Header

Grey's Anatomy

Min absoluta favortiserie just nu. Kan inte ens börja beskriva den. Den är allt. Allt i am telling you. Allt.

Beskriver livet för en grupp AT-läkare på sjukhuset Seattle Grace (som byter namn flera gånger under seriens lopp), speciellt Meredith Grey som är seriens huvudperson. Man får följa gänget under tiden som de blir ST-läkare och sedan specialistläkare. Mycket cirkulerar kring relationer, både vänskapsrelationer, men främst kärleksrelationer. Eftersom serien har hållit på sen 2005 och alltså är 13 säsonger lång har i princip alla hunnit hålla på med alla, många kastats ut eller dött och det hela lämnar ett fantastiskt drama efter sig.

Jag säger med handen på hjärtat att jag är innerligt tacksam att Cornelia och Malin var så ivriga angående denna att jag helt enkelt var tvungen att se den.

🌟🌟🌟🌟🌟+ hundra miljoner till

SKAM

Skulle väl vara ensam i Sverige om jag inte inkludera SKAM på en lista över grymma serier. Jag har dagligen diskussioner med kompisar eller lärare om just den här serien. Lärare tänker kanske ni? Ja, mina lärare. Majoriteten av mina lärare har sett SKAM från start till slut och följt den mer eller mindre slaviskt. Hade tex ett långt samtal med en musiklärare där han berättade om vikten av att alla lärare ser SKAM för att bättre förstå vad som försiggår i våra liv. Gull-ulla hade en lång och fullständigt underbart gullig utläggning om hur hon inte förstod hur vi kunde vara i skolan när så mycket pågick i våra liv, att vi borde ha fokus på precis allt utom skolan. Hur söt som helst.

Till er som inte har sett SKAM kommer här en kort (läs: kort) beskrivning av serien.

En dramaserie där man får följa ett gäng ungdomar i deras liv på gymnasiet och allt som hör därtill. Pojk- och flickvänner, kompisar, skolan, kärlek, sex, fest och sånt som händer i en tonårings liv. Hittills finns det tre säsonger, och i varje får man följa en huvudperson och vad som händer kring henom. Rekommenderar STARKT

🌟🌟🌟🌟🌟

Hawaii five-0

Den enda actionserie jag faktiskt aktivt följer. Trevligt med lite omväxling ibland kanske. Handlar om Hawaiis elitsatsstyrka som självklart råkar ut för de mest extrema och farliga uppdrag man kan tänka sig. Älskar seriens förmåga att blanda action med personliga faktorer och saker som hör Hawaii till.

🌟🌟🌟

The Big Bang Theory

Kretsar kring ett gäng genialiska vetenskapsmän som verkligen kan allt om fysik men är rätt så lost i sociala situationer.

Detta enda humorserien på min lista. Humorserier är oftast lite krystade och jag har ärligt lite svårt för de framtvingade bakgrundsskratten som finns. Denna serie är litegrann så ibland, men blandningen av solklara vetenskapsnörderi och Sheldons gulliga oförstånd gör den så himla söt att titta på. Dessutom känner man sig rätt smart när man låtsas kunna nåt.

🌟🌟🌟

Wahlgrens värld

Realityserie där man får följa familjen Wahlgren/Ingrosso och i synnerhet Bianca och Pernillas liv. Den känns verkligen som att den är på riktigt, och även om det kanske egentligen bara är skådespel blir jag som glad och harmonisk av att titta på den.

En av de trevligaste slötittarserier som finns där ute. Det är liksom inget som kräver energi eller engagemang, man kan bara slå på det och känna lugnet av att inte behöva tänka en timme.

🌟🌟🌟🌟

Likes

Comments

- Fyra framträdanden med vårt gymnasiearbete på NLV. Det går riktigt bra och jag känner mig pepp på att få visa hur bra vi har blivit för högstadielärarna #humblebrag

- Kalasisch hos Lina och Amanda på tisdagkväll

- Rapportinlämning ikväll (gaaaaah)

- Dansträning

- Essäinlämning fredag. Har inte börjat och börjar få lätt panik. Har ämnet hur religion styr det svenska rättsväsendet, så får nån superfeeling och vill dela med sig av sin fantastiska inspiration kan hen väldigt gärna höra av sig

- Fettisdag. Minst en semla måste förtäras denna dag

- Ska till herr Peter Wrede på utredning. Han hjälper verkligen massor mer än kuratorn och det är skönt att känna att man tar sig framåt.

- Ett framträdande med samma gäng som på NLV för Parkinssonförbundet


Likes

Comments

Goda vänner, håll i hatten! Lina Kröger har pluggat. En hel dag. Är så imponerad av mig själv idag. Lyckades hålla fokus i flera timmar med min rapport, lite lunchpaus och pluggpaus, sen back on it. Har lyckats få ihop fyra timmar under dagen och med tanke på min koncentrationsförmåga i vanliga fall är jag faktiskt stolt. Nu har jag bara diskussionen och källförteckningen kvar, och det är ett helt dygn kvar. I så god tid brukar jag inte vara. Yey meeee

Rotfrukter med valnötter, chevréost och honung tillsammans med lite vitlökssås. Typ bland det bästa som finns.

Imorn drar veckan igång igen, men det är bara fem dagar och sen är det SPORTLOV. Som jag längtar. Behöver lite andrum just nu. Tänker mig några sena kvällar med vänner, långa sovmorgnar och frukost mitt på dagen. Sådär härligt som det bara blir på lov. Det längtar jag efter och behöver just nu

Likes

Comments

Idag var jag och syster yster ut på isvägen som går från hamn till hamn inne i stan. Tillsammans med resten av alla lulebor. Fin dag=alla är på isen. Vi stapplade runt på våra långfärdsskridskor och efter en halvtimme eller nåt sånt var vi lite säkrare. Hann ju bara ramla två gånger. Äkta proffs med andra ord.

Efter lite fram och tillbaka, x antal vilopauser pga trötta fötter och blåst i öronen satte vi oss vid vindskyddet på Mjölkudden och åt matsäck, precis som på alla friluftsdagar. Varmkorv, mormors bulla, varm choklad och festis.

Ikväll åker vi till Lomgrens på middag, vilket jag antar kommer leda till massor med skratt och god mat. En suverän dag alltså!

Likes

Comments

Min vecka i enstaka ord

Måndag. Åkte hem tidigare pga fortfarande lite hängig av magsjukan så jag använde tiden till att plugga lite historia och ta igen förlorad fysisk kraft.

Tisdag. Alla hjärtans dag. Tillsammans med resten av alla treor i gymnasiebyn åkte jag på utbildningsmässa i Pite. Tanken var att vi skulle komma på vad vi vill bli när vi blir stora, vad vi ska göra med våra liv men jag kände mest att jag hade ännu fler frågor när jag åkte därifrån än när jag kom dit. Men rena tänder fick jag av Jane, som putsade mina tänder så fint på Norrbottens läns landstings station. Och efter mässan åkte jag som sagt hem till Jane med hela gänget och gjorde en riktigt mysig alla hjärtans dag-brunch.

Onsdag. Stannade kvar i stan och tog en lång fika med Alma. Välbehövd Alminatid. Min mor var supersnäll och hämtade upp mig i stan och skjutsade mig till träningen så jag kunde stanna extra länge med Alma.

Torsdag. Vanlig skoldag först, och sen åkte William med mig efter skolan. Vi utforskade samtliga funktioner på pianot och bara var. Till den som undrar så finns det 310 stycken och ja, många låter precis likadant.

Fredag. Åkte med Amanda och Lina till Övik. Spenderade många timmar i bil, några timmar hemma hos familjen Stenman, och sen några timmar mer i bil. Men riktigt trevlig dag.

foto: Jochen Römling (beauty in frames)

Lördag. Tävling i Övik. Bästa dagen på länge. (så jävla charmig bild, jag vet)

Söndag. Chillade järnet fram till halv fem då vi åkte till kusinerna och firade Benjamin som fyllde 13. Efter det var jag och mamma på Emil Jensen som jag fick i julklapp av henne och han var så jävla bra!

Likes

Comments

Wow vilken dag! Även om jag absolut inte är en morgonmänniska, hur hårt jag än försöker, så var det en trevlig morgon. Det var roligt att kliva upp. Och det säger en hel del.

Först sprang vi runt och fixade varandras hår, bestämde vilka strumpor Lina skulle ha i vilken diciplin, om jag skulle ha blommor på vänster eller höger sida och om Amanda skulle köra på utan eller med sockar. Vi duschade om vartannat och kläder låg över precis hela hotellrummet.

08:00. Hotellfrukost. Båda Linorna aproves.

10:00. På plats i tävlingslokalen, uppvärmda och taggade för en grym dag.

Hela dagen har som varit ett enda jätteleende och en varm känsla om hjärtat har spridit sig mest hela tiden inom mig. Dels var det så JÄVLA kul att vara tillbaka i dansmiljön, för jag har inte tävlat eller varit på nån tävling sen Lag-SM förra januari.

Så vi körde våra rundor lindy och slutade på en andraplats, vilket är helt fantastiskt med tanke på att vi har tränat sisådär fyra gånger. Mycket nöjd med vår insats.

Och efter min egen dans var det mer dans dans dans. DET BÄSTA SOM FINNS. Hade som nästan glömt bort den totala lyckan som kommer när man står på tävlingsgolvet, hur imponerad man blir av Super-A-dansarna. Men bara nästan.

  • 84 readers

Likes

Comments

Allt gick rätt så fel idag. Allt i am telling you. Lektionen blev senarelagd för att salarna var upptagna, blev tvungen att göra ett prov efter lektionen jag missat. Åkte med bussen till Porsön och vad händer då? Jo mina damer och herrar den är trasig så vi får svänga in och byta buss. Blir upphämtad av min far och skjutsad till Amanda och Lina som jag sen åkte med och vad inser en då? En har glömt mobilladdaren hemma.

Men det mesta går att lösa, har en ny laddare nu, vi kom iväg i tid och ligger nu i lugn och ro på hotellet.

Så nu fortsätter vi med vår fantastiska tur. Vi har bytt hotellrum, skurat toagolvet, bäddat rent, hämtat fler handdukar, handlat tandkräm, klämt tår, kastat banan och skrattat tills vi kiknat.

Jag har haft den trevligaste dagen på länge med två fina tjejer och imorn är det tävlingsdag och hotellfrukost. Kunde helgen bli bättre liksom?

  • 95 readers

Likes

Comments

Idag var nästan en okej dag när man tänker efter. Det var varmt ute, som det brukar vara kring påsk typ. Sånt är ju najs frånsett blixthalkan som kommer till helgen när det fryser på. Fick äntligen gå igenom delar av renässansen och barocken som jag har prov på på onsdag. Kulturhistoria är så mycket roligare än historia kan jag ta och lova.

Åkte hem efter historien och skippade tyskan, då jag har rätt ont i magen efter en heldag igång osv. Så en eftermiddag som halvdöd i sängen med lite serier och sömn blev det.

Dagens höjdpunkt kom när jag vaknade upp ur en av mina powernaps (som förövrigt medför de bästa drömmarna) till detta sms:

Det betydde verkligen världen, och var något jag behövde precis nu (fett egocentrisk så ingen får för sig nåt annat)

Imorn är det inte bara alla hjärtans dag utan även utbildningsmässa i Pite = svinkul och brunch med ett gäng från skolan. Det blir lite plättar, frukt, scones och smootie. Uppskattade verkligen att bli inbjuden, verkligen en sån sak som lyste upp helgen.

Likes

Comments

Nu är det några månader sen jag var i Berlin, och jag tänkte dela med mig av några tips i denna fina fina stad.

- Köp ett tunnelbane-/buss-/spårvagn-/pendeltågkort. Du kommer behöva det. Vår resa bestod till 80% av att vi antingen åkte fel eller bara åkte nånstans och detta var verkligen det finaste med resan. Det var under de stunderna vi såg Berlin, lärde oss att hitta (till nästa gång iaf) och hade som roligast.

- Ostkreuz. Här hittade vi fina restaurangområden i hipsterstuk. Det var där de veganska och vegetariska restaurangerna fanns och de äkta Skuffarna (i folkmun hipsters) finns, de med kånken på ryggen, glasögon på näsan och jacka ner till vaderna.

- Wifi. Det är inte som i Sverige att det finns gratis wifi överallt, utan det är vissa butiker och restauranger som har det. Ofta de större kedjorna. Tips är H&M och Starbucks som finns i nästan varje shoppingstråk.

- Friedrichsstraße och Kurfürstendamm. Berlins långa och trevliga shoppinggator. Det är hit du går om du inte vill gå i galleriorna men ändå vill titta in i de större kedjorna som Monki, H&M och Levis.

- Kurfürstendamm 225. BÄSTA JULBUTIKEN I STAN. Detta är ett gratis besök i en upplevelsepark i mina ögon. Även om det inte är jul rekommenderar jag den här butiken. Väldigt väl spenderad tid.

- Berlinmuren. Vi hade turen att ha med vår kontaktperson Karin som bott i Berlin sedan innan muren föll och därför har stenkoll på sightseeing på detta område. Vi var bland annat ner i några tunnelbanestationer för att se hur muren såg ut och fungerade, och avslutade turen med att åka ut till Monumentet över Berlinmuren där delar av den faktiska muren finns bevarade. Där kunde man gå upp i ett torn och se omfattningen av det hela, värt ett besök helt klart!

- Denkmal für die ermordeten Juden Europas. Det berömda monumentet med block i olika storlekar. Vi gick bara igenom det, men det var på något sätt fint att känna kylan som uppstår nere mellan blocken för att solen aldrig når dit, att det inte var varmt och mysigt liksom.

Korta tips:

- Hauptbahnhof (centralstationen) är inte centrum som en skulle kunna tro. I själva verket är Alexanderplatz därifrån de flesta linjer går och enklast att ta sig till och från. Det är även runt Alexanderplatz som flest affärer och restauranger finns.

- Det tar ganska länge att ta sig från de olika delarna av Berlin, så planera saker som ligger nära varandra på samma dag.

- Skaffa en karta. Lätt det bästa beslutet.

- Varva historia, sevärdheter och annat. Blir lätt för mycket annars.

- De flesta sevärdheter tar inte så lång tid, tex Brandenburger Tor var häftig men tar kanske fem minuter eller nåt sånt.

- Gå på ett museum eller dyl. som hanterar andra världskriget, kalla kriget eller Berlinmuren. Det är stadens mest igenkända historia och är man i Berlin tycker jag man ska ta del av den.

Vi bodde på Meininger Hotel Berlin Central Station och var mycket nöjda. Det var ett enklare hotell precis bredvid Hauptbahnhof. Frukosten ingick inte i vårt pris, så vi åt på Hbf alla dagar utom den dag vi åkte till Haferkrater och tog en brunch. Rekommenderar starkt.

Två av ställena jag kan namnet på där vi åt är Haferkrater och Suppengrüne och jag rekommenderar båda som lunchställen.

Likes

Comments

Så lördag, vad händer?


- har ätit mitt första mål på ett drygt dygn (magsjuk, ska bespara er på detaljer)

- melodifestivalens mellanakt var mycket över förväntan

- qx händer, en av de trevligare galorna att titta på

- var datorfri ett helt dygn, hur skönt som helst

- tog en promenad runt kvarteret och höll på att dö när jag kom hem. Låg och bara andades i soffan nån minut


Ja, typ där tog det slut på saker som händer en lördag som denna. Är man är sjuk händer det inte så fruktansvärt mycket utom tv och lite mer tv och eventuellt en tupplur innan lite mer tv.

Lite bilder från veckan

Likes

Comments