View tracker

Min morfar.

det var ett tag sen jag skrev på min blogg jag vet men asså jag har inte tid att uppdatera varje dag som jag gjorde förut men jag ska bättra mig jag lovar.

men idag så hade jag tänkt att berätta lite mer om min morfar.

Allt började i 8:an när min morfar blev väldigt sjuk och aa resten kan ni lista ut själva han blev bara sjukare och sjukare sen när han var inne i det sista så ramlade han och slog hål i huvudet sen så las han in på sjukhus i ca 1-2 veckor efter det blev han inlagd på ett korttidsboende (ålderdomshem alltså) han var där 2 veckor och hemma 2 veckor och så höll det på i ca 2 - 3 månader kanske och saken var den att han blev ju bara bättre och bättre trodde vi ja men det var helt fel sist jag såg han var på hans födelsedag för sen ville inte min mamma o pappa o mormor att jag o mina syskon skulle träffa han eftersom han såg inte bra ut och de ville att vi skulle ha en bra bild av morfar. sen så har min mormor berättat att sista gången han kom hem så var hem hemma i 2 veckor sen dagen innan han skulle tillbaka så hade mormor sett på morfar att han inte ville tillbaka dit och det kanske inte var något fel på stället så men han orkade väl inte åka en massa fram och tillbaka. så aa dagen jag inte var hemma jag var i gbg så gick han bort. min morfar död alltså det har gått ett tag nu men fortfarande det är helt sjuk.

men det sjuka är att jag blir arg på mig för att min morfar är död? alltså jag blir arg för att jag inte träffade han den sista stunden när han fortfarande fanns i liv men jag var rädd jag var jävligt rädd att han skulle dö framför mina ögon jag var jävligt rädd att jag skulle höra hans sista andetag. men nu var det min mormor som fick gå igenom detta istället min mormors man som hon har varit gick med i 110 år känns det som han är död. hennes "one and only" är död eller "tills döden skiljer er åt" aa det hände nu. men det som är värst är att jag vet aldrig om mormor kommer bli så lycklig som hon var förut jag kommer ihåg när jag var mindre och när min morfar skojjade om vissa saker alltså man såg på mormor hur mycket hur hon älskade han. vill ni veta en annan sak också vissa skriver hela tiden "goals" om ett par har en likadan tröja eller något sånt men vet ni vad som är goals? när man växer upp med personen du älskar ni bygger upp en familj tillsammans barn, barnbarn, barnbarnsbarn allt sånt det är goals. ungefär 1 månad efter min morfar dog så fick han ett barnbarnsbarn aa min morfar blev inte ens gammelmorfar/gammelfarfar.

men det här är iaf min morfar och jag för några år sen. Min morfar som inte finns i liv längre men han kommer alltid vara min morfar. Han var en riktig skojare han , en riktig gottegris också för den delen. Det sista jag sa till min morfar var på hans födelsedag och jag sa "hej då morfar vi ses snart" och det jag fick till svar var "ja det gör vi Lina" men det där "snart" tog slut ganska fort. Min morfar har varit sjuk den största delen av min uppväxt men ni vet min morfar var en riktig kämpe han, han hade cancer ett bra tag men han kämpade men sen ni vet någon gång i livet så försvinner kämpar glöden från oss människor Och för ett tag sen så försvann min morfars kämparglöd. Det känns fortfarande konstigt att han inte finns kvar och jag vet han kommer alltid finnas i mitt hjärta Blablabla så säger ni alla men vet ni vad det är inte samma sak jag vill hålla hans hand jag vill kunna prata med honom jag vill kolla på bingo med honom även fast jag kanske inte tyckte det var så kul men han gillade det.

men jag vet att min morfar har det bra där uppe och jag älskar dig morfar och kommer alltid att göra.

Vi hörs nästa gång puss på er.

Likes

Comments

View tracker

Vart ska jag börja...

Asså jag vet jag har inte skrivit på ett tag men det har varit jätte mycket som hänt och jag har bara inte haft tid eller ork att skriva någonting.

men jag kan väl börja med att jag skaffat kille wow Lina skaffat kille fan de trodde ni inte va. men aa så äre och asså jag mår så jävla bra med honom rent ut sagt. det var väl de positiva nyheterna och aa nu går jag väl vidare med att skriva om den jobbiga delen som har hänt.
det är nämligen såhär att min morfar som jag skrev om för ett tag sen (ni vet att han fick läggas in på sjukhus osv.) han har gått bort nu... vad ska jag mer säga jag mår fett dåligt pga det. asså bara tanken av att jag inte har någon morfar längre eller bara att säga "nej men nu ska jag till mormor och morfar" nej Lina det ska du inte du ska till din mormor bara. asså jag vet inte hela den här grejen är så jävla konstig bara. liksom när man kommer hem till mormor så står morfars säng tom, liksom han ska bara ligga där men han gör inte det.. sen sista gången jag såg honom var när han fyllde år och när jag skulle hem sa jag "hej då morfar vi ses snart" och det jag fick till svar var "Ja Lina det gör vi" men saken är den att jag kommer aldrig mer träffa honom... Ganska deppigt inlägg men jag bara kännde för det.

Ha det bra så hörs vi!

Likes

Comments

View tracker

Ärrad för livet

Hej det var ett tag sen, idag så hade jag tänkt att berätta mer om mobbning och aa vi kör väl igång.

Allt började när jag gick i 1:an då folk sprang iväg från mig, ingen ville leka med mig jag blev helt enkelt utfryst och jag var det hela tiden. Till slut fick jag en klump i magen och jag ville inte gå till skolan, när jag väl gick till skolan så brukade jag låsa in mig på toaletten och bara sitta och gråta eftersom att jag orkade inte mer.
Åren gick och allt blev bara värre och värre, jag hade ingen jag kunde prata med förutom mina föräldrar men jag vågade inte berätta någonting för de. Folk sa saker bakom min rygg och jag försökte bara strunta i allt men tillslut så blev jag tokig.
När jag gick i 5:an så bestämde jag mig för att berätta för mina föräldrar hur jag hade det i skolan och aa i mitten på 5:an fick jag byta skola. och på den skolan jag bytte till hade jag det så jävla bra. sen såklart fick jag byta igen eftersom jag skulle jag börja 6:an. och då så förstörde jag mina betyd från första början, jag kunde verkligen inte fokusera på skolan eftersom att jag ville vara som alla andra, jag ville vara populär så att jag inte skulle bli mobbad igen men grejen är den att eftersom att jag inte var mig själv så fick jag rykten om mig och folk snackade bakom min rygg och det fortsatte hela tiden men efter 22 år så blev allt mycket värre mina betyg blev bara värre och värre och jag kände mig verkligen inte älskad av någon. men efter jullovet i 9:an så tog jag verkligen tag i mina betyg och gick ut med inga F. och sen gick det faktiskt bra med kompisarna också.
Sen började jag i 1:a ring och de första månaderna kom jag hem och var hur glad som helst jag hade alltid något nytt att berätta för mina föräldrar om skolan hur jäkla kul jag hade haft det den dagen. jag ville inte ha lov eller helg utan jag ville bara gå i skolan och lära känna mina klasskamrater bättre. mina föräldrar har sagt det själva att i början var jag alltid glad och nu ja vad fan hände med mig? allt har bara blivit för mycket och jag pallar inte med skolan nu. och vissa personer stör jag mig så mycket på för att man är med de för mycket och nej jag pallar inte. jag är om typ 2 månader är jag 17 år och jag har snart gått in i väggen?! ASSÅ VA?! jag har hela livet framför mig och jag håller redan på att gå in i väggen, jadu vad ska jag säga jag tycker bara att det är ganska sjukt.

aja nog om det nu , det jag ville komma fram med detta är att om du blir utsatt så MÅSTE du säga till någon vuxen oavsett vad. för om det fortsätter så kommer du bara må mer och mer dåligt för varje dag som går. ditt självförtroende kommer sjunka mer och mer för varje går, din självbild kommer bara bli sämre och sämre, till slut kommer du hata dig själv tro mig jag vet. jag har jätte dåligt självförtroende även fast det varit värre, och jag hatar mig själv för att jag inte sa till tidigare. men aja man får helt enkelt försöka att släppa taget även fast det alltid sitter i bakhuvudet.

Här ar ni iaf en bild på mig och jag vill bara säga en sista sak, ni är hur vackra som helst oavsett vad folk säger. och så som min mormor alltid sa till mig "de är bara avundsjuka om de säger så"

Tack så mycket för mig och hade braa. vi hörs puss påer

Likes

Comments

Vegetarian och gått ner i vikt?

Nämen tja!

Jag skrev ju i ett inlägg här om dagen att jag ville bli vegetarian och ja nu är jag det. yayyy! Så idag 19/4-16 så är det andra dagen som vegetarian. Nu har jag tänkt att jag ska börja lägga ut vad jag äter. eftersom att jag är ny på det här så är jag öppen för nya recept så ni kan gärna kommentera eller länka goda recept.

Idag så provade jag sojakorv från hälsans kök dem var jätte goda! asså jag skämtar inte ens. Jag har aldrig gillat korv som man steker men den här sojakorven ojojoj vad god den var! om ni är vegetarianer tycker jag verkligen att ni ska prova denna.

Sen innan man blir vegetarian (visst nu har jag bara varit det i 2 dar) men man tror att vegetarianer bara äter sallad och böner typ men nej vet ni hur mycket det finns?! Jag har hållit på och googlat efter vegetariska recept och det kommer fram jätte mycket. Vilket är förvånande fast ändå inte , om ni fattar vad jag menar?

Juste en annan sak också att på 2 dagar har mina KOMPISAR frågat varför jag blivit vegetarian, gett mig blickar och även kommenterat saker som man inte vill höra. och jag tycker det är jävligt respektlöst. För det första det är mat för fan? asså om inte jag vill äta kött då äter inte jag kött. eller om jag vill äta sallad resten av mitt liv då gör jag det. Vilka är dem som kommer och ska försöka ändra på mina matvanor nej det är inte okej! jag vet inte det kanske är jag som har dåliga kompisar som inte stöttar mig eller så har det hänt andra också?

Nog om att vara vegetarian nu. Det är såhär att jag har gått ner i vikt! och grejen är den att jag började i november någon gång där och sen har jag börjat träna lite mer. Inte mycket men lite och det är det som är grejen bara man tar tag i det så går man ner i vikt. När jag började vägde jag 68,7 kilo och nu 5-6 månader senare väger jag 56 kilo. jag har alltså gått ner 12,7 kilo asså herremingud. mitt mål var att jag skulle gå ner 5 kilo. Jag har tyvärr ingen före bild för att jag skämdes alldeles för mycket för min kropp så jag ville inte ta kort på den. Men iaf så jag är sjukt stolt asså jag har gått ner i vikt dubbelt så mycket än vad mitt mål var. Men jag ska fortsätta att träna men nu är mitt mål att bygga mer muskler än vad jag redan har ;) haha nej jag skämta jag är skit svag enligt mig iaf .

och slutligen vill jag bara säga att du ska inte ändra på dina matvanor, dig själv, ditt utseende. du ska inte ändra någonting just för någon annans skull utan gör det för din egen! jag vill bara att ni ska förstå att ni ska inte ändra någonting för någon annans skull för då mår du ju inte bra. du kanske trivs som fan i din kropp men sen kanske alla sociala medier kommer in i bilden och då jävlar ska det bantas. för ni vet ni kan ju inte ha kurvor utan du måste se ut som en VS modell, man måste också träna så man kan lägga ut det och få ett bra feed på instagram. men jo vet ni vad det är jävligt snyggt med kurvor. och seriöst om ni inte vill/orkar träna gör inte det då. Ni är så jävla snygga som ni är ska ni veta.

tack för mig, hade bra. puss på er <3 

Btw många bilder men vad gör det om 100 år <3

Likes

Comments

Vegetarian?

Det här inlägget kanske blir lite deprimerande men jag måste ändå få skriva om det.

Jag funderar på att bli vegetarian. Under påsklovet så blev jag helt chockad över hur vi beter oss mot djuren. både slaktning och djurparker. Vad har djuren gjort för att vi ska hålla på såhär mot dem? det är helt fel! det är respektlöst!

Detta klipp tycker jag att ni kan kolla på https://www.youtube.com/watch?v=WfGMYdalClU (känsliga tittare varnas) denna video är så häpnadsväckande.

Nu kanske ni vill veta varför jag vill bli vegetarian. Jag vill bli vegetarian för att jag tycker att djuren ska få ha ett bra liv såsom vi människor har. Jag vet att vi människor behöver mat men vadå ska vi slakta djuren för att vi ska få mat?! det finns något som kallas grönsaker, "fake mat" såsom vegetariska hamburgare t.ex. eller falafel.

Varför tror människor att de har fler rättigheter än djuren?Någon måste tala för djuren som inte kan försvara sig. På den här planetenlever vi alla tillsammans, människor, djur, insekter, natur ... ALLT! Människoräger inte denna planet, vilka är vi att leka modernatur och bestämma hur andraska leva. Respektera djuren och deras rättigheter!

tack för mig och hade bra

Likes

Comments

Vlogg?

vlogg? jag hade tänkt att göra en vlogg imorgon men vi får se och då kommer den ju upp på min videofyme såklart.

Men jag gjorde inget inlägg igår för att jag orkade verkligen inte. Jag tog det bara lugnt igår, käkade jordgubbar med nutella o kollade på Maria Wern (bästaaa) men sen iaf så duschade jag.Liksom jag har pluggat nu varje kväll i en vecka så igår sket jag i det.

Aja skitsaksamma, hur mår ni idag? själv är jag as jävla bajs trött för att jag somnade ganska sent igår. Juste asså jag sover skit dåligt och jag vet inte varför sover liksom 4-5 timmar per natt och det är inte alls trött. jag vet inte hur jag lyckas men jag sover så dåligt som om ni har något tips på hur man sover bättre? Jag har pratat med min skolsköterska och hon sa att om det fortsätter ska jag gå tillbaka och då ska jag få något piller så jag sover bättre. Men jag vill inte ha nå jävla piller så jag sover!

DET ÄR FREDAG IMORGON! Asså åhhhh det ska bli såå skönt med helg fyfan asså jag ska nog ligga bara hemma om inte någon av mina kompisar vill träffa mig (helt ensam)

Nej men det var allt för idag så hörs vi kanske imorgon, puss o kram på er mina små gottegrisar

Likes

Comments

Alldeles för mycket

Jag har inte gjort ett inlägg på ett litet tag just för att det för mycket i skolan. Liksom jag får bara mer och mer plugg och jag orkar inte mer. Jag vill bara ha sommarlov nuuuu tack!

Juste jag har skaffat videofyme lte såhär ute nu eller vad man ska kalla det men då kan jag lägga ut vloggar där. Så där kan ni kan ju följa mig linafrankenberg_ heter jag där.

Åhh asså idag är det 40 skoldagar kvar tills jag slutar skolan för sommaren , det är 40 dagar för mycket. Jag vet att jag tjatar om sommarlovet men hallå vad ska man annars tagga till ?!

Det här var ett jätte konstigt inlägg men aja skitsaksamma jag är fan duktig nu som skriver på morgonen.
Ett jätte kort inlägg blev det också men det gör ingenting.
Hadee bra så syns vi på videofyme och vi syns imorgon! Puss påer

Likes

Comments

Djur i fångenskap?

Förlåt för inget inlägg igår men det var för jag sov typ hela kvällen igår. Vet ni varför? P.g.a pollen och min allergimedicin, grejen är den att jag tror att jag inte blir så jätte trött av självaste pollen men medicinen däremot blir jag jätte trött av. Jag vet inte varför men det är bara så.

Vissa pollen sorter börjar redan slå ut i februari någonstans där och det var det jag började känna av, jag har en jätte stark allergi mot pollen eller vad man nu ska säga och det är ju inte mysigt. Och jag vet att alla som är pollenallergiker säger det hela tiden men vad ska vi göra åt saken?! ska vi bara hålla käften även fast vi är så täppta i näsan så vi knappt kan prata, näsen rinner lika mycket som Niagarafallen och vi blir trötta som fan. nej men det är lugnt om vi inte säger någonting så KANSKE inte någon märker något. Klart som fan vi säger att vi är pollenallergiker då.

Nej men nog om pollen nu, hur har eran dag varit? Min har varit helt okej ganska seg dock men imorgon är det fredag, åhhh det ska bli så skönt med fredag. Aa juste det är ju NP snart också, jag har en tal del först i svenska och temat i år är "att göra gott" och nu får ju ni tolka det hur ni vill men jag ska i alla fall hålla ett tal om att inte stödja djur i fångenskap. Nej fy jag tycker det är så hemskt att ha djur i fångenskap. Vad tycker ni stödjer ni djur i fångenskap eller inte? Liksom tänk er att djuren som faktiskt ska vara fria i det vilda sitter inne i burar bara för att underhålla oss människor. Jag tycker att ni ska kolla på en dokumentär som heter "Blackfish" som finns på Netflix. Det handlar om en späckhuggare som heter Tilikum och alla konsekvenser som uppsrtår av att hålla han i fångenskap. Det var faktiskt jag och en kompis som tittade på den under lovet, hon hade redan sett den men inte jag aja skitsaksamma den är verkligen sevärd i alla fall.

Det var allt jag hade idag och som sagt förlåt för inget inlägg igår men jag kan inte rå för att jag sov. Aja hade det bra så hörs vi imorgon!

Likes

Comments

Kärlek?

Idag hade jag tänkt att snacka om kärlek...

Vad är kärlek för mig?

Kärlek för mig är inte bara mellan en partner utan även mellan familj, kompisar, husdjur eller mat.
Kärlek för mig när du älskar någonting. T.ex jag har en massa kärlek till mat.


Men allt inom kärlek är bra utan det kan göra ont också. T.ex om en av mina nära och kära går bort så finns ju fortfarande min kärlek kvar till den människan.

Sen kan det vara svårt också , jäävligt svårt. Speciellt mellan en partner eller det behöver inte vara en partner utan bara en människa som känns helt rätt, liksom ens hjärta säger en sak medan hjärnan säger en helt annan sak.

Men å andra sidan så är ju kärlek underbart!

Kärleken kan också finnas på insidan och utsidan. Som t.ex om du handlar med din mamma men du tycker det är för skämmigt men man vet att hon vet att jag tycker det är pinsamt så det är liksom okej (if that makes sense). Det är kärlek från insidan för du älskar ju henne fortfarande lika mycket.
Medan kärlek på utsidan är om du visar att du älskar någon som t.ex om du har en partner o ni håller i handen och dittan o dattan.

Man kan ju också ha kärlek till en sak, kanske den där nallen du fick när du var liten eller den där lappen du fick från din kompis.

Kärlek är underbart på alla möjliga sätt, det är en sak som du alltid kommer ha i livet. Ibland när man känner sig nere och det känns som om ingen älskar dig (been there, done that) så jag looovar er att det finns alltid någon som kommer älska dig för den du är. Och juste du kommer inte komma undan kärlek utan det kommer alltid att finnas där jag lovar <3

Det här var ett väldigt konstigt inlägg att skriva för ingenting kanske makes sense för er men vad gör det om 100 år.

Hade så jätte bra så hörs vi imorgon!

Likes

Comments

Min dag

Idag hade jag tänkt att skriva om min dag, såå segt aa men vi kör på.

Jag somnade runt klockan 03:00 sen vaknade jag 05:45 så aa jag var ganska jätte trött idag. Jag försökte faktiskt somna om för då kunde jag sova i 15 min till men jag kunde inte.

Aa juste asså jag har börjat sovit as dåligt den senaste tiden och vet inte vad det beror på så det är fett segt.

Aja tillbaka till min dag. Mamma kom sedan och "väckte mig" fast jag var ju redan uppe så hon gick in i mitt rum helt i onödan. Asså jag är en sån sömntuta så jag vaknar ju inte att min väckarklocka så mamma får vara min väckarklocka istället för hon ser till att jag vaknar ordentligt (och tack mamma för det, älskar dig). Okej tillbaka till min dag (som ni kanske ser så har jag as svårt att fokusera bara på ett ämne).

Efter jag hade vaknat så sminkade jag mig och fixade mig liksom allmänt sen så messade jag en kompis för jag tänkte cykla ner till stationen men sen så pallade jag inte så jag tog bussen ner. Åkte tåg till skolan sedan kom jag till skolan och om jag säger såhär liksom jag var ju inte glad att vara tillbaka till skolan. Men aa skit sak samma, vi hade ändå rätt så chilla lektioner idag men fan vad segt dagen gick (jag säger det hela tiden för att åhh det var ju det).

Sen så hade jag ju lektioner som vanligt sen så åkte jag hem. Men tåget var ju knäppt igen gudarns så konstigt, det var nån dörr som inte gick och stänga så då la bromsen i jag vetifan. men så jag missade bussen hem så jag fick gå med värsta skoskavet hem till mig.

Det var min dag as seg men vi hörs imorgon så hade braa

Likes

Comments