Header

han som frågade om jag kunde klä av mig framför webbkameran som 11-åring.

han som tog mig på rumpan på dansgolvet på krogen.

han som frågade om jag behövde hjälp att bära bara för jag är tjej.

han som sa att jag sprang konstigt på fotbollsplanen.

han som sa att jag var tjock och att ingen ville se mig naken.

han som inte passade mig under idrottslektionerna.

han som inte tog med mig i konversationen för tjejer ”förstår inte sånt”.

han som gick fram till mig när jag jobbade och flåsade i mitt öra att jag var söt och frågade om jag hade pojkvän medan hans exfru stod och betalade hans matvaror och drog handen över min bröstkorg.

detta är några av alla miljontals anledningar till varför jag är feminist och föralltid kommer kämpa för att jag som identifierar mig som kvinna ska ses som en människa med egna intressen, känslor och tankar snarare än en generalisering av ett kön. och inte vilket kön som helst utan kvinna tillsammans med en rad många andra ”grupper” av individer i vårt samhälle. för ingen ska bli nedvärderad för vem man är, och speciellt så ska ingen ta friheten att säga saker till migoch röra mig utan mitt tydliga godkännande. för jag är en person som du, som kräver samma respekt som vem som helst.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

en av de minst händelserika somrar med en stor början och ett stort slut. från studenten till en helg i Särna med min stora kärlek.

en sommar fylld med ångest, goda drinkar och framför all jobb. en sommar med minst 10 försök att åka till ett jordgubbsplantage med mamma och pappa, ett pusslande mellan min och martins vardag och minimal sol.

min första sommar utan en skola att gå tillbaka till när den tog slut. vänner som flyttar till Stockholm, vänner som inte har tid att ses och ett återfinnande till gamla vänner.

så tack ändå, sommaren 2017!

Likes

Comments

framtiden. sen. tiden framöver.

jag har sagt/skrivit/tänkt detta så många gånger - men för er som inte läst mina tidigare bloggar eller känt mig sedan högstadiet så tänker jag ta det här igen.

jag har för det mesta varit en ensamvarg. och för det mesta har det också varit ofrivilligt. med min barndom som undantag så har jag aldrig varit bästis-typen, och i vissa perioder har jag inte umgåtts med många vänner heller.

och jag tror verkligen att jag är en social och glad tjej som ibland är blyg och väldigt ledsen. och väldigt ensam.

så nu sitter jag här och är livrädd för framtiden. för det känns ibland som om jag inte har någon att dela vissa av mina drömmar och mål med. som att resa runt i någon kontinent under en längre tid, som jag hade tänkt nu innan jag börjar på högskola.

men det är riktigt svårt att hitta någon som vill samma sak under samma tidsperiod i livet. och jag vet väl inte riktigt vad jag vill. men det jag vet är att än så länge är min vilja något annat än det som är nu.

Likes

Comments

H&M, 200kr på rean.

Likes

Comments

ännu en vecka har gått då jag jobbat som mest sedan sommaren tog slut. 6 hela pass på 7 dagar har verkligen satt spår och dagens ledighet kunde inte passat bättre. att vara timanställd vikarie på ICA kan vara påfrestande ibland då jag inte jobbar mycket alls vissa veckor, och andra veckor är som den jag nu haft. jag har så svårt att säga nej också, eftersom att bara sitta hemma kan vara så ångestfyllt.

men man försöker ju ändå göra så mycket man kan av sin lediga tid nu när man inte har någon skola att gå till. saknar den sortens gemenskap otroligt mycket!

men! hej! hallå! mycket jobb blir lika med lite bloggande! mina senaste tre dagar har sina historier att berätta. i söndags åkte jag hem till maja direkt efter jobbet för att fixa i ordning en överraskningsfest för wilma som fyllde år. vi är ett gäng på 6 tjejer som hållit ihop mer eller mindre sedan högstadiet, och de är några av de få människor jag verkligen kan vara mig själv med! vi bara käkade pizza och kladdkaka ihop och försökte ta upp allt som hänt sen vi alla sågs sist!

igår jobbade jag till två på dagen och blev upphämtad av magda och körde hem till wilma som fixade våra naglar! så jag har numera klor snarare än naglar. när jag kom hem på kvällen fick jag ett migränanfall, som tyvärr alltid brukar vara stress-relaterat. det var en idiot till gubbe som kränkte mig otroligt mycket på jobbet genom att säga saker som fick mig att bli äcklad av en person för första gången. jag förstår hur svårt det är att säga ifrån i en sådan situation. jag tror jag skulle kalla det för sexuell trakasseri, så obehagligt tyckte jag det var.

idag vaknade jag klockan sex och kände fortfarande att huvudet var mosat efter migränen, trots att jag somnat nio på kvällen innan. men martin tog med mig till västerås för att han skulle köpa en ny leksak till hans instrumentsamling och jag fick med mig två plagg från H&M’s sellout på sommarkollektionen. lyckat avslut på dagen, då jag får mysa ned mig bredvid honom nu!

hoppas ni haft en bra dag, kyss!

Likes

Comments

som vanligt står jag och gör saker som tar lite längre tid än vad jag tänkt mig. så här är min frukost. mer har jag inte tid att skriva om!

kyss

Likes

Comments

ni hittar tröja ett här , tröja två här

...tröja tre här, tröja fyra här

...tröja fem här, tröja sex här

...och tröja sju här, tröja åtta här.

enligt mig så har ju ändå höst och vinter-halvåret i sverige ett statement-plagg och det är ju den stickade tröjan. en stor och oversized tjocktröja är ju något av det mysigaste man kan ha på sig, perfekt till tajta och raka jeans med slitningar längst ned, eller varför inte en tajtare ribbad tröja till de utsvängda och högmidjade byxorna?

jag tycker att man kan blanda den originella gråa stickade tröjan med olika mönster och färger, som dessa ovan! det får dig att stå ut ur mängden i höst/vinter och gör outfiten till din egen. det härligaste som finns är de som är överdrivet oversized som ger en ledig men ändå fashionabel stil, eller som bara är supermysig att glida runt i en hemmadag mitt i vintern.

dessa åtta är några av de varma kläder jag ska klicka hem nu under det mörka halvåret. kan passa på att tipsa om ASOS som har vart en av mina favoritsidor när det kommer till kläder sedan flera år tillbaka, gratis standard frakt, flera hundra olika varumärken och gratis retur om det inte skulle passa! du som student får också rabatt genom mecenat, recommend recommend!

Likes

Comments

köpta på smycka för 295 kronor.

Likes

Comments

bild från fredagen

för tillfället sitter jag hemma i soffan med pappa vid min sida och slötittar på repriser på trean, och tänker på vilken bra helg jag haft ändå!

fest, namngivelsekalas och strosande på lokala antik-handeln med martin summerar vad jag gjort och det är nog såna här helger jag kommer längta efter!

om någon timme ska jag ta mig till västerås för att umgås lite med jennifer. ett bra avslut!

Likes

Comments