Nu har jag bott i Karlstad i lite med än en månad, så tänkte summera lite av hur jag känner kring denna flytt. Lägenheten är fräsch, gillar planlösningen och jag har skog runt omkring, vilket jag älskar. Och det är så skönt att man kan köpa exakt vad man vill vad gäller inredning, det är bara upp till mig. Jag gillar att inreda och göra det hemtrevligt och mysigt, det är kul Sen tar det cirka fem minuter med cykeln till universitetet, och det är väl egentligen det som gör hela min flytt till ett stort plus. Det är så oerhört skönt att slippa allt bussåkande, att man på en dag har så många timmar över till annat, som vanligtvis har gått till att resa till och från universitetet.

Sen skulle jag ljuga om jag sa att jag trivs här till 100%, för det gör jag inte. Jag saknar min kille och jag önskar verkligen att vi kunde bo tillsammans. Det är sådana här saker som sätter ett förhållande på prov, det är sådant här som visar om man verkligen älskar varandra eller inte. Och jag kan bara prata för mig själv, men jag älskar honom verkligen, han är det absolut bästa jag har, och jag skulle inte vilja byta ut honom mot något annat i världen. Saken är den att man får försöka hitta en ny vardag som funkar, och man får lov att vänja sig och det är okej att det tar tid. För jag har inte vant mig än. Jag hoppas det kommer. Igår kom han till mig med både mat och present och imorgon åker jag hem till honom igen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det var något som fastnade på mig, något som aldrig riktigt försvann.

Den där känslan av att inte kunna göra något, att stå där maktlös och se på när helvetet bryter lös. När hus för hus försvinner, människa efter människa som slungas ner i ändlösa hav, som aldrig återfår sina andetag. Människor som aldrig får chansen att träffa sina nära igen, som tvingas till ett annat land helt själv. Människor som bär på historier man inte ens kan föreställa sig, för man bor i en trygghet där sådant där inte händer. Vi pratar om människor precis som du och jag, men som av någon jävla anledning inte blir bemött eller hjälpt med den hjälp man verkligen behöver. Vi pratar om flyktingarna, de stackars människorna som tvingas lämna tryggheten och fly för sina liv, där mammor skickar sina barn i hopp om att ge dem ett bättre liv. Det är då sånt där händer, det är då unga människor försöker ta sina liv eller får sina liv fråntagna. Det är då människor blir kapabla till vad som helst, för det man bär inom sig blir bara för mycket, för mycket för att kunna hantera själv, för mycket för att kunna övervinna och lära sig hantera. Vi lever i en tuff värld, där man gör skillnad på människor, där vissa lever i sin trygga bubbla och tänker att det där händer inte mig. Man tänker inte på att det är människoliv vi pratar om, människor med känslor precis som du och jag. Det är när människor känner sig mindre värda, mindre viktiga och det är när människor känner att livet inte är värt att leva... man har redan förlorat allt värt att leva för i kriget.

Likes

Comments

Jag kämpar ofta mot mina tankar kring vad jag borde göra. Jag tänker ofta att jag borde träna, för tills ett par månader sedan tränade jag övervägande dagar i veckan. Varför orkar jag inte det nu?! Nu blir det något pass i veckan, jag har ingen energi över till träning, jag är så trött. Men ändå försöker jag intala mig själv att jag orkar, att jag är dålig som inte ens försöker ta mig iväg på träning och att jag kan bättre. Jag blir aldrig nöjd med det jag här och nu orkar prestera. Jag har under sommaren tagit körkort, där jag under två veckor kämpade intensivt med att klara det, jag har jobbat hela sommaren och haft en tuff vårtermin innan det. Nu står jag dessutom mitt i en flytt, ni hör själva egentligen är det inte konstigt att min kropp säger ifrån. Att den behöver vila. Jag vill gärna sluta upp med det dåliga samvetet kring att jag inte tränar lika mycket. Jag vill lära mig att bli nöjd med mina promenader och yogan. För just nu är det vad jag orkar med. Och jag kämpar mot mina elaka tankar om mig själv varje dag.

Kram❤️

Dessa bilder summerar ganska bra vad jag har gjort idag, nu ska vi äta blåbärspaj.

Likes

Comments

Hur var natten?
Natten var bra, sov bredvid E och såklart mina två små katter.

Vad har du gjort under morgonen?
Äntligen en ledig helg och det betyder sovmorgon och en god frukost framför TV:n såklart!

Vad ska du göra idag?
Idag har jag tänkt att åka och hälsa på mina föräldrar, kanske äta någon god mat, ta en härlig skogspromenad och dricka massa kaffe. Bara njuta av att ha en ledig dag.

Vad ser du mest fram emot?
Att få träffa mina föräldrar och lillasyster, har inte sett dem sen cirka 1,5 vecka tillbaka.

Vilken typ av lördag kommer det att bli?
Förhoppningsvis lugn och skön!

Vad ska du ha på dig?
Svarta jeans och en mysig hoodie.

Vad ska du göra ikväll?
Ikväll ska jag köpa mig choklad, se på TV och ta det lugnt. Får se om E är hemma eller om han är iväg på äventyr.

En peppig lördagslåt
Cold water (feat. Justin Bieber) - Major Lazer

Likes

Comments

Det här med att handla på närliggande gårdsbutiker ligger mig varmt om hjärtat. Är en av de bästa sakerna jag vet, gå runt och kika på vad som erbjuds. Idag handlade jag från Torfolk's gårdsbutik samt Höje vedugnsbageri och det är så lyxigt. Firade tre dagars ledighet med nybakat fyrkornsbröd och björnbärsmarmelad att äta till frukost imorgon. Köpte även ekologiskt vaniljpulver att ha i bakverk, i smoothies med mera, samt en raw bar. Det är är ren lyx för mig och det är så gott.
Ha en trevlig kväll alla fina! ❣

Likes

Comments

Hej alla fina!

Regnet det bara öser ner, men jag har ärligt talat inte så värst mycket emot det. Tycker det kan vara ganska mysigt när det smattrar mot fönstret, med en rykande tekopp i handen under en filt. Men det får vänta för idag är det jobb från klockan 7.00-15.30. Idag kommer även E hem efter att ha varit i Borlänge hos en vän, han är mer än välkommen hem ❤️

Bjussar sålänge på bilder för två helger sedan, den helgen var så mysig! Tillbringade den med E's släkt uppe i deras sommarstuga.

Likes

Comments

Jag tänker ofta på vad som hade hänt om jag inte valt det gymnasiet jag gjorde, om jag valt en annan linje, annan stad med helt andra rutiner och  dagar. 

Jag gick den samhällsvetenskapliga linjen med inriktning människa och beteende på Klara gymnasium i Karlstad. Jag kan inte annat än att säga att jag är helnöjd med valet av gymnasium, jag kunde ärligt talat inte haft det bättre. Bra relation till lärare och rektor, fina vänner där man brydde sig om varandra. 

Men någonstans på vägen gick något snett, jag började må otroligt dåligt, jag var till och från mycket ledsen, kunde helt från ingenstans bryta samman av ilska eller frustration. Jag var en osäker tjej, jag ville vara duktig, jag ville till och med  vara bäst. Jag la ner mig till 110% på studierna, pluggade i stort sett varje vaken minut. Och visst det lönade sig, jag gick ur gymnasiet med toppbetyg. Men nu sådär i efterhand kan jag bli så ledsen när jag ser tillbaka på gymnasietiden, jag valde bort kompisarna, pojkvän och familj mot att plugga. Jag valde bort i stort sett allt, för att kunna sitta på mitt rum med boken i handen och pennan i andra. Det här stod jag och min kropp ut med i cirka 2,5 år innan jag bröt samman. Sista terminen hade jag plötsligt inte krafter kvar, jag orkade inte ta mig till skolan, vissa dagar orkade jag inte ens ta mig ur sängen. Jag kände att är det såhär livet ska vara, jag är 19år och mår sämre än vad jag någonsin trodde man kunde göra. Och jag lovar er att jag ut i fingerspetsarna kämpade för att orka åka de där 7milen för att komma till skolan, för att orka vara med på lektionen, precis som jag alltid gjort. Men allt som oftast under vårterminen 2015 var jag hemma och kämpade. Det var även någonstans under denna termin som det yttrade sig en ångest inom mig. Jag kunde få hjärtklappning och svårt att andas på bussen till skolan, börja gråta i ren panik, för jag kände inte igen mig själv och min kropp som annars alltid hade hängt med mig och mitt hårda tempo. Jag kunde få grov ångest för om någon frågade mig ifall jag ville med ut, jag tyckte det var jobbigt att vara omringad av många människor. Jag ville helst vara ensam. Men jag lyckades ändå kämpa mig igenom sista terminen på gymnasiet och en dag var det visst min tur att bära mössan för att springa ut ur skolan en sista gång, jag hade äntligen tagit studenten. På samma dag som jag tog studenten så kunde min fina kropp äntligen få slappna av och mitt immunförsvar rasade i samma takt som fritt fall på Liseberg. Där stod jag på studentflaket med skyhög feber utan röst. Den sommaren åt jag penicillinkur efter penicillinkur för att bli av med både lunginflammation och halsfluss. En sommar där kroppen sa sitt efter att jag slitit ut den för hårt utan att ens ha lyssnat på den signaler den har försökt att gett mig. Detta resulterade även i att jag efter alla mediciner blev känslig mot laktos och måste idag äta laktosfria alternativ. Jag måste hela tiden tänka på vad maten innehåller, oavsett om det är hemma eller på restaurang,  för att slippa få ont. Med det det här inlägget vill jag dels skriva om mig och min historia, men även visa andra att psykisk ohälsa är precis lika vanligt som att bryta armen. Du är inte ensam och tillsammans kan vi lyfta upp detta tabubelagda ämne. Få fler människor att inse att psykisk ohälsa behöver tas på större allvar, för att fler människor ska våga ta steget och faktiskt få hjälp. För det är livsviktigt. 

Kram ❤

Likes

Comments

Igår köpte vi med nybakat surdegsbröd från gårdsbutiken här hemma, T gjorde en egen underbart god majonnäs och sen skalade räkor. Detta var så gott!!!! Skulle göra mycket för att få uppleva de smakerna tillsammans igen 😍

Likes

Comments