Det brukar vara väldigt omdebatterat det där med skolmat. Att vissa skolor får dålig mat, för lite mat eller för stressande lunchtider.

På skolan där jag går så har vi väldigt tajta lunchtider, det är inte alltid man hinner äta upp. Ändå sätter lärarna press på att vi ska prestera, det är inte så lätt då man inte kan få någon energi.

Det är även ofta man får öra många klaganden på skolmaten, själva maten alltså. Att den är gammal, dåligt gjord eller inte passande för den åldersgrupp som det delas ut till, alltså att det serveras sk vuxenmat.


Skriv gärna hur du resonerar kring ämnet skolmat, lunchtider osv. Och skriv gärna hur det är på din skola.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Som jag skrev i det förra inlägget så är jag inte van med att lägga upp ett eget ridpass. När jag då gjorde det i Torsdags blev det ganska mycket gående på volterna och fyrkantsspåret. Det blev inte så mycket olika övningar. Sedan så vill jag ha ett litet mål med varje ridpass, men jag kände att jag var oförberedd, och inte hade någon inspiration.

Help, har ni några bra övningar, hur gör ni för att få bra idéer och har ni minimål med varje ridpass?

Likes

Comments

Efter tre kom inte fyra?

Ja, haha, detta gick ju bra. Not. Men, jag ger inte upp, tänker ge bloggen en till chans. Har faktiskt en anledning till att jag inte bloggat, och den lyder på det sättet att jag varit sjuk.

Men, som jag har skrivit i de tidigare inläggen, så har jag ridit mitt första "riktiga" pass på min nu medryttarponny. Det gick jättebra faktiskt, är nöjd med hur vi båda genomförde passet, och hur vi lärde känna varandra så att säga. Det märks även väldigt tydligt att hon är en fd dressyrponny, för hon hade sååå fina gångarter! Herregud säger jag bara, jag satt på henne och bubblade av lycka "Fy, vad fin hon är", sa jag.

Dock så var inte ägaren där som planerat, för hennes syster hade skadat sig och fått åka med ambulans, och hon följde med vilket jag heeelt och hållet har förståelse för. Ärligt talat så var jag först lite nervös för hur passet skulle gå, eller om jag då ens skulle hitta Venus, så att säga. Men, hon stod så fint i sin box, och var jättesnäll att ha och göra med, mycket "snällare" än vid provridningen.

Jag är ju då inte van med att lägga upp pass själv, och har på det otroligt dålig tidsuppfattning, en timma kan för mig kan kännas som en kvart. Så, det blev lite mer lära-känna-varandra-pass där jag lade in massor med övergångar för att försöka hitta knapparna på den gamla damen. Förra passet jag red på henne, alltså provridningen, gick inte så jättebra, inte dåligt, men det gick inte som förväntat. Så, till detta passet kom jag inte till med så höga förväntningar. Jag tror att det i sig var bra, att jag inte la någon press på mig själv.

Passet som jag sedan red gick jättebra. Är kanske inte jättenöjd över hur jag red, var lite förkyld och orkade inte rida på. Men hon, HON... Hon är fantastisk, längtar så mycket efter nästa pass på henne. Torsdag, here I, en väldigt förkyld och sjuk Lina, hehe, come.

Likes

Comments

Goda, traditionella chokladbollar

Ingredienser

150g smör

1/2 dl strösocker

3msk kakao

1tsk vaniljsocker

2msk vatten

4dl havregryn

Såhär gör du:

Först rör du ihop smöret och sockret. När de är ihopblandade så häller du i kakaon, vaniljsockret, vatten och sist havregrynet. Sedan är "smeten" klar.

Rulla bollar i den storlek du vill ha dem i, och rulla dem sedan i valfri topping.

För lite hårdare chokladbollar, så kan du förvara dem i frysen för en stund.


Likes

Comments

Nu kan man nästan känna små puffar utav doften av sommarlov. Några veckor kvar. Ok, med några veckor menar jag ju då en evighet, som kommer kännas som tusen evigheter. Men, denna veckan är lite rolig, spännande och jag har stora förhoppningar. Det är denna veckan jag för första gången får åka till min medryttarponny, Venus, "på riktigt". (Jag provred förrförra veckan, och detta ska komma att bli min första gång som jag kan titulera mig som hennes medryttare på, if you understad what I mean)

Detta är min vecka:

Måndag: Dagen som flög bort.

Tisdag: Plugga inför historiaförhör och morgondagens spanska-och-engelskaförhör

Onsdag: Två förhör samt plugga inför historiaförhör

Torsdag: Historiaförhör, rida Venus

Fredag: Rida

Lördag: ---

Söndag: Kolla igenom nästa veckas läxor

Och ja, jag vet att det framgår vilken dålig studieteknik jag har, men har inte kommit in i något som passar mig. Tips? ja tack!


Hur ser din vecka ut? Har du bra studieteknik, och har du studeringstips?


Likes

Comments

Ja, detta är då mitt första inlägg på denna bloggen. För att ni ska lära känna mig tänkte jag dra till med, kanske de tråkigaste, början man kan ha. Dock så är det fortfarande en början, right? Så, här kommer fem små snabba punkter om mig.

1. Jag heter Lina

2. Jag är tretton år gammal

2. Mitt liv består utav hästar

3.Jag har ridit på ridskola sedan jag var runt åttaårs-åldern

4. Jag ska börja som medryttare på en ponny denna torsdagen (!)

Så, klappat och klart ;) Nej, men jag visste inte hur jag skulle starta det hela på ett någorlunda sätt. Om det är något du undrar, om mig eller bara allmänna frågor, tveka inte att fråga dem, samma sak som med resten av livet, tveka inte!


Likes

Comments