig av att studera på distans så är det att det lönar sig att ta kontakt med lärare eller ansvariga när man upplever konstigheter. Ibland är det helt enkelt tekniska fel.

För den som inte vet så går jag till webbredaktör vid högskolan i Borås men bor kvar på Åland. Utbildningen är helt på distans och snart har jag gått klart mitt första år. Trivs verkligen, kurserna känns helrätt.

Jag har ännu inte riktigt lärt mig att fördela mitt pluggande för deadlines så att de blir mer jämnt och panikskriver alltid i sista stund. En kurs går så mycket snabbare än man tror. Särskilt när man har jobb några kvällar i veckan utöver skolarbetet. Men jag hinner och presterar. Faktiskt, även om jag ibland blir väldigt förvånad själv.

Tyckte föresten att det såg så himla varmt o vårigt ut idag att jag gick ner till vattnet för att plugga. Jag tog en bild för att vara lite inspo sådär och konstaterade 10 minuter & endast 3 sidor senare att det inte var så varmt som det sett ut att vara. Packade ihop och gick tillbaka upp till lägenheten där jag läste 10 sidor till innan jag tog en powernap. Inte en helt ovanlig studiedag såhär i början på en kurs för mig. Haha. Inte undra på att allt blir gjort i sista stund.

Det finns tydligen ett ord för detta, procrastination. 

Likes

Comments

Hej kära vänner och hemliga beundrare!

Jag har under flera månader funderat på att återuppta mitt bloggande som totaldog för cirka två år sen. Anledningen till att jag dragit ut på starten är helt ärligt inget annat än prestationsångest. Det har på senaste tiden känts otroligt pressat för mig att skriva. Kanske har det med det akademiska universitetsskrivandet att göra? Jag vill uttrycka mig så korrekt och intressant som möjligt hela tiden att jag nästan glömt bort det fria skrivandet som jag så länge älskade att uttrycka på bloggen. Jag tror även att det var just denna prestationsångest som gjorde att jag slutade blogga just där och då för två år sen. Innan det hade jag bloggat sedan 2009 (!!!).

Det roliga med prestationsångest är att den är sådär lagom knepig att ta tag i medan man studerar och faktiskt måste prestera eftersom man blir betygssatt, måste bli godkänd och så vidare. Men jag tänker att när jag till och med kan sitta 30 min o fundera på vad min bildtext på instagram skall vara så är det åtminstone dags att ta tag i problemet på det privata planet. För jag har ju skrivit fruktansvärt dåliga bildtexter tidigare och inte brytt mig.

Så för att påminna mig själv om att skrivandet faktiskt kan vara roligt, enkelt och totalt prestationsfritt skall jag försöka skriva något inlägg här nu och då. För att det är roligt, eller de ska bli roligt igen.

Kanske borde jag sätta en tidsbegränsning på hur länge det max får ta för mig att skriva ett inlägg också. Så att jag inte sitter och övertänker(redigerar hundra gånger innan jag faktiskt publicerar). 10 minuter vore ju rimligt? Även om jag säkert satt 30 minuter bara på det här första.

Jag skaffar ju förstås inte bara en blogg igen för att skriva text när några av mina absolut största intressen är design, inredning, fotografering och växter. Det kommer nog att dyka upp en hel del bilder med (troligtvis mer bilder än text), annat vore hemskt olikt mig.

Tack så länge!

Likes

Comments