Header

Oktobers box

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Unedited photos from monday's session

Likes

Comments

Denna lägenhet har verkligen allt - ljusinsläppet, stuckaturen OCH trägolven. Blir dessutom väldigt sugen på att själv lägga marmor i fiskben i min egen lägenhet så som de gjort på den sista bilden. Visst är det snyggt?!

Likes

Comments

Godmorgon!

Igår slutade det med att jag och Tuva gick och satte oss på Lenas jobb och tog några drinkar. Det var jättetrevligt och kändes väldigt "lagom" för min del.

Idag var planen att vi skulle gå och träna, men klockan är strax efter 12 och Tuva ligger fortfarande och sover så tror nästan inte att det blir så mycket med det. Själv har jag varit vaken sen 8-9-tiden och fixat och donat i lägenheten och ska nu sätta mig och plugga tänkte jag, men först vill jag dela med mig av min veckoplaner som ser ut såhär:

Måndag: Imorgon händer faktiskt något roligt. Jag och Mathilda (och även två andra tjejer tror jag) ska fotas med olika produkter från en hemsida som sedan kommer komma upp på deras instagram.

Tisdag: GA-dag i skolan vilket innebär FULLT fokus eftersom vi ej ligger i fas med planeringen för vårt arbete. På eftermiddagen ska jag sedan jobba mellan 14-20 på Condeco.

Onsdag: Boka resa till Stockholm. 75 minuters kvällsyoga med start 19:15 på SATS Masthugget.

Torsdag: Crosstraining på SATS Kompassen kl 18:15. Egentligen Öppet Hus i skolan men får se hur jag gör med det.

Fredag: Direkt efter skolan åker jag till butiken i Mölndal för ett gött stängningspass.

Lördag: Tillbaka till jobbet, dock för ett mellanpass på endast 3,5 timmar. På eftermiddag ska jag nog åka och fixa i min lägenhet. Min säng har precis kommit så är skittaggad. Denna flyttprocess har verkligen varit superutdragen så kommer kännas så sjukt när jag faktiskt får flytta in på riktigt. Flytta in i min första alldeles egna lägenhet.

Söndag: Triathlon på SATS Valhalla. Aldrig testat detta passet men det verkar tufft och utmanande. Eventuellt luckan på kvällen eller kanske mysmiddag med en kär vän.



Likes

Comments

Hejhej!

Hur är det med er? Jag kom precis hem ifrån ett 8 timmars jobbpass. Steg upp redan vid 5 imorse för att åka och öppna butiken i Mölndal och är nu hur trött som helst. Måste dock ändå säga att jag är vädligt nöjd med mig själv. I somras var jag ute och festade väldigt mycket (ca 4 kvällar i veckan iallafall) och skapade nästan lite av ett mönster som jag sedan har haft ganska svårt att bryta. Beroende är väl inte helt rätt ord då det snarare handlade om mitt mindset, men lite i dom banorna var det nog ändå. Varje gång jag var det minsta uttråkad så drog jag ut bara för att sysselsätta mig - inte för att jag var taggad på själva festen.

Hur som helst så har det verkligen hjälpt att ha ett jobb som är beroende av en. Är inte jag på plats och öppnar butiken vid 07:30 de dagar då jag är schemalagd så finns risken att stället står stängt hela dagen. Det gäller helt enkelt att hålla sig hemma och lägga sig i tid kvällen innan, vilket är precis vad jag har behövt öva på. Men men, nog om det. Nu ska jag hoppa in i duschen och fräscha till mig. Vet inte riktigt hur planerna ser ut för kvällen än men det löser sig. Kramis

Likes

Comments

Tänkte slänga ihop ett kort inlägg om när jag var i Stockholm för två helger sedan men insåg sedan att jag helt glömt bort att fota under dagarna så istället kommer här två mattips:

Nybrogratan 38 / Trattorian

Mitt första tips är inget mindre än Nybrogratan 38. Tror ingen missat detta ställe, men det skadar inte att uppmärksammas det igen. Hade planerat att gå dit och käka brunch men åkte fel med tunnelbanan och hamnade där på en middag av ren slump. Tog en grillad tonfisk med vattenmelon, honungsmelon, avokado, granatäpple, fetaost och sötpotatis till och det var himmelskt gott.

Mitt andra tips är ett lite mindre ställe (tror jag?? Som göteborgare har jag inte hört talas om detta tidigare iallafall). Nämligen Trattorian, som är en del av Orangeriet på Kungsholmen. Supermysig miljö precis vid vattnet som dessutom är otroligt snyggt inrett. Perfekt ställe att ta en lunch eller drinka på.

På tal om Stockholm så ska jag nog boka en resa dit igen ganska snart igen. Har kikat lite på biljetter redan men tänker att jag ska ta tag i bokningen i början på nästa vecka. Kommer antagligen bli någon gång i mitten på november och jag är redan skittaggad. Trivs så bra där och det bästa av allt är ju att en av mina närmsta kompisar, Saranda, har flyttat dit vilket ger mig en bra anledning och ursäkt till att åka upp lite för ofta. Hehe.

Likes

Comments

Torsdag idag och vardagen flyter på som vanligt. Utöver att gå i skolan så har jag idag hunnit med att fota (och bli fotad), träna samt käka världens godaste burgare. Hade endast två lektioner vilket innebar att jag slutade redan vid ett, men eftersom jag och Mathilda hade två träningspass inbokade vid 16 så hade vi en del tid att döda och gick därmed ut och fotade. Min kamera har legat oanvänd i nästan 5 år nu så det var kul att äntligen få ta upp den igen. Känner mig dock lite ringrostig när det gäller inställningarna men kommer nog in i det snart igen.

På gymmet körde vi sedan 30 min Cycling HIT följt av 30 min Core. Skulle inte säga att det var supertuffa pass men ändå så kurrade magen som aldrig förr när vi var färdiga med passet. Vi bestämde oss därför för att gå ut och äta någonstans och hamnade då på Burgersson i Linné där vi tog varsin burgare (livet handlar om balans). Det var första gången jag åt där men definitivt inte sista - fyfasen vad gott det var!! Burgaren resulterade dessutom i en kraftig matkoma, så nu ska fortsätta njuta av kvällen och sätta på ett avsnitt av min favoritserie Bones. Vi hörs imorgon!


Likes

Comments

Det här med daglig uppdatering har väl gått sådär för min del måste jag erkänna, men tro mig, jag gör mitt bästa. De flesta tänker att det är så himla lätt att blogga och att det är ett jobb som vem som helst kan klara, men nej det är långtifrån sanningen - själv så fixar jag inte att uppdatera mer än två dagar i sträck tyvärr. Har otrolig respekt för bloggare som uppdaterar regelbundet och har gjort det under lång tid, hur tusan lyckas ni?!

Imorgon har jag iallafall bestämt mig för att ta med mig kameran till skolan för att uppdatera bildgalleriet lite. Tycker själv att det är bilderna som är det viktigaste elementet i bloggar så nu är det verkligen dags att jag rycker upp mig på den fronten. Men, förutom att fota så ska jag även skriva ett juridikprov under morgondagen, så nu är det dags för mig att göra en kopp grönt te och sedan begrava mig i läroboken. Vi hörs


Likes

Comments

Igår fick jag ett ryck och ville testa på att göra egna maränger. Googlade upp två olika recept som jag utgick ifrån och måste säga att jag blev väldigt nöjd efter resultatet för att vara första gången. Maränger är den perfekta efterrätt om man är sugen på något lättare och är dessutom väldigt enkla att slänga ihop eftersom det endast krävs 2-3 ingredienser. Det enda man behöver är tid. Såhär gjorde jag:


Ingredienser (räcker till ca 8 medelstora maränger):

3 äggvitor

1,5 dl socker

1 krm ättika/vinäger/citronsaft

Tillagningstid: 75 - 90 min

1. Börja med att separera äggvitorna från äggulan (viktigt att ingen äggula kommer med, annars är det bara att börja om) och ner i en bunke. Bunken får gärna vara i stål eftersom det riskerar att finnas rester av fett i skårorna på en vanlig plastbunke. Fettet förstör marängerna.

2. Vispa äggvitorna på låg hastighet tills det bildas skum (ca 1 min).

3. Tillsätt sedan 1 krm av ättika/vinäger/citronsaft och fortsätt vispa i ytterligare 1 minut. Syran tillsätts för att styrka äggvitan under vispningen.

4. Tillsätt sedan sockret i omgångar under vispning och fortsätt vispa tills allt socker är nere och du har en tjock, styv maräng.

5. Klicka sedan ut marängen på en plåt med bakplåtspapper. Storleken bestämmer du.

6. In med plåten i ugnen på ca 100 grader. Blir det för varmt riskerar marängen att spricka. Se även till att plåten står så långt ner i ugnen som möjligt för att undvika sprickning, eftersom värmen stiger.

7. Titta till dina maränger efter ca 60 min. När de släpper från bakplåtspappret är de färdiga. Tillagningstiden beror dock på dina marängers storlek och kan variera mycket. Mina maränger stod inne ca 90 minuter.

8. När du har tagit ut dina marängerså lägger du över bakplåtspappret på ett galler för att låta dem svalna.

9. Servera och njut!!

Likes

Comments