Idag är en bättre dag. Igår kände jag mig bara riktigt slut. Vissa dagar längtar jag till att börja plugga igen, de dagarna kommer oftare nu. Det har varit en mysig och tuff period det här. Folke var världens lugnaste och nöjdaste bebis. Men när man får barn nr 2 så känner, eller jag kände mig jävligt otillräcklig för Ebba. Speciellt i början. Hon gick igenom/går fortfarande igenom en trotsande period, slutade med napp och blöja. Ja, det har varit tufft.
Lille Folke är uppe och traskar en hel del nu, han visar även att han har ärvt mitt humör och både sin mammas och pappas envishet. Men fortfarande väldigt glad.

Folke ska inte börja förskola förrän till augusti, så i januari byter jag plats med pappan. Tror det kommer bli jättebra. Med Ebba var han bara ensam hemma i en månad, sen hade vi semester ihop. Men han ser fram emot det.

Imorn åker vi till Norrköping igen. Om jag inte skulle bo där vi bor nu så skulle jag gärna bo i Norrköping. Helst ett kvarter ifrån mamma och pappa också, haha. Deras omgivning är också väldigt fin. Nästan lika fin som vår ;)

Jag sitter och väntar på att sista luckan på Jollyroom ska öppna, jag tänker köpa julklapparna till barnen där. Jag har varken orken eller viljan att gå runt i massa affärer och leta julklappar. Det är skönt att få dom levererade hem istället. Att trängas bland människor gillar jag inte. Inte ens med pensionärerna som bor på Maxi Hälla på tisdagarna...

Måste ladda mobilen om den ska orka med att shoppa ;)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår till idag har jag varit ensam med barnen. Det gick bra fram tills läggning. Jag försöker lägga Folke för han lägger sig tidigare. Igår gick det jättebra men idag tyckte inte Ebba att Folke skulle sova för hon ropade och stökade hela tiden. Efter hon väckt honom 5 gånger så fick jag lite nog. Det var bara att göra henne ordning för sängen så fick hon sova också.

Natten till idag var även den inte speciellt rolig. Ingen av mina barn sover hela nätter, ibland men ganska så sällan. Så inatt när jag var ensam så vaknade först Folke, gick in och försökte få honom att somna om, gick ganska så smidigt. Men precis när han somnade så vaknade Ebba. Jag var kvar inne hos Folke och Ebba är ledsen och letar vart jag är. Folke vaknar, alla är vakna. Båda har svårt att somna om. Det blev inte många timmar sömn för mig inatt.
Jag är slut. Jag vill bara ha en paus just nu känner jag. Jag har ingen som helst energi. Jag tål lite sömn, jag är van med det. Men inte så här lite. Min kropp säger nej och mitt tålamod säger då verkligen nej. Jag har längtat efter kvällen sen jag vaknade. Jag bara önskade kvällen hade sett annorlunda ut.

Likes

Comments

Fy vad tiden springer iväg snabbt. Folke blev 11 månader för några dagar sen och Ebba blev 3 år och 4 månader sen den 13.e. Det är inte långt kvar tills min mammaledighet är över. Undra om det var den sista?
Just nu vet jag knappt själv vad jag skulle vilja, jag älskar bebistiden men den är samtidigt ganska så tuff för förhållandet. Iallafall för oss. Och graviditeten jag hade med Folke vill jag inte ha igen. Vill inte må så psykiskt dåligt igen. Men sånt är omöjligt att veta innan. Och även om vi skulle vilja försöka med en till i framtiden så vet jag om att det inte alltid blir som man vill. Skulle jag få ett missfall till så skulle det vara stopp efter det. Jag VET att jag inte skulle klara av det.

Men just nu är det då inga bebisar på g. Snart börjar skolan igen och jag har delade känslor inför det. Jag ser fram emot att göra något annat, men jag vet bara inte om min utbildning är den rätta för mig. Men jag tänker såhär, jag måste testa att göra vfun för att se om det är något jag skulle trivas med. Under den här mammaledigheten har 3åringen testat alla mina gränser och verkligen visat mig vad trots innebär. Jag har känt mig som en skrikande mamma och jag avskyr det. En sådan förskollärare vill jag verkligen inte bli.
Men jag minns känslan när jag skolade in Ebba, att jag kände att det här vill jag jobba med. Vi får se om samma känsla finns när jag gör min vfu sen. Men jag hoppas att jag kommer kunna läsa matte2a som matteB tydligen heter innan fskutbildningen börjar. För matteB behövs i många andra utbildningar. För OM jag inte trivs eller tror utbildningen är rätt så vill jag inte gå tillbaka till jobbet.

Vi får väl vänta och se...

Likes

Comments

Folke har alltid varit bökig med mat. Egentligen all sorts mat. När jag ammade så vägrade han välling och ersättning. När jag slutade så började båda gå bra och han älskade vällingen ett tag. Mat har han inte varit så förtjust, eller maten har gått ner men inte direkt så han verkat älska det. Tand efter tand och förkylning efter förkylning har det varit, jag vet inte om det kan vara med i att han äter sämre? Eller jo det vet jag att det visst kan vara men det känns inte som det bara är det, eftersom han äter vissa saker ibland. Lite av varje. Sen slängs det på golvet, viftas bort och munnen är bestämt stängd. Välling och gröt är oftast också nej just nu. Jag lagar vanlig mat också, ibland går det bättre och ibland knappt alls.

Det här är otroligt frustrerande för mig, för den senaste tiden har det varit väldigt mycket av det här. Men han får i sig ersättning.

Imorn tänkte jag kontakta bvc och se om dom har några råd. Men helt ärligt så vet jag inte vad jag mer kan göra, jag testar all sorts mat, egengjord, burk mat. Matar honom, låter han äta själv.
Vad mer kan jag göra?

Likes

Comments

Det är inte klokt vad tiden går. För en gångs skull ska mitt inlägg inte handla om barn.

Det är snart 3 månader sen jag började med min viktnedgång, jag har gått ner 12 kilo. Sen Folke föddes (alltså min sen min sista gravidvikt) har jag gått ner 30 kg. Jag gick upp 20 kg med honom.

Jag tyckte det var tufft i början för jag verkligen älskar lösgodis. Men nu har jag inte ätit det på 3 jäklars månader. Jag tänker fortsätta så.

Förra helgen hade jag en "fuskdag" E och jag bodde på hotell och jag åt och drack gott. Det behövs men inte för ofta. Jag kan inte hantera det för ofta, då tappar jag suget.

Jag börjar mer och mer äntligen vara okej med hur jag ser ut. Det gjorde jag verkligen inte ett tag, jag avskydde helt ärligt hur jag såg ut. Jag har fortfarande en bit kvar på den här "resan". Men mitt mål är inte att bli smal, mitt mål är att trivas med mig själv. Det var väldigt längesen jag gjorde det. Väldigt.

Min tanke är att börja träna, fast träna hemma. Gym hade ju varit bra men jag känner mig själv bättre än så, jag går dit några gånger sen har jag en ursäkt. Och helt ärligt så finns varken ork eller lust till ett gym just nu. Hemmaträning säga vara bra också och kan göra mycket med kroppen.

Jag har en del lös hud nu, den hoppas jag på att kunna få lite fastare av träning. Går inte det så skulle jag vilja operera mig. Jag önskar brösten kunde försvinna mer när jag går ner i vikt men för mig har det aldrig funkat så. Dom blev lite mindre när jag slutade amma men inte mycket.

Det blev ett långt inlägg om min vikt. Nästa gång jag skriver om min vikt kan jag hoppas att jag istället skriver att jag är nöjd med mig själv istället för att jag börjar bli mer nöjd.

Likes

Comments

Fy vilken natt, haft två sämre nätter i rad nu och det klarar inte mitt huvud riktigt av. Med två i rad menar jag väldigt lite sömn. Inatt får E ta Folke.

Det gick bra hos tandläkaren, han blev lite ledsen när vi höll fast honom och skulle in och rota i munnen men det gick snabbt över. Det var iaf inget vi behövde göra något åt, hans tand alltså.

Vi har fått påhälsning av äckliga bananflugor. Har gjort flera fällor för dom så jag hoppas dom fastnar i dom.
Jag funderar på om det är mina blommor som kan ha tagit hit dom? Liljorna luktar väldigt mycket men det har aldrig varit ett problem förut.

Här är det två väldigt trötta fisar. Lyckos Folke som ligger och sover nu och har gjort i 2 timmar...

Likes

Comments

Min stora lilla tjej. Jag önskar att det fanns mer tid till bara henne och mig. Men just nu är det svårt. Ibland känns det som om jag bara skäller på henne och jag avskyr det. Men oftast går det bra, vissa dagar är tuffa och vissa dagar är väldigt bra.

Vi hade en mamma/dotter dag i lördags, men än så länge tror jag vi trivs bäst att bara leka ute själva istället. Fast att åka och köpa en leksak och lite godis var såklart uppskattat, men resten hade vi nog kunnat skippa :) Vi får testa igen om ett tag. Vi har inte haft så mycket tid för oss själva, men det är något vi behöver ha mer av.

Ebba är snäll och social, varje gång Ebba säger hej till en vuxen person som inte hälsar tillbaka så är jag så sugen på att fråga varför man inte hälsar tillbaka till ett barn?! Det är ju ett barn. Det gör lite ont att höra henne säga att den inte hälsar tillbaka.
Jag kan förstå att man kanske vill prata så som Ebba väldigt gärna gör med vem som helst, men hej är väl ändå inte för mycket begärt?

Likes

Comments

Snart är min lille kille redan 10 månader och idag har vi varit på bvc besök. Han hade knappt gått upp något i vikt enligt deras våg (vår våg säger helt annat) men deras stämmer säkert. Men Folke är väldigt aktiv och det tyckte inte bvc att jag skulle oroa mig över. Han växer som han ska iaf. Vi misstänker kort tungband (jag har det också) men det skulle vi kolla på vid 1 årsbesöket.
Han har slagit i två tänder som bvc tyckte tandläkaren skulle kika på så jag bokade tid direkt efter bvc och vi fick tid i morgon redan. Hur fasen dom ens ska kunna se något i Folkes mun vet jag inte. Men vi får väl se hur det kommer gå.

Folke går med hjälp av mig/pappa eller något annat man kan ta sig fram med här hemma. Han är ibland lite för tuff och slår sig endel. Det går så snabbt från att vara en väldigt lugn liten kille där jag utan problem kunnat göra massor med saker när jag varit hemma, till att hela tiden kolla så han inte klättrar mot saker eller liknande. För Folke tror att man kan stå mot ALLT :)

Nästa helg ska jag och E vara barnfria över natten lör-sön för första gången. Ebba sover hos farmor och Folke hos mormor och morfar. Det ska bli skönt och jobbigt på samma gång, precis som med Ebba första gången. Men Folke kanske t.om är lite mammigare just nu än vad Ebba var då. Men mormor är mormor och det går förhoppningsvis bra. Jag och E behöver detta, mycket. Och om det är något så kommer vi vara ganska så i närheten.

Likes

Comments

Skriver knappt här längre.

Idag är jag ensam, hela dagen, hela natten, hela morgondagen. E kommer hem imorn kväll.
Folke är förkyld och sover kasst, 3 nätter har jag sovit riktigt dåligt. Dåligt som knappt alls. Mitt humör och tålamod är på noll. Idag krånglas det extra mycket. Nu sover båda barnen och jag tänker också snart försöka sova. Jag känner mig mer död än levande idag.

Jag avskyr när mitt tålamod är på noll. Speciellt de dagar jag är helt ensam.

Likes

Comments

Det var några veckor sedan jag skrev nu. Semestern är slut och rutinerna är tillbaka. Nu är min sista del av mammaledigheten igång. I januari kommer E vara hemma tills augusti.

När semestern slutade så slutade även jag med onyttigheter. Jag går neråt och det känns väldigt bra. Jag behöver det. Mitt första mål har jag nått. Jag tar 5kg i taget, känns inte lika långt bort då. Jag vill gå ner i vikt för att jag vill må bra i mig själv. Idag mår jag inte bra av mitt utseende.

Folke har börjat åla sig framåt lite, min duktiga lilla plutt. Jag har även slutat amma, bara ett dygn som gått men ändå. Jag kommer sakna det. Det gjorde jag med Ebba med.

Ebba tycker jag har lugnat ner sig lite nu. Min stora tjej. Det känns som hon blivit så stor.

Jag får skriva mer en annan dag, nu ska vi hämta hem syrran från förskolan :)

Likes

Comments