Fy vilken natt, haft två sämre nätter i rad nu och det klarar inte mitt huvud riktigt av. Med två i rad menar jag väldigt lite sömn. Inatt får E ta Folke.

Det gick bra hos tandläkaren, han blev lite ledsen när vi höll fast honom och skulle in och rota i munnen men det gick snabbt över. Det var iaf inget vi behövde göra något åt, hans tand alltså.

Vi har fått påhälsning av äckliga bananflugor. Har gjort flera fällor för dom så jag hoppas dom fastnar i dom.
Jag funderar på om det är mina blommor som kan ha tagit hit dom? Liljorna luktar väldigt mycket men det har aldrig varit ett problem förut.

Här är det två väldigt trötta fisar. Lyckos Folke som ligger och sover nu och har gjort i 2 timmar...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Min stora lilla tjej. Jag önskar att det fanns mer tid till bara henne och mig. Men just nu är det svårt. Ibland känns det som om jag bara skäller på henne och jag avskyr det. Men oftast går det bra, vissa dagar är tuffa och vissa dagar är väldigt bra.

Vi hade en mamma/dotter dag i lördags, men än så länge tror jag vi trivs bäst att bara leka ute själva istället. Fast att åka och köpa en leksak och lite godis var såklart uppskattat, men resten hade vi nog kunnat skippa :) Vi får testa igen om ett tag. Vi har inte haft så mycket tid för oss själva, men det är något vi behöver ha mer av.

Ebba är snäll och social, varje gång Ebba säger hej till en vuxen person som inte hälsar tillbaka så är jag så sugen på att fråga varför man inte hälsar tillbaka till ett barn?! Det är ju ett barn. Det gör lite ont att höra henne säga att den inte hälsar tillbaka.
Jag kan förstå att man kanske vill prata så som Ebba väldigt gärna gör med vem som helst, men hej är väl ändå inte för mycket begärt?

Likes

Comments

Snart är min lille kille redan 10 månader och idag har vi varit på bvc besök. Han hade knappt gått upp något i vikt enligt deras våg (vår våg säger helt annat) men deras stämmer säkert. Men Folke är väldigt aktiv och det tyckte inte bvc att jag skulle oroa mig över. Han växer som han ska iaf. Vi misstänker kort tungband (jag har det också) men det skulle vi kolla på vid 1 årsbesöket.
Han har slagit i två tänder som bvc tyckte tandläkaren skulle kika på så jag bokade tid direkt efter bvc och vi fick tid i morgon redan. Hur fasen dom ens ska kunna se något i Folkes mun vet jag inte. Men vi får väl se hur det kommer gå.

Folke går med hjälp av mig/pappa eller något annat man kan ta sig fram med här hemma. Han är ibland lite för tuff och slår sig endel. Det går så snabbt från att vara en väldigt lugn liten kille där jag utan problem kunnat göra massor med saker när jag varit hemma, till att hela tiden kolla så han inte klättrar mot saker eller liknande. För Folke tror att man kan stå mot ALLT :)

Nästa helg ska jag och E vara barnfria över natten lör-sön för första gången. Ebba sover hos farmor och Folke hos mormor och morfar. Det ska bli skönt och jobbigt på samma gång, precis som med Ebba första gången. Men Folke kanske t.om är lite mammigare just nu än vad Ebba var då. Men mormor är mormor och det går förhoppningsvis bra. Jag och E behöver detta, mycket. Och om det är något så kommer vi vara ganska så i närheten.

Likes

Comments

Skriver knappt här längre.

Idag är jag ensam, hela dagen, hela natten, hela morgondagen. E kommer hem imorn kväll.
Folke är förkyld och sover kasst, 3 nätter har jag sovit riktigt dåligt. Dåligt som knappt alls. Mitt humör och tålamod är på noll. Idag krånglas det extra mycket. Nu sover båda barnen och jag tänker också snart försöka sova. Jag känner mig mer död än levande idag.

Jag avskyr när mitt tålamod är på noll. Speciellt de dagar jag är helt ensam.

Likes

Comments

Det var några veckor sedan jag skrev nu. Semestern är slut och rutinerna är tillbaka. Nu är min sista del av mammaledigheten igång. I januari kommer E vara hemma tills augusti.

När semestern slutade så slutade även jag med onyttigheter. Jag går neråt och det känns väldigt bra. Jag behöver det. Mitt första mål har jag nått. Jag tar 5kg i taget, känns inte lika långt bort då. Jag vill gå ner i vikt för att jag vill må bra i mig själv. Idag mår jag inte bra av mitt utseende.

Folke har börjat åla sig framåt lite, min duktiga lilla plutt. Jag har även slutat amma, bara ett dygn som gått men ändå. Jag kommer sakna det. Det gjorde jag med Ebba med.

Ebba tycker jag har lugnat ner sig lite nu. Min stora tjej. Det känns som hon blivit så stor.

Jag får skriva mer en annan dag, nu ska vi hämta hem syrran från förskolan :)

Likes

Comments

Den här semestern gick förbi snabbt. Och jag är nöjd med det här årets semester. Jag gillar inte överdriven värme så den här sommaren har varit lagom för min del :)
Vi har besökt 3 olika djurparker, men vi har nog mer åkt karusell än tittat på djur. Ebba har varit så otroligt duktig och slutat med både blöja och napp. Nattblöjan får vara med ett litet tag till men även den ska försvinna snart. Jag trodde faktiskt det skulle bli krig när hon skulle lägga av med nappen, men nej väldigt få gånger har hon nämnt den.

Men den här trotsen, ojojoj den är inte att leka med. Går den över snart?

Ebba sov även hos sin farmor för första gången i fredags, det hade gått bra. Känns skönt att ha någon i närheten istället för att åka 18 mil för närmsta barnvakten över natten.

Lille Folkis, fortfarande lika glad. Haft lite ont i tänderna och har blivit lite mammig. Men inte så konstigt skulle jag väl säga, han hänger med mig dygnet runt.

Vi har beställt en ny vagn, och ska nu sälja bugaboon. Käraste vagn, den har jag verkligen tyckt om. Men vi behöver inte den längre, Ebba åker väldigt sällan vagn. Bara vid längre sträckor men då har vi en extra vagn. Och, lite klumpig är den allt att packa in och ut ut bilen.

Nu är semestern över, nu tänkte jag börja sköta kosten igen. Ebba ska tillbaka till förskolan 15 h i veckan, de dagar tänkte jag när vädret tillåter gå nya vägen i gädde som blir ca 7 km. Den nya vagnen ska även vara bra att springa med. Men då behöver jag tejpa fast hela mig för att inte slå mig själv. En rejäl sport bh behöver jag skaffa innan jag ens tänker tanken på att ens försöka börja springa.

E börjar lite smått med nedräkning till sin pappaledighet som börjar efter jul. Själv har jag lite ångest över att jag alldeles för snart ska börja plugga igen. Jag ser fram emot det samtidigt som jag verkligen inte vill.

Likes

Comments

Jag vet inte om det här några direkta drömmar, men det är något jag vill göra.

Jag skulle vilja testa på att bo utomlands ett tag, med hela familjen såklart. Innan barnen börjar skolan.

Jag vill flytta till hus, vi bor i parhus nu och det är jättefint med väldigt trevliga grannar men jag vill ha mitt egna. Jag vill kunna gå ut på min gräsmatta utan att tänka på att grannen är några meter ifrån mig.

En riktig dröm just nu är att mina barn börjar sova hela nätter, båda två. Haha

Och att vi blir miljonärer.

Vet inte vilken som är lättast att uppfylla.

Likes

Comments

Det är jobbigt att vara bebis, det är även jobbigt att vara 3 år.

Bebis har fått tand efter tand, den tredje är påväg upp nu och han har haft lite ont av när de är påväg upp. Lite kinkigare. Dumma tänder som måste komma upp. Dom har även gjort så att han inte alltid vill äta. Men oftast går det bra. De här huggtänderna vet han även hur man bits med, det har väl kliat en hel del så ibland när jag ammar honom så är det som om han piercar mig. Aj kan vi väl säga att det gör.

Det händer mycket med vår 3 åring. Nappen är borta, vi försöker få bort blöjan och båda har gått väldigt bra, hon är så duktig. Men den här trotsen, jävlar i mig. Här har vi en tjej med rejäla humörsvängningar. Från en söt kissemiss till en monstertornado på några sekunder.
Det går över sägs det, vi får väl hoppas på det :)

Likes

Comments

Jag samsover med Folke, jag vill egentligen sluta med det. Men jag har ett problem. Folke tar inte napp, jag är hans napp. Han vill heller inte ha välling eller ersättning. Om det är flaskan eller innehållet som det är fel på vet jag ju inte. Men jag tror han skulle sova mycket bättre utan mig. Han sover så bra i vagnen. Men här i sängen känns det som om han har svårt att komma in i den här djupsömnen och vaknar väldigt lätt.
Jag vet att många tycker att vad skönt att slippa nappen men i vårt fall håller jag inte med. Jag är den enda just nu som kan få honom att sova om natten. Och den enda som kan få honom att somna om ifall han vaknar.
De nätter han sover hela natten eller bara vaknar en gång är ju inga problem. Men ganska så ofta nu så har det varit ganska så oroliga nätter. Tänder verkar vara påväg igen och han verkar ha ont av det igen. Det är inte lätt att vara en bebis heller :(

Men hur ska jag få honom att sova utan mig som napp, utan flaska, eller vanlig napp?

Likes

Comments

Vi är hemma!! Det är så skönt att komma hem. Vi åkte faktiskt från Öland redan igår. Jag kände att Folkes sömn har blivit lite för påverkad och Ebba får inte det lugnet hon behöver när hon ska sova. Och sen tyckte jag väl att vi var rätt klara 😂 Vi stannade i Norrköping och sov där tills idag. E och Ebba tog sovmorgon till 10.30, galningar. Men Ebbas sömn är ur funktion sen nappen försvann. Med eller utan sömn på dagen så somnar hon väldigt sent.

Men nu är vi äntligen hemma i vårt hus.
KFC har öppnat här i Västerås, så vi ville testa, jag vet att när E och jag var i Barcelona så åt vi där och det var så gott, inte lika gott idag. Men får testa något annat nästa gång.

Imorn ska vi äntligen få träffa ett par vänner som fick bebis i slutet av maj, ett efterlängtat besök.

Folkes nya mysse hade kommit, så söt den var. Köpte den från Novisen design genom instagram.

Likes

Comments