Header

Tog en mysig promenad med barnvagnen igår med mamma. Man har ju kört barnvagn tusen gånger innan men detta var ovant kan jag säga. Blev även premiär på bussen som var full med folk och barnvagnar. Men det gick klockrent!
Men man är ju fortfarande öm och helt ovan att gå efter allt 😆

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Magen i fredags, bara några timmar innan vi åkte in...

Och magen idag, fyra dagar efter förlossningen. Ungefär samma storlek som när jag var i vecka 12... Men ändå sjukt hur den kan dra ihop sig på så kort tid. Hade varit kul att se hur många kilo jag gått ner. Även fast man inte ska fokusera på de så hade det varit kul.

Likes

Comments

Godmorgon/godförmiddag eller något. Har ingen direkt dygnsrytm just nu. Gabriel vill äta konstant (Gud va ovant de känns att skriva hans namn...) och speciellt på natten. Så skönt att han tar bröstet men ändå så jobbigt vissa stunder då han vaknar och vill äta varje timma? Vi kommer in i det snart. Han tar nappen nu tack och lov så jag kan vila lite. För han behöver egentligen bara äta var 3e timma.
Vi åkte hem igår runt tre tiden och sen dess har jag bara njutit av att vara hemma. Allt är bra med både mig och G. Han fick även sitt första plåster igår. Mammas duktiga kille. <3

Likes

Comments

Nu är lilleman drygt ett dygn gammal och vi har hunnit landa. Allt gick som sagt jättefort och det blev ingen igångsättning som jag hade trott.

Allt började efter jag varit ute och ätit med familjen. Jag åkte hem tidigare än dom för att hinna förbereda lite inför morgondagen (hade tid kl 8) och lägga mig hyfsat i tid. Jag tog ett bad och allt var som vanligt. Kan tillägga att jag haft sammandragningar och tryck neråt i flera dagar men levde på som vanligt då jag inte hade ont av det. La mig för att sova och hade lite småvärkar/sammandragningar men tänkte inte på det då det varit flera kvällar innan och jag sen somnat. Men dessa kom tätare och jag vet att jag bara försökte strunta i det för behövde sömn inför morgondagen. Var tvungen att gå runt i rummet och andas igenom dom tillslut för att jag inte klarade av att ligga ner. Tog ett bad till men det var bara jobbigare. Helt plötsligt kom dom ännu tätare och jag spydde som en gris (ursäkta informationen) och ropade på mamma som jag skulle sova hos. Ringde förlossningen och berättade hur jag mådde och vi åkte in kanske 20 min senare. Kollade på klockan i bilen och tror den stod på 02.22 ca.
Här hade värkarna satt igång och jag kunde knappt gå/prata. Vi fick ett rum och barnmorskan och undersköterskan kom in och presenterade sig och frågade hur jag mådde. Jag kollade på henne som "jag ska mörda dig" och sa istället "jag mår illa" fick en påse och spydde igen... Och där var allt igång. Var öppen drygt 7 cm när jag kom in. Körde utan någonting men tog tillslut lustgas på lägsta. Något annat hans inte med innan han var ute 04.31
Hann knappt reagera innan jag hörde "nu ser vi huvudet" Fick höra att jag är som gjord för att föda barn, men just då kände jag bara aldrig mer
och ut kom en stor kille på 4500g och 54 cm lång. Så chockad att han var så stor och med så mycket mörkt hår. Men antar att dessa två veckor med lite för mycket godis gjorde sitt haha!
Min älskade lilla stora prins <3

Likes

Comments

Mysig middag med familjen <3 Nu åker jag hem och laddar batterierna inför morgondagen.

Likes

Comments

Tidigt imorgon har jag fått en tid på förlossningen. Känns lite som att jag ska åka dit, packa min lilla väska och hämta hem mitt barn som redan finns där. Det är inte så man tänker att sin förlossning ska gå till. Man tänker att man kommer ut på parkeringen och knappt kan gå mellan alla värkar. Men istället kommer jag gå där helt lugnt och super fräsch, allt under minsta kontroll. Jag som är perfektionist ut i fingerspetsarna kommer vara nöjd. Men jävligt nervös. Herregud jag går in med världens mage och kommer inte hem innan jag har mitt barn och utan mage. Galet de där. Som att bestämma när han ska fylla år. Envisa barn får helt enkelt bli vräkta. Han brås på sin mor redan. Envis och eländig.
Men ikväll ska jag njuta av att vara en person (eller två) och gå ut och äta i lugn och ro med familjen. Trots att jag känner mig som en strandad val...

Likes

Comments

En sen lunch med mamma. Vet att jag kommer uppskatta dessa "egentider" något extremt sen men just nu, kom bebis!!
Har även fått en liten present från mammas kollega på jobbet. Och alla undrade såklart "har du blivit mormor än??" Men icke.
Nu ska jag shoppa lite 😅

Likes

Comments

Måndag och ny vecka. Inte riktigt haft koll på varken dagarna eller veckorna senaste tiden (om man inte räknar gravidveckor då) men nu verkar det som att folk börjar droppa in så smått efter deras semester? Antar att de flesta börjar jobb/skola nästa vecka. Men jag kan ha fel.
Hur som så är detta min sista vecka som gravid. Och när jag får det svart på vitt är det faktiskt lite skrämmande. Det händer faktiskt på riktigt. Trots att jag sett alla mammor som lägger upp bilder på sina nyfödda, som varit beräknade på samma tid som mig så kan jag inte ta in att jag också har min lille bebis i min famn inom de närmsta dagarna... Mycket som händer nu. Mycket känslor och tankar. Har även en begravning att gå på nästa vecka. Ska jag ta barnvakt till mitt nyfödda barn för att vara med eller ska jag hoppa över min farfars begravning.. Inga nyfödda på en begravning. Lagom kul att starta sitt liv sådär.

Likes

Comments

Irriterad och grinig. Lägger mig varje kväll i hopp om att vakna upp mitt i natten med värkar. Men lika besviken vaknar jag istället varje morgon. Jag vet lika lite som ni när han kommer och visst är det både spännande och skrämmande. Men mest bara jävligt irriterande. 8 dagar över tiden och rädslan över att behöva föda en jättebebis ökar för varje dag. Trots att jag aldrig varit rädd för att föda, snarare peppad och taggad. Men nu vill jag inte ens längre. Orkar knappt gå upp på morgonen för det känns så meningslöst. Jag har ställt in mig på att bli igångsatt nästa vecka. Känns skönt på ett sätt att veta när det är dags. Kunna förbereda sig för just den dagen. Men man kan aldrig veta. Just nu vill jag aldrig någonsin bli gravid igen.
Jag är en positiv människa som alltid ser ljust på allt. Nu är jag bara less.

Likes

Comments