Idag hade jag öppningen på förskolan vilket innebar att jag fick sluta redan vid 13, så skönt! Solen sken när jag kom hem så jag kände att jag var tvungen att gå ut.
Jag lyxade till det med att göra i ordning en ciabatta-macka innan vi gick ut och självklart åkte lite korv med till Arrak.
Vi gick en bra bit sedan avslutade vi det med att sätta oss i vindskyddet. Det var helt vindstilla där så det var superhett!
En skön eftermiddag med lilla gubben.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag får vi börja flytta in i vår lägenhet, min och Markus, fantastisk känsla <3

Likes

Comments

Titta så vacker utsikt ifrån en av stugorna. Här kan man sitta och titta ut i många timmar och fundera..

...så kan man även se grabbarna när de åkte iväg och fiskade.

En del vedhuggning blev det också som sagt då vi eldade för att få värme i stugorna.

Vi har ätit så fantastiskt god mat de här dagarna, älgkött och vildsvin är inte det sämsta.

Har haft ett par riktigt fina dagar uppe i Härjedalen med mycket goda människor. Frisk luft gör gott både för kroppen och själen.

Likes

Comments

Igår när vi vaknade upp var det snäppet kallare än dagen tidigare. Vi hade tänkt att vi skulle åka iväg på en liten utflykt men vi skippade det.

Däremot tog vi fram luftgevären och sköt lite med dem. Vi hade en burk upphängd i trädet som målet var att skjuta ned.

Detta är en av stugorna som finns här på ön. Den sover Markus och jag i. Det finns inga lampor i den och man värmer upp den genom att elda i kaminen. Man värmer alla stugor genom att elda och sedan finns det 12-voltsuttag i 2 utav stugorna. Det finns inget rinnande vatten så vi har vatten med oss/tar ifrån sjön. Precis så som det ska vara! Det var en liten beskrivning på hur det ser ut här haha!

Likes

Comments

I onsdags eftermiddag satt vi oss i bilen och begav oss mot Härjedalen. Detta var inte alls särskilt planerat men gick tack vare att Markus fick långledigt (pga helgjobb) och så även jag. Så då frågade hans syster om vi ville med upp dit. Vilket vi inte var långsamma med att tacka ja till!

Vi kom upp dit vid en halv 8 tiden och då fixade vi iordning hamburgare som vi grillade. Sedan satt vi uppe i storstugan hela kvällen och spelade en massa nya ölspel som var svinroliga.

När vi vaknade upp på morgonen käkade vi lite frulle sedan gick jag runt och fotograferade lite. Ser ni hur fint det är här?

Det är Markus syster Marias pojkvän och hans familj som har stugor här uppe. Stugorna ligger på en liten ö som man får åka båt ut till. Så det är väldigt privat och enskilt. Det är som ett litet kollo med alla små stugor haha! Jättefint är det i alla fall.

Killarna åkte ut och fiskade på eftermiddagen och vi tjejer stannade kvar i stugan och hade en liten tjejeftermiddag. Så mysigt!

På kvällen gjorde vi tillsammans iordning maten. Det blev grillat vildsvin, klyftpotatis, sallad, en supergod kantarellsås och diverse tillbehör. Fantastiskt gott var det!

När vi hade käkat klart spelade vi ”med andra ord” vilket tog fram vissa personers värsta sidor, haha! När alla hade lugnat ned sig svirade vi om till badkläder och gick ner och bastade och badade tunna. Sådan lyx att kunna göra det!

Likes

Comments

Dagen idag har bestått av shopping och packning. Mamma och jag åkte in till stan för att införskaffa lite allt möjligt till lägenheten. Har bl.a. köpt handhanddukar, skålar, en matta, stolsdynor, påslakan och lite smått & gott. Sen när vi kom hem igen var det bara att börja packa ned allt i lådor och börja rensa i mitt rum. Tror det blir riktigt bra när vi får ha in allt i lägenheten, nu är det bara 1 vecka kvar wiihoo.

Tror inte jag har nämnt det tidigare men vi har även köpt en säng, en soffa och köksbord och stolar! Det är sängen på bilden ovan fast med en annan huvudgavel och i en annan färg. Bilder på det kommer när vi fått upp allt på sin plats :)

Likes

Comments

Idag tog vi oss en tur på Bergslagsodlingar och kollade in deras fina växter. Just idag hade dem en "äppeldag". Det innebar att man fick ta med sig ett äpple dit (tex om man har ett äppelträd hemma som man inte vet sorten på) så kunde de artbestämma det. Nu hade vi varken äpplen med oss eller kom ut därifrån med ett äppelträd. Däremot kom jag ut därifrån med en jättefin blomsterkorg (den på första bilden i inlägget) som jag gav mamma bara för att hon är så snäll!

Notis; ​Markus var inte det minsta intresserad av varken blommor eller krukor, men han hittade en hand som han blev förälskad i i alla fall.

Likes

Comments

Detta är vad jag har hållit på med att planera hela denna vecka - en överraskningsfest för farmor & farfar. Igår lurade vi iväg dem på fika till Sörvik och medan de var där åkte vi upp och dekorerade/fixade. Vid 17-tiden kom dem tillbaka och då hade vi alla samlats där för att överraska dem!

Vi höll till på deras glasveranda och vi hade dukat upp med långbord. Köpte även en massa hjärtballonger som vi satt upp i taket. Sedan fick dem så fina blommor av vänner som kom som vi ställde på borden.

Även lilla mormor tog sig ut hit så hon kunde vara med och Klara kom hem från Falun.

Vi hade bjudit dit två av farmor och farfars bästa vänner, Cajsa och Anita. Så att även dem var där gjorde farmor och farfar överraskade!

Grillade korvar och burgare med olika röror vet vi är en av farfars favoriter så det blev dagens meny.

Fina farfar och mamma.
Avslutar med en gammal bild på dessa godingar. Älskade älskade farmor och farfar. Gårdagen blev verkligen lyckad och de blev riktigt överraskade!

Likes

Comments

Igår fann vi äntligen tiden för att ha en tjejkväll. Vi var hemma hos Lisa i hennes lägenhet och partajade. Hon hade gjort så fint och bjöd på gott bubbel. Vi tjejer har inte setts tillsammans på typ 2 månader så detta var verkligen behövligt. Vad skulle jag göra utan dessa fina vänner.

Likes

Comments

Igår kväll gick Markus, mamma, Markus mamma och jag ut och käkade på stan. Vi gick på China och för ovanlighetens skull tog jag pepparstek haha. Nej men det är seriöst omöjligt att gå dit utan att äta det, den är ju god! Efter vi avnjutit maten gick vi vidare till lobbyn och beställde in lite godricka. En mycket trevlig kväll med bästa morsorna och bästa karln.

Likes

Comments