Header

Just nu läser jag Throne of glas, jag har inte haft så mycket tid att läsa nu för jag håller på att flytta från ett sjukhus till ett stödboende och emellan där så måste jag hem och packa. Men hur som helst så har folk sagt att man antingen älskar eller hatar den här bokserien. Men jag tycker att den har börjat bra och att jag är väldigt intresserad av vad som kommer hända i boken.

Jag tycker att huvudkaraktären är väldigt badass men man känner ändå att hon är människa och har känslor. Ibland när karaktärer ska vara badass så blir dom skrivna som att dom är väldigt känslokalla och inte riktigt mänskliga.


Idag kommer också mitt paket böcker som jag är väldigt exalterad över!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag är en sån som för det mesta bara gå in i en bokaffär och kollar mig runt och kommer ut med böcker jag har hittat som bara verkar vara intressanta. Så det är många populära serier som jag inte har läst än. Vissa av dom har jag tänkt att läsa men andra tänker jag inte ge mig på för att dom inte intresserar mig av vissa anledningar.

Den första är The hunger games av Suzanne Collins, den har jag bara inte kommit till. Jag har intresse av att läsa den i framtiden men just nu har jag så många andra böcker som jag vill läsa så den är inte så hög prioritet just nu. Sen är jag inte jätte intresserad av dystopier i allmänhet men jag har hört så mycket gott om den här serien så jag kommer nog läsa den någon gång.

Den andra är Divergent av Veronica Roths. Den tänker jag läsa rätt snart även om jag som sagt inte är så intresserad av dystopier. Men jag har också hör mycket gott om den här trilogin så jag kommer läsa den tids nog. Jag har fått den rekommenderad från många människor också så det är väll ett tecken på att det är en bra serie.

Den tredje är A song of ice and fire av George R.R Martin. Vilken är en bokserie som jag inte kommer att läsa för att den verkar vara väldigt långsam att läsa och böckerna är enorma så det är inte en serie som jag ser mig själv läsa. Jag känner bara att det är en bokserie som jag inte har något intresse av.

Den fjärde är Twilight serien av Stephanie Meyer. Det är också en sådan serie som jag inte har några planer på att läsa. Mest för att jag har kommit över min vampyr fas. Sen är jag inte heller så intresserad av romansen i boken, den verkar väldigt ohälsosam. Jag brukar föredra böcker där romansen inte tar över helt.

Den femte är Lord of the rings av JRR Tolkien. Jag har försökt läsa den här serien men jag har aldrig riktigt kommit in i den så jag slutade. Jag tyckte att den gick alldeles för långsamt fram och att ingenting hände i första boken så jag är inte så intresserad av att läsa resten även om den är väldigt populär och älskad av många. Jag tyckte att även filmerna inte var min grej.

Likes

Comments

Jag har precis läst ut Half Bad Trilogin och medans jag har den färsk i minnet tänkte jag att jag skulle skriva en kort recension. Den kommer inte innehålla spoilers.

Karaktärer: Karaktärerna är väldigt välbyggda i denna serien. Alla har sin egen personlighet och ingen är den andra lik. Man får träffa på många olika karaktärer men jag tycker ändå att författaren håller karaktärerna unika på sitt sätt. Man får se hur huvudkaraktären förändras över åren och jag tycker det är intressant att se hur han utvecklas genom storyn. Man fäster sig verkligen vid karaktärerna och för mig väcktes väldigt mycket känslor när något hände dom.

Story: Storyn i den här boken förändras väldigt mycket genom boken. Man förväntar sig inte hur händelse förloppet kommer te sig. Det händer väldigt mycket hela tiden, det är inte ofta storyn står still. Dock så tycker jag att vissa saker upprepas lite väl många gånger ibland.

Språk: Jag tycker att det är väldigt intressant hur författaren börjar i du-form och sen fortsätter jag-form. Det får läsaren att verkligen sätta sig in i huvudkaraktärens situation direkt och får känna allt han känner. Men hon håller språket simpelt vilket gör att böckerna går fort att läsa men samtidigt inte så lätt språk att den blir dåligt skriven.


Betyg: Jag blev rätt kär i den här serien men den har sina brister som alla andra serier därför får den 4/5 i betyg. Jag rekommenderar den väldigt mycket till folk som gillar att läsa fantasy.

Likes

Comments

Nu har jag varit i farten och köpt nya böcker igen! Men denna gången har jag handlat online och köpt böcker jag har fått tips om från booktube. Att kolla på Booktube är ett väldigt bra sätt att få boktips på tycker jag speciellt för mig som läser nästan bara på engelska med undantag för när jag läser poesi. Då är det nästan bara på svenska.

Den första boken jag beställde är Incarnate avJodi Medows. Första gången jag hörde om den och vad den handlar om så ville jag läsa den direkt. Men den är inte så populär så jag hittade den inte i bokhandeln. Den ska handla om en värld där alla själar som finns reinkarneras varje gång dom dör och dom har kvar sina minnen från sina förra liv. Men huvudkaraktären föds när en av själarna inte kommer tillbaks till livet igen.

Den andra boken jag köpte är Magonia av Maria Dahvan Headley. Den ska handla om en flicka som inte kan andas och dör men sen vaknar hon igen i Magonia, en värld bland molnen, och kan andas igen.

Den tredje boken jag köpte är Legend av Marie Luu. Som jag inte riktigt vet vad den handlar om men den är en dystopi som ska likna Hunger Games lite.

Så just nu vill jag bara att böckerna ska komma hit nu men så funkar det ju inte när man beställer saker så jag får sitta fint och vänta.

Likes

Comments

Jag har beställt 4 nya böcker och är jätte exalterad över att de ska komma men en av de är lite speciell och det är en Alice in wonderland keepsake jurnal som ska innehålla 10 illustrerade kort med citat på från Alice i underlandet. Jag är väldigt nyfiken på hur dom korten ser ut och hur boken ser ut inuti men jag är rätt säker på att jag kommer bli nöjd med den eftersom att jag absolut älskar Alice i underlandet och det här kommer nog bli någon sorts början på en samling på Alice i underlandet saker om jag känner mig själv rätt.Likes

Comments

Alice i underlandet - Jag läste Alice i underlandet och Alice i spegellandet på en dag och jag absolut älskar den världen. Den är helt abstrakt och det finns ingen logik i den vilket gör den så underbar för att det behöver inte vara logiskt och det gör den unik. Även om det är en barnbok så tycker jag att man kan läsa den hur gammal man än är och kanske få känna sig som man är ett barn igen som utforskar en främmande värld.

Harry Potter serien - Mycket kärlek går till denna serien. Den är så magisk och underbar. Man får följa Harry Potter och hans vänner genom alla möjliga olika situationer. Ibland sorgliga och ibland roliga ögonblick. Genom serien får man växa upp med huvudpersonerna medans de går på Hogwarts och blir starkare trollkarlar och häxor. Även bipersonerna har mycket backstory och intressanta personligheter.

The oceon at the end of the lane - Är en väldigt unik bok som jag bara plockade från bokhyllan för att jag tyckte att namnet och omslaget var intressant. Så det var en ren chansning men det slutade med att jag gillade den jätte mycket och var väldigt fast vid den. Magin i boken är väldigt speciell men man får inte så mycket förklaring till hur den funkar vilket gör boken ännu mer mystisk.

Half bad - Jag har läst två böcker i denna serien än så länge och jag föll för böckerna direkt. De är väldigt lätta att läsa och går fort att läsa. Så de är väldigt bra att ha när man går igenom en lästorka och inte vill ha en gigantisk bok med liten text och långsam handling.

Pretty girl 13 - Läste jag för ett rätt bra tag sedan men den blev en favorit direkt. Den är väldigt tragisk och blir nästan mer och mer tragisk ju längre man kommer i boken och ju mer man får reda på. Men den är väldigt välskriven och tar upp trauma och identitets störningar på ett bra sätt. Utan att romantisera psykisk ohälsa.


Likes

Comments

Nu har jag läst klart Half wild, den andra boken i Half bad trilogin. Den har verkligen tagit mig ur lästorkan som jag har haft i någon dag eller två. Den är enkel att läsa och den går väldigt fort att läsa så den rekommenderas verkligen om man vill ha något som går fort att läsa och om man vill ha en bok där det händer väldigt mycket.

En annan sak jag tycker är bra och rätt unikt med dom här böckerna är hur ögonen på häxor beskrivs. tex som att svarta häxor har svarta ögon med trianglar som flyter runt i irisen och att vita häxor har silvriga drag i ögonen. Jag har inte sett riktigt den beskrivningen av ögon i någon annan bok och det är lite fascinerande varje gång författaren beskriver någons ögon.

Så nu återstår bara Half lost i trilogin och jag är väldigt spänd på hur den kommer att sluta. Den sista boken är rätt kort så den kommer nog inte ta så jätte lång tid att läsa ut.

Likes

Comments