Praktikplatsen är fixad. Det blir hos en designbyrå i Norge i augusti, september och halva oktober. Inte i Oslo som jag var ute efter först, utan en väldigt liten och mysig by i höjd med Härjedalen typ. Så ja, jag kommer ägna mycket av min lediga tid utomhus i vacker natur. Goals!Nu har vi vår sista lektion. Sedan blir det ledighet fram till augusti. Kan verkligen behövas efter det här läsåret på BrobyGrafiska. Det har varit sjukt intensivt, men lärorikt helt klart! När jag tänker tillbaka på för ett år sedan – Då hade jag precis gjort antagningsprovet och väntade nervöst på att få ett antagningsbesked. [Ni kanske minns?] Och [såhär glad blev jag] när jag blev antagen. Haha!

Nu sitter jag här med mer kunskap i Adobe-programmen än vad jag hade kunnat föreställa mig. Speciellt i InDesign som var mitt hat-program de första veckorna. Det är sjukt!


Nej, nu tar jag lite ledigt.
Ska smälta allt som jag har lärt mig och startar sedan andra läsåret med praktik i Norge. DRÖM!Ett STORT TACK till alla på Broby!

Likes

Comments


Ett papper, en död växt och guldspray.
Det var några månader sedan som jag köpte den där sprayburken. Har länge velat fota guldiga "natursaker" och få dem på bild framför ett guldfärgat papper. Å nu hade jag tid att förverkliga idén. Superkul :D Ska fortsätta med fler naturmaterial den här veckan så får vi se om det blir en serie bilder av det hela.

Likes

Comments

Är mitt uppe i praktik-sökandet. Hela helgen har gått åt att göra portfolio som jag i måndags skickade iväg till en designbyrå i Norge jag jättegärna vill vara hos. Har inte fått svar än :( Får jag ingen plats där kommer sökandet efter en bra designbyrå att fortsätta. Ni kanske har tips om en bra designbyrå?

Här nedan kan ni som är nyfikna se några saker jag har i portfolion. Några illustrationer, app-design, magasin-layouter, redesign och posters.


Likes

Comments

Jag fick sådan lust att redigera om några bilder på Lisa från Los Angeles 2013. Gah så kul! Skolan tar upp mycket av min tid att jag missar mitt egna fria skapande vilket jag måste få ägna mig åt ibland (läs ofta).

Här nedan kan ni se bilden jag valde att redigera denna kväll. Samt hur jag redigerade raw-bilden i Camera Raw. Har mörkat ned bilden rejält för att få fram texturen i bakgrunden mer, samtidigt som jag har behållt detaljerna i de mörka delarna. Sedan in i Photoshop för kloning, belysning och för att få till tonen och lystern rätt.


Ta ett kik här nedan ♡ Nu måste jag släppa Photoshop och sova...


Likes

Comments


Idag var jag och Amanda ute och filmade några scener till vårt grupparbete. Ett arbete om hur vi ska locka folk till butik mer med hjälp av provhytt/skärmar/app till exempel. I provhytten har vi en skärm man kan interagera med. Den håller jag på att animera nu i After Effects. Det tar sin lilla tid, men det är grymt kul :) Vi ska vara klara med det på torsdag nästa vecka och hoppas jag kan visa er lite av resultatet så fort som möjligt.

Interaktivitet med en skärm. Man klickar och det ska hända saker. Svepas in. Förstoras. Opacitet. När man klickar på något? Vad ska ske? Hur ska det se ut? Hur ser bytet ut mellan sidorna... And so on. Så kul!!

Likes

Comments


Just nu sitter jag och jobbar i programmet Sketch. Vi har just nu en uppgift att designa om Blocket. Göra om både hemsidan och appen. Sketch är ett program som är underbart att designa appar och hemsidor i. Det är ju det här som är kul. Att designa saker. Men samtidigt är det så förbaskat klurigt hur man ska få till alla sidor och försöka skapa smarta lösningar för att göra det så enkelt som möjligt för användaren. Men man lär sig mycket!

Nu ska jag dra hem och käka min matlåda innehållandes tacos. Bästa! Sedan tillbaka till skolan och jobba vidare med nya projekt. Life at Broby Grafiska!


Hoppas allt är väl med er där ute ♡

Likes

Comments


Godmorgon! Ovan ser ni det jag fotade igår. Håller på med retuschering av bilderna och just nu ser det ut såhär i Photoshop. Självklart får ni se resultatet när det är klart. Förresten, gillar ni sådana här printscreen-bilder? Liiite sneak peek tänker jag.

Alldeles strax ska jag ut och fota natur tillsammans med en annan fotonörd. Inte bara fota, utan uppleva den också. Det blir en fin dag! :)

Likes

Comments

Instagram@linafoto