Header

Lina

Tänkte ta er på en tur igenom de senaste tiden igenom min iphone.

Jobbade en massa som vanligt och såg ut såhär en av dagarna klädd i byxor och blus ifrån Zara, Eftersom familjen var bortrest så hoppade jag in som kattvakt och hängde med Östberg (katten) i soffan och tittade på Modern family

Spontanköpte ett par nya boots ifrån Zara, Har redan för många skor men dessa tror jag stark kommer bli ett par följeslagare, okej de säger jag om typ alla skor som passerar igenom min dörr men jag tror starkt på detta par.

.... sedan bar det åt till Düsseldorf och Oberhausen förra helgen med min andre hälft. Skapade illustrationen ovan inför resan , det är inte direkt en iphone bild men tänkte att den fick följa med i detta inlägg i allafall.

När man befinner sig på tysk mark är currywurst ett absolut måste. Denna var en lite "finare" variant på restaturang men måste säga att korvkiosk currywurst ändå faktiskt smakar lika bra om inte bättre.

Jag / vi såg ut lite såhär inför konserten, bättre bilder på min konsert outfit kommer i ett separat inlägg.

Likes

Comments

Lina, Style

Bilderna ovan knäppte Jakob på mig efter han fotograferade "de här bilderna " tidigare höst.
Klänning från Zara, skor och kappa från H&M

Skorna är helt galna och jag känner mig som jag är med i en Bowie video när jag har de på mig. Kombinationen med en klänning med stjärntecken gör de hela ännu bättre (min barndomsdröm var att bli astronaut och detta är nog det närmaste jag lär komma)


Likes

Comments

Lina, Photography
En mix av rosa och monokroma toner. (alla bilder tagna av mig)

Håller på att hjälpa en släkting att scanna in gamla släktbilder från början av 1900-talet och mitt bland alla bilder hittade jag den lila biten tapet på bilden. Jag skulle tro att den är runt 100år med den undre lagren kan vara ännu äldre.
Tyckte den var så väldigt fin så jag ville dela med mig av den.

På tal om något helt annat så har jag varit vaken sedan 6:00 trotts att jag började jobba först nu vid lunch, Så det är det jag och mitt kaffe fram till 23 i kväll. Tveksamt om de finns folk som dricker mer kaffe än oss mediamänniskor 

Likes

Comments

Creating, Lina, Photography

Blusen! alltså hur fin är den inte? Jakob och jag köpte varsin så vi kan matcha precis som vi alltid har gjort (medvetet och omedvetet) Den kommer från Zara för övrigt. Har äntligen kommit in i ett kreativt flow igen och det där med att mixa fotografi och illustration är fortfarande något hyfsat nytt och spännande jag vill fortsätta utforska, tänker att bloggen är ett bra forum att testa det på!


Självporträtten är en mix av digitala bilder och scannade 120mm negativ. Mitten bilden är en mix av 135mm film och Photoshop illustrationer.


Likes

Comments

  • Ändå ganska nöjd med att hösten kommit igång på riktigt, jag kan äntligen klä mig i massa lager och hinka varmchoklad i mängder utan att det är något konstigt med det.
  • Att det "bara" är 58 dagar kvar till jag och Charlie åker till Thailand.
  • Att jag fick göra denna bild för TV4 Nyheterna vilket som i sin tur triggade en ny X Japan crush. Säkert minst 4 år sedan jag sist lyssnade på dem.
  • #metoo kanske borde ligga under både + och - men den hamnar under minus av en enkel anledning nämligen mitt jobb. Att befinna sig mitt i nyhetssmeten gör att man får höra massa ofiltrerad uppgifter och de är alla ett stort tjockt minus tecken.
  • Att jag åkt på en hosta som vägrar att ge med sig, vi är nu inne på vecka 4 av konstant hostande.

Likes

Comments

Lina

Bland mina vänner är jag inre direkt känd som den smidiga utan den som alltid asnubblar, spiller, är förvirrad och / eller på ett eller annat sätt gör något klumpigt. Tänkte de kunde vara kul (kanske främst för mig själv) att göra en liten summering av den senaste veckan.  • Gick till banken och fixade ett långsiktigt sparande och kände hur vuxenpoängen bara rasade in, men sedan snubblade jag på en stor sten ( som jag såg på långt håll) utanför. Kände hur vuxenpoängen försvann igen.

  • Sedan gav jag mig av för att gymma lite, låste in sakerna i skåpet för att sedan inse att jag inte tagit med min nyckel till låset. Hade där med låst in både mobil,nycklar och allt annat. Fick gå med svansen mellan benen och be om hjälp från personalen. De kom med en stor bultsax och fick bända upp låset.

  • Tog ner en matlåda (en ren) ifrån kökshyllan och där i matlådan låg ett par strumpor, Hur de hamnat där är högst oklart.

  • Lyckades dregla ner min rena skjorta med tandkräm som jag efter massa velande lyckats komma fram till att jag skulle ha på mig. Kände för att byta byxorna då också och lyckades då spräcks sönder dem.
  • Skulle sätta upp mitt hår i en tofs på tunnelbanan, problemet var bara att jag även satt upp håret från kvinnan som satt med ryggen bakom mig också i min tofs. Hon blev aningen förvånad.

Likes

Comments

Style, Inspiration

Jag tycker egentligen att det är så tråkigt och ganska fantasilöst att lägga ut rena produktbilder på bloggen men jag kan faktiskt inte låta bli denna gången. Är sugen på ett par nya kängor och är helt obsessed med skon "Tinne" ifrån ACNE, tyvärr är prislappen lite i saftigaste laget men hur fina är de inte !?

Likes

Comments

Contains affiliate links Text

Tröja från Aéryne

Hade inte tänkt att skriva något om metoo men jag kände att jag ändå ville skriva ett par rader ändå.


Jag​mår illa när jag skrollar igenom mitt facebook och instagram flöde. I princip alla mina kvinnliga vänner har varit med om något, jag är inte förvånad men samtidigt blir jag inte mindre ledsen för det. Den ena historien grövre än den andra.
Alla dessa kvinnor, en hel generation som vittnar om ett samhälle där kränkningar och övergrepp fortfarande är vardagsmat. En tystnadskultur där man inte orkar berätta för det händer allt för ofta eller att man av rädsla för att inte bli trodd väljer att inte säga något.
Jag har också tigit. Tänkt att mina upplevelser har inte varit så farliga, att andra har varit med om värre.
Jag har stått i en packad tunnelbana och känt en främmande hand treva upp längs mitt lår. Jag har stått på dansgolvet och känt någon trycka upp sitt kön emot mig, när jag sedan backat undan och sagt ifrån fått svaret " Men se de som en komplimang"

När jag var 10-11 brukade killarna försöka ta tjejerna mellan benen ute på skolgården. Vår lärare sa att man inte fick göra så men förklarade aldrig varför, eftersom man bara förbjöd blev det ju ännu roligare att hålla på. Vi var bara barn och det fanns inget sexuellt i handlingen men beteende är det samma. Man hade redan där kunnat sätta ner foten och förklara varför och därmed tagit tag i problemet redan där. 

​För det vi måste göra är att prata om det.
Jag tänker inte tiga längre.

​​Likes

Comments