Legend (Marie Lu) tiologin är absolut en av de bästa dystopi-serierna jag läst! Idag (imorse) läste jag ut bok nr. 2: Prodigy. Jag är fortfarande i chocktillstånd. Sista boken är redan beställd och är på väg mot mig just nu! 😉 För dig som gillar dystopier är den här serien verkligen ett måste.

"Det som en gång var västra USA är nu Republiken, en nation som ständigt befinner sig i krig med sina grannar.
Femtonåriga June är född i en elitfamilj i ett av Republikens rikaste distrikt, och hon får sin utbildning i Republikens högsta militära kretsar. Day, däremot, är född i slummen och är landets mest eftersökta brottsling. Men hans motiv är kanske inte så illasinnade som de verkar
June och Day är från två olika världar, och det finns ingen anledning till att deras vägar skulle korsas förrän den dag då Junes bror Metias mördas och Day blir huvudmisstänkt. Indragen i den ultimata katt-och-råtta-leken kämpar Day för sin familjs överlevnad, medan June söker hämnd för Metias död.
Men så upptäcker June och Day, i en chockartad vändning, sanningen om vad som har sammanfört dem. Och hur skrämmande långt deras hemland är berett att gå för att bevara sina hemligheter."

(Taget från adlibris.)

Första boken ska komma som film under 2016, jag håller en tumme för att det ska bli en bra film!

Likes

Comments

Utvärdering av 2014 (listan) är tagen från tyras.se


Beskriv året med tre ord.

Svar: Roligt, svårt & lärorikt.


Bästa köpet?

Svar: Det måste nog vara min dator, Acer Aspire V 13 !


Vilka sånger kommer påminna dig om 2014?

Svar: Boom Clap - Charli XCX, Let It Go - Idina Menzel & Anaconda - Nicki Minaj

Jag har inte några särskilda minnen till någon av dessa låtarna, och vissa av dem är inte särskilt bra över huvud taget.. Men alla tre skriker 2014, haha!


Vem har du umgåtts med mest?

Svar: Det måste nog vara Samuel.


Har du haft ett förhållande under 2014?

Svar: Japp!

Jag och Samuel❤


Var reste du under 2014?

Svar: Jag reste så långt som till Danmark. Vi åkte dit med släkten/familjen och bodde där i ett jääättestort hus tillsammans i nio dagar. Vi åkte inte långt, men oj vad roligt vi hade det!


Vad var din största tabbe 2014?

Svar: Att jag inte gick på Ed Sheerans konsert när han var i Stockholm! Ett misstag jag ångrar väldigt mycket..


Vilka ser du som de största händelserna under året?

Svar: När jag gick ut grundskolan var absolut en av de största. Till följd av det började jag också gymnasiet och det är också en av de större händelserna. Sen att jag och Samuel blev ett par, att vi flyttade med mamma och att lilla Morris blev en del av vår släkt/familj!

Jag mina buddies på skolavslutningen!


Har du blivit bättre på något?

Svar: Jag har definitivt blivit bättre på att ta ansvar, på att plugga och på att utnyttja tiden jag har till viktiga saker.


Vad har varit extra dåligt?

Svar: Det mesta tycker jag har varit utöver mina förväntningar, så inte ska jag klaga på att något varit dåligt!


Vad har varit extra bra?

Svar: Jag har hittat många nya vänner, och även behållit mina gamla. Det är någonting helt fantastiskt som jag värderar högt!


Lärde du känna några nya människor?

Svar: Som jag skrev ovan; ja, det gjorde jag! Många av dessa lärde jag känna på gymnasiet när jag började i ny skola och ny klass - och jag trivs jättebra i den!


Gjorde du någonting under 2014 som du aldrig gjort förut?

Svar: Ansträngde mig i skolan! Sen jag började på gymnasiet har jag börjat arbeta för att kunna få bättre resultat på mina uppgifter jag gör, och jag ser klart och tydligt en enorm förbättring! Just att plugga "på riktigt" har jag aldrig gjort i hela mitt liv tidigare, så det är något helt nytt för mig, haha!


Gjorde någonting dig riktigt glad?

Svar: Massor av saker har gjort att jag blivit riktigt glad, men en av topphändelserna var att min nya lilla kusin äntligen kom till vår familj!


Vad var din största framgång på jobbet 2014?

Svar: Eftersom jag inte har något jobb svarar jag att mina förbättringar inom skolan är min största framgång.


Största framgång på det privata planet?

Svar: Jag kämpade mig igenom en ganska tuff sommar och blev mycket starkare mentalt efter det.


Vem saknade du?

Svar: Trots att vi träffades saknade jag ändå en av mina bästa vänner, Martina. Eftersom vi bort långt ifrån varandra kan vi inte träffas ofta, ca 1-2 gånger per år. Men snart ska vi ses igen!!

Jag och Martina vid halloween i år!


Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Svar: Jag tänker träna mer!


Tror du 2015 kommer bli lika bra?

Svar: Ja, det tror jag.


Vad kommer du sakna från 2014?

Svar: Min sista tid i grundskolan.


Vad önskar du att du gjort mer?

Svar: Jag är nöjd med det jag gjort!


Vad spenderade du mest pengar på?

Svar: Kläder, definitivt...


Och så slutligen; dina planer iför 2015?

Svar: Göra mitt bästa gällande allt jag gör!


Vad vill du säga till dig själv inför 2015?

Svar: Ha inte för stora krav på dig själv, du är tillräcklig precis som du är! Njut av livet

Likes

Comments

Det blev ändrade planer! Samuel och jag åkte aldrig på bio, men istället blir det en mysig hemmakväll!

Jag, Sebbe och Samuel lagade tacos till middag och efter det gick vi tre och mamma till coop för att köpa lite gott till kvällen.

Nu vi gosa ner oss till en film och äta oss tjocka på godis!! 

TACOMYS!

Likes

Comments

Ikväll ska jag och Samuel se Hobbit - The battle of the Five Armies. Det är på gränsen till skamligt att jag inte sett den än! Jag tycker att de tidigare Hobbit-filmerna har varit väldigt bra, och jag har lyssnat på ljudboken flera gånger - man kan säga att jag är något av ett fan, haha!😉 Gråter alltid till slutet av ljudboken, får se om jag gör det ikväll på bion med. Det slutar så sorgligt!

Jag älskar verkligen "sagofilmer" som utspelar sig i en annan värld med fantasiväsen. Harry Potter ligger också nära hjärtat. 

Nu håller jag en tumme för att den sista Hobbit-filmen blir lika bra som jag hoppats på, så jag kan gå med tårar på kinderna ut från biosalongen när filmen är slut!

Likes

Comments

Idag är det slappardag. Vila, vila, och återigen vila - hela dagen.

Jag och Samuel låg på vårt rum i säkert fem timmar innan jag kände att det var dags att gå upp och röra på mig lite. Dagens planer var egentligen att gå till gymmet men jag har så ont i halsen så jag struntar nog i det..

Som sagt steg jag ju trots allt upp, och jag gick ut på en yttepytteliten fotorunda i trädgården, haha! Några fina bilder fick jag allt.

Myskläder 4life<333

Likes

Comments