Mitt hjärta slog volter när jag gick in på Jakobssons möbler i Örebro igår. Så. Fina. Saker. Färgtonen, den råa känslan, betong, gulddetaljer och riklig svärta. Yep! Så jag gick runt och tog en hel drös med bilder med iPhonen. Som förövrigt är den kamera jag bär med mig mest nuförtiden. Mina föräldrar ska flytta så det har blivit en del besök i inredningsaffärer det senaste, och jag kan inte få nog av allt fint som finns.. Hujedamej inspo!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu ska jag ge bloggen lite kärlek och omtanke med att posta några inlägg här. Kan vara snällt :DJust nu är jag ute på praktik och testar på arbetslivet som grafisk formgivare och jag älskar't. Kunskaperna från skolan kommer till användning till riktiga projekt. Sakerna blir tryckta samma dag och man får hålla och känna på resultatet. Det har varit väldigt lärorikt hittills och ser fram emot resterande veckor! :)

Nu ska jag springa ut i solen och njuta av den!!! Hejs!!

Likes

Comments

I november fick vi i uppdrag att designa en ny mjölpåse till en lokal kvarn här i Värmland som heter Fagerås Kvarn. Vi blev indelade i grupper och alla grupper fick göra en varsin designidé. Vi var tre stycken i vår grupp som jobbat med att ta fram en design som ska få dem att öka i försäljning osv. Det har varit otroligt lärorikt att göra analyser, testa sig fram och hela tiden tänka "Hur kommunicerar det här?". Riktigt klurigt och svårt. Vi ville ha en gammal och genuin känsla i designen, men ändå få in en lite modernare grafisk touch.

Innan jul redovisade vi våran designidé inför just Fagerås Kvarn. Skitkul att jobba med riktiga företag/människor. Nu kommer inte den här designen att användas in real life, men skitbra övning.

Från en massa analysarbete & idéskisser, till en massa tid i Adobe programmen och en satans mycket testande vid utskrift. Vi skrev ut dessa på brunt papper på skolans nya UV-skrivare. Sjukt bra utrustning vi har på skolan. Goals!

Såhär blev resultatet. Av Lina, Amanda B och Emma K.


Såhär såg dem ut innan vi började designa. Väldigt tråkig och en bild på framsida som är enormt lågupplöst.

Likes

Comments


I september illustrerade jag dessa filurer till en påse med rotfruktschips. Jag vet att jag inte kommer att ha den påsen i min portfolio, men jag vill inte slänga bort dessa söta illustrationer. Jag vill använda dem till något jag kan ha i portfolion. Så igår kom jag på att jag kan göra ett omslag till en barnbok - Rotisar på äventyr! Haha!

Bokomslag är bra att ha i portfolion. Det ska bara bli något bra av det hela i slutändan. Nu blir det frukost, sedan fortsätter jag illustrera en omgivning. Det blir min dag idag :) Ha det fint därute!!

Likes

Comments


Blir det ett inlägg i månaden? Ja, ungefär.

Har inga roliga bilder på min bärbara dator (som för övrigt har varit inne på service i över en månad och kostat skjortan*gråt-emoji*). Hittade dessa som var till en fotouppgift i skolan. Vi hade ca 4 lektioner i foto för att lära oss om studion och enkla ljussättningar. Just för att vi ska kunna fotografera de saker vi gör i skolan. Design på förpackningar, layouter, tidningar, produkter och allt möjligt som har en design och ett budskap. Kommer snacka mer om utbildningen jag går i en video :)

Just nu har jag lov från skolan och börjar den 9 januari igen. Eller ja, lov från skolan. Har jobbat extra med städ och kommer förmodligen få hoppa in nästa vecka också. Lite extra cash, ja tack!

​​Hoppas ni kämpar på därute med vad ni än har för mål ☆


Likes

Comments


Min hjärna går på högvarv!
Mycket info som ska in från alla håll och kanter och lite tid att processa allt, så det blir många tankar och nya kunskaper som snurrar i huvudet varje natt när jag ska försöka sova. Det är så sjukt mycket jag har lärt mig på Brobygrafiska den här terminen. Snart är den slut. Hur fort går inte tiden? Hjälp!

De senaste två dagarna har vi haft en gästföreläsare på skolan. Marcus Gärde. Vilken inspirerande person! Ett geni på geometri, grid system och typografi. Han får en att tänka och är så himla bra på att tala filosofiskt att man skulle vilja lyssna på honom mer. Nu kommer jag göra grids till allt framöver. Är supernöjd med dessa två dagar! Tack Marcus och Brobygrafiska!


Nu ska jag vidare till skolan för att jobba vidare med grupparbetet. I helgen blir det att jobba klart med After Effects uppgifter jag har kvar. Japp, ingen fritid om man går denna skola! ;)

Likes

Comments


I två veckor har jag haft denna 7 Plus i min ägo. Fantastisk kamera och det är underbart att hantera bilder, redigera, fånga inspirationsbilder med en sådan stor skärm. Har provat filma med den också och tänkte klippa ihop en video när jag fått mig ett gäng videoklipp med den :)

Favvoappen just nu är Adobe Capture. Ett tips till er som har ett Adobe-konto. Du tar en bild, skickar den direkt till Illustrator i din dator och du har skapat en vektoriserad bild på bara några sekunder. Jag är amazed! Även hur enkelt det är att rikta kameran för att fånga omgivningens färger och att skapa inspirerande mönster.

Likes

Comments


Jag och Emma från klassen bokade in oss i studion för att plåta till en fotouppgift. Produktfoto i olika ljussättningar. Vi avslutade fotograferingen med lite fritt skapande, vilket jag alltid måste göra för att få utlopp för kreativiteten. När man ändå är igång liksom ;)

Här står vi bakom ett produktbord och trycker oss mot bordet. Sedan har vi en blixt bakom som ger motljus. Emma ser ni på den översta bilden och jag på de två understa. Kan säga att det inte alls såg så graciöst ut när vi stod bakom och gjorde poser. Nästan så man skulle ha tagit en bild på just det...

Hoppas ni har det bra!
Här är det fullt ös som vanligt

Likes

Comments

Instagram@linafoto