Känslan som uppstår när man känner att man är precis där man ska vara. På rätt ställe vid rätt tidpunkt. Japp, jag får inse att jag är där och vad som komma skall kommer när tiden är rätt. Låter så kryptiskt och konstigt men det är dagens sanning. Påverka det du kan och önska det du vill ha.

Som en god vän har intalat mig, positiv inställning och rätt tänk ska man ha. Det är en röd tråd genom mitt liv, samma som jag tror på tecken och vissa känslor man får.

Jag tror på att det finns något som vill visa vägen eller peka en åt rätt håll osv.
___

Var till filipstad igår och firade mormor som fyllde år. Alltid lika trevligt❤️ min familj är det viktigaste för mig, och man ska värna om sina relationer till dom man älskar och ser upp till.

Min mormor är den personen som jag alltid kommer se upp till. Hon har alltid ställt upp för mig under alla mina år. Så henne har jag mycket o tacka för.

Annars rullar livet på i samma takt som innan. Jag jobbar och grejar med huset. Så tråkigt att det kom snö nu under helgen eftersom vi hade tänkt att vi skulle slänga ut gräsfrön. Men vi får vänta tills det smälter bort helt nu. Thom har lagt dekorsten efter ena sidan av framsidan, bara den andra kvar och sen har vi gången in till huset kvar.


Ska städa upp allt skräp som ligger lite överallt också, något jag ogillar skarpt är när det är rörigt eller stökigt. Klarar inte av det, det är samma om det ser ut så inomhus. Kräks på det. Det ska vara organiserat, städat och plockat, iallafall om jag får bestämma. Tog ett städryck igårkväll och städade hela huset, får ju gäster på söndag när jag fyller år. Ska bli trevligt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Thom och hans pappa plus två bröder har varit här i helgen och styrt upp trädgården.

Dom har fyllt på med matjord, planat ut marken, jämnat till den, grusat en gång ner till uthuset och jordkällaren, rensat bort massa träd och buskar, satt L stöd på parkeringen mot huset, grävt till dikena vid vägen, gjort en grusplätt vid soptunnorna. Tagit fram den vackra stenmuren, röjt ner massa skit som växt upp och blivit alldeles för vildvuxna, slängt skräp på tippen. Osv osv

Alltså dom har gjort sååå mycket och det kommer bli så himla fint här när det blir färdigt!!

Nu ska vi köpa dekorsten och så gräs här frampå. Sen måla husknutarna och runt fönstrena.

Planerar även att göra ett trädäck/soldäck nedanför parkeringen nästa sommar. Eller ja, tanken är så. Solen ligger på där nästan hela dagen så det borde bli perfekt. Men vi får se vad vi hinner med.

Slänger in lite för och efter bilder. Efterbilderna är som sagt work in progress då vi inte är klara än.

Lite stökigt och vildvuxet var det innan.

Likes

Comments

Som sagt jag börjar bli nöjd med köket nu, inte helt hundra men iallafall åt det hållet. Vill köpa en annan taklampa och göra om väggen vid soffan.

Antigen ta bort allt på tavellisterna och köpa fina posters som jag ramar in o ställer där. Eller så köper jag stora posters typ två stycken och sätter upp på väggen. Gah, vilken beslutsångest jag får. Över en sådan liten sak. Men jag älskar inredning och det ska vara fint.

Det är lite lantligt plus lite nytt, gillar att blanda olika stilar. Följer inget speciellt "mode" eller någon typisk "stil" utan jag bara slänger ihop något. Sådant jag tycker är fint.

__

Sorterade och ordnade i skafferiet idag också, köpte plastlådor på ikea och satte på etiketter. Så förhoppningsvis kommer det alltid att vara ordning där. Älskar att ha saker organiserat i mina skåp. Speciellt i skafferiet och städskåpet. Det är ju alltid där man är och rotar efter något, extra jobbigt när man inte hittar det man söker också.

Försökte mig även på att plantera om förut, hittade nämligen smultron här vid våran parkering. Den ska städas och fixas till så passade på att flytta lite plantor innan dom förstörs. Men det märks väl om jag får smultron eller inte.

Det andra vet jag inte riktigt vad det är så det ska bli spännande och se.

Likes

Comments

Har många sådana också kan jag tillägga. Men här är några saker jag vill göra med huset. Till min första dröm har jag tagit hjälp av pinterest.

Nämligen this

Jag önskar mig verkligen ett grått kök. Det skulle kunna bli så fint. Ett litet men praktiskt. Man måste tänka så när man har ett hus med få ytor. Men erkänn det hade varit snyggt? Så jag ska önska mig detta i födelsedagspresent, wish me good luck typ.

Dröm nr 2, eller IDÉ nr 2. Plantera en syrenhäck, förstår ni vad fint det kan bli. Lantligt och vackert, då det egentligen inte passar med staket här då det ligger precis vid vägen. Skulle dämpa ljud och man skulle få lite skydd mot alla som åker förbi.

Nu är det faktiskt väldigt störande med alla bilar som åker förbi när man sitter ute. Till sommarn vill inte jag ligga på gräset i bikini i allafall. Ha! Skämt o sido. Men nej, det skulle vara najs och insynsskydda trädgården lite. Tycker då att en häck skulle passa perfekto. Vi hade även thujahäck på tal, men vi får se. Något skall göras och det bästa med allt är att vi kan snart dra igång.

Där jag gjorde iordning rabatten på framsidan ska vi lägga stenplattor, hörde att man helst inte ska plantera precis vid husgrunden. Sen är det väldigt fint med sten, vill även ha det i gången och framför köksfönstret. Men vi ska bara komma överrens om vad för sten.

Som ni hör så har man många idéer och projekt. Vi får se vad vi gör och vad vi inte gör. Men utsidan tänker vi ta först, insidan dvs hallen gör vi om till hösten istället.

Likes

Comments

Lite före bilder på vårat lilla kök.
• Beige tapet med bröstpanel.
• Slitet vitt golv.
• Gammalt begagnat kök från blocket.

Såhär ser det ut nu.

• Vita väggar och vit bröstpanel
• Ny fläkt och nya köksstolar

____

Vardagsrummet innan:

• grå tapet + en svart fondvägg

Vardagsrummet nu:

• vita väggar + en grå fondvägg

Sovrummet har vi inte gjort något med och heller inte badrummet. Eller jo, vi har satt in en större och nyare varmvattenberedare där. Så det hänger en stor klump på väggen. Men ibland kommer det praktiska före det snygga.

Lite förändringar på utsidan har vi gjort. Tog bort dom fula blomsakerna på framsidan. Grävde till "rabatten" vid farstun, la en grusgång och rensade diken. Plus att vi har flyttat bort soptunnorna från huset.

Det ser lite stört ut med gula knutar jag vet det. Vi ska måla det vitt och sen byta lite plankor här och där. Men det gör vi lite längre fram. Kanske även får måla om hela huset, det spörs väl.

Här ser jag framemot varma sommarkvällar med grillat. Köpte en grill och en dynbox häromdagen faktiskt, så nu kan den säsongen snart börja. Me like.

Vi har även byggt en garderob. Eftersom det inte finns några i huset. Vi behövde plats för alla kläder osv

Före, ett "hål" med as ful tapet, en vvb och lite el.
Efter, gråa väggar, massa hyllplan, två algottar från ikea. Sen har vi hängt upp gardiner för.

Har ingen bild på garderoben nu, vvb står inte där inne längre och algottarna har fått en ny plats. Även den där klädhästen står inte där inne längre. Fick trycka in en extra frys där inne också då vi bara har en sån där liten med tre lådor. Rätt så opraktiskt.

Likes

Comments

Man känner sin kropp rätt så bra då vid 25 års ålder, så då kan jag med säkerhet säga att något inte riktigt stämmer nu. Känner mig så himla nere och riktigt depp, varför vet jag inte men det bara känns konstigt. Ont i kroppen och lederna värker till och från, trött och orkelslös.. Frågan är om jag håller på att bli sjuk eller om jag helt enkelt börjar bli utsliten.

Jag är inte särskilt bra på att sitta stil hemma eller ta det lugnt och varva ner. Vad är det ungefär? Så dom här två dagarna som jag varit hemma från jobbet, har gått i vilans tecken. Soffan har varit min bästa vän och även min värmefilt.

En person och ett psyke orkar inte med hur mycket som helst. Det är då det är viktigt att sakta ner innan det blir totalt kaos. Man måste få återhämta sig, ta sig den tiden att göra det. Att jobba heltid i sig är tufft och absolut inom vården. Både fysiskt och psykiskt kan jag tillägga.

Det suger att vara sjuk från jobbet, speciellt när man tycker om det, men man kan inte bara klampa på när man inte mår helt hundra.

På måndag måste jag försöka rycka upp mig och börja träna igen. Det bara är så, jag älskar det ju egentligen. Tror även att våren och solen skulle göra susen nu❤

Ska bli så skönt med ledig helg nu, det kan inte komma mer lägligt. Trevlig helg på er.

Likes

Comments

Vad konstigt det är med vänskapsrelationer. På en sekund kan man vara totalt strangers när man kanske känt varandra en lång tid. Växer man ifrån varandra eller växer man kanske bara rent ut sagt upp? Jag har inget svar på det.

Jag vet bara av egen erfarenhet att det är väldigt svårt att komma in i grupper, speciellt där människorna redan känt varandra i all evighet. Sen helt plötsligt så befinner man sig utanför, man vet ingenting om saker som man hade en stor inblick i tidigare. Det är rätt sorgligt ändå att man en dag bara är där. Det är väldigt konstigt, speciellt när ingen verkar märka att man inte är med. Vad vet jag, jag har visserligen redan tidigt dragit mig undan då jag känt mig utanför. Men det är ingens fel. Men det kan bli så om man har olika intressen också. Vissa människor har verkligen betytt jätte mycket. Det är inget att göra åt, dom som inte vill umgås med mig eller veta av mig. Sorry. Men det är så här jag är.

Sen finns det dom människorna som jag aldrig skulle kunna klara mig en sekund utan. Som Nicolina t.ex. Jag vet att vi kommer vara bästisar tills vi dör. Jag vet att våra barn kommer växa upp tillsammans. Jag vet att hon alltid finns där, oavsett. Men då har vi hängt ihop sen vi var 15 barre också.

Maria är också en viktig person som jag tänker vårda min vänskap med, tror vi kommer kunna bli riktigt bra vänner❤ Det är sådana människor som är sällsynta.

Jag är nog egentligen en människa som tycker om att vara själv. Det är stor skillnad på att vara ensam och själv. Sen älskar jag att umgås o vara social också, men då ska det vara med rätt personer. Det är viktigt. Dom ska ge energi och inte ta.


Likes

Comments

Så länge var jag mättad på london, nu vill jag åka tillbaka... igen... Att jag varit där tre gånger innan spelar ingen roll.

Vill gå runt i hyde park med en bra vän och bara stri. Må gott över livet, vara glad, tacksam, känna mig som den lyckligaste i världen. Det låter så jäkla konstigt, men jag är nog kär i den staden. Där mår jag så bra.

Nästa gång jag åker dit ska jag spara ihop mycket pengar så jag kan köpa mig något fint. Någon belöning för att jag är färdig med min viktresa typ.

Det är något att se framemot.

Likes

Comments