Det var ett tag sedan jag skrev men jag har mycket i skolan och på helgerna just nu. Men jag tänkte bara lägga upp lite bilder för jag har tid just nu då vi sitter i bilen påväg till Florida vi har nämligen lov nu.

Den bilden är från när vi var i New Bern som ligger ca 30 min från där vi bor. Det är en gammal och väldigt mysig stad. Detta var i Januari när det va kallt.

I New Bern

Zak

Zak och Kerstin

New Bern är stället där pepsi "uppfanns" och vi va i den första butiken som började sälja pepsi. Det var lite coolt att se!

Inne i butiken

Om ni kommer ihåg så var jag på en Leadership conference för några månader sedan. Och jag fick den här bilden för inte så länge sedan. Det är alla som var från min skola White Oak där och vi tog en gruppbild.

Jag och Jackson

Jag och Marissa när vi åkte till Wilmington som är den närmaste storstaden

White Oaks fotbolls lag där jag är manager i för att jag vill inte riskera att skada mitt knä igen så då skippar jag att spela.

Träning. Jag är med på träningen ibland när dom gör lite övningar men inte när dom spelar med närkontakt

På vissa matcher så sitter jag och den andra managern Emily uppe i "boxen" som vi kallar det. Det är som en låda högst uppe på läktaren. Där har vi hand och klockan och tiden på den stora skylten som visar hur mycket tid det är kvar resultatet mm.

Maskinen som sköter klockan

Innan matchen börjar så "ber" vi. Eller inte jag med dom säger någon ramsa och jag står bara där och låtsas veta den.

Mackenzie, Kailyn, jag och Bethany

I skolan när vi hade dodge ball turnering

Marissas Sweet 16

Edwina, Leanna, Edlane, Marissa, Julia, jag och Taylor

Samma dag som jag var på Marissas Sweet 16 så hade Kailyn en kompis som också hade en Sweet 16

Mark har flyttat hem igen och idag är faktiskt dagen då han pasionerats från Militären. Så alla hans saker han hade i sitt hus i Virginia står nu i garaget

I tisdags var jag Marissa och Holly på en slags mässa för dom som ska börja high school nästa år. Då va vi där med våra Parenting lärare och representerade Parenting and Child development så att andra som kanske vill ta den klassen kan fråga oss om hur det är och vad man gör. Det va massor människor där från andra skolor och representerade andra klasser. Från våran skola var det bara Parenting och engineering class. Och eftersom att Zak börjar high school nästa år så var han där!

Holly, Marissa och jag. Vi tog Parenting class förra terminen

En cup vi va på med fotbollen

Den här bilen kom Mark hem med idag. Han har köpt den för pengarna han har fått från militären för ersättning av hans skador han har. Vi hade en röd förut med den sålde han och köpte en större finare

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan, nu var det länge sedan jag skrev så det kanske va dax nu. Jag kommer inte skriva om allt som har hänt sedan jag senast skrev för det är väldigt mycket men jag skriver lite kort om det roligaste och med mycket bilder.

Efter Thanksgiving var det en dans som skolan hade fixat så då gick jag och Marissa på den. Jag åkte hem till henne så fixade vi oss tillsammans. Och dansen var faktiskt riktigt kul!

Sedan var det jul. Dagen efter jul lovet hade börjat åkte vi upp till Virginia Beach där Mark bor. Vi gjorde massor olika saker och jag kan bara säga att det va en utav den bästa julen jag har haft.
Vi åkte även upp till Annapolis, Maryland där Marks gamla skola ligger. Naval Academy. Alltså militär skolan. 1 utav 5 militär skolor i hela USA. Och påläggen tillbaka till Virginia så åkte vi förbi Washington DC och såg vita huset andra kända byggnader.

Vi åkte hem till Jacksonville för att fira nyår. Men jag kan säga här firar man inte mycket nyår allas. Vi åt fondue och sedan vid tolvslaget så kollade vi på "the ball drop" på tv;n som sändes från NY och när jag var i NY så såg jag faktiskt "bollen" då det är en boll uppe på en byggnad som åker längre och längre ner. Och när den är längst ner då är det nytt år.

Sen var det skola. Vi hade en vanlig skolvecka men förra veckan var det exams. Dvs slutprov för alla ämnen vi hade förra terminen. Och då hade vi halv dagar. Börja 7:30 och fick åka hem 11.

Jag har också varit väldigt mycket med Marissa. Förra helgen sov jag hos henne och vi hade det jätte kul. Hennes pappa fyllde år och då kom det några släktingar till dom och så skulle dom ut och äta och då bjöd dom med mig. Marissas familj ursprung är från Portu Rico så det är en väldigt sprallig familj hon har! Hennes pappa är hel Portu Ric och hennes mamma är Amerikan.
Sen har jag och Marissa varit på lite Basket matcher och kollat på nu när amerikans fotboll inte spelas. Och det är lika kul det också.

Idag var jag hemma hos Marissa igen. Vi gick på bio och såg Ride Along 2. Och vi är lediga Måndag, Tisdag och Onsdag så jag ska nog sova hos Marissa från tisdag till onsdag.

Sen på torsdag börjar nya terminen vilket betyder nya klasser/ämnen. Denna termin har jag American History 2, Earth and environmental science, personal finance och teen living. Så det ska bli kul att träffa nytt folk igen!
Och i morgon har jag hälsokontroll inför fotbollen, även fast jag inte ska spela (jag ska va manager) så måste jag ha en "Sports physical" alltså en hälsokontroll vilken är ett måste vi USA när man spelar en sport i skolan.

När vi skulle på dansen

Marissa, Hannah, Taylor och jag.

Påväg till Virginia

Vardagsrummet i Virginia

Jackson sover på mig

Penny sover på mig

Build a bear, du väljer vad för djur du vill ha, sedan fyller du den med bomull och väljer kläder till den.

Den som jag gjorde

Mina julklappar, Jag köpte dock Michael kors väskan själv.

Jul ljus på stranden i Virginia

i köpcentret i Virginia

Naval Academys amerikanska fotbolls arena, väldigt känd.

Naval Academy kampuset

I Washington, Washington monument

Vita huset

Ariana, Marissa och jag i parenting klass

Jag och Marissa

Marissas systers son, Adrian

basket

Zak jag och Kailyn

cinamon sticks, väldigt goda

Mitt skol ID

Den bästa julklappen, det föreställer North Carolina och hjärtat är där Jacksonville är.

Likes

Comments

Hejsan, sitter just nu i bilen påväg hem från South Carolina där vi har firat Thanksgiving!

Förra fredagen var jag på en konferens som jag blev inbjuden på. Det var en Leadership conference. 16 personer från alla skolor i hela Onslow county var där.
Man var tvungen att vars uppklädd.
Alla killar hade kostym byxor och skor med stort och slips.
Och vi tjejer fick antingen ha en klänning enligt dresscode dvs den ska få över knäna och inte visa axlar eller fin byxor och blus. Jag hade fin byxor för man fick inte ha jeans. Men en tröja och en kavaj liknade jacka och klack skor.
På konferensen så var det några som har hade en föreläsning och så gjorde vi några aktiviteter.
Dom hade delat in oss så man satt en från varje skola vid varje bord. Så jag representerade White oak.
Vi var vid golf banan här i Jacksonville. I deras country club house. Vilket var jätte fint.
Den golf anläggningen är en utav dom bästa i USA.
Vi fick snacks och mat för vi var där hela dagen. Så när det var lunch dags så kom det servitriser ut med mat. Och maten var väldigt god!
Vi var ca 100-120 personer där.
I slutet kom det en kille som spelar baseball i New York Yankees och pratade. Han hade tydligen gått på en utav skolorna som var där.
Och alla fick varsin signerad baseball utav honom! (Han var tydligen känd)
Och det sista vi gjorde var att jag fick prata inför alla! För att jag var en utbytesstudent så fick jag prata om hur jag har det här mm. Och jag hade ingen aning om att jag skulle prata så jag blev lite överraskad!
Men om jag skulle vetat om det så tror jag att jag hade fått panik och typ inte sagt något medans nu pratade jag väldigt bra tyckte jag själv och även alla andra!
Så det var en jätte kul dag!

I lördags var det även en till parad. Jul parad. Det kanske känns lite tidigt att en en jul parad i November. Men där spelade även igen White Oak Marching band. Men jul musik den här gången! Efter paraden så åkte jag, Kailyn och maymay hennes kompis till Wilmington som ligger 1,5 timma från Jacksonville (hon har körkort).
Där åkte vi skridskor och det var jätte kul!! Efter det åkte vi till en jätte stort shopping center! Något jag gillar med USA är att allt har öppet till 10 på kvällen varje dag! För er som har sett serien One Tree Hill så spelades den serien in i Wilmington! Hur coolt som helst. Så någon dag ska vi ta en rundtur och kolla på alla hus mm. Som är med i den serien!
Jag såg faktiskt River court från vägen där många scener spelades in med Lucas och Nathan som spelade basket!

Den här veckan hade vi bara två skoldagar. Måndag och tisdag. I tisdags så gjorde inte vi så mycket för att det var sista dagen innan lovet.
I min Parenting klass så lagade vi Thanksgiving dinner! Det var hur gått som helst!
Och i min Sports medicin klass hade vi en tejp tävling. Vi tävlade om vem som kunde tejpa handleden snabbast. Det var väldigt kul!! Jag var den snabbaste tjejen på 23 sekunder! Och jag kom på 4 plats tror jag. Det var som en turnering, man körde en mot en och den som var snabbast gick vidare och körde mot en annan och innan varje par körde så frågade Mr. Mueller vem dom andra hejade på och varje gång jag körde så hejade alla på mig. Dom kalla mig Birdstorm, Sweden, Lina. Det var väldigt kul!

I onsdags så åkte vi tidigt på morgonen mot South Carolina för att fira Thanksgiving. Dom har vänner som bor där och dom har känner varandra sedan Kailyn var 5 år. Ca 5 timmar tog det att åka. Men för Mark efter som att han åker från Virginia tog det 8-9 timmar för han.

När vi var framme möttes vi av två små jätte gulliga hundar. Nina och Gino. Hur söta som helst!
Deras familj består utav pappa Henry, mamma Eline och barnen Maggie som är lika gammal som Kailyn och Sophia som är 10 år.
Dom bor i ett jätte fint område. Dom har en vakt vid infarten till samhället och det är stora fina hus där inne. Men ett klubb hus med pool, tennis bana, basketplan mm. Fontäner och Palmer. South Carolina ser väldigt mycket ut som Florida. Vi väldigt nära Florida också. 1,5 timmars bilresa så är man i Florida!
I Onsdags när vi kom så åkte vi och bowlade på kvällen vilket var kul!
Och i går var det Thanksgiving så vi åt våran kalkon och all annan mat vid lunch! Det vet väldigt gott!
Sedan efter det så åkte vi till en annan delstats! Haha, dom bor väldigt nära Georgia så vi åkte till Savannah som ligger i Georgia och jag gillar verkligen den staden. Gamla byggnader mm. Så 3 delstater på 24 timmar!
sedan på kvällen såg vi på massor skräckfilmer!
Och idag åker vi hem! Vi åker hem så tidigt så att Mark inte behöver åka så himla mycket bil på en och samma gång! Och så vill vi inte lämna hundarna på hundhotellet för länge!
Vet inte vad vi ska göra den här helgen men det får vi se!

En killed som pratade tog en bild och la upp på Twitter!
Jag är precis ovanför hans huvud

En aktivitet vi gjorde med ballonger

Maten som vi fick

Paraden

Våran lastbil för alla instrument. Vi är nog den ända skolan med en sån lastbil. Dom flesta har en lite större skåpbil! Men inte vi!!

​En liten video från paraden

I Wilmington när vi åktet skridskor

i Shopping centret

Dom har ett tåg som åker runt för att det är så stort

Påväg hem

i skolan när vi hade Thanksgiving dinner

Påväg till South Carolina

Nina

Gino

Ett hus i deras samhälle. Det var ett coolt hus. Det vara en lampa som lös på huset så att det såg ut som att det var klätt i ljus

I Savannah

Jag och Kailyn

Bron vi åkte på för att komma till Savannah

Maggie som tar kortet och nedanför Sophia. Och sen Zak, Kailyn och jag

Röda nålen är Jacksonville där vi bor och den blåa är där dom bor.

Det röda sträcker är gränsen mellan South Carolina och Georgia. Och dom bor vid den blåa pricken

Likes

Comments

Hejsan! Sitter i bilen just nu och är påväg till Kailyns fotbolls match, den sista för säsongen!

För två veckor sedan var det Halloween, det var riktigt kul faktiskt, det var precis som det är på filmer. Gatorna var fyllda med barn som gick Trick or Treat och ALLA var utklädda, även föräldrarna. I Sverige kanske det kommer 1-4 barn som får bus eller godis. Men så är det verkligen inte här. Det kanske är 30 olika familjer som går Trick or Treat här, om inte mer. Det var riktigt kul att se i alla fall.

Förra veckan i min Sports medicin klass så gjorde vi Spine boarding, vet inte riktigt vad man kallar det på svenska men om man har skadat sig i en sport tillexempel så brukar länkarna springa ut med en bräda för att stabilisera nacken, ryggen mm. Det gjorde vi!
Vi delade in oss i tre olika grupper och fick tre olika sätt att göra Spine boarding. Så vi gick ut till amerikanska fotbolls arenan som vi har på skolan. Där så skulle vi låtsas att någon skada sig och vi skulle så snabbt som möjligt stabilisera personen på brädan.
Mr.Mueller hittad på alla skador så när det var våran grupps tur så sa han att jag hade hamnat i slagsmål med Marissa som var den som vi skulle stabilisera. Hon hade tydligen snackat skit om Svenskar sa Mr. Mueller och då hade jag blivit arg och skadat henne! Vilket var lite kul.
Sedan var det bara att jobba så snabbt som möjligt.
Jag hade hand om nacken och satte en nackkrage på henne. Sedan skulle vi ju spänna fast henne på brädan så att hon inte skulle ramla av. Så när vi var färdiga så skulle vi lyfta upp henne och sedan vända på henne så att hon var upp och ner för att se om låg kvar. Det var riktigt kul faktiskt!

I onsdags var det Veterans Day vilket är då vi hyllar alla gamla veteraner. Och vi var så lediga från skola vilket var skönt! Förra lördagen var det en parad i centrala Jacksonville för att hylla alla gamla veteraner och det var väldigt kul! Det var bilar, motorcyklar, brandbilar, polis bilar, militärer och alla skolors Marching band. Och så även våran skola. Så Kailyn gick i paraden. Och det var väldigt varmt i deras uniformer och 29 grader.

Jag har ju pratat om att vi skulle få ta hem en bebis i min Parenting klass och det fick jag göra i torsdags! Så jag kommer att ha bebisen idag också, så sen i morgon innan skolan börjar lämnar jag in bebisen. Den rör inte på sig men den låter. När den sover gör den sov ljud. När den är vaken så gör den lite ljud som att visa att den inte är död. När den börjar att gråta så vill den antingen ha mat, byta blöja eller bli vaggad. Och när den gråter så gråter den högt kan jag säga. Så på natten så är det inte så kul. Den gråter kanske 2-4 gånger per natt. Och det tar ett tag att få tyst på den. Den är lika tung som en riktig bebis. Nacken måste man hålla i hela tiden för att den kan inte hålla upp den själv än, som en riktig bebis. Om man inte håller i nacken så kan den bryta nacken och så har man misslyckats med projektet.
Så just nu sitter jag och matar bebisen med en hand och skriver men en annan.

En utav grupperna som kollade om personen låg kvar på brädan.

Paraden. Militärer

Alla 52 delstaters flaggor

Brandbilar

Motorcyklar

Blivande veteraner

Bilar

Mera bilar

Dixon high school Marching band

Veteraner

North Side high school Marching band

White Oak High school Marching band

Kailyn i solglasögon

Mrs. Warner visar oss hur man gör innan vi tog hem bebisarna

Han sover på en stol bredvid min säng på natten

Sassy är jätte nyfiken när bebisen börjar att låta.

Likes

Comments

Hejsan, det blir inte så mycket skrivandet men så får det bli. Vi har inte gjort så mycket saker den här veckan som alla andra veckor.

Igår var vi på Nightmare Factory, det är spökhus som man går igenom. Vi gick igenom tre hus och sen fans det en annan grej som man kröp igenom och så var det läskiga människor som kröp efter än och som stack ut händer i dom små gångarna. Det var väldigt kul! I ett utav husen så var det en läskig tjej som var utklädd till en städerska tror jag det var. Och jag var den ända blonda bland oss som gick tillsammans och då påpekade hon det och sa massor saker som att hon gillade inte bloda flickor och att hon skulle döda mig och så kom hon fram till mig och var väldigt närgången. Det var lite läskigt.

Idag är det Halloween, det ska bli väldigt kul, vet inte vad jag ska göra ikväll för Kailyn är på Marching Band tävling så hon kommer att komma hem typ 12 i natt. Och Zac ska till en klasskompis. Så vi får se om jag är hemma med Kerstin och Mark och delar ut godis till barn eller om jag går på en fest som jag blev bjuden på av Aaron (Maria min kontaktpersons son). Jag har inte bestämt mig än.

Förra veckan så var vi och köpte pumpor och skulpterade dom. Det var faktiskt riktigt rolig och något som alla måste prova på!

Förra fredagen var det den sista Amerikanska fotbolls matchen hemma. vilket jag tycker är väldigt tråkigt eftersom att det var min sista här för nu är den säsongen över. Det har varit väldigt kul så nu får ja se vad jag ska hitta på på fredagarna nu då. Det blir nog antagligen Basket för det säsongen börjar nu.

För två veckor sen så var vi på en annan Marching band tävling. Det var väldigt kul att se alla andra band. för det ända jag ser är ju White oak's så det är lite svårt att säga om dom är bra eller dåliga. Men dom är väldigt bra! och dom van allt. Dom är indelade i 4 olika kategorier beroende på hur bra dom är. och White Oak var i den bästa. Och då blir dom dömda på 5 olika saker och sedan en i overall (kommer inte ihåg vad man sånger på svenska).Dom vann alla 5 kategorier och overall så dom är väldigt bra!

Ett paket jag fick från EF. Det var choklad, marshmallows och kex till att göra smores.

Jag och Kailyn som dansar och Kerstin tog kort på oss.

Marching Band tävlingen

Prisutdelningen, alla ledare var uppe och skulle ta emot priserna och Kailyn är en utav dom. Jag tror att hon är ledare för alla flöjter och det är många. Hon står på raden längst fram till vänster. I den gröna kostymen.

Hela Marching band gruppen och alla troféer.

Kailyn in hennes uniform

Påväg till pumpkin patch.

Jag väljer min pumpa.

Stället där vi köpte pumporna. Det kallas pumpkin patch

Kailyn's pumpa.

Zac's pumpa

Kerstin's pumpa.

Mark's pumpa.

Min pumpa

Jag hade gröpt ur min så mycket så att ljuset lös igenom

Jag och min pumpa.

Så blev det när det var färdigt. Det ser riktigt coolt ut på riktigt.

Mitt Sport's Medicin test. Mr.Mueller kallar mig för Birdstorm för att han kallar alla efter efternamn och han tyckte att mitt var svårt att säga så han kallar mig för Birdstorm för det låter ganska lika som Bergstrom på engelska. Och förra veckan när jag fick tillbaka mitt prov hade han ritat en fågel och en storm. Jag fick A på det testet! Här har dom 10 poäng skalan. 90-100 är ett A och över hundra är väldigt bra. Om man har mellan 80-89 så har man B, 70-79 C, 60-69 D, 50-59 E och under 50 F.

Likes

Comments