Terminen lyder mot sitt slut med knappt två veckor kvar av kursen Recycle design Återbruk. Vad året har gått, tiden GÅR verkligen fort när man har roligt!

Av vår klasskassa ville vi göra något mysigt ihop som avslutning och valde att hyra in vår favorit-gästlärare från året, Skinn Johan! Han kan allt han: skinn, smide, natursalvor, kedjor, medeltidskonst, hantverk, verktyg osv osv…

Två dagar spenderade vi hos vår lärare Eva som bor i ett stort hus mitt i skogen med badtunna, kåta och träverkstad. Där satt vi ute i solen och fick lära oss allt från kedjor, smycken av silverbestick och naturliga hudsalvor...


​Jag fick ihop en Kungalänk av egentillverkade ringar samt ett armband gjort av en gammal gaffel. Bara kedjan fattas

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Notting Hill, Lassie och Titanic, jag räddade er från soptippen. Det tog emot i hjärtat att slita er i stycken men nu är ni säkra mot framtidens alla VHS-dödsfall. 

Säg hej till mitt slutprojekt :D

Likes

Comments

​Två ramar av tre är klara. En vävd, en virkad. Jobba jobba

Likes

Comments

Får man äta efterrätt till middag? Glass till kvällsmat? Ja det får man!

Mixa i matberedare: 1-2 frysta bananer (bananer som håller på att bli dåliga är perfekta att skiva upp och förvara i frysen!) och ett fryst paket kokosmjölk (Garant´s rosa på tetra är perfekt tjock och krämig). Mixa tills du får en slät och krämig glass! 

Servera med dina gottigaste tillbehör, tex mandelspå, kokos, klippta fikon och nektarinskivor!

Likes

Comments

En god svalkande chokladdryck! Dessutom helt vegansk och snäll mot laktos-känsliga magar. Såååå himla god...

Mixa havremjölk, några dadlar, kakao och is i en blender, klart!

Likes

Comments

Jag kämpar på, snart är min skiljevägg klar! Virkad och vävd av dessa fina VHS-videoband

Virkningen varvar jag med smyckes-produktion, alla tillverkade av cykelslang. När jag gjort lite fler varianter ska jag se om jag kan få sålt något på marknaden där hemma!

Likes

Comments

Man kan göra det lite lätt för sig, packa bilen med sovsäckar, mat och vänner och bege sig ut för en kväll och natt i naturen. Inga tält att sätta upp, ingen vandring, inget planerande. Ibland är det enkla det som passar bäst


Likes

Comments

Nu byts varma mysiga koppar ut mot kalla fräscha glas. Vad passar bättre att bryta av pluggdagen med än en iskall vegansk kaffe?

Häll ner kallt kaffe, havremjölk, några dadlar (2-4 beroende på hur sött du vill ha det) och massa is i en blender och kör tills du får en härligt skummande iskaffe!

Likes

Comments

Min bästa roomie Alex är äntligen tillbaka från sin förlängda praktik i Stockholm! Vad det har vart tomt i kollektivet utan min pratglade tokiga knasboll. Och äntligen har jag någon att laga mat till igen!…

Vi firar hemkomsten med en alldeles fantastisk och hälsosam chokladpudding

Stavmixa 2 dl keso, 6 dadlar, 1/2 dl havremjölk/annan vätska, kakao efter smak och en nypa salt

Servera i fina glas och toppa med vad skafferiet erbjuder, tex kokosflingor, madelspånd, mandlar, apelsin och några droppar honung

Likes

Comments

Såhär på våren växer det otroligt mycket fina växter och blommor som är ätbara, ÖVERALLT. Tror bara det är många som inte vet vad man faktiskt kan plocka och äta, men när man väl börjat intressera sig för vad skogens skafferi har att erbjuda öppnar sig en ny värld.

Maskrosor är fullt ätbara, både de lite beska gröna bladen men också blommans gula små blad som är väldigt söta och goda! Deras starka färg gör de perfekta att dekorera en sallad med, toppa en isig sommardrink… Jag tog med mig en bukett hem från kvällspromenaden för att prova koka en snabb variant av sylt:

Nyp av alla gula små blad, lägg i en kastrull och koka upp med några matskedar vatten tillsammans med en dutt honung, några droppar citron och ev vaniljpulver (bladen är väldigt söta i sig). När det kokat upp, lägg i en matsked chiafrön och låt svälla för att få en syltig konsistens.


​Något hände med bilderna och såhär ser inte sylten så läskande ut, men jag kan lova att den var mer vackert gul i verkligheten! Och framförallt var den suuupergod att toppa keson med!:)

Likes

Comments