Header

Munsboro Taylor

Hunnit smälta gårdagens tävling och taggar nu om till nästa omgång i helgen. Idag fick Mulle gå ett lättare pass ute för att jogga ur eventuell träningsvärk. Pigg som tusan, men riktigt roligt när han är så glad. Veckoplaneringen blir alltid lite annorlunda inför tävling, så tänkte dela med mig av den idag.

Måndag (idag): Jogga ordentligt.

Tisdag: Trimma.

Onsdag: Vila.

Torsdag: Hoppträning.

Fredag: Trimma.

Lördag: Jogga.

Söndag: Hopptävling i Enköping. Hoppar LD individuellt och LC lag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Munsboro Taylor, Tävling

Uppstigning 05.45. Snabbfix i stallet och nu är Mulle lastad. Tävling i Heby står på agendan. Hoppar LD individuellt och LC lag. Har inga specifika förhoppningar,mer än att rida två (förhoppningsvis felfria) skolrundor. Detta är trots allt vår lokala debut tillsammans.

Känner mig inte ett dugg nervös än. Antar att det kommer smyga sig på när vi närmar oss tävlingsplatsen. Men det hör till.

Mer uppdatering med resultat efter tävlingen. Vill man följa resultaten live kan man gå in på appen Equipe som uppdateras efter varje start. Hoppas ni får en superfin dag. Kram. <3

Likes

Comments

Min vardag, Munsboro Taylor

Tro det eller ej är jag fortfarande vid liv. Vardagen rullar på och har minst sagt full rulle just nu. Kvällen spenderas hos mina favoriter, efter en bra eftermiddag i stallet.

Mulle gick riktigt fint på dressyrträningen för Hanna. Mycket fokus på lösgörande inför tävlingen i helgen. Så otroligt roligt att sitta på honom under dessa passen! Jag måste tänka på mins halvhalter då han gärna drar på lite extra när han får chansen. Små detaljer, som gör stor skillnad. Viktiga, men alltid lika svåra att komma på.

Nej, nu ska jag återgå till mitt sociala stadie innan det är för sent. Ha en bra kväll så hörs vi imorgon.<3

Likes

Comments

Min vardag, Munsboro Taylor

Skolstress, dålig sömn, många bollar i luften, ja, inte är det lätt alla gånger. Försöker göra mitt bästa för att underhålla er så gott det går, men just nu måste jag prioritera livet för att inte bli helt slutkörd.

Minst sagt trött morgon idag. Jag var totalt slutkörd redan när jag kom till skolan, levande död är väl en bra beskrivning på hur jag förmodligen såg ut. När skoldagen var slut vid 12, hann jag inte mer än hem för att äta lunch innan sadelutprovning skulle ske i stallet. Hittade efter extremt mycket velande en Santa Cruz, som jag är nöjd med. Fick positiva kommentarer om att Mulle var mycket finare i kroppen nu än när vi köpte honom. Känns bra.

Sitter nu hemma, i soffan med datorn i knät och gör mitt bästa för att koppla av. Med tanke på hur jag har mått idag hoppas jag på en bra sömn i natt. Vi hörs, kram.<3

Inte nog med allt som händer just nu, ska Lucky flytta till sin nya fodervärd på fredag. Håller tummarna för att hon får det bra. Men kommer sakna att ha både henne och hennes medryttare i stallet.

Likes

Comments

Min vardag, Munsboro Taylor

Började dagen allt annat än bra efter en dålig natt med lite sömn och slutade på topp. Tänk vad snabbt allt kan vända. Har under eftermiddagen tagit en tur till Hööks, för att hämta ut mitt nya bett (läs: utvärdering kommer) och åkte sedan ut till Mulle. Valde att trimma honom på banan och satan vad fin han var. Helt otroligt roligt att sitta på honom just nu.

Denna veckan är inte riktigt som alla andra, så ni får självklart följa vad jag har för mig under veckans gång.

Måndag (igår): Mulle joggades efter söndagens massage.

Tisdag: Skola till 12. Mulle trimmades på banan.

Onsdag: Skola till 12. Sadelutprovning.

Torsdag: Skola till 14. Uteritt.

Fredag: Skola till 14. Dressyrträning för Hanna.

Lördag: Jogga Mulle.

Söndag: Min och Mulles lokala debut på Heby Ryttarförening. Vi hoppar LD individuellt och LC lag.

Likes

Comments

Foto, Min vardag, Samarbete

Godmorgon! Hoppas ni mår bra och har sovit bra. Söndag och sista dagen på denna veckan. Tiden går på tok för snabbt om jag får säga det själv just nu. Beror förmodligen på att jag faktiskt har kul numera.

Hur som helst ska jag snart pallra mig ut till stallet där Mulle ska få en välförtjänt vilodag efter gårdagens grymma rundor. Massage är inbokat till stjärnan, som utan tvekan kommer njuta mer än någon annan.

När Mulle är klar är planen att åka till UPK där DM för ridskoleekipage hålls i år. Kameran ska självklart med, så ska ni dit får ni gärna höra av er om ni är intresserade av bilder. Kan tyvärr inte garantera att jag får alla på bild, då jag kommer lägga fokus på ett samarbete jag har med Hanna som ska hoppa en klass.

Hoppas ni får en bra dag, vi hörs.<3

Likes

Comments

Munsboro Taylor, Tävling

Det är så otroligt roligt att rida just nu och jag påminns hela tiden om vad jag verkligen kämpar för. Mulle gick väldigt fint på dagens Pay & Jump, trots arrangörernas röriga framhoppning. Nolla i LD, och en tabbe från min sida i LC som medförde 4 fel. Resterande delen av rundan var däremot riktigt bra.

Mulle är helt klart på gång nu. Taggar till och letar hinder så fort det kommer till hoppningen. Känns som att framtiden pekar mot något riktigt bra. Jag och Mulle är i alla fall riktigt taggade på livet och vad som komma skall.

Framöver är planen att jobba på hans galopp och min sits, som gärna fallerar till och från. Visst är det störande när saker inte sitter, men samtidigt krävs det något att jobba på för att man ska bli bättre. Allt behöver inte vara perfekt från första början.

Tre bilder från dagens LC.

Likes

Comments

Utrustning

Äntligen har jag efter alldeles för många år av dåliga hjälmar skaffat mig en sprillans ny Charles Owen som kom idag. Väldigt skön! Hoppas det håller i sig.

Men visst är den snygg?! Helt klart min favorit bland alla deras modeller.

Likes

Comments

Munsboro Taylor

För första gången på länge har jag satt mig ner och lagt upp en eventuell tävlingsplanering för i höst. Vissa tävlingar är jag mer säker än andra på att åka på, det mesta beror på hur långt vi hinner komma denna hösten, skynda långsamt är mitt solklara motto. Men rutin på tävlingsbanorna är något jag verkligen behöver, så att stanna hemma och göra ingenting är med Mulles form ett big no.

24/9 Hopptävling i Heby. Hoppar LD förklass och omgång 1 i div II som går i LC.

1/10 Hopptävling på Enköpings Ridklubb. Hoppar eventuellt omgång 2 i div II som går i LC. Annars endast LD/LC individuellt.

22/10 Väsby Ridklubb. Hoppar troligtvis LD och LC om Mulle känns fin.

4/11 Lurbo Ridklubb eller 18/11 Heby Ryttarförening. Hoppar LC om Mulle känns bra.

Däremellan är det mycket möjligt att vi ger oss ut på klubbtävlingar och Pay & Jumps för rutinens skull. Planen är för tillfället inte att hoppa sista omgången i div II, men vi får se. Känns allt super och Mulle är klockren är det mycket möjligt att vi ändrar oss. Även tävlingarna kan komma att ändras av olika skäl.

Brukar ni göra upp tävlingsplaneringar från termin till termin? Känner ni att det är till stor hjälp?

Likes

Comments

Munsboro Taylor

Om någon hade missat det kan jag glatt meddela er att Mulle är on top just nu! Det var något som klickade efter första hoppträningen med Cathis. I måndags var han som en helt ny häst och rörde sig helt fantastiskt. Letade hinder som jag vet inte vad, hoppade fantastiskt och var minst sagt överlycklig.

Han är utan tvekan en helt annan häst nu, än när jag fick hem honom för tre månader sedan. Tänk vad mycket vi har åstadkommit på så kort tid. I somras var jag osäker på om vi ens skulle hinna ut och starta i höst, och nu blir vi ombedda att hoppa i laget som drar igång om drygt en vecka. Snabba puckar, ja. Men desto roligare för vår del.

Jag ser verkligen fram emot Jällas Pay & Jump på lördag och får debut i LC.

Likes

Comments