Så idag hade jag min sista PT session. Ja, Freddie skaffade faktiskt en PT här! Det var absolut inte planen eller meningen, men så blev det efter ett litet missförstånd…

När jag signade upp mig för gymmet här fick man en "gratis gym workout" med en tränare här och ja kände väl mest varför inte? Så jag tog den. När vi var klara med det ca 45 min långa passet, skulle vi sitta ner och gå igenom vad vi nyss gjort varpå PT:n säger "Is this something you would like to continue doing?" och jag svarade med stor entusiasm "Yes ofcourse!" hehe, därpå börjar han skriva upp en massa priser och timmar mm och jag börjar typ kallsvettas lite och tänker "vad gör han?", men så slog det mig att han syftade på om jag ville fortsätta med PT:n, medans jag syftade på att jag skulle fortsätta med workouten vi nyss gått igenom… Ja jag var somsagt i ett litet jobbigt läge där, men förklarade missförståndet, han förstod, men ja, ändå blev jag på något vänster intalad att detta var en otroligt bra deal och jag vet ju med mig själv att jag troligtvis inte skulle gjort detta i Sverige. Så jag sa i princip "Why not?" tillslut och gick med på 3 sessions = 3 h. Så dessa pass har jag haft 1 gång i veckan i 3 veckor och oj vad kul och jobbigt det har varit! Allt som allt är jag trots allt otroligt nöjd över mitt beslut att skaffa en PT. No more fooling around at the gym säger jag bara😉

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Hej hörni! 

Så idag var jag, Julie, Olivia och 4 andra Au Pairer i Randolph (grannstaden) på apple and pumpkin picking. Det var så himla mysigt. Vi hade verkligen vädret med oss. Det börjar märkas av att hösten är på ingång nu, men solstrålarna nuddade oss iallafall en sista söndag. Vi tog bilder, åt donuts och drack äppelcider. Mums! Tyvärr blev det ingen riktig plockning av varken äpplen eller pumpor. Dels för att säsongen för äpplen var över och pumpor hade min familj redan inhandlat. När jag kom hem satt dem och gjorde i ordning dem, så nu är fronten dekorerad med några fina ansikten. 

Imorgon är det måndag och ny arbetsvecka att se framemot, det vankas ju halloween snart! Wiii

Likes

Comments

Hej bloggis, min tredje vecka är snart gjord här. Det är fredag och jag sitter i min säng efter en supermysig och rolig dag! Idag träffade jag en ny Au Pair här, Sanna, supersöt tjej. Vi åt brunch, pratade om allt och inget och åkte vidare mot två malls vi har här i närheten och shoppade såklart. Så fort pengarna rullar in på kontot så säger det swish så är dem borta igen haha. Här spar man inte, inte än iallafall… och speciellt inte nu i början, när allt så nytt och man blir förälskad i varenda liten sak man ser… 

När man möter Au Pairer för första gången, då går man oftast och äter för att socialisera. Det är mysigt det är det, men då går det pengar haha, maten i USA är inte speciellt billig. Är dock glad över att man även har chansen att se saker som inte behöver kosta pengar. Som när man turistar, utforskar och "bockar av" olika saker från bucketlisten. Känns ju lite bättre då. Det är ju trotsallt dem upplevelserna som även följer med en sen och skapar minnen, inte shoppingen direkt.

Annars har veckan varit väldigt bra, rutinerna satt denna vecka och jag börjar få hyfsat koll på läget, därför är uppdateringen lite bättre också hehe. Jag har därmed också haft tid att umgås med lite nya Au Pairer. Jag träffade somsagt Sanna idag, tidigare i veckan var jag på gymmet med några tjejer och helt plötsligt är det en hel flock av Au Pairer på gymmet samtidigt. Det är otroligt kul och lätt att finna ett socialt nätverk här, staden är väl relativt liten, men med Culture Care har man en personlig "mentor" (LCC) och denne skickar ut en lista över Au Pairerna i närheten (som hör till ens grupp) och därmed kan man få andras kontaktuppgifter. Så ensam är det väl sällan man behöver känna sig. För alla är liksom i samma sits. Sen är det väl inte alltid samma sak som familj och vänner där hemma såklart, men det är en räddning många gånger och så kul med lite nya ansikten!

Nu ska jag snart hämta upp J från dansen, sen tar jag helg! Have a good daaay

Likes

Comments

Heej hörni! Det är en månad sen jag kom hit idag! Jäklar va tiden har gått fort!!!

En liten update på vad som hänt kanske?

  • Börjar komma in i rutinerna mer och mer (tidiga mornar, lunchboxar, hämtning, carpooling, tvätt, förbereda middagen etc), med andra ord få ett flyt i vardgen.
  • Jag är mycket bekvämare med bilarna och körningen, det är få ställen jag behöver ha GPS:en till hjälp nu.
  • Jag har varit i city och turistat med Johanna 2 gånger av 2 möjliga om man säger så.
  • Har även "turistat", snarare upptäckt min "egna stad". Varit allt ifrån köpcentrer till promenadområden, från college till körskolan och bank till bio osv.
  • Skaffat gymkort, varit på Au Pair dater, träffat massa nya människor och såklart umgåtts med familjen.
  • Jag har även "planerat" upp mitt år, har satt ut lite delmål och har börjat sprida lite framtida planer som detta år kan komma att erbjuda.

Ska bli så himla kul att se vart jag står om ett år, då min resemånad är över. Att redan en månad har gått och att jag hunnit med en hel del - det ger ännu högre förhoppningar på vad som komma skall. Är så förväntansfull! Hadee

Likes

Comments

I helgen (söndags) var somsagt jag och Johanna i NY över dagen. Vi turistade och såg Brooklyn Bridge denna gång. Förutom det blåsiga vädret (vilket gjorde att alla bilder på en själv såg lite kaos ut) var bron helt fantastisk att gå över. Så fin utsikt och mysig känsla, för den är så himla fin. Det var både cyklar, turister, fotograferingar med mera som skedde på en och samma bro, men det var bra det var det. Check!

Efter ca 2 h på den bron (haha varför så länge vet jag ej?), gick vi tillbaka mot tunnelbanan och came across ett DANCE BATTLE, men shit coolaste jag sett verkligen. Hör än hur Johanna skriker, "Freddie, varför är det så mycket folk där borta?" "Freddie, FREDDIE, det är ett dance battle!!" Vi skyndade oss fram till ringen som bildats och mycket riktigt pågick där ett dans/trick nummer som utfördes av ett par vältränade män så att säga😉 Dem var galet duktiga och det var sjukt roligt att få se och ha varit med om. Vi gick vidare mot ett matställe och stötte på ett mysigt litet place med massa olika typer av mat, du kunde välja vad du ville, men ändå sitta tillsammans och äta.

Vi åkte tunnelbana tillbaka till Grand central (så häftig känsla att gå in där när man vet hur många kändisar som varit där och hur många filmer som spelats in där!!!!!) och tog sedan Shuttle in till Time Square. Vi shoppade i de affärer vi missat sist och avslutade med Shake Schack, ett hamburgar ställe som rekommenderas varmt av dem flesta och är ett ställe man förmodligen ska ha ätit på om man velat smaka dem "bästa burgarna."

Vi skiljdes åt och denna gång gick det somsagt mycket bra att hitta både dit och hem :)) hehe

Likes

Comments

Hej hörni! Så idag tänkte jag dela med mig av en galen historia som hände mig för en helg sen. Nämligen min resa in till NYC för första gången… SJÄLV sen jag kom till familjen. På instagram, snapchat, bloggar och alla sociala medier verkar livet som Au Pair ibland som en ren dröm och ja det är det verkligen med tanke på allt man får ta del av. Dock finns det alltid dem dagarna när livet bara inte går som på räls om jag säger så hehe, detta har inget med min familj att göra som ni kommer förstå, utan är mitt egna påhitt.

Så det är lördag den 8 Oktober och jag skulle möta upp Johanna för en heldag med shopping och turistande i NY.

Bakgrundsfakta: Under fredagen pratade jag med en vän härifrån om vi skulle åka in tillsammans eftersom det var min första trip in till city och ja, man kanske inte kastar sig ut själv första gången, då det är en helt ny stad, med ett helt annat system än vad jag själv är van med. Så, sent på fredag kväll blev det bestämt att hon inte skulle med (av olika anledningar) och jag förstod att jag skulle få klara mig själv i morgon, men tänkte inte så mycket mer på det. Måste även tilläga att min supergoa hostmum hade talat om för mig (i början) några vägar att ta sig in till city, så lite koll hade jag, men hon tyckte att det var en god idé om någon följde med mig också, som jag sa till henne skulle ske i fredags förmiddag, när det fortfarande var sagt så… Jaja.

Så jag kommer hem på fredag vid 12 och alla ligger och sover, förståligt. Jag går snabbt och lägger mig jag med, jag ska ju trotsallt upp tidigt nästa dag. Halv 8 ringer klockan och klockan 9 sitter jag i bilen. Har bara hunnit träffa M på morgonen, dem andra sover fortfarande. Jag sätter mig i bilen (utan GPS, för det är den jag använder på helgerna) och skickar iväg ett sms till D om att jag åker in själv ändå, men att det nog kommer lösa sig. Jag kan ju "typ" vägen. Här ska nämnas att det var mindre än en halv tank kvar i bilen, ca 1/4. Jag kör dock iväg, svänger av där jag ska och tänker att jag kommer vara där på nolltid, allt är frid och fröjd.

När jag åkt ett tag på den vägen, passerar jag en skola, D nämnde att tågstationen skulle vara i närheten av en och jag börjar se mig omkring, jag skulle nämligen inte köra länge på denna väg, men jag hade ju somsagt ingen aning om hur jag skulle åka för att hitta riktigt. Kör på och helt plötsligt skymtar jag en refug i mitten av vägen. Jag hade fått tydliga instruktioner om att tanka på vissa ställen och dem låg åt helt motsatta hållet därför hade jag inte brytt mig om att åka dit. Jag tänkte direkt på ett tillfälle hemma i SWE när jag och mamma skulle åka mot Borlänge och vi svängde av fel från Gävle, åkte mot Sundsvall istället för Stockholm och kunde inte vända på en evighet. Drabbades halvt av panik då jag insåg att jag inte hade en aning om hur långt jag skulle behöva åka nu innan jag kunde vända. Lite längre fram kom ett trafikljus och en skylt som sade "U-sväng förbjuden", I´m sorry men den skylten "missade" jag. Dock mina nära och kära skulle jag aldrig göra en U-sväng med någon med mig eller om jag insåg att det var farligt, men det var lördag, tidigt på morgonen så jag var ganska fri från möjliga hinder. Jag gasade på tillbaka i hopp om att se någon skylt eller liknande om en järnvägsstation, började halvt kallsvettas och svängde in på en scout parkering där jag i panik ringde min vän. Tror jag halvt om halvt grinade, sa att jag var helt lost, att jag skulle missa tåget och stackars Johanna som väntade på mig, men även för att jag höll på att skämmas ihjäl för att jag inte hade frågat vart jag skulle eller kollat upp det innan. Jag vet inte vad som flög i mig, jag bara antog att det skulle vara lätt att finna. Nej jag hade inte wifi så min ena mobil var helt värdelös att ens titta på och den andra mobilen hade "No connection" så jag kunde inte se vart jag var för fem öre…

Jag ringde somsagt min vän som heter Julie (vet ej varför jag skrivit hennes namn innan?!) och berättade allt detta och hon försökte hjälpa mig så gott som det gick, vilket inte var helt rätt med en hysterisk person i andra änden, men tack och lov så kunde hon lista ut vart jag var (hon har varit här i ett år) och få mig ut på vägarna igen. Nu hade även D vaknat och smsat mig. Så nu är klockan runt halv 10 och tåget gick 57, så jag åkte alltså en timme innan tåget skulle avgå. Julie är med på facetime under hela bilresan och jag kommer faktiskt fram! Yey

Så nu ska jag bara parkera, men bara och bara var det ju inte… Parkerar på fel ställe första gången och andra gången står jag vid parkeringsautomaten och försöker hjälpa en amerikan som snabbt förstår att jag vet dubbelt så lite som han, när det väl är min tur ska jag slå in numret som står i parkeringsrutan där jag parkerat bilen, efter allt detta inser jag att parkeringsplatsen endast är giltig i 3 h… men det går ju inte(?!) säger jag till Julie i ren frustration, samtidigt som jag haffar en amerikanare och frågor om hon vet någon annan parkeringsplats.

Ja ni just nu gick min hjärna på högvarv. D smsar och jag tittar äntligen ner på mobilen och tur var väl det för hon skrev om parkeringen och vart jag kunde stå etc. Upp med Julie på facetime ännu en gång och hon ledde vägen till Bion där jag kunde parkera. Sprang in på tågstation och upp till mitt spår (vilket gick easy peasy att finna) och tänker att "Im going to make it!" Hon var 55 i detta ögonblick. Därefter kommer jag på att jag inte köpt någon biljett… Det var bara att springa ner igen och gå till en automat, som jag fattade nada av i början, men tillslut förstod mig på. Klockan tickade och 58 hade jag köpt biljetten. Sa till Julie "You know what? At least I made it here, it´s okey, I can wait one hour cause I just missed the train." Min respons var typ, men spring Freddie!! Så jaa jag sprang, upp för trapporna och ut på perrongen och där kom tåget inluffandes :) I made it ;)

Jag kan ju söga att när D ringde mig på tåget, gick hjärnan fortfarande på högvarv, men jag kom fram, möte Johanna efter jättemycket gång fram och tillbaka genom NY. Vi hade dock värdens bästa dag där

På vägen hem hehe, nej det slutar inte här… så skulle vi till olika tågstationer… Jag fick typ panik för har sämst lokalsinne och litade verkligen inte på instruktionerna som hade sagts precis innan jag skulle gå. Haha stackars Johanna fick hjälpa mig via telefonen, men vi båda hittade ju. Det var supermörkt och jag var super trött när jag klev av tåget och ni minns ju att jag sprang från bilen till tågstationen?? Tror ni jag kom ihåg åt vilket håll jag kom från eller vart jag parkerat bilen när jag kom tillbaka?? Nej. Haha herregud irrade runt i ca 15-20 min i den lilla staden innan jag hittade bilen, hade ju bion som landmärke men ja, inte ska det vara lätt eller. När jag hittade bilen och startade den tänkte jag "Äntligen, nu kan INGET mer gå fel för hemvägen är i princip rak vet jag ju nu. Ändå lyckas jag köra fel och hamnar i en annan stad?!? Alltså ursäkta?? Förstår ni min panik, en främmande stad, ca halv 12 på natten, otroligt lite bensin i tanken och ja, jag tror ni förstår… Efter min andra U-sväng den dagen kom jag ut på rätt väg, fann min stad och var gladare än någonsin när bensinmätaren visade en plupp innan varning.

Hehe halleluljah, det var min första lördag i City :))) Kan tala om att när jag var där igår (söndags), gick allt som på räls😉

​Tur jag har dig att turista med gumman/min egna GPS 

Likes

Comments

Hello ladies and gents, I know - jag sugeer på att uppdatera (!!!) haha, men nu är livet på en helt okej rutin här, så det kanske blir bättre från och med nu, vi hoppas!😉

Senast jag uppdaterade hade jag varit i familjen i en vecka. Nu är det snart 3 veckor. Vilket betyder 1 månad i staterna!! Tiden här går faktiskt riktigt fort och man vet inte ens vart den tar vägen för rätt som det är har vi fredag och helg = en massa nytt, spännande och kul att se framemot!

Så hur har dessa veckor varit? Väldigt bra, MYCKET nya intryck herregud. På bara några veckor har jag firat så mycket högtider!! Eftersom min familj har en annan religion så firar vi lite annorlunda högtider på köpet, men det är helt okej för mig, är antingen med dem eller så är jag ledig. Tycker dock det är extremt kul att vara med eftersom man får uppleva något helt nytt!

Så min andra helg signade jag upp mig för ett lokalt gym här i närheten. Det kostar 20 dollar i månaden vilket inte ens är 200 kr i Sverige och nej det är inget skitgym, det är skitbra!! Eller ja jag är inte så kräsen, men tycker det funkar perfekt för mig. Dem har pool lix(!?!).

Helgen fortsatte med en trip till ett shoppingcenter med Julie och Olivia (en dansk och en amerikansk tjej som jag hängt med mestadels under min första tid här), lite häng med kidsen, fick träffa mor&far föräldrarna och så förberedde vi inför kommande vecka, då vi skulle fira Rosh Hashana (judiskt nyår).

Det varade två dagar, måndag och tisdag. Vi firade dock bara måndag. Vad gjorde vi? Vi umgicks, minglade, chattrade och åt. Thats it! Det var iallafall så mycket släkt som kom, så mycket mat som dukades fram, det var högljudt och så mycket intryck på köpet såklart. Minns än hur jag fick lov att backa undan och bara titta på hur alla dessa människor från både mamman och pappans sida umgicks med varandra och sprang runt, pussade varandra på kinderna och skrattade, det var riktigt coolt! Efter festen gick vi och la oss - kan säga att vi somnade direkt.

Tisdag var första dagen med kidsen själv, vi åt frukost och magiskt nog kunde vi enas om en biofilm (vilket vi inte kunde dagen innan) som vi skulle se senare den dagen. Ni som är föräldrar eller Au Parier eller what ever vet att det inte alltid är en dans på rosor, det är upp och nedgångar, ingen dag är den andra lik och det kan vara stora eller små grejer som kan göra ens dag eller tvärtom. Men den här dagen var en riktigt bra dag och det måste jag säga att dem flesta dagarna är i den här familjen. Jag trivs verkligen med dem.❤

Annars är varje vardag fylld med aktiviteter och matlagning + en del annat. Det varierar. Nu i början har det varit mycket ledighet, pga högtider o.s.v. Vilket har gett mig en heldel fritid till att umgås med andra Au Pairer (mat-dejter hela tiden haha - det är det enda pengarna har gått till nu i början), köra bil (för att lära mig hitta) och träna.

Lite andra grejer jag har gjort är väl att jag besökt ett collage i Morristown, där jag och Julie förmodligen ska ta en class för att skrapa ihop lite credits vi lär ta! Vi har varit i en massa olika malls och större affärer som target, Marshalls osv, vilket är ställen jag aldrig tidigare besökt och det är så sjukt häftigt för det är så galet stort!! Vi har även varit på MVC vilket är det stället vi förmodligen ska ta körkortet på. Ja, jag lär ta ett nytt körkort, ett amerikanskt, men jag behöver bara göra skrivdelen.

Thats about it… förutom att jag var i NYC i helgeeen!!! Världen världens världens bästa stad, äntligen fick vi mötas igen <3 Nej då, men detta är ju en historia i säg som jag lär ta i ett annat inlägg annars kommer detta bli en roman.

I söndags hängde jag & Julie, fick ett sms 9 på morgonen där det stod att jag skulle komma över, så bjöd tjejen på frukost, goa hon, sen började vi se en ny serie "Prison Brake" inte alls min typ av serie, men den var riktigt spännande faktiskt. Det var ju inte riktigt en produktiv dag, men det regnade så det va helt okej. Juste!! Tankade även för första gången i "Getrud", bilen jag använder på min fritid. Hade aldrig gjort det med den bilen tidigare och ja, jag skämde ut mig totalt. Hade noll koll på vilken sida av bilen tanklocket satt på, hade ingen aning om hur man fick upp luckan (öppnar den inifrån bilen) och efter allt detta svettades jag praktiskt taget när han frågade om jag skulle betala med chash eller kort och jag förstod det som att jag bara kunde betala med chash vilket jag inte hade, men men det löste sig ju och jag kunde åka hem igen hehe… Jag har även varit på min första foodshopping trip och det mina vänner är också en historia i sig, snurrade runt på stället ett bra tag innan jag fann allt på listan, mannen i kassan packade ihop alla mina matvaror i påsarna, jag fick signa mitt köp och uppge telefonnummer (som jag inte lärt mig än) för att nå kupongerna, ja ni, här är det en hel del som är annorlunda, men lite små kul haha.

Denna vecka började rutinerna komma mer på plats, dock var jag off idag, men men, har lite NYC planer för helgen igen och ja snart är det fredag! Detta inlägg blev ju långt och kaos som vanligt, men somsagt hoppas på lite mer rutin på detta bloggande nu, när jag själv är ganska inne i det. See yaa

Likes

Comments

Haha vad hände med bloggandet? Det typ stannade av och dog ut, men men nu är jag tillbaka och har så himla mycket att berätta istället!!

Vi börjar med att allt är bra. Jag har nu varit hos min familj i en vecka och 2 dar! Jag kan säga så mycket som att dem är världens goaste hostfamily och jag kunde inte hamnat på ett bättre ställe!! Men vi börjar från början...

Såå, måndag den 19 september åkte vi till USA, allt gick super och när vi väl kom till skolan så var klockan 12 på natten, alltså 6 på morgonen i Sverige, så vi var typ halvt döda. Vi fick nycklarna till våra rum, duschade och gick och la oss. Jag sov inte mycket den natten. På morgonen när min roomies hade vaknat (sov med en tysk och en från tjeckien) presenterade vi oss och jag och Kristina (den tjeckiska tjejen) klickade ganska direkt och bestämde oss för att äta frukost tillsammans, men med två andra svenska tjejer också (b.la. Johanna och en tjej som heter Josefine). Vi fyra bondade nästan direkt och hängde sedan hela veckan ut.

8-8 hade vi "classes", som tur var hamnade jag med både Josefine och Kristina. Efter en dag flyttade även Johanna och Josefine in i vårt rum för att de fanns lediga bäddar där, så vårt lilla gäng hängde verkligen 24/7, men vi hade så kul ihop. Utan dem hade inte training school varit kul alls. Egentligen är det uppbyggt så att dem som man är i samma klass och i samma rum som ska till ungefär samma ställe som en själv, vilket är otroligt smart tänkt eftersom man då får en chans att hitta någon som man kan umgås med när man väl kommer fram. Så var dock inte fallet för många, utan man blev lite utplacerad där det fanns plats kvar tillslut tror jag, för det stämde inte riktigt i alla rum och klasser och därför kunde man byte lite som man villle, eller vi gjorde det iallfall hehe...

Så klasser 8-8, sen duschade man, kökade middag, umgicks, försökte få kontakt med omvärlden men wi-fi var inte på topp, då vi var väääldigt många på training school just då.

Så kom torsdag, då vi hade hjärt och lungräddning hela förmiddagen och på eftermiddagen kom den efterlängtade turen till NY!!! Som vi hade gått runt och hypat över denna tur! Det var en varm, men helt perfekt dag att åka in på!

Första stoppet var typ "Lower manhattan" skulle jag säga, därifrån kunde vi se frihetsgudinan och bara njuta av den fina utsikten som var! Näst upp fick vi se 9/11 memorial vilket också var jättefint, men såklart lite vemodigt när man tänker på historien bakom det. Vi swishade förbi NYC gator i vår buss och kom till ett ställe som hette "99". Det var typ en foodmarket och det var riktigt msyigt uppbyggt! Turistig som jag är tvingade jag med tjejerna upp till ett ställe som hette "High Line Park". Vilket var en nedlagd järnvägsräls som nu var omgjord till en park. Det var helt magiskt fint där! Så mysigt!! Vi åkte förbi Times Square och Shake Schack där man tydligen ska prova på hamburgare (dem ska va dem bästa) om man vill det. Efter denna eftermiddag kom vi tillslut fram till slutstationen, Top of the Rock! Vi behövde inte vänta särskilt länge utan hux flux var vi inne i den blixtrande hissen och åkte våning efter våning upp mot en fantastisk utsikt över hela alltet! Central Park och hela NYC låg framför oss och vi trängdes med alla andra människor som ville ha lika fantastiska bilder som oss. Det var så himla fint! Vi skulle stanna ca en timme, men blev kvar ännu längre och fick därmed en överblick över city under solnedgång och kväll med alla ljus tända. Helt sanslöst fint - kärkärkär i NYC

Efter mycket fotande och posande gick vi genom NY´s gator med en subway påse i handen och försökte leta på bussen tillbaka till skolan, vilket inte var en lätt match, men det gick. Tur vi hade med oss vår egna lilla GPS Josefine, annars hade jag nog fått sova på en trottoar... Men men busseresan hem gick fort och vi slockande direkt.

Fredag morgon och avfärd mot familjerna, alla skulle kramas och säga hejdå, man kom varandra ganska nära under bara några få dagar sjukt nog.... Pirriga satte jag och Kristina oss på bussen som skulle ta oss till NJ.

Så, nu är det fredag klockan är strax efter 12 och vi har parkerat på en parkinglott någonstans, ingen vet vart. Vi kliver ur, rundar bussen och där står min hostmum som jag änsålänge bara haft ett ansikte på genom skype.

Vi pratar om allt och inget påväg till mitt blivande hem. Vi lämnar mina saker och WOW vilket hus!! Jag skämtar inte när jag säger att jag sa "OMG" några hundra gånger om medan vi gick igenom huset. Det är stort och superfint och ändå envisas familj med att säga att det finns större hus och finare(!!) och ja visst det gör det, men jag bor fortfarande jättefint och har ett mysigt rum i "basement" där jag trivs bra!

Vi hälsade på Marc (pappan) och lämnade huset och åkte till en dinner, vilket var som att komma in i en typsik amerikansk film. Efteråt överraskade vi Jamie (dottern) på skolan, då hon inte visste om att jag skulle komma än och sist men inte minst kom Mason hem. Vi hade en jättemysig middag tillsammans och sa godnatt rätt fort för alla var ganska slutkörde efter den veckan.

Helgen bestod av bilkörning, Jamies fotbollsmatch, mer bilkörning, handling av mat (vilket var sinnessjukt!! En hylla flingor i Sverige var typ en hel vägg här!), bilkörning och inlärning av GPS och massa småfix! Jag träffade även lite Au pairer och var på mitt första LCC möte, där vi satt ute med en brasa tänd och grillade smores, vilket var supermysigt och så himla gott (det var första gången jag testade det ;)).

Veckan bestod mest av inlärning a rutiner, mer dater med Au Pairer, samtal hem, fix med bank och SSN, matlagning, tvättning och massa annat nytt. Det har varit stressigt, konstigt (för så mycket är nytt och annorlunda), och kul, men allt som allt så har jag ju överlevt min första vecka och redan fått känna på hur mitt "nya liv" förmodligen kommer se ut. Jag gillar det verkligen.

Jag menar små saker som att jag redan hittar till Jamies skola utan GPSén, att jag fått ett litet nätverk av vänner här, att Mason och jag hängde i fredagskväll och han gjorde glass åt mig, att jag kom hem igår kväll och det ligger "Annas pepparkakor" på min säng, med texten "Tänkte på dig när jag såg dessa, så var tvungen att köpa dem" /Danielle - det gör min vardag. Jag är så himla tacksam och kan inte bärga mig till att fortsätta mitt år här, har redan planer på eventuella resor både i och utanför landet.

Lite mer rutinerade inlägg hoppas jag kommer komma nu, men från nu och tillsvidare - ha det så braaa

Ps. (Lovar att det kommer en bildbomd sen)

Likes

Comments