Dagen då jag övervann min rädsla för sprutor var alltså idag! Hehe nej men tog första vaccinationssprutan Hepatit B idag utan problem. Tror det var en blandning mellan stress och rädsla som gjorde att jag blev relativt lugn. Har tidigare haft extrem fobi mot sprutor, men idag gick det som sagt bra och relativt smärtfritt.

Ska tillbaka dit i början av oktober för att ta andra dosen av Hepatit B samt Gula febern. Sedan är det klart för resten av livet som tur är. Ännu en dryg kostnad men livsviktigt, får inte ens komma in i alla länder om jag inte har vaccinationsintyg. Första sprutan kostade 450 kr, men får se vad hela kalaset går på. Känns som många saker behövs fixas nu innan, blir lätt att en del pengar springer iväg, tur att man har sparat en del under året. Nästa köp på listan ör kamera och därefter skor.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Hej!  Nu är vårt första boende bokat. Vi har inte bestämt så mycket kring trippen än, utan tänkte göra upp en detaljerad först och därefter se hur länge tanken är vi ska spendera på varje ställe. Men vi kände att det kan vara skönt att ha ett boende fixat första nätterna, så blev 2 nätter på ett billigt hotell. Kände att det kan vara skönt efter en lång resa och få eget rum med bra standard i jämförelse med hostels. 

Hotellet heter i alla fall Américas Granada Hotel och ligger hyfsat centralt så ska inte vara så svårt att ta sig till en del turistattraktioner så som Cristo Redentor. 

Likes

Comments

Hörrni, det var ett tag sen, men nu är jag tillbaka! Har hänt en hel del sen sist jag bloggade, men största nyheten har ändå med dagens rubrik o göra för idag är det bara 12 veckor kvar tills vi åker till Sydamerika. Jag och Fanny åker alltså till Brasilien den 1 november och ska därefter backpacka runt i kontinenten under en obestämd tid. Ska bli så intressant men känns fortfarande overkligt..! Anledningen till att jag börjar blogga igen är för att skriva om alla förberedelser innan resan, sedan är tanken att jag ska försöka uppdatera lite under resan.

Det var ju ungefär ett halvår sen sist, så tänkte bara fylla i med liten update sen sist. Lär komma lite gamla bilder också men här kommer några guldbitar som jag tycker extra mycket om:

- Åkte till Paris med Amanda, en härlig weekendresa.
- Fyllde 20 år som jag firade tillsammans med Sofia och tjejerna.
- Firade Valborg nere i Lund med bland annat Julia och Erika.
- Tittade på ett Kosläpp, kossorna var glada och jag kan nu checka av det från listan.
- Åkte på jobbresa till Åre som bestod av konferenser, vandring, fester mm.
- Var på Summerburst i Göteborg, en mycket bra helg med härliga människor.
- Firade många fina vänner som tog studenten, alltid en bra vecka den där studentveckan.
- Fick se Coldplay x2, bästa på hela sommaren helt klart! Satt ner ena konserten och stod längst fram på andra.
- Åkte till Mallis en vecka med familjen.
- Sprang Color Obstacle Rush i Jönköping.

Där har ni som sagt några händelser som sticker ut mer än annat. Men största anledningen till att jag börjar blogga igen är för resan, så vill ni veta mer är det bara till att hänga med :) Ha det!


Likes

Comments

Hej! ​I fredags firade vi Cajsa som fyller 20 år. Det var en hel del från gamla klassen som kom, vilket var riktigt roligt. Bland annat har ju Cajsa och Marcus flyttat till Stockholm, så senast jag såg dem var i slutet på sommaren. Strax innan 01 tog vi taxi ner till Grace. Trodde inte det skulle vara så mycket folk, men det var mer än jag hade tänkt och ännu roligare när man träffar många man känner. Det blev en lyckad kväll helt enkelt! 

Likes

Comments

​Idag fyller min fina syster år, grattis Malin, du betyder allt! 

Dagen har rullat på som vanligt, den här gången fastnade jag inte på jobbet så kunde träna efteråt. Jag och Amanda hade bokat in oss på Power party, men inget pass vi kommer gå på igen. Det var inte riktigt vår grej... I morgon är det step + styrka som står på schemat, betydligt roligare :)

Likes

Comments

Har nu testat att göra ingefärsshot! Smakar inget vidare, bränner till i halsen för någon sekund men sen går det snabbt över. Var väldigt enkelt att göra, så ska bli spännande och se om man märker någon skillnad. Det sägs ju påverka ens hälsa väldigt positivt, framförallt immunförsvaret. Visserligen blir jag sällan sjuk, men rätt ofta förkyld, så det är ju värt att testa. Tog ett recept som de flesta brukar använda, men behövdes bara ingefära, citron, honung och vatten.

Likes

Comments

​På söndagen så åkte vi ut till Vikensved där Linn har sin sommarstuga. Tände en brasa och gjorde ett misslyckande försök till att grilla korv, slutade nämligen med att vi gick in och stekte dem istället... Men som ni ser är de väldigt mycket is på sjön, så vi passade på att åka skridskor. Sjukt längesen jag gjorde det sist, men det var väldigt kul.

Likes

Comments

Hej! I lördags tog jag det rätt lugnt på dagen, tränade en snabbis på gymmet och fixade lite saker här hemma. Senare på kvällen lagade vi mat för att senare ta bussen ner till stan. Det var äntligen dags att se Johan Glans, han är ju bara för rolig! Som vi skrattade! Senare gick vi till PM tak för att fortsätta njuta av kvällen. Jag, Linn och Matilda blev sugna på utgång, men ångrade oss snabbt och gick istället till Napoli. Tog en taxi hem på natten och somnade gott i sängen. 

Likes

Comments

Att torsdagen redan är över, vilket innebär att det är en dag kvar tills jag tar helg. Tiden rinner i väg så otroligt fort, det märkte jag precis då jag pratade med Fanny på skype. Har inte sett henne på två månader och vi har inte hunnit snacka så mycket heller då vi jobbar om varandras schema hela tiden... Jag saknar henne otroligt mycket! Så fick bli en mysig bild från balen, även om vi konstaterade att ingen av oss ser ut som vi gör på bilden. 

Likes

Comments