Header

Nu har jag en utlottning uppe på min instagram @linasarmband. I samarbete med @ponnyfakta lottar jag ut ett egendesignat armband till två vinnare, var gärna med! <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I och med att jag inte mår speciellt bra just nu, blir det mycket hemmasittande och tänkande för min del. Därför har jag nu börjat tillverka handgjorda armband av olika slag, för att både rensa tankarna och ha någonting roligt att hålla på med. Framöver kommer jag därför att sälja dessa armbanden, till förmån för Frisk och Fri (http://www.friskfri.se), för att stötta deras kamp mot ätstörningar i samhället.

Armbanden går att köpa i flera standardmodeller jag har färdiga, men även egendesignade om så önskas. De kostar mellan 25-40 kr och allt överskott går direkt till Frisk & Fri. Om du är intresserad av att köpa något armband eller bara har frågor nås jag på:

Facebook: Lina Åhnberg (helst messenger i första hand)

Instagram: @linasarmband

Tack på förhand, ni som vill hjälpa till och stödja detta! <3 ​Dela gärna!

Likes

Comments

Är inne i en riktigt jobbig period just nu på flera plan, därav uppdateringen. Äter inte bra, mår allmänt dåligt och är stressad, samt lite annat. Återkommer med mer info i ett annat inlägg, men kan tyvärr inte utlova någon superbra närvaro från min del, men jag lovar, jag kommer tillbaka inom kort!

Likes

Comments

Glömde berätta att jag i lördags befann mig på Jump Club och fotade några av klasserna där! Hör gärna av er om ni var där, kan jag kolla om ni lyckades fastna på bild. Självklart kommer bilderna upp oavsett vad, när de är färdiga!

Måndag: "Skola" från 10.00-16.30. Istället för en vanlig skoldag ska vi till Stockholm för stadsvandring och Nobelmuseet.

Tisdag: Skola från 09.00-15.00. Därefter hem för att plugga och eventuellt träna lite lätt. Behöver verkligen plugga just nu! Har 7st prov, redovisningar och inlämningar som väntar under de två/tre kommande veckorna..

Onsdag: Skola från 09.00-15.00, sedan stallet och Lucky. Återkommer med planering kring hennes vecka.

Torsdag: Skola från 09.00-15.00. Därefter stallet och Lucky. Troligtvis blir det även en del plugg under kvällen.

Fredag: Skola från 08.20-14.30. Sedan stallet och Lucky. Därefter hem för en riktigt lugn och skön kväll med familjen!

Lördag: Minst en provridning som jag hoppas en del på, men alltid svårt att veta. Får se om det blir någon mer provridning eller om jag bara är hemma och tar det lugnt resten av dagen.

Söndag: Stallet och Lucky någon gång under dagen. Förutom det ska jag bara vara hemma och ta det lugnt.

Likes

Comments

De senaste dagarna har jag spenderat till 100% däckad i soffan. Min kropp har inte legat på topp, och även fast jag egentligen inte har mer än någon ynka tiondel i feber, så har jag varit helt utslagen. Jag har varit extremt trött, aptiten på annat än sötsaker så som glass ska vi inte prata om och jag har inte haft någon lust att göra någonting. Men trots det har jag försökt vila, även fast det är en av mina svagare punkter, jag har försökt äta så mycket som möjligt, för jag vet att jag oavsett hur osugen jag än är måste få i mig mat, för både jag och min kropp behöver det.

I vanliga fall är jag en sådan person som alltid är glad utåt, som alltid är pigg och på bra humör. Jag jobbar ständigt för att bli bättre på saker, vill göra allt hela tiden och har höga krav på mig själv, samtidigt som jag också vill hjälpa andra så att de mår bra. Men ibland måste man bara inse att det kan bli för mycket, att kroppen också ska tas omhand, för mår inte den bra, nej, då kan man glömma att resten kommer bli bra. Jag börjar inse att jag måste dra en egen gräns för mina krav, att jag måste sluta kräva att allt jag gör ska vara perfekt och att jag måste begränsa mig själv, för ingen kan göra allt. Det säger sig självt att kroppen förr eller senare kommer säga ifrån om man försöker sig på det.

Idag ska jag göra ett tappert försök att ta mig till skolan. Men jag kommer att ta det lugnt, jag kommer prioritera att vila upp mig och för att samla ihop alla krafter jag har för de sista veckorna innan sommarlovet. För jag vet redan nu att de kommer bli tuffa, fulla av prov, redovisningar och andra måsten. Men just nu känner jag bara att jag vill få det överstökat. Går det dåligt så går det, så länge det blir gjort är jag ganska nöjd. För i slutändan är ju ändå huvudsaken att jag mår bra, för ingen kan nå riktig framgång när kroppen inte svarar.

Börjar dessutom få världens stallabstinens nu, efter dessa dagarna hemma. Men förhoppningsvis ska jag kunna ta mig ut dit idag i alla fall. För stallet får mig att må bra. Det är för mig en frizon som är svårslagen. I stallet kan jag vara avslappnad, se ut som jag vill och göra det jag verkligen älskar, utan att någon dömer mig, vilket är den bästa känslan som finns. Dessutom får jag vara med den, enligt mig bästa individen som finns, och vad är inte bättre än det? Enligt mig är det nog det absolut bästa som finns i alla fall!

Kram <33

<3

Likes

Comments

Igår vaknade jag helt död och beslutade mig för att stanna hemma från skolan. Tog mig knappt upp ur sängen, låg och däckade hela dagen med lite, lite konstant feber som inte ville släppa. Man kan kort sagt säga att jag var helt slut och utmattad hela dagen.

Vaknade idag, något piggare men fick bli en hemmadag även idag, onsdag. Precis som igår har jag legat halvt utslagen i soffan, framför datorn respektive TV:n, med en skål glass i handen, i princip hela dagen. Inte mycket att skryta med direkt. Lite plugg har jag i alla fall orkat mig på att fixa, men inte mer än en betydande del, bara för att inte få allt över mig när jag kommer till skolan igen. Nu på kvällskvisten tog jag mig i alla fall upp ur soffan en kort stund och hjälpte min bonuspappa att fixa lite äppelpaj som vi, samt min lillebror och Mattis ska få gotta oss på under kvällen. Kan inte säga att jag var speciellt pigg när jag gick upp, men jag fick det gjort och det var i alla fall huvudsaken.

Vi får se hur det blir med skola för min del imorgon. Känner mig för tillfället inte redo att ta mig dit, men vi får se hur jag mår imorgon. Tror dessutom att min kropp och hjärna skulle må ganska bra av en till hemmadag, då jag på senaste tiden har haft mycket att göra och tänka på. Men vi får se, skolarbetet måste ju göras det med. ;)

Äppelpaj kan verkligen vara något av det godaste som finns! Har man dessutom en klick vaniljglass till kan det knappast bli bättre! <33

Likes

Comments

Måndag: Skola från 09.00-12.00, därefter ridprofil till 16.00 där dressyr väntar. Direkt efter ridprofilen ska jag ta mig ut till Lucky som ska joggas på grusvägen.

Tisdag: Skola från 09.00-15.00, därefter provridning under kvällen vilket blir spännande!

Onsdag: Skola från 09.00-15.00, därefter stallet där Lucky ska få gå ett lättare pass på banan. Fokus på lösgörande och lydnad.

Torsdag: Skola från 09.00-15.00, därefter hem för att plugga och eventuellt köra ett lättare träningspass.

Fredag: Skola från 08.20-14.30, sedan stallet och Lucky.

Planer för helgen får ni i ett senare inlägg, dessa inte är helt klara änprovridningar bokas hit och dit, samtidigt som Lucky ska ridas och jag ska få lite lugn mitt i allt. ;)

Likes

Comments

Hej på er, lång time ago nu!

Egentligen har det inte hänt jättemycket roligt sedan sist, snarare en del tråkigt, så kände helt enkelt att jag behövde ta en liten paus för att bara pusta ut och komma tillbaka till verkligheten och vardagen. Skolan har rullat på som vanligt och vi har det minst sagt stressigt nu, de sista veckorna. Tror inte jag har en enda vecka utan prov och redovisningar de sista tiden innan sommarlovet.

Tyvärr har det under min frånvaro hänt en hel del tråkiga saker på hästfronten, men bli lättast att förklara det i ett annat inlägg som är specificerat på det, så det får bli så istället. Lucky däremot har blivit en helt annat ponny efter behandlingen och sköter sig exemplariskt just nu! De senaste passen har bara gett framgång och jag känner att vi är på rätt spår igen, vilket känns extremt skönt!

Kort inlägg, men börjar strax skolan, så vi hörs senare! Kram <3

Likes

Comments

Redigerad bild från en tidigare fotografering. Intresserad av att boka fotografering eller få din bild redigerad? Tveka inte att kontakta mig på:

lina.ahnberg@gmail.com

Instagram: @ahnberg.photos

Kan inte annat än att säga att min ponny levererade världens kanonpass igår!

Red ut på grusvägen och prickade det fina vädret perfekt. Planen var att rida i alla gångarter och som hon gjorde det! Började med att skratta åt ena hållet, vände och travade från tillbaka. Mestadels på kravlös tygel, men mot slutet samlade jag upp henne lite och jag skämtar inte när jag säger att hon kortade ihop sig och gick i en i princip perfekt form, med bakbenen under du, nacken i en bra linje och jobbade på sim bara tusan med ryggen!

Efter en stunds travande vände jag, lät henne skritt någon minut och fattade sedan galopp och höll igång några minuter. Superfin men ganska kravlöst, däremot bar hon sig extremt bra mot vad hon brukar, utan min hjälp vilket var positivt. Vände sedan och travade tillbaka på en pigg men fin Lucky som trampade på som bara den. Formen satt hela passet när jag bad henne om den, utan tjafs och med riktigt bra bjudning.

Dagar som denna vill jag vara fortsätta på Lucky, gråter en skvätt över att veta att vår resa förr eller senare kommer vara slut. Älsklingsponnyn! <33

Likes

Comments

Måndag: Skola från 09.00-12.00, därefter ridprofil till 16.00 och sedan buss ut till stallet där Lucky ska få ut och galoppera på grusvägen.

Tisdag: Skola från 09.00-14.50, därefter ska jag till stallet för att fixa och rida en annan ponny i stallet, då ägaren inte hade möjlighet att ta sig ut.

Onsdag: Skola från 08.20-15.00, efter det ut till Lucky som troligtvis ska ridas ut i alla gångarter. Annars banan med samma plan.

Torsdag: Skola från 09.00-15.00, därefter hem om jag inte får för mig några andra planer.

Fredag: Skola från 08.20-13.45, efter det ska jag träffa en i stallet för att sedan åka hem för att möta mamma och åka i 2h till två av ponnyerna vi provred i helgen. Blir nog en ganska sen kväll, men det är det värt!

Lördag: Inga större planer förutom att jag ska ut till Lucky. Har inte riktigt bestämt mig för hur hon får gå. Kanske passar på att göra något med familjen eller vänner om möjligheten finns.

Söndag: Ska ut till stallet och Lucky någon gång under dagen, men inget mer planerat. Ska nog passa på att vila ut eller göra något med familj eller vänner.

Likes

Comments