Header

​Två illustrationer gjorda hyfsat nyligen.

​Jag känner mig som en duracellkanin just nu. Helt uppe i varv och bara går och går utan någon avstängningsknapp. Kreativitet och jobb är bättre än alla mediciner men kanske inte den ultimata lösningen men just nu det enda som verkligen fungerar. Att få jobba kreativt och hålla igång (även om rutinen är obefintlig) får mig att känna mig levande, att känna att jag skapar något och faktiskt har en mening med min tillvaro.
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Den fantastiska kimonon jag har på mig har min vän Jakob sytt.

Sitter på jobbet och filosoferar och känner hur det kliar i fingrarna. Jag vill skriva något men känner mig ganska tom på bra ord. Det är kanske egentligen inte så konstigt då min kreativitet är kopplad till ångest och starka känslor att jag har svårt att skriva och fotografera om jag inte har en stark känsla inom mig.

Animation/illustration är inte alls lika laddat och jag tror starkt att det beror på att jag aldrig haft den känslokopplingen som jag har till foto och skrivandet. Jag känner mig trygg i migsjälv och känner mig gladare än jag någonsin gjort och som jag skrev i tidigare inlägg så är det i sig också en känsla som triggar ångest men inte just här och nu. Fotograferandet och skrivandet var länge en flykt och ett utlopp för känslor som jag inte klarade att hantera. Det är också en balansgång och ny utmaning jag måste ta mig ann, att kunna bevara min kreativitet och samtidigt vara lycklig  här och nu.

Likes

Comments

Rosa inspiration.
Bild1. Zara.com övriga bilder via Pinterest.
Likes

Comments

Fragment från min tillvaro. Ursprungligen från min instagram (linagreen)

Likes

Comments

Hundra år sedan sist, hundra tankar sedan sist men har inte haft några ord att formulera några tankar med.

Nu skriver jag bara för skrivandets skull.
Jag jobbar och försöker att organisera min röriga hjärna, finns massor med saker jag vill göra men inte hunnit med, mängder av projekt som jag börjat på men inte färdigställt. Framför allt borde jag verkligen jobba på att fördjupa mina 3D kunskaper. Jag vill lära mig och pusha mina egna gränser mer och mer men blir frustrerad när det inte går så fort som jag vill.

Försöker att inte stressa utan se mina framsteg men jag har väldigt svårt att se mina egna framsteg men ibland slår det faktiskt mig, som de gånger då jag sett mitt namn på TV4s nyhetssändning. Det har aldrig varit någon som sagt åt mig att välja den väg jag tagit utan jag har valt en egen väg.

För när jag ser tillbaka på de senaste 5åren så inser jag att jag ändå har gjort en lång resa ifrån det livet jag levde i Växjö. Jag har hittat min passion i livet, utbildat mig, jobbat och bott i London. Jag älskar det jag gör, det ger mig mening och jag vet att jag faktiskt också är ganska bra på det!


Likes

Comments

Det har nu gått fem år sedan jag förlorade min mamma efter en lång kamp emot en envis cancer.
Jag har passerat alla de klassiska stadierna man vanligtvis delar in sorg i.

Chocken, döden kom inte som en överraskning, vi var alla förberedda och jag såg tillslut döden som en lättnad. En lättnad att veta att det skulle innebära ett slut på all hennes smärta.
Chocken för mig var paniken över att inte veta hur jag skulle klara mig. Jag stod på kanten emellan barndomen och vuxenvärlden. Hur jag skulle klara alla nya steg i livet utan min mamma. Jag fortsatte leva mycket på rutin.
Reaktion kom först efter nästan två år. Då kraschade jag, år av förtryckta känslor kunde inte längre stanna i den lilla låda jag skapat på insidan.

De två sista faserna bearbetning och att leva vidare är för mig mycket en och samma fas. Varje nytt moment i mitt liv är en bearbetning, varje nytt möte en påminnelse om att jag inte kan dela med mig av det liv jag idag lever. Sorg är komplext och den ändrar form ju mer tiden går, men att tiden läker alla sår köper jag inte.
Sorgen att inte kunna ringa och berätta när något fantastiskt hänt, när sorgen sätter in eller bara kunna höra hennes röst sköljer inte över mig som en tsunami längre. Jag förstår den verklighet jag lever i men sorgen är ändå ständigt närvarande på det sätt att det alltid finns ett tomrum.
Leva vidare är den fas jag känner är den tuffaste. Jag känner ingen skuld att jag inte gjorde eller sa något jag borde. Min skuld är att jag sitter här, att jag lever ett liv som har väldigt lite att göra med det liv jag levde då hon fanns vid min sida. Jag känner skuld att jag klarar mig utan henne, mina hjärnspöken säger att jag alltid borde känna vågen av sorg i varje litet moment i livet. Jag känner skuld att jag har skapat mig en ny familjetillvaro i en ny stad, att jag har funnit andra människor i mitt liv jag vänder mig till. Jag känner skuld att jag kan leva ett bra liv trotts motgångar. När jag snörar in mina tankar som mest tänker jag att jag borde vara som en fågel utan vingar, att man kan leva men försöker man att flyga så störtar man.
Jag förstår utifrån att det inte finns någon konkret verklighet i det jag tänker. Att livet går vidare på gott eller ont. Att bearbeta min egen irrationella skuld är lika stor som sorgen över att inte kunna dela livets moment med min mamma.

Det är en ständig balans i att kunna glädjas över den tillvaro jag nu skapat mig och skulden att jag inte borde få känna lycka när något så viktigt som mamma saknas i mitt liv. Sorg är så mycket mer komplext än tårar.
Likes

Comments