Det här med dans, det är en hyfsat bra sak hörrni. Igår tog jag nämligen mina första buggsteg sen i maj, och det är ett jävligt långt tag. Klart man var lite ringrostig, men det gick över förväntan. Euforikickarna var rätt sjuka och jag kan med handen på hjärtat säga att jag inte har varit såhär glad sen jag kom hem och träffade kompisarna för första gången efter Tyskland. Jag tycker om det här med bugg rätt så mycket skulle man kunna säga.

Fan vad jag mår bra av det och har saknat det.

Likes

Comments

Så kom den. Första dagen i skolan, i den riktiga skolan på mycket mycket länge. Herregud vad jag saknat miljön, lärarna och musiken. För att inte tala om att omgivas av människor som inte vänder en ryggen. Det är här jag hör hemma.

Vi spelar funk på musiken, och jag svär till gud att det inte finns någon linje som har så roligt på sina lektioner som vi har det. Asså jävlar vad jag har saknat det här. Däremot var det läskigt att sätta sig vid pianot igen, har knappt spelat sen jag flytta hem igen.

Jag var rädd för vad musiken gör med en, rädd för bubblan av eufori man hamnar i. Att jag kanske inte skulle hamna i den igen. Rädd för att vara sämst på att spela, för att jag kanske glömt bort allt. Men även om jag var lite ringrostig fanns glädjen bakom tonerna, skrattet och den rena och sanna euforin bakom sång och spel när vi spelade tidigare idag.

Linnéas kommentar "ta en bild på mig". Som den lydiga vän jag är följde jag självklart order. Fan vad jag har saknat henne alltså. När denna lilla tös ligger på golvet, skrattar och bara är; det är vardagslycka.

Likes

Comments

En av mina absoluta favoritdessert som min käre vän Anna har lärt mig. Och namnet. Säg det tio gånger snabbt och påstå sen att du inte är road. Finns ingen risk. Fruity frozen cheesecake. Fruity frozen cheesecake.Botten:

Typ ett halvt paket digistive (beror på hur formen ser ut, fyll botten bara så löser det sig)

100g smör


Cheesecake:

200g Philadelphiaost naturell

3 tsk vaniljsocker

3 dl grädde

1,5 dl socker

3 äggulor

3 äggvitor

1 dl lemoncurd (kan också överdrivas eller underdrivas)

Vatten


Dekorering:

Passionsfrukt, jordgubbar, melon, mango eller nåt helt annat. Typ det som är billigt eller fint.

 1. Smula digistivekexen och blanda med det smöret du har smält.
 2. Platta ut i formen. TRYCK INTE HÅRT.
 3. Vispa osten tillsammans med 1 dl socker och vaniljsockret.
 4. Vispa ner äggulorna i smeten.
 5. Vispa grädden hårt i en annan bunke.
 6. Vänd ner grädden i smeten.
 7. Vispa äggvitorna till en maräng tillsammans med 1/2 dl socker.
 8. Vänd ner äggvitorna i smeten.
 9. Blanda lite vatten med lemoncurden beroende på hur mycket citron du vill att det ska smaka.
 10. Gör lager med ett smet, ett lemoncurd, ett smet, ett lemoncurd till smeten är slut.
 11. Frys i x antal timmar.

Så, mitt favoritrecept till ditt förfogande.


Likes

Comments

Denna morgon inleddes med att titta på ett avsnitt av grey's, tacos och springa runt i myskläder. En sån där morgon som är helt perfekt.

Mitt på dagen gick jag på promenad och fick nåt ryck att fota solnedgången. Gick vid halv ett och redan då var solen påväg ner. För här går solen upp och ner parallellt. Den har inte fattat att den är påväg upp förrän den är påväg ner. Livet i norr vettni.


På tal om livet i norr: skulle till stan och träffa Anna igår, så jag satte mig i bilen som denna klant hade glömt sätta i motorvärmarn. Kall bil med andra ord. Så efter nån min dog mobilen. För att det var för kallt. I bilen. Livet i norr som sagt. Förstår inte hur någon skulle ha kommit på att bosätta sig här. Aldrig i livet att man ba "nämen här är det kallt som stryk halv året. Resten av året är det ljust dygnet runt så vi inte kan sova. Här ska vi bo." No way.

Den låga solen bidrar dock till vackra bilder, och en kombon älv+låg sol är i princip oemotståndlig.Kvällen tillbringades med tremänningarna, spel och mat. De är så söta de små trollen, snudd på att man vill äta upp na. Tur att man har viss självdisciplin... Får se om jag åker på Jims (en av tremänningarna) skidtävling imorn. Annars lär det väl bli lite städning och andra kuliga saker


Likes

Comments

Såhär den 6 januari kan alla behöva lite skratt och ljus. Det har varit väldigt mörkt och mörkt väldigt länge. Det är nästan jobbigare än kylan i sig.

Därför har jag satt ihop en liten lista över saker som har lyst upp min senaste vecka.Kylan är inget problem - Olle har hö i handskarna

Vilken krutgubbe. Asså hur cool är han inte? Det är minus 41,3 och när reportern frågar hur man klarar av att bo i sådan kyla säger han bara "Finns inget problem, jag ser inte problemet." En så cool gubbe.

Artikeln finns här:Jonas Gardells nyårstext


Den väldigt fina och trevliga personal som fanns på Clarion Hotell Arlanda igår natt när vi kom fram efter tjorv och SAS hade gått hem för dagen och inte gick att få tag på.Clara Henrys video om nyårslöften och hur vi egentligen borde följa upp dem istället för att bara lova lova lovaBilden med full skyddsutrustningLikes

Comments

View tracker

Det här ska som sagt inte vara löften upp till skyarna. Sådana som låter så imponerande och motiverande, sånna som "man ska ha". Sådana som man inte kan hålla för att de är just skyhöga. Därför ska jag sätta mål, och som en klok en sa. Jag ska utvärdera i slutet av 2016, göra som man gör i skolan. Hur gick det? Vad gick bra? Vad gick mindre bra? Hur ska jag göra nästa gång?


Jag ska promenera en gång i veckan. Ungefär en timme. Jag har inte kraften just nu att ta tag och börja träna, men frisk luft och motion behöver alla, och en promenad i veckan klarar jag av.


Jag ska hålla min bullet journal skolåret ut. Det funkade så bra och jag kan behöva ett extra minne


Jag ska äta mer vegetariskt och fisk. Äta det jag tycker är gott, testa mer som inte innehåller kött och försöka att bli bättre på det här med fisk.Jag ska läsa minst fem böcker. Det är inte heller lika mycket som många som siktar mot 10 eller 20 böcker. Men jag tror inte jag kan hålla det, så varför försöka lura andra och sig själv?


Jag ska ta studenten.


Jag ska lära mig att plugga. Är fenomenalt dålig på det så det ska verkligen bli årets utmaning. Ska även skriva högskoleprovet och ser allt under 0,7 som ett stort misslyckande.


Jag ska bli så pass frisk att jag klarar av att både gå i skola och jobba samtidigt.


Jag ska besöka ett land jag inte besökt tidigare


Jag ska skriva dagbok mer kontinuerligt för att jag mår bra av att skriva


Likes

Comments

Hemkommen efter en sväng till Tyskland. Många känslor som surrar och det är svårt att sätta ord på dem, svårt att komma till kärnan av vad det är jag känner och vad som är i stundens hetta och vad jag känner inne.

Vi var hur som helst hela familjen Kröger först till München i två dagar, sen bilade vi genom en del av alperna och ner till Friedrichshafen som ligger vid Bodensjön, för att avsluta den sex dagar långa semestern vi hade i Herrenberg.

München var mentalt jobbig för att vi höll ett högt tempo och jag inte riktigt är i form för att göra det riktigt än plus att jag blev förkyld. I samband med att jag redan var jättetrött blev det rätt mycket och jag spenderade därför större delen av nyaftonskvällen i sängen sovandes. Helt ok nyår tycker jag.


Höjdpunkten på resan var dagen vi åkte genom alperna, stannade och tittade på skidhopp lätt på avstånd och var och tittade på två slott mitt ute bland bergen. Jättemysigt och bättre tempo för mig.Herrenberg var mest jobbigt för att jag var rädd att stöta på någon som kände igen mig, eftersom jag inte sagt till min värdfamilj att jag var där. Hade som sagt inga planer på att hälsa på dem eller what so ever.

Däremot fick jag bästa nyheten på Kastrup. Advokaten lyckades fria mig från stämningen/böterna jag fick för nedladdningen. Jag tycker om den advokaten.

Men nu är jag hemma igen och börjar skolan på tisdag. Idag har jag träffat Alma och imorn ska jag på bio med Anna. Ska försöka klämma in någon annan en snabbis under helgen. Kompistätt fram till skolstarten med andra ord.


Kommer posta bilder från den här sjön _för_evigt_ så ni är medvetna om det, för det var så jävla fint där

Likes

Comments

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?

Jag flyttade utomlands. Jag tog körkortet. Jag var uppe på ett hustak. Jag klarade mig själv. Jag klarade inte mig själv. Jag tog mig fram på ett nytt språk. Jag anmälde mig som alt i en kör, jag sjönng på en gudstjänst för första gången, var utan min syster. Jag har åkt på roadtrip, jag har tältat ensam med mina vänner. Jag har köpt vin själv, avstått från att dricka det. Jag har rest helt själv och lärt mig hur man gör en vaxfigur.

Vilka länder/städer besökte du?

England. Teneriffa. Tanzania. Frankrike. Några svängar till Stockholm, en segelresa i Göteborgs skärgård och såklart massa ställen i Tyskland, speciellt Berlin.

Vad önskar du att du hade gjort mer av 2016?

Fotograferat. Dansat. Spelat gitarr. Pluggat. Hjälpt till med flyktingarna.

Vad var din största framgång 2016?

Tog körkortet och fick högsta betyg i några av musikämnena (fett stolt och skrytig)

Gjorde något dig riktigt glad?

Sommaren var verkligen helt underbar, och att komma hem efter allt trassel i Tyskland och känna att man är älskad och uppskattad. Det gjorde mig glad. Riktigt glad.

Och ledsen?

Att vara ensam, inte kunna ett språk, att Trump blev vald till president, att bråka med vänner, när Max dog och att lämna vänner och familj hemma

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2016?

Beautiful birds- Passenger

Valborg- Håkan Hellström

Mina områden- Kartellen

Same love- MACKLEMORE & Ryan Lewis

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jag var både gladare och jag var ledsnare. Levde sommaren som att jag skulle dö dagen därpå av någon anledning, och fick ut så otroligt mycket av den. Jag hittade lugn i mig själv samtidigt som jag anförtrodde mig mycket till olika människor. Samtidigt lyckades jag hitta på massor av saker och testa på nya, vilket jag oftast är livrädd för. Liksom jag var upp på ett tak, sånt gör inte jag. Men sen har jag varit så otroligt ledsen under året oxå. Både det faktum att så många tappade fotfästet när Max dog och att det verkligen inte fanns något att göra eller säga som kunde göra det ogjort, men även allt med Tyskland. Oändligt många sömnlösa nätter och dagar när luften gått ur en och det liksom hugger i en för att man känner sig så tom och inte har nån energi att ta av. Men jag har avslutat året på bästa sätt, genom att vara hemma, umgås med vänner som visar att de vill ha mig här och sist men inte minst jul, mys och tid med de jag älskar.

Favoritserier?

The Fosters, The big bang theory och Grey's Anatomy

Bästa podden?

Viktor och Faraos podcast, Fredagspodden och Clara Henry i P3

Bästa bok du läste i år?

Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell. Så gripande bok, eller serie egentligen, förstår ej varför jag inte läst dem tidigare. Grät som en tok när jag läste dem, det är verkligen en bokserie som griper tag i det innersta och drar ut massa känslor och tankar man inte trodde man hade.

Något du önskade dig och fick?

En dator. Bästa presenten nånsin. Åka till Tyskland. Visade ju sig senare inte bli världens roligaste upplevelse, men en visdom för livet.

Bästa matupplevelsen?

Tror det var att jag började upptäcka att vegetariskt inte var så farligt trots allt. (skräll, jag vet). Åt helst bara stekta ägg med svamp hela tiden, och en sallad med getost, rödbetor och valnötter blev sommarens favorit.

Vad gjorde du på din födelsedag?

Blev väckt av min familj, åt frukost i sängen, öppnade lite paket osv. Sen spenderade jag halva dagen med min syster inne i stan, men eftersom jag tajmade min 18årsdag med påskafton var rätt mycket rätt så stängt, så vi var hemma vid 16. Efter det packade jag lite inför min norwichresa och tittade på när min familj packade inför sin skidresa. Till middag åt vi, som tradition, flygande jakob.

Är det något du saknat år 2016 som du vill ha år 2017?

Helst vill jag ha massa tid över när jag har tagit mig i kragen och faktiskt pluggat. Jag vill ha tid att göra saker jag tycker om och vara med personer jag tycker om.

Vem saknade du?

Väldigt många. Saknade de vänner som bott långt bort (dvs de flesta), den som ständigt bor långt bort men envisats med att flytta ännu längre bort, den som gick bort i maj och min familj som jag kom närmare men bodde jävligt förbannat långt bort.

Nyårslöfte?

Bli frisk och hitta tillbaka till den Lina jag är, det är prio ett just nu. Men även att jag ska plugga för att ta studenten. Och ordet plugga är det som sticker i ögonen här, men jag lovar att jag ska försöka iaf.

Likes

Comments

Som sagt är jag hemma sen en och en halv vecka tillbaka. Jag har träffat olika vänner, vissa mer än andra, slungats tillbaka till en vardag, ett språk och ansikten jag känner igen. Jag har börjat jobba på Ica Maxi och håller på att lappa ihop delarna av mig. Jag kommer vara fett frånvarande ett långt tag, men en nån dag ska jag skriva av mig om varför jag åkte hem. Oavsett om någon läser det eller ej, för det är en del av min bearbetning.

Gårdagen inleddes med att jag vaknade och hade fått ett sms där det stod att My var magsjuk och att vi hade ändrat planerna litegrann, men att jag inte skulle oroa mig. Linnéa och My skulle nämligen göra nån slags överraskning inkl kidnappning under helgen. Så jag satte mig i bilen vid 13 när Linnéa plockade upp mig i tron om att vi skulle ut på isen och göra nåt halva dagen. Men tji fick jag.

Först åkte vi till Örnäset där vi jobbade tillsammans och vår vänskap påbörjades. (Det hela var väldigt romantiskt om man vill se det så) Där fick jag ett brev som beskrev just det, hur vår vänskap började. Efter det åkte vi till ytterligare två ställen som är speciella för oss, jag fortfarande i tron att vi skulle ut på isvägen eller nåt sånt.

Efter allt körande svängde vi hur som helst av vid Smedsbyn som praktiskt taget ligger mitt i skogen, och jag tänkte inte mer på det egentligen. Vi svängde in på en uppfart. Hmmm tänker jag. "jaja, hon har väl en stuga här eller nåt". Men icket. Där bor nämligen My, som inte alls var magsjuk utan bara låtsats. Kränkt säger jag pfff.

Så jag spenderade dagen med fina vänner, tittade på lite Bones, halva fjärde Harry Potter-filmen och åt pizza, en sån där dag som jag verkligen behövde.

Vilken tur jag har som har sånna mänskor runt om mig, att jag lyckats omge med med fina, snälla och omtänksamma personer.

Likes

Comments