View tracker
View tracker


I två veckor har jag haft denna 7 Plus i min ägo. Fantastisk kamera och det är underbart att hantera bilder, redigera, fånga inspirationsbilder med en sådan stor skärm. Har provat filma med den också och tänkte klippa ihop en video när jag fått mig ett gäng videoklipp med den :)

Favvoappen just nu är Adobe Capture. Ett tips till er som har ett Adobe-konto. Du tar en bild, skickar den direkt till Illustrator i din dator och du har skapat en vektoriserad bild på bara några sekunder. Jag är amazed! Även hur enkelt det är att rikta kameran för att fånga omgivningens färger och att skapa inspirerande mönster.

Likes

Comments

View tracker


Jag och Emma från klassen bokade in oss i studion för att plåta till en fotouppgift. Produktfoto i olika ljussättningar. Vi avslutade fotograferingen med lite fritt skapande, vilket jag alltid måste göra för att få utlopp för kreativiteten. När man ändå är igång liksom ;)

Här står vi bakom ett produktbord och trycker oss mot bordet. Sedan har vi en blixt bakom som ger motljus. Emma ser ni på den översta bilden och jag på de två understa. Kan säga att det inte alls såg så graciöst ut när vi stod bakom och gjorde poser. Nästan så man skulle ha tagit en bild på just det...

Hoppas ni har det bra!
Här är det fullt ös som vanligt

Likes

Comments


Sitter och jobbar med det här hela dagen. Vi ska designa om förpackningen på barnmat så den tilltalar vuxna istället... Samma innehåll, samma typ av förpackning - men med en annan design. Sjukt klurigt alltså! Det klurigaste måste nog ändå vara färgkodning. Att på ett smart och enkelt sätt skilja mellan smak och sort. Ah, där är jag fast just nu. Får försöka göra fler skisser på just den delen.

​​Vi hörs när vi hörs nästa gång ;)

Kram  Lina

Likes

Comments


Med min lilla underbara kamera Canon Powershot G7x skapade jag några snabba självporträtt under gårdagskvällen. Här med min blixtlampa och softbox, som står riktad mot min vita garderob, för att belysa mitt ansikte lite mer. Snabbt och enkelt! Så slapp jag ha systemkameran på stativ, fjärrutlösare och allt det resterande som jag inte orkade med den kvällen.


Then just stike a pose. Or a couple of them...

Älskar att man ser lite av pannan, näsryggen, ena näsborren, läpparna, handflatan. Det blir inte en helt skarp silhuett. Mitt vänstra öga lyser upp pyttelite, så man får en hint om ansiktsformen.


Ljuset blir himla fint tycker jag! Det blir skillnad beroende på hur nära du står från softboxen/ljuskällan, samt hur stor/liten ljuskällan är. Även här får man en hint om ansiktsformen eftersom bland annat kinden lyses upp. Och ögat som skapar en läskig månsymbol, haha! Att experimentera och prova sig fram till ett spännande resultat är så himla kul och lärorikt!


Samma ljus, men här har jag vridit på mig så ljuset kommer från höger. Här kan man se i ögat vart ljuset kommer ifrån. Det skarpa blänket i ögat kommer ju från lampan, och det svaga ljuset som ni ser till vänster är min vita garderob som reflekterar ljus till mitt ansikte från lampan. Ljuset hade blivit helt annorlunda om min garderob hade varit svart till exempel. Eller grön... då hade jag fått ett grönt färgstick. Tänk er gräs en solig dag, eller en röd villa. Kan bli en hel del färgstick på motivet man fotar om man står i närheten av färg en solig dag.


Yes, jag är fascinerad av ljus!

Likes

Comments


Vi satt och jobbade på ett bokomslag och målade olika bakgrunder... men efter lite testande kom vi på att det inte passade till just den boken, så vi slängde idén.

Men jag slängde inte mina bilder i papperskorgen. Jag tog kort på dem och öppnade upp dem i Photoshop och lekte lite. Detta blev resultatet. Svinkul med mönster, färg och form!

Likes

Comments


Snaart helg! Bara en dag till av skoljobb. Sedan har jag tid för att laga riktig mat, tvätta, städa och... jobba med egna projekt! Jag känner mig så kreativ just nu och vill bara skapa en massa eget. Fota, måla, filma, redigera och SKAPA precis det jag vill. Däremot blir det liiite skoljobb i helgen. Men bara lite ;)

Hoppas ni mår bra och tar hand om er ♡ Kram!

Likes

Comments

Instagram@linafoto