Header

Min vardag, Tankar

Hej finisar! Har haft en händelserik, men trots det ganska lugn onsdag. Mycket skola just nu, mycket som händer, mycket att tänka på och än mer att bry sig om.

Det kan verka litet, men kändes trots det väldigt viktigt och stort. Idag redovisade jag min sista uppgift, jag någonsin kommer att se i historia för hela grundskolan. Tänk att jag har lärt mig allt från Big Bang till Dinosaurietiden till nutid under nio hela år. Och nu är det slut. Nu kan jag inte göra bättre. Måste säga att det känns skönt, eller mer som en lättnad, att äntligen ha det klart. Att kunna känna att jag har gjort mitt på den planen.

Mitt i allt är vi mitt uppe i alla nationella prov. Engelskan gjordes i måndags. Nästa vecka ska matten avklaras, följt av svenska och franska som kommer veckorna därpå. Till våren kommer alla skriftliga prov och då är även tanken, som det verkar nu, att jag ska dra igång med gymnasiematte (1C), vilket känns roligt. Förhoppningsvis blir det givande och en bra förberedelse inför när jag börjar gymnasiet.

Från en sak till en annan. Igår befann jag mig i stort sett hela eftermiddagen på gymnasiemässan här i Uppsala. Trevligt och av förutsättningarna att döma bra anordnat. Känner mig nästan säker på vad jag vill gå nu, vilken linje och vilken skola som känns bäst. Natur har varit en självklarhet sedan start. Just nu lutar det åt att jag väljer Katedralskolan som mitt förstahandsval. Någon av er som har erfarenhet av Katedralskolan? Dela gärna med er av era åsikter om hur det var/är!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Min vardag, Munsboro Taylor

Dagen har varit riktigt seg. Avslutade gårdagen på sämsta möjliga sätt med att somna till tårar. Var en hel del som spökade, på flera fronter. Huvudsakligen Mulle och skolan.

Dagen har präglats av stress, oro och mer eller mindre panik till och från. Gjorde mitt första nationella prov idag. Muntliga i engelska. Trodde helt ärligt inte att jag skulle fixa själva situationen när jag satt där, men jag lever. Kan inte säga att jag är nöjd, det är jag å andra sidan ganska sällan. Gör mitt bästa för att ta det med ro, men måste erkänna att det är riktigt svårt.

Eftermiddagen spenderade jag med Mulle. Skrittade ut en sväng på grusvägen. Allt är fruset nu, så finns inte så mycket mer att göra just nu om det inte blir varmare eller snön har lust att komma.

Likes

Comments

Listor, Tips

Jag försöker då och då kolla igenom mina gamla inlägg för att se vad ni som läsare älskar mest. Vilka ni gillar, engagerar er i, återkommer till och helt enkelt uppskattar. Med det som facit försöker jag skriva så bra inlägg som möjligt, självklart med fokus på mina områden.

Tänkte lista mina mest uppskattade inlägg sedan start idag. Känner ni igen något av dem? Något ny favorit? Let me know!

När blev maten så farlig?

Min personliga favorit av i princip allt jag skrivit på bloggen! Detta inlägget blev verkligen uppskattat och var riktigt lätt att skriva. Orden rann ur fingrarna tillsammans med min irritation på alla dagens dieter och annat skit. Fick en hel del kommentarer också, där ni engagerade er och delade med er av era åsikter. Jag förstår varför det blev uppskattat, i och med min sarkasm som växte fram under textens gång. Dessutom skrevs detta inlägget när fokus låg mycket på dessa ämnen på bloggen.

Jag är inte mina prestationer.

Detta inlägget var viktigt för mig att skriva. Till största del för att jag fick bearbeta mina egna känslor, vilket var nyttigt. Jag tror att jag här en gång för alla faktiskt fick skriva ner vad jag kände och dela med mig av det i stället för att hålla det inom mig. Dessutom tror jag att igenkänningsfaktorn var hög, vilket ledde till att den kändes äkta. Det var nog det bästa valet jag kunde ha gjort, och det känns faktiskt mer okej idag, inte bra, men i alla fall skolsituationen har förbättrats.

Att skämmas över sin sjukdom.

Det här inlägget skrev jag vad jag vill minnas egentligen mer till mig själv än till er som läsare. Jag tror jag försökte övertala mig själv att det inte var något att skämmas för, att ätstörningen inte var mer annorlunda än någon annan sjukdomen. Fick mycket positiv feedback efter detta, inte bara på bloggen utan även privat, vilket värmde mycket.

Jag vet att jag kan.

Detta inlägget blev väldigt uppskattat och var likaså nyttigt men också lätt att skriva. Jag ville visa alla att mina drömmar aldrig ska påverkas av vad andra säger, vilket väckte en hel del positivt engagemang. Dessutom försökte jag visa att allt är möjligt bara man kämpar för det och inte ger upp.

Likes

Comments

Min vardag

Hej finaste gänget! Efter lång men riktig rolig dag är jag äntligen hemma och kan pusta ut. För första gången på, alldeles för månader har jag tagit mig ut på stan med världens finaste vänner. Vi har fikat, shoppat, provat kläder och ätit middag ute. Jag har haft det bra, mysigt och minst sagt roligt. Dessutom har jag, äntligen börjat kolla på nya glasögon, något som börjar bli nödvändigt, med tanke på att jag har slutat använda mina gamla.

Skulle kunna säga så mycket om dagen, men idag får det räcka såhär. Har känts konstigt att släppa Mulle och inte åka till stallet. Trodde aldrig jag skulle behöva säga det här, men jag måste nog ändå erkänna att jag trlr det gjprde mig gott. Och Mulle har haft det superbra han också, det vet jag. Fått mysa med en liten tjej som älskar honom och behandlar honom som den prins han är.

//Med en väldigt fin vän i en väldigt fotovänlig spegel.// Middag, och tro nu inte att jag är något fan av sushi, klarar inte av "rå" mat. Vårrullar är mer min grej.//

//Fika på Espresso house, som för övrigt fick mer än väl godkänt.// Stan gillas av oss.<3//

Likes

Comments

Listor

Om du skulle behöva leva i den TV-serie du senast såg, vilken serie skulle du då leva i?

Stranger things.

Nämn någonting som stör dig just nu?

Nationella proven gör mig enormt stressad. Försöker hantera det på bästa sätt och än är jag vid liv i alla fall. Skämt åsido, men det är definitivt ingenting jag ser fram emot.

Vad gör du när ingen ser dig?

Sätter på någon riktigt bra låt på Spotify och låter (läs: sjunger) om möjligt alldeles för högt.

Hur många dagar har du som längst gått utan att duscha?

Bra fråga. Är nog upp emot en vecka, minst i alla fall. Men ni kan vara lugna, detta händer bara om jag spenderar flera dagar sjuk eller hemma av annan anledning.

Vad står det i det senaste sms:et du skickade?

"Eller 15 min".

Vad är enligt dig det absolut mest avtändande hos en person?

Folk som snusar och röker, usch. Måste ändå säga att ofräscha, oduschade och svettiga personer är om möjligt ännu mer avtändande.

Har du någonsin varit kär?

Förälskad har jag varit ett par gånger. Så där riktigt kär är nog däremot att ta i.

Första låten på Spotify's global top 50 är ditt spirit animal. Vad är det?

Rockstar :))

Hatar du någon just nu?

Hatar är lite väl starkt, men personer jag ogillar finns det några.

Tror du att någon har känslor för dig?

Nej. Absolut inte. Men man vet aldrig.

Inlägget är hämtat/inspirerat av @bellss.

Likes

Comments

Min vardag

Jag klarar verkligen inte av att se skräckfilmer eller annat läskigt.

Så länge jag kan minnas har jag alltid pillat på naglarna. Detta blir dessutom mycket värre när jag stressar upp mig. Kan för övrigt säga er att det är lättare sagt än gjort att sluta med denna vana.

Jag är extremt lättlärd. Snappar upp saker direkt och älskar att lära mig nya saker.

Jag har haft glasögon hela mitt liv på grund av astigmatism men använder aldrig mina glasögon.

( Bjuder på en minst sagt gammal bild med glasögon och en liten Lina. På den tiden var Hello Kitty mitt stora must have, glasögon, keps och det mesta var helt enkelt präglat med just Hello Kitty.)

Jag är ingen konsertmänniska. Har aldrig varit på en riktig konsert och lär dröja ett bra tag innan det händer också. Just konserter är inget som intresserar mig speciellt.

Jag klarar inte av att dricka ren mjölk. Gjorde det när jag var liten, men nu är det tvärstopp. Har inte gjort det på flera år.

Likes

Comments

Min vardag

Som bekant har skolan dragit igång igen. Tidiga mornar och desto senare kvällar i stallet är inget jag ser framemot. Rida i mörker och kyla känns om möjligt ännu värre, men jag gör mitt bästa för att välkomna de kommande veckorna med öppna armar. Varför klaga när man trots allt kan välja att gilla läget?

Måndag (idag): Trimma på banan.

Tisdag: Vila för Mulle. I skolan väntar examination i idrott.

Onsdag: Uteritt.

Torsdag: Hoppträning.

Fredag: Teknikprov i skolan. Mulle joggas. Planen för min del är att ta en eftermiddag på stan med vänner om allt går i lås.

Lördag: Dressyrträning.

Söndag: Uteritt.

Likes

Comments

Min vardag, Munsboro Taylor, Listor

Efter en fullspäckad dag har jag äntligen landat med datorn i knät för någon timme. Imorgon drar skolan igång igen, efter ett långt och härligt höstlov. Har haft ett riktigt bra lov i år och tänkte helt enkelt summera det i både bilder och text för er som inte hängt med i veckan.

Te, te och ännu mer te. I och med att vi går mot kallare tider har många kvällar fått bjuda på en varm kopp te efter mysiga, men desto mer kalla heldagar i stallet.

Jag har efter mycket tidsbrist och tråkigt väder fått upp mitt stora intresse för foto igen. Många bilder och har tagits och timmar har ägnats åt att redigera dessa. Resultatet på vissa har varit fantastiskt och höstvädret har bjudet på än mer fina färger!

Många (läs: i stort sett alla) dagar har till största del spenderats i stallet, med min själsfrände. Vi har fått fantastiska pass på alla sätt och vis och inte minst mycket mys!

Jag och Mulle lyckades placera oss på en fin 3:e plats i årets sista start. Vår bästa runda tillsammans, och ett riktigt bra avslut på denna säsongen som har gått över förväntan!

Likes

Comments

Munsboro Taylor, Tävling

Mulle visar återigen sina kvalitéer på tävlingsbanan och drog idag till med en fin dubbelnolla. Fick med oss en 3:e placering av 38 startande hem, som jag är mer än nöjd över! Film finns att se på min Instagram @linaahnberg.

Nu är tävlingssäsongen för i år slut och i vinter är planen att träna mot nya mål inför vårsäsongen som drar igång redan i februari. I december får Mulle en längre hoppvila innan han i januari sätts igång igen för att vara fräsch och fin inför kommande tävlingar nästa år.

Likes

Comments

Munsboro Taylor

Jag är så extremt taggad på hästarna just nu. Älskar det! Mulle går som en klocka, jag är mer peppad än någonsin och drivkraften ligger i topp. Känner mig så tacksam över alla möjligheter jag får och inte minst att just jag har fått chansen att ta över Mulle. Han är verkligen en stjärna och för dessutom fram min bästa sida när jag sitter på.

Imorgon gör vi förmodligen vår sista tävling för denna säsongen innan vintervilan. Jag håller självklart tummarna för att vi ska få en bra runda, men egentligen spelar det inte längre någon roll. Vi gör detta för att ha roligt och dessutom vet jag att vi kan. Jag vet redan att utvecklingen vi gjort är grymt bra och att vår framtid bara bådar gott. Därför ska vi bara fokusera på att ha roligt.
Ser man någon av er på Lurbo, Spökhoppet imorgon?

Likes

Comments