Den här semestern gick förbi snabbt. Och jag är nöjd med det här årets semester. Jag gillar inte överdriven värme så den här sommaren har varit lagom för min del :)
Vi har besökt 3 olika djurparker, men vi har nog mer åkt karusell än tittat på djur. Ebba har varit så otroligt duktig och slutat med både blöja och napp. Nattblöjan får vara med ett litet tag till men även den ska försvinna snart. Jag trodde faktiskt det skulle bli krig när hon skulle lägga av med nappen, men nej väldigt få gånger har hon nämnt den.

Men den här trotsen, ojojoj den är inte att leka med. Går den över snart?

Ebba sov även hos sin farmor för första gången i fredags, det hade gått bra. Känns skönt att ha någon i närheten istället för att åka 18 mil för närmsta barnvakten över natten.

Lille Folkis, fortfarande lika glad. Haft lite ont i tänderna och har blivit lite mammig. Men inte så konstigt skulle jag väl säga, han hänger med mig dygnet runt.

Vi har beställt en ny vagn, och ska nu sälja bugaboon. Käraste vagn, den har jag verkligen tyckt om. Men vi behöver inte den längre, Ebba åker väldigt sällan vagn. Bara vid längre sträckor men då har vi en extra vagn. Och, lite klumpig är den allt att packa in och ut ut bilen.

Nu är semestern över, nu tänkte jag börja sköta kosten igen. Ebba ska tillbaka till förskolan 15 h i veckan, de dagar tänkte jag när vädret tillåter gå nya vägen i gädde som blir ca 7 km. Den nya vagnen ska även vara bra att springa med. Men då behöver jag tejpa fast hela mig för att inte slå mig själv. En rejäl sport bh behöver jag skaffa innan jag ens tänker tanken på att ens försöka börja springa.

E börjar lite smått med nedräkning till sin pappaledighet som börjar efter jul. Själv har jag lite ångest över att jag alldeles för snart ska börja plugga igen. Jag ser fram emot det samtidigt som jag verkligen inte vill.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag vet inte om det här några direkta drömmar, men det är något jag vill göra.

Jag skulle vilja testa på att bo utomlands ett tag, med hela familjen såklart. Innan barnen börjar skolan.

Jag vill flytta till hus, vi bor i parhus nu och det är jättefint med väldigt trevliga grannar men jag vill ha mitt egna. Jag vill kunna gå ut på min gräsmatta utan att tänka på att grannen är några meter ifrån mig.

En riktig dröm just nu är att mina barn börjar sova hela nätter, båda två. Haha

Och att vi blir miljonärer.

Vet inte vilken som är lättast att uppfylla.

Likes

Comments

Det är jobbigt att vara bebis, det är även jobbigt att vara 3 år.

Bebis har fått tand efter tand, den tredje är påväg upp nu och han har haft lite ont av när de är påväg upp. Lite kinkigare. Dumma tänder som måste komma upp. Dom har även gjort så att han inte alltid vill äta. Men oftast går det bra. De här huggtänderna vet han även hur man bits med, det har väl kliat en hel del så ibland när jag ammar honom så är det som om han piercar mig. Aj kan vi väl säga att det gör.

Det händer mycket med vår 3 åring. Nappen är borta, vi försöker få bort blöjan och båda har gått väldigt bra, hon är så duktig. Men den här trotsen, jävlar i mig. Här har vi en tjej med rejäla humörsvängningar. Från en söt kissemiss till en monstertornado på några sekunder.
Det går över sägs det, vi får väl hoppas på det :)

Likes

Comments

Jag samsover med Folke, jag vill egentligen sluta med det. Men jag har ett problem. Folke tar inte napp, jag är hans napp. Han vill heller inte ha välling eller ersättning. Om det är flaskan eller innehållet som det är fel på vet jag ju inte. Men jag tror han skulle sova mycket bättre utan mig. Han sover så bra i vagnen. Men här i sängen känns det som om han har svårt att komma in i den här djupsömnen och vaknar väldigt lätt.
Jag vet att många tycker att vad skönt att slippa nappen men i vårt fall håller jag inte med. Jag är den enda just nu som kan få honom att sova om natten. Och den enda som kan få honom att somna om ifall han vaknar.
De nätter han sover hela natten eller bara vaknar en gång är ju inga problem. Men ganska så ofta nu så har det varit ganska så oroliga nätter. Tänder verkar vara påväg igen och han verkar ha ont av det igen. Det är inte lätt att vara en bebis heller :(

Men hur ska jag få honom att sova utan mig som napp, utan flaska, eller vanlig napp?

Likes

Comments

Vi är hemma!! Det är så skönt att komma hem. Vi åkte faktiskt från Öland redan igår. Jag kände att Folkes sömn har blivit lite för påverkad och Ebba får inte det lugnet hon behöver när hon ska sova. Och sen tyckte jag väl att vi var rätt klara 😂 Vi stannade i Norrköping och sov där tills idag. E och Ebba tog sovmorgon till 10.30, galningar. Men Ebbas sömn är ur funktion sen nappen försvann. Med eller utan sömn på dagen så somnar hon väldigt sent.

Men nu är vi äntligen hemma i vårt hus.
KFC har öppnat här i Västerås, så vi ville testa, jag vet att när E och jag var i Barcelona så åt vi där och det var så gott, inte lika gott idag. Men får testa något annat nästa gång.

Imorn ska vi äntligen få träffa ett par vänner som fick bebis i slutet av maj, ett efterlängtat besök.

Folkes nya mysse hade kommit, så söt den var. Köpte den från Novisen design genom instagram.

Likes

Comments

Nu är vi här, på Öland. Vi kom i söndags em. Bor inte riktigt som jag trodde men det går bra ändå. Vi bor fint och faktiskt väldigt billigt. 5000:- för en vecka i en mysig stuga är väldigt billigt.
Vi tog Ölands djurpark de två första dagarna, djuren ena dagen och karuseller och lite bad andra dagen. Det kostade bara 100:- extra för en dag till. Igår åkte vi in till Borgholm, det var lite halvdant väder så det passade bra. Idag åkte vi till Löttorp tror jag det hette, lådbilslandet. Jag trodde Ebba skulle tycka mer om det än vad hon gjorde. Men hon är lite för rädd för att våga testa än, men hon hade roligt ändå i hoppborgen och i några rutschkanor.

Ebba har varit fri från nappen en vecka nu, och hon har sällan nämnt nappen men jag själv tycker hon har ändrats. Mycket lättretlig och tjurigare än vanligt. E håller inte med mig men där måste vi tycka väldigt olika isåfall. För mig är hon sig inte alls lik.

Imorn ska vi besöka stranden, Folke är så liten och ska vara så lite som möjligt i solljus mitt på dagen så jag vet inte om vi följer med dit. Visst vi har ett uv tält som han kan vara i men vi får se.

Likes

Comments

Det är väldigt få onlinebutiker jag kan hylla med deras leverans, men jäklar vad snabbt det kan gå med Apotea. Jag la beställningen igår kväll vid 23, och varorna kom fram idag. Det kallar jag riktigt jäkla snabb leverans. Inte ens kläderna från
Next kommer så snabbt. Annars om man vill ha kläder snabbt ska man handla därifrån. Finns ingen annan butik som jag handlat ifrån som det gått så snabbt med.
H&M, ellos är alldeles för sega så jag drar mig nästan från att handla ifrån dom. Name it tog nästan en vecka från jag gjorde beställningen.

Likes

Comments

Ikväll har vi varit på kalas hos T som fyller år. God mat hade han lagat, missade att äta godsakerna :(
Ebba har haft jätteroligt och hon tycker det är så kul att vara där. Folke däremot var inte alls lika glad som han i vanliga fall är. Blev kanske lite för mycket nytt folk och nya intryck för honom. Han kanske är lite blyg av sig.
Mamma är ju bäst (än så länge iaf ;) )

E åkte med hem men åkte tillbaka så här ligger jag ikväll igen med en unge på varje sida om mig i sängen. Kanske låter mysigt men njaaa så länge de ligger stilla så går det jättebra men Ebbs är en ninja ibland och hoppar runt i sängen så jag ska snart lägga över henne i sin säng.

Folke har ätit lite sämre idag, vet inte varför. Han är fortfarande lite snorig och hostig om det kan bero på det. Jag vill egentligen sluta amma men när han varken vill ha ersättning eller välling och som idag ingen vanlig mat alls så känns det inte aktuellt. I vanliga fall ammar jag bara honom en dag under dagen sen till nattningen och natten.

Likes

Comments

Idag gick Ebba på sommarlov, 5 veckor.. Eller vänta nu är det 6? Förskolan är stängd några veckor, måste nog kolla upp det.

Vi kommer ha några dagar själva innan pappan gör oss sällskap. Nästa söndag åker vi till Öland i en vecka, mina föräldrar följer med och det ska bli så skönt att komma iväg lite.

Ellos har 30% på vissa av reavarorna (såklart inte alla, det har de väl aldrig på det man verkligen vill ha), så jag passade på att shoppa lite.

Vi har en uv dräkt till Ebba men det kan vara skönt att ha något att byta med.

Vi har länge, alldeles för länge dragit ut på både ta bort blöja och napp, men nu under semestern är tanken att båda ska bort. Jag tror nappen blir värst för Ebba. Det är en stor trygghet för henne men den måste bort nu. Hon säger själv att hon är en stor tjej nu och vi har pratat med henne länge om att hon ska sluta med nappen.
Folke däremot vägrar napp. Jag vill sluta med amningen helt ganska så snart och jag vet inte hur det ska gå till? Han tar ju mig när han vaknar, jag är hans napp. Men bara på natten. Annars går det ju jättebra.

Båda barnen sover och E är på någon jobbgrej, jag ska bara sitta och njuta en liten stund innan någon vaknar igen :)

Likes

Comments

Folke är förkyld och har feber, min lille plutt. Han ligger nu bredvid mig och snorar och snarkar. Avskyr förkylningar när de är så små men det är tyvärr lite svårt att undvika. Inget vidare att ha hög feber i den här värmen. Vi får hoppas det går över snabbt och att Ebba slipper.

Imorn är det iaf förskola för Ebba och då kan vi sova båda två under dagen.

Likes

Comments