Header

Tankar

Uttagningar, i största synnerhet inför mästerskap är alltid väldigt laddade. Alla vill vara med, gör sitt yttersta för att prestera och satsar allt för nå sina mål. Ändå finns det bara ett begränsat antal platser och att göra alla nöjda vore en omöjlig bedrift.

Samtidigt förstår jag. Jag förstår att man blir både besviken och ledsen om man inte når hela vägen fram. Speciellt om man har lagt upp hela sin säsong efter satsningen och dessutom känner sig felbehandlad. Jag vet att många tycker att landslagsledningens beslut var fel. Att ryttare som Nellie Berntsson borde ha fått en plats. Och ja, jag håller med. Jag trodde också att just Nellie skulle få en plats, för mig var det en självklarhet. Hon hade fina resultat med sig i bagaget och hade levererat på topp.

Jag kunde inte låta bli att bli berörd av ett hennes senaste inlägg (ni hittar hennes blogg Här), och om det var som hon skriver, vilket jag vill tro på, så tycker jag att det var fel av ledningen. Av vad jag har sett utåt från flera håll, var hon värd platsen. Jag anser att hon är en riktigt bra ryttare, både utanför och på banan. De senaste veckorna har jag verkligen fått upp ögonen för hur hårt hon har kämpat för sina hästar, och det vill jag även lyfta upp. För det är vad jag kallar en riktigt bra ryttare.

Ska jag vara helt ärlig undrar jag vart sporten är på väg. För är det såhär det ska gå till, vet jag inte vad jag ska tro. För problemet ligger inte i att en viss person inte fick någon plats, det ligger i hur denne blev behandlad under processens gång. Men jag vet vad jag tycker. Jag vet vad jag anser var rätt och fel och det kommer jag att hålla mig fast vid.

Har ni några tankar kring detta? Dela gärna med er!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Min vardag

Vad är inte bättre än att vakna upp till blå himmel och solsken?

Stallet väntar. Mulle ska trimmas ute för att slippa dammet på ridbanan. Skulle behövas lite regn snart, om inte annat för hästarnas skull. Mulle lär var pigg som satan efter att ha gått lugnt i två dagar, men vad ska man göra? Huvudsaken är att han är glad och mår bra!

I eftermiddag är planen att träffa Celine, en av mina närmsta vänner. Var ett tag sedan vi träffades, så det blir roligt. Lär bli en hel del häst även där, som alltid. Men onödigt att klaga.

Hoppas ni får en bra dag, vi hörs!

Likes

Comments

Munsboro Taylor

Älskade lilla glupska, underbara vän.

Jag vet inte hur jag någonsin kommer kunna tacka Mulle för allt han ger mig. Alla skratt han inbjuder till, alla de underbara pass jag får och all kärlek han sprider. Idag firar vi en månad tillsammans. En månad som endast har bestått av positiva inslag.

Fruktar redan för den dagen då det inte längre kommer vara vi. Då vi måste gå skilda vägar och Mulle ska få en ny livspartner. Men än ska det dröja många år. För just nu står han där, i det röda, mysiga lilla stallet, och han trivs.

Jag ler så fort jag tänker på honom, min alldeles egna superponny.

Likes

Comments

Min vardag

- Click & Wish -

Sen kväll igår. Vaknade vid nio, och bestämde mig för att hoppa upp. Har en hel del saker att hinna med idag, så bäst att starta direkt. Mulle ska ridas, hovslagaren kommer och en tjej i stallet ska fotograferas. Förhoppningsvis får även Mulle fastna på några bilder! Bloggen ska också få sin tid.

Idag ska jag verkligen försöka vara flitig och få en hel del gjort. Bland annat skriva alla inläggen jag har bra idéer på i mitt huvud. Ska även ge mig på bloggens design, och klura på lite nytt på den fronten.

Kom gärna med frågor och förslag!

Likes

Comments

Munsboro Taylor, Tankar

Jag vill visa andra att det går.

Jag vill bli ett namn inom ridsporten. Jag vill bygga, åtminstone en del av min karriär kring det jag älskar mest. Jag vill ge mig själv chansen att satsa, att helhjärtat se vad jag går för.

Jag kommer inte från någon hästfamilj i grunden och har därför varken de bästa förutsättningarna vad gäller pengar, kunskap eller kontakter. Jag har en underbar bror som också han kräver tid, vilket gör att mina föräldrar inte kan lägga all kraft på mig. Vi har aldrig haft möjligheten att köpa någon topphäst för sjuka drömpriser. Jag har aldrig haft möjligheten att kunna träna flera dagar i veckan för dyra tränare. både på grund av tid och pengar.

Men här och nu är jag så nöjd, och fram för allt glad över vad jag faktiskt har. Alla fantastiska människor runt omkring mig, mina grymma tränare och inte minst Mulle, min fina, fina kille. Och för första gången på länge så tror jag innerst inne på mig. Jag tror på oss, och att vi tillsammans kommer att lyckas. Redan nu vet jag att jag kommer få jobba hårt, för jag rider långt ifrån perfekt. Jag vet att jag kommer vara tvungen att offra saker på vägen, och att jag kommer få slita hårt.

Men jag vill det här mer än någonting annat. Jag har en så lång väg kvar, men jag tänker ge mig själv chansen. Jag tänker bli bättre och utvecklas, för att en dag stå där. För jag vet att jag kan, att jag bara måste tro på mig själv och ge järnet. Vad andra tror och tänker skiter jag i, för nu vill jag, och hur ska jag kunna lära mig, om jag inte ens försöker. Jag kommer behöva ta motgångar, inte bara en utan flera gånger. Men när framgångarna kommer så vet jag att det är värt det. Och framför allt så vill jag ha kul, för har jag inte det, då kan jag lika gärna skita i allt.

Jag vill visa andra att det går, bara man bestämmer sig. Att även det omöjliga faktiskt kan vara möjligt. Bloggen kommer från och med nu att dra igång ordentligt. Och jag hoppas att just du, sponsor, som läsare, som vän vill följa mig på min resa, mot mina mål.

Likes

Comments

Munsboro Taylor

Eftersom att Mulle är snäppet större än min gamla c-ponny, så söker jag nu en hel del prylar av olika slag. Har självklart det mest nödvändiga sedan innan, men vill gärna ha åtminstone dubbla uppsättningar av det mesta för att vara på den säkra sidan om något skulle gå sönder. Så därför tänkte jag kolla med er om någon möjligtvis har det jag söker:

- Täcken strl 135. I första hand vintertäcken.

- Tävlingsschabrak strl full.

- Bett strl 11,5 cm.

- Svart träns strl cob. Gärna med pullarnosgrimma eller aachenträns.

- Hackamore strl cob.

- Benskydd, fram. Främst svarta strl Small från Veredus.

- Stigbyglar. Sprenger Bow Balance.

Hör mer än gärna av dig på Facebook (Lina Åhnberg) eller mail (lina.ahnberg@gmail.com) om du tror dig ha något av det jag söker!

Jag har även en del ponnyutrustning, så som schabrak, benskydd, martingal, sadelgjord med mera, samt ridkläder i olika storlekar att sälja. Kontakta mig för mer priser och bilder.

Likes

Comments

Munsboro Taylor

Alltså detta kommer bli så himla bra!

Äntligen ser jag riktigt positivt på framtiden igen. Jag kan inte vara annat än nöjd över dagen, över Mulle och hoppträningen som gick över förväntan. I vanliga fall kan Mulle bli lite som en tickande bomb i hoppningen. Han vill hela tiden iväg och har en tendens att bli stark. Inte mycket, men fortfarande så att det påverkar ridningen och flytet. Idag däremot var han klockren. Jag fick precis den känslan jag brukar leta efter och allt kändes enkelt.

Självkritisk som jag är, kan jag inte låta bli att bli sur på mig själv när jag inte sträcker på mig ordentligt, skjuter upp axlarna, inte rider ordentligt, ni hör ju själva. Listan kan göras lång. Men från och med nu måste jag tänka på det positiva. På hur bra det faktiskt gick. För Mulle hoppade strålande, kom rätt på det mesta och gjorde allt jag bad om, och det är sådana tankar jag måste ta med mig. Vi har dessutom bara känt varandra i knappt en månad, så vad förväntar jag mig egentligen?

Tillsammans ska vi nu ge allt för att lära känna varandra, för att skapa ett band. Och sedan ska vi bli bra, så bra som just vi två kan bli. För både jag och mina tränare vet det, att det faktiskt finns där och att detta kan bli något riktigt bra, bara vi skyndar långsamt och ger det den tid det kräver.

//Framridning. Låga krav, för en bra uppvärmning.//

Likes

Comments

Min vardag

Nu är det dags att dra igång veckan och träningen ordentligt igen.

Ända sedan Mulle kom har han fått gå på mer eller mindre halvfart, då jag har valt att inte stressa fram några resultat. Men sakta med säkert börjar vi nu trappa upp träningen, vilket känns väldigt roligt!

Måndag: Mulle ska joggas.

Tisdag: Första hoppträningen för Veronica med Mulle. Alltid lika kul och spännande!

Onsdag: Mulle ska joggas för att rida ur eventuell träningsvärk.

Torsdag: Hovslagaren kommer för att sko Mulle.

Fredag: Mulle ska trimmas.

Lördag: Småkusinerna kommer på besök. Länga sedan vi träffades nu, så det är något jag ser fram emot! Mulle ska ridas.

Söndag: Mulle ska ridas, kusinerna är kvar, så troligtvis åker vi kanske iväg på något kort utflykt också.

Mycket häst denna veckan, men det är å andra sidan vad jag vill. Sommarlovet är snart slut, och sedan börjar 9:an. Mycket plugg kommer att stå på schemat, så nu försöker jag bara njuta av den sista ledigheten med Mulle.

//Good Luck. e. Stackarps Peeron, u. Good Girl.//

Likes

Comments

Min vardag, Munsboro Taylor

Mulle är riden, stallet är klart och en god grillmiddag står snart på bordet. För dagen stod ett lättare pass ute på schemat. Ville jogga ur eventuell träningsvärk från igår, så avslappnad, lång och låg var största fokuset. Imorgon väntar vår första hoppträning tillsammans för Veronica, och med gårdagen bakom mig, ser jag väldigt positivt på morgondagen. Men vi får se hur det går. Så länge vi har roligt kommer jag att vara nöjd!

Ska försöka få pappa att ta med sig kameran också, så får vi se vad det blir för bilder. Känner att jag behöver lite nytt för bloggens och min skull snart!

Ni glömmer väl inte att ni även kan hitta mig på:

Instagram: Linaahnberg (öppet konto)

Hästinstagram: Linaahnberg_2

Snapchat: Linahn02

Likes

Comments

Tankar
- Jag har fått nog - 

"Gud så grym jag är!"

Nu får det vara nog. Jag blir så arg och frustrerad på samma gång. Varför? Kan någon förklara för mig varför man gör som man gör, när nästan alla mår dåligt av det? Varför man inte får älska sig själv eller uppskatta det man åstadkommer? Varför ska samhället vara så svårt och dumt?

Vad man tycker om sig själv är alltid utgångspunkten för om man kommer leva ett lyckligt eller olyckligt liv. Om man är missnöjd med sig själv och aldrig kan erkänna att de man gör är bra, så är det helt kört att kunna vara glad. För även om man mår okej just för stunden, så kommer det att krascha förr eller senare. 

Du måste lära dig att tro på det du gör. Du måste ge dig själv chansen, i stället för att bara sitta och avundas alla andra. För det krävs jobb, men jag vet också att ger du dig fasen på att klara det, så kommer du en dag att stå där. För hårt arbete lönar sig, och jobbar du för det, då måste du vara stolt när du tar dig dit. 

Det finns så många ideér kring hur man ska vara på sociala medier, hur man ska bete sig och vad man får säga och inte säga. Här lägger vi bara ut bilder med beröm till vår ponny för den felfria rundan. Vi lägger ut en lång text om hur fint ponnyn hoppade och hur mycket den kämpade. Och någonstans här går gränsen om jag lägger till meningen "och gud så grym jag var!". Helt plötsligt blir det skandalöst av mig att berömma mig själv och vara stolt. För enligt samhällets normer är det regelmässigt fel att vara nöjd över sig själv.

Men vet ni vad? Jag har fått nog. Jag har fått nog av alla dessa "regler" som bara förstör. Som gör mitt liv till det sämre. Nu ska jag bara leva livet. Jag ska följa mina drömmar. Satsa på det jag vill och ge mig själv chansen att lyckas inom sporten jag älskar och bara andas häst. För det är vad jag brinner för, och vill jag, då kan jag. Vi lever bara en gång, det är nu eller aldrig, och jag tänker ta chansen att göra mitt liv till det jag vill och alltid har drömt om. För innerst inne så tror jag på mig och Mulle, jag tror på att vi tillsammans kommer arr briljera, och med den tanken, har jag redan kommit en bra bit på vägen!

Likes

Comments