Header

​Ebba Nilsson är en mycket duktig dressyrryttare, som tävlar i dem allra högsta klasserna på ponny. Nu har hon ställt upp och svarat på mina frågor!

​1. Hur länge har du ridit?

Jag har ridit sedan jag var fyra år. Började på ridskola och red en shettis som hette Ceasar. 

2. När fick du din första häst/ponny och vad hette den?

Jag fick min första ponny när jag var 9 år. Ett b-ponny sto med mycket vilja, men en fantastisk individ!

3. Hur många hästar/ponnyer har du och hur gamla är de?

Jag har två ponnyer, Roman och Capriole. Roman är 10 år och Capriole är 13 år. De är väldigt olika och det har jag lärt mig väldigt mycket utav! Sedan har jag Miata, en storhäst, 18 år som ska lära mig allt han kan. Sedan har jag även en 6-åring som just nu står i träning hos min tränare och även en 3årig som just nu står i Tyskland på inridning. 

4. Vilka klasser tävlar du just nu?

Jag tävlar på internationell nivå med både ponnyerna!

5. Vad tycker du är det bästa med hästar?

Att samarbeta med ett djur! Det är inte bara en själv som vinner utan det är vi tillsammans!

6. Vilken är din största merit?

Jag deltog i ponny EM i år med Roman. Sedan tog vi även silver med laget på NM och en femteplats individuellt!

7. Vilket är ditt sämsta tävlingsminne?

DM 2015, Roman var helt stimmig och jag fick utgå! Men nu är vi förbi det stadiet, haha!

8. Vilket är ditt bästa tävlingsminne?

NM med Roman eller Roosendaal/Holland med Capriole!

Tack så jättemycket för att du ville ställe upp i denna intervjun Ebba, du är en stor förebild! Ni hittar hennes grymma blogg Här!

​Ebba och fina Roman!♡

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej på er!

Igår stod dressyrträning för Unni på schemat, något som brukar vara väldigt uppskattat från min sida. Eftersom att vi ska på hoppkurs fredag, lördag och söndag denna veckan, låg fokus mycket på att vända henne ordentligt, vilket mot slutet fungerade mycket bra. Dock tror jag Lucky tyckte det blev lite ensidigt då vi fick jobba
på volterna en hel under träningen, och Lucky är och har alltid vara en ponny som behöver mycket varierade övningar. Men vi fick i alla fall öva på våra svagheter och det var jättebra!

Hon kom som sagt loss ordentligt mot slutet och arbetade helt rätt, men det tar tid med henne och det vet jag. Lucky är en sjukt svår ponny att rida, men jag vill verkligen få det att fungera, och kommer även att jobba mot det, för hon har sjukt stor kapacitet att gå långt inom både hoppning och dressyr!

Sneakpeak från helgens fotografering med några av tjejerna i stallet. I ställer för att lägga upp alla nu, lägger jag upp dem lite allt eftersom, så håll utkik!♡

Likes

Comments

Godmorgon! Hur mår ni?

Själv mår jag bra och är i vanlig ordning på väg till skolan som bombar med prov, redovisningar och stora inlämningar just nu...

För övrigt skrittades Lucky ut igår efter tisdagens hoppträning och ska idag få en välförtjänt vilodag! Inlägg om hoppträningen kommer upp under kvällen, så håll utkik!

Likes

Comments

Finaste tjejen från gårdagens hoppträning! Åh vad jag älskar henne!

Likes

Comments

God morgon!

Tog för en gångs skull en riktigt härlig sovmorgon idag, och kan väl inte säga mer än att det var skönt! Så efter drygt 11 timmars sömn är jag yötaggad på en ny dag, fylld av allt som har med hästar att göra! Två ridpass väntar, varav ett dressyr och ett hoppning.

Idag var även en riktig höstmorgon, med färgglada löv och nästintill frost på vindrutorna. Det känns verkligen att hösten börjar smyga sig fram, och ska jag vara helt ärlig välkomnar jag den med ett leende på läpparna! Älskar hösten, inte minst för att fina bilder man kan ta med hästarna!

Ha en bra dag så hörs vi!

Finaste Lucky från sin första terrängtävling! Tyvärr har kvaliténbilden försämrats något enormt om man jämför med hur den ser ut på datorn, men får väl leva med det antar jag...☆

Likes

Comments

Hej på er!

Idag har jag haft studiedag och passade därför på att åka ut till stallet direkt på morgonen! Älskar verkligen att rida när hästarna precis har gått ut för dagen och daggen fortfarande ligger kvar i gräset! På schemat stod i alla fall markarbete och passet kunde inte ha gått bättre! Lucky var hur fin som helst, inget tjafs, utan hon gjorde precis det jag bad om!

Vi började i alla fall att värma upp hästarna i alla gångarter på lite längre tygel i både varven, och därefter fortsatte vi med travbommar som låg på långsidan. Fokus låg framför allt på att få henne lugn, men det viktigaste var att hon fortfarande skulle ha en ordentligt bjudning, eftersom att hon lätt "dör" lite när man väl har fått henne lugn. Hon skötte sig i alla fall jättebra , och vi fick till några perfekta varv som jag är mycket nöjd över!

Därefter gick vi över till bockarna som stod på en lite större volt som senare skulle ridas i galopp. Vi använde tre bockar som vi fördelade ut jämt på volten, där man skulle hoppa varannan bock. För att få in rytmen och känslan började vi i alla fall med att köra bockarna i trav, och efter några skutt gick vi över och körde hela övningen i galopp. Är verkligen sjukt nöjd över dagens ridpass, och känner för en gångs skull att vi i princip tar fyra steg framåt och ett steg bakåt, så är riktigt taggad på nästa träning som blir på tisdag, där hoppning för Vera väntar!

​Åh vad jag älskar henne! Finaste lilla ponnyn, hon betyder mycket! 

Likes

Comments

Hej på er!

Har inte haft så mycket att berätta om de senaste dagarna, och därav har jag inte heller velat skriva några obetydande inlägg för eran skull!

Min tisdag har varit ganska normal. Hade examination i orientering, vilket gick över förväntan, så jag är nöjd! Tog i alla fall tillräckligt med kontroller för att få ett A, så förhoppningsvis ska det räcka till det också!

Igår tränade jag även dressyr för Unni vilket var ett väldigt givande pass, men många bra övningar! Så ska fortsätta köra på med dem och trimma lite extra innan nästa träning om två veckor!

Har även ett inlägg på gång som ni inte vill missa! Så håll ögonen öppna!

Likes

Comments

God morgon alla fina!

Idag är det äntligen fredag, och för min del väntar en helt vanlig dag med först skola, sedan stallet och efter det mys med familjen. Älskar verkligen fredagar då man får så mycket mer tid med familjen än vanligt, vilket i alla fall jag tycker är väldigt roligt!

Lucky ska få gå ett halvlugnt pass i alla gångarter vilket hon oftast brukar uppskatta! Allra främst när vi rider ut!

Nej, nu måste jag strax ta och lägga ifrån mig mobilen och återgå till skolarbetet, men vi får höras mer under dagen!

Favoritoutfiten från bästa Hööks!

Likes

Comments

Hej på er!


Idag är det torsdag och näst sista skoldagen för denna veckan! Skönt!

Igår lyckades jag även redovisa två olika steg i matte och franska, så känner mig hyfsat lugn nu.


Under dagarna som har gått har jag inte gjort så mycket mer än att jag har varit i stallet. I tisdags var jag iväg på hoppträning för Vera (inlägg om det kommer senare under dagen), och igår red jag Petras fina Tully. Mer om henne hittar ni på Petras blogg @bcdponny!


Var även på CT i tisdags och röntgade min fot, så nu väntar vi bara på att få en tid för återbesök hos läkaren, så får vi se hur det blir efter det! Håll tummarna!

Tre favoriter på en bild!♡♡

Likes

Comments

//Finaste ponnyn, söt är hon i alla fall!

Godmorgon! Vad ska ni göra idag? Har ni någon speciell planerat? Berätta!

Jag står i skrivande stund på tåget på väg till skolan, dör en helt vanlig dag väntar. Inga prov eller genomgångar står på schemat, så jag ska se till att ta vara på tiden och plugga på ordentligt!

Efter skolan väntar stallet och Lucky som ska ridas lite lugnt, men fortfarande ordentligt inför morgondagens hoppträning för Vera. Idag går de även tillbaka till vinterhagarna, där mindre sommarmage och gräs väntar!

Hoppas ni får en bra dag, vi hörs!

Likes

Comments