Header
Till salu

Hej!

Det här är till er som är hästgalna och söker saker till eran häst. Som titeln säger så säljer jag av lite grejer som jag verkligen inte vill sälja av olika anledningar, men är tvungen till att sälja dem ändå.

Hoppas nån kan hitta nått av intresse!


Sadeln: Smal mot normal, tror det är 16 tum, brun stübben Siegfreid. Passar en häst med rak, lite svängd rygg skulle jag kunna tro. Har passat mig som har lite längre ben och den har ett väldigt skönt säte. 500:- (OBS! Köpare hämtar den själv och det går bra att prova). Putsas med jämna mellanrum.

Sadelgjord: 125cm lång, brun och inget resår. 25:-

Stigbyglar och stigläder: Stigbyglarna tror jag är dam och lädren är nya och knappt använda 135cm långa. Dessa kan köpas med sadeln för 100:- om man skulle vilja. Har den andra gummisulan, den är bara inte på för tillfället.

Fleecetäcke: Täcke från Biltema i stl 145. Tvättas innan leverans. 50:-

Teddypadd från Hööks. Tvättas innan leverans. Använd till 17" sadel. 70:-

Martingal stl Ponny, svart. 100:-

Pelhambett 11,5 i ganska fint skick. Tvättas ordentligt innan leverans. 150:-

Lädergrimma i stl Full från Hööks. Använd men i fint skick och välvårdad. 150:-

Ridväst Stl Vuxen 4S i bra skick 50:-

Om ni hittar nått vi intresse så kan ni höra er via Messenger eller på min mail: lina.cederlov@outlook.com eller skicka ett sms till 0722252299.

Om man vill ha mer eller bättre bilder på nått så är det bara att hojta till!

Ha det bra!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Budskap, Kompisar, Om mig


Jag har alltid haft kompisar.

Men de flesta har varit yngre än jag. Typ alla har varit tjejer för killar ville inte vara med en som jag. En som är annorlunda. Jag kanske är 18 idag, min kropp är det i alla fall. Men mitt huvud är som en 13 åring. Jag ser sånt som alla andra missar.

Idag när jag vaknade fick jag en ganska stor fråga i mitt huvud som jag inte kan svara på själv. Eller jag har alltid haft den i bakhuvudet, men jag har inte vågat ställa den förrän nu. Vad tänker andra när dem ser mig? Vad tyckte ni om mig innan ni lärde känna mig? Tycker ni samma nu, eller har det ändrats? Vad säger andra om mig när dem bara sätt mig på avstånd?

Jag vet att man inte ska tänka så, men jag kan inte låta bli. Jag har som barn och äldre blivit retad och dömd för min personlighet. Det har satt sina spår och vissa vet inte hur de ska ta mig som person. Hur det ska hantera mig alltså. Men jag tänkte dela med mig lite om hur det funkar i mitt huvud. Om någon är intresserad det vill säga.

Jag kan inte ta emot komplimanger för mitt huvud säger att det inte är sant. Jag vill kunna umgås med vem jag vill, hur jag vill. Men jag kan inte. För min kropp är fylld av konstant oro. När oron blir för mycket så blir den till panik, men det har blivit bättre.

Jag drömmer om ett liv där jag kan slappna av. Där jag inte behöver tänka på varför en viss person har lagt sin hand på min axel, om den vill att jag ska krama den eller fundera på vad de tycker om mig. Jag tänker varje dag på om jag kommer dö ensam för killar i allmänhet (eller dem flesta som jag gått på dagis och grundskolan med) har fått mig att tro saker om mig själv som kanske inte ens är sant.

Dem har fått mig att tro att jag är ful för att dem har sagt det så mycket. Dem har fått mig att tro att jag är en idiot för att jag råkade födas blond och kanske inte alltid har koll på allt. Dem har tyckt att jag är konstig för att jag har så mycket energi att jag blir överglad. Men de har också tyckt att jag är konstig när jag växlar humör på en millisekund och blir arg för att dem inte lyssnat på mig när jag sagt ifrån.

Hur många gånger har jag inte fått springa efter folk för att få tillbaka min ryggsäck i mitt liv? Hur måna linjaler har jag haft som andra brutit av? Hur många sudd har jag inte fått på mig? Ibland ropa dem slyna efter mig för att kolla om jag reagera eftersom jag hör dåligt i vissa omgivningar, vilket jag givetvis var dum nog att göra.

Jag blev hånad hela högstadiet av en kille för att jag ”brände” mig på kallt vatten när jag gick på dagis. Jag har även varit med om kamratuppfostran gone wrong. Betedde jag mig fel eller sa fel så kunde jag få en spark på smalbenet. Jag fick till och med en bitchslap för att jag tyckte en i twilight va snygg när jag gick i 6an eller nått.

Det har också hänt en sak nyligen och jag nämner inga namn. Men alla kan inte vara likadana. Man ska inte prata skit om andra när man ser att någon inte mår bra utan att veta vad som hände från början!!! Man ska inte säga ett skit mer än stöttande ord eller ord som kan få personen att le.

För när det gäller ridsporten så tycker jag faktiskt inte att man ska jämföra sig själv med andra, speciellt inte dem som är rädda av en anledning. Alla kanske kan rida alla sorters hästar lika bra som just du kan. Men låt det vara så då, för den ända som verkar må bra av att få andra olyckliga är DU!! Så sluta prata massa skit om andra, för alla andra kommer bara prata likadant om dig då.

Men poängen är att allt det här som jag räknat upp har sätter sina spår och det är inte bara på mig, utan alla som råkar ut för samma sak. Istället för att stå en bit bort och bara se på när saker händer eller om någon inte mår bra. Hjälp dem!!

Jag är tacksam för att jag hade i alla fall två personer i högstadiet som jag alltid hade vid min sida. Den ena finns kvar där och den andra har glidit iväg vilket jag tycker är synd. Men alla kan inte alltid vara tillsammans.

Jag har fantastiska människor vid min sida nu med och jag tror ni vet vilka ni är och några som kommit in i mitt liv på olika sätt har hjälpt mig även fast dem inte vet om mina problem.

Men jag hoppas att även några som läser detta kan känna sig träffade och ångra sig om dem någonsin sagt eller gjort nått elakt. Jag tror inte att ni kommer erkänna det för andra, men gör det i alla fall för dig själv. För jag kan komma ihåg saker för evigt om jag vill och jag vet precis vilka jag tänker på när jag skriver det här sista. Vissa har jag på Facebook och andra inte.

Men det finns en person som hjälpte två andra en gång att vara riktigt elaka mot mig. Han såg hur ledsen och arg jag blev. Han skriv till mig på Facebook och bad om ursäkt när han insätt vad han hade gjort och det är dubbelt så mycket än vad de andra två gjorde, för de sa inte ett skit till mig. Men jag är tacksam för att han i alla fall stod för vad han hade gjort.

Man ska stå för vad man säger. ALLTID! Tänk på det innan det blir så illa så man knappt kan skaka hand med andra eller ens låta nya personer in i sitt liv. Det är bättre att hjälpa än att förvärra allt genom att inte göra nått.

För till och med ett leende kan hjälpa en sorgsen själv ibland😉

Så jag ställer samma frågor igen och jag skulle vilja se ärliga svar:

Vad tänker andra när dem ser mig? Vad tyckte ni om mig innan ni lärde känna mig?

Tycker ni samma nu, eller har det ändrats?

Vad säger andra om mig när dem bara sätt mig på avstånd?

Ha en bra dag😘


Likes

Comments

Häst är bäst!!!!!!!!!, Princess, Unghäst

Hej återigen😊

Jag vet att det är tusen år sen jag skriv här sist men jag har lite goda nyheter. Jag kan ju börja med att säga att Sessan flyttar den I Oktober till Stora Sjögestad där vi kommer få bra kör möjligheter och även ridmöjligheter. Från och med att Sessan är installad på Stora Sjögestad kommer hon gå med på unghäst ridningen dem Måndagar min grupp är med.

Då min medryttare jag har nu bor i kisa så blir det långt för henne att åka till ljungsbro, så hon kanske inte kan/vill fortsätta vilket jag tycker är tråkigt😞 Så jag undrar jag om någon skulle tänka sig att hjälpa mig med Sessan IFALL min medryttare in kan/vill fortsätta. Men jag säger till när hon har fattat ett beslut.

Sen var det ju tänkt att Sessan och jag skulle rida en LD:1 på Åsmehagens pay and ride, men jag vet inte om det blir så nu. Hon är stel och obalanserad, sen har jag blivit sjuk och inte kunnat lägga så mycket tid på det. Jag ska prata med lite personer och se vad dem tycker.

Annars så har Sessan utvecklats jättefint i ridningen på banan. Vi rider lite serpentiner, volter och har påbörjat skänkelvikningar😜 Men ute i skogen har hon blivit helvild. Slänger sig hit och dit och jag vet inte vad. Hon är som djävulen själv ibland. Sen har hon blivit astittig. Jag fattar noll. Men det går nog över.

Men det var nog allt för mig nu.

Hejdå 😘

Likes

Comments

Drömmar till verklighet???, Princess, Unghäst

Hej igen😊

Idag gick det super precis som igår. Dock va det ett "vildare" ridpass än igår 😂 Idag snubbla hon och gick ner på framknäna. Sen ville hon galoppera, men inte jag. Vet inte vad hon gjorde, men lyssna ville hon inte.

Sen blev det lite studs och sparkar. Men höll inte på att ramla av idag iallafall 😊 Men vi gjorde lite tempoväxlingar och övergångar på volt. Så jag är riktigt nöjd med dagens träning faktiskt!

Matcha bra gjorde vi också 😋 Men gummipadd och ny sadelgjord är ett måste asså. Annars ligger vi nog på marken snart 😂 Men det va väll allt idag. Ska hem och slöa nu 🙃

Hejdå 😘

Likes

Comments

Drömmar till verklighet???, Princess, Unghäst

Hej igen! Tog tid att att skriva ett inlägg igen and I Know that😅 Men tänkte att jag ska uppdatera lite till dem som vill vet. Dag red jag Sessan efter en lång tids paus, även fast jag höll på att ramla av en gång 😂

Men det är bara att köra vidare. Hon va lite nervös i början men det blev bättre hela tiden. Jag kände mig säker i sadeln och det va riktigt roliga att sitta på min egen häst för en gångs skull 😊

Sen fick hon en ny outfit. Rosa schabrak från Hööks för 249:- Och nya rosa lindor för 119:- som matchar ett par rosa boots som är köpta på City gross. Vet dock inte priset på bootsen. Hon fick ha ett vanligt simpelt pannband som är svart med silver detaljer.

Det jag tycker om med schabraket är att mina vita skin damasker passar superbra till outfiten om man inte vill ha lindorna 😊

Men för imorgon så blir det ridning igen och jag hoppas att det går lika bra som idag,om inte bättre 😋 Sen har vi ändrat lite i fodret också. Så nu får hon betfor, havre, mineraler och morot. She's better than ever 😍

Men det va allt jag hade att säga om idag😋 Ska försöka uppdatera imorgon så dem som vill får veta hur det gick med ridningen.

Hejdå 😘

Likes

Comments

Budskap, Princess

Hej!

Här kommer det en lite saga eller vad man ska säga som jag skrivit. Huvudpersonerna i denna saga är mina känslor, för dem inspirerade mig till denna text och jag antar att alla ÄKTA hästmänniskor kan relatera till detta. De är inte bara hästar.

De har känslor och de behöver oss som vi behöver de. Man kan inte bara lämna de och säga att man bara kan hitta en annan för det funkar inte så! Speciellt ni föräldrar som inte är så insatta säger att det är bara att hitta en ny häst. Men när man jobbar med bara en och bygger ett band, så är det svårt att släppa den.

Så innan ni säger att det BARA är en häst. I så fall är din hund BARA en hund eller dina barn är BARA barn och inget av det betyder något egentligen. Man jobbar med sina barn hela livet och uppfostrar de och älskar de. Klart som fan att du blir ledsen om de försvinner!! Hästarna är våra barn och ni som inte kan respektera eller förstå det, säg inget alls!

Bara säg inget, för ni vet inte vad det är att hållas med en häst på 600 kg och riskera era liv så. Ni vet inte hur svårt det är att få de förstå och ni vet DEFINITIVT inte hur fäst man blir vid de när man jobbar med de från början och sen bara måste ge upp för att någon annan sa det.

De är inte bara hästar. Tänk på era barn eller nått när ni föräldrar säger "Det är bara en häst". För oftast är det hela ens liv, precis som ett barn eller ett annat djur eller varför inte en bil. Poängen med denna text är att försök att stanna upp och tänk efter innan du gör något eller säger något.

För det är inte bara mitt liv som ligger i mina händer när jag är med hästarna. Det är deras också och iallafall jag mår bättre runt hästarna än utan de. Jag bryr mig inte om något annan än in häst. Så har inget att kämpa för, så stänger jag av. I just don´t give a fuck! För vad är meningen med livet om man inte har något att kämpa för?

Fundera på den ett tag! Men här är min "saga". Hoppas någon gillar den och förstår budskapet i den!


Once upon a time there was an evil King and Queen

They had a daughter, who they loved so much

But the daughter had a magic horse who was called Princess

The evil King and Queen decided that they would take away the magic horse

When their daughter asked why, all they said was “it´s just a horse. You can find another”

But their daughter only wanted one horse

Princess

She had worked hard with the magic horse and everything she fought for, it just slipped away right trough her hands

And that´s only because the fucking evil King and Queen didn´t care about their daughter´s happiness

Especially the evil King who couldn’t care less about his daughter’s happiness

It felt like that anyways

The horse was the only thing their daughter lived for

Now the horse was gone

And she couldn´t care less about school or anything else

Because she had nothing left to fight for anymore

The horse was gone

And all she wanted was to be gone to

Because nobody would care

Now she was gone

And she won´t be found either

And that was the King and Queen´s fault

The horse was her best friend and everything she wanted to live and fight for

Everyting she had worked was for nothing

So she just stopped fighting

And now she´s gone

Likes

Comments

Drömmar till verklighet???, Princess

Hej igen!

Återigen suger jag på att uppdatera bloggen och jag vet att det tar 1000 år ibland för mig att skriva. Jag tänker faktiskt att "nu ska jag fan skriva på bloggen", men det liksom händer inte. Iallafall! Livet kind of äger just nu! Jag har flyttat till skolan 😄

Det går framåt med Sessan. Det går att rida henne nästan utan problem nu. Men hon kommer alltid med en ny liten överraskning 😉 Just nu gillar hon att försöka springa iväg lite smått, sparkas och tag tag i bettet, slita ner huvet så att man inte får någon som helst kontakt med henne.

Men jag älskar henne ändå. Just det, jag sa att jag älskar henne. Hon blir bättre hela tiden på att kommunicera med oss och att samarbeta. Vissa tycker att hon är ouppfostrad!! För det första, det är inte mitt fel för jag har bara haft henne i några månader och jag jobbar på det.

För det andra så har de som säger så inte sätt henne från början och hon har bättrat sig massor. Hon behöver bara tid. För det tredje vet jag att jag inte kan lägga så mycket tid på henne som jag skulle behöva och jag skulle älska och göra nästan vad som helst för att få ha henne på skolan.

Men jag har inte pengar till det och jag får inte byta stall 😞. Om hon stod här så hade jag kunnat lägga mer tid och energi på henne i och med att jag bor på skolan nu. Då hade jag kunnat ta hand om henne varje dag och på det sättet kunnat jobba mer med hennes beteende.

Jag försöker också komma iväg på lite äventyr med henne, men det är svårt när pappa inte kan/får köra henne med transport och jag inte kan be någon att hjälpa mig 😞 Tanken är att jag ska åka och träna för Amanda Björkholm i fillinge, men det är svårt när jag inte har någon som kan hjälpa mig.

Men läget är som det är och jag hoppas att jag har körkort om ett år (det underlättar lite) och jag önskar att jag kanske till och med kan få köpa loss Sessan i framtiden (inte för att Ubbe kommer släppa sin Prinsessa 😊), men man kan ju iallafall drömma.


​Hejdå 😘

Likes

Comments

Drömmar till verklighet???, MIna funderingar, Om mig

Hej igen!

Jag har skrivit mycket om drömmar. Om vad jag har önskat och så vidare. Men inatt var den första natten jag faktiskt drömt på ett tag. Känns det som iallafall. Men det är något som är gemensamt med alla mina drömmar, oavsätt om jag är vaken eller sover.

"Barn ser magi eftersom de letar efter det" (Christopher Moore)

Ett barn har livlig fantasi och det kan även vi "äldre" ha. Vi har drömmar, önskningar, precis som små barn har. De tror på älvor, prinsessor, drakar m.m för att det letar efter det. De behöver inte oroa sig på samma sätt som vi gör. I julklapp i år har jag sagt att jag vill ha pengar. Bara det.

Och en resa till Ullared med en kompis. Men jag vet ju att det jag innerst inne önskar mig är själviskt och inte speciellt ok. Men jag kan inte låta bli att fundera på hur det skulle vara om den önskan skulle gå i uppfyllelse. Jag funderar på hur det skulle se ut.

Om jag skulle vara glad. Jag har hör orden så många gånger. "Bara en chans till, sen blir det vi. Jag orkar inte mer". Men jag är självisk och vill att det bara är vi. Jag känner att jag inte kan eller gör något rätt. Jag drömmer om att inte bo hemma.

Hur skönt det skulle vara. Jag repeterar hela tiden i mitt huvud, "Bara ett år till, sen är jag arton". Det är en tröst som finns där för stunden. Ingen kanske fattar vad jag pratar om. Men alla har sätt Askungen. Jag säger inte att jag är askungen.

Jag syftar dock på när hon i alla Askungen - filmerna drömmer om när det bara var hon och sin pappa. Att allt var bra förut. I början var det roligt när någon ny kom till familjen. Sen, inte så kul :/. Jag kanske inte borde skriva såhär. Men jag orkar inte bry mig.

Mina drömmar är ju ändå bara drömmar och ett barn kan inte göra så mycket mer än att hoppas och sen bli besviken på att drömmen inte blir uppfylld. Men om det fanns goda gudmödrar med magi som tog mig till min dröm istället för verkligheten ibland, där är vart ni skulle hitta mig.

Likes

Comments

Unghäst, Bakåt

Hej igen!

Jag sitter återigen i stallet och skriver,men den här gången har jag ingen ork och lust att åka hem. Värlen, jag ger upp nu!!! Jag erkänner. Jag är trött, hela tiden, både fysiskt och psykiskt.

Men efter idag bryter jag snart ihop. Jag känner för att gråta, gräva ner mig och aldrig komma fram igen. Hur jag än gör blir det bara skit!

Det gick så bra med sessan. Men nu står ALLT still. Jag kan inte longera,inte rida. Det enda hon gör är att följa efter!!! Vad har jag gjort fel?

Jo. ALLT!!! Jag kan inte ett skit om vad jag gör och jag får olika tips hela tiden, men inget funkar. Jag är för snäll eller för hård mot henne. Jag går i skolan hela dagarna och har stallet och jobb.

Det har gått snart 2,5 månader men jg klarar inte mer. Det är svårt att få medryttare för att alla vill ha hästar som är supersnälla hela tiden.

Jag börjar bli vilsen och jag vill ha hjälp. Men det finns knappr ingen hjälp att få. Hade jag haft pengarna så skulle jag skicka iväg sessan till en som kan rida in.

För jag har noll koll. Jag har inte 3000:- och uppåt fast jag skulle behöva det och de som har unghästvana vill inte hjälpa till med min. Men jag älskar sessan, men orken finns snart inte när det bara går bakåt.

Jag vet att jag är gnällig. Men jag fattar inte vad hon håller på med. Är det bara för att testa och är lat eller är det mig det är fel på.

Vi får se om jag tar mig hem. För just nu finns det inget som är värt att anstränga sig för. Ses väll någon dag när jag orkar bry mig igen.

Likes

Comments

Bakverk & Godis, Vanlig dag, Annat

Hej igen!

Efter lite skola och jobb så blev det lite bakning fick lite inspiration från djurens biologi (när jag kolla på Youtube...). Fick upp en video om cupcakes med regnbågsfrosting. Så det är det som är på bilderna om det inte syns :P Jag har bara haft en vanlig sockerkakssmet och sen har jag haft frosting.

Hannah hjälpte till och gjorde smeten som blev riktigt bra. Den blev fluffig och gjorde sig bra i ugnen, så lite stolt över henne är jag. Det tog lika lång tid för henne att göra smeten (ingen van bagare) som för mig med frosting (skyller på att jag var för långsam :P)

Frostingen delade jag upp i tre olika skålar och sen hade jag orange i den ena, gult i den ena och den tredje blev bara vit(höstfärger). Länk till videon här så i ser hur man gör med frostingen. Eller så gör man bara hela capcaken som den är i videon. Här kommer receptet även fast det tas upp i videon (spola fram till 7:06 till frostingen).

OBS! Receptet innehåller gluten!

Recept:

230g florsocker

113g smör (utansalt)

1 msk mjölk

Smaksatts (hur du än gillar det)

karamellfärg

Såhär gör du:

1. Sikta i florsockret i en skål. (sikta för annars blir det klumpar)

2. Ha i det mjuka smöret i florsockret och vispar eller knåda med dina händer till en smet.

3. När det blivit en smet häll i smaksättning. (Jag hade bourbon vanlig extrakt, ekologiskt koncentrat. Hade tre korkar av det)

4. När man blandat ner smaktillsatsen så häll i mjölken och blanda.

5. Dela sedan upp i olika skålar beroende på hur många färger du ska ha.

Man ser som sagt i videon hur man gör med spritsen och om man inte fattar min beskrivning hur man gör :P

Här kommer lite bilder på hur mina blev. Men måste säga att de blev väldigt fina :P Imorron blir det Sessan efter skolan och sen mer bakning för de som är gluten, så det kommer komma upp här också! Kommer ha samma sorts frosting på gluten som jag hade på denna. Enjoy!

Hejdå😘

Likes

Comments