Header

Tänkte slänga ihop ett kort inlägg om när jag var i Stockholm för två helger sedan men insåg sedan att jag helt glömt bort att fota under dagarna så istället kommer här två mattips:

Nybrogratan 38 / Trattorian

Mitt första tips är inget mindre än Nybrogratan 38. Tror ingen missat detta ställe, men det skadar inte att uppmärksammas det igen. Hade planerat att gå dit och käka brunch men åkte fel med tunnelbanan och hamnade där på en middag av ren slump. Tog en grillad tonfisk med vattenmelon, honungsmelon, avokado, granatäpple, fetaost och sötpotatis till och det var himmelskt gott.

Mitt andra tips är ett lite mindre ställe (tror jag?? Som göteborgare har jag inte hört talas om detta tidigare iallafall). Nämligen Trattorian, som är en del av Orangeriet på Kungsholmen. Supermysig miljö precis vid vattnet som dessutom är otroligt snyggt inrett. Perfekt ställe att ta en lunch eller drinka på.

På tal om Stockholm så ska jag nog boka en resa dit igen ganska snart igen. Har kikat lite på biljetter redan men tänker att jag ska ta tag i bokningen i början på nästa vecka. Kommer antagligen bli någon gång i mitten på november och jag är redan skittaggad. Trivs så bra där och det bästa av allt är ju att en av mina närmsta kompisar, Saranda, har flyttat dit vilket ger mig en bra anledning och ursäkt till att åka upp lite för ofta. Hehe.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Torsdag idag och vardagen flyter på som vanligt. Utöver att gå i skolan så har jag idag hunnit med att fota (och bli fotad), träna samt käka världens godaste burgare. Hade endast två lektioner vilket innebar att jag slutade redan vid ett, men eftersom jag och Mathilda hade två träningspass inbokade vid 16 så hade vi en del tid att döda och gick därmed ut och fotade. Min kamera har legat oanvänd i nästan 5 år nu så det var kul att äntligen få ta upp den igen. Känner mig dock lite ringrostig när det gäller inställningarna men kommer nog in i det snart igen.

På gymmet körde vi sedan 30 min Cycling HIT följt av 30 min Core. Skulle inte säga att det var supertuffa pass men ändå så kurrade magen som aldrig förr när vi var färdiga med passet. Vi bestämde oss därför för att gå ut och äta någonstans och hamnade då på Burgersson i Linné där vi tog varsin burgare (livet handlar om balans). Det var första gången jag åt där men definitivt inte sista - fyfasen vad gott det var!! Burgaren resulterade dessutom i en kraftig matkoma, så nu ska fortsätta njuta av kvällen och sätta på ett avsnitt av min favoritserie Bones. Vi hörs imorgon!


Likes

Comments

Det här med daglig uppdatering har väl gått sådär för min del måste jag erkänna, men tro mig, jag gör mitt bästa. De flesta tänker att det är så himla lätt att blogga och att det är ett jobb som vem som helst kan klara, men nej det är långtifrån sanningen - själv så fixar jag inte att uppdatera mer än två dagar i sträck tyvärr. Har otrolig respekt för bloggare som uppdaterar regelbundet och har gjort det under lång tid, hur tusan lyckas ni?!

Imorgon har jag iallafall bestämt mig för att ta med mig kameran till skolan för att uppdatera bildgalleriet lite. Tycker själv att det är bilderna som är det viktigaste elementet i bloggar så nu är det verkligen dags att jag rycker upp mig på den fronten. Men, förutom att fota så ska jag även skriva ett juridikprov under morgondagen, så nu är det dags för mig att göra en kopp grönt te och sedan begrava mig i läroboken. Vi hörs


Likes

Comments

Igår fick jag ett ryck och ville testa på att göra egna maränger. Googlade upp två olika recept som jag utgick ifrån och måste säga att jag blev väldigt nöjd efter resultatet för att vara första gången. Maränger är den perfekta efterrätt om man är sugen på något lättare och är dessutom väldigt enkla att slänga ihop eftersom det endast krävs 2-3 ingredienser. Det enda man behöver är tid. Såhär gjorde jag:


Ingredienser (räcker till ca 8 medelstora maränger):

3 äggvitor

1,5 dl socker

1 krm ättika/vinäger/citronsaft

Tillagningstid: 75 - 90 min

1. Börja med att separera äggvitorna från äggulan (viktigt att ingen äggula kommer med, annars är det bara att börja om) och ner i en bunke. Bunken får gärna vara i stål eftersom det riskerar att finnas rester av fett i skårorna på en vanlig plastbunke. Fettet förstör marängerna.

2. Vispa äggvitorna på låg hastighet tills det bildas skum (ca 1 min).

3. Tillsätt sedan 1 krm av ättika/vinäger/citronsaft och fortsätt vispa i ytterligare 1 minut. Syran tillsätts för att styrka äggvitan under vispningen.

4. Tillsätt sedan sockret i omgångar under vispning och fortsätt vispa tills allt socker är nere och du har en tjock, styv maräng.

5. Klicka sedan ut marängen på en plåt med bakplåtspapper. Storleken bestämmer du.

6. In med plåten i ugnen på ca 100 grader. Blir det för varmt riskerar marängen att spricka. Se även till att plåten står så långt ner i ugnen som möjligt för att undvika sprickning, eftersom värmen stiger.

7. Titta till dina maränger efter ca 60 min. När de släpper från bakplåtspappret är de färdiga. Tillagningstiden beror dock på dina marängers storlek och kan variera mycket. Mina maränger stod inne ca 90 minuter.

8. När du har tagit ut dina marängerså lägger du över bakplåtspappret på ett galler för att låta dem svalna.

9. Servera och njut!!

Likes

Comments

Shopping / GA på Da Matteo Roastary

Förhandsvisning av biofilmen The Nile Hilton Incident (faktiskt riktigt bra!!) / Ännu mera GA

Likes

Comments

Idag när jag kom hem så hängde min första glossybox på dörren, woho!!

Dessvärre var jag inte supernöjd med innehållet eftersom boxen endast innehöll 5 produkter, varav tre stycken var engångstester. Men men, ser fram emot att testa denna face cleansern från Naobay i alla fall. Det är en cleanser för normal-/blandhy som har en gelekonsistens när man först applicerar den, men som sedan blir mjölkigare i kontakt med vatten. Spännande!

Likes

Comments

Hej på er!

Efter en lång dag i skolan så satte jag och Mathilda oss på JOS Avenyn där vi tog varsin sallad. Trots att det var ett tag sedan stället öppnade så var detta faktiskt första besöket för mig - och det lär absolut bli fler i framtiden. All mat var superfräsch och lokalen likaså. Tummen upp!

Tanken var egentligen att vi skulle plugga, men eftersom jag hade mensvärk (som vägrar försvinna till och med med hjälp av värktabletter) så blev det en kort runda på stan innan vi tillslut åkte hem. Har legat nedbäddad i sängen sedan dess, och väntar nu på att två omgångar tvätt ska bli färdiga innan jag äntligen får gå och lägga mig. Lata kvällar <3

Likes

Comments

Contains affiliate links

SKIN TYPE: sensitive, acne-prone

I onsdags var jag äntligen hos hudläkaren och fick medicin utskrivet. Fick recept på en gelen Finacea som ska hjälpa mot akne, Elidel för att behandla mina atopiska eksem och även Lymecycline Actavis, som är en typ av av antibiotika som jag kommer att äta i 100 dagar framöver för att få ner infektionerna i min hud (akne).

Utöver dessa läkemedel så fick jag rekommendationer om två produkter från La Roche-Posay; Lipikar Syndet AP+ duschgel och Effaclar Duo[+] (se bild). Trots att den först nämnda egentligen är en duschgel så kommer jag att använda denna som ansiktstvätt. Det är en väldigt mild och lugnande formula som passar bra om man har torr och känslig hud, vilket jag har. Den sistnämnda produkten är en fuktkräm anpassad för aknebenägen hud. Den ska hjälpa till att reducera talgtilltäpta porer och reducera orenheter.

Eftersom jag hört mycket bra om La Roche-Posay så ser jag verkligen fram emot att testa detta nu i ett par månader framöver. Förhoppningsvis ger det resultat i kombination med antibiotikan och de receptbelagda krämerna, men annars är det bara att testa något annat. Jag håller tummarna.

Finns att köpa HÄR !

Likes

Comments