I veckan bokade jag och Elin alla flyg och lite annat till vår resa. Vårar äventyr ute i världen. Lite mer än 4 månader kommer vi ta oss runt i andra delar av världen. Sjukt. Den 27 december tar vi vårt pick och pack och flyger till Australien i en månad och sedan Asien i tre. Är så extremt taggad, glad och tacksam för att jag kan göra detta äventyr. Har väntat hela mitt liv för att få upptäcka världen på riktigt. Nu är det inte allt för långt borta. Vill börja packa på en gång.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Åtta dagar till Grekland i två veckor. Efter de två veckorna, två veckor till Kroatien. San Francisco i Augusti, där jag även ska gå på en efterlängtad konsert. Sju månader tills jag och Elin åker iväg i fyra månader. Ett och ett halvt år tills jag (förhoppningsvis) hamnar i Vancouver, Kanada på Vancouver Film Academy och uppfyller min dröm om en utbildning inom film. Sedan får ödet, eller något, avgöra vart livet tar mig. Men det känns okej. Ovissheten känns för en gång skull okej. Jag vet vad jag vill och att jag kommer försöka mitt bästa för att komma dit. Men jag vet också att om jag inte kommer längre än att försöka så kommer jag ha upplevt ett sjukt äventyr ändå. Precis som alla händelser i livet så kommer jag vara en erfarenhet rikare. Därför ser jag fram emot allt som komma skall. Trots att jag längtar efter alla dessa event så vill jag inte spola tiden. För allt är ganska så okej här och nu också. Denna kväll har spenderats med att kolla serier och drömma mig bort i den världen. Imorgon ska jag fira min bästa vän. På söndag ska hon och jag troligen boka biljetter inför vårt äventyr. Bara små grejer som sådana gör livet bättre. Något mer som är bättre är att jag lärt mig uppskatta de små sakerna som lyfter vardagen. Är även väldigt lycklig över hur fina nära och kära jag har. Även om inte allt blev ultimat så har jag extremt fina människor runt mig. 

Likes

Comments

Senaste tiden har jag funderat en del. Mycket över vad jag vill göra med mitt liv, hur jag vill leva de osv. Under i princip hela mitt liv har jag varit en person som MÅSTE göra allt och alla nöjda och glada (vilket såklart inte går) och därför har jag ofta sett bortom mina egna behov. Jag har träffat människor hit och dit, haft aktiviteter, pluggat osv osv. Aldrig haft tid för mig själv och för att vila. Jag har alltid gått i 180 för att sedan kraschlanda och bli slutkörd. Jag har alltid haft höga krav på mig själv och på situationer. Alltid haft förväntningar på att allt ska bli så fantastiskt. Men efter en tid då allt kändes väldigt hopplöst så kom vändningen. Inte bara vändningen i måendet utan kanske mitt livs vändning. Jag kan säga en specifik tidpunkt då allt vände men det har tagit månader att komma till där jag är idag. Jag har insett så mycket, om mig själv och hur jag vill leva. Jag har verkligen lärt känna mig själv och lyssnat till vad jag faktiskt vill åstadkomma. Jag har vågat drömma för jag tror på mig själv. Jag har insett att jag är en människa som samlar energi när jag är ensam. Även om jag älskar att vara med människor så behöver jag ganska mycket tid till att bara vara med mig själv. Spelar egentligen ingen roll vad jag gör men jag behöver tid själv, och jag njuter av mitt eget sällskap nu för tiden. Jag har också insett mitt motto för livet. Allt funkar såklart inte för alla men för mig har denna inställning varit till stor hjälp; ha aldrig några krav eller förväntningar på livet men våga ändå drömma stort och ha höga mål. Det gäller för mig att våga se mig själv lyckas, att verkligen tro på mig själv. Men samtidigt inte förvänta mig det. Och heller inte ställa krav på mig själv att om jag inte når ett mål är jag misslyckad. Jag har slutat definiera mig själv med mina handlingar, bra eller dåliga. Jag försöker sträva mot att göra mig lycklig inifrån och ut och inte tvärt om. För jag vill inte vara beroende av en stabil tillvara för att vara stabil som person. För ingen kan garantera ett liv utan motgångar. Det gäller bara att tackla dem och se de som en lärdom. Jag har lärt mig att uppskatta både positiva och negativa erfarenheter för i slutendan så formas vi av allt vi går igenom. Men främst och kanske viktigast av allt så har jag lärt mig att sluta försöka följa en mall, försöka vara någon jag inte är. Jag tillåter mig själv att tycka om och inte tycka om, oberoende av vad andra eller samhället har att säga. Jag vågar uttrycka mig själv mer som jag är. Jag vågar inse för mig själv vad jag uppskattar i livet och det som verkligen gör mig glad, och även om det inte alltid är vara socialast i världen så är det okej. Även om min dröm om att hålla på med film har ett svårt mål så är det okej att våga följa sina drömmar. Egentligen så är du skyldig dig själv att följa dina drömmar. Och en dröm handlar inte bara om en destination utan även resan dit.

Likes

Comments

Dagen har bestått av mig liggandes i en solstol vid havet, lurar med bra musik och en Nicholas Sparks bok. Bra jäkla kombo, bra jäkla dag. Förutom att jag kom in och insåg att jag bränt mig lite här och där? Brukade aldrig bränna mig förut men förra sommaren så brände jag mig sjukt mycket på ryggen och nu vart jag lite röd här och var också... Hoppas att det försvinner till imorgon! Annars får jag väl hoppas att jag slipper bränna mig i Grekland sen eftersom jag bränt mig nu haha! Ska dränka mig i solskyddsfaktor imorgon, ta en lång strandpromenad med papi och bara njuta! Skönt att komma iväg lite. När jag är utomlands i en solstol är den enda gången jag faktiskt kan läsa en bok. Annars kan jag verkligen inte koppla av så mycket att det är möjligt. Behövde denna weekend att slappna av, känner att all stress har runnit av mig. Några veckors jobb innan ett lite längre äventyr. Längtar redan. Bilden nedan från en annan resa för någon vecka sen, underbar resa. Underbara Skottland. 

Likes

Comments

Hur kommer det sig att när man är sådär fruktansvärt trött så kan man inte sova? Vet typ inte vilken dag det är längre då den senaste veckan har varit ytterst oklar. Har jobbat kväll/natt denna vecka vilket innebär att jag kommit hem runt två på natten varje dag. Trots det har jag vaknat tidigt på mornarna ändå och varit helt slut. Har och känner mig otroligt stressad nu, vet inte varför men kan inte slappna av. Förhoppningsvis så får jag vila upp mig här på Malta, där jag nu befinner mig. Kom alltså hem två inatt och taxin plockade upp mig fyra och körde mot flygplatsen. Är här och hälsar på min pappa, han jobbar här en del. Annars så ser jag fram emot att om lite mer än två veckor åka till Grekland. Men först och främst ser jag fram emot att sova.

Likes

Comments

Hej! Just ni när jag ligger här i min säng, efter en 9,5 h lång arbetsdag känner jag mig bara totalt slut. Men ändå lugn. Eftersom att jag är timanställd och pga att det inte funnits så mkt jobb så har jag inte jobbat på två hela veckor. Skönt kan man tycka, men nej. Jag har varit så fruktansvärt stressad dessa två veckor. Har haft svårt och sova och tillfällen då jag fått ren ångest av att jag bara suttit. Blir extremt lätt rastlös, vilket var en orsak till stressen. Men sen har jag känt sådan jobbig känsla över att inte veta när jag skulle jobba igen. Har fått påminna mig själv om att ta djupa andetag och att faktiskt inse att det är okej att vila. Man får stanna upp, andas ett tag och inse att kroppen och psyket behöver tid för återhämtning också. Något jag fortfarande behöver påminna mig själv om. Jag är bra på att köra full fart rätt in i väggen. Typ. Men idag har jag som sagt jobbat, och fy vad jobbigt första dagen tillbaka kändes. Lång och utdragen. Sov dåligt inatt också. Men stressen och ångesten över att jag bara sitter är ju bortblåst. Har ett helt annat lugn. Att slappna av är helt möjligt då jag redan gjort mitt arbete idag. Känner inte att det är jobbigt att lägga mig på sängen och kolla några avsnitt av mina favoritserier. Så vad jag har lärt mig av de senaste veckorna är att jag behöver en balans där belastningen ligger utspridd jämt. Inte jobba dygnet runt i några veckor, sen vara ledig dygnet runt lika länge. Att sätta upp mål och blicka tillbaka för att se vad jag lärt mig i livet har blivit viktigt. Delmål för att det är så mkt lättare att ta små steg i taget. Lärdomar för att det är så lätt att älta situationer och vara besviken, men så viktigt att inse att alla händelser ger oss någonting viktigt att komma ihåg inför framtiden. Är redo för några dagar jobb innan jag åker på äventyr. En till positiv grej är att jag nu har en hel mobil efter en liten toaincident. Den mobilen som bestämde sig att bada fick jag dock vinka adjö till... Men nu har jag en ny och hel!!

Likes

Comments

Ser fram emot allt så mycket nu. Har så mycket äventyr inplanerade. Längtar. Om en vecka är jag på väg till Edinburgh med min fina kusin. Om en och en halv månad drar jag och en fin vän till Skopelos i två hela veckor. När jag kommit hem därifrån är det bara ytterligare två veckor tills jag och mina brudar åker till Hvar. Sen några veckor hemma och off to San Francisco med mamma. Förstår ni vilken sommar? För att inte tala om midsommar, min 20-årsdag, några weekends på Åland och en massa tid med vänner. Såklart jobb också, men med resten så går ju det att klara av. Tror jag kommer kunna fylla på en hel del energi så att jag klarar en höst med bara jobb. För sen blir det ju några månader på resande fot. Njuter av tanken på den närmsta framtiden.

Likes

Comments

Känner mig inspirerad idag. Inspirerad att fota, åka på äventyr, framtiden. Har tre resor inbokade nu innan det bär av mot mitt stora äventyr ute i världen. Edinburgh, Skottland om två veckor. Kroatien i juli. San Francisco i augusti. Sen är det inte allt för långt tid förrän jag och Elin åker ut i världen. Innan dess vill jag utveckla mina fotokunskaper. Jag vill vara kreativ. Jag vill turista i Stockholm, som om det vore en främmande stad. Jag vill utmana mig själv och mina rädslor. Och jag vill kolla på alla olika alternativ när det kommer till studier utomlands, för det vore drömmen. Gå en filmutbildning utomlands. 

Likes

Comments

​Vandrade runt i stan idag och knäppte lite kort. Men ljuset var väldigt svårt att jobba med dessutom blåste det extremt kallt så det tog inte lång tid innan jag gav upp och mötte pappa för en fika istället. Köpte sushi på vägen hem som jag avnjöt för en stund sedan.

Likes

Comments

Hej! Känner att det landar lite inlägg då och då här. Har funderat lite fram och tillbaka på att blogga lite mer seriöst igen. Men kanske lite mer fokus på bara foto. Känner att jag behöver ha något mer på mitt schema än att bara jobba och sova typ haha. Vi får se. Om två veckor åker jag på lite äventyr också. Kan garantera att det kommer knäppas en hel del fina bilder. Längtar.


​En liten pic från massa år sedan på Malta. Gillar den ålderdomliga redigeringen.

Likes

Comments