QUESTIONS, Movies&Youtube

Decembers utmaning dag 11. Bästa julfilmen?

Svar: Polarexpressen! Jag tvekar inte en sekund. Jag minns när tyckte om ”Ensam hemma” mest av alla julfilmer. Polarexpressen är så fint gjord, personerna och miljöerna. Fin handling också. Jag önskade att jag trodde på tomten. Tänk vad mysigt det hade varit. En person som bryr sig så mycket om barn och som flyger förbi med sina renar på natten.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tips, Mat o gott

Slut på idéer? Jag vill från om med idag 8 december tipsa er om flera st. bloggutmaningar till 31 december. Som ni säkert förstår så har 1-7 december redan varit. Men det behöver inte spela någon roll. Häng gärna på du med!

8. Favorit julbak (recept).
9. Det bästa blogginlägg du publicerat 2017.
10. Det bästa julpyntet i mitt hem.
11. Bästa julfilmen
12. Hur mitt hem är julpyntat
13. Hur jag firar lucia
14. Ett julklappsrim
15. En bild som symboliserar december
16. Är jul en religiös högtid för dig?
17. Den sämsta julklapp jag någonsin fått
18. Den bästa julklapp jag ger bort iår.
19. En julafton jag minns
20. Det bästa julgodiset
21. Vad jag önskar mig av jultomten iår
22. Julaftons outfit
23. Hur jag ska fira julafton
24. Ett måste på julbordet
25. En bild som visar min julafton.
26. Bästa julklappen jag fick iår
27. En sak jag lovar mig själv att göra 2018
28. Vad jag har fyndat på mellandagsrean
29. Det bästa med 2016
30. Hur ska jag fira nyårsafton
31. Nyårslöften

Dag 8: Mitt favorit julbak?

Svar: Jag bakar tyvärr nästan aldrig och när julen kommer så brukar mamma & jag baka något tillsammans. Brukar vara allt från knäck, ischoklad till Rocky road. Men! Jag har hittat denna julen ett recept som jag inte ”än” kan rekommendera men som låter sååå gott! Receptet kallas för ”snöbollar”. Ni hittar receptet här... har ni bakat det någon gång?

Vet ni vad? Nästa video jag skall spela in på youtube, kommer vara en bakningsvideo, då tänkte jag baka just snöbollar. Ni får helt enkelt se en resencion då, lovar såklart att länka till videon när den är publicerad.

Likes

Comments

QUESTIONS

Har ni några tips på youtubevideos jag kan göra? Som youtuber så gäller det att ha nya idéer, direkt när man kommer på en videoidé så skall man skriva ner det.

Likes

Comments

Personligt , Inredning, övrigt

Finns en app på AppStore som heter ”moments”. Moments syfte är att minska mobilberoende. Den innehåller 7 steg (utmaningar) som du måste genomföra om du vill ändra ditt beteende.

Moments vill att du skall ”våga känna dig uttråkad”. Fråga därför dig själv och var ärlig. Hur länge kan du själv sitta med dina tankar och reflektera innan du tar upp mobilen? Måste du kolla på mobilen när det plingar till? Har du med dig mobilen till toan? Soffan? Sängen när du lägger mig? Du har ett beroende. Det är tillräckligt med fyllda kriterier för att kunna definiera detta som ett mobilberoende. Sitter du med mobilen minst 2,5 så är drabbad.

Jag har inte själv börjat med moments utmaningar men jag tycker att det verkar vara så grymt bra. Jag vill definitivt bli av med mitt beroende! Men hur svårt kommer det att bli? Hur redo är jag att ge upp mobilen?
Jag tycker att mobilen ger upphov till sååå mycket stress i vardagen. Ständigt vara uppkopplad. Mobilen lurar oss (hjärnan snarare) att det är viktigt att kolla ”det” och ”det” på sociala medier men egentligen får det oss att gå på högvarv. Tänk om mobilen är boven till all vår stress? Tänk om det enda vi människor behöver är: att vara utan den? Är det så enkelt? En hypotes som är värd att testas tycker jag!

Har du någon gång varit med om att mobilen laddat ur när du inte varit hemma? Klart du har. Hur kändes det? Vad gjorde du? Observerade du omgivningen mer?

Moments 7 utmaningar:
1. Du behöver inte göra något själv på första steget. Moment räknar ut hur många timmar du spenderar framför mobilskärmen under en dag. 1-5 timmar? 6-10?
2. Första utmaningen! På väg till skolan? Jobbet? Stan? Lägg undan mobilen, helst i väskan. Ta inte upp mobilen för en längre stund. Är du hemma? Lyssna inte på musik, lägg mobilen i ett skåp e.c.t
3. Fotofree dag! Ta inte ett enda foto idag. Anledningen att du skall våga uppleva något utan att fota själva upplevelsen. Fotar du, hinner du inte själv njuta av upplevelsen. ”If your camera captures the moment, your brain doesn’t”.
4. Detta blir en av de tuffaste utmaningarna. Ta bort din mest använda app på mobilen.
5. Sätt en timer på hur länge du skall vara ifrån mobilen och håll dig till det. En tid för att umgås med sig själv, prata med andra och strunta i sociala medier.
6. Observera din omgivning. Nästa gång du är på en offentlig plats, ensam eller med en kompis. Ta inte upp mobilen en enda gång. Observera istället det som händer runt omkring dig. Prata med din kompis. Folk som går ut ur butiker, caféer, fåglar som flyger runt nära dig, alla ”mobilzombies” som glor på sin telefon haha. Låt oss säga, du kommer snart märka att du inte är som ”dem”.
7. Bli uttråkad! Denna utmaningen innehåller 4 steg. Nr 1. Tänk ut ett problem som du har i ditt liv just nu, litet som stort. Strugglar du med en relation? Jobbet? Något annat? Nr 2. Sätt timer på 30 min. Ingen distraktion, ingen musik, ingen mobil, bara dig själv. Nr 3. Sätt på en kastrull med vatten på spisen, titta när det kokar, titta på bubblorna. Eller skriv ex siffrorna ”1,0,1,0” på ett papper till hela pappret fylls. Nr.4 Nu är du uttråkad eller hur? Ta fram penna och papper och sitt och fundera på problemet du valde i nr 1. Skriv ner dina tankar och lösningar.

Jag spenderar i snitt 4-5 timmar på mobilskärmen om dagen. Helt sjukt! 4-5 bortkastade timmar på något som inte ger mig något eller tar mig framåt. JAG måste gå till botten med detta. Vad känner du som läser detta?

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon! Sitter i sängen dricker te och äter och mammas hemmagjorda hjärtbröd med ost och sylt. Yummy in my tummy. Nu tittar jag på A christmas Carol.


Idag är det en mys-tisdag. Jag skall titta på massor av filmer + om jag känner för det idag, spela in en video. Blir en julvideo, så mycket kan jag säga. Vad skall ni göra denna tisdag?

Likes

Comments

Vardag

Haft en bra dag? Jag har chillat nästan hela dagen, åkte med bästis en stund för att köpa lite smått och gott. Blev mat på Ikea, gott!

Imorgon börjar en ny vecka. Taggade? Eller inte? Det är helt okej att inte känna för en ny vecka. Vi kan inte känna oss på topp alla dagar. Jag själv känner mig så slö på söndagar så det är alltid jobbigt när måndagen kommer haha.

Likes

Comments