Header

Sådär ja, då var besöket hos ryggkliniken överstökat, tog bara 4 timmar istället för 6 timmar för att jag var den första av tre som gjorde smärttestet så fick ju mitt svar snabbast.

För er som inte vill läsa om hur smärttestet gick till och lite mer om svaret så kan jag berätta att inom en månad kommer jag göra en steloperation som förhoppningsvis tar bort mina smärtor helt!!! 😀

Besöket:
Besöket startade vid tolv med en röntgen på skelettet för att jag inte hade gjort någon, tog kanske 10 minuter. Sedan fick jag gå upp till avdelningen och träffa sköterskan som skulle ha hand om mig och jag fick även fina kläder som jag skulle byte om till efter att jag hade duschat. Hon berättade även hur testet gick till och att hon hela tiden kommer sitta med mig för stöttning.
Kläderna var en satans fin operationsrock med öppen rygg, sexiga sjukhus trosor som gick upp till armhålorna, lår strumpor, blåa tossor och en morgonrock! (Kolla bilden, riktigt snygg var jag 😉)
R jag hade duschat och byt om fick jag ligga på rummet i kanske en kvart innan sköterskan hämtade mig för att jag skulle gå in i salen där dem skulle trycka in dem där nålarna i ryggen på mig.
Fick lägga mig på en brits på rygg med massa mjuka kuddar under brösten och benen för att jag inte skulle behöva ligga raklång på mage (vilket jag inte kan).
Sen börja läkaren berätta vad han skulle göra och rita upp på min rygg, sköterskan satte sig och börja prata med mig för att jag skulle lugna ner mig.. var riktigt nervös kan jag säga!!
Efter en liten stund satte läkaren in första nålen vilket var den kotan som var längst upp av dem fyra längst ned i min rygg. Gjorde lite ont men inte så överdrivet.. men ju längre ner han kom desto ondare gjorde det.. och när han skulle sätta i den näst sista började tårarna rinna, och vid den sista skrek jag bara rakt ut, för FY FAN vad ont det gjorde (notera att det är kotan längst ned precis över rumpan som alltid har gjort ondast på mig).. har aldrig känt den smärtan någonsin och tror fan aldrig jag gråtit så mycket någonsin.. egentligen kanske det inte gör så ont som det gjorde på mig, men jag är så extremt skör i min rygg och känslig så på mig gjorde det iallalfall svin ont, vilket det inte gör på alla berättade sköterskan.
Dock gjorde det inte ont när han slog på nålarna alls, det var lite konstig känsla men det gjorde absolut inte lika ont som att sätta dit dem.
När läkaren hade slagit på nålarna för att se vart smärtorna satt så sa han att steg 1 var klart så då var det dags för steg 2. Då skulle han istället gå in med en nål från sidan och rakt in i diskbråcken som är trasiga för att se vilken av dem som gör ondast på mig, dock fick jag bedövning här så gjorde liksom inte ont när han tryckte i nålen, men däremot gjorde det ont när bedövningssprutan kom för att jag var så öm efter steg 1.. här gjorde det heller inte ont när han slog på nålen, det var mest obehagligt men ändå började jag gråta för det kändes som det brann i hela min kropp.. han träffade även nerven några gånger så det blev som blixtar genom hela mitt vänstra ben, enda ut i tårna.
När allt vara klart fick jag åka bort från röntgen grejerna som läkaren hade haft för att se vart han var med nålen osv, för att veta vart kotorna satt, alltså helt enkelt så han skulle se vad han höll på med.
Skulle sedan få sätta mig på britsen och ta på mig morgonrocken igen, och då höll jag på att svimma.. men yrseln gick över ganska snabbt och jag kände inte jätte mycket i ryggen heller, självklart var jag öm.

Lyckan kom när sköterskan sa " Lina nu är allt klart, nu ska du få gå tillbaka till mamma" 🙈
Så när allting var klart följde sköterskan med mig tillbaka till rummet och där fick jag lägga mig och vila en stund innan det var dags att byta om till mina vanliga kläder igen.
Fick ligga på rummet i cirka 1 timme innan läkaren kom med en staty av en ryggrad med kotor, bråck och med någon metallställning på. Och visade att min rygg kommer se ut exakt så om ett tag.
Det blir alltså en operation inom en månad, så ska dem skruva fast mina två nedersta kotor med en liten ställning typ så diskbråcken ska läka ihop tillsammans och bilda 1 istället för att vara 2 trasiga som jag har nu.
Så ja, min tur har börjat vända nu, jag får turen att göra en operation som förmodligen kommer ta bort mina smärtor helt. Läkaren sa att extremt många som gjort den här typen av operation säger redan dagen efter att dem smärtorna dem hade innan operationen är borta, det enda dem känner är sårsmärtorna, vilket jag förstår att man känner men dem är ju så mycket lindrigare än dem smärtorna jag går med dagligen nu.
Jag hoppas jag får turen att min operation också går felfritt, att jag efter 1-2 veckor efter operationen kan börja träna upp min rygg tillsammans med sjukgymnast så den kan bli stark och kry igen, så att jag om kanske 2 månader lever ett normalt liv igen och att jag om 3-5 månader kan börja jobba igen! 😀
Hoppet inom mig växer mer och mer för varje timma som går, det känns så jävla skönt att äntligen är det dags, äntligen ska jag få slippa smärtorna. Första tiden efter operationen kommer vara stört jobbig för att jag kommer ha cirka 0 styrka i ryggen men det är det värt, jag måste pinna mig igenom första veckorna för tillslut kommer jag ha tränat upp styrkan och vara frisk igen! Så nu är det bara vänta på kallelsen och förberedda sig 👍🏼

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Fyfan vad nervös jag är.. imorgon är det dags att besöka ryggkliniken igen, och det är dags för smärttest.
Skulle ringa tillbaka till kliniken när jag hade varit rökfri i 2-3 veckor vilket jag har varit idag (ish 😏).. så ringde till dem i måndags och dem skulle skicka hem en lapp om en tid vilket skulle bli om 1-2 månader sa dem, men igår ringde dem upp mig och sa att dem fått en avbokning så jag ska dit redan imorgon! 😱
Lite skillnad på 2 månader och 2 dagar, så har inte hunnit mentalt förberett mig så är så sjukt jävla nervös nu.. somnade 5 imorse och blev väckt två gånger, så har sovit kanske 4 timmar, så får väl se om jag ens får sova något alls inatt.

Så imorgon ringer klockan redan vid halv 10, så ska jag åka hem till mamma och hämta henne och dricka en kopp kaffe innan det är dags att åka mot kliniken och först göra en röntgen, och sen ska dem trycka in nålar i min rygg och slå på dem (?!).. vet inte alls hur det går till men vad jag hört så gör det ont, och jag som är så jävla känslig, hur ska det gå liksom?? Får inte äta några smärtstillande alls imorgon, så köra bil utan hem till mamma och sen gå där inne + nålar i ryggen.. hör ni inget imorgon så har jag förmodligen dött av smärtorna.
Mamma ska bara följa med för att jag inte får köra hem 😉 eller? Nej, vågar inte åka dit själv, och att ta besked och höra vad doktor har att säga själv är verkligen inget jag vill.
Jag hoppas iallafall att jag kan få mitt svar imorgon, om det blir operation eller om jag ska fortsätta gå på smärtstillande och träna upp ryggen tillsammans med sjukgymnast.. vet ärligt inte vad jag hoppas på längre.. det tar lång tid med sjukgymnast, men samtidigt kan jag tänka smärtorna efter en ryggoperation liksom?! Lär ju göra svinigt jävla ont i några veckor, dock inte så ont som när jag gjorde illa mig på Åland för det var DÖDSSMÄRTOR!!

Menmen, bara svälja nervositeten och fightas med magontet och försöka få lite sömn iallafall, besöket på ryggkliniken räknas ta 6 timmar, så blir en låååång dag imorgon.
Hör av mig imorgon eller på fredag beroende på hur jag mår imorgon kväll! Håll tummarna för mig nu och för att jag kanske äntligen kan få börja se ljuset i tunneln och förhoppningsvis snart kan få må bra och börja leva ett normalt liv igen!! Puss ❤️

Likes

Comments

Inatt är det en sån där natt igen, då tankarna bara flödar och jag verkligen inte kan sova för att det går liksom inte att få stopp på dem heller.. är hos mamma och pappa och sömntabletterna är hemma, så kan inte få någon hjälp att somna och slippa tänka såhär mycket heller.

Tankarna flödar kring min rygg, vad kommer hända? När kommer det hända? Kommer det göra ännu ondare? Kommer jag komma tillbaka till mitt normala liv igen? När kommer jag kunna jobba igen?
Jag vet att jag redan skrivit om vissa av dessa grejer i inlägget som jag skrev för några dagar sen, men det spelar liksom ingen roll, dem försvinner inte ur mitt huvud för att jag skriver om dem, men det gör mig lugnare och får mig att kunna slappna av för ett tag.

Jag behöver vara rökfri i 1,5 vecka till sen kan jag ringa ryggkliniken och boka tid för ett smärttest, för att sedan få besked om det är så illa så det blir operation eller om min kropp kan ta hand om det själv. Men jag hoppas på operation, just för att jag vill slippa smärtorna och för att läkaren sa att jag kommer bli helt återställd och det tar inte lång tid jämfört med själv läkningen.
Men som sagt så lär inte operationen bli förens i december tidigast om det blir någon. Och sen tar rehabiliteringen cirka 2 månader.. så mitt hopp om att vara helt återställd inom ett halv år lever fortfarande och jag önskar inget hellre, jag vill verkligen ha en vändning i mitt liv och få tillbaka lite positivt.

Något jag också funderar mycket på är hur det kommer gå hos hudläkaren på torsdag.. som jag också berättat så är tre av mina leverfläckar lite konstiga i utseendet, och jag har hittat två till senaste veckan som också ändrat utseende.. så ja, man undrar ju vad det är och även om det inte är något farligt så undrar man ju varför det blir så och hur?

Och sista saken då.. jag har extrema nervryckningar i mitt högra bröst, min högra axel och ner i armen, varför har jag det? Haft det i typ 3 dagar nu, men läste på nätet att man tydligen kan få det och att det kan hålla i sig i några veckor? Jajo.. men hitta inget om varför jag har det.. mamma trodde att det kan vara abstinents från rökningen, vilket jag också tror börjar komma, abstinens alltså.. för fy satan vad jag har ont i huvudet nästintill hela tiden och har precis köpt nya glasögon, så synen är det inte.
Men iallafall, nervryckningarna stör mig oroligt mycket, blir typ irriterad för att det rycker så förbannat mycket och armen blir helt stel, typiskt.

Eller nej sista saken jag funderar på är när tusan jag får min nya telefon.. jag förbeställde samma dag som man kunde göra det, han sa att jag skulle få den vid första lanseringsdatumet, men när jag ringde och frågade varför jag inte fått den eller hört något så sa dem att jag skulle få den vid andra leveransen för att jag beställt plus och med så mycket minne? Fattar ingenting.. men han sa att jag skulle få den vecka 40 iallafall, och det är det ju nu.. så borde fått den idag, ellerhur? 😉

Shit klockan är halv 3.. jag måste verkligen försöka sova nu, ska upp skapligt imorgon för att följa med mamma och storhandla, och vi får se hur det går, har satans ont i ryggen, har varit en dålig dag, så hoppas morgondagen blir bättre! Puss och godnatt ❤️

Likes

Comments

​I tisdags var dagen jag längtat efter sen min rygg gick sönder totalt i juli. Eller kanske sen i mitten på augusti när jag fick svar från magnetröntgen att det var två bråck som är trasiga och att det kommer vara tufft för min kropp att läka det själv, att det kan ta upp till år innan jag blir återställd på egen hand.

Jag kanske hade hoppats lite för mycket på att dem skulle hjälpa mig inom kort, hjälpa mig att få ett normalt liv igen. Fick iallafall inte alls dem besked jag önskat, hade önskat mig en operation men fick istället svaret att mina smärtor inte stämmer överens med bråcken i min rygg som är trasiga. Att dem inte kan konstatera om det verkligen är diskbråcken som är problemet till mina dagliga smärtor eller om det bara är en muskelinflammtion enligt dem?! Men det konstigaste är att jag ätit muskelinflammtioriska mediciner men det har ju inte hjälpt? Och min läkare ute slutade om att det inte var någon inflammation, istället något *värre" vilket diskbråck är. 
Men det värsta var nog att det slog tillbaka på mig att jag röker.. hade jag inte rökt hade jag kanske fått göra ett smärttest inom kort, men nu måste jag istället ringa tillbaka och boka en tid för smärttestet när jag varit rökfri i 3 veckor.. och väntetiden är 1-2 månader i snitt.. vilket betyder att det kan bli en tid i slutet på november - december.. Fan att jag röker, att jag inte slutade när jag höll på att sluta.. men jaja antar att jag får skylla mig själv. Och jag ska bevisa att jag tamejfan kan sluta röka, eftersom han i princip hånskrattade åt mig när jag sa "klart jag kan sluta röka". 
Smärttestet innebär iallafall att dem ska gå in med nålar i min ryggrad för att lokalisera vart mina smärtor sitter, samt att dem ska gå in med en större nål från sidan av ryggraden för att komma enda in i diskbråcken, han frågade mig om jag var nål rädd vilket jag inte är.. tills han berättade hur testet går till. Fatta hur förbannat jävla ont det kommer göra, med tanke på att jag inte ens kommer få någon bedövning för då är det ju helt ovärt.

Något som fick mig att må riktigt dåligt också var att han tog upp min vikt. Jag vet att jag gått upp i vikt sen jag gjorde illa mig och att jag inte längre kan vara stolt över att jag gått ner så mycket i vikt som jag faktiskt hade gjort innan allt hände. Jag kan inte längre säga att jag gått ner mina 30kg för det har jag inte. Men när man knappt kan röra sig, inte kan gå längre sträckor utan att behöva lägga sig ner och vila, på 3 månader så är det klart man går upp i vikt? Speciellt när man har så himla lätt för det också.. jag har mått dåligt över att inte kunna träna och inte kunnat fortsätta min viktnedgång så länge nu, så det tog extremt hårt och det kändes som en käftsmäll. 
Har 3 gram att röra mig på.. 3 GRAM.. går jag upp 4 gram till så är det inte säkert att dem kan göra operationen, om smärttestet alltså visar att det är bråcken som är problemet så det blir operation, för fortfarande så är det ju inte klart om jag ska få operation eller om jag ska själv läka.. men dem sa också att det bästa är att jag går ner så mycket som möjligt nu fram tills smärttestet.. och hur ska jag klara det här? Jag gråter inombords för att jag redan mår dåligt över min kropp, och sen får man ändå en slags press på sig att man verkligen måste tänka på allt nu. Det värsta är om jag hamnar i svackan där jag inte äter alls.. men jag måste för annars kommer det bli mer problem i min kropp på grund av dem starka medicinerna.. fan.

Jag vet att även om jag träffat en annan läkare så kanske dem hade sagt samma saker, men förhoppningsvis på ett bättre sätt. Den jag träffade i tisdags kändes verkligen som att han såg ner på mig för att jag var så ung, vet inte.. men det var jobbigt, och om inte läkaren tror att jag kan sluta röka och hålla vikten, hur jäkla lätt är det då? Aja.. när jag ringer om tid för smärttestet ska jag kolla om jag kan få en annan läkare, det kanske inte blir bättre, men kanske blir det de. Eller så är jag bara så förbannat överkänslig nu så jag tog allt han sa på fel sätt.. jag vet inte.

Idag är det iallafall två dagar sen jag rökte, och var på kliniken. Det har trots allt gått bra trots att jag inte alls mår bra inombords. Som många andra så har ciggen varit min tröst i min psykiska hälsa.. men det är slut på det nu. Och vikten då? Nja.. huvudet säger ifrån och magen skriker i princip. Äter jag inte gör magen ont, äter jag så gör magen ont. Kan inte sova på nätterna för att jag har så ont i magen.. så ja, jag känner hur jobbigt allt är just nu, för att det är så mycket på en gång. Känns som att hela jag är förändrad och måste förändras ännu mer, varför kan jag inte bara få vara jag igen? Jag är trött på att hela tiden vara ledsen, för att jag är så förbannat jävla svag.

Likes

Comments

Godmorgon hörni! Ännu en ny vecka och imorgon är det exakt 8 veckor sen jag gjorde illa mig.. Och jag är så himla trött på det här, jag vill helst av allt bara sova bort resten av tiden tills allt det här är bra, tills jag kan träna, jobba och leva som en normal 19 åring.
Jag saknar så fruktansvärt mycket att jobba, att träffa människor varje dag och ha rutiner varje dag.. Nu har jag inga rutiner alls, jag sover större delarna av dagen, ligger i sängen och kollar på datorn och sen när Daniel kommer hem på kvällen så lagar jag mat o umgås med honom, men sen lägger vi oss och sover ganska tidigt eftersom att Daniel jobbar. Och allt det här suger, jag är så himla trött på allt det här, jag vill må bra nu.

Men jaja, helgen då? Det har varit bra faktiskt, dock minns jag inte vad vi gjorde i fredags? Ingenting tror jag, men i lördags var vi till min mostern nya lägenhet och kollade lite, sen var vi och käkade pizza med hennes familj, min mamma, pappa och lillebror plus min morbror, så släktkalas på pizzerian som mamma sa! 😂
Sen åkte vi hem till mormor och morfar för att fira morfar som fyllde 71 igår, min fina morfar ❤️ vill helst av allt inte inse att dem börjar bli gamla.

Men igår var det söndag och jag och Daniel tog det bara lugnt när vi vaknade, och sen vid typ sex på kvällen åkte vi och fiskade en stund med Emma och Kimmo. Och mer än så hann vi inte med, bara laga mat, mysa med bebisarna och sen somnade vi.

Och idag då? Jag gör absolut ingenting, jag vaknade vid tolv och började plocka undan lite och sen ringde min moster vid ett typ så vi pratade nästan två timmar tror jag?! Hehe, vi bestämde iaf att jag ska åka och sova hos dem imorgon, och följa med lilla Melindis på inskolningen på hennes nya dagis 😀
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag diska innan Daniel kommer hem, och sen ska vi åka och hämta ut ett paket, eftersom jag inte kan göra det själv så måste jag ju vänta tills Daniel kommer hem, skulle säkert kunna be dem i butiken att hjälpa mig att bära paketet till bilen, men vill verkligen inte, vill göra allt själv.. 😔 aja nu ska jag hoppa in i duschen och försökte få lite ny energi! Puss ❤️

Asså himmelen igår 😍

Likes

Comments

Hej på er! Nu var det ett tag sen, men det är inte speciellt mycket som händer i mitt liv just nu eftersom jag är skadad och sjukskriven, kan liksom inte göra så mycket eftersom mina kompisar jobbar o så, så är för det mesta hemma själv.

Men senaste två veckorna som har gått har jag och Daniels firat 2 år tillsammans, varit ute på resturang o ätit, varit en heldag hos min min morbror, hans fru och mina kusiner vilket var extremt kul och mysigt! Jag har äntligen fixat mina naglar igen, och någon har backat i våran bil så vi har tvungen att köpa ny stötfångare och byta den..
Jag har också fått egentid med mamma, hade inte träffat henne på en vecka så i måndags åkte vi till stan och tog en fika, hämtade lillebrors EPA hos polisen och sedan åkte vi faktiskt och hälsade på kattungar 😍
Och jag fick med mig två hem som jag överraskade Daniel med, och han blev såååååå glad! ❤️
Men Daniel är allergisk mot vissa katter, och igår fick han snuva o ögonen kliade, men som tur var så hade jag köpt tabletter så då blev det mycket bättre, men om det blir värre så får vi se hur vi ska göra.. Vi får ringa läkaren och kolla vad vi ska göra, vi vill verkligen inte göra oss av med katterna, dem är som våra bebisar nu 😔

Och igår hade Daniel faktiskt sin första körlektion på Bilskolan och tydligen gick super bra! Vilket jag redan visste att det skulle göra, eftersom han är så himla duktig och kör svin bra för att ändå bara övningsköra lagom mycket, inte överdrivet mycket ändå ☺️ Så jag tror faktiskt inte alls det är långt kvar tills jag slipper köra varje gång vi ska någonstans, snart får nog jag sitta bredvid och bara vara!
Sen började Daniel inte jobba förens 11 så vi hann umgås och mysa lite innan jag skjutsade honom till jobbet.
Och igår städade jag och rensade lite här hemma, vilket betyder att jag idag måste ligga i sängen och vila hela dagen, idag ska jag röra mig så lite som möjligt för att ryggen fick arbeta massor igår och jag bar lite saker trots att jag egentligen inte får.. Men har inte överdriver ont ännu, men vet att det kan komma och att jag måste vara försiktig så det inte smäller till igen!

Hoppas ni får en bra dag, det ska jag ha trots att jag bara ska kolla youtube och gosa med våra bebisar ❤️

Likes

Comments

Minns inte när jag sov så bra en natt som jag gjorde inatt, inte vaknat en enda gång inatt och somnade redan innan tolv vilket inte hänt på flera veckor hur trött jag än varit.
Igår "fick" jag äntligen åka hem igen, att äntligen få sova i min egna säng och med Daniel. Jag har varit hos mamma och pappa i en vecka nu för att jag inte riktigt klarat mig själv, och Daniel har inte heller velat att jag ska vara hemma själv med tanke på hur snabbt min rygg kan få en vändning och blir jätte dålig igen.. Som förra måndagen, jag skulle kissa och sen kunde jag inte röra mig eller kontrollera mig, skrek bara..
Därför har Daniel inte velat att jag ska vara här hemma själv, men nu ville jag verkligen hem och vi kan inte gå runt och vara rädda hela tiden över att det ska hända något.. Visst händer det något när Daniel är på jobbet vet jag inte hur det kommer bli, hur jag ska försöka lösa den situationen men jag tror man ändå löser det på något sätt. Även om jag skrek och var nästan okontaktbar pågrund av smärtan båda dem två andra, som sist när Daniel fick bära mig från toaletten och ringa ambulans.. Så tror jag att om jag skulle vara själv och det händer, så skulle jag nog komma på något sätt att ta hjälp av andra människor, antingen att ringa min mamma, eller att om det är så illa som det var då, ringa ambulans själv, på något sätt. Jag vet inte alls om det är så när det väl händer, om det händer, men det är vad jag tror iallafall.

Men iallafall, det är riktigt skönt att vara hemma igen, trots att jag inte gör något annat än att ligga i sängen så är det ändå hemma känslan, trots att jag har en del av den kvar hos mamma och pappa men ändå, svårt att förklara.
Så idag ska jag inte göra någonting, kolla på youtube och vila tills Daniel kommer hem, har ganska ont idag vilket gör att jag är extremt trött, första dagarna sov jag i princip hela tiden för att smärtorna tar all energi, och det är lite så jag känner idag också.

Ligger och funderar lite på hur det blir med min och Daniels 2 års dag, eller ja vårt firande av den. Vi har bokat hotel i Göteborg i två nätter och en hel dag på universumet, men jag börjar tveka lite.. Jag har fortfarande väldigt ont och det är bara en vecka kvar innan vi ska dit. Jag ska köra bilen i 3,5 timme på fredagen och på lördagen ska vi gå hela dagen.. Vet int dom jag kommer klara av det, vill så extremt gärna åka dit, men med mina smärtor känns det som att vi inte kommer få ut så mycket av vistelsen där, visst vi kan ju ligga på hotellrummet i två dagar, men hur kul är det när man är i Göteborg och man inte åker till bara sådär? Även om det är skönt att sova på hotell osv, så är det inte så kul.. Känns som att det är bättre att vi tar en helg och åker dit när jag är bra igen, när vi verkligen kan gå på universumet utan att vara rädd att jag måste skynda mig tillbaka till hotellet för att jag har jätte ont. Och när vi verkligen kan gå in på Liseberg och åka massor av karuseller och även gå på en shoppingrunda. Men ja, jag vet inte, är rätt kluven i det här, vill verkligen men frågan är om det är så bra?

Aja nu ska jag äta brunch och fortsätta kolla på youtube eller O.C innan jag ska sova en stund! Puss ❤️

Likes

Comments

Åh ännu en riktigt bra helg, men det bästa var nog att min älskling kom hit! Jag sover ju hos mamma och pappa för tillfället pågrund av mitt fysiska tillstånd, eftersom jag ännu inte klarar att göra många saker helt själv och Daniel jobbar i veckorna så då kan han inte hjälpa mig. Men iallafall så Daniel kom hit i fredags efter att jag hade varit hos min moster och mina kusiner.
Vi hade först en myskväll med mina bröder och monopol. Och sen gosade vi ner oss i sängen och jag sov som en prinsessa i hans famn igen efter flera nätter utan varandra ❤️

I lördags åkte vi till min morbror och hans fru på eftermiddagen, där vi åt hennes super goda paj, kollade på golf, drack gott (Cola för mig) och pratade en massa. Det var super trevligt och riktigt kul, vid typ halv tolv bestämde sig dem alla för att dem ville ut på krogen så jag tog kryckorna och hoppade med dit, vem kan inte gå på krogen med kryckor liksom? 😉 folk kollade lite tokigt men äsch!
Där satt jag ju självklart bara förutom när vi gick ut och rökte, eftersom att det var en del människor och man hoppar inte runt i folkmassor i onödan.. Vi åkte hem igen runt halv två och la oss i soffan och kollade på tven tills fyra imorse då vi alla somnade riktigt gott kan jag tänka mig, haha!

Igår/idag (klockan är snart 2 på natten ju) så var det en riktig chilldag, vi var hemma hos min morbror och dem tills typ fem på eftermiddagen, då åkte vi hem hit till mamma och pappa. Jag och Daniel låg på soffan och kollade på Catfish tills halv åtta då mamma skjutsa oss till tåget, eller ja Daniel 😔 så jäkla jobbigt att veta att han åker hem till oss men att jag "måste" vara kvar här hos mamma och pappa, och som jag sagt förut så älskar jag självklart att vara med min familj!! Men som sagt så bor jag ju tillsammans med Daniel och det är där mitt hem är, alla mina saker och speciellt min säng, den saknar jag extremt mycket. Men vi får se om jag åker hem i veckan, det beror på hur det går hos läkaren, och självklart hur jag mår oså. Men jag hoppas ni haft en lika bra helg som jag har haft, och jag ser redan fram emot nästa då det blir ännu mer festligheter! Nu ska jag fortsätta krama om molly som får vara min gosiga kompis nu när Daniel inte är här, hehe! Sov gott, puss ❤️

Likes

Comments

I måndagskväll skulle jag borsta tänderna och gå på toaletten innan jag skulle krypa ner i sängen, jag hade legat på soffan större delen av kvällen och Daniel satt vi datorn och spelade.
Strax innan tio gick jag till badrummet för att borsta tänderna och kissa.. Tog tandborsten med tandkräm o munnen och var påväg att sätta mig på toaletten när det small till riktigt ordentligt i min rygg, det gjorde svin ont men satte mig ändå ner och ställde mig lika fort upp igen och skrek rakt ut.. Skrek skrek skrek och skrek.
Daniel kom in springandes och tog tag i mig och försökte få ur mig vad som hänt, men jag skrek bara rätt ut av smärta.. Fick tillslut fram att han måste ta mig till sängen och lägga mig där, vilket han också gjorde.
Låg i sängen och skrek samtidigt som jag hade munnen full med tandkräm, Daniel fick i mig en morfin tablett men jag fortsatte bara skrika.. Jag kunde inte hantera smärtorna för fem öre och jag fick både aningsuppehåll och försvann väldigt korta stunder.

Daniel fick panik och bestämde sig för att ringa ambulans, nu i efterhand har han berättat att det tog cirka 20 minuter trots att stationen ligger 2 minuter bort och att dem hade gått hur lugnt som helst när Daniel mött ambulanspersonalen i trappen.
Ambulanspersonalen kom iallafall upp och försökte prata med mig, men jag grätskrek och fick inte fram vad jag ville säga. Men efter att dem gett mig lugnande så slutade min kropp skaka och jag kunde börja andas någorlunda bra igen.. Men det gjorde fortfarande fruktansvärt ont så jag knappt visste vart jag skulle ta vägen, allt jag visste var att något hänt i min rygg igen och att mina ben var borta.
Fick morfin i handen och efter en stund satte dem mig upp så jag fick ta på mig Daniels tröja för att slippa åka i bara sportbehån jag hade på mig. Ambulanspersonalen envisades sig om att jag skulle gå ner för ALLA fem trapporna trots att jag knappt kunde stå på benen?! Jag höll på att falla ihop flera gånger för att benen vek sig och hade dem inte hållt i mig hade jag stupat ner för alla trappor.. Kom iallafall ner och till ambulansen.

Väl inne på akuten så blev jag lagt på en säng i ett rum, det kom in en sköterska och kollade mitt blodtryck, tempen oså. Men sen.. Tog det cirka 3 timmar innan jag fick något smärtstillande. Låg fortfarande och grätskrek när vi kom in på akuten för att jag hade så fruktansvärt ont, men allt sköterskan sa när vi ringde på larmet var att vi var tvungen att vänta på doktorn och att det kunde ta ett tag för att det var mycket folk.. Men vafan?! Dem gav mig morfin i lägenheten så varför kunde jag inte bara få mer smärtstillande så jag iallafall hade kunnat få slappna av lite? Men nä.. När läkaren väl kom efter 2,5 timme så pratade vi bara och sen ville hon läsa mina journaler innan hon kunde ge mig något.. Men som sagt efter 3 timmar fick jag smärtstillande i dropp och blev helt groggy! Så jäkla äckligt, för jag var helt borta i huvudet men smärtorna var fortfarande lika starka! Och droppen åkte i mig så jäkla fort så tror dem gav mig alldeles för mycket på så kort stund.. Kolla bilden liksom!!

Runt halv tre kom läkaren tillbaka och sa att jag skulle stanna kvar över natten så dem kunde hålla koll på mig, fick direkt panik och började gråta ännu en gång.. Ville verkligen inte att Daniel skulle lämna mig där och gå hem, jag var så rädd och orolig för mig rygg och sen att inte ha hans trygghet gjorde det bara värre. Han försökte få stanna kvar med fick bara svaret om att det inte funkade så.
Gick tillslut med på att dem skulle köra iväg mig och Daniel skulle gå åt andra hållet, usch så jäkla jobbigt var det! Aldrig legat på sjukhus själv förut så det var en utmaning kan jag säga.. Men fick Daniels halsband som han i princip aldrig tagit av sig, så snörade det som ett armband runt min hand och höll i det hela natten ❤️
Kom upp på "rummet" vid tre på natten och skulle då försöka sova, vilket inte alls gick.. Jag hade alldeles för ont och kunde inte slappna av, så ringde på sköterskan som inte ville ge mig mer smärtstillande så fick någon muskelavslappnade, och fick svaret att dem inte kunde droga ner mig mer utan att jag själv skulle koppla bort smärtorna och försöka sova, men hur lätt är det liksom, när jag inte kunde röra mig minsta lilla utan att hela kroppen värkte?!
Låg och stirrade i taket fram tills kvart i sex, kunde inte hålla på med mobil då den bara hade 1%.. Måste somnat en stund där, men dem väckte mig vid tjugo över sex för att ta nya tester.. Och en timme efter det fick jag frukost.
Låg och stirrade i taket fram tills nio då en sköterska äntligen kom med smärtstillande.. Och tjugo minuter senare kom hon tillbaka och ville se så jag kunde gå och kissa, sa att jag inte kunde för att det gjorde för ont, men dem tvingade mig ändå, så gick där och grinade medans folk stirrade på mig 😔
När jag kom tillbaka till sängen sa jag att jag ville ringa till Daniel, behövde verkligen honom för det kändes som att han var den enda som förstod mig! Så tio minuter senare var han hos mig, och la sig bredvid mig i sängen ❤️
Någon halvtimme senare kom läkaren och sa att dem inte kunde göra mer så jag skulle åka hem och fortsätta med mina egna smärtstillande och stå ut med smärtorna tills ryggkliniken hör av sig.. Så ja det vara bara att ta kryckorna och hoppa ut från sjukhuset, åka hem, gråta över att inte få någon hjälp och sedan sova.. Det var i princip det som var liksom.

Igår åkte jag hem till mamma och pappa för att Daniel vägrar låta mig vara själv hemma medans han jobbar ifall det skulle hända igen, eftersom jag egentligen bara skulle gå på toa som slutade med att jag nu är tillbaka på ruta ett igen och kan knappt gå.. Staplar mig fram med kryckorna och orkar inte mer än ta mig till och från toaletten innan jag är helt slut i kroppen 😔 så inser att jag måste träna upp allt igen.. Jag hade precis slutat gå med kryckorna kortare sträckor, kunde duscha själv, ta på mig strumporna och faktiskt göra det mesta själv, men nu kan jag ingenting av det där igen.. Så ja, dags att börja om ännu en gång.. Orkar inte.

Likes

Comments

Godmorgon! Eller ja jag har varit vaken i cirka 4 timmar redan, men jag är så himla trött så jag flyttade mig enbart från sängen till soffan.
Somnade strax innan Daniel åkte till jobbet imorse, minns att han kom o la sig hos mig men minns inte att han sa hejdå eller någonting, så somnade säkert runt 7 imorse, vilket betyder att jag hade varit vaken i alldeles för många timmar eftersom jag sov dåligt natten innan också.. Jag försökte verkligen somna flera gånger inatt men det gick inte, försökte krypa ner o Daniels famn vilket brukar funka, men inte denna gång.
Men somnade tillslut iallafall, men sen ringde den där jävla brevbäraren på vid halv tolv, och han höll verkligen in ringklockan så hela jäkla lägenheten skakade kändes det som.. Okej överdrev lite men ändå.
Försökte somna om efter det men somnade inte ordentligt så när Daniel kom hem o öppnade dörren vid kvart över tolv så vaknade jag igen och har varit vaken sen dess.

Vi åt lite brunch och sen drog han iväg på risk ettan och jag hoppade in i duschen i hopp om att piggna till lite. Men han blir nog borta till halv sex- sex typ, så ska bara ligga här på soffan nu och kolla p O.C.
Senare ska Daniel övningsköra och jag ska förbi affären och handla lite, sen blir det nog middag och sovdags bara innan även denna dag är slut!
Hoppas ni får en bra start på veckan, puss ❤️

​Några bilder från förra måndagen när mina fina vänner var här och hälsade på 😍

Likes

Comments

Instagram Linaaalm@linaaalm